Egyre több ember hagyja ott a Google-t

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
"Szarok én a facebookra! LOYAL SPECTER!" Pedig az a hülye ember, aki visszautasítja a jobbat. És itt nem csak a pénzrõl van szó. Munkakörnyezet, morál, ergonómia, juttatások, presztízs, pozíció, ésatöbbi, ésatöbi.

[merlinw.org]

MerlinW
Ebben semmi sem akadályoz meg téged, a cég fennállása óta folyamatos a munkaerõ felvétel. Két egykori kollégám is náluk dolgozik évek óta (egyik a német, másik a brit "parancsnokságon"). Diploma, 2-3 év szakmai háttér és mehetsz is interjúra.

[merlinw.org]

byzhouse
sok gyökér... úgy látszik õk megtehetik :| én szívesen mennék googlehoz ennyi pénzért.

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Persze. Mondanád ezt 3 hónap után, mikor már kikészültél.
A dolgozók nem véletlenül menekülnek onnan..
Nekem is úgy jött le. Meg a 10% emelés is. Aki szerinte ez szar, az ne vegye fel, hanem szóljon nekem hogy menjek én a borítékért.
nem farxisnak akartam válaszként. Elôfordul fagyott ujjal tapogatós telefonon...

Nekem az 1000 dollár extra, az úgy jött le, hogy szokásos karácsonyi pénz+1000. Szerintem az extrán van a hangsúly nem az ezren. De lehet, hogy én tévedek...

farxis
geci google roihagyon el!!!!!
megy az összes dolgozójuk az Apple-hez, mert nem birják elviselni azt hogy ilyen dzsunka szar kínai minõsségtelen szarokat gyártanak!

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

Nem tudom ti melyik dimenzióban vagytok de errefelé nettó 65-130k pénz az átlagfizu. 150 meg túlórákkal meg mindennel. Produktív szakmába ha összejön az embernek akkor keres 300k pénzt idehaza de ez már nagyon közelít a csúcshoz. Ja és keresett szakmában. És az az átlagfizu mindjárt kevés mikor egy családot kell eltartani. Fõleg amilyen árak vannak. Azért az a havi másfél milla még adó után is olyan összeg ami az ország 80%-ának igencsak jólesne. Rebegjetek hálát az égnek , hogy nemcsak állásotok van, hanem még olyan jól is fizet hogy 1000 dodó zsebpénz meg 10% emelés mellett 20 millás fizunál húzhatjátok a szátok.

No Offense
simán? Furcsa én kereken 70k-t kaptam és a junior kollégáim is.... persze akkor is 1 évben 2x ennyi járt volna, de "válság, a pénzügyi helyzet", köv évben már nem is kaptunk bónuszt "mer az anyacégnek fix összeget kell utalni és rossz a helyzet"

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Otthnon ERP szakteruleten par eves rutinnal rendelkezo fejlesztok 300-600000 Ft netto fizetest kapnak manapsag kulfoldi tulajdonu vallalatoknal. Nem a diploma szamit, hanem a szakmai ratermettseg/uzleti angol nyelvtudas/problemamegoldokepesseg, a tobbi csak HR-maszlag.

Paran kozel jartok az igazsaghoz. Az $1000 valoban nem nagy osszeg kint, karacsonyi bonusznak egyenesen siralmas. Ha a fejlesztoi csapatom nem logatja a labat adott honapban, sot velem egyutt tuloraznak es az eloiranyzott budgeten felul tudunk teljesiteni (75-85% koruli produktiv, izzadtsagszagu munka), akar havonta is leesik ekkora bonusz osszeg. Megegyszer: nem eves, hanem havi extra juttataskent! A Google ilyen teren egyenesen smucig =)

Nem az IT volt válságban, hanem a pénzpiac, a globális. Aminek mindenhez és mindenkihez köze van a google-tól Kis Béláig, aki a lakására hitelt vett fel. A pénzpiac meg meg messze nem lábalt még ki - valójában még mindig a sokk hatása alatt van. Az atomnyereséges cég részvényeseinek fele pénzük van mint 3 éve, és ha mód van rá nem osztanák szét mindenféle jött-ment programozók között fizetésemelésként az osztalékukat. Az FB kezét meg nem kötik ezek a részvényesek - ennyirõl szól a történet.
Én szívesen mennék hozzájuk dolgozni! :P
Szarok én a facebookra! LOYAL SPECTER!
Sir Quno Jedi
Ezt feljtsd is el. Odakünn már régesrég kilábalt az IT a válságból. Szóval erre náluk már nem lehet hivatkozni, fõleg olyan atomnyereséges cégeknél, mint a gúglika.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nem neked magyaráztam, csak hozzáfûztem. Volt mit folytatni. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Végülis tényleg nem sértõdöm meg, ha nem kell melózni azért az évi 80-100e dollárért :D
Küldeni mindig küldhete,d maximum nem vezsnek fel:)

Amúgy nem kell kiájulni a google-tól, szeretik magukat nagyra tartani de inkább legyél valamelyik itthoni politikus csókosa, garantáltan több pénzt fogsz kapni:)
Elvándorolnak ilyen feltételekkel? hmm... igérem én nem megyek a FB-hez. Küldhetem az önéletrajzomat kedves google? :D
IT szakértõ vagy-e? Mert egy IT szakértõ itt magyarországon is simán kap ennyi bónuszt, még többet is. Junior fejlesztõként kaptam ennyit fél után...

Nembaj majd Indiából pótoljak azokat a programozókat.
200ezer HUF zsebpénz? Milyen Magyarországon laktok ti?? Mehetek én is? Ott szívesen dolgoznék!

Molnibalage
Mert sóher köcsögök, a felsõ vezetésnek persze mindig telik új kocsira sõt, flottára..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ezen a fizetesi szinten, mar nem szempont a penz, hanem a feladat es a kihivas erdekessege a donto. En magam is olyan projekteket szeretek bevallalni, amikben latok kihivast es nem baj ha neha kicsit kevesebb penz jon erte, ha elvezem a munkat. Errol szolhat az elvandorlas is. A google rendszerei erettek, evek ota mukodnek es sokszor tovabbfejleszteni kell oket. Aranylag keves termeket allit elo a google es inkabb felvasarol, ergo a kreativitas mar nem annyira hangsulyos a munkadban. Sajna.
Megnézném azt a céget, amelyik válság idején dobálózik az általános 10% béremeléssel + 1000 USD egyszeri pénzzel. Legtöbb multinál konkrétan 0% a béremelés, plusz leépítések vannak. Ez meg a "szokásoson" felül van, azt ne felejtsük el.
Persze az tény, hogy a serpenyõ másik oldalán sokkal vonzóbb ajánlatok állnak.
1000 dollár egy komoly szakembernek zsebpénz... én év végén többet szoktam kapni prémium gyanánt, pedig közel sem akkora cégnél vagyok mint a gugli.

Amúgy ilyen kockákat nem feltétlenül pénzzel kell motiválni, de ahogy olvastam ezt már az egyik vezetõ is kezdi kapizsgálni.
narumon
Azért én elfogadnék a cégemtõl 1000$ karácsonyi prémiumot most, bármennyire is "zsebpénz" ez ma magyarországon.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ezt ne nekem magyarázd el, meg ne is a FB tulajdonosainak, mert õk tudják:-) Csakhogy a google már tõzsdén van, és ki adja oda a részvényét a dolgozóknak? A kisbefektetõk nemigen fogják, az alapítóknak meg gondolom nincs "fölösleges". FB meg egyelõre 100% részvénnyel gazdálkodhat.
Most erre mit lehet írni? Kurva kapitalista világban élünk, ezt a google tudja a legjobban, ebbõl gazdagodott meg.

A jó szakemberek jönnek-mennek, meg kell õket tartani motiválni kell õket stb. stb.

Majd eljön az az idõ amikor a Facebook-ot hagyják el tömegesne egy másik, új "csillag" miatt.

A Predator szavait idézve: Shit happens...
Mivel több ember használja õket napi szinten mint a Google összes cuccát, így szerintem ez egyáltalán nem irreális dolog.
Dynamic
Pff... Hol dolgozol? Indiában? Ott lehet, hogy jó pénzek számít 1000$, de ez már Mo-n is zsebpénz.
Sir Quno Jedi
84.000-88.000 USD-t keres egy átlag szoftverfejlesztõ a gúglinál (a cég saját bevallása szerint) évente. Ez a normál mezei fejlesztõ, nem a senior-ok, akik 120k felett keresnek. Ez havi 7-8000USD. szóval nem hiszem, hogy 8-ad havi pénztõl hirtelen haptákba szarták magukat! :DDD Ez kb. olyan, mintha idehaza kapnál 50-70k BRUTTÓ karácsonyi jutalmat (mezei fejlesztõként). Ójjjee...

Fizuk a gúglinál-e.

Molnibalage
Kint egy tisztességesen keresõ irodai melós cirka 40k dollárd vagy többet hoz összes évente. Ez a fizetés a havi fizetésének legfeljebb 1/3-a. A 10%-os emelés tényleg komlyabb tétel lehet. Az 1000k ottani szemmel szerintem sörpénz...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Minusz adó és odakünn ez zsebpénz (kezdõ kiskatona zsoldja, aki teljes ellátást kap). Lehet itt egy éhezõ koleszos deáknak sok az 1000$, de pl. már én sem esnék hasna tõle, hogy WoáW! Ha menni akarnék a cégtõl, ez nem tartana vissza.

A 10% is röhej, a plebnek oké, ez a minimum. A fontosabb embereknek meg 40-50%-ot is meg kell adni olykor, hogy ne húzzák a szájukat (súlyozni kell).

Csak 1000$? Akinek az kevés, azt tájékoztatom, hogy az 218,492.86 HUF... ami azért nem olyan rossz, plusz 10%-os fizetésemelés. Sehol se adnak minden dolgozónak ennyit. Mo. is van Google iroda, mondjuk nem sokan dolgoznak ott. A kis mázlisták. Kúrva jó lenne a Google-nál dolgozni. Ennyi..... <#eplus2>
Sir Quno Jedi
A kiemelkedõ szakembereket csak úgy lehet megartnai, ha részvényeseddé teszed õket, vagy hagyod õket saját céget alapítani és nagyon szoros partnerségben maradsz velük. Esetleg te magad csinálsz leánycégeket és átjátszod nekik a tulajdonrész 49%-át, persze súlyos kikötésekkel arra nézvést, hogy ne tudják 5-10 éven belül továbbadni. :D Ha valaki vezetõ szaktekintély a szakmájában, akkor elõbb-utóbb önállósodni akar, de legalábbis nem akar egy szaros senki utolsó alkalmazott lenni élete végéig. Segíteni kell õket a céljaikban és így TALÁN megmarad a jó kapcsolat velük. VAN az a pénz, ahogy mondani szokták... :D

Nem lehet hogy nem pénzprobléma az elvándorlás oka?

Mármint a saját cégünkból kiindulva, régebben kisebb cég volt, mindent baromi egyszerü volt elintézni, gyakorlatilag szóltál az illetékes embernek és ha nem valami örültség volt akkor viszonylag hamar teljesült a dolog.

Most meg hogy nagyobb a cég, minden baromira bürokratikus lett és még a legegyszerübb dolgokhoz is több fönökön keresztül tartó engedélyzetetés szükséges. Etc, technikai embereket az ilyen idegesiteni szokta, lehet a google-nél is ez a helyzet.

Sir Quno Jedi
1000 dollár "karijutalom" az IT szektor húzó cégénél?!? Ezzel voltak képesek kiszúrni az alkalmazottak szemét karácsonykor??!? Én nem csodálom, hogy lelépnek...

Molnibalage
Az én szembenen a világ elborultságát mutaja, hogy a FB és egyéb hülyeségeknek van / lehet tõzsdei értéke...

Ez nem hasznossági kérdés. A facebook jelenleg nem tõzsdei cég, de már olyan szinten várják a tõzsdére vitelét, hogy lehet opciókat venni arra az esetre, ha mondjuk 2012-ben tõzsdén lenne. Ez alapján a facebook becsült értéke elég széles skálán mozog, mondjuk 10-100 milliárd USD. A facebook azzal csábítja a google alkalmazottakat, hogy ha tõzsdére kerül a cég, akkor ebbõl kapnak mondjuk 0.1%-ot. Gondolj bele: ha mind a 300 elcsábított alkalmazott ennyit kapott volna, az is csak 30% volna. Persze nem kapott, ez a max ami az igazi ászoknak jár. Másik oldalról ezt gyakorlatilag bármely google alkalmazott elfogadja, mert ez 10-100millió USD-t jelent pár év múlva, amit a googlenál a pár 100ezer USD-s havi fizetésébõl nyugdíjig se tudna összerakni. Nem utolsósorban az hogy 10 vagy 100 milliárd attól is függ, hogy az illetõ hogy fog dolgozni.

Szóval ez kb az a kategória, mintha neked azt mondanák hogy hagyd ott a jelenlegi melóhelyed, menj el egy másik céghez dolgozni mondjuk ugyanannyiért vagy kevesebbért, és ha jól dolgozol kb 3 év múlva kapsz bónusznak egy lotto 5-ös, és még szelvényt se kell venned ehhez.
eddig tartott a királyság
valószínûleg a facebook alkalmazottainak 15%-a

vegulis tokmindegy. manapsag mindenki ir, amit akar. a tobbseg mar ahhoz is tul faradt, hogy egyaltalan ertelmezze. szuret!
300= az alkalmazottak 15%-val. ebbol adodoan az alkalmazottak szama kb. 2000. a 2000 nem egyenlo 23.000-el. vagy beneztem valamit?
B0nFire
Hm. Részemrõl, ha hasznossági sorrendet kellene felállítani, inkább ezer Google, mint egy Facebook. De gondolom a jól képzett szakemberek jó ajánlatot kapnak. Õk nemigen fogják a munkanélküliek táborát gyarapítani. Megtehetik, hogy válogatnak.

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Motoroj
Van lóvé!

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu