2424
-
#1864 De ez igy rossz koncepcio.
Most meg rossz az egesz azert nem jatszik senki, mikor meg majd jo lesz ( ha jo lesz....) akkor meg azert mert draga lesz egyben viszonylag sok tartalmat megvenni.
Egy GTR3 -nak jobban orultem volna :) -
#1863 Elfelejtettem odairni, hogy "NALAM" :)
Nalam az rF2-ben is mindig be kell allitsam (G25), pedig allitolag van akinek nem kell?! Vagyis lehet itt is mukodik valakinel vagy bizonyos kormanyoknal, profiloknal automatan.
De a lenyeg, hogy erdemes megnezni mennyit fordul a kerek, mennyit hasznal a kormanybol. MIvel mindig a hasznalt fordulatra osztja el a kerekelfordulast, igy az FFB "effekteket" is arra szamolja, ami ha sok akkor hintazas lesz belole, ha keves, akkor csak rangatas.
Nem egy AC, ami full automata, es minden mindig azonnal jo;P -
#1862 Folyamatosan fejlesztenek, nem hiaba v0.3, de sajnos a nagyon lenyeges dolgokban, egyelore meg nem volt valtozas. Persze mindig kicsit mas erzes vezetni, javulgat, mindig jobbb lesz, de meg nem az igazi;) -
#1861 "Ami meg mindig fontos, hogy a kormany fizikalis elfordulasat hozza kell allitani mindig az autokhoz!"
röhej :))) -
#1860 Fizikában is elég sok változás volt, pont 2 napja bosszankodtam rajta, hogy kihagytam 2 hónapot, és kb. kezdhetem elölről az egészet megtanulni. -
#1859 Adaptive AI, azert lehet oket ilyenkjonyen korbe autozni, kellene nekik 2-3 verseny, amig hozza allnak az en tempomra. Ez az elso nyers teszt volt. -
#1858 Ha mar tegnap "elojott" a topic, gyorsan mentem nehany kort (csak ilenkor szoktam:P).
A formulaval, ami eleg friss, es ezzel a koramny es az FFB erzes mar boven elvezetes volt. Persze meg mindig erezni az rF1 hozomanyt megcsuszasoknal es egyeb visszajelzesnel, de mivel rovid es kemeny a kormanyzas, is jobb eredmenyt ad mint a tobbi. De mintha osszessegeben is allitottak volna rajta valamit?! Persze csodat nem ekl varni, a rendszer ugyanaz;)
Ami meg mindig fontos, hogy a kormany fizikalis elfordulasat hozza kell allitani mindig az autokhoz! Ami nagy atlagban 450/750 fok. Plusz jol be kell allitani a mindenfele eroket (oldal, fuggoleges, tapadas vesztes, esetleg razasok) mert ha osszessegeben tul sok, akkor egy-egy osszetett visszajelzesnel (kanyar kozben kerekveto, pukli (:P), terheles valtas, razas, utkozes) pl. 200%-ig ugrana az FFB terheles ("nyomatek"), ami durva clipping, vagyis nulla visszajelzest ad;)
-
#1857 Csinalni kell egy tesztet, kikapcsolt vagy nullara vett ffb-vel mennyire forog ha picit megloki az ember . -
neilszab #1856 Na jó, de ahogy Alex is mondja, neked van már tapasztaltatod több kormányról és amiket kérdeztük, azokban nincs semmi atomfizika, szóval én nagyon örülnék, ha tudnál válaszolni a felvetéseimre a legjobb tudásod szerint...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.10. 12:19:01 -
#1855 Mivel olyan kormanyod van es meg 3-at hasznaltal a hasonlo kategoriakbo, azert csak er valamit a velemenyed:)
Az enyem nem er sokat, mivel nekem csak egy tizeneves TM Ferrari FFB-m volt (:DDD, aztan nehany napra egy DFP, es a megjelenestol a G25.
Ha megpusztulna a G25 en inkabb varnek nehany honapot, es valszeg LG G920-at (vagy 29?!) vennek, bar dupla annyi mint ez. Ha mukodik kulon is, akkor kesob plusz TM valtot, ami nem sokkal tobb mint a Logitech, de komolyabbnak tunik. -
ElNano #1854 Á, ezért nem akartam belemenni ebbe, nem szerettem volna flémet kelteni, meg aztán én sima user vagyok, a véleményem ebben a kérdésben egyáltalán nem mérvadó, csak azt tudom leírni, amit érzek,az meg lehet, hogy totál nem felel meg más tesztekben leírtaknak. Nincs nagy kormányos tapasztalatom, sok évvel ezelőtt kezdtem Logitech Formula Ex, aztán DFP, majd DFGT és most ez. Komolyabb darabokat sosem próbáltam, majd jövőre tervezek venni valami minőségibb cuccot, momentán T500RS-re gondolok, bár addigra már az is egy elég régi konstrukciónak fog számítani, nem? Szóval előfordulhat, hogy ebben a témában a véleményem nem ér túl sokat. -
#1853 Kissebbre emlekeztem a DFGT-nel;) Lehet a Pro-val kevertem meretre, ami kissebb es gumirozotabb talan?! -
#1852 nem csak ő érzi másként, a dfgt pedálja teljesen erőtlen, rugalmatlan - ellenben a th alap-pedáljai is jobbak (akár a t100-é vagy az f430é, annyi hogy a letámasztásról fokozottan gondoskodni kell, simán a padlón használhatatlanok) -
neilszab #1851 A T150 volánja ugyan akkora mint a DFGT-é, anyagminőségét illetően meg jóval alul marad. A magyar tesztek szerint (Teszt1, Teszt2) a pedál is érzésre tök ugyan olyan, mondjuk ennek ellent mond, hogy El Nano ezt máshogy érzi.. amíg ilyen kevés a tapasztalat, addig minden konkrét visszajelzés aranyat ér..
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.09. 14:12:11 -
Néztem ezt a videót. Ezen nem a műanyag felfogatóval van rögzítve az állványhoz. Szerintem van furat csak el kell távolítani előle a műanyagot. A pedálnál határozottan van furat, akkor a kormányról miért spórolták volna le.
-
#1849 A T150 az "olcso" kategoriaban jonak szamit, felig-meddig a DFGT-hez kepest is. Elvileg jobb a nagyobb meretu kormany (a nagyobb meret miatt akeruleten tobb elfordulas) es a kicsit nagyobb es erosebb progressziv fekpedal miatt. Bar technikailag szijj-fogaskerek megoldas, amit azonnal dicsernek, de sajnos (elvileg) kormany felbontasra/erzekenysegre (Hz, mennyi digitalis reszre van bontva a teljes elfordulas) elmarad meg a DFGT-tol is (12bit vs.14bit). Frissitesre (milyen surun kapja az adatokat a kormanyzashoz es az FFB-hez) hasonlo a DFGT-hez kepest (120Hz?!), de a komolyabb kormanyoktol (G25/27+) azert "messze" elmarad (500Hz). A programok (AC, rF2 stb.) 300-400Hz-en toljak ki az adatokat Persze ezekkel nem is erdemes hasonlitgatni, mert fele annyiba kerul;)
Vagis ha csak DFGT, akkor fogasra, pedalra, hasznalatra elvileg jobb, reszletessegre kicsit rosszabb, frissitesre hasonlo, de talan az uj rendszernek koszonhetoen kozvetlenebb. -
#1848 Nincs? Eddig az összes Thrustmaster (RGT, F430, T100, T500) kormányon amik voltak nekem vagy a kezembe fogtam voltak furatok. Akkor bocsi, ha a T150-en meg pont nincs. -
neilszab #1847 Na ok, de az két külön dolog, hogy ha az FFB tart ellen, vagy a mechanikai súrlódás túl nagy, amitől meg szorul a kormány. Legalábbis a tesztekben ez volt leírva, hogy azért nem tudni mennyire jó az FFB, mert túlságosan nagy a tengely mechanikai ellenállása.
Amit a precízitásról írsz, az is furcsa, hiszen a DFGT-én 14, míg a T150-en 12 bit-es a kormánytengely érzékelője, tehát az hogy milyen pontos a kormány, ott a DFGT-be se lehet belekötni... nem lehet, hogy te inkább arra gondolsz, hogy az FFB hatások alapján tudsz percízebben vezetni? Ehhez hozzá jön az is, amit a 1080 fokról írsz, hiszen ha helyesen van beállítva a kormányod, akkor normál körülmények között nem szabadna érezned a különbséget a 900 és az 1080 fok között, hacsak nem vagy extrém drifter.
Nekem inkább az a sejtésem, hogy a 1080 foknak nem mentél utána a beállításokban és ezért nőtt a kormányzási áttételed, és ezért érzed azt, hogy pontosabban tudsz vezetni. Ha erről van szó, akkor ezt természetesen a DFGT-vel is meg tudtad volna oldani pár kattintással.
Remélem nem értesz félre, nem a véleményed szeretném kikezdeni, csak próbálom összerakni a kirakóst a T150 körül.
Amúgy nem kéne átmenni másik topikba? Nincs itt egy admin, hogy áthelyezze a beszélgetést ide?
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.09. 12:56:25 -
#1846 Az a gond számomra, hogy legutoljára, amikor public mentem (kb. 2-3 hónapja), nem igazán találkoztam ilyen esetekkel... -
#1845 t150en nincsenek furatok ...... -
ElNano #1844 Gondoltam, hogy nem lesz népszerű, amit leírok a kormánnyal kapcsolatban. :)
Ellenállás: Ez szerintem nagyon szubjektív. Én mindig sokkal jobban szerettem, ha erős a kormány, és erős az FFB. Egyszer öcsém átjött, ment pár kört, persze a saját beállításaimmal. Azt mondta, neki ez túl sok, hosszú távon leszakadna a karja. :D Nekem meg ez a jó, szeretem érezni a legkisebb dolgokat is. Nem tudom melyik a reálisabb, de őszintén szólva ez nem mozgat, a lényeg, hogy számomra adjon egy teljesebb élményt, és hát én ezt a feszesebb megoldást többre értékelem.
Precízebb: Szerintem jóval pontosabban tudom irányítani az autót, sokkal kevesebbet kell pontosítanom, utána kormányoznom, ez oda fordul halál pontosan, ahová szeretném és ahová gondolom. Lehet, hogy ez így hülyeségnek hangzik, de ezt tapasztalom.
Kényelmesebb: Valahogy úgy érzem, mintha sokkal biztosabban tudnék kanyarodni például. És valamivel nagyobb sebességgel. Nem tudom ez összefüggésben van-e az 1080 fokkal, de mintha ugyanazok az ívek valahogy "kiszélesedtek" volna. :D
Fékpedál: Egyértelműen nagyobb az ellenállása. Keményebb, vagy nem tudom, sokkal határozottabb, érzem,hogy van egy pedál a talpam alatt.
Tartok tőle, hogy ez így nagyon homályos, de hátha minimálisan tisztább a dolog. Minden esetre ez is, mint rengeteg minden, totál szubjektív, mindenkinek más és más igényei vannak, nekem ez egyelőre betalált.
Dino: Ez az asztalra felfogatás nem is hülyeség, köszi, majd megnézem mit lehet tenni ez ügyben.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.09. 11:53:18 -
neilszab #1843 És te nem érzed azt a jelenséget, amit több tesztben is írtak, hogy túl nagy a kormány alapellenállása? Az hogy precízebb, pontosabb az miben nyilvánul meg, ezt az FFB-re, vagy a kormányzásra írod? Miben kényelmesebb a pillangófülön kívül és miben más a fékpedál a DFGT-hez képest?
Azért kérdezem ezeket, mert máshol meg pont ezeket hozták fel a kormány gyengéjének és csak szeretném összerakni a képet. Köszi Szépen! -
#1842 Gondoltam, hogy neked is jobban bejön a szíjas meghajtás. Nekem egyszer volt fogaskerekes kormányom egy Momo, utána vettem Thrusmaster F1 FFB kormányt, akkor eldöntöttem, hogy csak szíjas kormányt fogok venni ezután. A felfogatás egyszerű. Az alján találsz két csavarhelyet, ha az asztalt átfúrod azokkal megegyezően, majd két csavarral rögzíted, akkor le se lehet robbantani. Én így használtam az F430-amat, mint egy hegy olyan szilárdan állt a kormány. A Fanatec-en is van ilyen lehetőség, de egyelőre meg vagyok elégedve a szimpla felfogatási rendszerével.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.09. 11:17:26 -
ElNano #1841 Egyértelműen jobb. Sokkal feszesebb, erősebb, csendesebb, és szerintem jóval pontosabb - sokkal jobban érzek mindent, és jóval precízebben tudok kormányozni. Az 1080 fok szintén a javára írandó, kényelmesebb. Nagyon szépen meg lehet fogni a csúszásban levő autót, DFGT-n ilyen korrigálások nem annyira jöttek össze mint ezzel rendszeresen. Hátránya az, hogy bizonyos gombok nem érhetők el olyan könnyedén, mint a DFGT esetében, a felfogatás még mindig vicces - ez márkabetegség, igazán lekoppinthatták volna a Logitech pofonegyszerű és sokkal praktikusabb megoldását. A fékpedál egy álom, van normális, érezhető ellenállása, a váltófülek nagyságrendekkel jobbak. Röviden ezek a legelső benyomásaim. Úgy gondolom, hogy simán megéri az árát, inkább ez hatvanért, mint egy új DFGT 45-ért. -
hqx #1840 Ez velem is megesett már. Pont ezért szerettem volna saját szerót. Időnként elő lehetne venni egy kis versenyzésre, de így felejtős. -
#1839 Ma voltam fent public szervereken, hát, hogy is mondjam...finoman szólva is kezd a sok hülyéhez eljutni a program. Amikor Portimao-ba a mezőny végéről indulok, lerajtolom a fél mezőnyt, kikerülöm és így kimaradok az első kanyaros buliból, már a 8. hely környékén vagyok, amikor a második kanyar kezdésekor egy marha nagy csattanást érzek...valaki nagyon benézte a féktávot, alig fékezett, amikor nekem jött. Motor 0 természetesen azonnal, verseny vége.
Erre már csak hab volt a tortán, amikor egy másik versenyen T1-be hagyok helyet, az illető oldalról mégis megpöccint, kiesek a kerékvetőn kívülre, majd kapom a drive-through penalty-t... -
neilszab #1838 Szavazás: Túraautó Bajnokság!
Hamarosan indul GTR-Masters legújabb bajnoksága a Touring Car kategóriában, a következő szavazáson pedig Ti dönthetitek el, hogy milyen autókkal mérkőzzünk meg egymással a futamok során!
A választható lehetőségek között szerepelnek az Assetto Corsa és a RaceRoom különböző TC és kupás autói, melyek bátran kipróbálhatók a 0-24 elérhető gyakorló szervereken!
További infók itt: Masters - Túraautó Bajnokság! -
#1837 Védelmükre legyen mondva a T150 még elég frissnek számít és ahogy elnézem, a Raceroom készítőire mindent lehet mondani, de azt hogy kapkodó idegbetegek lennének, azt nem.
Egyébként milyen a T150, a DFGT-hez képest?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.08. 16:45:03 -
ElNano #1836 Köszönöm mindkettőtöknek, akkor jön az általam utált kísérletezgetés. :) A játék egyébként nekem nagyon tetszik, az utolsó pár DFGT-s napon nyúztam rendesen, aztán annyira fellelkesültem, hogy bele is nyomtam közel negyven eurót pályákba meg autócsomagokba, aztán jött a T150, erre azzal meg nem megy rendesen.
(Azért az nem annyira menő, hogy a srácok nem hegesztettek össze egy értelmes támogatást ehhez a kormánytípushoz.) -
#1835 Az R3E meg a regi "kamu" FFB-t hasznalja, ami fizkikabol jon, az a jobbra-balra terheles (de nem rendesen felfuggesztesbol) es a jo reszletesre felhuzott fuggoleges egyeletlenseg. Minden egyeb felfuggesztes vagy gumi resz csak effektezett beallitas:/ Lenyegeben ezen megy regota a siras, mert ez manapsag mar nem csak elavult es rossz erzest ad, hanem kormanyonkent erosen valtozot is.
A FFB resznel erdemes mindent lehuzni nullara, aztan egyeent vegig rtesztelni kulon-kulon minden beallitast. megeri. Szerencsere itt megoldott, hogy menetkozben, autoban ulve szinte mindent lehet allitgatni es tesztelni! A CARS-nal ez mar durva lenne;))) Nem CARS-szidas, csak ott ki kell lepni a garazsba, de sokszro a fomenube, ami brutal mennyisegu ido, es foleg az idomiatt, normalis osszehasonlitasi lehetoseg sincvs.
Ami tuti, hogy eloszor (es talan veglegesen), az osszes total kamu effektet kell kikapcsolni (motor, fek, valto, kerekveto)! A sebessegerzekeny dolgokat is erdemes megnezni (program + cfg) mert azok is bekavarnak. Korabban nem is lehetett teljesen kikapcsolni a programbol, csak CFG file-bol!
Tokeletesre ezt sem lehet beallitani, AC/iR/rF2-hoz nem is erdemes hasonlitani. De megtalalva a beallitast, vannak elvezetes pilanatai. -
#1834 A "Steering Force Intensity" -ből vegyél addig lejjebb, amíg jónak nem érzed. -
ElNano #1833 Nem tudna valaki részletes beállítási tanácsot adni T150-es kormány ügyében a R3E-t illetően? Sajnos nincs ilyen gyári profil és a játék sem ismerte fel a kormányt (AC, PC simán), és hiába adom meg a paramétereket, nem kezeli jól. Menet közben kitekeri a kezemből a kormányt, rángat össze-vissza, stb. (Említett másik kettőnél pöpec minden.) Már rákerestem pár helyen, de még nem találtam T150-es beállításokat ehhez a játékhoz. R3E fórumában sincs semmi, egy sorstárs nyitott egy topikot ugyanennek a kérdésnek szentelve, de senki nem reagált rá. Vagy akkor most meg kell várni, amíg a fejlesztők esetleg kiadnak egy frissítést, amiben már benne lesz ennek a kormánynak a támogatása is?
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.08. 06:56:15 -
hqx #1832 4.5.2 -
#1831 .NET-ből hanyas verziót használsz? -
hqx #1830 Megcsináltam amit kell, de nem tudok még mindig belépni a saját szerverre. Ezt is elolvastam. AC megy, meg minden más. Szóval, nem tudom mi van. De, ha valaki nem tud rá megoldást, akkor hagyom a f*szba. -
#1829 Egy kis meglepetés mára is:
Nordschleife & Audi TT RS VLN
-
proktor30 #1828 Köszi a választ. -
#1827 Szia!
A RaceRoom oldaláról érhető az összes tartalom, a Steam-ről viszont nem minden. Ahhoz, hogy vásárolni tudj, két dolgot tehetsz:
1) Ahogy írtad, veszel vRP-t a raceroom.com oldalon. Ehhez csak egy regisztráció kell, utána pedig kiválasztod a neked megfelelő vRP-csomagot, majd e-mailbe megkapod az aktiváló kódot, amit a game.raceroom.com oldalon, a bejelentkezés után aktiválni tudsz.
2) Ha a Steam Wallet-et (Steam pénztárcádat) feltöltöd megfelelő összeggel, akkor nem kell vRP-t venned, és a RaceRoom (pontosabban a game.raceroom.com) oldalon ugyanúgy tudsz venni dolgokat - csak ilyenkor majd ki fogja írni, hogy X €-t fog levonni a Steam pénztárcádból. -
proktor30 #1826 Sziasztok,most tervezem megvenni a wtcc-s autókat de ha jól látom akkor a 2014-es wtcc dlc-ben nincsenek pályák,azokat külön meg kell venni hozzá.Viszont a Steamen nem látok pálya csomagot csak a raceroom oldalán.
Ezek szerint pályákat csak úgy tudok venni ha veszek vrp-t? -
#1825 Pm.