Rulers of Nations

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerbiát irányítom USA ellen.
FZoleee
melyik országgal háborúzol?
Jaja, kösz... Most egész szépen alakul minden. Csak valamiért a játék nagyon elkezdett akadni. Minden nap 23. órája után kell várni egy percet... Lehet azért van már háborúzok az USA-val, és mivel az ai segghülye ilyen téren, eddig kb 1,5 milliós veszteséget okoztam nekik, szemben az én 7000 hõs katonai halottammal.
vannak az industry/farming/energy/service menük
itt ha belépsz valamelyikbe, látod az egyes ágazatokat
kiválasztasz egyet, és megnézed a world info menüt
balra fönt érdemes átállítani a jelölést, mert alapból valami olyasmin van, hogy az adott ország részesedése a világtermelésbõl, de nem ez az érdekes, hanem itt a másik lehetõség, amikor mennyiségben írja ki a termelést
a többi már egyszerû: mennyi az adott ország termelése, mennyit fogyaszt, és hogy mennyit tud exportálni vagy importálni
ha eladni akarsz, keress olyat, aki sokat importál és magas a purchase price-a, ha venni, akkor olyat, aki sokat exportál és alacsony a sales price-a
a saját adataidat is itt találod, névsorban vannak alapból az országok

valaki lentebb írta, és igaza van, hogy ne adj el mindent amid van, mindenbõl hagyj egy keveset mert felpörög az infláció
Kipróbáltam amit írtál, 20%-ról lement 13%-ra, ami egész jó, csak az infláció elkezdett növekedni. Azt, hogy mibõl van hiány, és mibõl van felesleg, hol tudom megnézni?
a munkanélküliség nálam úgy ment le, hogy kötöttem egy csomó kereskedelmi szerzõdést (eladtam drágán a felesleget és olcsón vettem hiányzó cuccokat), közben pedig csökkentettem az employer social security befizetést, és "exonerate"-eltem (vagy mi a fenét csináltam) pár húzóágazatot
na ekkor ment le 0,1 %-ra a munkanélkülésig. Még a nyitott emigrációs politika és az újbóli nyugdíjkorhatár emelés sem segített, mert errõl a 0,1%-ról nem volt hajlandó nõni
sajnos az inflációm annál inkább...
Hát én Szerbiával nyomom, célom az egykori Jugoszlávia visszaállítása. Koszovó, Montenegró, Makedónia már meg van, a többire nincs erõ. GDP (2017) 3-szorosa a 2011-esnek, bár ez fõleg az annekciók miatt van. Munkanélküliség 23% (valaki megsúghatná, hogy ezzel mit kell csinálni), infláció egész hirtelen felugrott 20%-ra, azóta sikerült levinni 7%-re (nem tudom hogyan). A hiány 5,5%, ami nem rossz az ENSZ folytonos baszogatása mellett. Romániában a kémeim jelentették, hogy nukleáris fegyverek gyártásba fogtak, vagy kutatnak a technológia után. Igazából mindegy, mert erre hivatkozva az ENSZ engedélyezte a támadást, és Bukarestet elpusztítottam (hehe). És a focicsapatom egész jó kezd lenni, olimpiákon is egyre jobban teljesítünk, továbbá már kétszer újraválasztottak.
Sziasztok!

Elég halott az oldal. Ha játszik valaki az írhatna pár eredményt, hogy mégis miket sikerült elérni.
Én jól elcsesztem. Magyarországgal kezdtem (newbie fokozat, Euro), és a 11,5%-os kezdeti hiányból sikerült 10%-os többletet elérnem négy hónap alatt. A GDP 99 milliárdról 175-re ment fel. Aztán kiléptem, és kezdtem egy újat, hogy vajon újra meg tudom-e csinálni, mert féltem tõle, hogy ez valami bug. Aztán kiderült, hogy nem tudtam még egyszer megcsinálni. Egy év alatt 134 milliárdra tornáztam fel a GDP-t, utána kissé megtoktam, mert nem volt eszközöm tovább fejlõdni. Az inflációt felcsûrtem vagy 15%-ra, a munkanélküliség meg 0,1% volt, amik azt hiszem fordítottan arányosak egymáshoz képest - legalábbis homályosan ez rémlik egykori közgazdasági tanulmányaimból, szóval jól megszivattam magam.

Egyébként a turisztikai miniszter folyton csesztet, hogy még õ is külföldön nyaral, de mégis hol a fenében van benne turizmus? A services-nél megtaláltam, de azon kívül, hogy némi szubszidiálást hajtok végre mást nem tudok vele kezdeni. Ez nem volt probléma valakinél?
Sziasztok!
Volna két kérdésem:
1.: Mik az elsõ rész gépigényei?
2.: Hol lehet beszerezni?
Ha van hozzá másik fórum akkor írjatok egy linket.
Köszi
Kész! XD
Hali!
Szeretnék érdeklõdni a magyarosítás felõl, nincs e még jész!?
Hogyan lehet ebben a játékban gyorsan fegyverkezni? 1000 tankot 2043-ra szállítanak ki a németek :S, a feketepiac sem gyorsabb...

Most már világos. Köszöntem!!
hali
a key interest rate = jegybanki alapkamat.
azt meg remélem vágod, hogy mi célt szolgál😊

"A jegybanki kamat nagysága a gazdaság helyzetével és jövõbeli kilátásaival függ össze. Ha a jövõbeli inflációval és a gazdaság várható egyensúlyi helyzetével kapcsolatos bizonytalanság jelentõs, például magas a költségvetési hiány, vagy a bérek a gazdaság teljesítményénél gyorsabb ütemben nõnek, akkor a jegybank kénytelen magasabb kamatszintet fenntartani a gazdasági növekedést leginkább támogató inflációs szint elérése érdekében. Egyensúlyban lévõ gazdaság, alacsony költségvetési hiány és a gazdaság teljesítményével összhangban lévõ bérnövekedés esetén alacsonyabb kamatszint mellett is elérhetõ az árstabilitás."

Hali!
Tud nekem valaki segíteni?
Az istennek sem jövök rá, hogy mire jó az irányadó kamatláb(key interest rate). Hogy miért és mikor jó ha magas vagy miért jó ha alcsony, mire van hatással?... köszi<#nemtudom><#help><#help><#help>
http://z10.invisionfree.com/Commander_in_Chief/index.php?s=33d1afb83c89613853aec1d54543fea8&showforum=3
Ezen a fórumon talán találsz választ, hogy mit merre tárol a program.
Támogatom ötletedet és szurkolok, mivel sokkal egyszerûbb lenne magyarul játszani.Sajnos többet nem tudok benne segíteni mint, hogy szurkolok neked.
Sziasztok!
Szeretném magyar nyelvre lefordítani a játékot, emrt magyarosítást még nem találtam hozzá.. VISZONT hol található a játék nyelvi fájlja és hogyan kell megcsinálni?

14.000 <#merges2>...Áhhh inkább megvárom amíg lemegy az ár 4000 ft-ra majd akkor megveszem...😊

BlueMaster
meg lehet csinálni, csak sok idõ kell hozzá... Én egyszer azt már elértem (még az 1-ben) hogy a parlament hatalmát teljesen elvettem, így bármit szerettem volna módosítani, nem kellett a parlament hozzájárulása...
Mondjuk hamar forradalom lett, így sokáig nem élvezhettem a teljhatalmat... <#nyes>

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

BlueMaster
Online boltot tudok: itt

Most még elég drága... Tavaly az 1-re volt Santa Claus akció karácsony elõtt, akkor azt féláron adták, én most arra várok, hátha most is így lesz...

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

Ja meg megakarom csinálni azt, hogy a Jobbiknak megfelelõen reprezentált nacionalistákat összeakarom olvasztani a Zsidesszel. 😄 És 1 párti diktatúrát akarok bevezetni. 😄

Hát ez nem igaz. 😄 <#idiota>

Egy kis AAR: Magyarországot gondoltam kivezetem a fosból. <#pardon1> Csak azt nem tudtam, hogy egy hét reform intézkedés sorozat után amit a népért mûveltem az MZSP gondol egyet és piff kidobat a parlamentbõl. 😄 Pedig 60%-os volt a népszerûségem. 😄 <#idiota>

Egy kérdésem volna.<#idiota> Hogy lehet ilyen terrorgárdát létrehozni. 😄 Akikkel kilehet csinálni az ilyen seggarcokat? Mert elegem van már, hogy mindig az MZSP dobat ki a parlamentbõl általában 1-2 hét után. Pedig az a poén, hogy növeltem a fizetést is. <#banplz> A kórházi ellátást is javítottam egy picikével<#dumcsi>, de erre akkoris ki lettem paterolva. 😄

Valakinek vagy egy ötlete, hogy hogy lehet 1 párt rendszeres cuccot létrehozni. 😄

Persze fizikai boltra gondoltam.

Engem az érdekelne, hogy hol lehet megvenni ezt a játékot? 😄

Szeretném megtisztelni a fejlesztõket azzal, hogy megvásárlóm a mûvüket. 😊 amúgy is patch támogatást a warez verzióra nem kapom meg. 😄

Sziasztok! Engem nagyon érdekel a játék, de nagyon bénán van megcsinálva a user interface. A font amit használnak zavaró, nehezen olvasható és még 1600x900-as felbontásban is néha egymásba lógnak a feliratok, mert akkora fontméretet használ a játék. Nem tudtok róla, hogy lehet-e valahogy moddolni a játékot, hogy ezek a zavaró hibák ne legyenek? (A másik érdekes dolog, hogy bekapcsolt subtitles mellet a tv adások, illetve a tutorial sincs feliaratozva. Ez valami bug?)
Köszi, közben rájöttem 😊

Már csak azt nem értem, miért váltanak le mindig... Már átállítottam Euróra az összegeket, csökkentettem az államháztartási hiányt 8%-ra, 62% a népszerûségem, pedig még ÁFÁ-t és jövedelemadót is emeltem, látszólag minden rendben van, és mégis... 2-3 hónap után leváltanak, pedig még tüntetések sem voltak.
Pluskast
Nem hiszem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Arra van valami kis esély, hogy lesz magyarítás hozzá?Mert kb a 70%át értem de azt érzem hogy a maradék 30 % is elkélne ahhoz hogy sikeres legyek:d
BlueMaster
Ez kemény dió... Nincs igazán jó ötletem...
Pedig elõbb-utóbb valamelyiket meg kell lépned, el kell döntened melyik ujjadat harapd meg... Az biztos, hogy fájni fog...

Sokat segítettem mi??? 😊))

BlueMaster
Mert nem könnyû fokozaton játszol, úgy emlékszem az csak ott van...

Sziasztok!
Nem tudja valaki, miért tûnt el a törvényjavaslatokról a smiley-ikon, ami jelezte, hogy az én pártomnak mennyire tetszik?
Pluskast
2013. Most kötöttem békét. A fehéroroszokat elfoglaltuk a lengyelekkel. Békét kötöttünk, viszont most meg az angolok csatáznak velük. Viszont az inflációm nõ. Valahogy meg kellene állítanom, mert baj lesz. Viszont a kamatlábat meg nem akarom emelni mert most sikerült 8% alá mennem az államháztartási hiány terén. Ha felemelem megint 8 fölött leszek. Valami tipp?

BlueMaster
Váá, akkor alakul a tánc!!! 😊)

Melyik évben jársz?

Pluskast
Hmm na kitört a háború. Fehéroroszország hadat üzent Lettországnak. A lettek persze segítséget kértek tõlem. Hezitáltam, az ENSZ-nél kértem, hogy üzenjünk hadat a fehéroroszoknak. Mire megszavazták (szokásos nemzetközi lassúság) addigra a ruszkik is beszáltak a lettek ellen és mire megszavazták addigra a fehéroroszok elfoglalták a letteket és létrehoztak egy bábkormányt. Most neki mentek a lengyeleknek erre már kénytelen voltam hadat üzenni, bár már a németek és az olaszok is beszálltak a buliba.

BlueMaster
😊))
Az bizony jó lenne!!! 😊)

Pluskast
Nincs mit😊 Bár egyébként megírtam nekik, hogy a hivatalos MNB által elõrejelzett államháztartási hiány idén 4.82%, úgyhogy remélem ezt rakják be 😊)

El lehet foglalni Dél-Koreát mert célom ,hogy egyesítsem Koreát.
Pluskast
Van egy fül lentLernt balról a harmadik menü. Army és ott van rögtön legfelûl, hogy carrer soliders. Na ott tudod állítani a létszámot.

Pluskast
Amúgy vigyázzatok, hogy ha kereskedelmi egyezményt köttök egy országgal, akkor ne adjatok neki oda az összes fölösleges árúmennyiséget. Ha ugyanis túl sok árút adtok el az inflációt okoz. Én így szívtam meg. Levittem 2.40-re az inflációt elkezdtem ker szerzõdéseket kötni és most kénytelen voltam emelni a kamatlábat mert 3% fölé ment vissza az infláció.

Hogyan kell csökkenteni a hadsereg létszámát?
BlueMaster
Csökkentsd a kiadásaidat, és próbálj meg elõnyös kereskedelmi szerzõdéseket kötni ha egyáltalán lehet abban az elszigetelt országban...

Ja, meg amekkora ott a hadsereg az nem kis kiadás lehet, csökkentsd a hadsereg létszámát...

BlueMaster
Tényleg ennyi... Mi van elszámolták a forintot??? Így euróval csak 11,5% a hiány, és nem 19,5% mint forintban, azért nem mindegy... 😊))

Érdemes volt levelet írni, így tudunk játszani köszi!!! 😊))

Kéne segítség Észak-Koreával játszom ,de mi a költségvetésem mindig mínuszban van.Meg mondanátok ,mit kell csinálni ,hogy pozitív legyen.
Pluskast
Ennyi 😊

a.carkey
Ne basz Plusi! Ennyi? OMG

A medve nem játék.

BlueMaster
Komolyan???

Francba most pont lépnem kell, de este ránézek!!!!

Amúgy köszi a levelet, várjuk a következõ patch-et, majd úgy lesz az igazi!!!

Pluskast
Basszus! Átállítottam a játék elején euróra a pénznemet és a deficit már az elején a zöld sávban van!!

Pluskast
Jó kérdés. Hamacival szerintem lehet, mivel a hivatalos levél értesítõben ajánlották. Szóval, ha magáról a hivatalos szerver oldalról nem is tudsz, hamacival biztosan megy.

Másolt játékkal lehet multizni?