ZTE Blade/Orange SanFrancisco
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Partícionálásról a mobilarena topikjában informálódj, nem éppen triviális folyamat, sok hiba adódhat közben és tönkre is teheted a telefonodat, szóval nem merek felelõsséget vállalni azért, ha az én elmondásom alapján csinálod és elrontasz valamit. Mobilarenan szerintem találsz hozzá magyar leírást is.
Szinkronizálás arra jó, hogy ha veszel egy új telefont és aktiválod, akkor automatikusan le fogja tölteni rá a korábbi appjaidat és a beállításaikat is visszakapod (már ha az adott program kompatibilis a szolgáltatással).
Ha nem teszel fel extrém mennyiségû programot, akkor ez bõven elég kell, hogy legyen, ha mégse az, akkor van lehetõség a telefon belsõ tárhelyét kiterjeszteni egy az SD kártyán létrehozott partícióra, de szerintem elég lesz ennyi is, én sose mentem még 50 mega üres hely alá.
512 RAM/ROM van benne mindenképp legfeljebb a szoftver hibás és csak 256-ot lát RAMból. Menüben Alkalmazások/Futó szolgáltatások és ott alul vannak mindenféle csíkok, azok jelzik a RAMot. 512-es számot tuti nem fogsz ott látni, de ha látsz 256 fölöttit, akkor biztos lehetsz abban, hogy látod az összes RAMot. 😊
Talán tudod ellenõrizni az SD kértya/telefon memória menpontban is, de nem tudom fejbõl, hogy ott minden rom kiírja-e.
"ROM-ból" (a tárhelyre szoktak így hivatkozni nem tudom, miért) biztos megvan neki az egész, csak sajnos a hivatalos partícionálás elég pazarló, csinál egy 40 megás OEM partíciót, ami konkrétan tök üres, egy viszonylag nagy system és cache partíciót is, így a saját magad által telepített programokra csak úgy 150 mega marad. Átpartícionálással ez simán feljavítható úgy 300 megára.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
amúgy nem véletlen nincs, pont ezért
Senki se lehet tökéletes... Belőlem is hiányoznak a hibák :D
Gondolom a 2.2-nél van 6 elem benne, mert én csak 2.1-nél 5-öt látok.
Tudtok róla, h valaki feltolta volna Telenoros telóra a T-mobile-os 2.2-t? Akadt valami problémája?
stb.
Ezek az akkumulátorok minél üresebbek, annál gyorsabban töltõdnek, tehát mondjuk 0%-ról 50%ra nagyon gyorsan felmegy, úgy 60-70% fölött kezd lassulni a töltési folyamat. De úgy alapvetõen nem tart olyan sokáig a töltés, mint a régebbi készülékeknél.
Leszedtem tegnapeste egy játékot, azt tényleg felinstallálta automatikusan, most viszont leszedtem angrybirdset, nem csinált vele semmit, mikor marketen visszamentem ráböktem hogy letöltés már bejött az a letöltõs csík, 100%on van de nem csinál semmit.
Más: vodafonos a teló, elvileg 2.1es android van rajta, de a beállításokban találtam olyat hogy "firmware 2.2" ez az android verziószámát jelöli? Meg azt hol tudom megnézni, hogy hány mhz a proci, illetve a memória mennyiségét? Mert hallottam hogy régen csak 256 volt de valami frissítéssel 512 lett. Nemtudom hogy vodásnál hogyvan. Meg ha 2.1es az androidom tmobilos 2.2est nemtudom rá felrakni igaz? Elõre is köszi!
eltávolítani mindent úgy tudsz, hogy hosszan nyomod és megjelenik alul a kuka jel majd belerakod
androidmarket: amit leszedsz azt felinstallálja, nem kell már semmit csinálnod. 2.2-es android esetén pedig ha a beállítások-> alkalmazások alatt megkeresed és rámész egy alkalmazásra, akkor van lehetõség törölni cachet, uninstallálni, illetve sd kártyára áthelyeztetni, illetve vissza (talán nem mindent enged átrakni, de eddig a nagy progikat mind áttudtam rakni).
Az androidmarketbõl leszedett cuccokat hova teszi illetve hogyan tudom elindítani telepíteni õket, és a widgeteket hogy tudom kitenni meg eltávolítani a fõképernyõrõl?
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Illetve esetleg egyszer érdemes annyit, hogy:
1. feltöltöd maxra, 1-2 órán át állni hagyod (kikapcsolod vagy töltõn hagyod és úgy használod tovább)
2. teljesen lemeríted egyhuzamban, amíg ki nem kapcsol, pár órán át úgy hagyod
3. töltõre kötöd és rajtahagyod, amíg fel nem tölt.
Ez arra jó, hogy kalibrálja az elem töltöttségének kijelzését, szóval pontosabban fogja jelezni, hogy mennyi nafta van még benne.
Ezeknél az aksiknál annyira érdemes figyelni, hogy:
- hetente legalább 1 teljes környit töltõdjön, vagyis ha összeadod a heti összes merülését jöjjön ki a 100%. Ez inkább laptopnál jelenthet gondot, telefonnál általában úgyis összejön.
- ha hosszabb idõre (úgy értem több napon vagy akár heteken át) nem használod, akkor se ne legyen tele, se ne legyen üres, olyan 50-70% között legyen.
- ha hosszabb idõre (úgy értem több napon vagy akár heteken át) nem használod, akkor hûvös helyen hagyd, akár tedd be a hûtõbe az aksit, ha megoldható.
- ha lehet kerüld el az aksi teljes lemerülését. A fenti kalibrációt szokás 3-4 havonta elvégezni, de ha lehet, akkor ezen az eseten kívül sose merülj le teljesen.