2864
Kérdések és tapasztalatok
A topikban linkelt vagy ajánlott programokért sem a linkelők, sem a fórum nem vállal felelősséget.
Használatuk csakis saját felelősségre történik.
-
Pio #1584 Az egyik legjobb példa arra, hogy miért nem akarják a flasht az iOS készülékekre.
A Crush the castle ingyenes flashjáték, így az iOSen nyilván nem elérhető. Ott tehát fizetős appként kellett megjelennie, 1 dolcsi darabja és másfél millió fölött adták el, szóval degeszre kereste rajta magát a fejlesztő (és persze az Apple :) ). -
#1583 Elég racionális koncepció, nehéz lenne levadászni azt akinek a valós ötlete volt réges-rég... A Rovio jó üzletet csinált belőle, nem tudok arról, hogy a játékmechanizmus miatt perelte volna bárki is. Ha ez fájt volna bárkinek is akkor biztos lett volna hír a pereskedésről.
A Mario is műfajt teremtett, azóta millió oldalra scrollozós játékkal találkoztunk már. -
Pio #1582 +1
Viszont a Crush The Castle is ki lett adva pénzért iphone-ra és nagyon szép sikereket ért el úgy tudom. -
Pio #1581 Nem mondtam, csak felvetettem sok egyéb mellett.
A végtelen mennyiségű flashes tartalom mondjuk nem ezt támasztja alá. És a legtöbb nagyon jó, igényes, ötletes flashjáték mögött általában egyetlen ember áll, nem pedig egy csapat (ála engribördz).
Ha a minőség nem is, de a kreativitás továbbra is a flashnél összpontosul.
Ha androidra gyerekjáték fejleszteni, az actionscript pedig "okádék szar", ráadásul előbbin pénzt is kapsz a munkádért, akkor miért ez a helyzet? Komolyan kérdezem. -
#1580 Ja és dögöljön halomra az angry birds programozógárdája, egy sokadrangú copypaste a játék más flash játékokról és persze elvitte a babért Androidon bőven... Nem érdemli meg a hypeot, mert azok, akik ezt a fajta játékot kitalálták lófaszt se kaptak az érdemből. -
#1579 Az érintőképernyő sokkal közelebb viszi az embert ahhoz, hogy úgy érezze, hogy IRÁNYÍTJA a játékot, főleg ha multitouchal dolgozol. Azok a játékok, amik gyors reakciót kívánnak úgy, hogy közben ide-oda toszogatni kéne az egeret az persze itt nem játszik, de szerintem maga az érintőképernyő és a gyorsulásérzékelő a magnetométerrel karöltve sokkal jobb ötleteket adhatna.
Tény és való, hogy alig van értelmes játék telefonra, engem az a szar angry birds se tud lekötni, most is van 1-2 játék a telefonomon, de kb nem érdekel. Tudod mi az egyetlen játék ami jó a telefonomon? :D Mario 3, SNES emulátorral, na az odabasz. Csak az irányítása nem az igazi, mert nem érzed a visszacsatolást a gombok nyomásakor ugye, hisz nincs is fizikailag gomb. -
#1578 Lehet, hogy könnyű fejleszteni Androidra, de nehezebb érintőkijelzőre, tiltcontrolra kiötletelni valamit, mint a megszokott egér/billenytyűzetere, nem?
Szerintem nem a szakami tudással, hanem a kreativitással van gond inkább. -
#1577 Egy fikarcnyit nem nehezebb -
#1576 A flashjátékok évtizedes sikere mellett szerintem új a platform azoknak a flashfejlesztőknek akik kipróbálnák magukat okostelón is. Az Angry Birds szerintem azért beindított valamit, mégpedig hogy a flashjátékok szintjének mobil platformon is hatalmas sikere van.
Lehet hogy ezek az önálló indie-flashfejlesztők félnek a Market-policy-től, nem? Meg azért mobilra mégis csak nehezebb fejleszteni, mint böngészőbe szerintem. -
#1575 " és nem szab gátat a programozói tudás a fantáziának " - hah, ha te próbáltál már AS2-t programozni, akkor nem ezt mondanád :DDDDD Én még prologot is előbb benyelem, mint az undorító flasht, egy okádék szar az egész. AS3 már ok, de a 2 elvette a kedvem, hogy próbáljak is valamit kezdeni vele
androidon gyerekjáték programozni -
Pio #1574 Amúgy... Nem jó belátni, de sajnos kreativitásban nagyon komolyan alulmaradnak az okostelefonos játékfejlesztők a flashes játékokkal szemben.
Talán azért, mert okostelefonon már pénzért is lehet árulni és akkor már nem mernek annyira újszerűt csinálni, nehogy bukta legyen vagy flashen egyszerűbb a fejlesztés és nem szab gátat a programozói tudás a fantáziának vagy a nehézkes irányítás miatt nem lehet nagyokat ötletelni vagy valami egészen más oka van, nem tudom, de a lényeg akkor is az, hogy a valami igazán érdekes, ötletes, újszerű, szórakoztató játékot szeretnék kipróbálni, akkor még mindig inkább a KMK blogra, a Kongregate-re vagy az Armor Gamesre megyek és nem az Android Marketre. -
#1573 Nekem is csutkára kellet halkítanom, mer tizedhangerőn is zavarta a környezetem. Úgyhogy még mindig elég hangos a játék. :D -
#1572 4.0 Röccenéstelenül, sziklaszilárdul fut... Khömmmobilismkhömm.
Amúgy maga a játék is kegyetlen jó, kreatívak voltak a fejlesztők sokkalta inkább, mint a Rovio az Angry Birds-zel. :) -
heady #1571 Minimumon nem iszonyatosan hangos, de azért ennél halkabbat várnék el én is. Nem vészes amúgy. -
#1570 Belassulas esetere letezik egy klassz widget: link. Csak egy simi az x-en es jon a boldogsag...
Erdemes megtekinteni a keszitok tobbi termeket, nem rosszak. A skinezheto Launcheruk az egyik legjobb ingyenes szvsz.
-
Pio #1569 Amikor én legutóbb próbáltam, akkor a hangerejével volt valami gáz, minimum hangerőn is iszonyatosan hangos volt minden hanghatás. Ez már nincs így? -
heady #1568 Nem hivatalos, de teljesen hibátlanul fut, semmi gond nincs vele, 1 óra játék után nulla force close, szépen fut. -
Pio #1567 A fejlesztő honlapján első ránézésre nem írják, hogy lenne androidra, szóval valószínűleg nem hivatalos verzióról van szó. -
Pio #1566 Ami eredetileg Cut the Rope néven kikerült a marketre annakidején az úgy tudom, hogy csak egy gyenge névlopási kísérlet volt egy gagyi másolattal.
Hogy ez most a hivatalos-e azt meg nem mondom. -
#1565 aztmondod jó? az első verziók ritkaszarok voltak és ritkaszarul futottak is -
#1564 (Sidenote: Aki szereti az addiktív, fizika-alapú, Angry Birds szerű logikai játékokat, az szedje le a Cut the Rope-ot (ugyan nálunk nem elérhető, Mr. Internet át tudja dobni floppy-n). Remekül optimalizált játékról van szó. :]) -
szobipeet #1563 Akkor alapesetben mind az 5 widgetfülecske legyen kikapcsolva és akkor kevésbé merül igaz? az első 4 mindig kivan, csak ha kell valamelyik akkor kapcsolom be eddig az 5ödiket nemtudtam mi de akkor aztis kilehet kapcsolni...köszi szépen. -
Pio #1562 Nem baj az, jó a 86 mega, ahogy mondtam a többi program általában csak 1-2-3 mega lesz, szóval arra a 86 megára rengeteg dolog fog még elférni.
Partícionálásról a mobilarena topikjában informálódj, nem éppen triviális folyamat, sok hiba adódhat közben és tönkre is teheted a telefonodat, szóval nem merek felelősséget vállalni azért, ha az én elmondásom alapján csinálod és elrontasz valamit. Mobilarenan szerintem találsz hozzá magyar leírást is.
Szinkronizálás arra jó, hogy ha veszel egy új telefont és aktiválod, akkor automatikusan le fogja tölteni rá a korábbi appjaidat és a beállításaikat is visszakapod (már ha az adott program kompatibilis a szolgáltatással). -
szobipeet #1561 a mobil szinkronizálás az pontosan mire is jó?
-
szobipeet #1560 USBről nemtölti olyan erősem/akkora árammal azért melegszik kevésbé. -
szobipeet #1559 Nekem valami nem jó, mert csak 86 mega helyem van, pedig csak 4 játékot szedtem le marketből semmi mást, azokat is átpakoltattam az sdre. Mi lehet a baj? Hogy kell átpartícionálni? -
Pio #1558 Megnéztem gyorsan, USB-nél nem vészes a dolog,a hogy mondtam, de hálózatról töltve azért már tényleg forró. Azért nem égetően forró, de egyértelműen jelentős a melegedés. Nem hinném, hogy ebből baj lehetne, legfeljebb ne tegyétek párna alá töltés közben... :) -
szobipeet #1557 rendben köszi -
szobipeet #1556 Nekem is eléggé melegszik -
Pio #1555 Töltés közben melegszik a töltő csatlakozása környékén, de azért annyira nem vészes a dolog. -
#1554 Mondjatok hogy nem csak nekem hevul annyira a telo toltes kozben. -
Pio #1553 A 2.2 alapból tud ilyet, nem kell hozzá külön program, Beállítások/Alkalmazás/Alkalmazáskezelés, itt érdemes menü gombot megnyomni és kérni egy méret szerinti elrendezést, aztán a legnagyobb programokra rákattintasz és ott "Áthelyezés az SD kártyára". A legtöbb programnál van erre lehetőség és alig párszáz K-t hagynak a telefonon.
Ha nem teszel fel extrém mennyiségű programot, akkor ez bőven elég kell, hogy legyen, ha mégse az, akkor van lehetőség a telefon belső tárhelyét kiterjeszteni egy az SD kártyán létrehozott partícióra, de szerintem elég lesz ennyi is, én sose mentem még 50 mega üres hely alá. -
szobipeet #1552 Köszi. És még azt hagy kérdezzem már meg, hogy mi annak a proginak a neve ami "abban segít" hogy a memóriakártyára pakolja a programok nagy részét, telóra csak a szükséges fájlokat rakja? -
Pio #1551 Ha ott 2.2 van, akkor 2.2 van rajta. A honlap hibás.
512 RAM/ROM van benne mindenképp legfeljebb a szoftver hibás és csak 256-ot lát RAMból. Menüben Alkalmazások/Futó szolgáltatások és ott alul vannak mindenféle csíkok, azok jelzik a RAMot. 512-es számot tuti nem fogsz ott látni, de ha látsz 256 fölöttit, akkor biztos lehetsz abban, hogy látod az összes RAMot. :)
Talán tudod ellenőrizni az SD kértya/telefon memória menpontban is, de nem tudom fejből, hogy ott minden rom kiírja-e.
"ROM-ból" (a tárhelyre szoktak így hivatkozni nem tudom, miért) biztos megvan neki az egész, csak sajnos a hivatalos partícionálás elég pazarló, csinál egy 40 megás OEM partíciót, ami konkrétan tök üres, egy viszonylag nagy system és cache partíciót is, így a saját magad által telepített programokra csak úgy 150 mega marad. Átpartícionálással ez simán feljavítható úgy 300 megára. -
szobipeet #1550 Azt hol tudom megnézni, hogy milyen android van rajta? "firmware verzió"? Mert ott nekem 2.2ő van, de a voda oldalán 2.1essel árulják. Illetve azt hol találom, hogy mennyi rom van benne? -
#1549 és ennél a résznél írta ki, hogy nem kompatibilis -
#1548 én se néztem marketben, rámész, hogy install és elküldi a letöltés linket, ha be van állítva a telefonszámod -.-
amúgy nem véletlen nincs, pont ezért -
#1547 Nem látom Marketben, csak asztalin.... Na sebaj. :) -
#1546 szimplán kiírja, hogy nem kompatibilis vele, ha megnézed letöltés előtt -
Pio #1545 Valószínűleg nem menne a ZTE architektúráján és azért.