Rulers of Nations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt ha belépsz valamelyikbe, látod az egyes ágazatokat
kiválasztasz egyet, és megnézed a world info menüt
balra fönt érdemes átállítani a jelölést, mert alapból valami olyasmin van, hogy az adott ország részesedése a világtermelésbõl, de nem ez az érdekes, hanem itt a másik lehetõség, amikor mennyiségben írja ki a termelést
a többi már egyszerû: mennyi az adott ország termelése, mennyit fogyaszt, és hogy mennyit tud exportálni vagy importálni
ha eladni akarsz, keress olyat, aki sokat importál és magas a purchase price-a, ha venni, akkor olyat, aki sokat exportál és alacsony a sales price-a
a saját adataidat is itt találod, névsorban vannak alapból az országok
valaki lentebb írta, és igaza van, hogy ne adj el mindent amid van, mindenbõl hagyj egy keveset mert felpörög az infláció
na ekkor ment le 0,1 %-ra a munkanélkülésig. Még a nyitott emigrációs politika és az újbóli nyugdíjkorhatár emelés sem segített, mert errõl a 0,1%-ról nem volt hajlandó nõni
sajnos az inflációm annál inkább...
Elég halott az oldal. Ha játszik valaki az írhatna pár eredményt, hogy mégis miket sikerült elérni.
Én jól elcsesztem. Magyarországgal kezdtem (newbie fokozat, Euro), és a 11,5%-os kezdeti hiányból sikerült 10%-os többletet elérnem négy hónap alatt. A GDP 99 milliárdról 175-re ment fel. Aztán kiléptem, és kezdtem egy újat, hogy vajon újra meg tudom-e csinálni, mert féltem tõle, hogy ez valami bug. Aztán kiderült, hogy nem tudtam még egyszer megcsinálni. Egy év alatt 134 milliárdra tornáztam fel a GDP-t, utána kissé megtoktam, mert nem volt eszközöm tovább fejlõdni. Az inflációt felcsûrtem vagy 15%-ra, a munkanélküliség meg 0,1% volt, amik azt hiszem fordítottan arányosak egymáshoz képest - legalábbis homályosan ez rémlik egykori közgazdasági tanulmányaimból, szóval jól megszivattam magam.
Egyébként a turisztikai miniszter folyton csesztet, hogy még õ is külföldön nyaral, de mégis hol a fenében van benne turizmus? A services-nél megtaláltam, de azon kívül, hogy némi szubszidiálást hajtok végre mást nem tudok vele kezdeni. Ez nem volt probléma valakinél?
Volna két kérdésem:
1.: Mik az elsõ rész gépigényei?
2.: Hol lehet beszerezni?
Ha van hozzá másik fórum akkor írjatok egy linket.
Köszi
Szeretnék érdeklõdni a magyarosítás felõl, nincs e még jész!?
Most már világos. Köszöntem!!
a key interest rate = jegybanki alapkamat.
azt meg remélem vágod, hogy mi célt szolgál😊
"A jegybanki kamat nagysága a gazdaság helyzetével és jövõbeli kilátásaival függ össze. Ha a jövõbeli inflációval és a gazdaság várható egyensúlyi helyzetével kapcsolatos bizonytalanság jelentõs, például magas a költségvetési hiány, vagy a bérek a gazdaság teljesítményénél gyorsabb ütemben nõnek, akkor a jegybank kénytelen magasabb kamatszintet fenntartani a gazdasági növekedést leginkább támogató inflációs szint elérése érdekében. Egyensúlyban lévõ gazdaság, alacsony költségvetési hiány és a gazdaság teljesítményével összhangban lévõ bérnövekedés esetén alacsonyabb kamatszint mellett is elérhetõ az árstabilitás."
Tud nekem valaki segíteni?
Az istennek sem jövök rá, hogy mire jó az irányadó kamatláb(key interest rate). Hogy miért és mikor jó ha magas vagy miért jó ha alcsony, mire van hatással?... köszi<#nemtudom>#nemtudom><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Ezen a fórumon talán találsz választ, hogy mit merre tárol a program.
Szeretném magyar nyelvre lefordítani a játékot, emrt magyarosítást még nem találtam hozzá.. VISZONT hol található a játék nyelvi fájlja és hogyan kell megcsinálni?
Mondjuk hamar forradalom lett, így sokáig nem élvezhettem a teljhatalmat... <#nyes>#nyes>
Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!
Most még elég drága... Tavaly az 1-re volt Santa Claus akció karácsony elõtt, akkor azt féláron adták, én most arra várok, hátha most is így lesz...
Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!
Egy kis AAR: Magyarországot gondoltam kivezetem a fosból. <#pardon1>#pardon1> Csak azt nem tudtam, hogy egy hét reform intézkedés sorozat után amit a népért mûveltem az MZSP gondol egyet és piff kidobat a parlamentbõl. 😄 Pedig 60%-os volt a népszerûségem. 😄 <#idiota>#idiota>
Egy kérdésem volna.<#idiota>#idiota> Hogy lehet ilyen terrorgárdát létrehozni. 😄 Akikkel kilehet csinálni az ilyen seggarcokat? Mert elegem van már, hogy mindig az MZSP dobat ki a parlamentbõl általában 1-2 hét után. Pedig az a poén, hogy növeltem a fizetést is. <#banplz>#banplz> A kórházi ellátást is javítottam egy picikével<#dumcsi>#dumcsi>, de erre akkoris ki lettem paterolva. 😄
Valakinek vagy egy ötlete, hogy hogy lehet 1 párt rendszeres cuccot létrehozni. 😄
Szeretném megtisztelni a fejlesztõket azzal, hogy megvásárlóm a mûvüket. 😊 amúgy is patch támogatást a warez verzióra nem kapom meg. 😄
Már csak azt nem értem, miért váltanak le mindig... Már átállítottam Euróra az összegeket, csökkentettem az államháztartási hiányt 8%-ra, 62% a népszerûségem, pedig még ÁFÁ-t és jövedelemadót is emeltem, látszólag minden rendben van, és mégis... 2-3 hónap után leváltanak, pedig még tüntetések sem voltak.
Pedig elõbb-utóbb valamelyiket meg kell lépned, el kell döntened melyik ujjadat harapd meg... Az biztos, hogy fájni fog...
Sokat segítettem mi??? 😊))
Nem tudja valaki, miért tûnt el a törvényjavaslatokról a smiley-ikon, ami jelezte, hogy az én pártomnak mennyire tetszik?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Melyik évben jársz?
Az bizony jó lenne!!! 😊)
Ja, meg amekkora ott a hadsereg az nem kis kiadás lehet, csökkentsd a hadsereg létszámát...
Érdemes volt levelet írni, így tudunk játszani köszi!!! 😊))
Francba most pont lépnem kell, de este ránézek!!!!
Amúgy köszi a levelet, várjuk a következõ patch-et, majd úgy lesz az igazi!!!