37
  • toto66
    #37
    Igen!
    Ezzel egyetértek!
    Hasonlót írtam én is, csak éppen én nem foglalkozom a közösségi oldalakkal.

    "Erről nem az oldal tehet. A borokra sem mondja senki, hogy rossz dolog, csak azért, mert van rengeteg alkoholista.
    "
    Azt azért hozzátenném, hogy valóban nem a bor a hibás, de a gyermeket ne kínáljuk!
    És erre akartam felhívni a figyelmet!
  • viasz
    #36
    "Valami tanulmány szerint maximum kb. 150 kapcsolatot képes az emberi agy feldolgozni. NORMÁLIS kapcsolatot."
    Na látod. Ezért jók a közösségi oldalak, hogy ebben segítsenek... Nekem kb. 3-400 ismerősöm van, és garantálom, hogy nem az "utcán megláttam és bejelöltem" típus.
    Csak éppen jártam iskolákba, járok emberek közé, így vannak ismerőseim, akikkel ha egy SZEMÉLYES találkozót szeretnék megszervezni, akár osztálytalálkozót, és még pénzt is szeretnék spórolni (megkockáztatom időt is spórolok), akkor remek dolog, ha ismerőseim egy közösségi oldalon.

    Mielőtt megköveznétek, mert használom ezeket a sátántól való közösségi oldalakat: Akik azt is megosztják, hogy finganak, meg azok akik ezt lájkolják,
    azok betegek, függők. Nem arra használják ezeket az oldalakat, amire hivatottak.
    Erről nem az oldal tehet. A borokra sem mondja senki, hogy rossz dolog, csak azért, mert van rengeteg alkoholista.

    Egy kicsit az adatbiztonságról:
    Milyen adataitokat is féltitek? Kitől, kiktől?
    Azt garantálom, hogy nem a fészbúk lesz az első, aki kiadja az e-mail címed, telefonszámod, és a vele kapcsolatos statisztikákat, szokásaidat, hanem maguk a szolgáltatók! Csak egy példa: tavaly karácsonyra megleptem egy telefonnan a kedvesem, a hozzá tartozó telszámot megtartottam. A számot még az égvilágon senkinek nem adtam meg, és egy héten belül 3, a szolgáltatótól független reklám SMS-t kaptam. Panaszt tettem (tonlányéknál), a válasz annyi volt, hogy nem kértem a szám titkosítását, így automatikusan bekerül nyilvános adatbázisokba...
    Még mindig féltitek a fészbúktól az adataitokat?

    Az, hogy a fb. nagyban tudja űzni a statisztikagyártás, és ezért van aki sok pénzt fizet nekik, nem sajnálom tőlük. Dolgoznak vele eleget. Ha valaki ezért fizet, az az ő dolga/baja.

    Egy a lényeg. Értelmesen kell élni, mindent arra kell használni, amire való.

  • toto66
    #35
    És még valami!
    Azért írtam egyáltalán ide, mert az illető akinek válaszoltam azt írta, hogy azoknak nincs kapcsolata akiknek nincs Facebook-juk (na nem szó szerint, de lényegében). ez hülyeség, mert van email, skype, fórum, vezetékes telefon, posta.
    ezeket én mind használom a kapcsolattartásra. Mindig éppen azt ami megfelelő. Azt is írta, hogy ha tényleg arra használnák, akkor semmi baj nem lenne vele.
    Azt is írtam, hogy a mobil, bár jó találmány, nekem nem éri meg, mert többet vesztenék vele, mint amennyit nyernék. Az, hogy egy esetleges, balesetnél kihasználnám, hogy másnak van, az miért probléma?
    Az a baj, ami itt is kiderült, hogy az emberek ezek nélkül, lassan képtelenek lesznek élni, pedig a hozadékuk nem mindig éri meg.
    Hány értelmes hívást bonyolít le az a mobilon, akinek nem a munkájához kell?
    Nagy átlag 1 alatt van, közelít a nullához!
    Ezért aztán képesek az emberek egy csomó pénzt kidobni, amit egyébként értelmesebben is elkölthetnek. A gyerekek úgy érzik, akkor szeretik őket otthon, ha megveszik nekik a legújabb csilivili kütyüt. És ez a legnagyobb hiba!
    A Facebook is teljesen nélkülözhető, álvilág, pótlék!
    A virtuális világ rabja lesz, aki nem látja a határt, és ez a saját élete rovására fog menni. Én szeretem az informatikát, a számítástechnikát, az Internetet, ezért vizsgálom meg, hogy mi az ami hasznos és mi az ami nem.
    Egyébként tennék rá.
  • toto66
    #34
    A barát és az ismerős, az két külön fogalom.
    Sajnos ezt sokan nem tudják.
    A társ az megint egy másik fogalom.
    Egyébként pont a lépcsőházból alig ismerek valakit, viszont anélkül, hogy ez számítana(már mint a mennyisége az embereknek), igen sok ember ismer. És vannak jó ismerőseim (mi a fenének hívogatnának naphosszat), vannak barátaim (ha keressük egymást megtaláljuk), és van társam (Őt keresnem sem kell).
    Az hogy kihasználom esetleg, másnak van valamije ami nekem nincs, az miért idiótaság (maximum nem szép dolog, de ez olyan apróság, remélem ezért még lehetek rendes ember C:). Egyébként az lenne, ha nem tenném!
    Egyébként azóta van barátság, mióta mobil van? Aki ezt gondolja nem tudja mi az!
  • toto66
    #33
    Rotyoka... Neked igen kevés van nyak felett.

    Hogy miért azt nem értenéd meg, sajnos.
  • Rotyoka
    #32
    Aztakurva... te vitted el a nap idiótája címet most nálam.

    Nálad nem kell mobilnak lennie, de másnál legyen mi? Meg persze évente 2x biztosan beszélksz olyan barátoddal is aki 300-600Km messze lakik, de legalább szemtől szemben :DD:D:D Arról nem is beszélve, hogy fogadjunk az ismerettségi köröd az a szomszéd 2 házra szűkül
  • Skynet85
    #31
    Olvasgattam a hsz-eket és a Tiéd megfogott.:D Nem tudom mióta megy ez a nagy pénz harács a különböző ,,közönséges" portálokból, de eddig egyszer sem éreztem igényét, hogy regeljek ilyen féle oldalra, többek között azért nem mert menyasszonyom jóvoltából betekintést kapok ebbe a csuda szuper világba ami számomra nyűg lenne mint sem haszon:D(pl köszönsd fel az ismiket minden nap ha épp valamilyen ünnep napja van ha nem teszed fasz vagy. Van kb 20 barátom! modom barát nem ismerős akinek lehet ilyen elvárása felém. de ugye 20 barát ne menő...!) Nah de sok beszédnek sok az alja a lényeg ki kell, hogy ábrándítsalak, kocka vagyok és a care o meter kb 0-án van ha nem írnak az üzi falamra (ami nincs):D
  • toto66
    #30
    Persze igazad van!
    Viszont ennek ellenére sincs szükségem egyikre sem.
    A külföldi ismerős, ha nem családtag, akkor várhat nálam.
    Mikor külföldön dolgozó családtagom volt Skype-on beszéltünk.
    Ingyen, élőszóban és szinte minden nap.
    Egyébként a főnök hívásának nem felvétele súlyos vétség!
    Meg az ismerőst sem tudod miért hív úgy is felveszed, ha nem meg minek a mobil.
    Én esetenként el tudok tűnni a világ elöl. Ez nagy fór a stresszel szemben. Bár meg van a telefonnal rendelkezők lehetősége is, de nem élnek vele, ha mégis az mindig konfliktushoz vezet.
    Be látom fura amit írok, de azért mert nem ez a megszokott. De mindig a megszokott a jó?
  • opeca
    #29
    Neked még nem tűnt fel, hogy nem adatvédelemről van itt szó? - bár nálad okosabb emberek komoly kockázatot látnak benne, nem a kispista dataiban, hanem abban, hogy egy cégnél van fél milliárd ember adata...

    Te is biztos valami myvip, iwiw, facebook-huszár vagy, és annyira lényegtelennek tartod magadat, hogy már a realitásokkal sem vagy tisztában.
  • opeca
    #28
    Hát igen, pontosan erre számítottam bár az átlagéletkort én inkább olyan 14-20 ra becsültem.

    Óvoda az egész...
  • cateran
    #27
    " Ha végszükség van, akkor meg mindig akadt másnál telefon. "

    Epic fail...Tehat neked nem kell,de masnal legyen, ha megis kellene? Azt ugye tudod,hogy a mobilokat ki is lehet kapcsolni,..meg nemitani...nem KOTELEZO felvenni, ha csorog....

    " Lehetne kapcsolatot tartanom azzal a több száz emberrel, akit ismerek? Normálisat semmiképp. A normálisra ott a szemtől szembe beszélgetés."

    Epic fail 2....Ha minden ismerosommel csak akkor beszelnek ha szemtol szembe talakozunk,a hugommal nem valtottam volna 1 szot se az elmult 5 evben,mert kulonbozo orszagokban elunk...sot, rengeteg ismeros,barat lakik mas varosokban....

    Ertem en,hogy neked nem kellenek ezek a dolgok:) De elegge santito erveid vannak:) Legalabbis furak;)

    Masreszt a 25-os kommentet alairom 1 az 1-ben:)

  • opeca
    #26
    Valami tanulmány szerint maximum kb. 150 kapcsolatot képes az emberi agy feldolgozni. NORMÁLIS kapcsolatot.

    Akiknek e feletti van, az valóban az ilyen tucán meglátta és bejelölte típus.
  • toto66
    #25
    A nevelésnek, nem az a jó módja, hogy megmondom a tutit.
    A legjobb a példamutatás.
    Sajnos az Interneten ezt nehéz megvalósítani, legtöbb amit tehet az ember, hogy nem azt mondja, hogy te hülye vagy, mert Facebook-ozol, hanem elmondja, hogy én nem, és hozzáteszi miért nem.
    Nevelésre pedig szükség van, és aki ezt vállalta mindig ezt kell tennie.
    Szükség van, mert egyébként idiótát csinálnak a gyermekeinkből és belőlünk is. Még ha azt írod is, hogy csak az idióták tesznek fel bizonyos dolgokat, aki nem az, az tudja használni. Bizonyosan igazad van, csakhogy a te gyereked már ebben nő fel és nevelés nélkül beleesik a csapdákba. És te leidiótázod a gyermeked? Miért tennéd, te neveled, hogy milyen az, a te felelősséged.
    Szerintem gondold át, nem muszáj igazat adni, vagy akár törölni magad az Iwiwről, de azért érdemes elgondolkozni.
  • toto66
    #24
    "Ha megjelenik egy facebook-kal kapcsolatos hír, 10ből 9 ember egyből ugrik, hogy "huuu sok divat majom, szánalom, hogy fent van" és a többi. Ez nem majmolás? "
    Részemről nem, mert nem azért nem tetszik, mert divat, hanem azért mert a saját véleményemet úgy alakítottam ki, hogy megfigyeltem az embereket.
    A mobilhasználatnak sincs normális kultúrája ma, ezért nekem nincs is. Nem azért mert a technika nem hasznos, a mobil nagyon is hasznos, csak mérlegeltem az előnyeit és a hátrányait. És a kétségtelen előnyei nekem nem érték meg a hátrányok elviselését.
    Nekem a munkaidő lejár, mikor kilépek a munkahely kapuján. (a főnökeim először még erősen ajánlották, hogy legyen mobilom, aztán megszokták, hogy nincs ). A párommal minden nap tudok beszélgetni, mert van egymásnak mondanivalónk, és olyankor ez nem zavarja a másikat, mint ahogy ez tenné napközben. stb.
    Ha végszükség van, akkor meg mindig akadt másnál telefon. Ha nem zargatnánk egymást feleslegesen (pl.: a munkahely is), nekem is lenne.
    A Facebook pedig nekem felesleges, mert sok néha kevés. Lehetne kapcsolatot tartanom azzal a több száz emberrel, akit ismerek? Normálisat semmiképp. A normálisra ott a szemtől szembe beszélgetés.
  • toto66
    #23
    ÉS attól nemlehet valakinek értékes emberi kapcsolata, mert ittvan?
    De lehet!
    Ez egy olyan módja a kapcsolattartásnak, hogy nemkell felhívnom, mert ingyen rá tudok írni.
    Erre használják a legkevesebben, másrészt a jó kapcsolat egyik titka, hogy felesleges üzenetekkel, hívásokkal nem zargatjuk egymást. Van aki negyedóránként hívja a másikat. Az már nem kicsit idegesítő. Az értékes kapcsolat az amikor szemtől szembe van mondanivalója mindkét félnek a másik számára. Mióta mobiloznak az emberek, a legapróbb dolog miatt is keresik egymást, mikor meg ténylegesen együtt vannak, már nincs miről beszélni.
    Ezeket dolgokat hiába mondom olyannak, aki magától nem jön rá.
  • CptObvious
    #22
    Utálni és leszólni a közösségi portálokat mostanra épp annyira divat lett, mint hogy az ember fent legyen rajta. Az pedig már szinte lényegtelen, hogy ki milyen indokkal rukkol elő. Bár ilyen téren elég ötlettel ez a tábor, mert az ellenérvek kb kimerülnek a "jól elvagyok nélküle is, nem kell" vagy a "szánalmas aki ezt használja" kijelentésekben.

    Ha megjelenik egy facebook-kal kapcsolatos hír, 10ből 9 ember egyből ugrik, hogy "huuu sok divat majom, szánalom, hogy fent van" és a többi. Ez nem majmolás? Vagy tényleg mindenki önszántából utálja adott közösségi portált vagy csak azért, mert szívesebben tartozik az ellenzők táborába? Hmm?

    Az meg, hogy valaki a nap 24 órájából 18at a facebook-on, iwiw-en tölt, az az ő egyéni szociális problémája.

    Biztos sok alternatíva létezik, de pl közös program szervezésére klasszisokkal jobb facebook, mintha kör e-mailt küldözgetne az a 10-15 ember, aki részt akar venni rajta.

    Lehet ám értelmesen is használni a közösségi oldalakat, úgy, hogy nem kiváltja, hanem kiegészíti a barátokkal való kapcsolattartást.
  • csgery
    #21
    ÉS attól nemlehet valakinek értékes emberi kapcsolata, mert ittvan?
    Nekem ugyanazok az emberek vannak fenn facebookon ismerősnek, akiket ismerek. Sőt még többen is (amióta zenélgetünk komolyabban).
    Ez egy olyan módja a kapcsolattartásnak, hogy nemkell felhívnom, mert ingyen rá tudok írni.
    Túl van reagálva ez a dolog, így is úgyis megfigyelik aztis, hogy beszélgetünk telefonon (na, hogy is kapták el azokat a debreceni nemistudom miket nemrég - ja, hát a telefon volt lehallgatva).
    Szal, ha már ott lehallgatnak minket, nyugodjunk meg, hogy nemlesz nekünk ebből különösebb problémánk, hogy fennvagyunk egy(neadjisten több) közösségi oldalon.
    Megadni a személyesebb adatokat meg ugye nem kötelező.
  • Wuhy
    #20
    mutatja, hogy mennyivel több barom van itt, mint mindenhol máshol. szép.
  • toto66
    #19
    Képzeld el!
    Volt olyan továbbképzésem, ahol az ilyen oldalakat propagálták EU-s pénzen!
    Mármint hogy tanítani kellene.(és nem a veszélyeit!)
    Én meg hiába mondom a gyermeknek, hogy veszélyes, nem hiszi el!
    Egyébként már nem is mondom, mert a példamutatás valóban többet ér.
    Amikor megkérdezték, milyen közösségi oldalon vagyok fent, megdöbbentek hogy egyiken sem. Erre elmondtam, hogy nem komoly embernek való, akkor egyből elkezdték mondani, hogy tehát XY tanár nem komoly ember mert van Facebook-ja. Akkor erre mit mondjak. Hogy ugyan az a helyzet, mint a dohányzás, mindenki tudja, hogy káros mégis sokan szívják. A véleményem, viszont nem mondtam el a gyerekeknek, hogy ez elég baj. Ugyanis a kollégát nem illik lejáratni.
  • toto66
    #18
    "Szerintem meg azok a kockák a magányosak, akik beírják ide, hogy milyen csúnya a Facebook"
    Azért én szépen elvagyok Facebook, Iwiw, Mywip, meg ilyenek nélkül. Érdekes, hogy ennek ellenére értékes emberi kapcsolataim vannak. Szerintem éppen ezért nem kell, meg azért sem, mert szűkebb környezetemben több százan ismernek, és többségében elismernek. Nincs szükségem arra a sekélyes pótlékra, amit ezek az oldalak nyújtanak. Azt pedig, hogy sekélyes, a munkámnak köszönhetően látom, hiszen olyan emberekkel foglalkozom, akik meg erre szorulnak, vagy azt hiszik, hogy erre szorulnak.
    Példa: Kamasz lányok nézegetik az osztálytársaik által feltett képeket, amelyekről a tulajdonosa azt gondolta milyen menők.A lányok csak megvetéssel szóltak arról aki éppen nem volt jelen. Az összes megnyilvánulásuk, csak a másik cikizése volt. Erre kíváncsi lettem, hogy ők milyen képeket tettek fel. És teljesen ugyan azokat lehetett volna azokról is elmondani, azokról is, mint amit cikiztek. Persze ez így van az életben is, csak éppen én még csak ezt a fajta megnyilvánulást tapasztaltam ezzel kapcsolatban. Az viszont borzasztó, hogy ezt nem két három embernél, hanem mindegyiknél. Ez az elmúlt évek alatt olyan 300-ra tehető.
    Konkrétan arról van szó, hogy aki egyéniség akar lenni az követi a divatot. Most az ilyen oldalak a divat.
    Erről a Bryan élete jut eszembe:
    Bryan- Ti mindannyian egyéniségek vagytok!
    tömeg- Mi mindannyian egyéniségek vagyunk!
    egy ember- Én nem!
    Két állításom van ezzel kapcsolatban:
    A technika kell, de arra használjuk amire való.
    A virtuális teret is lehet szennyezni.
  • Ferrer
    #17
    Szerintem meg azok a kockák a magányosak, akik beírják ide, hogy milyen csúnya a Facebook. A valóságban szar lenne nekik, ha az ő falukra senki se írna :) Bocs skacok, ez az igazság.
    És persze, hogy használjuk a Facebookot, hisz ingyen van a Westelnél, és ingyen kiváltja az sms-t.
    Telefonszámokat nem osztunk meg, de egyébként ezeket be lehet állítani, hogy ki lássa.
    Persze ezekről nehéz tudni, ha annyira félünk ezektől a "népbutító, veszélyes" dolgoktól, hogy még a tűzfalban is letiltjuk, mert a Mossad, a KGB és az ÁVH csakis a mi adatainkra kíváncsiak :)
  • csgery
    #16
    Jaa, tehát akkor az IQ huszár meg lófasz, akinek 100nál több ismerőse van egy közösségi portálon:D Ezt ti sem gondoljátok komolyan. Nincs ennek semmilyen népbutító hatása, mindenki annyit ül előtte, amennyit akar, és azt csinál rajta, amit akar. Ja, van 412 ismerősöm (18 évesen igaz), de akkor most én óvatlan vagyok?
    Csak mert abból kb 11-et nem ismerek. Se telefonszám, se semmi nincs kitéve, ennyire azért senki sem hülye, hogy kipakolja a telefonszámát... (jó, vannak olyanok, de nem a gyerekek 60valahány % a).
  • Rotyoka
    #15
    aki hülye szenvedjen, erről ennyit. Az embert a sajűt ökörsége ellen nem lehet és nem is kell megvédeni
  • byzhouse
    #14
    nincs facebook,iwiw,myvip fiókom akkor most értelmes fiatal vagyok? :O :D
  • maxy182
    #13
    HAHÓÓÓ, FIATALOK!!!
    Menjetek ki az utcára a haverokkal, ismerősökkel beszélgetni, sétálgatni... De az még jobb, ha a városból is elhúztok, mondjuk túrázni egyet, vagy akármi...
    Ebben a statisztikában nincs semmi meglepő, de nagyon szomorú, hogy ez jelenti az életet manapság.
    Kb egy hónapja msn-en (kb hetente kétszer lépek fel msn-re)megláttam egy csajt, akivel szívesen beszélgettem volna egyet, régen láttam, jól is néz ki... Írtam neki, h összefuthatnánk valamikor, mire azt mondta, h nincs ideje találkozgatni. Mondom neki, amikor én fellépek msn-re, te mindig fent vagy, akkor h h nincs időd? Azt mondta, h ő msn-en tartja a kapcsolatot az ismerőseivel, és ha beszélgetni akarok vele, akkor itt beszéljünk. Nah, mondom, köszönöm szépen, és kiléptem... XD Sajnos itt tartunk! Engem valahogy nem tud megfogni ez az egész közösségi szarság...
  • Bren X
    #12
    szóval hazánkban van a legtöbb magányos gyerek....
  • tricky
    #11
    ...és a magyar fiatalok , főleg a *kislányok* vetkőznek le a közösségi oldalakon a legtöbben.........
  • fergusonpapa
    #10
    túl lihegitek az egészet,ha valaki kitesz magáról olyat amit nem kéne,egyszer ugyis megütia bokáját és tanul belöle,életeben midenki csinált marhhaságot föleg oylan 20éves koráig,utánna tanult belöle és nem egy idióta gyik lett belöle,jó van kivétel de azt hagyuuk...nekm is van fb-iwiw,közel 500-500ismerös 95%ismerem többi klub.utálom mikor csak ugy jelölnek.és utálom akik betegesen ottvannak elöte.ennek oka is h ingyen elérhetö egykét mobile szolgáltatonál és nem csak othon hanem egésznap nyomja,sztem ez már kicsit sok,énis megtehetném,de inkább elolvasok 1 hirt vagy valami unalmas órákban vagy 1 idöjárást,nem pedig miden vackot irkálok fbra pl.

    ugyhogy inkább sztem másik oldalt kéne megközeliteni,nem azt h mennyien használják meg adatvédelem meg ilyen képek olyan képek,hanem azt akik betegesen egésznap rajta csüngnek föleg fb-on.szép és jó az oldal,de én nem tudok napi féloránál többet tölteni rajta.bövven elég arra h kicsit szétnézek ismerösiem közt vagy bezséljek távolabbi ismeröseimmel ingyen.
  • bippo
    #9
    De akkor ez 'csak' rossz példamutatás, de nem "arra ösztönzik". Persze egyik sem jó, ugyanúgy káros tud lenni.
    A legnagyobb baj, hogy a tanár sincs képben. Hogy egy matek/magyar/biosztanár nincs képben, az oké, magánemberként nem kötelező értenie hozzá (bár kéne), de ha az infótanár sincs tisztában ezekkel, ott súlyos szakmai hiányosságok vannak.
  • Szefmester
    #8
    Nem beszélnek a veszélyekről, és mellette ha a Pistike megnézi a tancinéni adatlapját akkor azt látja hogy minden adat ott van, de az is csak azért mert a tanár is óvatlan. S bár nem hangzik el a biztatás, de a gyereknek ott van az a motiválás, "ha neki lehet, akkor nekem is".
  • bippo
    #7
    "A magyar fiatalok listavezetők a közösségi portálok használatában"
    A magyar fiatalok listavezetők a közösségi népbutításban.

    #2 redfish: "Tapasztalom, hogy az iskolai tanáraik is (osztályfőnök, informatika tanár) arra ösztönzik a gyerekeket,"
    " informatikai tanárai eddig még egyetlen szót sem ejtettek arról"[veszélyeiről]

    Most melyik? Nem mindegy, hogy csak nem beszélnek a veszélyekről vagy buzdítják is őket, hogy nem veszélyes.
  • Nailyenugysincs
    #6
    "A magyar fiatalok 13 százaléka találkozott internetes szexuális tartalmakkal"
    Szerintem pedig 13 százalék nem találkozott ilyen tartalmakkal
  • MsUser
    #5
    Győznek a FACEBOOKRATYIK és az IWIWMAJMOK!
    Ez csak azt példázza mennyi IQ-uk van, de emiatt a legtöbb spam díjjat is megnyerhetjük.
  • fika ferenc
    #4
    Hurrá! Végre a TV nézés, a dohányzás, az infarktus és az öngyilkosság mellett még valamiben ott lehetünk a világelsők között.
  • Justil
    #3
    leszel az ismerősöm?
  • redfish
    #2
    Erre a hírre azért egy csöppet sem lehetünk büszkék...
    Ez azt mutatja, hogy a magyar fiatalok többsége számára ismeretlen fogalom az óvatosság, eszükbe sem jut a személyes adataikat védeni, a bejelölt ismerőseiknek alig 10-20%-át ismerik csak valóban, a többit hasraütve jelölgetik be...

    Érdemes azt is megnézni, hogy némelyik 11-16 éves magyar internetező milyen személyes fotókat tesz ki az adatlapjára...

    Sajnos, itt a szülők felelősségét kellene alaposan megvizsgálni, hogyan nem veszik észre, mit művel a csemetéjük az interneten?!

    Tapasztalom, hogy az iskolai tanáraik is (osztályfőnök, informatika tanár) arra ösztönzik a gyerekeket, hogy minden személyes adatukat, személyes fotóikat tegyék ki a netre, hiszen az ő adatlapjuk is fenn van a neten minden adatukkal (telefonszám, lakcím, nyaralási képek, családi képek, stb.)...
    Gyerekeim informatikai tanárai eddig még egyetlen szót sem ejtettek arról, hogy a közösségi portáloknak vannak veszélyei is, az adatainkat hogyan kellene védeni, stb!

    Szóval, van még tanulni valónk...
  • Lunki88
    #1
    Itt talán érdemes lenne megemlíteni azt a tényt hogy a magyar fiatalok még azt is ismerősnek jelölik akit mondjuk aznap meglátnak az utcán. Kicsit sarkított példa, de sok ilyen embert ismerek akinek csak azért van xy közösségi oldalon 2000 ismerőse mert minden random embert bejelölgetnek...