127
-
#47 Lehet hogy beismerik, nekem akkor sem száll el, különben nem használnám. :)
Ilyen-olyan megoldás nem érdekel, a 10-12 kiegből amit használtam ~4 működik. Kiegek nélkül meg az ff ugyanolyan buta mint a chrome. -
Ferrer #46 Gondolom az oldalra görgetés tapipadon még mindig nem megoldott plusz még mindig nincs normális teljes képernyős módja :D Suggestions-ről ne is beszéljünk, de tudom, a Google direkt ki akar babrálni az Operával. -
#45 Nem 3 kiegészítő működik, ha jól tudom akkor már nagyon sok kompatibilis, plussz vannak ilyen olyan megoldások. Nekem szerencsém van az a 2 kieg amit használok működik. OK de addig ne nyilatkozgass hogy hajrá szuper opera fújj FF amég az előbbiből a legújabbat használod utóbbiból meg 1 elég régit. A 11 -es nem user error opera topikba is is írják hogy hanyatt vágja magát, érdekes a 4-es FF még a minefield állapotában sem vágta el magát csak összesen 2-szer (!!) és mióta FF- a neve sem volt 4 -nél több... Mégegyszer, az operát még az operások is beismerik. -
#44 Most erre is mondhatnám, hogy user error, a legelső snapshot óta használom a 11est és talán 2x ha összedőlt. -
#43 Majd ha nem 3 kiegészítő fog rajta működni. -
#42 Ha sok tab nyílik egyszerre (pl. itt sg-n végigkattintgatom a topicokat ahol új hsz van).
#31: Kb 10 gépen próbáltam ki :) -
#41 Amúgy te mit csinálsz te meg a indulási sebességet hajkurászod.... -
#40 enyém az első hsz. -
#39 ÓÓ bakker te is itt vagy -
#38 Szerintem száljunk már le a lassabb indulásról nem 2 óra alatt indul el a FF, csak nem épp 3-4mp alatt mint az opera hanem pl 7 kell neki , azt ne mond hogy ez olyan kibírhatatlan, főleg hogy utána nálam állva hagy mindenféle fajta operát. -
#37 Itt lenne az ideje 4-est megnézni és aztán reklamálni., -
#36 Én 99 % Operázok , néha muszáj vagyok Firefoxot használni . Ha több óra Firefox használat után visszamegyek Operára , na akkor érződik csak milyen lomha vacak az FF . Az addonok tényleg profik , és a 4-es GUI-ja egész pofás ( mondhatni egy az egyben másolása az Operának - ami nem baj , mert jó :)) . Viszont még mindig lassan indul, a programban való navigáció még mindig lassú ..
Szóval nincs tökéletes böngésző , ki kell próbálni mindet és kiválasztani a legmegfelelőbbet . A görgetés viszont tényleg Operában a legprofibb , nincs addon ami ütné . A Chrome-ban meg pont ez az alapvető funkció a legpocsékabb(addonnal is ! ).
-
#35 Nekem az opera szokta magát hanyatt dobni. A 4-es FF eddig 3 hónap alatt vagy mióta van kinn a minefild, 4 szer dobta el magát a stabil opera elvágódik ennyiszer nálam 1 héten (!!) a 11-es béta meg napi szinten minden bezárásnál hanyatt esik.... úgy gondolom van 1 kis külömbség a hónapok óta 3-4 és a napi 10 között. Lehet mozilláék értenek hozzá és nem csak külcsínre mennek :) Amúgy nekem a 4-esbe volt hogy 30 blak volt nyitva és nem hasalt el. Itt jegyezném meg hogy nekem a FF ablak kezelője jobban tetszik , az hogy ha akarom az összeset 1 ablakba láthatom mint az operás újdonság hogy a tabok 1 másra rakhatóak. -
#34 ott is be van állítva a gyári szűrője.. -
Kalman11 #33 Emge,et nagyon emlékeztet a Google Chrome-ra -
#32 "nem a görgetésről beszéltem, megjegyzem még a smoothwheelel sem sikerült azt a hatást elérni mint az Operában."
ööö.... önellentmondások egyetlen mondatban? :)
Ha nem a görgetéstől van szó, akkor hogy jöhet a képbe a smoothweel, és hogy lehetne ugyanazt a hatást elérni vele operában, ha alapból nem arról beszélünk?
"De bizony az FF akad amíg nyitja a tabot (a 4est még nem próbáltam csak a 3.6.xxet)."
ó, hát azért legyünk reálisak. Ne egy éves fejlesztéshez hasonlítsuk a mostaniakat. A ff4 óriási belső tegergetéseken esett át, nem hiába ülnek rajta már ennyit és gyűrik a felmerülő hibákat, tesznek hozzá funkciókat. (mindettől független a 3.6.x családban sem tapasztaltam régebben, ilyen tabnyitás által bekövetkezett pármásodperces megakadást) -
#31 "De bizony az FF akad amíg nyitja a tabot (a 4est még nem próbáltam csak a 3.6.xxet)."
Azért mert nálad akad akkor mindenhol akad? Ilyen baromságot. -
#30 Több másodperc? Nálad van a hiba mert nálam még fast dial kiegészítővel is max. egy 0.01 másodperces késés van új tab nyitásakor. -
#29 Szintén nem a görgetésről beszéltem, megjegyzem még a smoothwheelel sem sikerült azt a hatást elérni mint az Operában.
De bizony az FF akad amíg nyitja a tabot (a 4est még nem próbáltam csak a 3.6.xxet). -
#28 "Ki a szart érdekel a javascript?:D"
így kellene mindenkinek gondolkodni és nem lennének buta "js benchmark sebességháborúk" a fanok között, hanem a többi érdemi ficsőrökkel törődnének.
"Az egész böngésző gördülékenyebb"
Tessék ellátogatni ide: http://smoothwheel.mozdev.org/
Minden porcikát személyre tudod szabni a smooth scrollingnak. Framerate, alapsebesség, gyorsulás ha gyorsan scrollozol, szép lassan mozgás ha lassabban, és hasonlók. Bármikor precízebb és kényelmesebb, akár az operás beépítettől is.
"többek közt ha kinyitok mondjuk 8 tabot egymás után gyorsan (pl. fórumban az olyan topicokat ahol új hsz érkezett) akkor nem fagy merevre több másodpercre mint az ff."
a hiba az ön készülékében van. A ff bizony nem akad ha te tabokat nyitogatsz (minthogy egyik másik modern böngészőnél sem vettem észre), bármilyen sebességgel is teszed. Sőt jó eséllyel mire befejezted a 10-15 darab random hirtelen kinyitogatását a háttérbe, már kattanhatsz rájuk és sorban olvashatod őket, mert be vannak töltve és várnak a további parancsra. :) -
#27 Ki a szart érdekel a javascript?:D
Az egész böngésző gördülékenyebb, többek közt ha kinyitok mondjuk 8 tabot egymás után gyorsan (pl. fórumban az olyan topicokat ahol új hsz érkezett) akkor nem fagy merevre több másodpercre mint az ff. -
#26 manapság annyira marginális a javascript sebességkülönbség, hogy mesterségesen terhelő benchmark programok kellenek arra hogy egyáltalán mérni tudják azt valahogy.
Aki azért veri a nyálát egy böngészőre mert szerinte "brutálisan gyorsabb javascript motorral rendelkezik mint a másik", az meg is érdemli a sorsát. :) -
#25 ok akkor így közelítsük meg. MDI ablakok != tabokon alapuló böngészéssel.
Az operának teljes értékű MDI ablakai vannak (voltak) és ehhez hozzáadta később a tabok fogalmát. A ff pl független hogy nem MDI, de kialakításánál fogva a tab munkálatokat sokkal komplexebben és funkció telibben tudja művelni mint bármelyik böngésző társa, a megfelelő kívánt kiterjesztések segítségével. A Chrome például még a külön process-t is nyit minden ablaknak, és azokat vonja össze egy tab management-el. Amire sarkítva mondhatnánk, hogy ott van mintha a (régi) IE-k különálló ablakait összevonnánk egy őket kezelő, és felettük álló tab rendszerrel.
Arra akartam kilyukadni, hogy nagyjából minden böngészőben máshogy van a tab management fogalma kialakítva. Egyesek MDI vel dolgoznak, mások meg nem (de független ettől akár sokkal funkció telibb is lehet a beépített rendszer).
Azaz most is tartom, hogy maga a tabokon alapuló böngészés nem egyenlő a klasszikus MDI-vel. MDI létezhet tabok nélkül is, több programba is úgy használom pl, és a tabok is megvannak MDI nélkül, ha épp úgy van kialakítva a program rendszere. -
#24 Persze, ha Operában is szűrnéd a reklámokat nem így lenne. FFben leszűröd persze, hogy gyorsabb de úgy nem túl értelmes az összehasonlítás. -
e57 #23 Köszi megnézem őket. Így első ránézésre ez az amit keresek.
6-8 tabnál többet én sosem használok, nekem a színek tökéletesen megfelelnek. Gyorsan átlátom, és nem kell kézzel rendezgetnem.
-
#22 simán.
Nézz át pár addont, különbözőképpen közelítik meg a problémát, persze szépen állítható mindegyik:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5627/
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5447/ -
e57 #21 Nekem az IE8 megoldása tetszik a legjobban, amikor az összetartozó tabokat színekkel különbözteti meg.
FF-ben nem megoldható ez valahogy? Esetleg addonnal?
-
balee66 #20 a többablakos böngészés != a tabokon alapuló böngészéssel. :)
De, igen. Operáéknál ez így van, a kezdetektől fogva - ellentétben a többi bőngészővel.
Bármelyik Operás tabból csinálhatsz ablakot, hisz a tabok gyakorlatilag teljes méretű MDI ablakok. -
#19 4-es FF simán letolja nálam :) (adblock-al) -
#18 Mondjuk én továbbra is szeretnék hűséges rókás maradni, és ha csak be nem csap a ménkű, akkor nem is igen fogok másra váltani.
A Safarit sosem láttam. Nem tudom, hogy válna be.
Az IE-t csípőből utálom. Logikátlan, ronda; már akkor is idegesített, amikor még fogalmam sem volt alternatívák létezéséről.
A Chrome több változatát is kipróbáltam és nem tetszettek. Egyrészt a kezdetlegessége (ami talán már a modernebb verziókban nincs jelen), de engem zavart a puritánsága, a kiegészítők hiánya, főleg a reklámblokkoló és a helyesírás-ellenőrző. Továbbá, ami még most is zavar, az a csupasz GUI, ami a szemnek semmi élményt nem kínál. Elhiszem, hogy sokaknak meg pont ezért tetszik, de én szeretem, ha csillog-villog. A funkcionalitás nem minden, különben még mindig az 1.0 Windows-nál és a 16 színnél tartanánk, ami "mindenre elegendő".
Operát nagyon régen láttam, és zavart a személyre szabhatóság hiánya szintén benne. Azóta eltelt már vagy 3 év, és olvasom az Operás cikkeket, és ha muszáj lennék váltani rókáról, akkor az egész biztos Opera lenne, de nem Chrome, ismeretlen Safari, vagy utálatos Explorer.
A többi böngésző számomra 0, annyira nem elterjedtek. Nem ismerem őket, nem is kísérleteznék velük. -
FoodLFG #17 A tabcsoportok vizualizálása nem eléggé hangsúlyos.
Egyébként tetszik a design. Úgy tűnik, mintha komolyabb közönséget céloznának meg ezzel a sötétebb tónussal.
Chrome-on ezt a fícsőrt egyébként úgy oldom meg, hogy több ablakot nyitok. Így a tálcán csoportosítom a különböző témákat.
Egyébként hajrá opera! Szimpatikusabbak, mint a mozzillások, mert többet fejlesztenek. -
#16 csak a teljesség kedvéért, ne keverjük a szezont a fazonnal, a többablakos böngészés != a tabokon alapuló böngészéssel. :) -
#15 Tesztelem. Jó gyors, teccik!:D -
#14 De mondom, kár ilyeneken vitatkozni. Nem teljesen mindegy?!
Pontosan erről van szó.
Teljesen badarság takarózni gyerekesen az ilyen "de én kezdtem először használni!" szövegekkel. -
balee66 #13 Akkor legyen HyperTIES.
Egyébként tévedsz, ugyanis az 1994-ben megjelent Opera 1.0-ban is volt már többablakos böngészés, bár fülek akkor még nem voltak.
De mondom, kár ilyeneken vitatkozni. Ennyi erővel legyen vita tárgya az, hogy ki találta fel a kereket - nem teljesen mindegy?! -
#12 Az Opera meg a Safaritól, de ezen vitázni felesleges, egyszerűen ez a trend. -
sanyicks #11 az a baj, hogy tények ellenében nehéz hitegetni... márpedig a most elterjedt üveges, sallang nélküli felület operában volt először... -
#10 "Opera, Opera."
vagyis amit el próbál hitetni velünk a cég, de ha utánanézel meglátod hogy előtte már több böngésző, illetve rájuk épített shell használta már. :) -
balee66 #9 Opera, Opera.
Egyébként a Chrome is az Operától "lopta" a UI felépítést, de ezen vitázni felesleges, egyszerűen ez a trend.
Az Opera-féle tab stackin még csak beta verzió, a véglegesig még változhat.
Egyébként nekem az "Apps Tab"-szerű pinelés tetszik. A FF4-ben láttam először, és reméltem, hogy egyszer lekkopintja.. akarom mondani, ihletet ad az Operának is :) -
#8 InternetWorks böngésző 1994-ben.
Hosszú évekkel utána, 2000+ körül az Opera és a FF is elkezdték használni a megoldást. Persze az opera megint forradalmian új saját kreatív fejlesztésnek harangozta be, mint most a tab stackingot. Hova is akarsz kilyukadni?
Én pont azt vallom mint B0nFire is említette: teljesen lényegtelen a technológia honnan ered, a fontos hogy hogyan implementálják és milyen sikeresen teszik azt a legtöbb ember számára elérhetővé.