2424
  • Gerdzso
    Nekem nagyon bejön a játék, tetszik a grafika, hangok, és az irányítás is bejön. :) Csak a menü fura kicsit...
  • arty
    kicsit off: DTM 2013 15 EUR
  • Alexease
    Igen, mar korabban is voltak kormany/ffb posztok, de en sem talaltam meg:)
    Allitolag dolgoznak a kormany/ffb kezelesen, de felo, hogy csak atdolgozzak/piszkaljak;)
    Az engine-t nem fogjak/tudjak atirni, de legalabb egy ffb plugint beletolhatnanak. Sajnos ezt ezzel a rF1 stilusu kormany/ffb kezelessel barmit csinalnak, a mai programok (iR, AC es mar a CARS is) mellett mar eleg gazos. Foleg igy, gamepad-re optimalizalva.
  • tutuhawer #581
    a force feedback az igazán lényeges, a többi megegyezik a te beállításaiddal. Mintha régebben posztoltál volna képernyőképet erről... Nem keresem vissza.
    A force feedback értékek is hasonlók, ami a nagy különbség, a profilerben állítgattam. Tegnap mielőtt jöttem melóba, uninstalláltam, talán ma lesz időm menni pár kört. Játszottam a force feedback steering force és a felette levő százalékos csúszkával, kevés sikerrel. Azért küzdök ennyire, mert szeretnék menni a Mount Panorámán, nagy kedvenc a pálya és most van rajta verseny.
    Kösz a segítséget
  • Alexease
    Sajnos a RaceRoom a teljesen alap rF1 kormany/ffb tudasat hasznalja, azt piszkalta tovabb a SimBin, foleg a billentyusok es kontrolleresek miatt. Ez valamit rontott a helyzeten (ffb/kormany hintazas):/

Amire erdemes figyelni, hogy a kormany linearis legyen (Steering Sensitivity: 50%), minden DeadZone nulla, minden Analog Sector 10-re, mert amugy teljes idiotizmus:)

Az FFB Effects eleg LOW-nak, mert afolott csak a kamu razasokat hozza be (kerekveto, motor, fek stb).
  • Alexease
    Es itt a jatek kormany beallitasa. nekem 3 fajta van (Paddle, Stick, HPattern), attol fuggoen, milyen autoval megyek.

• Alexease
    En spec a Logitech profilert azonnal uninstalalom, kiirtom, letiltom stb:) Eddig csak arra volt jo, hogy bekavarjon;)
    Normalis programokhoz nem kell. A driveben be kell allitani mindent fix-en, a tobbit meg a programban.

• tutuhawer #577
    mégis megint kedvet kaptam, frissítettem is, gondjaim akadtak:
    - a logitech profilerben beállítom a program speciális beállításait, de figyelembe se veszi, csak a global beállításokat érzi a játék. Én vagyok a hülye, kell keresnem megoldást vagy mi a helyzet?
    - állítok ide, állítok oda, a középre húzás elég vicces, mind erősebben húz középre, vágom, hogy FFB lyuk LINK. Hogyan enyhítsem? ezek a tippek jók lesznek a raceroomban is vagy egyéb trüükökkel álllítgattok ti?
    - Láttam magyar játékostól videót youtube-on, rakka84 csatornáját, és gondoltam, ha be tudta állítani valahogyan, akkor nekem is keresnem kell valami értelmeset...
    Segítsetek ki pár ötlettel, léyszi, a sötétben tapogatózok, kerékpáros vagyok
    Hey
  • tutuhawer #576
    +1 Épp ránéztem a honlapra, és látom, még mindig 90 % fizetős, de multiplayer verseny nincs, csak időmérés... sajnálom.
  • Szabi #575

• lac coo
  • arty
    Szánalmas.

Nem azért, mert nekem életbevágó volna a megvásárolt pályákról eltüntetni a markereket, hanem a hozzáállás és munkatempó okán.
    Nincs FFB-m (egyáltalán), szal nem játszok a játékkal, de rossz látni ezt a szenvedést.
  • Alexease
    Raceroom Racing Experience Update

SimBin DevBlog 4
  • endy papp
    Azért szeretek veled beszélgetni mert reálisan látod a dolgokat bár mely játékról is legyen szó.
    Ezért is adok a véleményedre és szakértelmedre.
    Az imént olvastam az AC topicban általad írtakat is,teljesen korrekt és helytálló .....
    Ez NEM "se..nyalás" akart lenni DDDD,még ha nyálasra is sikeredett.
    Karácsonykor már majdnem megvettem az egész tartalmat mivel nagyon le volt árazva autók pályák,de valahogy mégse vettem meg.
    Lehet később megbánom,ha úgy lesz ahogy írod,de ha tényleg jönne az online ,gondolom úgy is lenne valami akció.
    Az az igazság hogy sajnáltam volna csak nézegetni a pályákat kocsikat,a körözgetés meg annyira nem tud lekötni.
    Lehet ha egybe kell megvennem sok lesz de ha nagyon kell nem fog érdekelni,szorítok pár eurót a költségvetésből......
  • Alexease
    Igazabol mar regen nem inditottam el, a bekelentesnel neztem valamelyik palyat, nem valtozott es lemondtam rola:) De mivel Steam, igy barmikor johet egy kisebb patch, lehet hogy kozben megoldottak, es ismet megkapom az user-fail cimet;DDD

En is azt sajnalom, hogy ilyen licenszekkel, tartalommal es emeszthetoen modernizalt kinezettel semmi ertelmesre nem lehet hasznalni:/

Az AI valoban jo lett. Persze egyszerubb helyzetben vannak, mint pl. Kunosek, mert a SimBin (az SMS-sel egyutt - CARS), megorokoltek (vettek:P) az ISI-tol a mar eleg jol kifejlesztett AI-engine-t is.
    Ez az Adaptive cucc jo lett, DTM-mel eleg elvezeteseket lehet csapatni.

Lehet hogy a SimBin nem lepett tovabb szimulacio es fizika teren, ugy mint a tobbiek, maradtak a "cukrozott takonynal", de laza versenyzesre (offline, online) valoban teljesen jo lenne.

Remelhetoleg, ha nem is lesz nextgen-jellegu, sikerul az FFB-t is megoldaniuk ugy ahogy (pl. "bevasarolnak" RealFFB-keszitott a palyakeszitok melle:P), es kesobb (honapok-evek?!:P) hosszutavon hasznalhato cucc lesz.

Most mar nem bizzak a veletlenre, nem darabonkent toljak ki a cuccokat mod-alapnal mint korabban (GTR, GTR2, RACE, WTCC stb.), hanem integraljak az egeszet a RaceRoom alapba, komoly jogosultsagokkal.

Ezert is kezdtem megvenni hozza mindent meg az elejen, reszletekben, eppen ahogy megjelent valami, legtobbszor akciosan (sokszor van kedvezmeny), mert ha veletlenul egyszer megis jo lesz a progi, nehogy lemaradjak valamirol;DDD
    Ha veletlenul jo lesz (fizika, ffb), idegesito lenne az ilyen tartalmakat csak nezegetni, egyszerre megvenni (foleg teljes aronb) meg eleg huzos. Igy a 2-3 ev alatt, amiota mukodnek, darabonkent nem fajt a dolog.
    Talan eddig 70EUR-ba kerult az egesz, ebben benne van a RaceRoom osszes tartalom (autok+palyak) es a DTM is (amihez adjak majd ingyen az ezevi sorozatot is, nem mintha lenne benne nagy ujdonsag, a csapatok, pilotak es a festeseken kivul:P Talan lesz 1-2 uj palya, ebben az evben meg nem neztem a DTM naptart...).
  • endy papp
    Kösz az infókat .
    Ennyire soha nem merültem beléjük.
    de jó tudni hogy is vannak és történnek ezek a dolgok.
    Nem tudom.... de nálam már eltűntek a kanyarjelzők.
    legalább is a H.ringen nem találkoztam velük a többit nem próbáltam,egyszerűen uncsi az egész.
    Ekkora tartalommal ami a RR-ban is van egy multi nagyon jó lenne ,könnyed csapatásokkal jó versenyeket lehetne futni.
    Még ha pénzt is kérnének érte....persze valami normális árfekvéssel.
    A DTM-nél is azt várom,pedig ott az AI a mostani játékok közül magasan a legjobban használhatók,de igazából ,nem nagyon tudnak lekötni ahogy az egyedül körözgetés se.
  • Alexease
    Naluk minden Beta es WIP, meg a kanyarjelzoket sem tudtak leszedni, pedig azt is bereklamoztak.
    Valszeg a tobbiek nyomulasa miatt voltak kenyetelenek kiadni, reklam celbol, ket parasztvakitos videot a legjobban utalt/vart dolgokrol (kanyarjelzok es online).
    Hog mikor lesz belole valami azt nem tudni...
  • Alexease
    Az FFB erejevel nincs gond, kormanytol fuggoen meg lehet emelni vele az asztalt;) A minosegevel vannak gondok, foleg hogy ugyan az az alap rF1 kamu maradt mint volt. Jobbra-balra hintazik es rangat, aztan annyi. Raadasul a gamepad optimalizalasuk is rontott a helyzeten, kozepen megjobban hintazik:)
    Regi rF1 es SimBin (GTR, GTL, RACE) cuccokkal osszehasonlitva nem olyan veszes, de egy masik normalisabb cuccbol (rF2, iR, AC es mar a CARS is) "atulni" eleg szar erzes:)
    Allitolag sokan panaszkodnak (nem csodalom:D), es ket programozo csinalja (csinalni fogja?!:) az FFB-t. De tippem szerint ez csak allitgatast jelent, hangolgatjak, aztan annyi. Eselytelen hogy leprogramozzak.
  • endy papp
    Jaaaaaaaaaaaa..... akkor meg mit mutogatják a semmit.
    Majd ha mindenkinek elérhető lesz .....addig???
    Na mind1 ,ettől a simbin-től eddig sem vártam sokat,ez ilyen.
  • lac coo
    WIP ? :D
  • endy papp
    Látom és nézem ezt a vidit,de most hogy elindítottam a progit ....megint, nem látom ,vagyis látom a helyét a Multinak de inaktív.
    De lehet csak én vagyok "béna" nálam nem működik semmilyen online,multi.....
    Akkor hogy van ez,vagy erre is külön elő kell fizetni???
    Most hogy megint kipróbáltam,nekem itt sincs különösebb gondom a FFB-el ,pedig asszem nincs is maxon,mert úgy szét szedte a kormit.
    Mellesleg akit érdekel egy kis Hungaroring az most gurulhat rajt Corvette-el
  • lac coo
    Az ffb AC-ban úgy jó ahogy van, azt mindenhol elviselném :)))) Nem elfogultság, az csak simán tényleg nagyszerű .
  • endy papp
    Ja Ja....ezért a legjobb az IR-ben FFB.
    Mert az már nem autós játék hanem szim.
    Mellesleg nem annyira "rossz"ebben és a DTM-ben sem a FFB.
    Én speciel a "gyenge" FFB miatt sem érzem hogy ne lehetne normálisan irányítani és érezni a kocsit,persze nem AC FFB,no de Alex leírta miért is.
    Az a baj hogy mindent az AC-hoz hasonlítotok,pedig vannak ott még nagy hiányosságok,persze nem elsősorban a ffb-el,és ahogy készül még egy darabig lesznek is.
    Mindenki elhiszi hogy ami az AC-ban van az úgy jó mert AC,pedig messze nem,csak nagyon elfogult úgy általánosságban mindenki.
    De nincs is ezzel semmi gond,ízlések és ficamok.....
  • lac coo
    Kipróbálta, csak track test van, de amúgy is el vagyok én már szokva az rF1 cuccoktól :)))))) Del....
  • lac coo
    Igen, ac ai egyelore eleg lapos......Mar az jo ha nem utneki folyton, de nagyon nem.gondolkodik az az ai. :) Nem vedekezik, felreall, elenged beledmegy.....Dekoracio a palyan.De vezetni meg nagyon jo, az isteni ffb miatt....a felkesz gumi es rugok ellenere is......
  • Alexease
    Akkor lehet erdemes kiprobalnod a DTM demot:) Nem tudom mi van a demoban, de ha lehet vele QuickRace-t tolni, akkor erdemes menni vele 1-2 versenyt (tobbet, mert tanulos benne az AI, korrol korre es versenyrol versenyre egyre jobb lesz).

A AC AI utan feludules, mert abban egyelore eleg uncsi:/
  • lac coo
    Nem aszerint mérem, hogy árkád vagy nem :) Jó vagy rossz, ennyi... felőlem ultraszim is lehet , ha rossz, nem élvezem :D
  • Alexease
    Igazabol full rF1, talan kicsit egyszerubb, gagyibb FFB-vel.
    Hotlapozni szar, mert ultragagyi idoket tudnak vele menni (sinauto style), de lazan versenyezni (AI-val, pl. DTM) mar hasznalhato. Az autok es palyak miatt talan meg online-bohozkodasra is jo lesz.

De ezt egyaltalan nem erdemes hasonlitgatni a mostanaban keszu szimekhez (iR, AC, rF2, CARS), teljesen lemaradt, meg sem probaltak fejlodni (leszamitva a grafikat).
    Jatektermi es gamepad-es bohozkodasra terveztek, arra tokeletes.

De azert nem arkad. 10 eve egy jo szim lett volna az rF1 melle:P
  • Alexease
    Ezzel az a gond, hogy a kanyarjelzo-gagyitablak kivetelet is bevideoztak mar egy hete, es meg mindig benne van:D
    Vagy nagyon messze vannak meg a dolgok, vagy egyszerre jon minden;)
  • Szabi #555
    a fizika még egész hihetően sínautós volt, azzal nincs gond.. de AC-hoz képest minden autós játékban gagyi az ffb :D
  • lac coo
    Hat en nagyon regen probalfam mar, a dtm demot nem is tudom , hogy csak akartam-e, vagy ki i probaltam.....De en nagyon rossz fizikafa ffb-re emlekszem........Ugy meg megette a fene.......
  • Szabi #553
    WTCC 2013 és Mutiplayer, ideje volt már
  • lac coo
    Biztos........

• endy papp
    Biztos az online is ezért nem kerül bele soha,túl nagy feladat és mire elkészülnének vele már elavult lesz a progi....
  • Alexease
    Biztos fantasztikusan leterhelte a programozokat, hogy VisGroup-ba rendezzek oket, es kikapcsolhatova tegyek, ezert tartott "evekig";)
  • Alexease
  • Szabi #548

ideje volt már.. :D
  • Alexease
    AI-vel el lehet vele szorakozni, bar ez a "lehuzos" DTM kiegeszitese, az alap cucchoz se hire se hamva az AI-nak:/ Nem is ertem, idiotak...

• lac coo
  • arty
    én már a fals FFB-nek is örülnék!!! :D