Splinter Cell: Blacklist
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Esélytelen úgy hogy ne vegyenek észre.
Next PC upgrade: 2022
Itt mindig teljes képernyõbe indul, és megjegyezte a felbontást is.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Én is csak a végigjátszás után álltam neki a melléküldetéseknek.
Grim misszióival az a bajom hogy nincs checkpoint.
A 3. rész a nagy kedvencem, a DA-t és a Convictiont kihagytam, mert, hogy már nem olyanok mint a régiek. Convictiont direkt kerültem is.
Tényleg kicsit újszerû kicsit más, de VÉGRE lehet lopakodni és TERVEZNI dolgokat. Annál nincs jobb érzés, mint az ember eltervez egy dolgot és örömmel látja, hogy sikerült is úgy kivitelezni, ahogy elgondolta. Ez hiányzik nekem sok játékból.
Fel kell tolni a nehézséget és mehet a móka. És így viszont az "akciós" vonal meg direkt hozzáad a játékoz. Volt olyan, hogy nem sikerült észrevétlennek maradnom és futok az életemért, erre a sarkon szembefutott velem szintén egy õr. Azzal a lendülettel csaptam is le. :D
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Az igaz, de ha van belõle 2-3 darab és két irányból jönnek (megjegyzem kurva gyorsak) egyik szinte tuti elkap, és amíg ütöd, az idõ alatt szépen odaérnek a csúnya gengszter bácsik és szarrá lõnek.
Mellékesen eddig nekem Kobin küldetései jöttek be a legjobban (a mellékszálat nézve)
Azokat egy hangtompítós sniperrel pöccre meg lehet csinálni :)
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
..ja és mondtam már hogy utálom a kutyákat? :D
Komolyan a legszemetebb ellenfél a játékba. Küldjön rám 30 katonát, 20 páncélos monstrumot, szarni bele, de a kutya pff :)
Lényeg az hogy bizonyos távolságból mindenki õsz volt :DD Átvezetõkben volt aki közelrõl is.
Még jó hogy eltettem elõtte az 1.1-es verzióm.
A conviction nekem bejött.
Ez a rész viszont nagyon zsír, bár az irányítás néhol nyögvenyelõs kicsit, de megszokható
GOOBY, pls
Letöröltem, de ha valamit is javít, felraknám ezért kérdezem, hátha...
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Elõzetesnek annyit hogy az egyik kedvenc sorozatomról van szó, a conviction-ön kívül az összes részt nagyon szerettem.
Az utóbbi miatt kissé szkeptikusan álltam a blacklisthez (az elõzetes képeket, infokat, videokat direkt nem követtem, és nem néztem meg.- max még nagyon a fejlesztés elején)
Nem akarok regényt írni, csak röviden annyit hogy csalódtam, de NAGYON pozitívan. Azt kell mondanom a harmadik rész óta nem született ennyire jó splinter cell.
Igen, kicsit más lett játékmenet, és játékmechanika szempontjából is, de szerintem elõnyére Nem adhatják ki ugyanazt amit x sok éve.
Remek dolog hogy mindenki megtalálja a kedvére való játékstílust. Lehet rambózni is, de ha valaki a sunnyogást szereti (jelen) az is kivitelezhetõ a játék 90%-ában.
A történettel igazából semmi bajom, nem kiemelkedõ, de ennél több egy ilyen játékba szerintem nem kell.
A látványilag piszok szép (eltekintve 1-2 nappali helyszíntõl ami inkább átlagos) és az optimizációval is jó munkát végeztek a programozók.
A szinkronhangok kb mint 1 profi akciófilm szintjén vannak. :)
Külön kiemelném a magyar lokalizációt, ami 1-2 apró érdekességen kívül szintén remekül sikerült.
Valaki tudna válaszolni az 540-es hozzászólásban feltett kérdésekre? Köszi.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Már nem csak a steam szopat <#rinya>#rinya>
- ha újrakezdem a játékot nehezebb fokozaton, megmaradnak az elsô játék során megszerzett eszközök/fegyverek? Vagy tök elölrõl kezdödik minden és újra meg kell öket szerezni?
- hány küldetése van Grimnek, Briggsnek, Charlienak és Kobinnak? Grimnél és Kobinnál 3on vagyok túl, Charlienál most kezdem a 4.ket, Briggsnél még egyet se tudom (nem megy a koop, predig eredeti a játék, csak Uplay online mód esetén kifagy). Viszont a játékban elfogtam a gonoszt, lepergett a credits, de megint a repülön vagyok, Visconti se Grim, se Kobin nem ad már küldit, de a csíkjuk mèg nem teljes. A credits után hogyan tovább?
Köszi.
Megint a pénz beszél, kutya ugat, szindróma...csak valakik nem képes felfogni viszont vannak akiknek az új ötlet tetszik és még van egy réteg, aki inkább a Double Agent féle megvalósítást elõnyösítik, ami az elõzõ részekre épül ;-)
Shep: A mozgást nem az ellenfelekre, hanem Sam-re értettem. Nincsen semmi gond se az AI mozgásával, csak ez a Sam féle laza, bárgyú mozgás nagyon nem illik fõleg Tom Clancy nevéhez se :D
Nem nagyon agyon nem! Maximum ha úgy játszod és azért az nagy különbség!
Egyébként a Chaos Theorynak sikerült az addig bevált formán úgy fejleszteni, hogy hû maradt a stílushoz de sok újítás is belekerült.
A Blacklist egyértelmûen egy identitászavaros rész, látszik hogy utólag nagyon erõlködtek a régebbi részekre hasonlítani - ez az adott keretek között elég jól sikerült. Ennek ellenére is csak egy tömegeknek szánt cover shooter, ha ugyanez a játék jött volna ki 3. résznek egész biztos botrányosan értékelik. Ma persze a butított játékok korát éljük, így simán GOTY jelölt lesz ez is.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Pont az alább linkelt E3 videó jól bemutatja, milyen felfogással készült el a Blacklist. Csak azért lett elviselhetõ a végeredmény, mert a fejlesztés felénél kénytelenek voltak a negatív visszhangokra reagálni.
Ettõl még nem változtat a tényeken: a régi Samu elveszett, helyette van egy új semmilyen karakter, akinek vehetsz kevlár ruhát, AK47-et és shotgunt, crossbowot(!), rózsaszínen világító wallhack szemüveget, és egyértelmûen assassin leszármazott a mozgásából ítélve. És ne feledjük el a kötelezõ négert, aki a játék "csúcspontjaként" csempész egy kis CoDot a játékba.
A leginkább kiemelendõ jó pont viszont a mapok száma és remek tervezése, kár hogy sok még ígyis fényes nappal játszódik. Legalább a convictionnel ellentétben tényleg lehetõvé tették a nem halálos végigjátszást, nem parasztvakítás volt a reklám. Ennek ellenére ez már egy teljesen más mûfaj, másképp kell értékelni mint a régi részeket.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Viszont a Conviction óta a régebbi részektõl teljesen eltér. És azt semmiképp nem sikerült nekik visszahozni a Blacklist tel sem.
A régebbi részekben szarabb volt az irányítás, ezt úgy mondom nem lehetett a magasból ráugrani így az ellenségre, csak ha pontosan alattad volt és megnyomtad a leesés gombot. Most pl multiplayerozok, és 8 km messzirõl átugranak rám...
No meg lassabban lehetett ott menni, nem lehetett így mindenen csúszni mászni fénysebességgel, a fegyverek is kezelhetetlenebbek voltak, ennyi kivégzési mód sem volt, meg ilyen jól mûködõ human shield mód, de (lehet hogy ezek miatt) valahogy tényleg egy nagyon jó stealth játék volt. Gondolkodni kellett merre is mész pontosan, nem volt mindig egy nyíl ami jelzi hogy hova menj, ki kellett jutni idõre pl. anélkül hogy pontosan tudnád merre, miképp, meg az ellenség is egybõl szitáválõtt hogyha meglátott, gyanakodott hogyha közel mentél vagy meghallotta ahogy megölöd a társát, ha meglátta a tetemet akkor mindenki keresett téged, meg ilyenek. Annál tényleg lopakodni illett, csendesen gyilkolni, mert másképp nehezebb volt. Például a fegyverhez ott nem nagyon nyúltam (szerintem evvel nem vagyok egyedül). Fõleg azért mert jóval nehezebb volt kilõni az ellenséget, meg hangosabb volt, észrevettek. Ittsem nyúlok fegyverhez de itt simán ki lehet tenni õket hangtalanul egy kis stukkerrel (kivéve a sapkás emberkéket).
A régi részeknél ezek miatt rá voltál kényszerítve a lassú, lopakodós és a csendesen gyilkolós dologra. Itt viszont minden teljesen fel van pörgetve, könnyebb az irányítás, nyilak ezrei, ide menj-oda menj. Akkor annál a tüzes pályánál is pl.... Hát mennyire kiszámítható már hogy hol mészz.... Meg mikor mondja hogy találj utat ide meg oda. Ott is a sziklákon ugrálsz, 2 gombbal utat találsz. Szóval eléggé le is van butítva. Ott meg régen ha nem lett volna a térkép szépen eltévedtél volna. Én jó sokszor nem tudtam merre kell menni. Meg ott sokszor adott volt egy nagy bejárható pálya több küldivel, itt meg mintha egy folyosó lenne ami be van barikádolva néhány helyen, de csak egy irányba haladsz mindig.
Na szóval értitek mire gondolok. Szerintem ezek a dolgok miatt lett más a Splinter Cell. Fõleg a dolgok felgyorsítása, a nyíl megjelenése, térkép eltûnése, hipergyors akciók, butább ellenségek, szuper csendes fegyverek, kütyük és ezek a lebutított pályák pusztították el a régi Splinter Cellt.
Ezeken felül mondom nekem bejön nagyon ez a stílus is, sõt nem is nagyon tudom meik a jobb. De szerintem ez a különbség a régi és az új között
Ere jöttök itt a korábbi részekkel meg minden mással.
Kíváncsi vagyok neki miért nem jó.Bár a Tomb Raideres QTE sírások után már semmit nem lepõdök meg.
A sztori egyetlen mentség a játékra, mert az talán a legjobb az összes Splinter Cell közül. Kivéve a Chaos Theory-t :P