2864
\'ZTE

Kérdések és tapasztalatok

A topikban linkelt vagy ajánlott programokért sem a linkelők, sem a fórum nem vállal felelősséget.
Használatuk csakis saját felelősségre történik.
  • moonster
    Igen, Mobil adatkapcsolat tiltó/engedélyező gomb. Az egyik leghasznosabb. Nálam kiváltja az APN Droidot. A leghasznosabb widget.
  • kaiber
    Köszi takysoft! Ezt nem gondoltam volna... Lényegében ez olyan mint az apndroid, ami letiltja a sim-kártyás internetelérést?
  • Büdös Bohóc
    pontosan

amúgy ez valami custom made cucc a ZTE-hez vagy mi a rák? Csak mert tesómnak 2.3.3-as android van a HTCjén és ott ugyan nincs ilyen kis gomb az energiaellátásos panelen...
  • takysoft
    nem 3G
    szolgáltatói internetelérés.

pl ha nincs netcsomagod előfizetve, akkor kapcsold ki. wifin attól még menni fog.

persze része a 3G, de az EDGE, vagy a sima GPRS is.
  • kaiber
    Köszi!
  • TaRka0107
    3G!
  • kaiber
    Hali, sziasztok!
    Nemrég kaptam 1 T-Mobile-os ZTE Blade-et. Berakom az Energiaellátás widgetet, és akkor ott 6 gyorsikon található. Mégpedig: Wifi, Bluetooth, GPS, ?????, Sync, Fényerő! A kérdőjeles ikon az mi lehet? Úgy néz ki mint 1 SIM-kártya, vagy SD-kártya, benne 1 balra és 1 jobbra mutató nyíllal! És hiába kapcsolom be-ki, nem látok változást! Előre isköszi a válaszokat.
    Üdv: K
  • takysoft
    sima VGA és mpeg-es csináltam.
    hangot nem néztem, az nekem default... nem állítottam semmit, de nem is az a lényege ezen a vidin.
  • zaki
    Megvettem a telót. Sokkal rosszabbra számítottam, egész jó. Csak kicsit idegesítő a nyomkodós gombok alul a galaxy s után, de majd mexokom.
  • Büdös Bohóc
    na hm aac-vel nagyon fasza
  • Büdös Bohóc
    hm lehet próbálkozok más hangkódolással
  • Büdös Bohóc
    hát azért nem az igazi sajnos, egyik nap láttam, hogy az egyik szarfos symbianos nokia milyet csinál... HD videó bazz, a hangminőség nem ilyen, hanem kurvajó. Mondjuk annyit hozzá, hogy az e51-em jobb hangot vett fel ennél, annak eszméletlen volt.
  • TaRka0107
    VGA módba kell tenni és ennyi? Mert én bárhogy állítgattam, nem volt túl jó.
  • moonster
    Ez tényleg jó minőségű. Át is állítom, mert a H264-ben dobálja a frameket is.
    KÖsz
  • takysoft
    Kötekednék. Egész szép 640x480-as videot vesz fel:D
    http://takysoft.uw.hu/VID_20110729_173535.3gp

Csak érdemesebb MPEG-re állítani ha 640x480-ben evszel fel, mert H264-ben nem bírja szépen kódolni. kicsit helyigényes de szép vidi lesz
  • TaRka0107
    Akkor irány a bolt és vegyél egy Blade-et.
  • zaki
    gondoltam, este még a galaxy is szar képet csinál...
    videot meg nem veszek fel :D
  • balcsi70
  • TaRka0107
    Fényképezni vele elég jól lehet NAPPAL! Amúgy videót nem túl jót vesz fel.
  • popzu
    ilyenekre számíts kb,de vannak ilyen utólagos fényképszerkesztők,meg más kamera programok,azokkal sokkal jobb beállításokat érhetsz el
  • zaki
    gondolom, de számomra elég lesz ez is remélem. net, egyszerűbb gamek, mp3, meg telefonálás, erre kéne. meg fényképezni is néha, ettől fosok kicsit.
  • popzu
    Nem egy Galaxy S kategória,ne várj sokat tőle
  • zaki
    Holnap készülök venni egy ilyen telót. Galasy S-em volt, de túl jó volt nekem, nem használtam ki a telefont, csak netezgettem, meg játszottam vele néha (egyszerűbb játékok, cut the rope, stb), remélem nem lesz nagy visszeesés hozzá képest. Kamerája tényleg nagyon tré a ZTE Bladenek?
  • balcsi70
    Köszönöm,bemásolom akkor ezt. Üdv.
  • Grr1234
    CyanogenMod Nightly 148 van most rajta, jól vettem észre, hogy nem lehet visszahívó SMS-t küldeni?
  • KuNgZi
    ezt tedd fel

regisztrálj az oldalra, ha még nem vagy
  • Grr1234
    A CyanogenMod-dal szemezgettem eddig, csak nem tudom, hogy Nightly kell, vagy Stable.

Még nem telepítettem ilyeneket, így biztos jó lesz? T-mobilos 2.2 Androidom van, ami ha jól tudom Gen2-es.
  • moonster
    Próbáld ezt: hungary.poi
  • Grr1234
    Melyik romot ajanljatok? Es mitol lesz jobb,ha feltelepitem?
  • balcsi70
    Pedig az SD-kártyán az IGO/content mappában van poi mappa és azon belül is 2010.07.poi de Beállításokon belül nincs Poi mappa.
  • balcsi70
    Beállítások > Útvonal-beállítások? és ezen belül? de amúgy sem találok olyat ahogy írtad.A Beállításokon belül ilyenek vannak: Útvonal-beállítások;Hangok és figyelmeztetések;3D járműgaléria;Szinek és témák;Kezdőpont;Területi beállítások;Tartalom;Konfigurációs varázsló;Alapérték visszaállítása;Névjegy ezek vannak.
  • balcsi70
    Köszi máris megnézem. De én úgy emlékszem hogy enyémbe nincs ilyen akkor mi van?
  • moonster
    Beállítások / Beállítások / POI /
    Itt kiválasztod, amit szeretnél látni, és beállítod, h milyen messziről látszódjon...
  • balcsi70
    Nekem is ez van fent a telon iGO My way 8.4.2 TopMap magyar valahogy életre tudom kelteni benne azt hogy a hasznos helyeket jelölje a térképen? (nem találok benne ilyen menüt-beállítást) hogy mutassa az ikonokat.
  • balcsi70
    UI:hogy szokt(átok)ad ezt csinálni? Ott helybe belemenni a fileba és beírni? A speedcam mappán belül is van ugye speedcam_fix,speedcam_mobil,speedcam_piros,speedcams20090822. Gondolom amilyennel találkozok azt oda abba a mappába kell beírni? Az utolsó mappa az mi? az nagyon tele van :)
  • balcsi70
    Köszönöm a választ.Megértettem.Most csak egy olyan kérdésem lenne,hogy ha beakarok írni egy adatot (mármint egy kamerát) akkor a TXT fájlba hova kell írni? legalsóra,legfölülre,középre -vagyis melyik sorba? ez mindegy? Üdv:
  • moonster
    Hogy lehet a Maps-et eltávolítani a telóról?

balcsi:
    Speedcam
    A TXT állomány felépítése:

Header: X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION
    pl.: 18.9429837,47.4521967,1,100,2,90

Tartalom:
    Mezők Magyarázat
    ====== + =============
    1 | Északi koordináta, fokban. Tizedesvessző szerepét pont tölti be
    2 | Keleti koordináta, fokban. Tizedesvessző szerepét pont tölti be
    3 | Kamera típusa:
    | 1 - Fix,
    | 2 - Lámpába telepített,
    | 3 - Piros jelzésen áthaladást érzékelő,
    | 4 - Szekció kamera,
    | 5 - Mobil kamera
    | 6 - Vasúti átjáró
    | 7 - Traffipax mérőhely (nem állandó mérés!)
    4 | Sebességhatár (km/h)
    5 | Kamera irányultságának típusa:
    | 0 - Minden irányban figyelő kamera
    | 1 - Egy irányban figyelő kamera
    | 2 - Két irányban figyelő kamera
    6 | Kamera iránya fokban (0 - Észak, 90 - Kelet)

Megjegyzések:
    - A headerben lévő mezőnevek nem érzékenyek a kis- és nagybetűkre!
  • balcsi70
    Ha valaki csinált már ilyet elárulná? Én most majd egyet kipróbálnék beírni a speedcam_fix.txt mappába. csak tudnám hogy mi mit jelent
    PL: 19.04020,47.37994,1,80,0,0 Az első a Hosszúság a második a szélesség de mi a többi?
  • balcsi70
    Érdekes,mert én is azzal töltöttem le és kb 4-napja.(tehát gondolom hogy friss) :) a vasutat mutatja :) és be is csipog amilyenre beállítottam.Az előre telepített kamerák meg nem jelennek meg mint az Igo térképén. Hm passz.A másik: ha látok előre telepített kamerákat amik nincsenek benne a mappába-vagyis nem jeleníti meg mert gondolom újonnan felszereltek:ezeket nem tudom valahogy beírni a txt mappába? csak gondolom kéne tudni a koordinátákat.
  • Fehercsoki
    Előre telepített trafipaxok helyzetét mutatja a navi,nem fogja neked jelezni hogy mérnek,csak azt hogy ott van egy.Sygic nekem ezeket magától térképpel együtt letöltötte és mindent mutat is.(Sygic Downloaderrel töltöttem le a mapokat)