Gyakorlatilag minden IT-eszközhöz vér tapad
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is ha látok az utcán negy nikeba öltözött iphonés emberkét, nekem nem az jut eszembe, hogy de menõ arc, hanem az, hogy milyen ostoba, kvázi rabszolgatartók zsebét tömi, akik embertelnül dolgoztatnak más embert, csak azért, hogy a srác úgy érezze, hogy most aztán õ a menõ arc, ha ezeket hordja/használja.
Ezek szerint gyakorlatilag mindenhez vér tapad, mivel mindent ázsiaiakkal (/olcsó munkaerõvel) gyártatnak.
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
"mert akit ilyen konstrukcióban dolgozik, annak a törvény szerint csak a minimálbér 75 százalékát kell kifizetni."
"miközben a termékeket készítõk gyakran még a törvényileg elõírt minimálbért sem kapják meg."
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
mindenkinek aki még nem látta, ajánlom figyelmébe Hetesi Zsolt kutató elõadását a fenntartható fejlõdésrõl.
Itt találod az elõadást
Már a hivatalos média szerint is elértük az olajcsúcsot 2006-ban, azóta nem tudunk többet kitermelni 85millió hordó/nap-nál, pedig az igények nõnének. 2011-2012-körül már ellátási zavarok lehetnek...
És persze hazudok.
"Akinek nem tetszik el lehet menni..."
továbbá
"Lehet menni tüntetni. Elõbb-utóbb megunják, hazamennek"
Lárifári.
iSS!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Mondjuk egy kicsit erõsen fogalmazott, de ez a lényeg.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
És ere talán még ewuk sziklaszive is meglágyulna, és értelmet találna a kizsákmányolás elleni küzdelemben.
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ENSZ szinten esetleg lehetne lépni, hogy létrehozzák a szakszervezetek lehetõségét, utána már õk maguk megoldanák talán. De az, hogy nem veszünk tõlük terméket, nem hiszem hogy megoldás.
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
<#wave>#wave>
Bármit megtennék a munkásosztály kizsákmányolásának megszüntetéséért!
<#nyes>#nyes>
A legújabb kutatások szerint sérült anya gyermek kapcsolatra vezethetõ vissza az empátia és emberi érzések teljes hiánya, szóval nem ti vagytok a bûnösök, hanem a kedves anyukátok .... (bocsi a személyeskedésért)
Igen is, meg nem is.
Egyrészt Kína valójában óriásit nyert ezzel a dologgal, 1 évtized alatt 50 évet dolgoz le a hátrányából.
Másrészt a nyugat meg veszít. Nem az a gond, hogy mennyire kizsákmányolják a kínai munkásokat/biorobotokat, nem csak az.
A fõ gond, hogy nyugaton eközben nincs gazdasági szerkezetváltás. Nekünk ugyan ilyen tempóban kéne áttérni valami fejlettebb gazdasági modellre. Robotizálásra, a munkaerõ hatékonyabb kihasználására, a dolgozónak több lehetõséget adva a rekreációra és számukra még több jövedelem juttatásával a fogyasztás, a gazdaság még magasabb szintre történõ pörgetésére.
Ehelyett épp ellentétes folyamat zajlik. A pénzügyi válságok miatt a fogyasztás visszafogásával, a munkaerõ extenzív kizsákmányolásával ahhoz a szinthez közelítünk inkább ahol a kínaiak vannak. Ez azonban az ottani tõkéseket is arra ösztönzi, hogy a gazdaság fejlõdésével csak kevéssé javítsanak a munkások helyzetét.
Ha az én jólétem mások nyomorán múlik, akkor igen is dolgoztassák a kínaiakat mint a rabszolgákat, igázzon le az USA sok-sok országot az olajért, stb. Ha nekem ebbõl elõnyöm származik (már pedig származik), akkor semmi kivetni valóm nincs ellene, én örülök hogy az elnyomók közé tartozhatok és nem a rabszolgák közé.
Nektek is inkább örülnötök kellene, hogy valakik megcsinálják szarért-húgyért a cuccaitokat, minthogy itt sírtok, hogy "jajj, szerencsétlenek".
Most már csak azt kell tisztázni, mi az hogy elõre? Elõre az elnyomás és jogtiprás felé! Gazdagságot az uraknak, kizsigerelést a dolgozóknak...
Ez az elõre?
A profit persze kell, de ésszerû keretek között.
A provokatív kérdéseken túl persze sajnálatos, hogy ilyen körülmények között élnek és halnak meg emberek, mint amilyeneket a cikkben is emlegetnek, de õszintén, ki az aki már elgondolkodott azon, hogy hány ember halt meg, amíg õ a boltba meg tudta venni a pendrájvját?
Egyébiránt pedig van-e a világon olyan termék, aminek az elõállításához nem tapad vér, vagy ha úgy tetszik, nem halt meg közben senki? Szerintem nincs. Szegények pedig mindig lesznek, a gazdagok pedig mindig ki fogják õket használni, mert a világ már csak ilyen és ez akkor sem fog megváltozni, ha a wikileaks publikál, vagy a green peace odaláncolja magát valamihez vagy akárki akármit is csinál... tetszik vagy sem, ez viszi elõre a világot. El lehet gondolkodni ezen, kicsit mélyebben, minthogy "Te egy hülye vagy, hogy ez a véleményed" ;-)
Az angol (és késõbb már európai/USA) melósok miért tudtak alakítani szakszervezeteket és szétverni a várost, ha jobb körülményeket akartak? Érdekes, egy idõ után már a parlament érdeke volt, hogy a munkások rájuk szavazzanak.
És félre értés ne essék, az angol-francia munkás tömegbe is belelõttek, de hajjajj.
Nálunk errefelé van egy mondás: segíts magadon, isten is megsegít!
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Igazából ezt tudtam régen is mindig van pár ilyen hír, de mi aztán semmit sem tudunk tenni. Inkább aggódjunk a magyarokért én azt mondom, mert itt is van egy pár szörnyû munkahely, ahol semmibe veszik a dolgozókat.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
PChez: Természetesen a játékok csak egy témakör, ha szükség van 3D tervezésre, CAD-re, komoly videóvagdosásra, akkor evidens, hogy megint nyertes a PC. Szóval PC= Max teljesítmény.
Azt is írtam, hogy a notebookomat használom videóvágásra is. Egy mai noti teljesítménye bõven megfelel a videóvagdosásra. Persze ez magánvélemény. Plusz én heti 2-3szor biztosan megjárom a Debrecen-Budapest távolságot, így a PC-t cipelni elég mókás dolog lenne. És mivel vonattal járok, ezért még ott is tudok dolgozni (legtöbb IC-n még 230 is van).
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Aki azt írta, hogy éljen a PC: Attól függ mire. Nekem van asztali PC-m, laptopom, meg a családnak netbookja. Általában a netbook van használatban, mivel aki netezni akar, annak az untig elég.
Én a laptopot használom többnyire, azon szoktam játszani is, mivel egész erõs kütyü. Asztali PC alig megy. És ez meglátszik a villanyszámlán is.
És vissza a post elejére: Ha játszani akarsz, és high end konfigot akarsz folyamatosan bõvítgetni, akkor igen, a PC a jó választás. Nekem csak azért van, mert az volt elsõnek, ma már szinte csak porosodik.
Ha csak net, skype, msn, chat, néhány apróság, akkor bõven elég egy netbook. Nálunk egész család nyúz egy J&W netbookot (60 ropiért hozzád vágják). Kicsi, könnyû, alig fogyaszt, nem melegszik, átlag használatra bõven elég. Ha túl kicsi a képe, akkor egy mozdulattal rá lehet varázsolni a TV-re.
Kettõ között van a notebook, amin én lógok folyton, mivel nekem azért nagyobb teljesítményre van szükségem (játékok, videóvágás, sötöbö). Viszont sokkal kényelmesebb mint az asztali PC, és még így is negyede annyit fogyaszt (90 wattos tápja van neki).
Persze ízlések és pofonok.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Természetesen igazat adok neked, én is tömöm a gazdagok zsebét és miattam is robotolnak az emberek, én pl egy 4 éves pc mögül írok és van egy 8 éves telefonom, próbálom minimálisra leszûkíteni az it cuccok cseréjét(plána nem veszek appelt meg márkás ruhákat, ugye a nike mint rabszolgatartó megvan ?)
(az autó ott kezdõdik, hogy elõször is tömegközlekedés, meg bicikli (igen még most is, csak be kell öltözni és kész, ha autózni kell akkor minimálisan 3man megyünk az autóban, nem egyedül graszálok a városban csak úgy.)
Ha nem sikerül fenntartani, akkor emberek nagyrésze kaput, a gazdagék meg építenek valami túlélõ bárkát maguknak. Szal sokan szidják az 2012-õt, mint filmet, de nem biztos, hogy az olyan nagy lükeség volt, legalább is ilyen szempontból.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM