RaceRoom - The Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam Jonas
A tegnapi stream már nézhető YouTube-on:

lac coo
Ac-ba egy embwer írta az FFB-t, gyanítom olyan egyszerűen mint NKP-ban volt, két sor az jóvan ...😊
hidd el ez csak akarat illetve még inkább a fogyasztók igényén múlik .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Adam Jonas
Igen, csak az iR mondjuk nem egy kategória a SimBin-es termékekkel az árat tekintve, ha azt nézzük. rF2-nél meg gáz is lett volna, ha az rFactor Pro-ból adódóan valami sz*r FFB-t adnak ki. SMS meg megint csillagászati összegből dolgozik, ha azt nézzük. AC-ra még azt mondom, hogy oké, azzal kapcsolatosan igazatok van.

Félreértés ne essék, eszem ágában nincs elvakultan védeni ezt a cuccot, csak na 😄 Azért több szempontból sem árt megvizsgálni a dolgokat. (Mert ugye a mai világ már úgy működik, hogy amennyi pénzt kap, olyan szintű szolgáltatást végez az ember Ha éppen kap valamit, akkor silány munkát ad cserébe, ha meg jól megtömik a zsebét, akkor meg mindent alaposan és precízen megcsinál - hozzáteszem, sajnos, hogy így működik ez az egész.)

Alexease
Igen, de a SimBin szimes csapatnak indult, es elvileg meg mindig az. Illene fejlodniuk, naluk elvarhato lenne.
Az hogy a Codies Grid/F1 es hasonloknal vagyunk ra, csak almodik a nyomor😉 Azok valoban me ez a kategoria es celkozonseg. Azoknal mar csak reflexbol rinyalunk, mert amug a korites es a minoseg teljesen jo.

Az AC, mint Kunos-engie, alapbol jo. Az mar 14 eve az nK-ban is jo volt.

Az iR alap (Papy), le se kell irni😛

Az ISI az rF2-vel meg hatalmasat lepett elore, a 10 eve divatos es nepszeru cuccbol, mara egy valoban korrekt es elvezetes dolgot hoztak ossze. Az valoban fejlodes.

Vagy ott a CARS. Vagy Blimey! vagy SMS, ahogy tetszik, vagyis a volt SimBin😄 Ok a GTR2-ot hoztak el (ami eredetileg ISI, vagyis rF, aztan SimBin, amibol kesobb a RACE es az R3E lett;DD), abbol faragtak a SHIFT-et. Igaz hogy 3 eve gyurik, de ugy nez ki, valoban atirtak, mert most mar az is erosen kozelit ez "elit" fele.
Adam Jonas
Pl.?

lac coo
Persze, hogy nem csak, de van ahol mar megkaptuk 😊

Adam Jonas
Szerintem nem csak SimBin játékok esetében vágyik a nép arra 😄

lac coo
Hát a normális ffb-re már 15 éve vágyik a nép Simbin játékoknál 😊

Adam Jonas
Azért várd ki a végét, mert utóbbi időben eléggé odafigyelnek arra, hogy mire vágyik a nép.

Alexease
Nem lesz soha😊
De legalabb a plugint engednek. Akkor legalabb a GSC szintet megkozeliteni😊
lac coo
Vagy:
dehogynem mindenképp, már dolgozunk rajta 3 éve ! 😄

Alexease
Erzesre "ismerem" a valaszt: nem, soha, jo ez igy😊
Ketlem, hogy ilyen szinten bele akarnak nyulni:/ Sajnos a celkozonseg es a felhasznalas nem is igenyli az ilyen szintu dolgokat.
lac coo
Mondjam el a választ én vagy megvárod tőlük ? <#banplz>

A Calibra hogy jön ide?
Már csak az Audi festése alapján is kitalálható hogy 1992es DTM évet dolgozza fel. (Mint mostanság minden, amibe valami régi túrakocsit raknak.... Érdekes hogy eddig a Merci Evo2 is 2005 tájékán volt játékba, a World Racing 2 be, aztán nagy csend, úgy a Shift2/Forza3 óta meg a csap ból is ez folyik meg az M3(e30).

Szóval 92ben még a régi A csoportos szabványra "épülő" rendszerű kocsik voltak. BMW M3 Sport Evolution, Mercedes 190E 2.5-16 Evo2, Audi V8 quattro Evolution, Opel Omega 3000 24V Evo500, Ford Mustang GT. Szóval ha valami jönne akkor az inkább az Omega lenne, mivel a Calibra már Class1es. (V6os 2.5Literes)
De valószínüleg a mostani DTM miatt van kapcsolatuk az Audi, Merci, BMW trióval, és nem fogják belerakni az 1 Opelt és a 3 Fordot....

Adam Jonas
Érdekes kérdés ez, hogy mit tud az az engine. Mármint alapból a gMotor2. Csak vegyük alapul a GTR2 - rF - RACE 07 triót: GTR2-be és RACE 07-be ott volt az animált kéz a kormányon, amit rF-be nem lehetett megcsinálni. Vagy akár csak az időjárás. Ugyanakkor RACE 07 már nem tudta a dinamikus napszakot kezelni...ki érti ezt. 😄

Rendben, akkor ezekre rákérdezek majd. 😊

Alexease
En megkerdeztem az FFB-t😉 Meg az esetleges plugin-t, ha nem akarnak/tudnak belenyulni az engine-be.

OK, hogy nehez leprogramozni a dinamikus napszakot, azzal egyetertek, de hat ez alapbol az rF1 engine volt😊 Kiszedtek belole? Vagy valoban lecsereltek a render reszt teljesen sajatra? Ha igen, akkor sikerult lecserelni az DX9-et DX9-re?😄

Ha kerdezoskodsz toluk, azt megkoszonom!
Az FFB/kormanyzas erdekelne, mikor lesz olyan/hasonlo mint a mai alap cuccok, mint az iR/AC/rF2? Meg ha plugin lehetoseg (ReelFeel, bar az vedett elvileg), ha nem megy maskeppen.
Adam Jonas
A legutolsó az csak a mi sarunk, mert ők arra válaszoltak, amit mi kérdeztünk. <#hehe>

A dinamikus napszak váltásra meg valami olyat mondtak, hogy nem olyan egyszerű azt leprogramozni, mint ahogyan azt elgondoljuk. Gondolom csak tudják, hogy mit beszélnek. 😄

Én valószínűleg írok nekik a hétvégén egy levelet, mert múltkor Jay Ekkel-el beszéltem, hogy az esetleges észrevételeket a játékkal kapcsolatosan hová lehetne küldeni, aztán mondta, hogy vagy FB-on vagy RD fórumon. Szóval akkor lehet felteszek neki még 1-2 kérdést, hátha valami sejtelmesen megválaszolna; ha esetleg valamire kíváncsiak vagytok, akkor írjátok meg, s megpróbálom megkérdezni tőle egyúttal.

Alexease
A dedi szerver lehetoseg pozitiv.
A dinamikus napszak problemat nem ertem. Haz rF1-ben es a korabbi programokban mukodott, akkor most mi van vele?!😊 Valszeg a hozzadrotozott sok grafikai tuningot mar nem birna😊
A tartalmakkal sose volt gond, a SimBin/S3S eleg jol be van tarazva soknindennel😊 Lenyegeben az eddigi osszes licenszre lehet szamitani (GTR, GTL, GTR, RACE osszes plusz kiegeszitok).

De termeszetesen, a legfontosabb kerdesre nem valaszoltak: mikor lesz normalis es uj FFB/kormanyzas? 😄DDDDD
Adam Jonas
Ma volt egy Q&A élő adás, ahol a soron következő tartalmat tesztelték (WTCC 2013). Az alábbiakat lehetett megtudni:

- update tervezett időpontja: október 7.
- jön néhány új tartalom (pl. WTCC 2013, hillclimb autó)
- Azon autókat, melyeket még nem vett meg az adott játékos, ki lehet majd próbálni korlátozott ideig, mielőtt megvásárolná; nem lehet majd viszont az ingyenes teszt alatt az autót finomhangolni (=setupolni)
- választható napszak: reggel, dél, este
- a napszak egyelőre statikus lesz, később dinamikussá fogják átalakítani
- ranking rendszer; a pályán lévő magatartás kihatással lesz az adott játékos megítélésre (rankjára)
- lesz dedicated szerver a későbbiekben!
- fejlesztve lesz a mechanikai meghibásodás is
- a WTCC csomag akciósan 656 vRP lesz az elején (valamivel több, mint 5 euró!!!!!!)
- custom skin kérdés még mindig nem eldöntött, ezen egyelőre gondolkodnak, hogyan tudnák megoldani
- a WTCC 2013 csomag tartalmazni fogja az összes autót + 3 pályát, később a további pályákra kedvezményt kapnak azok, akik megveszik a WTCC 2013 csomagot
- egy évre elegendő új tartalom van a Sector3 Studios tulajdonában
- Sachsenring egyelőre kezdeti állapotban van, így az nem fog jönni elvileg az update-el
- mutattak egy misztikus autóról egy homályosított képet, valószínűleg ez egy Porsche/RUF lesz

Szabi
Omega vagy Calibra nélkül ki se adják.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

maffioso
Tyübazmeg. Nem semmi. Bár már a kurva wtcc-t is kiadhatnák, de ez még lesz valami.

\"If in doubt, flat out!\"

Szabi
navégre 😊

"Nulla tenaci invia est via"

Alexease
A CARS FFB-re ennel mar jobb😊 (Most tekintsunk el attol hogy meg nincs kesz, es eleg valtozo az auto minosege!) Annak is ez az alapja, de azt az utobbi evekben rendesen atirtak. Az mar erosen illeszkedik a mai elvarhato stilusba.
Alexease
A pilota csuszkalas sokat ront rajta:/
A palyakat is is elkezdtek atalakitani (#725), persze nincs mind kesz, es az FFB/felfuggesztes sem bitzos hogy alkalmas ra😉

Az AC mod palyak mindegyike regi F1C/rF1-bol van, vagyis olyan amilyen😊 Amit ujat modolnak, az sem fogja elerni az AC mnodeget, ahogy elneztem oket, sokszor meg az rF1-et sem erik el (2-4 lapra osztott palya😛). Teljesen feleslegesen kuzdenek vele😛
Adam Jonas
Igen, cockpit-ből és DFGT-vel.

Nem rossz ez, de fizikában és irányításban ennyit a CARS is tud. Cserébe annak szebb a grafikája (nálam mintha ez rosszabbul is futna) és nem ilyen drága. Valószínűleg a körítés és a karrier mód is jobb lesz benne. Számomra R3E csak annyi pluszt nyújt, hogy van benne Hungaroring.

lac coo
Nekem ez draga ahhoz, hogy csak ugy hobbibol gyujtogessem 😊

lac coo
Latvanynal leginkabb a pilota animacoknal lehet elrontani.
Persze mas vilag, mert nincsenek apro hupli,, ac ban meg szinte csak azok vannak 😊
Illetve nehany mod palyan semmi nincs, szinte tukorsima.

Alexease
A latvannyal ne foglalkozz, a felfuggesztes mozgasat ugy sem latod menetkozben😄
Alexease
Ez fo programnak nem jo, csak "kiegeszitesnek", begyujteni😄 Ha csak 1 programot hasznalhatnek, nem erre esne a valasztasom, az biztos😄DDD
Alexease
Hulye kerdes, de cockpitbol tolod rendes FFB-s kormannyal? 😊

A billegest ugy kell erteni, hogy kicsit kesobb/lassabban/elnyujtosan jelzi vissza a felfuggesztes mozgasat. De ha kiprobalod elotte/utana az AC/rF2/iR-t, azonnal erezni a kulonbseget mar az elso kanyarban😊 Nem mondom hogy szar, de messze van a ma elvarhato jotol😉

Az AC-ben valami trukkozve van a felfuggesztes animaciokkal es egyebekkel. A DevKit-ben irjak is, hogy ezek nem szamoljak realtime es valosan a felfuggesztes mozgast. De ez CSAK latvany, erzesre jol szamolja, es az a lenyeg.

Az rF1 (es igy az RACE07/R3E) is kozevetlenul szamolja, de mar az rF2 is 10x jobb felbontasu.reszletessegu mint az rF1. Es valszeg az AC is reszletesebb (max nem mindig latszik;P).

A ping-ek az emberektol fuggnek, azzal nem tudsz mit kezdeni. Meg ha ultra-hightech az engine, es ha valaki a vilagvegerol csatlakozik, szar geppel es meg torentezik is, akkor is szar lesz a ping😉

De technikailag az ISI/SimBin netkod tuti kiforrottab mint az AC. Plusz 10 ev tapasztalatuk van, raadasul az AC valoban meg bugos, es kicsit rosszabb pingeknel hatvanyozottan hibazik (ugralas, kuszas) :/
Adam Jonas
Nem igazán tudom, hogy mit lehet 'rosszul használni'. FFB-nél még oké, de látványnál....fel van húzva minden maxra.

lac coo
Megnéztem így is, hát elég gagyi az egész.
ha nem lenne más akkor azt mondom oké, de így, hogy ennél csak jobbak vannak manapság ,főleg még drágán is adják , kell a halálnak 😄

lac coo
Akkor valamit nagyon rosszul használsz AC ban, mert az uthibákat elég jól adja. Úgy az ffb, ugy a látvány 😄D

Adam Jonas
Nem tudom, hogy milyen billegésről beszélsz, nekem teljesen jónak tűnik az egész. Itt legalább kiadja a pálya a hibáit, látod, hogy kicsit pattog a kocsi, nem úgy, mint az AC-nél, ahol mintha teljesen sima talajon mennék.

Online részhez meg annyit, hogy szerintem nincsenek itt bajok a pingekkel - legalábbis nem nagyobb a probléma, mint az AC-nél. Assetto-val tegnap mondom teszek egy próbát online - hát komolyan mondom, szánalmas volt az egész. 100-as ping mellett is már ugráltak a Corsa-ban az emberek előre-hátra...ez azért gáz (figyelembe véve, hogy rF2 100-as pingnél még simán játszható).

lac coo
Input lagom van vagy ez ilyen takony amúgy is ? 😊

Alexease
Vagy nezd meg a Competiton reszt! Azt elvileg engedi akkor is, ha nincs meg az autod es a playad hozza.
Alexease
Mindegyik auto kicsit "egyforma", vagyis mindegy😄DDDD

Sajnos ez a regi elavult FFB-rendszer nem sok mindent tud visszaadni az auto valodi viselkedesebol (sulyelosztas, meghajtas, felfuggesztes, kasztni mozgas, gumik stb):/ Sajnos szinte mindegy, hogy utcai vagy GT auto, 50-nel vagy 200-zal kanyarodom, erzesre szinte ugyanaz😞
lac coo
Na ezt megnézem, THX !
( Bár nekem csak alap, ingyenes autók vannak ...)

Alexease
Ez meg az egyelore "kitutizott" kontroller beallitasom: R3E_Controllers_v01.zip
Ide: c:\Users\USER_NAME\Documents\My Games\SimBin\RaceRoom Racing Experience\UserData\ControlSet\

Lehet hogy a Device es a DeviceName reszekert aggodni fog, talan at kell irni elotte azt a reszt. De talan kicsereli a program😊

A fake effekteket lehuztam, kozepen kemenyitettem, kivettem a sebessegfuggo szarsagot a lassu temponal, es meg-ket dolog. A vilagot nem valtja meg, de hasznalhato. Nekem😛

Sajnos a cockpitben a pilota dinamikat nem lehet allitani, es nagyon rontja az elmenyt, latvanyt, auto mozgasanak az erzeset, hogy jobbra-balra csuszkal a pilota az ulseben:/ Olyan, mintha kesne a kormanyzas, kesobb kanyarodna az auto vagy hasonlo:/ Idegesito. A nagyon eloretolt ules, esetleg a motorhazteto nezet (pedig jo cockpitek vannak) segit(het).
Alexease
Az online az tuti katasztrofa, szigoruan CSAK fun jelleggel hasnalhato😊 Es csak GetReal szerverre erdemes menni, es mivel free, az atlag AC free-nel rosszabbra kell szamitani😊 Raadasul, kiszamithatatlan az emberek net-sebessege (orszag, kapcsolat, hozzaallas). Meg Magyarorszagrol, "normalis" embereknel is elofordulnak nagyobb ping-ek, de a "nagy myugai kaoszban es joletben", foleg a fiztalabbak koreben, tuti sok az agyement hozzaallas (torrent, letoltes, IP-TV, MobilNet, notebook es hasonlo szarsagok:/ A net-koddal valszeg nem lenne nagy gond, mert ISI alap.

Az AI teljesen jo, az is ISI, nem tudtak hibazni😊 Finomitottak rajta, az Adaptive okossag is hasnalhato.
b-type
Na kicsit jobban is megpróbálgattam, most szántam rá időt két a Moto2 és a MotoGp között.
Elsőnek a pozitívum:
betojt a Volvo-m váltója időmérőn, elsőnek jött egy fura zaj, aztán nem vette a sebességet, aztán kidobálta.
Ez tetszett.
Online katasztrófa volt nekem, össze-vissza villogó, el-eltűnő autók, ..nem tudtam eldönteni hogy azért ütöttek-vágtak mert én is villogtam, vagy azért mert mostanában ez a trendi mindenhol.
Az AI az jó...olyan mint bárhol máshol..Race-GTR2..ilyesmi. talán annyi a plusz hogy tudnak hibázni, kiforgatják az autót.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Ja, es online, tipikusan erre fejlesztettek (fun😛), "jo otlet" vagy legalabbis hasznos, ha valaki megall a palyan vagy visszafordul, keresztbe all, a palya szelerol jon vissza vagy hasonlo, szellemautot csinal belole, vagyis nem lesz "felesleges" baleset. Persze ez elegge arkados beutes, de ez ilyen, ebbol vaszeg sose lesz komoly, bajnoki, szervezett futamra alkalmas program. Foleg ha nem lesz dedi szerver, meg persze ezzel az iranyitassal mar senki nem gondolja komolyan😊

Bajnoki/komolyabb futamokra ott az rF2, az AC ha kicsit komolyodnak a lehetosegek, vagy talan kesobb a CARS (ha hasznalhato lesz).

Ez az R3E valszeg megmarad annak, aminek terveztek: szim-centeres fun "orjongesnek", jol bepialva😄
Alexease
Igen, alapbol, normalisan vezetgetni jo vagy hasznalhato (bar erzodik a problema), de ha minnel jobban nyomja az ember, annal szarabb az erzes😊 Foleg fizetos hotlapokon latszik, az idokon (amivel gyorsabbat mennek), es ahogy elkezdi az meber egyre elborultabban tolni😄 Meg van benne a regi, szokasos "betegseg": gyors visszavaltasos "fekezes", negykerek csuszas, es fake kerekveto beforgatas😊
Alexease
A tartalmak rendes aron elegge dragak. Legalabbis a programhoz kepest. Bar igy, hogy most mar van AI/online, kicsit jobban megeri😉 De ahhoz, hogy megjobban megerje, jo lenne egy normalisabb autokezeles/FFB is😛

De akciosan kibirhato.

A nyilt szerveres online nem kulonbozik az AC-tol. Talan itt mar annyival elorebb vannak, hogy a szerver valasztasnal legalabb le vannak korlatozva a segitsegek, es szerencsere a GetReal is "nepszeru". Persze, ettol meg tudnak idiotan menni, de talan a nagyon durva emberek megsem jonnek be.

Tegnap en is mentem versenyt, nem volt rosszabb az atlagnal. Talan 22 indulo volt, kozeprol startoltam, mar a celegyenesben (Red Bull Ring) baleset (😄), de utana vegig jo volt. Nagyreszt a szokasos: 1-2 embert uldoztem vegig akik normalisak voltak, es kozben "leeloztunk" 5-6 embert, aki kicsuszott vagy kiraktak magukat a palya szelere😉

Nem a legjobb vezetni, de fun online-ra jo lesz, foleg az elegge valtozatos auto es palyavalasztek miatt.
lac coo
Igen, néztem azért tegnap, de ahogy láttam ezt a sok gyökérséget ki is kapcsoltam gyorsan 😊))

b-type
Tegnap én is kipróbáltam, még múltkor az ajándék pénzből vettem autót, azt meghajtottam egy ismeretlen pályán.
Sztem ugyan olyan mint volt elteintve a változásoktól, csak úgy menni egyet jó, amikor már keményen megyek akkor nem jó.
De kevés időm volt rá szal nem kellően megalapozott a véleményem. Jobban ki kellene vesézni, és talán neki is ülök majd.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
A kormanybeallitashoz kell egy kis turelem😊 A #761-ben irtam a Steer Ratio Speed-et. Azt mindenkeppen ird at az RCS-ben nullara, mert amugy eleg idegesito. Pl.: ha a kontrollernel beallitasz neki 20-as Steer Lock-ot, elindulas utan fokozatosan lefelezi😉 Ha jol lattam, alapbol mindig 40-rol indul, es nagy(obb) temponal hasznalja csak a beallitottat.

A masik, hogy talan erdemes kiserletezni a kormany elfordulas korlatozasaval (driver vagy inkabb jatekon belul a gomb kombinaciok), hogy kozepen kozvetlenebb legyen (~450/720).

Persze az AC/rF2/iR-t sose fogja elerni, de igazi fun online-ra es offline-ra "tokeletes"😊
Alexease
Azert van RACE07 erzes, mert lenyegeben "ugyanaz"😊 Legalabbis az alapok. Sajnos a legkevesebbet az rF1/RACE07 ota a fizikan es az FFB-n valtoztattak. A SimBin igenyes, jol be vannak allitva az autok, de az alapok korlatozzak oket, plusz a gamepad optimalizaio (vagy akarmi😛) miatt a billeges is kicsit idegesito. Az ugyanigy rF1 alapbol keszult SRW-t a nyers kozvetlensege, es a ReeFeel plugint hasznalo GSC-t sokszor jobberzes vezetni.

Persze jobb mint korabban volt, de ha csak ezt az FFB parametereket piszkaljak, sose eri el a mai szintet:/
Én is kellemesen csalódtam eddig,online jókat mentem ,ha nem toltak le,mert azért itt elég sok a ......
Akinek meg az AI kell az is teljesen jól használható,jókat lehet velük csatázni,persze tudom hogy AI-de ha össze vetem az összes mostani programmal,ha tetszik szimmel,akkor itt a legjobb és élvezhetőbb.
De erre lehetett is számítani a DTM,ben is jó volt
Megvettem ezt az adac masters GT packot,a kocsik is különböző vezetési stílust igényelnek és másképp viselkednek.
Nekem az audi tűnt a legkönnyebben vezethetőnek,talán azzal voltam a leggyorsabb,de alapjában mindegyik jó.
Nem mondom hogy a ffb ac szint lehet soha nem is lesz ,de összességében soha rosszabbat.
Persze a tartalmak horror árúak ,még 80%-os leárazás mellett is picit drágának tűnnek,de hát ez ilyen.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.09.14. 09:38:00