2424
  • Adam Jonas
    Kiírtak vele most egy Mercedes Online Race Competition-t, azért láthattad.
  • Adam Jonas
    Az az igazság, hogy eddig védtem ezt a programot. Eddig.

Most már kezdek kicsit én is kibukni, hogy hónapról hónapra ez a vacak nem hogy jobban futna, de vagy stagnál, vagy még adott esetben rosszabb lesz... Szóval oké, értem én, hogy nincs csúcsszuper PC-m, de azért basszus, egy 10 éves motorra épül ez a vacak, és most már olyan szinten produkál alacsony FPS-t, hogy már engem is kiakaszt. Ugyanezzel a géppel (AMD A10-5800K, 8 GB DDR3, GTX 960) simán megy az AC, rF2 és DiRT Rally, előbbi kettő még 20+ ellenfél esetén is 60 FPS felett van bőven, R3E-be meg az előbb próbáltam Spa-t, egyedül, 60-80 FPS...EGYEDÜL.

És akkor arról ne is beszéljek, amit Ingy lentebb leírt. A GT3 egy nagy szar lett, akárcsak a DTM.
  • Alexease
  • Alexease
    Ja, es jo lett az onfly pitelos menu es a garazsban a setup mentegetes is (ertelmes megoldast szultek neki)! Meg van FFB multipler az autoknal, az sem rossz. meg nehany ertelmes ujdonsag, legalabbis nekem, mert ritkan nezem:DDD

Meg van DTM 2016, egy Merci-vel, de valszge veletlenul, mert nem mukodik, toltes utan visszadob a menube;DD
  • Alexease
    Mentem is egy laza versenyt Nord-on, versenyezni teljesen jo. Ha eldontendo kerdes lenne, hogy ez most szimulator vagy "racing experience", akkor inkabb a masodik:DD
  • Alexease
    Nah, ezt is teszteltem egy kicsit:)
    Lenullaztam minden beallitast es kontrollert, ujraallitottam, "megbaratkoztam" az effektekkel (gumi, vizszintes es fugguleges mozgas, es a kormany/gumi ellenalas), aranyosan osszelottem oket, aztan a global erovel addig jatszottam, amig az FFB kijelzon ertelmes ertekek nem lettek (maxon kihasznalta, de nem lotte tul). Jo lett.
    Ami (meg mindig) nem tetszik vagy furcsa, hogy gyorsabb terheles valtasnal (ellenkormanyzas vagy szuk sikan ide-oda) egyik oldalra "tartott" X fokban, X eronel atmozgatva a masik oldalra, "nulla" ellenalassal atmegy, es a masik oldalon ugyan olyan szogben es erovel tartrja meg (ez igy hulyen hangzik, de mar mindegy:D).
    A lenyeg, hogy hasznalhato.

De azert a valaszthato 5 szim kozul, meg az utolso helyen van, de igy beallitva, mar nem oyan messze;)
  • Onikaan #2058
    Az oroszországi Moscow Raceway-re érkezett a WTCC bajnokság mezőnye!
    Folytatódik a RaceRoom WTCC bajnokság, ma este tartunk egy nyílt bemelegítő futamot a TC1-es gépekkel, szerdán pedig jön az éles verseny. A Shakedown futamon érdemes mindenkinek részt venni, hogy még felkészültebben érkezhessen meg a hetedik bajnoki futamra.

WTCC Shakedown: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5839
    WTCC Moscow Raceway: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5826

• Alexease
    Ha mar ilyen szinten is gagyiznak, akkor mar eleg gaz a helyzet:/
  • Alexease
    Igen, nagyon ugy nez ki, hogy ez az R3E a "jatek termes" racing game stilust probalja lefedni. Valoban nagy TV, kontroller, esetleg kormany, FFB nelkul vagy minimal, vagy csak rezgos meg eleve 180/360 fokos stb. Amivel nincs gond, ilyen is kell, csak kar, hogy nem veszik komolyabban (legalabb a kormany es FFB reszet):(
  • Ludowik
    Bezon bezon. Kontrollerral tolják szarnak a belső dolgokba,csillogjon villogjon, kirakni a nagy tévére és ha nem nyer akkor szar. Szóval erre a szintre erre a piacra kell fejleszteni. Még annak is aki HC szimet csinál bármilyen formában ,mert ez a csilli -villi oszt hagy szóljon a fő vonal.
  • Ingy2
    Az még a legkevesebb, de az hogy fizikai updateként lefixálják a diffi beállítást és hibbant barom beállítás kell a kocsikhoz hogy egyáltalán beforduljanak, sikerült szétcseszniük a Group5öt. Kajak mondom nem normálisak.
  • lac coo
    Hat, sajnos szuper grafikaval lehet eladni jatekot, PC is azzal adta el magat latatlanban, de akar mo dhatnam ezt AC rol is .....Jo. ffb miatt sokat nem lehet eladni, userek felenek meg kint rmanya sincs talan .
  • Alexease
    Volt GTO Classics is, meg meg lesz meg tobb is.

Nem lenne gondom ezekkel, meg ha ilyen "mondva csinalt" pack is (1-2 uj auto, tobb hianyzik, inkabb csak uj festesek), 3-4EUR kibirhato, de sajnos a szimes fejlesztesek nem haladnak, de meg hir sincs roluk. OK, bereklamoztak a szuper grafikai engine-t, de eppen az, ami nem hianyzik (nekem:P). Legalabb egy nyomoronc FFB plugint-t hozzacsapnanak.
  • ozoli78
    ugyan erre gondoltam én is
    wtcc 2015 ugyan ez
    és érdemi fejlesztés ffb , 3 monitor lofasz
  • Alexease
    Ennek mar kezd kicsit lehuzas jellege lenni:)
    raceroom-gt-masters-2015-pack-released
  • El Gigante
    köszi!
  • lac coo
    vAN EGY KÜLÖN APP A JOBBOLDALT ELUGRÓK KÖZÖTT, HÁROM KIS MONITOR IKON ....
  • El Gigante
    tudom, és az AC-ban?
  • lac coo
    Raceroomban sehol ...
  • El Gigante
    "Illetve ha szögben áll a monitor akkor befelé meg kell dönteni a kamerakat a két szélsonél" - hol tudom megdönteni a képet?
  • lac coo
    Hol ?
  • El Gigante
    a monitor menüjében döntsem meg a képet?
  • El Gigante
    Én ACban, átírtam a felbontást a video.cfg-ben, úgy működik is! Ha a menüben állítom be akkor bezavar a kicsi monitor! Itt hol kell átírni a felbontást?
  • lac coo
    Ki kell vonni a kavakat a kepbol, bar ezt vegul is meg lehet driverben is, csak akkor egyebb felhasznalas alatt nem a legjobb, egy fotonal , vagy menuben eleg fura ha hianyzik valami...
    Illetve ha szigben all a monitor akkor befele meg kell donteni a kamerakat a ket szelsonel. Furan hangzik, de enelkul semmit nem er, ez a lelke neki. Sajnos AC, RF2 es IR kivetelevel nem igen van manapsag .....
  • Adam Jonas
    Elég hiányosak az ismereteim ilyen téren, szóval most amolyan informálógyűjtő-jelleggel kérdezem, hogy: milyen beállítások kellenének még a 3 monitoros rendszerekhez? A FOV-ot tudom, hogy szükséges, de azon kívül még mi az, ami kell?
  • endy papp
    A 3 monitoros ""támogatás"" annyit takar (KIVÉTEL az IR,AC,) hogy a felbontást átállítod és ennyi....
    Ez igaz az összes többi játékra,nem autósra is.
    Szerintem ha egy autós játékba a legelején nem kerül bele akkor már soha nem is fog,mert minek is.....a készítők szerint legalább is.
  • Adam Jonas
    Én 3db 27"-esen próbáltam, azon ment. Mondjuk azt tudom, hogy az R3E talán nem támogatja (még) a 3 moncsis rendszert.
  • El Gigante
    Arra gondolok hogy három monitoromon jelenjen meg (két 24 széles, és egy 21 4:3-as)!
    Utoljára szerkesztette: El Gigante, 2016.04.25. 22:30:08
  • Onikaan #2036
    Szerdán ismét RaceRoom FUN futam Hungaroring-en!

Ha még mindig WTCC lázban égsz, ha kipróbálnád milyen virtuálisan TC1-es autót vezetni, most kipróbálhatod! Ülj be akár Michelisz Norbert autójába és mutasd meg mit tudsz!
    A futamra külön szerveren várjuk a kezdő (akár kormány nélküli) és tapasztaltabb szimulátor versenyzőket.

Futaminfók:http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5832

• Adam Jonas
    Mire gondolsz három monitoros beállítás alatt? Én múltkor próbáltam 3 monitoron a cuccost, ment simán.
  • lac coo
    Sehol ?
  • El Gigante
    három monitoros beállítást hol találom?
  • Adam Jonas
    Nem sikerült végül sajnos. :( Kártyaadatot nem szeretnék megadni, PayPal-lal meg nem engedi a fizetést. (A PayPal policy-jébe lehetett valami változás, amiért nem engedi.) iR support-tal is leveleztem egy sort, készségesek voltak ugyan, de ők se tudtak erre megoldást.

Egyedüli megoldás talán az lenne, hogy a régi accountomra veszek előfizetést iR-credit formájában. (Ezt elméletileg ugye gift-ként lehet venni, és adni mások számára.) Egyik ismerősöm fel is ajánlotta, hogy giftként küld nekem creditet, csak perpillanat most nem sok szabadidőm van, így meg kipengetni akár egy hónapot is, nem igazán érné meg.

Majd nyáron nekiugrok az iR-projektnek. :)
  • ozoli78
    probaltam én is menni ffb nélkül poénból régen de egy kanyarig jutottam

iR ben ismertem olyat , hogy nem hasznalt ffb t ráadásul az egyik leggyorsabb volt

lehet ha meg tanulnál ffb vel menni még gyorsabb lennél

rontani nem ront az elmenyen

off amugy mi lett sikerült végül regisztralnid irre?
  • b-type
    gokart nem tudom mennyire jó viszonyítási pont, mert úgy 'rugózik' mint egy raklap kb.
    autóval kell menni, és ott van az.
    vannak amit nem tud visszaadni egy kormány sem, mint pl. szöcskével menni aszfalton, de kell az ffb szimekbe 80-90%-ban jó...a maradék meg balesetveszélyes lenne.

• Adam Jonas
    Én azzal a 15-30%-kal semmit sem érek. Az nagyjából nekem 10-ből 1-2 alkalom, ami segítene, azt pedig már megtanultam, hogy az ilyen pillanatokban hogyan tudom a megcsúszást kivédeni.
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2016.04.24. 16:27:49
  • lac coo
    Pont ez az értelme mivel igazi G erők nincsenek, legalább a kormány visszajelez....
  • Adam Jonas
    Kb. lassan 10. éve kikapcsolt FFB-vel megyek, szóval volt időm megszokni. :)

Az elején próbálkoztam az FFB-vel én is, de egyrészt, nem igazán adta vissza azt nekem, amit kellett volna, másrészt, 3/4 év után ment a kormányom a kukába, mert az FFB szanaszét rázta az egészet. Akkor döntöttem úgy, hogy FFB off.

Érdekes egyébként, mert iR-be még azt mondom, hogy talán ott még hasznos is az FFB. Múltkor próbáltam haveromnál, Logitech G27-tel a programot, ott mindenképpen kellett. De mondjuk egy rF/rF2/R3E/AC simán játszható kikapcsolt FFB-vel számomra, sőt, még egy RBR/DiRT Rally is.

A miértjéről: bár tudom, hogy egy gokart nem egyenlő egy normál autóval, ugyanakkor jártam annyit gokartozni egy időben, hogy onnan megvannak bizonyos emlékeim az ilyen témát illetően. Amikor megúszott a kart, leginkább abból tudtam, hogy éreztem az egész testemen, vagy seggemen éppen, hogy tapadáshatáron megyek/megcsúszott a hátulja - és nem igazán vannak olyan emlékeim, hogy tisztán, csak a kormányra ható erőkből éreztem ezt. Ha nagyon igazságos akarok lenni, akkor voltak olyan szituk, amikor igen, a kormányon éreztem, hogy valami nem ok, de ez meglehetősen kis hányada volt az eseteknek. Hülyézzetek le, de véleményem szerint ennek az FFB-nek akkor lenne értelme, ha közbe az egész testedre hatna erő (= magyarul motion simulator-t használnál).
  • ozoli78
    nem használsz FFB T??
    nekem r3e ben egy két effekt jobban bejön mint iR ben
    de hogy hogy lehet FFB nélkül menni azt nem tudom
    a csúszásokat hogy érzékeled?
    abban pedig ne legyél biztos hogy nem adják vissza azt amit utcán ,pl iR ben érzed ha billeg az autó,érzed a sulypont áthelyeződést, r3e ben ezt hiányolom
  • Onikaan #2025
    WTCC - Shakedown futam!

Folytatódik az új RaceRoom WTCC bajnokságunk, ma este tartunk egy nyílt bemelegítő futamot a TC1-es gépekkel a hatodik futamunk helyszínén. A versenyen érdemes mindenkinek részt venni, hogy még felkészültebben érkezhessen meg a hatodik bajnoki futamra.

WTCC Shakedown: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5816
    WTCC Hungaroring: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5800

Ízelítőnek, 1 kör a Ringen:

Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2016.04.18. 08:15:17