ZTE Blade/Orange SanFrancisco

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91
(Sidenote: Aki szereti az addiktív, fizika-alapú, Angry Birds szerû logikai játékokat, az szedje le a Cut the Rope-ot (ugyan nálunk nem elérhetõ, Mr. Internet át tudja dobni floppy-n). Remekül optimalizált játékról van szó. :])

Akkor alapesetben mind az 5 widgetfülecske legyen kikapcsolva és akkor kevésbé merül igaz? az elsõ 4 mindig kivan, csak ha kell valamelyik akkor kapcsolom be eddig az 5ödiket nemtudtam mi de akkor aztis kilehet kapcsolni...köszi szépen.
Nem baj az, jó a 86 mega, ahogy mondtam a többi program általában csak 1-2-3 mega lesz, szóval arra a 86 megára rengeteg dolog fog még elférni.

Partícionálásról a mobilarena topikjában informálódj, nem éppen triviális folyamat, sok hiba adódhat közben és tönkre is teheted a telefonodat, szóval nem merek felelõsséget vállalni azért, ha az én elmondásom alapján csinálod és elrontasz valamit. Mobilarenan szerintem találsz hozzá magyar leírást is.

Szinkronizálás arra jó, hogy ha veszel egy új telefont és aktiválod, akkor automatikusan le fogja tölteni rá a korábbi appjaidat és a beállításaikat is visszakapod (már ha az adott program kompatibilis a szolgáltatással).
a mobil szinkronizálás az pontosan mire is jó?
USBrõl nemtölti olyan erõsem/akkora árammal azért melegszik kevésbé.
Nekem valami nem jó, mert csak 86 mega helyem van, pedig csak 4 játékot szedtem le marketbõl semmi mást, azokat is átpakoltattam az sdre. Mi lehet a baj? Hogy kell átpartícionálni?
Megnéztem gyorsan, USB-nél nem vészes a dolog,a hogy mondtam, de hálózatról töltve azért már tényleg forró. Azért nem égetõen forró, de egyértelmûen jelentõs a melegedés. Nem hinném, hogy ebbõl baj lehetne, legfeljebb ne tegyétek párna alá töltés közben... 😊
rendben köszi
Nekem is eléggé melegszik
Töltés közben melegszik a töltõ csatlakozása környékén, de azért annyira nem vészes a dolog.
theone91
Mondjatok hogy nem csak nekem hevul annyira a telo toltes kozben.

A 2.2 alapból tud ilyet, nem kell hozzá külön program, Beállítások/Alkalmazás/Alkalmazáskezelés, itt érdemes menü gombot megnyomni és kérni egy méret szerinti elrendezést, aztán a legnagyobb programokra rákattintasz és ott "Áthelyezés az SD kártyára". A legtöbb programnál van erre lehetõség és alig párszáz K-t hagynak a telefonon.

Ha nem teszel fel extrém mennyiségû programot, akkor ez bõven elég kell, hogy legyen, ha mégse az, akkor van lehetõség a telefon belsõ tárhelyét kiterjeszteni egy az SD kártyán létrehozott partícióra, de szerintem elég lesz ennyi is, én sose mentem még 50 mega üres hely alá.
Köszi. És még azt hagy kérdezzem már meg, hogy mi annak a proginak a neve ami "abban segít" hogy a memóriakártyára pakolja a programok nagy részét, telóra csak a szükséges fájlokat rakja?
Ha ott 2.2 van, akkor 2.2 van rajta. A honlap hibás.

512 RAM/ROM van benne mindenképp legfeljebb a szoftver hibás és csak 256-ot lát RAMból. Menüben Alkalmazások/Futó szolgáltatások és ott alul vannak mindenféle csíkok, azok jelzik a RAMot. 512-es számot tuti nem fogsz ott látni, de ha látsz 256 fölöttit, akkor biztos lehetsz abban, hogy látod az összes RAMot. 😊
Talán tudod ellenõrizni az SD kértya/telefon memória menpontban is, de nem tudom fejbõl, hogy ott minden rom kiírja-e.
"ROM-ból" (a tárhelyre szoktak így hivatkozni nem tudom, miért) biztos megvan neki az egész, csak sajnos a hivatalos partícionálás elég pazarló, csinál egy 40 megás OEM partíciót, ami konkrétan tök üres, egy viszonylag nagy system és cache partíciót is, így a saját magad által telepített programokra csak úgy 150 mega marad. Átpartícionálással ez simán feljavítható úgy 300 megára.
Azt hol tudom megnézni, hogy milyen android van rajta? "firmware verzió"? Mert ott nekem 2.2õ van, de a voda oldalán 2.1essel árulják. Illetve azt hol találom, hogy mennyi rom van benne?
Büdös Bohóc
és ennél a résznél írta ki, hogy nem kompatibilis

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Büdös Bohóc
én se néztem marketben, rámész, hogy install és elküldi a letöltés linket, ha be van állítva a telefonszámod -.-

amúgy nem véletlen nincs, pont ezért

theone91
Nem látom Marketben, csak asztalin.... Na sebaj. 😊

Büdös Bohóc
szimplán kiírja, hogy nem kompatibilis vele, ha megnézed letöltés elõtt

Valószínûleg nem menne a ZTE architektúráján és azért.
theone91
Szerintetek EZT az appot miért nem engedi leszedni a Market? 2.2 - Pipa, bõven elegendõ szabad hely - Pipa. A Market tán arról is tud mi ketyeg a mobilodba, és már a letöltésnél elküld a francba? 😄... Esetleg az appnak régióproblémái vannak?

nehogy felrakd! nem menne, és még lehet a telót is elrontaná. az egyik T függõ a másik telenor függõ. egyik se megy a másikon

Senki se lehet tökéletes... Belőlem is hiányoznak a hibák :D

moonster
Ez az egyik leghasznosabb widget.
Gondolom a 2.2-nél van 6 elem benne, mert én csak 2.1-nél 5-öt látok.
Tudtok róla, h valaki feltolta volna Telenoros telóra a T-mobile-os 2.2-t? Akadt valami problémája?
5. a mobil szinkronizálás

Fehercsoki
3. GPS,5.et nem tudom fejbõl.

a power controlban a 3dik és az 5ödik micsoda? az 1 a wifi, 2 bluetooth, 4 a 3g tiltása a 6dik meg a fényerõ igaz?
theone91
Csak nekem tunik ugy mintha 2.2-n jobban melegedne a telo toltes kozben?

megvan, köszi 😊
theone91
Homescreen, folyamatosan nyomva tartod -> Wideget -> Energiaellátás (ugyan az az ikonja mint a beállításoknak).

Nekem nincs olyan rajta sajna, vagycsak énvagyok nagyon béna...sõtt.😄
A gyári power control widget nem jó?
Vagy az a netre felmászós cucc a 3g hálózat? akkor "switchpro" kell nekem igaz..?😄
Nincs valami widget amiból ki be lehet kapcsolni a bluetoothot, wifit meg azt, hogy magától felmehet e a netre vagynem?
sokkal jobban csúszik az ujjam rajta, mint a sima plexin, nem annyira ujjlenyomatos

stb.

Nem kevés az, de ahogy írtam, maxra töltés után érdemes még 1-2 órát töltõn hagyni, biztos, ami biztos.

Ezek az akkumulátorok minél üresebbek, annál gyorsabban töltõdnek, tehát mondjuk 0%-ról 50%ra nagyon gyorsan felmegy, úgy 60-70% fölött kezd lassulni a töltési folyamat. De úgy alapvetõen nem tart olyan sokáig a töltés, mint a régebbi készülékeknél.
Rendben köszi widgetek okés, viszont a marketes dolog nem:S
Leszedtem tegnapeste egy játékot, azt tényleg felinstallálta automatikusan, most viszont leszedtem angrybirdset, nem csinált vele semmit, mikor marketen visszamentem ráböktem hogy letöltés már bejött az a letöltõs csík, 100%on van de nem csinál semmit.
Más: vodafonos a teló, elvileg 2.1es android van rajta, de a beállításokban találtam olyat hogy "firmware 2.2" ez az android verziószámát jelöli? Meg azt hol tudom megnézni, hogy hány mhz a proci, illetve a memória mennyiségét? Mert hallottam hogy régen csak 256 volt de valami frissítéssel 512 lett. Nemtudom hogy vodásnál hogyvan. Meg ha 2.1es az androidom tmobilos 2.2est nemtudom rá felrakni igaz? Elõre is köszi!
Büdös Bohóc
widget: hosszan nyomod a képernyõt a fõablakon és megjelenik egy lista, hogy mit akarsz csinálni, kiírja többek közt, hogy widgetek

eltávolítani mindent úgy tudsz, hogy hosszan nyomod és megjelenik alul a kuka jel majd belerakod

androidmarket: amit leszedsz azt felinstallálja, nem kell már semmit csinálnod. 2.2-es android esetén pedig ha a beállítások-> alkalmazások alatt megkeresed és rámész egy alkalmazásra, akkor van lehetõség törölni cachet, uninstallálni, illetve sd kártyára áthelyeztetni, illetve vissza (talán nem mindent enged átrakni, de eddig a nagy progikat mind áttudtam rakni).

Ne boruljon ki senki, deeee...ezt meg kell kérdeznem😄
Az androidmarketbõl leszedett cuccokat hova teszi illetve hogyan tudom elindítani telepíteni õket, és a widgeteket hogy tudom kitenni meg eltávolítani a fõképernyõrõl?
Klemice
Elsõ dolgom volt mikor megvettem, hogy leszedtem a fóliát róla 😄

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Fehercsoki
Amíg a gyári rajta volt tökéletesen kezelhetõ volt,lejött kicsit az alja,és inkább leszedtem,és most is ugyanolyan jó.

a "feltöltöd maxra" egyébként kb hány órát takar? nekem vagy 4 óra alatt maxon volt nem kevés az egy kicsit?8-)
Hogyan lehet sokkal jobban kezelhetõ egy fóliától?
nekem van, és sokkal jobban kezelhetõ, mint pusztán a kijelzõn navigálni

Kijelzõvédõ fóliát használ valaki? Vagy akkor nemlehet olyan jól kezelni? Volt rajta az a gyári hülye fólia azzal nagyon rossz volt, az ilyen méretrevágott cuccokkal is ilyen lenne?
Rendben, köszi!
Semmit nem kell vele csinálni.

Illetve esetleg egyszer érdemes annyit, hogy:
1. feltöltöd maxra, 1-2 órán át állni hagyod (kikapcsolod vagy töltõn hagyod és úgy használod tovább)
2. teljesen lemeríted egyhuzamban, amíg ki nem kapcsol, pár órán át úgy hagyod
3. töltõre kötöd és rajtahagyod, amíg fel nem tölt.

Ez arra jó, hogy kalibrálja az elem töltöttségének kijelzését, szóval pontosabban fogja jelezni, hogy mennyi nafta van még benne.

Ezeknél az aksiknál annyira érdemes figyelni, hogy:
- hetente legalább 1 teljes környit töltõdjön, vagyis ha összeadod a heti összes merülését jöjjön ki a 100%. Ez inkább laptopnál jelenthet gondot, telefonnál általában úgyis összejön.
- ha hosszabb idõre (úgy értem több napon vagy akár heteken át) nem használod, akkor se ne legyen tele, se ne legyen üres, olyan 50-70% között legyen.
- ha hosszabb idõre (úgy értem több napon vagy akár heteken át) nem használod, akkor hûvös helyen hagyd, akár tedd be a hûtõbe az aksit, ha megoldható.
- ha lehet kerüld el az aksi teljes lemerülését. A fenti kalibrációt szokás 3-4 havonta elvégezni, de ha lehet, akkor ezen az eseten kívül sose merülj le teljesen.
Na megjött a telcsi jó kis teló eddig nem bántam emg hogy ilyet vettem. Azt szeretném kérdezni, hogy elsõ töltésnél hogy kell csinálni a dolgokat? Régi telóknál úgyvolt hogy csutkára lemeríteni, aztán tizenakárhány órát tölteni, de az új akksiknál talán nem szabad így.
Büdös Bohóc
nálam volt bõven, de csak azért, mert hallgattam a t-mobileos leírásra, miszerint ha kész van a feltöltés, akkor várjam meg, míg a feltöltõ programban ismét enabled lesz a start gomb

Fehercsoki
Eléri a 100/100at,aztán elkezd bootolni a telefon,akkor már le lehet húzni,én egybõl lehúztam ahogy kiírta hogy download complete,és semmiféle bootloop nem volt.

Büdös Bohóc
én hagyatkoztam az idióta tmobil leírásra miszerint várjak míg újból start gomb nyomható lesz... 😄 na mind1 most már ok