Sony Ericsson X8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Martin82
rádugja a telót a gépre,elõugró ablak a telón companion telepitése,ha kész elinditod a programot,kiválasztod a support zone menüt és utána adja magát.Magyar nyelven fog utasitgatni a program és hivatalaos nem szedett-vedett frissitésrõl van szó és még a gari sem veszik el.Ha esetleg azt irná ki a progi hogy nincs szükség frissitésre mert a legújabb android van fennt akkor javitás menü és rá fogja rakni a 2.1-et.csá
sapkafej
google

György

haverom felakarja rakni a 2.1-es android verzióját az x8-ra , de nem akar fizetni 2-3-4k-t Tré-mobilban hogy felrakják neki. Valami otthoni módszert tudtok ajánlani ,

Asus P5VD2-VM SE , Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHZ , 2 GB RAM DD2 Kingmax 800 Mhz , ATI Radeon HD 2600 PRO 512 MB , 250 GB HDD , Chieftec 550 Watt , Windows XP Home Edition 32 Bit

macleody
Lupous
akkor kéne nekem egy rövid gyorstalpaló hogy hogy is van ez a rootolás xD

macleody
Ezek sem változtatják meg a témát. Téma váltáshoz rootolni kell a telót.
Szia. Ahhoz, hogy ezeket változtasd valamilyen launcher-re lesz szükséged. Ezek az alkalmazások megváltoztatják a felhasználói felületet. Próbáld ki valamelyiket ezek közül: LauncherPro, ADW, Zeam, Helix,... Az összes app elérhetõ Marketen.
fery02
Egységes lesz mindenhol.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Lupous
...ehh én pl az aktív terület kijelölésére...vagy a menü alatti háttérre gondoltam (nem csak a fõmenü ahol az alkalmazások vannak...)

fery02
Az a kékség az nem téma, az sima gyári háttérkép. Témák úgymond nem is léteznek, háttérképnek meg berakhatsz akármilyen képet. Még azt is kiválaszthatod, hogy a választandó képbõl melyik területet akarod kiválasztani, de persze van lehetõség az egész kép háttérképnek való berakására is.

Lupous
Láttam hogy ez az androidos menürendszer kék az x8 on és társain (x10mini minipro...).
Kérdés:
Ezt valahogy lehet testre szabni? Más árnyalat stb esetleg más téma...+és ha lehet akkó hogyan? :P (Lassan megveszem a X8at ..szal érdekelne...havernak meg minipro ja van :P)

fery02
Majd holnap én is kipróbálom fiam, egy ideje már rajta van a telefonomon nekem is.
Ha akadozni fog, még örülni is fogok neki, mert elég sok helyet foglal, törlöm azonnyomban.

sapkafej
amúgy nekem az angry birds a 3. fejezettõl már legtöbb pályán akadozik mint az állat. nektek is? idegesítõ.

fery: tudom, fiam, csak segíteni akartam

György

Martin82
köszi a válaszokat.
fery02
Nem baj, de erre is érthette, fiam.

#97: Ha ezek lennének azok, akkor köszi!
Még örülök is a root megszüntetésének, legalább így végkép nem szánhatom rá magam, mert amúgy gondolkoztam rajta, csak féltem tõle picit.

Ha helyes a feltételezésem, akkor a korábban már linket hírben levõ update jött meg:

"A hírek szerint ezen update segítségével javulni fog a készülékek hangereje, gyorsabb lesz a Timescape, és az X10 esetén a Mediascape is, változni fog a virtuális billentyûzet és megszûnik a root lehetõsége."
sapkafej
nem ezt kérdezte, fiam

György

fery02
Mindenképp érdemes frissíteni, mert a 2.1-es Android gyorsabb, stabilabb (többek között nem kell már külön program a Bluetooth-hoz sem)...na meg a tudat, hogy "frissebb" a telefon. :)

Martin82
és nem tudod véletlenül hogy ebbe az új frissitésbe mit javitanak?sehol nem t alálok infót róla.csakhogy érdemes e felrakni.
Akkor még nem volt hozzá semmi update, utána jött. Van rá 2.1, sõt a napokban kiadott az SE egy újabb javítást is. Legalábbis az SE hivatalos oldala szerint: "2010. 12. 21.: Xperia™ X8"
forrás: http://www.sonyericsson.com/update/?cc=hu&lc=hu
Lupous
Hát akkor jólvan... akkor asszem elég egyértelmû hogy mi lesz :P...januárig várok még egy picit, remélem addigra lejjebb megy az ára (legalább 38k ig ahogy volt)
Thx mindenkinek<#worship>

sapkafej
én is ez a kettõ között gondolkoztam.
x8-at vettem, nagyon tetszik, és amiket olvasni lehet a blade-rõl, úgy látom ez is volt a jó döntés.
tényleg csak a nagyobb kijelzõ szól a blade mellett, de kinek van kedve állandóan gányolni vele, mert mindig van valami baja?

#90: 2.1 van

György

Lupous
ehh most az x8 hoz mi van? én úgy tudtam h 1.6

Én is a tönkrement telefonom (8 éves) miatt kellett vennem újat, és nekem is az elsõ Androidos telóm. És õszintén szólva megvagyok elégedve az X8-al.

Tanáromnak ZTE Bladeje van. Jó telefon az is, talán elõnye a nagyobb kijelzõ, bár hátránya is a benne levõ CPU miatt. Az én X8-amon jobban mentek a játékok mint azon. Pedig akkor még csak 1.6-om volt.

A másik nekem kinézetre jobban bejön az X8. Persze a ZTE mellett szólhat, hogy jövõ év elején elvileg kap 2.2-t. Addig az X8 frissítéseit illetõen nem sokat tudni.
fery02
Nekem is ez az elsõ Androidos telefonom. Elõzõ egy k750i volt.
De van egy sokkal pergõbb fórum is, ott utánaolvashatsz/érdeklõdhetsz a dolognak.
link

Lupous
Hali mindenki!
Lenne 1 kérdésem. (Ami igencsak egyszerû...de mégsem :P)
Megéri a pénzét ez a telefon? Most kb 40 ezer körül jár az ára..de volt 38 is...és kb ennyi pénzem is van rá. Elsõ androidos telefonom lesz. (Mindenképpen kell egy új teló mivel a régi tönkremet 4 év után...(samsung D9010i)
Gondolkodok azon is hogy inkább egy Noname márkát vegyek (ZTE blade)...de nemtudom megérné e, azt hallottam hogy sok hibás készülék van a kínai gyártótól.
Az x8 elsõsorban külsõre tetszik. sajnos nemigazán értek hozzá...szóval egy rövidke útmutatás kéne hogy megéri -e befektetni egy átlag felhasználónak (Nem vagyok az a fajta aki minden egyes szériát megvesz, csak mert újabb :S)

fery02
Már nincs gond, az ékezetes SSID név kavart be neki.

fery02
Én is erre gondoltam. Mind1, remélem nem ártott neki.

Új kérdéseim lennének. :)

Frissítettem 2.1-re, most a Wi-Fi beállításával bajlódok.
Elvileg a routert már beállítottam hozzá (ugyanúgy konfigoltam, mintha laptopot kellene beállítani), telefon is látja a routert, megadtam neki a hitelesítési kulcsot, viszont, ha rámegyek a kapcsolódásra, akkor nem történik semmi visszajelzés.
Ez normális?
Mert ilyenkor ha belemegyek ismét a Wi-Fi-be, akkor ismét felkínálja a kapcsolódás lehetõségét, miközben szerintem az lenne a normális, ha inkább egy "Kapcsolat bontása" opció lenne.

Úgy lehetne-e ugye ellenõrizni a mûködését, ha böngészõbe megnyitok valamit. Ilyenkor honnan tudhatom, hogy a böngészés pénzért megy-e vagy Wi-Fi-n keresztül történik?

Hogyan lehet letiltani véglegesen a pénzért való internetezés lehetõségét? Mert az Adatforgalom beállításnál arra gondoltam arra van az az opció, hogy Adatbarangolás (Adatszolgáltatóhoz kapcsolódás barangolás közben), hogy ha amellõl kiveszem a pipát, megoldom a dolgot, de ugyanúgy betöltötte az origo.hu-t kikapcsolt Wi-Fi mellett, szóval gondolom pénzembe került.

Nagyon új vagyok még.

Martin82
A lithiumos akksikat nem kell fennthagyni 24 órát.Ezeknél az akksiknál az elsõ töltés ugyanolyan legyen mint a tizedik.Nincs is értelme fennthagyni mert automatice kikapcsol a töltés ha kész.
fery02
Tegnaptól én is egy ilyennek vagyok a felhasználója. Mivel valami rendkívül ritkán cserélem a telefonjaimat, nem igazán tudom, hogy az akkumulátort elsõ alkalommal mennyi idõre szokás hagyni.

Gondolom egy 24 óra nem árt neki.

Martin82
jól hangzik!
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem. A gondom annyi lenne hogy amikor USB-vel a gépre csatlakoztatom az x8-as telefonom, van amikor símán rácsatlakozik, de van amikor kikapcsol vár és bekapcsol. Úgy, hogy letiltja a sim-kártyát meg az sd-kártyát, és semmire nem tudom használni csak másolni tudok vele. Aki tudja legyen kedves és mondja meg ez miért van.
Elõre is köszönöm.
jah 2.1-es Android van rajta
Várom a megoldásokat
sziasztok.
Köszi szépen, sikerült :)
Úgy tudom hogy X10-re már készül a 2.2. Ha az megkapja akkor a miniknek és az X8nak is meg kell kapni a frissítést. Legalábbis én így látom logikusnak. Amúgy nem értem az SE-t, miért nem 2.3-at készítik, ha már van az is. Az hogy melyiket akarod a Te döntésed. A véleményem elég elfogult lenne az X8 irányába, fõleg, hogy lassan lesz feketében is.

#76 - Ahogy elõttem is írták tegyél fel egy fájlkezelõt és engedélyezd az ismeretlen forrásokat. Amúgy én is az Astrot használom, szerintem az a legjobb.
Martin82
Kispeti!Dugd rá pc-re a telót és nyisd meg valamio fájlkezelõvel a memóriakártyát és lesz ott egy olyan mappa hogy other.Én abba másoltam bele a pc-rõl a progikat.Viszont kell a telóra egy fájlkezelõ is mert különben nem fogod megtalálni amit felmásolsz.Én az astro nevû progit töltöttem rá marketbõl.Nyisd meg (miután letöltötte és telepitette) az astrot,keresd meg az other mappát és inditsd el az apk-t amit pc-rõl másoltál fel és kész is.Ki fogja rakni az ikonját a telóra miután feltelepitette.Remélem tudtam segíteni és érthetõen írtam le.csáó
Gyovai
Sziasztok.
Nekem is új még a telefon (pár napos) és egy istennek nem tudok rájönni, hogy hogyan kell alkalmazásokat telepíteni rá. Netrõl szedtem le párat a gépre, de onnan akárhova másolom az SD-re sehol sem találom. Vagy csak rossz helyen keresem? :D Az ismeretlen forrásokat már engedélyeztem, nem tudom mennyit számít ez most. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet rá .apk-kat telepíteni, amit a PC-re szedtem le?

Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Kispeti

Martin82
Köszönöm a segítséget,de úgy néz ki hogy minden oké már.A shiftre van megoldás de még nem próbáltam,A fifa10 megy f@szán.Nem tudod esetleg hogy lesz rá 2.2?Igazából asszonykának vettem a telót,de mivel én is androidba gondolkodok elég jól belemerültem a készülékbe és nagyon elnyerte a tetszésemet.Bár én lg gt540 optimust szerettem volna magamnak de már elbizonytalanodtam.Szerinted melyiket válasszam?köszi minden segitséget,csáó
Ezt melyik írja? PC Companion vagy Update Service? Ha a PC Companion, akkor próbáld meg Update Serviceel. A SonyEricsson weboldalán megtalálod.
Ha úgyse megy akkor keresd meg azt akitõl vetted.

És bocs, hogy ilyen lassan jött válasz.
Helló. Nekem frissítés után nem tûnt el helyem. Legalábbis 500MB zenével plusz néhány képpel együtt még mindig volt 2-bõl 1 giga körül az SD-n. A telefon belsõ memóriáját meg nullázta. És nem hinném, hogy formázni kell,de ha formázod a kártyádat akkor van egy fontos dolog amit megemlítenék. A default-capability.xml fájlról készíts magadnak egy biztonsági mentést. Állítólag ez kell hozzá, hogy felismerje a kártyát a teló. Õszintén szólva én más fájlokat is mentettem, ha esetleg valamikor kellenének. PC-n elférnek, nem nagyok.

A Shift dolog nem teljesen egyértelmû. Amikor telepíted akkor írja, vagy amikor az Android\data-ba másolod az fájljait géprõl. Maga a játék összesen 60 megából meg van. Ha telepítésnél írja, akkor a telefon memóriád van megtelve. Sajnos 2.1-en még nem lehet gyárilag kényszeríteni az SD-re telepítést. Így ha az baj, akkor lehet túl sok adat van telepítve a memóriába. Az SD és a telmemória pontos adatait megtudod nézni, a Beállítások->SD kártya és telefontárhely beállításai-n belül. 2.1-es frissítés elõtt csináltam én is backupot, az a data\backup-ban van nálam. De csak 356KB-ot foglal.

Plusz külön megjegyezném még, hogy feltettem a HAWX-et is, néhol kicsit belassul de tökéletesen fut az X8-ason. :)
Martin82
Sziasztok.Tegnap óta van ilyen telefonom és minden szuper és klassz,ráfrissítettem 2.1-re minden gond nélkül.Csak az a gondom hogy kb 1 giga hely eltûnt a memóriakártyáról.Hiába nyitom meg fájlkezelõvel a telót nem találok nagyméretû fájlokat.Rá akartam rakni a nfs:shift játékot és kiirta hogy nincs elég szabad hely pedig elvileg kell lennie hiszen szinte szûz a telefon csak pár zenét raktam fel.Mit javasoltok?Segítsetek lécci.Egyébként kell formázni memkártyát elsõ használat elõtt?Még annyit hogy frissítés elõtt csináltam backupot,lehet hogy az foglal ennyit?Ha igen akkor azt hol találom?Köszi a segítséget elõre is,sziasztok!
Kérném ismét a segítségeteket!!!! Fontos lenne

Szeretném kérni a segítségeteket!
Frissíteni szeretném az X8-mat, de ahogy mindig elindítom a telefon frissítése részt mindig a második résznél az elõkészítésnél ahogy majdnem végig fut a zöld csík utána hiba üzenetet ír ki mégpedig: "Nem sikerült telepíteni vagy elindítani a telefonszoftver-frissítési összetevõket"
Kérem aki tud az segítsen mert már nagyon jó lenne ha feltudnám rakni a 2.1-es Androidot a telóra.
Köszi elõre is a segítségeteket
Üdv:
Dexter87

MikX
1: 2.1-el lehet csak
2: Kell egy backup program, amivel alkalmazásokat, telszámokat, sms-eket, beállításokat, mindent ki lehet menteni memóriakártyára, frissítés után meg újból felrakod a programot, és visszaállítod
3:nem, root csak a rendszermappák elérésére, módosítására ad lehetõséget, minden mást, ami a kártyán van, törölhetsz.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

hello, az a probléma, hogy látja a telefon a routert, de sajnos nem tud felcsatlakozni. mit kellene a routeren beállítani? (többi tel. sem tud rácsatlakozni)
1: van valamilyen megoldás, hogy képet / videot tudjak küldeni bluetooth-on, vagy csak frissítés után lehetséges?
2: ha updatelem 2.1-re a szoftvert, nem tûnnek el a tel.számok stb? (iphone-nál eltûntek) mi mindent töröl a frissítés? hogy tudnám elmenteni a számokat?
3: zenét csak root joggal lehet törölni?
válaszokat elõre is köszönöm
Amint lesz ingyenes wifi, megnézem.

A Volános wifirõl nem tudok mit mondani. Végül csak annyit, hogy gyorsan csatlakozik és messzebb is jó a jele, de sajnos nálunk a sofõr miatt nem volt net. Bizonyára azért mert, olyan vonalon utaztam ahol hivatalosan nincs net lehetõség, ez a busz csak pótlóként ment. Plusz csak akkor van net, ha már elindult a busz, addig max várni és nézni lehet, netezni nem. Legalábbis én ezt hallattam haveromtól aki Zalaegerszegrõl ment Budapestre. :(
Az SE x8 kamerája szutyok de a többi nagyon jó (zene, videó, játék, kezelhetõség, minõség).

"vessetek a mókusok közé" :)

vagy samsung galaxy 3 mert az se rossz!
a se elég kicsi a kijelzõ bár...
lg vs se vs samsung :)
elsõ "tapi" telóm lesz kiváncsi leszek :)

Nem tudok a kettõ között választani egyik ezér tetszetõsebb a másik azér?!
Nekem igazából a kamera, zene, videó, játék, kezelhetõség, minõség, számít igazából!
Elõre is köszönöm a tanácsokat!

A segítségeteket akarom kérni avval kapcsolatba, hogy szerintetek az LG GT540 jobban megérné mint a SE X8??

Sziasztok!