Évente 100 tigrist öl meg a feketepiac

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rágógumi
énmég nem ettem tigrishúst. nem tudom mirõl beszélsz😄

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

azonnal tartoztassak le a feketepiacot! ez mar tobb a soknal.
Molnibalage
Nem az emlékeimen múlik. Az idõjárást rögzítik. Keress vissza...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Rosszak az emlékeid, tavaly novemberben hasonló meleg volt. Karácsony elõtt volt egy olyan hideg aminek a normálnak kéne lenni, utána megint jóval melegebb mint kéne. Nem tudom te hol élsz ha csak ezt az egy szélsõséges dolgot látod.
Bizony 20 év alatt elég keményen változott az éghajlat itthon. Kiskoromban nyáron bazi meleg volt, hosszú hetekig, maximum kisebb enyhülésekkel, télen meg általános volt a hó és a hideg.
Most meg, néha nyáron brutálisan meleg van, majd õszi idõ, monszun szerû napokig tartó esõzésekkel, majd megint forróság, télen meg meleg, ha a hó 3 hétig megmarad (vagy egyáltalán marad), az már hihetetlen, szokatlan dolog.
Lehet mondani hogy felfújják, de az öregek megmondják hogy egyáltalán nem voltak ilyesmik mint az utóbbi évtizedben, sem tûzoltó tömlõs intenzitású esõzések, sem ököl méretû jéggömbök, sem 160 km/h-s szelek, vagy legalább is 10 évenként egyszer fordultak elõ. Most meg minden nyáron szinte.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ha nem öljük meg õket, õk ölnek meg minket, meg hát drága a szõnyeg a Diegoba, kell sok lóvé új procira, meg LED Tv-re. Az emberiség kihalásra ítélt, csak jönne már el az idõ..
Murder3
az ilyeneket ölni kell.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Szerintem meg te nyerted el a hét idióta kommentje díjat. Mivel nem tudsz olvasni és még reagálsz is rá... Segítek soha nem szaporodik egy faj sem túl semilyen szigeten, kivéve ha az ember avatkozik bele, vagy egy olyan állatfaj kerül véletlen oda aminek nincs ott természetes ragadozója (amire az esély minimális)

Garou
Megspórolok neked egy újabb fölös kört: olyat se írtam sehol, hogy nem játszhat közre, csak a kizárólagosságát vontam kétségbe.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Garou
El is olvastad, hogy mit írtam? Mire reagáltam?

"amelyik túlszaporodott, megette az összes létezõ ételt (mondjuk egy szigeten), és kihalt (a szigetrõl)."

Általában pár tényezõ még közrejátszik (klímaváltozás, evolúciós zsákutca a kérdéses faj, több környezeti tényezõ egyszerre változik) ahhoz, hogy egy faj kihaljon. Nem hiszem, hogy CSAK azért kihalna bármi is, mert CSAKIS õ megeszik mindent. Erre szerintem még nem volt példa.

Molnibalage
Zárt világ, mégse halt ki ott semmi.

Ez volt a nap meglol kommentje. Te komolyan gondod ezt a blõdséget? Több száz millió év alatt egy faj se? Jaj...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Garou
"Gyanítom sokezer, sokszázezer állatFAJ volt már, amelyik túlszaporodott, megette az összes létezõ ételt (mondjuk egy szigeten), és kihalt (a szigetrõl)."

Gyanítani gyaníthatod, de példát gondolom nem tudsz rá mondani. Galapagos rémlik? Zárt világ, mégse halt ki ott semmi.

Garou
" Ha nem lövi le az ember a tigrist, akkor éhenhal az ember. Ennyi."

Ennél nagyobb baromságot már régen olvastam. Ennyi.

<#eljen>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Gyanítom sokezer, sokszázezer állatFAJ volt már, amelyik túlszaporodott, megette az összes létezõ ételt (mondjuk egy szigeten), és kihalt (a szigetrõl).

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

"Amikor majd kitermeltünk minden ásványkincset, megmérgeztük az összes folyót, kivágtuk az összes fát, és kipusztítottuk az összes állatot akkor rájövünk, hogy a pénz nem ehetõ. "

Amíg viszont vannak ásványkincsek, vannak tiszta folyók, vannak fák, vannak állatok, rendeteg, de iszonyatsok embernek a pénzen kívül más nem ehetõ. Ha nem lövi le az ember a tigrist, akkor éhenhal az ember. Ennyi.

Te is nyomorék vagy.

NYOMORÉK VAGY!

Molnibalage
Az 500 évvel ezelõtti ember semmit sem tudott a hamóniáról. Velence pont ekkoriban irtotti a fátak a max. exjugó területén. Azóta olyan kopár az egész, mint állat.

Oda se neki. Én érzek különbséget.

1. Az akkori ember nem fogta fel.
2. Nem is értekelte.

Ma mindkettõ pont erõsen más...

Molnibalage
És ezt számítással is alá tudod támasztani? Mert elképzelni sokmindent lehet. Azt az apró tényt is elfelejted, hogy a Föld forog és a tengelyének is van precessziója. A prögettyûhatásokkal mennyire vagy tusztában? Mi történik, ha a forgó búgócsiát megpöccintesz? Nem felborul, hanem odébbmegy...

Kornan
ÉS szerinted kb 7000 tigris mennyit számít világviszonylatban? Hát nem sokat. Ráadásul a tigris nem nélkülözhetetlen része a táplálékláncnak, mert az adott területen vannak vetélytársai amit átveszik a szerepét. Vagy ha más nem akkor az ember átveszi, mert itt megteheti. Próbáltam magam visszafogni, de legk. gondolkodj már mielõtt beírsz.
Narxis
Nagyon adom!<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tetsuo
Azt vedd mar eszre, hogy ebbe a forumba nem hivatasos termeszetvedok irogatnak, hanem tobbnyire tinedzserek...
Egy fennmarado tigrispopulacionak nem eleg nehanyezer negyzetkilometer.
Tigrisek ma mar nem nagyon veszelyeztetnek falvakat. Veszely eseten mindigis lehetoseg volt megolni vadallatot, olyan esetben nem vadorzasnak minosul a kiloves. A kilovesek 99,99%-a nem tamadas megelozese celjabol tortenik.

Ha egy allatfaj kipusztul egy elohelyrol, akkor megvaltozik az elohely folyamatainak egyensulya foleg, ha a faj csucsragadozo.
Ezek a valtozasok a mai amugyis degradalt biodiverzitasban erosen negativak, fokent a csokkeno okologiai fulke-szam miatt.
Adott okorendszer kepes toleralni nagyobb valtozasokat, de felo, hogy a bolygonkon tobb helyen ill egeszeben tullepunk/tulleptunk egy hatart, ami valoszinuleg egy bioszferikus (okologiai) katasztrofahoz vezet.

A 21. szazad embere, a szuperfejlett sokmegapixeles mobiltelefonnal rendelkezo, maga alatt vagja a fat, a fejet pedig homokba dugja.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

"Nem tudom, hogy mikor kelt lábra az nevetséges UL, hogy a régiek a természettel harmóniában éltek..."

Azért pici különbséget érzek még az 500+éve élt ember és a mai között is e téren. Gondolj bele egy CO2 kibocsátásba. btw én ma 250kmet vezettem... 😊

Nekem még fényképem is van 25évvel ezelötti novemberi szánkózásokról. dátum sajnos csak a hátulján van, kézzel írva így gondolom nm elég hiteles. 😊

Kép két ország találkozásáról.
http://dominicanewsonline.com/wp-content/uploads/2010/01/haiti-island-001.jpg

én HA val írtam. Vagy tán a CO2 nem üvegházhatású gáz szerinted?

Szóval Skynet85! Neked mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Oh! Rotyoka megelõzött! Pont ezt akartam közölni a láthatóan szellemi kihívásokkal küszködõ néhány embertársammal.

Miért is legyünk ha 1-2 barom olyat, mond hogy pusztuljon ki nyugodtan, majd MI újra varázsoljuk... Arra az eggyik panelbuzi sem gondol, hogy létezik TÁPLÁLÉKLÁNC. Kihal egy csúcsragadozó akkor túlszaporodik a fõ zsákmányállata, az kipusztít egy másik fajt és így tovább...

De sokaknak az állat annyit tesz: Sötét buta de szép élõlény. Egy nagyon jó példa: Eltûnne az összes légy a fölrõl, pár éven belül az embeiség is 100%-san elûnne.

Ezek tényleg eltúlzott reakciók. Viszont ez a típusú orvvadászat nem megélhetési bûnözésrõl szól. Lásd a legjövedelmezõbb a fegyver és drogkereskedelem után. Úgyhogy a saját fajunk szégyenei jelzõ ugyanúgy ha nem jobban illik rájuk. Szal a jogos büntetés (ami elõfordulhat, hogy halál) kiszabhatóak rájuk. Ezek nem kedves szeretõ polgártársak, ha megpróbálnál keresztbe tenni nekik tétovázás nélkül felszeletelnének szaláminak téged meg a családodat. Afrikában a vadõröket már katonai szinten kell felfegyverezni, hogy felvegyék a harcot az orvvadászokkal.

Persze az igazi nagy lét a felsõbb körökben teszik zsebre. Tehát az igaz, hogy önmagában nem megoldás csak az orvvadászokat kiiktatni. Ugyan az mint a drogkereskedelem.

A terület méretén persze lehet agyalni, aki ismer egy-egy állatfajt, az jobban meg tudja mondani, hogy milyen jellegû és mekkora terület kell.

A klímaváltozást meg szerintem nem célszerû idekeverni, mert:
-- egyetlen állatfaj kipusztulása sem változtatja meg a klímát
-- eltereli a figyelmet a célzott témáról, ha egy nagy érdeklõdéssel kisért, de másik témával keverik össze.
A tigrisek teljes kiirtásának a megelõzésére felvetett valaki egy teljesen kivitelezhetõ, emberséges, épkézláb ötletet: létre kell hozni nekik egy párezer négyzetkilométeres elkerített területet.

Ami válaszokat láttam erre, az az elmebeteg, emberi mivoltukból kivetkõzött, saját fajuk szégyenei.

Kedves elvakult állatimádók!
Szerintetek az a kivitelezhetõ, épkézláb és normális eljárás (ötlet), hogy "ássuk be egy hangyabolyba" meg hogy "zárjuk össze kiéhezett tigrisekkel" meghogy "az anyád ...." ?!?!?!?!?!?

Legyünk már észnél.
Nem hiszem, hogy az elõbb idézett szellemi önkielégítési akciók meg az önbecsülésetek növelésére szánt konformista szerepjátékok eljátszása segítene a tigriseken, vagy bármilyen állatfajon.
"Én mondjuk nem látom mért jönne "jégkorszak", mért lenne ennek az a vége. A CO2 bentartja a meleget nem engedi ki az ûrbe semmi hütõ hatása nincs.
"
Van olyan elmelet miszerint, ha elolvad az Eszaki sark kb 40-50 millio kobkilometer jege, a szetfolyo viz miatt megvaltozik a fold tomegkozeppontja es ettol megvaltozik fold tengelyenek dolesszoge, es ez fog jegkorszakot okozni. A fold forgas tengelyenek valtozasa bizonyitottan osszefugg a jegkorszakokkal. Szoval lehet, hogy a kezdeti felmelegedes, vegul jegkorszakba megy at, mert a sarki jeg nagyon durvan olvad.
Rekordsebességgel olvad az északi-sarki jég
Megvan a megoldás. Ezt a 2500at nem magam találtam ki több helyen olvastam pl itt: Itt. Na itt is írja a 2500km2-es területet egy hímnek. De ez a szibériai tigris, amibõl mára csak kb 500 példány van.
Itt is van egy leírás a tigrisekrõl na itt már 60-100km2-ert ír egy hímre. Végül is ez lehet igaz, mert egy gazdag erdõs terület eltartó képessége jóval nagyobb mint egy szibériai terület.
Úgy látszik nagyon nagy a skála: katt.
"Egy nõstény tigris 25-1600 négyzetkilométer területet foglalhat el, a hímek területigénye még nagyobb. Ahogy eltûnnek az erdõk és a mocsarakat szegélyezõ sávok, úgy tûnnek el a tigrisek is."
Akkor ezek szerint hímnél 60-2500-ig minden lehet, de ez erõsen terület függõ.

Molnibalage
Ami 2500 km2-re számolva és 50% hímmel is 125 millió km2.Ugye érted már, hogy miért írtam azt, hogy itt gáz van? Ha tízzel elosztod akkor is 12,5 millió jön ki, ami Ausztrália területének 1,5-szerese...

Nem kötekedni akarok csak rámutatni arra, hogy valami minimális átgonolást tegyen már meg az ember, mielõtt valami obribálist ír le...

Ha a rivális azzal a szándékkal megy be, hogy elvegye a területet akkor nem rejtõzködik. Erõs vizeletet és karmolás nyomokat hagy FOLYAMATOSAN maga után, hogy kihívja a másikat. A szagnyomokat DIREKT helyezi el mind a területét védõ mint a rivális, mindegyik azt a célt szolgálja, hogy érezhetõ legyen. Ha csak "átutazóban van", akkor meghúzza magát.
Ha egy bûnözõ állandóan és folyamatosan pisálna a menekülési útvonalon és hemperegne minden bokorban a kutya is könnyebben megtalálná. Egy városi terep meg sokkal nehezebb a kutyának ahol ezer ember már összetaposott mindent, mint egy olyan kietlen helyen ahol napok is eltelnek még 1 nagyobb állat felbukkan.
De nem tom miért lepõdsz meg, hogy nem elég nekik egy szoba méretû terület. Jó nyilván a 2500km2 már egy felsõ határ, ez folyamatosan változhat. Azt írták az 1900-as évek elején kb 100.000 tigris volt, de egész Indiát és egész Dél-Kelet Ázsiába, fel az orosz területekig elfoglalták. link.

Molnibalage
Vagy máséppen megfogalmazva. Ha a te állításod ülne, nyomozók sem kellenének, mert minden tettest megtalálna egy nyomkeresõ kutya...

Molnibalage
Hetek múlva? Honnan jönnek ilyen meredek kiejentések? Ha a szag forrás megszûnik, akkor a szag igen hamar szétoszlik. A nyomkereõ kutyákat már egy szeles + nap mezõ hazavágja. A szag teljesen szétterül és végül szétoszlik.

Nem kell visszatérnie a tigrisnek állandóan a határokra rövid idõn belül. Ha át is halad valahol egy másik hím az még nem akkora baj, baj akkor van ha magának követeli a területet. A bírtok háborítást meg nem csak akkor lehet észrevenni ha látja is az ellenfelét. Hetek múlva is érzi, hogy valaki bejött az õ területére és elkezdi követni a nyomát. A territórium meg az eltartó képességtõl is függ. Nagy terület kell egy ekkora állatnak. Évi 120-150 nagyvadat biztos elejt(nem minden nap van kiadós evés). Egy hím territóriuma átfed 2-3 nõstényét is, azok is vadásznak. Na meg a riválisok is, leopárdok stb. Ez évi több száz nagyvad lehet egy területen. A növényevõket is korlátozza a terület eltartó képessége.

Molnibalage
Ha napi 30 km-et tesz meg, akkor jó, ha kb. 5-6 km-es körzetben portyázik, mert a territórium két széle között kb. 2-3 napot sétálna...

Kornan
Pedig vagy rezervátumokba zárják vagy kihal szerintem. Az nem kérdés, hogy megváltozik a természetes viselkedése, de valamit valamiért. Így az elmondottak alapján még mindig azt mondom ,hogy lehetséges. És max csak a terület mérete lehet kérdéses,lehet több kell mint 100km^2, de nem kell hozzá egy Magyarországnyi terület, meg ilyenek. ÉS minél elõbb el kéne kezdeni befogni mindet, amíg még van elég, ha nem akarjuk, hogy kihaljon.
A találkozásoknál nem a gyilkolás a lényeg, hanem inkább a másik elûzése. Komoly bunyót az elején nem kockáztatnak, hiszen az erõsebb alfa példány is megsérülhet könnyen, pl elfertõzõdik a sebe vagy eltöri a lábát és nincs vadászat. És akkor -2tigtis, és senki nem nyert.
Nagyjából tudják, hogy mit érdemes kockáztatni a gyengébb inkább visszavonul az erõsebb meg már nem támadja tovább, mert nem célja, hogy a másik tigris az életéért harcoljon. Mert az komolyabb kihívás lehet ránézve is.

Na most, ha egyre csökken a vadászterületek száma (ezért is csökken a populáció nem csak az orvvadászat miatt) akkor a rivális tigris egyre agresszívebben fog bepróbálkozni a területért, hiszen egyre inkább az élete a tét, jöhetnek a komolyabb verekedések. Illetve a rivális kölykök megölése is egyre fontosabb (nem kell konkurencia) ezért a nõstény példányokkal is egyre több bunyó lehet.
waterman leírta miért kell akkora terület. Ha sok az élelem lehet kisebb persze, de olyan sose lesz, hogy 10km2-en felparcellázva éljenek egymás mellett a tigrisek. Ezt csak mesterségesen és elkerítve lehetne. De azt hívják állatkertnek, nem egy természetes állapot.

Skynet85
Emberek akkor most öljük emg õket vagy sem esetleg csináljunk játszó teret nekik ?????? modjátok már mert tegnap este óta lerágtam a körmöm... szánalom ez a topik nah de Successful Troll is successful... 😄

Remélem.....áááá mindegy.... hiba is érvelnék, a magadfajták úgy sem fogják fel a dolgok lényegét. Csak egy kis értelem kellett volna hozzá, hogy ne gyökér hozzászólással emeld az SG. amúgy is hihetetlen magas színvonalát. Vértroll...

akik a budapest méretûnél nagyobb territóriumra voksolnak, szerintem stimmel a szám. tigris a wikipédián.
"Naponta 35–40 km-t is megtesz, vizeletével, végbélmirigyének váladékával sokáig fennmaradó szagjeleket hagy maga után."
az elefánt 80 kilométert is megtesz egy nap alatt. tekintettel arra, hogy valószínûleg nem egyenes vonalban teszi meg ezt a 35 kilométert a tigris, így is kell neki legalább 30km átmérõjû terület, hogy ne ugyanazokat a helyeket látogassa naponta. szintén le van írva, hogy akár 40 kiló húst is megeszik egy vadászat után. hát ebbõl kiindulva nem is a tigrisnek kell nagy terület, hanem a prédaállatoknak kell sok hely. ha 7 tigris 7 nap alatt megeszik 7 kecskét, akkor a kecskéknek annyian kell lenniük, hogy a populációjuk életképes maradjon. ehhez meg nagy terület és sok fû kell. így már érthetõbb, hogy a táplálkozási lánc csúcsán lévõ állat élete, miért függ a nagy méretû territóriumtól.
így már lezárható a vita, ennél lejjebbi szinten már rajzolni kéne.

\"The voices are back... Excellent.\"

Anyád netán egy tigris volt barátom vagy mi bajod?
Ha esetleg te ennyire nem szarod le a tigriseket mint én,akkor hajrá. Mentsd meg õket Vér Pistike. Látni akarlak a hírekbe😊
Molnibalage
És akkor mennyi ember is élt a földön?

Nem egymástól szorosan függõ változók. Az ember nem vadászott tigrisra ipari szinten és tigris sem emberre.

Milyen gazdálkodásokat is folytattak?

Pontosan olyan rablógazdálkodást amit a XX. századot jellemezte. Gõzgép és modern munkagépeik nem voltak. Kb. ennyi eltérés volt. Fogalmuk nem nagyon volt az ökoszisztéma egyensúlyáról. Nem tudom, hogy mikor kelt lábra az nevetséges UL, hogy a régiek a természettel harmóniában éltek... A kõkóri civilizációk is elég rendesen formálták a tájat. Mocsarat szárítottak ki, folyót szabályoztak, öntöztek, stb.

Az meg hogy egy kis picsa szigeten sikeresen kivágták az összes fát és így kiírtották magukat az aztán semmit sem jelent.

Talán valami indoklás is kellene. Lényegében ugyanazt az önpusztító folyamatot látattad sok helyen. A lépték tért el és az folyamat hossza idõben. A végeremény ugyanaz.

A napimádat alapú vallások azért voltak akkor jók, mivel ezekben MINDBEN tisztelték a természetet.

Itt kell rögönöm. Nem kicsit, nagyon. Tiszteletbõl kiirtottak más törzseket, hogy feláldozhassák õket. Aztán mikor az erõforrások elfogytak, akkor szoptak...

És ha megnézed, letaroltak egy erdõt és építettek egy nagyon is jól mûködõ a természettel összhangban levõ várost, csak mi nem tudjuk miért hagyták el. Hidd el nem önszántukból.

A nem önszánta = saját hülyeségük miatt.

(Kicsit emlékeztetsz pár már többöszr bannolt fórumtársa. Okkult, exy, és n+1 haverjukra és álregjére.)

És akkor mennyi ember is élt a földön? Milyen gazdálkodásokat is folytattak?
Az meg hogy egy kis picsa szigeten sikeresen kivágták az összes fát és így kiírtották magukat az aztán semmit sem jelent. A napimádat alapú vallások azért voltak akkor jók, mivel ezekben MINDBEN tisztelték a természetet.

És ha megnézed, letaroltak egy erdõt és építettek egy nagyon is jól mûködõ a természettel összhangban levõ várost, csak mi nem tudjuk miért hagyták el. Hidd el nem önszántukból.

Molnibalage
Ez nagyon 2 bites gondolkodás. Az ökoszisztéma és a klimatológia ennél "picit" összetettebb...

Molnibalage
Az átlaghõmérséklet növekedés nem egészen azt jelenti amit te írtál. Sõt, nagyon nem...

Molnibalage
Ja, ezek szerint akkor hány tigtis is élt régen? A területbõl kiszámolva sohasem sok. A 2500 km2, dimenziótévesztésnek tûnik. Egyáltalán hogyan véd meg egy ekkora területet? Egy hadosztály átmasírozhat rajta észrevétlenül és a tigris csak a letaposott füvet venné észre két hét múlva, ha éppen arrajár...

Molnibalage
2500 km2? Hm... Ez Budapest ötszöröse. Erõsen kételkedek.

Oldal 1 / 2Következő →