2424
  • Alexease
    Megegyszer kiprobaltam ezt a Falken hotlapot, de hat annyira gagyi ez a R3E/SimBin, foleg AC/rF2/iR utan, hogy szornyu:/ Meg az alap rF1/GT2, es az azobol keszult HistorX/P&G is nagysagrenddel jobb, legalabbis vezetesi elmenyre. Ez a jatekteremre/arkadra es gamepad-re optimalizalt kormanyzas/FFB/billeges nagyon szar.

Legalabb lenne valami lehetoseg FFB-pluginre (RealFFB vagy hasonlo).
    Vagy lenne hozza AI/online, el lehetne vele bohozkodni, mert normalis autokezeles/mukdes nelkul egyedul korozgetni es hajkuraszni a gagyibbnal-gagyibb hotlap eredmenyeket, semmi ertelme.

A DTM eppen az AI miatt egy-egy versenyre meg teljesen jo.

Hihetetlen ez a ket ceg (R3E/SRW), teljesen jo dolgok vannak a kezukben (tartalom), meg a rendszer is jo lenne, de teljesen elgagyizzak ezzel a regen elavult autokezelessel/koramnyzassal/FFB-vel.
  • arty
    és sürgős!! :D
    hétvégén van csomo amcsi pálya és kocsi ingyé', lehet körözni, próbálgatni!
  • arty
    nincs FFB-m - ötlet, hol nézegeődjek?

(fanatec csr, de próbáltam g25 emulácioval is, akkor se volt - miközben minden játékban van, tehát a kormány, driverek, fw okés. tottinak csr van, neki is van ffb. mydoc mappából már töröltem mindet, ujra felismerte a kormányt - ffb továbbra se. igen, játékban is be van kapcsolva, nem vagyok félhülye ;) )
  • Alexease
    Ha lett volna vagy lesz valamikor GTR3, az valszeg/tuti a RaceRomm alapjaira epul, arra a tartalomra...

Az rF2/AC a modolasra epit (bar az AC kaszalni is szeretne az eladasokkal), igy ezzel parhuzamosan tartalomszolgaltatast eleg nehez fenttartani es/vagy megetetni a neppel (foleg levedeni, hogy meg is vegye mindenki:DDD).

Az AC-nal en is a tartalomvasarolgatros dolgott tartottam volna szerencsesnek, azzal a fizikaval es kinezettel szerintem mukodott volna.
    Bar ha levaltjak a DLC-kre, az sem rossz;D

Az AC szinte nulla esellyel lesz konzolra:D Vagy nem tudja leprpogramozni, vagy nem tudja kifizetni a jogdijakat:D Persze hog ynem vetette el az otletet, mert ha valami csoda folytan milliok folynanak be, felvenne egy tucat embert, leultetne oket, es atportoltatna a ket konzolra;D

Egyelore meg az is csoda, ha PC-re megjelenik, es a tervezett erosen alap/kozep szintu szolgaltatasokkal mukodni fog rendesen;)
  • Alexease
    A SimBin valszeg nem akarja/tudja megtenni, hogy uj vagy durvan atdolgozott engine-t epitsen, kenytrelenek az alapoknal maradni. Ahhoz kepest jol megoldottak, de ez mar valoban keves.

De mivel elsosorban jatektermekbe (RaceCenter) keszul a progi, oda boven jo. A PC-s eladas csak bonusz, hogy darabonkent meg befolyik belole egy kis penz. Foleg, ha prmo szinten kuulon programjuk is van, mint a DTM.
  • unrealnoise
    Ezzel is egyetértek, rF2-höz nekem is főleg a tartalommal van gondom, hogy barkács az egész.

Az rF2-nek és az AC-nek is az iRacing, simraceway satöbbi rendszerét kellett volna átvennie. Én is simán fizettem volna pl fasza rF2-es official ISI pályákért, online, iracinghez legalább hasonló rendszerű lehetőségekért (legalább fasza leaderboards meg etc), de ugye ezt is foltozgathatták volna.

Egyébként vicces, hogy elsősorban azért lettem konzolos, mert iRacingben nincs AI, a GTR 3 nem készült el, rF2-nél meg baromi kevés tartalom és lehetőség volt, arra meg nekem semmi türelmem, hogy ilyen-olyan pályákat, járgányokat összevadásszak, és azokat időközönként még manuális frissítsem is...

Mondjuk a PCARS ugye pont azt az űrt töltené be, ami miatt konzolos lettem, más kérdés, hogy én innen már vissza nem váltok... Pláne, hogy még akár az AC is kijöhet next-gen konzolokra idővel... (Legalábbis Kunos nem vetette el az ötletet.)
  • unrealnoise
    Ezzel a rendszerrel (fizetéssel) nekem sincs bajom, ellenben a minőséggel már igen. Ahogy hallom, messze nem igazi a fizika, a grafika erősen középkategória, a funckiót és lehetőségek pedig a nullához közelítenek.

Ezt így nem szabadott volna elindítani. Ennyi. Az embert ez inkább elkedvteleníti, ahelyett, hogy rávenné a "beszállásba"...
  • Alexease
    Igen, ugy valszeg mar megerni foglalkozni a "dologgal":)

De mivel 3 havonta sokminden valtozik, raadasul folyamatosan jonnek az uj cuccok is, 3 havonta kellene feltorni. A szimes annyira nem nepszeruek, nem neztem utana, de se a CARS-bol se a RaceRoom-bol nem lattam meg warez-t.

Raadasul, attol a ponttol, hogy full warez, a felhasznalo kizarja magat a portalbol es mindenfele online lehetosegbol.

Persze, sokaknak eleg lenne a regebbi engine, regebbi tartalmakkal, online nelkul, de az eppen az a reteg, aki amugy sem fizetne semmiert.

A mostani elofizetok nagyreszt megmaradnanak, szerintem csak nyernenek vele olyanokat, akik eddig nem voltak es a kizarolagos kozossegi/nyilt online miatt nem is foglalkoznak vele.

De valszeg sokan lennenek olyanok is, olyan ligak, akik szivesen futnanak vele markakupakat, eloszor egy-egy autoval, folyamatosan beepitve a palyakat, koltseghatekonyan.

De teljesen mindegy, ugy sem lesz belle semmi:)
  • lac coo
    De ha lenne AI. akkor lazán kikerülnék az online bejelentkezést, régebbi verzióval is volt warez, csak ugye nem sok értelme volt...
    Ha lenne AI, lenne értelme is, egyből menne a dolog ...
  • Alexease
    Az hogy AI-t tesznek bele quickrace-szel, nem jelenti azt, hogy warez lenne belole;) A portal, a bejelentkezes, a tartalomvasarlas (vagyis a felhasznalo kovetes es jogosultsag vizsgalat) maradna, igy nem valtozik a rendszer.

En annyit valtoztatnek a dolgon, hogy nem a mostani 99$ lenne az eves elofizetes (online lehetoseggel), hanem mondjuk "csak" 25$, amihez nem jarna az online lehetoseg (hivatalos bajnoksag es szerver hasznalat), csak a most is kulon fizetos Hosting lehetoseg (az online bajnoksagokhoz), es esetleg a Parctice szerverek.
  • lac coo
    De nem lesz, nem foglalkoznak vele, úgy is warez lenne a vége :)
  • Alexease
    Az iR-hez nagyon kellene AI, mert nekem sincs turelmem mar az online-hoz. Raadasul, ilyen tartalmakkal es szimes szolgaltatasokkal, ha lehetne vele offline nyomni, abszolut verhetetlen program lenne.
  • lac coo
    IR se lenne olyan lehúzás, költenék is simán rá, ha lenne AI, és előfizu nélkül tudnám utána használni ...
    Online futamokra se időm se kedvem se türelmem már ( görcsölni a hülye SR-rel mindig...), így meg nem veszek semmit, hogy valszeg kidobott pénz az is amit eddig költöttem rá ...

Sőt én még rF2-höz is vennék normális modot pénzért, bár tudom sokaknak ez istenkáromlás, de túl kéne lépni azon, hogy minden ingyen van ,főleg a jó dolgok ....
  • Alexease
    Igen, ott hosszutavon a DLC lehet a megoldas.
    De ha mar az alap egyszeruen lophato, aztan a tovabbi tartalmak mar egyszeruen bemasolhatok, akkor egy ido utan mar az is csak "bemasolja" aki korabban megvette;)

Persze, az AC-rol egyelore semmit nem tudni, csak a TP-bol tudunk kiindulni, lehet ok is megoldjak ug, ahogy a CARS, RaceRoom vagy az iR:)
    Es akkor mukodhet is a DLC. Ami elony, mert nem tunik megsem olyan lehuzasnak mint a darabonkenti vetel.
  • lac coo
    AC még meglépheti, hogy fél évente kiad egy fizetős DLC-t, 4 pálya 4 autó ....
    Aminek én is örülnék , legalább lenne valami ...
  • Alexease
    Amugy nekem semmi gondom a koncepcioval (folyamatosan fejlesztett engine, tartalom vasarlas), PC-re manapsag mar csak ez a jarhato ut. Foleg, ha van mogotte kiegeszito/biztos bevetel alap is (RaceCenter).

Egy atlag/komolyabb jatek arabol (40EUR), evente ki lehet hozni ehhez 1 jatek tartalmat (8 auto, 8 palya). Az evente kiadott Codies F1 is 45-55EUR):)

Az iR is ezt csinalja (csak ott ki kell fizetni a szervereket es a portalt) vagy az SRW, de ott "ingyen" is be lehet szerezni mindent, vagy az ACR.

Ahogy mar sokszor mondtam, valszeg az AC-nek is ez lett volna a hosszutavu, tobb beveteles, jarhato ut.

A tobbi progihoz (F1, WRC, NASCAR) nem erdemes hasonlitgatni, azok multi platformok, es evente kinyomjak oket.

Es persze konzolos cuccokhoz sem, mert ott 1 jatek 1 konzol, es brutalis koltsegvetesek es eladasok vannak.

Ezeknel a PC-s szimbehajlo programoknal nehany (tiz)ezer emberrel kell/lehet operalni:D
  • Alexease
    A GT/FM biztos hogy sokkal komolyabb ennel, de azok konzolosok, vagyis itt lenyegtelen szempont:)

A SimBin-nel ugy nezki maradnak ennel a modulokbol felepitheto jatektermi cuccnal, valszeg a nagy bevetelt a RaceCenterek hozzak, es a kihelyezett promo esemenyek.

A RaceRoom-ban eladogatjak egyenkent a tartalmakat, fejlesztgetik az engine-t. A DTM az elso program a haszonhuzo akciobol. A kesz es fix alapra osszedobaljak a kesz cuccokat (autok es palyak, a menut is meghagytak, csak egyszeruen atszineztek), aztan kiadjak online, minimal koltseggel.
    Lehet/valszeg tobb beveteluk lesz abbol, hogy ok promozzak a DTM-et;DDDDD

Ha valaha lesz GTR3, nagyon valoszinu (egyertelmu mar evek ota:P)hogy ilyesmire kell keszulni. Az addigra elkeszult RaceRoom engine-t kapja meg, a hozza illu autokkal es palyakkal, valszeg mas szinu menukkel:D
  • lac coo
    Grafika, és hang az szerintem rendben van ....

Amúgy mióta foglalkozol te PC-vel ? :)))

GTR3-at nem adják ki, nincs benne pénz, mindenki warezol, a tartalom meg megy a közösbe .....Mondjuk ehhez sem értem mi pénz van, talán a kihelyezett szimulátorok hoznak valamit ....
  • unrealnoise
    Ő, alex, most komolyan, ezt PC-re? :D
    Egy Gran Turismo 6 vagy Forza 4-5 lehet komolyabb ennél... AC, és rF2-ről nem beszélve... Látványra, hangulatra, kidolgozásra szinte biztos, abszolút nem értem mi a célközönség, mit akarnak kihozni ebből. És oké, lesz pár ritkaságszámba menő, offivial pálya a játékukban, amivel kiállhatnak és promózhatnak ezt-azt, kár, hogy a játék maga a kutyafaszát sem fogja érdekelni attól még...

Gyanítom, hogy az lesz a vége, hogy szépen fogy majd a pénz, belátják, hogy ez nem megy így, aztán gyorsan, mintha észbekapnának, megpróbálnák a tartalmakat felhasználva kidobni a GRT3-at, más kérdés, hogy engem lehet már az sem hatna meg, egyszerűen a SimBin leírta magát nálam, mint játékfejlesztő team, innen a komoly vagy félkomoly, de szórakoztató, minsőgéi játékokhoz visszatérni, vagy ezt a kategóriát becélozni, nos ahhoz szvsz már késő...

Sem grafikával, sem fizikával, sem online lehetőségekkel, egyszerűen semmiben sem maradandó a Simbin próbálkozása, egy vicc az egész...
  • Alexease
    Az utobbi 1 evben semmit nem csinaltak vele, csak megpakoltak tartalommal.
    Egyre valoszinubb, hogy ez nem fog valtozni semmit (fizika, gumi, kormanyzas, FFB), marad a "jatektermi" stilusnal.

Ami nem gond, van/lesz mas, autosjatekok mellett ez jo lesz autoversenyes jateknak:) Ha lesz benne valamikor quickrace, mert igy egyelore semmire sem jo;D
  • frango
    DTM gépekkel mentem pár kört. Viccesen viselkednek...Lós.art nem javult ez...
  • frango
    Még mindig billegnek a kocsik? Régebben nagyon felhúzott, hogy ide-oda rángatott és egy rohadt kanyart nem tudtam rendesen bevenni. FFB is puha sz.r volt.
  • Szabi #522
    pff, kár hogy nem is hasonlít az épület az igazira :D
  • Szabi #521
    WTCC-s Hungaroring
  • Alexease
    Teljesen ugyanaz mint a mostani R3E (nem a regebbi RaceRoom). Beallitgatva hasznalhato.
  • lac coo
    De legalabb vezetni jo, vagy ugyan az a fura mint a recroom( bar nagyon regen neztem ra... ) ?
  • Alexease
    Hungaroring-et csinaljak, az biztos lesz R3E-ben, voltak mar kepek. Ha komolyan gondoljak a DTM-et, akkor jovore meg azt is beletolhatjak.

Nem piszkaltam meg ezt az uj SimBin cuccot, de valszeg sokat foglalkoztak vele (talan azzal a legtobbet:DDDD), hogy ne lehessen egyszeruen kiszedni belole a cuccokat:D

Pedig van benne nehany jo dolog:P
  • Szabi #517
    én azért bízok benne, hogy lesz pár retro évad, meg majd 2014es Hungaroring stb, kéne a tartalom rf2re
  • Alexease
    Azert annyi elonye lesz a DTM-nek, hogy allitolag rendes programnak akarjak kiadni. Vagyis meg lesz hozza az osszes palya es auto, le lehet futni a rendes versneyeket AI-val. Lehet hogy ez a SimBin GetReal mar nem az igazi 2013-ban, de azert nem olyan rossz, es szimesebb kategoriaban ilyen teljes jatek nem nagyon van/lesz.

Vagyis, ha nagyon akarod, feleroltetheted megis:D
  • lac coo
  • Alexease
    Szerintem felesleges kiprobalnod:D Igazabol semmi ertelme, foleg olyan valakinek, aki probalta a RaceRoom-ot.
    Egy az egyben ugyan az (csak mas szinu a menu:P) es van benne uj 3 auto (ami lenyegeben egyforma).

Ez a SimBin amugy egy hatalmas poccs, nem tudom mit varnak igy a cuccoktol. Legalabb ebbe tettek volna online-t vagy quckrace-t. De nem, meg a hotlap adatbazis sem mukodik, magyarul semmire nem jo az egesz:DDD

Vagyis csak arra, hog kiviszik a kamiont a versneyre, es ott paradeznak vele.
  • lac coo
    Kipróbáljam a DTM- demot, vagy nem kell az nekem ? :)
  • Alexease
    Arrol csak kepek voltak, ha jol emlekszem, egyelore nincs hir rola. Talan Indianapolis a kovetkezo, mert az mar eleg regen a gepen van, valszeg zart beta teszten van.
    Nem tudom hanyan csinaljak naluk a palyakat, Com8 a biztos, aki korabban hires modder volt.

Autokkal ugyanez a helyzet. Ma elvileg BMW M1 Procar lesz, de meg a listaban van egy Nissan es egy Volvo (mar a gepen tesztelesen).

De sajnos massal szinte semmit nem haladnak. Nem ugy nez ki, hogy fizikaban, gumiban es kezelesben nagy valtozasok lennenek:/
    Mostanaban ACR-eztem, es vicces a dolog, de meg az is komolyabbnak tunt:)

De meg az offline es online-rol sincs semmi hir.
  • Timbu
    Ha lenne már benne Hungaroring, még meg is venném.
  • Alexease
    50%-os hetvege van, ha van mas is rajtam kivul, aki kepes erre (is) aldozni:)

Igazabol nem rossz, de a jotol is messze van:) Az auto lista mar eleg extras. Igazabol keveset hasznalom, csak azert gyujtogetek, mert ha megis kisul belole valami hasznalhato, kesobb ideges lennek, hogy ott egy csomo jo auto es palya, ami nincs meg (egyszerre megvenni huzos, 3 havonta 1-1 belefer).
  • Alexease
    Igen, az elso kanyart be lehet venni negyesben, itt nem jott ki;)
    A lecsuszas is megvolt;))
    Valszeg le tudtam volna meg faragni akar 1 masodpercet is, de lenyegeben a listaban az sem er semmit, es kb. itt untam meg a korozest(ez volt az utolso mert kor):D
  • Adam Jonas
    Na bakker, pont egy hete töröltem le, mert meguntam a sima hotlapozást Zolderben :D

Zolderből + GT3-ból kiindulva, ha Engelhardt-hoz meg Krönke-hez képest 1,5-2 másodpercen belül tudsz maradni, akkor simán beleférhetsz a top50-be. :)

A körödhöz pár jó tanács, ha elfogadod:
    - első kanyart próbáld meg 4-esbe bevenni, félgázon, sztem elfér szabályos keretek között az még :)
    - a harmadik szektor kezdeténél, amikor mész be a stadion részbe, ott eléggé lecsúsztál az ívről, az nagyjából már 3-4 tized

Ezzel szerintem tudnál nyerni 6-7 tizedet, attól függően, hogy mennyire jön ki az adott lépés az adott körödben.
  • Alexease
    A SimBin is belepett a hotlapozz, nyerj es vasarolj sorba, az SRW utan.
    Es tanultak toluk, mivel eleve tobb kategoriat inditanak, es csak 1 kategoriat fognak elszamolni 1 emberhez (nem lesz az, mint korabban az SRW-ben volt, hogy mindenhol ugyanaz a 10 ember gagyizta ossze lovet:D).

Raadasul, eleg jol szethuztak a mezonyt, minden kategoriaban az elso 50 helyezett nyer. Az elso brutalis tetelt (15000vPR, ebbol majd' 3x meg lehet venni mindent), de meg az utolso is 500 vPR-t kap, ami 2 auto ara.

A Competitons-hoz INGYEN van az auto es a palya, mindenkinek elerheto!

Vagyis aki ugy erzi, tul tudja tenni magat az AUTOkezelesen (tobb szempontbol is:P), meg ha nem is erdekli jelenleg a program, penzt nem adna erte, ha jo hotlapos, lehet ossze tud szedni annyi vPR-t, amibol megvehet ezt-azt, ha masra nem, legalabb kiprobalni vagy neha korozni jo lesz.

Van meg 28 nap.

En ezt birtam osszehzoni, nekem itt a vege:DDDD
    Ennel 1,5 masodperc kell a top 50-hez, es 4 (NEGY:P) masodperc az elsohoz;) Es meg van 4 het:DDDD

• lac coo
    Jó azt mondjuk megértem, elég szar, hogy bármit csinálnak máshol köt ki :) De erre előbb kellett volna gondolni .
  • Alexease
    Nem olvastam utana, hogy pontosan miben mesterkednek, igy itelkezni se akarok, de olyan erzesem van, kicsit faj nekik, hogy a sor (AC, CARS, iR, rF2) vegere szorultak, es az emberek tokeletesen elvannak a GTL/GTR2/RACE-szel, es/vagy az azokba/azokbol valo konvertalasokkal;D