86
  • keysersoze
    #86
    "A warez elleni csata sokszor olyan megoldásokat követelt a kiadóktól, amely végül a becsületes vásárlók életét keserítette meg (lásd a Ubisoft védelmi rendszerét)"

    Hát ja, annyira jól megvédték a szajréjukat, hogy több játékot is nem vettem meg, mert idejében észrevettem hogy az uborkaszoft vásárlószopató rendszerével van feleszerelve. Csak így tovább!!
  • Balumann
    #85
    "Megint ez a magyarázzuk meg miért nem fizetek."

    Több mindent magyaráztam meg, csak nem fogadod el. Persze ez a te dolgod, egyoldalúan gondolkodni szabad.

    "Mert személyes, könnyű lebukni, a boltban is ott lopnak, ahol kicsi az esélye a lebukásnak. Wareznál a lebukási esély kb 0, meg jön ez kifogás, amivel megideologizálják hogy ez miért nem lopás, amivel nő az az érzés, hogy ők nem loptak."

    Igen, ezért is merik letölteni többen, ez így igaz. Meg nem ideológizálja senki, csak megmagyarázza, hogy ez azért közel sem akkora nagy bűn, mint egy valódi lopás, vagy fizetés nélkül távozás. Részletek az előző hsz-emben, hogy miért.

    "1500Ft-ért is van szoftver (igen kicsit várni kell rá). És számoljunk megint kicsit. Egy programozó mondjuk 10 hónapig dolgozik egy játékon napi 8 órában. Havonta 20 munkanappal számolva ez: 1600 munkaóra. Számold ki a hajvágás árával (mondjuk 20-30 perc egy vágás, ezért fizetsz 1000-1500Ft-ot). Ha csak egy fejlesztőről beszélünk, akkor is lényegesen több munkaórát fektet bele egy programba, mint egy fodrász egy hajvágásba."

    Ha valami értelmesebb eredményt akarsz kihozni ebből a nagyon zseniális számításból, akkor mondjuk elosztod az 1600(x fejlesztő) munkaórát annyi emberrel, amekkora a célközönsége egy adott szoftvernek, és akkor megkapod, hogy egy fejlesztő 1-1 emberre úgy mennyi idő jut, és stb... (csakmert mint mondtam, az a sok fejlesztő 1600 órában nem 1 embernek fejleszt, mint a fodrász...).
    Bár sok értelme ennek se lenne, lehet akármennyi és akármilyen fejlesztési ideje és költsége, ha az embereknek nem ér annyit a játék.

  • k0zi
    #84
    Megint ez a magyarázzuk meg miért nem fizetek.

    "érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy mégis miért van az, hogy fodrásztól jóval kevesebben mennek el fizetés nélkül"

    Mert személyes, könnyű lebukni, a boltban is ott lopnak, ahol kicsi az esélye a lebukásnak. Wareznál a lebukási esély kb 0, meg jön ez kifogás, amivel megideologizálják hogy ez miért nem lopás, amivel nő az az érzés, hogy ők nem loptak.

    "A másik, hogy a fodrász nem kerül 10000Ft -ba (legalábbis értelmes helyeken), egy hajvágás 1500Ft körül van, és az jópár hónapig elég"

    1500Ft-ért is van szoftver (igen kicsit várni kell rá). És számoljunk megint kicsit. Egy programozó mondjuk 10 hónapig dolgozik egy játékon napi 8 órában. Havonta 20 munkanappal számolva ez: 1600 munkaóra. Számold ki a hajvágás árával (mondjuk 20-30 perc egy vágás, ezért fizetsz 1000-1500Ft-ot). Ha csak egy fejlesztőről beszélünk, akkor is lényegesen több munkaórát fektet bele egy programba, mint egy fodrász egy hajvágásba.
  • Balumann
    #83
    Ez a példa valóban közelebb áll a warez kérdéséhez, mint a különböz "ellopok egy kenyeret a boltból, mert az nekem jár" típusu analógiák, de azért érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy mégis miért van az, hogy fodrásztól jóval kevesebben mennek el fizetés nélkül, mint ahányan warezolnak, SŐT, a warezolók több mint a 99,9% -a nem csinálna ilyet, nem lopna el semmit, sőt nagy részük olyan, hogy még a legsimább helyzeteket sem használja ki a valódi lopásra.
    Egy "cseppnyi" különbség még mindig van. A fodrász például amíg levágja a hajadat, csak veled foglalkozik, míg a programozó tömeg terméket gyárt, amit sokan megfizetnek. A másik, hogy a fodrász nem kerül 10000Ft -ba (legalábbis értelmes helyeken), egy hajvágás 1500Ft körül van, és az jópár hónapig elég...
    A legnagyobb különbség, ami adódik az elsőből is, hogy wareznál NINCS KÜLÖNBSÉG az között, hogy ha nemveszed meg és játszol vele mintha nemveszed meg és nem játszanál vele, míg a fodrásznak ez minusz idő, ami helyett vághatta volnap énzért valaki haját.

    Ettől függetlenül senki sem felejti el, hogy a programért is megdolgoztak fejlesztők, ettől függetlenül nem mindenkinek van annyi pénze, hogy ilyenekre költsön, ugyebár "luxuxcikk", nem létszükség. A fodrász ilyen szempontból szükségesebb, mivel az embernek ki kell néznie valahogy ,szórakozásra viszont rengeteg lehetőség van.

    Bár most én olyan helyzetben vagyok, hogy kb. 1 éve anyám vágja, mert nem tudok fodrászra sem költeni. De most én kinek ártok azzal, hogy ha már fenntvan, akkor letöltök játékokat és játszok vele? Olyan játék meg amiért én pénzt adnék ki (olyan árkategóriában van, és olyan gépigénye van ami megfelelő) nincs jelenleg - a jelenlegi helyzetben, figyelembe véve anyagiakat, szabadidőt, igényeket.
  • k0zi
    #82
    Jó és amikor bemész a fodrászhoz, ő levágja a hajad te pedig fizetés nélkül lelépsz az micsoda?

    Nem vittél el tőle semmit. Mégis ugyanolyan lopásnak tekinti a legtöbb ember, mintha kiflit lopnál a boltból.

    Lehet jönni azzal, hogy "mert a fodrász az megdolgozott a pénzért". Azt felejtitek el, hogy azért a programért a fejlesztők is nagyon keményen megdolgoztak. Egy nagyon rossz játékban is rengeteg munka pihen.

    De mondok egy példát. Van egy indie fejlesztőcsapat, tegyük fel 15 főből áll. Dolgoznak egy játékon mondjuk 20 hónapot. Számoljátok már ki, hogy 5$-os áron értékesített játékból mennyit kell eladniuk ahhoz, hogy 15x20 havi minimálbért mondjuk megkapjanak (az 5$-ról mondjuk lejön az adó, járulék, esetleg az értékesítőnek egy %) és ekkor még nem beszélünk profitról, sőt a mérnöki tudással rendelkező fejlesztők nagyrésze áron alul értékesíti a tudását. Ekkor csak a bérköltségről beszélünk!

    Ebből a szemszögből azért egy játék/szoftver letöltése is lopás.
    (Hogy mennyire reális a 20 hónap és a 15 fejlesztő, a Runic Gameset hoznám fel példának, ahol a Torchlight 11 hónap alatt készült el kb 26 fejlesztővel)
  • narumon
    #81
    "Albérlet? Annál nagyobb baromság nincs, annyiba kerül, mint a hitel és sosem lesz a sajátod."

    Viszont soha nem kell rá költeni, bármikor költözhetsz és ha kp-ért vetted volna a lakást az valószínűleg jobban is kamatozik. (persze egyik oldalról sem ilyen egyszerű de nyugatabbra nem véletlenül bérelnek annyi lakást)
  • sempron07
    #80
    - mondjuk konzolom nincs - a keresetemből is talán telne 1-2 havonta 1-1 játékra,
    de úgy vagyok vele, hogy inkább törlesztek lakáshitelt - (amit csak most szeretnék felvenni), minthogy 20 évig anyucikánál élősködjek, és gyűjtsem a pénzt, nehogy hitelt kelljen felvenni, mint valamelyikőtök írta.
    Én is elítélem a hitelt, kocsira és házra nem.
    "Warezből származó pénzt félreteszem", annyival nagyobb lakást találok majd.
  • Hugh Hefner
    #79
    ezt a logikai fonalat... ha warezolsz akkor tokiohotel fan vagy.

    lol?
  • dronkZero
    #78
    "A másik, ami teljesen feleslegessé teszi a warezt a "használt piac"."

    Ami jogilag SOKKAL súlyosabb kategória, mint a warez, mert anyagi hasznod származik az EULA megsértéséből, míg a wareznél nem.
  • bricsi01
    #77
    Elnézést az első soromért, de a sorok között azt vettem le, hogy itt elég sokan csak osztják a "hallott" észt.^^
    pl. "magyar módra leinni magunkat a sárga földig"...külföldiek is ugyan úgy isznak, a Sziget se pont magyarokkal és józanokkal van tele.
    És én úgy tartom, hogy trial verzóként fogom fel a warezt, ha úgy tartom, hogy megéri megvennem, szeretném támogatni a céget további munkásságaiban, akkor költök rá, s nem érdekel h olcsón vagy drágán, ha megérdemli. Csak az a gond, hogy mostanság nem igazán jelenthetem ki, hogy sok céget szeretnék életben tartani.
    Példának a Mafia 2, lelkesedve próbáltam ki, elterveztem, hogy megveszem, de rájöttem, hogy ganyi árkáddá lett az is téve, plusz a DLC-k is viccek. Olcsók, de a tartalmuk még azt se éri el...két-három komolyabb emberke összedobja őket otthon és az még ingyen is van. (kiindulva az ArmA addonokból)
    De ellenpéldának ott van a régi Operation Flashpoint és az Armed Assault. Bár ott is vannak aggájaim, de hála égnek, kiküszübőlték a DLC által keltett hiányokat a LowPoly megoldásokkal.
  • Megtörhetetlen
    #76
    Szerintem nem azért van PC-re több warez és nem azért vesznek kevesebb játékot mert több a felhasználó vagy mert profibbak, csak mert ha PC-n warezolsz ahhoz nem kell a hardverbe belenyúlni a crackelés elkerülhetetlen szinte hacsak nem akarsz őrült összegeket rákölteni, így megtanulod és megy xbox esetében ha akarsz live-on nyomulni vagy félsz hogy örökre letiltanak nem kockáztatsz eredetit veszel, ha meg nem akkor ugyanott tartunk... Például én sem veszek eredetit egyszerű okokból: Nem telik rá...
    Illetve xbox az sokkal stresszmentesebb megveszed kiírod a lemezt beteszed oszt megy, a pc-n telepítesz crackelsz vagy megy vagy nem, lehet kell még ez vagy amaz, és akkor is kifagy meg elveszik a mentés meg ááhhhh sok a baj vele míg konzolon pofon egyszerű.
  • Balumann
    #75
    "Miért töltünk le Warezt? - Mert semmi következménye nem lesz."
    Nem, egyáltalán nem csak azért.

    Hanem ezért sem (és alaposan végiggondolva gyakorlatilag ezért nincs is igazán következménye sem):
  • sempron07
    #74
    Hát eléggé elfajult itt a vita.
    Ki vegyen fel lakáshitelt, ki ne...
    Ki ne töltse le kedvére és ki ne. :S
    Szerintem mindenkinek saját szíve joga eldönteni, hogy mit csinál. Ha valaki megveheti, hát vegye, ha cserélni akar cseréljen.

    Bankot miért nem rabolnak? - Mert elfogják az embereket és letartóztatják.
    Embert miért nem ölnek? - Mert megölik és a börtönben.....
    Miért töltünk le Warezt? - Mert semmi következménye nem lesz.
  • Arwenke
    #73
    Nem kell warez becsuletsen vegyel meg mindent. A kiadok pedig a hasznalt piacot is megfogjak az is illegalis. Cserebre,eladom ugyan ugy lopas lesz akkor? Nem baj legyel jo birka es beges mindenhez.... Foleg ne gondolkodj, ezt varja toled a kedves fogyasztoi tarsadalom es minta polgar lehetsz, hajra.
  • Adenoma
    #72
    én meg 10 csillió játékot vettem már, és kerestem vele 10 csillió csengőpengőt.

    most te mondhatod a nagyobbat megint!

    marhaság. ha bejön az új dlc rendszer, hogy az eredeti játékkal bónusz jár, amit 1x használhatsz (kód), akkor buktad. vagy ha az EA beváltja a dolgot, ha használt játékot veszel, akkor 10 euróért, kb 3000 forintot fizess rá.. akkor mennyi lesz a 40 játék? 120.000 guriga a semmire?
  • Geralt Fisher
    #71
    A Cég, aki azért csinált konzolt, hogy legyen kivel harcolnia...
  • hodobaj
    #70
    Majd az Onlive megváltja a játék piacot.
  • Balumann
    #69
    "A pc-s játékpiac már rég nem az, ami volt, és konzolra fejleszteni épp azért éri meg jobban fejleszteni, mert sokkal nehezebb rá a warez."

    Miért, ha együtt nézed az eladásokat PC+konzol -on, akkor mennyivel lettek többek az eladások, mint mondjuk az X360 megjelenése előtt? Jelentősen nagyobb lett a vevőpiac együtt, jelentős embert vettek rá arra, hogy aki eddig nem vett játékokat, az konzolra megvegye? Szerintem egyáltalán nem. Nagyon sokan akik PC-re vettek játékokat, beletörődtek, hogy konzolon nagyobb a játékkínálat (ez egyszerű, irányított gazdaságpolitika) és konzotl vettek, arra veszik meg a játékokat. Ma persze kevesebb vevő maradt PC-n, ráadásul a játékok sem éppen olyan irányba haladnak, amiért érdemes lenne PC-t fejleszteni (pl. nincs elég bővíthetőségi lehetőség, módolhatóság, nem állítható be megfelelően az irányítás pl. kormány, joystick, bill-egér), stb.).

    Warez mindig is volt PC-n is, konzolon is, az ARÁNY hogy melyik platformra vesznek többet az egyáltalán nem a wareztól függ. Az, hogy mennyien nem vettek konzolt a warez miatt, az már igen.

    "Mindentől függetlenül persze értem amit mondasz, nekem is vannak sajnos warez játékaim is, de nem vagyok rá büszke, és nem bizonygatom, hogy miért nem tudnék élni ezek nélkül."

    Azt kell "bizonygatnod", avagy inkább végiggondolnod, hogy azokat éppenséggel miért nem vetted meg. És megérteni végre, hogy mások miért nem vesznek meg még annyit se. Nem csak anyagi helyzetből, hanem sok más szempontból is, pl. értékrend. Ha nem lett volna elérhető warezban, megvetted volna?

    Olyanoktól, akiknek nincs saját keresetük, nem várhatod el, hogy meg tudják venni. Később meg az emberek nagy részének még kevésbé fontos az, hogy pénzt adjanak ki ilyenre, akár elérhető warezon, akár nem. Hiába harcolnak a warez ellen, és fizetettik meg veletek, vásárlókkal a védelmet, annyit érnek el, hogy legalább nem tudják használni.
    Persze vannak akik mégis akkor megveszik, de jónéhányan meg pont az ilyen harcok miatt, amik általában korlátozásokkal, nehézségekkel is járnak (másolásvédelem), nem fogják megvenni.
  • Balumann
    #68
    Persze magyar mentalitás, mert szerinted máshol nem vesznek fel hitelt lakásra, ajándékokra, nem kérnek kölcsön olykor valamennyit akár mástól? ...

    "Nehogy már egy 120 m2-es lakásban ne férjetek el a barátnőddel a szüleid mellett."
    Igen, aztán 2-4 év után, nehogymár ne férjetek el a szüleid házában 3 gyerekkel, meg nehogy már ne tudjatok albérletet fizetni 3 gyerek mellett... Albérlet arra jó, hogyha ideiglenesen laksz valahol, illetve még egyedüli vagy, esetleg haverokkal élsz nem véglegesen, de mégsem akarsz a szülőknél lakni, vagy ott is laksz, de nem akarsz utazni hetente 7x, stb... Ha már 20 évre előre kalkulálod, akkor már nem éri meg egyáltalán jobban az albérlet (pláne ha még utána is 30-40 évig ott szeretnél élni). A hitel egy lehetőség, amit a világon mindenhol kihasználnak, nem olyan rossz dolog az, persze ész nélkül sem szabad.
    Nameg a bankrendszeren sem ártana változtatni egy cseppet...
    Budapesten egyébként nem hiszem, hogy nagyon találsz albérletet 50-60 alatt, ami így normálisabb is...
  • Tinman #67
    Nem a magyar mentalitás = hitelekből élni.
  • Tinman #66
    Persze, hogy tartja magát... legtöbbjük eredeti játékot még életében nem látott :-D
  • Tinman #65
    Nehogy már egy 120 m2-es lakásban ne férjetek el a barátnőddel a szüleid mellett.

    Albérlet: Felénk (megyeszékhely) 30-40k/hó és ez már nem csótányrágta lyuk.
    Unokatestvéremék egy nem is extra lakásra vettek fel hitelt, 65 lesz a jelenleg 34 éves férje. A svájci frank mizéria miatt jelenleg 78k/hó a törlesztőrészlet.

    Nem szégyen ha lakáshiteled van, csak majd ne az én adófizetői pénzemből akard kifizetni ;-)
  • Zolivok
    #64
    Csatát nyert a Microsoft a warezolokkal szemben..de A HÁBORÚT NEM MAUAUHAHAHAHHAAHAH
  • morden
    #63
    Kis statisztika országonként lebontva a warez
    Valahogy ebből a statisztikából nekem az jön le, hogy annyira nem vészes kis hazánk, kb az összes környékbeli országot megelőzzük és egész jó helyetben lévő országokkal vagyunk 1 csoportban.
    = 79 Spain: 43%
    = 82 Hungary: 42%
    = 82 France: 42%
    = 84 Taiwan: 40%

    Szóval mégse általános az a mentalitás, hogy nem vagyunk becsületesek, sajnos az a mentalitás már általánosabb, hogy azt hisszük mások nem becsületesek...
  • Skynet85
    #62
    Senki, nem politizálok nem érdekel egy párt sem, ha erre céloztál, csak nyitott szemmel járok és tisztelet a kivételnek mert biztos van, de látom és tapsztalom nap mint nap az ,,ember szeretet" , ,,megértést" , ,,jóhiszeműséget" és ,,legalitást".

    Töbször hallom infosok szájából mivel az vagyok én is, hogy idézem: ,,azért mert nem vagyok milliomos még nem fogok barlangabn élni" és már tölt is, az picit sem zavarja, hogy így pl maga alatt is vágja a fát infós létére, de sebaj. :D

    A kínai hasonlat azért picit sarkított a két ország nem, hogy össze sem hasonlítható, de egy lapon sem merném őket említeni...(ott valóban jó nagy százalék mélynyomorban él) Rádsáúl a kínai termelés része a lopás másolás ahhonét csak lehet, de ők ebből ugye profitálnak szépen, valamint ott az online világra ráépült a valós világ lásd wow farmerek stb stb... :D Ami a magán felhasználást illeti sincs szégyleni valójuk szerintem, mert nem hinném hogy Mo-n jobb az arány legál/illágál viszonylatban csak a számok mások ugye...





  • uniu
    #61
    A cikkhez:
    A "Csatát nyert a Microsoft a warezolokkal szemben" cím és a "Természetesen minden csoda három napig tart: új védelem - újabb törés." befejező mondat elégge debilre sikeredett.
    Mennyit fizet az sg ezekért a cikkekért ? Nem lenne jobb ha adnának pár ezer Ft-t, de minőséget is kérnének ?
  • uniu
    #60
    "A warez mo-n a mentalitásból fakad, hiába a magyarok nemtudják meghazuttolni magukat,"
    Na ezt jól megmontad.
    Kíváncsi lenné, hogy a fenti mondatodat ki adta a szádba ?
    És Kínában a 90%-os warez az miből fakad ?
    Amúgy én a steam-en veszek játékokat online pár euróért. Klasszikust megveszem, új játékok meg warezbe kipróbálom, de 90%-ban törlés.
  • Gyuszopapa
    #59
    Én annak örülök hogy amilyen játékokkal én játszom azzal ilyen kecsegimpotenspuhapecsűwarezbajnok egyedek nem játszanak.Mert azokat nem lehet warezzal tolni multiba.Márcsak azért is mert általába az ilyen kecsegimpotenspuhapecsűwarezbajnok egyedek még a multiba is csak csalással érzik jól magukat.
  • Skynet85
    #58
    A warez mo-n a mentalitásból fakad, hiába a magyarok nemtudják meghazuttolni magukat, persze én sem, csak próbálom.:D

    Mivel a mádia és minden egyéb tömegtájékoztatási eszköz azt sujkolja ez egyik oldalról, hogy vegyél ezt vegyél azt, a másik oldaról meg mindenkiben az él, hogy Mo = csóróság, fen áll az ellentét vegyek is, holott ugye csóró vagyok(csóró = a már említett mindenre van pénz amit nem lehet ellponi). Ezért hát fejben erkölcsi és mentális jogalapot teremntünk arra, hogy amiért nincs bünti, az nem is bűn, ráadásúl a warezpride nagyobb mint valaha, ciki lassan erdetit venni. :D

    Senki ne magyarázza meg nekem, hogy a játék, film és a zene lét kérdés, én is szeretnék sc2-ni még sem teszem, mert még sokba van, majd lehet félév mulva ha 5-6k lesz az ára...

    Visszatérve az átlag keresetre, nem voltam nagy bulis sose, de azért el-el jártun haverral, és később a mostani menyaszonyommal szórakozni, pofám szakadt le amikor az elvilwg qrva csoró és nagyon szegény csávókám egy este vagy 5k-t iszik el, majd másnap jön hogy adjak már 200 ft, mert nincs mit enni, kemény lesz de az iylen haljon éhen...

    Az ide írok 90%-kának fogalma sincs mi az hogy szegény mert:
    -ha az volna nem lenne net sem(azt azért nem lehet lopni vagy max wifin, de ugye ahhoz is kell gép, telo stb azt se nagyon lehet lopni)

    Ismerek szegényt, valóban szegényt neki a legkisebb problémája, hogy a nem létező xbox360-án nem tud warezolni, mert ott valóban a napi enni való megléte a tét ami ugye megint csak nem lhet warezolni...

    Sok bezsédnek sok az alja a lényeg aki netes forumon picsog a gamer pc és xbox360-as alírásával, hogy nincs pénz eredeti lemezre az számomra vhogy nem hiteles:D
  • WoodrowWilson
    #57
    Egy mmo más, ott lehet pénzt gyűjteni mikrotranzakcióval. Egy játékhoz pénz kell, ingyen nem fog senki dolgozni (és most ne hozzátok fel a flash játékokat, azokat nem lehet összehasonlítani a nagy címekkel).

    Balumann,
    A pc-s játékpiac már rég nem az, ami volt, és konzolra fejleszteni épp azért éri meg jobban fejleszteni, mert sokkal nehezebb rá a warez.
    Mindentől függetlenül persze értem amit mondasz, nekem is vannak sajnos warez játékaim is, de nem vagyok rá büszke, és nem bizonygatom, hogy miért nem tudnék élni ezek nélkül.
  • morden
    #56
    Nem is olyan rég még, ezer számra készültek játékprogramok úgy hogy mindenki tudott szabadon csinálni magának legálisan copyt, csak azóta kicsit összetettebb lett a dolog. Amúgy meglepődnél mennyi ingyenes top grafikájú és hatalmas játékélményt garantáló játék van a picaon pl company of heros online, perfect word, Lotr online.
  • Balumann
    #55
    Ettől függetlenül a lopás akkor is helytelen kifejezés, mert azzal, hogy letöltöd warezban nem károsítod meg a kiadót. Értsd, nincs különbség az között, hogy nem veszed meg és nem játszol vele, mint a nem veszed meg de játszol vele között. Van egy szó erre a digitális világban, a kalózkodás vagy warezolás. Benne van, hogy nem támogatod az adott szoftvert (így a jövőbeni projecteket) és hogy illegálisan használod, de mégsem lopás, mert az más. Nem arról van szó, hogy egyesek ezt gondolják helyesnek (mint ahogy jónéhányan ferdítve ezt próbáljátok meg beállítani), egy lehetőség azok számára, akik egyébként nem adnának ki ilyen "luxuscikkekre" pénzt. Hiszen mint ti is írtátok, nem kötelező.

    Mellékesen, az között már van különbség, hogy valaki napi több órát játszik egy játékkal, akár multiban, keresete is százezrek fölött van, és mégsem vesz meg semmit.

    Valaki írta, hogy ő pl. ubuntut használ asztali gépen. Vajon melyikkel károsítom jobban a Microsoftot, ha nem használom a Windowst vagy ha használom? ^^ (gondolok itt például arra is, hogy hány embernek reklámozza a nemwindows rendszert, ami miatt vásárlókat is elveszíthet).

    Nem azt mondom továbbra sem, hogy a warez jogos (csak azt, hogy egy lehetőség). De például azon is gondolkozzatok el, hogy egyáltalán jó-e valakinek, hogy konzolon is ilyen erővel harcolnak a warez ellen. Azt érték el, hogy aki nem ad ki játékokra pénzt, de konzolt vettek volna, most nem vettek (jó sok konzollal kevesebbet adhattak el). Ráadásul Pc-n a legtöbben azok közül akik vesznek eredeti játékokat, warezzal is játszanak (különben tényleg nem vennének gépet se sokan azokért, amiket meg tudnak venni), és ez konzolon is igaz szerintem, amennyivel többen törődnek bele a legális vásárlásba, annyit el is vesztettek azáltal, hogy nehezítik a warezt. PC-s játék védelmekkel ugyanez, elérik hoyg rengetegen nem játszhatnak a játékkal, cserébe szivatta jónéhány eredeti vásárlójukat.
    És a leglényegesebb kérdés, KIVEL FIZETTETIK MEG MINDEZEKET, ráadásul ahelyett, hogy hasznos fejlesztésekre fordítanák?

    Jah és végül csak annyit, ha sokkal kevesebb lenne a játék eladás, akkor nyilván jönnének a más módszerek, reklámok (amik szeirntem nem rossz ötlet), olcsóbb terjesztésre is törekednének, és számos megoldás lenne még.

    Mindenkinek szól, hogy próbáljátok már meg ne ennyire egyoldalúan tekinteni ezt a kérdést, a játékpiac még ma is él, nem ölte meg a warez, a PC-t is a konzolipar szorította háttérbe szándékosan, mert az érte meg a nagyobb cégeknek, elsősorban Sony és Microsoft illetve kiadóknak (ismerős? ^^), bár szerintem kiadóknak nem annyira.
  • WoodrowWilson
    #54
    Viccnek nem rossz. Tuti sok játék/program készülne, ha mindenki így fogná fel, és nem lopna, csak egy másolatot csinálna, elvégre a készítőnél úgyis ott az eredeti.
  • Balumann
    #53
  • Balumann
    #52
    Mindenki azt tartja normálisnak, amit saját lehetőségeiből megtehet és megtesz. Egyeseknek elképzelhetetlen, hogy emberek nem tudnak kiadnia több ezer Ft -ot játékra (pláne, ha ott van mellette a gép/konzol), egyesek úgy dumálnak, hogy azért lehet találni legalább mp3 -akat vagy 1-2 szoftvert, amiket illegálisan szerzett be, és megkárosította a kiadókat/fejlesztőket (sőt ganyítom azért van néhány dolog, amit nem vallanak be), de azért xy -t meg lehet venni ***-ért mert abba nem hal bele...
  • Balumann
    #51
    És ha a szülő is hitelre vette a lakást, mint az országban élők nagyobb része tudtommal, vagy esetleg már meghaltak, megbetegedtek? Lakbérlet tudod mennyire kerül, és az miért jobb, mintha hitelre vennél egy lakást, ami legalább egyszer tényleg a tiéd lesz?
    Persze tudom, ilyen elő sem fordulhat senkivel, mert te nálad éppen ilyen problémák nincsenek (magyar mentalitás).
  • [HUN]FaTaL
    #50
    Persze szülői ház barátnővel, hogyne.

    Albérlet? Annál nagyobb baromság nincs, annyiba kerül, mint a hitel és sosem lesz a sajátod.
  • shaddam
    #49
    Vicces hogy a 18ezres konzoljáték legenda még tartja magát.Az 576-ot leszámítva még a magyar boltokban is többnyire kedvező az ár.
  • Tinman #48
    Én meg egyszerűen megszerettem a Live-ot... persze nem a magyart, de a UK, az nagyon bejövős, alig várom, hogy visszamehessek... végül is 1600 ingyen pontért megérte átjönni, azt a 11 és fél hónapot, meg már kibírom.
  • Tinman #47
    Szülői ház vagy albérlet.
    Mindent a szátokba kell rágni? :-D