86
-
#46 Az, hogy az egész szituációt csak úgy tudod elképzelni, hogy az orvosok és ápolók hadának ott kell a zsaru ágya mellett állni, egészen az eszméléséig... nos az elég nagy korlátoltságra vall és ez esetben tényleg kár a szó. -
G_ArchAngel #45 jaja, csodalom, hogy az Angel kibirt 5 evadot, ugy, hogy csak sotetben johetett elo, azota a naplot vezeto tinivampirok naptej-gyurut hasznalnak, a masik meg meg szikrazik is a napsutesben:)))
hal'sten a True Blood valamennyire visszabillentette az egyensulyt, de ott ugye nem cukipofi poszterszokevenyek a verszivok, igy a tinik soha nem fognak rajongani erte:) -
#44 már vártalak, belepofázóember!!
még mindig nem tűnik fel, hogy nem rólam, hanem a filmről beszélünk????
Igen..volt véleményem magukkal a zombikkal kapcsolatban...de veled ellentétben, én beláttam, ez ZOMBI film, így kár és értelmetlen evvel vitatkozni...ok, a zombik vannak és ilyenek...azt is írtam hogy ezt elfogadom...
Azt mért nem idézed ide???? okoska....
Senkit sem oktattam ki, és kizárólag a filmről írtam, míg te meg rólam..ki is a bunkóka???hm??
A véleményem meg hadd lehessen olyan amilyen....mi a f@sz közöd van hozzá????
Dynamic: erre fentebb írtam választ.
persze, lehet hogy 30 orvos volt ott meg 20 nővér..meg egy komplett vöröskeresztes század....de hol???? mert én nem láttam...
elég szánalmas egy film az ahová állandóan bele kell képzelnem a dolgokat, hogy valamelyest hihető legyen a történet.
Mint írtam már, valakinek, et elég...egésségére..nekem nem. :)
-
Mat666 #43 Ne fáradj haver ez a kis gyerek Kelta már a múltkori hírnél is leírta hogy csak azért nézi a sorit hogy utána "kekeckedjen" az ilyen embernek írhatsz amit akarsz.
Neki az a lényeg hogy ki oktathassa az embereket hogy lám milyen szart néztek teli van hülyeséggel stb.. és hogy ö akkora penge hogy észreveszi szánalmas.
Nem véletlenül kezdete így a mondandóját:
"Én rendesen szétröhögöm rajta magam, tiszta paródia, ami benne van....vicces hülyeségek halmaza...
Mint ijesztgetős, zombis film nulla...de röhögni lehet rajta rendesen."
Ennek az volt a lényege hát ha valaki rámozdul azt kezdheti az okoskodását ez be is jött ha rám hallgatsz nem foglalkozol okoskodó kis gyerek el az ilyenért kár koptatni a billentyűzetet.
-
#42 "leírtam már párszor, a zombiság ténye nem zavar, hiszen erről szól a film"
Ehhez képest már a múltkor is igen abszurd módon odáig mentél, hogy a zombi táplálkozást és emésztést nehezményezted. -
#41 Kb. 3-szor leírtam az előző hírben is, hogy ezer hihető magyarázatot tudnék arra, hogy hogyan maradt életben a pali a kórházban(pl. semmi bizonyíték arra, hogy tök egyedül feküdt egy hónapig. Lehet, hogy még előző nap is kezelte valaki), de juszt sem akarod elfogadni, hanem újra és újra felhozod példának. Ennek tudatában kísérletet sem teszek, hogy magyarázatot tegyek a többi dologra, mert már eleve elhatároztad, hogy marhaság, és kész. De nem is akarnék magyarázkodni, mert egy fikcióban nem is várom el, hogy minden a helyén legyen. Ilyen filmben pláne nem nagy kunszt hibákat találni, és tisztában vagyok vele, hogy sok jelenet csak hangulatfokozó elemként szolgál, de nem tagadom meg magamtól az élvezet csak azért , mert "a szakadékba zuhanó autó a valóságban nem is robban". Csúnya is lenne, ha az összes film, minden egyes másodperce a realitások talaján maradna, mert ez esetben szinte csak drámákat és történelmi filmeket nézhetnénk. Mondjuk pont ezért nem állja meg a helyét Carbine példája a Black Hawk Downnal (bár lehet, hogy egy veterán amerikai katona, ebben is találna hibákat, mert ő ért hozzá, mi meg kevésbé), mert ügyesen egy történelmi filmet hozott fel példának. Igaz, hogy részben akciófilm, úgyhogy itt én voltam a hibást, hogy nem szűkítettem a kört. Ettől függetlenül továbbra is várok néhány példát hasonló stílusú filmre, olyan ami neked tetszett, mert nincsenek benne ilyen szörnyű égbekiáltó marhaságok. -
#40 Nagy érvet írtál ember,..remélem marha büszke vagy rá.. -
#39 Ez baromság, már bocs, a véleményem írtam le, ha ez zavar, sajnálom, de nekem úgy tűnik, van aki egyetért velem.
Megint a zombiságra hivatkozol, mint érvre..leírtam már párszor, a zombiság ténye nem zavar, hiszen erről szól a film.
Átgondolatlan?? van válasz?? mesélj már el párat légyszives:) -
winnie #38 "A képregények kockáról kockára megfilmesítésére (300) igaz, amit mondasz. De itt nem teljesen erről van szó. A filmbe bekerülnek dolgok, ami nincs a képregényben."
ld. a 300. amivel nagyjából el is szállt a film. -
#37 nekem már csak egy kérdésem maradt: jancsi és juliska hogy a fenébe tudta berakni a kemencébe azt az idős nőt(gonosz boszorka)?
két, közismerten fiatalkorú, úgy 8-14 év közöttiek, hogyan képesek egy másfél méteres péklapátot úgy megemelni, hogy a másik végén egy idős nő(gonosz boszorka)ül? vagy fekszik.
4 éves korom óta zavar ez a dolog, azóta nem nézek, olvasok meséket, filmeket, könyveket. kéremszépen mi át vagyunk baszva itten kéremszépen.
-
Ender Wiggin #36 A képregények kockáról kockára megfilmesítésére (300) igaz, amit mondasz. De itt nem teljesen erről van szó. A filmbe bekerülnek dolgok, ami nincs a képregényben.
A részletek figyelmen kívül hagyása szerintem sértés a néző intelligenciáját illetően (pl képregény horror adaptációból: a 30 days of night első részében Barrowban nincs áram, de az utcákon égnek a lámpák, aztán Alaszka államban nincs seriff, a repülők pedig csak azért, mert jön a tél, még naponta szállnak fel és le). Már azokéra, akiknek van némi. Mikor rendőrös filmekben az egyenruha, az államban használatos oldalfegyver, az eljárások, vagy leggyakrabban a rendőrségi kódok pontatlanok. Nem feltétlenül tűnik ez fel mindenkinek, de sokaknak igen. Az olyan filmeket is ízekre szedik nap, mint nap, mint a House, pedig van konzultáns a szériánál. Akkor mit várhatunk egy egyszerű idiótaságnál?
Akkor legyen a 28 nappal később. Nem a cím a lényeg. Hanem, hogy lehet kevéssé irritálóan pongyola forgatókönyvvel is filmet készíteni. -
berserk87 #35 Zack Snyder féle Holtak hajnalát hozod fel példának pedig abban rengeteg béna dolog van. Fogtam néha a fejemet miközben újranéztem pár hónapja. Sokkal jobbra emlékeztem. Ennál szeritem jobb lesz a the walking dead. Bár az első 20 percet én imádtam a holtak hajnalából.
Ha zombis film, akkor nálam a Huszonnyolc nappal később a favorit, az szerintem tökéletes lett. -
berserk87 #34 Hülyeség összehasonlítani a boardwalk empire-t a the walking dead-del. Egy képregény adaptációról van szó (nem olvastam) és a képregényeknél nem a realitás a legfontosabb tényező, ezt mindenki tudja. Amiket felhoztál indokokat az mind átgondolatlan és van rá reális válasz.
Nem szeretem az olyan embereket akik csak azért írnak valamit, hogy a többi embert idegesítsék (mert te nyilvánvalóan ezt teszed). Én fel tudnék sorolni pár negatívumot a sorozattal kapcsolatban, de azok nem ilyen apróságok amikbe te kötsz bele és azoknak is meg van a maga magyarázata, szóval nem sok értelme lenne. Én nem tudom mit vártál egy zombis sorozattól. Szerintem szórakoztató, annyit nyújt amennyit el lehet várni tőle. -
Ender Wiggin #33 Egyébként nem beindítani nehéz az Abrams-ot (vagy a legtöbb modern lánctalpas egységet), mert csak a START gombot kell megnyomni, az automata váltót meg üresbe tenni (a hüvelykujjal a kormány közepén). A baj az, hogy a motor beindítása csak egy lépés az egész procedúrában, és ezzel még nem menetkész a jármű. A főkapcsoló megtalálása viszont kihívás. Ezt az Operation Flashpointból sem lehet megtanulni :-D -
#32 Na..pont erről beszéltem..kösz..respekt neked :)
-
Ender Wiggin #31 Kelta mindenben egyetértek. Ha részletekre nem figyelnek, akkor az egész csak egy komolytalan B-film. De sajnos a forgatókönyvírók többsége még annyira sem veszi a fáradtságot, mint az itt okoskodók többsége: yahoo vagy google. Szakértőket kérdezni egyenesen az anyagi lehetőségek túllépése. Így milliónyi fellengzős, "feltételezzük, hogy a néző nem vár realitást" hozzállásról árulkodó marhaság az egész. Pedig lehet zombie-s filmet korrektül is készíteni. Hogy csak Zack Snyder-t említsem. De Andrew Lincoln előtt le a kalappal. Alig érződik rajta, hogy brit. Pedig nálánál homóbb brit dialektust alig beszél férfi színész...:-D -
Carbine #30 Épp ezért írtam azt, hogy vicces, nem azt hogy olyan mértékben szembehugyozza a realitást, hogy habzó szájjal, letolt nadrággal rohangáltam tőle a lakásban. Én nem várom el egy zombis sorozattól vagy filmtől, hogy megváltsa a világot. Ez pusztán észrevétel volt. Rossz szokásom, hogy hajlamos vagyok odafigyelni a részletekre, de ezt a készségemet tartalékolom inkább a Boardwalk-ra.
"Vagy mondjatok legalább egy olyan akció filmet, amiben minden egyes másodperc a valóságnak megfelelően történik."
Hirtelen csak a Black Hawk Down jut eszembe, de mivel rég láttam, lehet nem felel meg a kritériumnak. Illetve sorozatok közül a Band of Brothers vagy az Generation Kill ami esetleg passzolna. -
#29 hm..
1: Aha, az egész környék, és a történet, hogy sehol senki, pont erre utal
2: igen a mániám, basszus, ha pánikban menekülsz, akkor nem így néz ki, mint egy autósmozi parkoló..
3:ok, később került oda, de ez nem magyarázat rá, hogy a kinai csóka, honnan tudta a sávot.
4:nem azt mondtam hogy soha, hanem hogy képzeld el a szitut.., kitör a láz, és zombik mindenhol, szerinted nem tudnak egy védvonalat létrehozni,amin ez a vánszorgó banda nem tud áttörni?? vazze, 10-20 ember váltásban minigun-okkal, és simán 1 hét alatt letudva a dolog :)
arra utaltam a tankokkal, hogy egy század simán széttaposhatná a bandát pár nap alatt..arra meg bőven elég a nafta :)
5: ha nincs érved, fogadd el a tényt:)
mégegyszer: a filmet nézem, csak bosszant az amcsik igénytelensége.... nézd meg pl a Boardwalk Empire c.sorozatot, na az korrekt, életszerü, hiteles, tökéletes korrajz, és izgalmas sorozat :) -
#28 akkor legyen 2 hónap. a kórház mellett ott volt egy katonai bázis, tehát a kórház az utolsók között lehetett, ami elbukott. ott még ápolhatták ricket, aztán az is lehet, hogy csak pár napig volt egyedül.
"szabályos rendben hagyják ott az autókat..naná"
neked ez a mániád? hát hogy menjenek egy autópályán, keresztbe? vagy borogassák fel a kocsikat? nem értem.
"3: Nem lényeges?? de bizony hogy az!! hiszen így beszél a kinai csókával...egyébként hogy oldották volna meg, hogy egymásra akadjanak????"
Említette itt valaki, hogy nem is katonai rádió volt, akkor mondjuk később került a tankba. Esetleg a katona vitte be magával.
"jaa.kifogyott...az USA hadsereg erről híres"
Nem tudtam, hogy náluk nem fogy ki az üzemanyag SOHA. Bocsi.
"5: naná...egy ablak betöréssel, meg egy csavarhúzóval..láttál mást?és mellékesen ha megkerülöd, akkor az azt jelenti, hogy kikapcsoltad..ergo: nem
vijjog:)"
Erről majd meg kell kérdezni egy szakértőt, ha a SoD nem segít. :)
"Te is másra reagálsz:) nem a zombisággal van gondom, vagy az emberi reakciókkal (bár ott is volt hülyeség) fel se tűnt hogy ezekről nem írtam?????"
A többiekre is reagáltam, csak nem volt kedvem mindenkinek külön válaszolni. :)
-
#27 Hát lássuk: nem nagyon nézted eddig azt látom:)
1: első rész: A néger mondata fürdés közben: 1 hónappal az esemény kezdete után ment el a villany és a gáz...tehát több mint egy hónap telt el...infuzió, heehe..1-2l folyadék max.. az kb 2 napig elég:)
2: Épp a rozsdás roncsok a bizonyíték hogy mennyi idő telt el :) nézz már utána egy mai átlagos autóból ha kinn hagyod mennyi idő alatt lesz ilyen rozsdakupac:)
arrol nem is beszélve, hogy persze, ilyen szép szabályos rendben hagyják ott az autókat..naná :)
3: Nem lényeges?? de bizony hogy az!! hiszen így beszél a kinai csókával...egyébként hogy oldották volna meg, hogy egymásra akadjanak????
4: nyilván, a beindítást, én meg sem említettem....jaa.kifogyott...az USA hadsereg erről híres:)
5: naná...egy ablak betöréssel, meg egy csavarhúzóval..láttál mást?és mellékesen ha megkerülöd, akkor az azt jelenti, hogy kikapcsoltad..ergo: nem
vijjog:)
Te is másra reagálsz:) nem a zombisággal van gondom, vagy az emberi reakciókkal (bár ott is volt hülyeség) fel se tűnt hogy ezekről nem írtam????? meg sem említettem az atomot, meg ilyeneket..és ezek nem írói szabadságok, hanem felületesség, pongyolaság....
fenntartom a véleményem.
-
#26 No, akkor lássuk:
"1: az eleje, ugye...seriff barátunk, ugye komában van hónapokig, hogy maradt életben ellátás nélkül??? víz nélkül 3 napig se bírta volna a heverészést."
Egyrészt fogalmunk sincs, hogy mennyi ideig volt kómában főhősünk, a borostából és a száradt virágból ítélve én egy hetet saccolnék aközött, hogy kitört a zombiláz és felébredt. Infúzió volt neki bekötve, és talán katéter is, azt nem láttuk ugyan, hogy kihúzza.
2: Az egyik autópálya tele rozsdás roncsokkal, szép szabályosan sorban egyenletesen:) vicces, a másik irány meg tök üres????? :)
Nyilván miután kitört a zombiláz a városon belül, mindenki kifelé akar jönni onnan és nem befelé. Na most egy olyan dugóban elég egyetlen jármű (mondjuk egy busz vagy egy teherautó), ami képes a forgalmat teljesen megbénítani és senki sehova tovább. Legyen a több ezres dugóban 100 fertőzött, aki meghal, majd felébred, innen már talán nem is kell mondanom.
3: a kinai csóka honnan tudta, hogy a tank rádiója, milyen hullámhosszra van hangolva??
Ez igaz, bár én ezen aztán végképp nem akadnék fenn, ez azért nem olyan nagy dolog.
4: egy Abrams tank század simán szarrá tiporhatta volna az összes zombit...mért nem tették???
Esetleg kifogyott az üzemanyag? Egy olyan tankot (pláne nem egy századot) nem két perc megtankolni, pár katona megfertőződik (lásd a tank belsejében lévő zombit) és annyi nekik is. Ez talán magyarázat a rengeteg földön álló, ép helikopterre is. Itt kitérnék arra is, hogy miért nem próbálta beindítani. Hát egyrészt mert amúgy sem tudná, mivel egy olyan tankot többen kezelnek és nem volt képesítése, másrészt tudtommal a vezetőfülkébe egy másik csapóajtón lehet bejutni, amihez meg ugye ki kellett volna másznia.
5: a riasztó az autóban elvileg kikapcsolja a gyújtást, és blokkolja a benzin befecskendezőt,, hogy autózott vele???
Tudtommal ezt meg lehet kerülni.
"lehet valakinek ezek nem fontosak, szerintem meg ezektől hiteltelen, és röhejes a sorozat...."
Kérdem én, mitől lesz hiteles egy zombis film/sorozat? Esetleg éltél már túl zombiapokalipszist, tudod, hogy olyankor hogy viselkednek az emberek? Tudod azt, hogy a különböző egyének miként élik meg a katasztrófát? Elárulom, hogy mindenki máshogy. Tudod, hogy a kormány hogy döntene a nukleáris eszközök bevetésének kérdésében, aminek számtalan tényezője lehet? Előre nem lehet megjósolni, amíg meg nem történik. És épp emiatt van az íróknak több szabadságuk, több lehetőségük, hogy használják a fantáziájukat.
A legfontosabb: suspension of disbelief. Enélkül inkább le se ülj a tévé elé, mert csalódni fogsz. Ezek a "hülyeségek", amiket felsoroltál nem hülyeségek, ha egy kicsit mögégondolsz a dolgoknak, vagy használod a fantáziád, máris értelmet nyernek. Egyébként pedig ott a már említett suspension of disbelief.
Eddig a sorozat sztem kiemelkedően jó minőséget produkál és ha a képregénytől nagyon nem térnek el, akkor garantáltan marad is ez a minőség egyéb finomságokkal. Lásd az első hsz-t!
-
#25 Nem érted az írásunk lényegét. Ok, zombis film..tehát elfogadjuk a zombik létét, mint létező dolgot (Mint ahogy a fénykardot, meg Godzillát) de a film többi része igenis fontos..!! a hatás miatt, hogy életszerű legyen, mert ugye elvileg a film napjainkban játszódik, itt a földön USA-ban (hol másutt?:)) tehát a mai realitásban.
Akkor mért nem lehet figyelni az ilyen dolgokra??? lehet neked huszadrangu, nekem meg pont hogy fontos, mert élettelen, művi lesz a film...nem élem bele magam, csak nézek egy idióta maszkokkal ellátott statiszta tömeget, és unom.
Semmi nem teszi olyanná, hogy a frász törjön ki ha éjjel ki kell mennem közben a kert végébe pl :)
Ha nem érted amit írok, akkor sose jutunk közös nevezőre:) -
#24 "Az tényleg elég vicces, hogy mezei adóvevővel hogy tudtak kapcsolatba lépni a seriffel, főleg, hogy a katonai rádiók mind titkosítottak."
Inkább az a vicces, hogy egy ilyen huszadrangú, kicsinyes dolgot találsz viccesnek, egy ZOMBIS filmben. Érted: a zombik létezésének ténye bakfitty, de a senkit nem érdeklő adóvevő mekkora marhaság már...
Komolyan nem értelek benneteket. Hogy tudtok felhőtlenül szórakozni egy akció, horror filmen, ha az ilyen piszlicsáré marhaságok is nyomasztanak. Vagy mondjatok legalább egy olyan akció filmet, amiben minden egyes másodperc a valóságnak megfelelően történik. -
#23 Hát igen..arról nem is beszélve, hogy, az nem is odavaló rádiókészülék volt..hehe, kézibeszélős??
Volt ugye áram, mert a rádió simán ment..és nem értettem azt a felülről jövő fényt sem?? napfénytetős Abrams, vagy mi???? :) mer ugye elvileg a tető nyílás csukva volt :) -
Carbine #22 A tankos résznél én is fogtam a fejem. Eleve, ha ne adj isten egy zombikkal teli városban rekednék, nem tudnék biztonságosabb helyet elképzelni, mint egy M1A2 Abrams belseje. Legalább megnézte volna csóringer, hogy van-e benne üzemanyag. Az tényleg elég vicces, hogy mezei adóvevővel hogy tudtak kapcsolatba lépni a seriffel, főleg, hogy a katonai rádiók mind titkosítottak. -
#21 A tankos dolgon már én is gondolkodtam.. Meg az atom.. Ha valahol kitőrne egy ilyen dolog a világban tuti kapna egy atomot.. hogy ne terjedjen.. -
#20 Áruld már el mi a francért fáj az neked, hogy készítettek kb. 10(!) zombis filmet utóbbi években. Milyen alapon hülyézed meg szánalmasozod azokat akiket érdekel. Kevesebb lesz a fizetésed, vagy mi? Megnyugtatlak zsenikém, még van többezer zombi mentes film amiből választhatsz. -
#19 Nem a zombisággal van gond..hanem az emberi oldal dolgaival, meg a háttér cselekmények, és környezettel.
de egy-két példa
1: az eleje, ugye...seriff barátunk, ugye komában van hónapokig, hogy maradt életben ellátás nélkül??? víz nélkül 3 napig se bírta volna a heverészést.
2: Az egyik autópálya tele rozsdás roncsokkal, szép szabályosan sorban egyenletesen:) vicces, a másik irány meg tök üres????? :)
3: a kinai csóka honnan tudta, hogy a tank rádiója, milyen hullámhosszra van hangolva??
4: egy Abrams tank század simán szarrá tiporhatta volna az összes zombit...mért nem tették???
5: a riasztó az autóban elvileg kikapcsolja a gyújtást, és blokkolja a benzin befecskendezőt,, hogy autózott vele???
és még sorolhatnám, rengeteg van....lehet valakinek ezek nem fontosak, szerintem meg ezektől hiteltelen, és röhejes a sorozat....
de ez a magánvéleményem. :) -
primo #18 Nem védem a sorozatot, de azért írhatnál néhány konkrétumot is azon kívül, hogy "ilyen hülyeségek és értelmetlenségek" vannak benne, amik tönkreteszik a filmet.
Egyébként mit vártál egy zombis sorozattól? Valósághűséget? -
mrsitn #17 Dead Set a címe. most hogy eszembe juttattad és újra olvastam a kritikát be is pótolom.
Ha pedig zombik nélküli posztapokaliptikus filmre/sorozatra kíváncsi vki akkor a Survivors-t ajánlom.
A TWD-vel eddig meg vagyok elégedve. Nekem eddig a lépcsőházas gyufás jelenet tetszett a legjobban. A maga egyszerűségében is félelmetes volt. -
#16 Neeem:) de tényleg van egy ilyen film.. bent vannak az emberek és nem tudják hogy közben mindenki zombi lett.. -
opeca #15 Az a másik... -
#14 Kampányrendezvény? -
#13 A zombis filmek igazából a szocializációról szólnak. Szerintem. Ha a hentet nem veszed figyelembe a lényeg az hogy egy egymás számára teljesen idegen emberek hogyan képesek életben maradni és mit tesznek meg ezért. Külömböző tipusú, nemü, és korosztályú személyeket tsznek össze és mindegyik máskép reagálja le.
volt még egy jó zombis film nem jut eszembe a neve de amolyan Való világos zombi film. 6 részes. -
#12 szerintem van, lásd vámpirok XD -
#11 Nekem nem ez a gondom vele.....zombi.....legyen.
De mért kell ilyen hülyeségek és értelmetlenségek bele?, tönkreteszik a filmet..ehh. -
opeca #10 Ennél a zombis témánál szerintem nincs lerágottabb csont az egész világon, és még mindig van pár millió hülye, aki cuppogna rajta..., szánalom... -
#9 Jaaa...értem, kösz :) ezt nem tudtam...
szegények...:) -
#8 Jobb ha tudod, a film szekcióban csak pozitív kritika lehet. Nem mondhatsz rosszat semmilyen filmről, cikkről, a cikk "írójáról", mert vagy a modik törölnek, vagy a pattanásos tinik hőzöngenek, mint akinek elvették a játékát. -
#7 Nos, két dolog...
1: Én a filmről írtam véleményt, olyant amilyet, amihez jogom van..de Te meg személyeskedsz...Mi a lófaxért???? he???
2: 40 éven felül vagyok, és láttam mind két részt, és baromságok tömkelege van bennük...ettől még nézhető, de nekem elég röhejes..ennyi.
hadd legyen már meg a szabad vélemény nyilvánítás joga nekem.
jaaa..és anyukád az hü....