86
-
#86 A sok hülye kommentnek csak egy részét olvastam el de az tökéletesen megfigyelhető, hogy az öreg emberek minden kis apró dologba belekötnek, a fiatalok meg egyszerűen csak élvezik a filmet.
Aki ilyen, hogy minden apró dolgon fennakad az nézzen inkább NATGEO-t. -
#85 Azért mégis említhették volna, mert a szülei igenis magyarok voltak, és ez egy érdekes tény, jó tudni. Az viszont igaz, hogy ő nem mert 59-ben született, tehát már nem Mo.-n, így csak a szülei révén van köze hozzánk... -
#84 Nem is értem, egyáltalán hogy került egymás mellé a Boardwalk Empire és a Walking Dead???
Mind a kettő jó a maga műfajában. -
#83 hátpesze..te csak tudod :) -
#82 El kell ismernem, most megfogtál...jogos, és nagyon jó amit írsz...ebből a szemszögből nem néztem a sorozatot. Darabont előtt természetesen le a kalappal,
A Remény Rabjai, minden idők egyik legjobb filmje, ez kétségtelen.
Ok, innen más szemmel nézem a sorozatot,és respekt a kritikádért...értelmes beírás, jó gondolatokkal.
-
Rotyoka #81 Nem tudom a magyarok miért akarják mindenkire rátolni, hogy magyar mee valamikor vóót magyar rokona vagy akármije. Mondjuk ez fogjuk rá hogy ok hogy a szülei azok voltak, de valójában neki már semmi köze sincs Mo-hoz, és teljesen érthetően -
#80 Hagyd, nem lehet meggyőzni. Hiába jogosak az érveid, ő ragaszkodni fog az "akkor is tele van bakikkal" tételmondat unalomig tartó ismételgetéséhez. Még akkor is, ha rávilágítottál arra, hogy erősen kilóg a lóláb az általa istenített Brodwalkkal való összehasonlításban. Korábban kértem példát hasonló stílusú(!) számára "hibátlan" filmre, azóta is nagy hallgatás van. A nyakam, rá, hogy tucatszámra vannak olyan neki tetsző filmek, amik valójában szintén "hibákkal" vannak teli(hiszen ha zombis sorozatot néz, akkor feltételezhető, hogy nemcsak a hiteles történelmi sorozatokat nézi, márpedig az ilyen típusú akciófilmek "hibákkal és hihetetlen dolgokkal" vannak teli ), csak most valamilyen érthetetlen okból ezt a filmet pécézte ki. -
#79 Remek kis hszt írtál!
Érdekes, hogy a cikkben nem említették meg, hogy Frank Darabont magyar származású, pedig az IMDB-n is ott van, hogy 56-ban mentek ki a szülei Amerikába. -
judgeholden #78 Már bocsi, de nem hiszem, hogy neked szükséged van arra, hogy ilyen sorozatokat nézzél. Nincs ezzel baj, van akinek tetszik van, akinek nem. De akinek nem tetszik, annak nincs miért néznie, hacsak nem esetleges mazochista vonásai nem kényszerítik rá.
Nekem is vannak fenntartásaim a Walking Dead-el, bár más alapon fogalmazódik meg bennem kritika.
Az, hogy a Boardwalk-hoz hasonlítod azért kicsit sántít. Az egy nagyon jó sorozat, de "picit" más stílusú, hisz egy korrajz a szesztilalom idejéből. Egy nagyon jó karakterdráma, de míg ott többnyire a díszletek, jelmezek egészítik ki a figurák közti eseményeket a Walking Dead-nél az akció, meg a horror dominál - itt van bennem a némi nemtetszés, hogy ezek nagyon is előtérbe kerülnek a szereplők jellemeinek árnyalása kárára, főleg a második a részben. Kicsit olyan ez az összehasonlítás, mint ha Dosztojevszkij írásai és a Twilight-könyvek kapcsán akarnál analogizálni. Ha tetszik, ha nem valamelyest máshogy kell értelmezni őket. Személyes kedvencem például a Mad Men. Iszonyúan hatásos, magával ragadó, pedig pusztán néhány jól beállított sármőr civakodik egy irodaházban a korai hatvanas évek amerikájában. Mégis a parádésan megírt jelenetek ütnek.
Itt pedig szó szerint ütnek, méghozzá zombikat. Ez pedig jelent valamit, azaz hogy a történet "kicsit" távol áll a valóságtól. Nem nagyon láttam még zombikat (maximum csak zombi-kommenteket, nehogy magadra vedd) Ezért talán végképp nincs értelme kukacoskodni.
A legtöbb zombifilm megfogalmaz egyfajta társadalomkritikát. Tegyük fel itt is valami ilyesmit próbálnak. Mi lenne a kritika? Mondjuk az, hogy a zombik görbe tükröt állítanak a film szereplői és a nézői elé. De mi van - tudom elég képtelenül hangzik - mi van ha a főszereplők az igazi zombik? És zombiként ébred a kórházban, csak nem tud róla és az egészséges embereket pedig zombinak látja? Egyik elcsépelt utalás a második részben a rasszista férfi (sajnos meglehetősen egysíkú arc), akit odabilincselnek egy csőhöz, ő a példa arra, hogy a "normális" fickók sokkal inkább primitívebbek, mint a lent csoszogó élőholtak, mivel a zombik nem akarják kinyírni egymást, fajgyűlölő hörgések közepette. Ők csak sétálnak, és kajásak.
Ugye eleinte még abban is kételkedik, hogy ébren van-e, vagy csak álmodik. Ez a dilemma viszont továbbra is fennáll, hisz az egész világ kitalált és rémálomszerűnek hat - ellentétben egy szesztilalomról szóló gengszter-korrajznál, ahol épp az a sarkalatos pont, hogy a valósághoz lojális legyen. Egy rémálomban pedig bármi megtörténhet. Az biztos, hogy szuggerálni igyekszik az ember fantáziáját arra, hogy eljátsszon azzal a gondolattal, hogy milyen lenne egy ilyen helyzetben felébredni. És ezt a film rendkívül jól csinálja. Most az a kérdés, hogy belemész ebbe a játékba vagy nem, ha nem akkor csak röhögni fogsz és semmi értelme, hogy nézd, mert nem érte el a film nálad a célját. Sok zombifilmben meg se magyarázzák mitől lettek zombik az emberek, a nézőre bízzák a válaszok megadását - egy történelmi film is hat a néző fantáziájára csak másképpen. Szóval vannak azok, akiknek ez a zombis, elvontabb világ nem jön be.
A te problémád a filmbeli bakik, jó ám legyen, de ugyanakkor illesd valódi kritikákkal a sorozatot, jellemábrázolás, egyetemes mondanivaló, színészi alakítások, történetépítés, hangulatkeltés, zene! Mert az ha én észreveszem, hogy a báró cipzáros pulcsit viselt a Robin Hood-ban még nem érdemi kritika, csak egy baki felfedezése, ami még akkor 12 évesen fantasztikus elégedettséggel töltött el, de ma már teljesen máshogy látom ugyanazt a filmet.
A tavalyi Oscar-díjas film a Bombák földjén, mint az egyik legrealisztikusabb háborús film volt hirdetve, mikor bombaszakértők tucatjai nyilatkozták, hogy a forgatókönyvíró kiforgatta a valóságot és egy mesét írt a saját harctéri tapasztalataiból. De a filmet szapulók egy része nem a bomba hatástalanításának valódi helyzetekhez hű maradó aprólékos metódusát elemezték, hanem a film esszenciális üzenetét, közvetíteni akaró értékeit.
Még annyi, hogy szerintem Amerikában azért nem csak igénytelen, a világról semmit se tudó, pénzéhes dilettánsok készítenek filmeket. Főleg nem a Walking Dead-et író-rendező Frank Darabont, aki azon túl, hogy a Remény rabjait és a Halálsoront adta a filmvilágnak, még azt is elmondhatja magáról, hogy erős magyar gyökerekkel rendelkezik.
(Persze, hogy otthon kik készítenek filmeket, és mennyire okosnak hisszük magunkat az megint más... de szerencsére kivételek azért mindenhol vannak). -
#77 ez nem érv volt, hanem egy szegény kisfiú siráma aki már nem hisz a mesékben... -
#76 Biztosan...én az ilyesmiből kb. 20 évvel ezelőtt kinőttem.
hiszed vagy sem...mellékes.
-
Rotyoka #75 Neten én is atomfizikusnak adom ki sokszor magam, mégsem vagyok az. -
#74 nem, csak az a faszkalap, aki érvek helyett beszólogat. ha te értelmes hangnemben vitatkoznál, elolvasnám az érveid, és próbálnám megcáfolni, illetve a saját érveimet beírni..de ehelyett nem a filmmel foglalkoztok, hanem hogy nekem mér nem tetszik??? csak! :)
jképzeld vezettem tankot, persze nem abramsot..és használtam elég sok katonai rádiót, mivel anno rádiós voltam (is)és képzeld van több havernak autós kereskedés, és egy használt camaro, corvette, nem akkora nagy kaland :)
Lőni szintén tudok, de ez nem ide tartozik.
és, látod, te is, ahelyett hogy az érveim cáfolnád, rólam írogatsz...ez primitiv dolog..szerintem. -
Rotyoka #73 Bocs, én kérek a mestertől elnézést aki vezetett már tankot, használt katonai rádiót ült a legjobb sportkocsikban és túlélt 12 zombi apokalipszist. Ezen kívül 36 fajta fegyverrel tud ellőni 200 méterről egy hangyát a 3 méter magas bozótosban.
Nem érzed viccesnek hogy 12 en vitatkozunk veled, de te mindig arra lyukadsz ki hogy mi faszkalapok vagyunk te meg a mindent megmondó igazember? -
#72 1: nem az a baj hogy nem értesz valamihez, hanem hogy belebüfögsz..nem oktatlak ki, a katonai rádiók müködéséröl, mert fogalmad sincs róla.. nem is lesz soha :)
2:képzeld ültem. mit zárt rövidre te szerencsétlen??? a riasztót?? akkor nem vijjog, ha az autó gyútást?? akkor meg nem megy a kocsi....ehh 10 éves kispöccsel vitatkozni...mintha a tengert akarnám kimerni. -
Rotyoka #71 Te esküszöm full hülye vagy, még trollnak is segg buta... Amúgy arra nem gondoltál cicuskám, hogy a kínai srácnál egy katonai rádió volt? :O És miért ne zárhatná le csak az eggyik sávot? azt akarták használni az utánpótlásra... Tudod mert etetni kell az embereket, meg ugye lőszer és üzemanyag sem árt, nomeg a kihalók pótlása... Miért ne zárhatta volna valahogy rövidre? Ültél már olyan autóban? Végig mutatják mit csinál? NEM. -
#70 Anyád a hülye buzi, te kis [email protected] itt baromságokat, hogy szinte fáj
1: aha ráhangolódott, te szoktál a köcsög haverodra max. fogalmad sincs a témáról te agyatlan marharépa...
2:peeersze, és csak az egyik irányba zárja le..és persze lezárja, nehogy már mindkét oldalon lehessen kimenekülni..te se a logikádról leszel híres, baromarc.
3:rövidre zárta??? mit??? te nagyon sötét??? a csavarhuzóval az inditókulcsnál??? ekkora hülyét...
4: mint írtam már párszor, nem a zombikkal van gondom..te nagyon buta..
Nem belekötök, véleményezem, amihez képzeld jogom van..erről szól egy fórum...de te csak köpködni tudsz, miután kijöttél az ólból...mássz vissza..ez magas neked, ottan várnak a barátaid. -
Rotyoka #69 Kelta: Kelte te full idióta vagy... Olyan baromságokat hoztál fel hogy az már fájdalmas... Honnan tudta a hullámhosszt? Akárhonnan, volt ideje bőven rá tudott hangolódni. Miért nem taposták el őket? Hmmm, kifogyott az üzemanyag? Miért üres az eggyik rész? Lezárta a katonaság hogy ne lehessen bejutni a városba.... Miért tud menni miközbe szól a sziréna? Rövidrezárásról hallotál már?
Annyira utálom az ilyen hülye buzikat mint Kelta, aki olyan dolgokba köt bele ami mind megmagyarázható, csak a mogyoró agya képtelen ezt felfogni. És ráadásul ez a fő baja egy zombis sorozatban.... Szánalmas lehet egy ilyen ember a való életben, aki mindent csak kritizálni tud... De gondolom rengeteg barátod is lehet. -
#68 Jó neked:) sajnos engem zavarnak az ilyenek..de hát mások vagyunk :) -
#67 Ez unalmas kisgyerek nyivákolása. no comment. -
G_ArchAngel #66 Kisfiam, Te reagaltal egy olyan kommentre, amihez semmi, de semmi kozod nem volt, raadasul olyan stilusban, amit meg a kutyam sem enged meg maganak, mert veled ellentetben meg lett nevelve - tobbek kozott gondolom ellogtad az olvasas/ertelmezes orakat is... -
Wittgen #65 Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak oltári kis mértékben veszem észre a filmes bakikat, így mindig jól tudok szórakozni 1-1 sorozaton vagy filmen
Én a magam részéről leszarom, hogy miért nem halt meg az ipse a kórházban (elvégre a 28 nappal később-ben is mintha ez lett volna a felállás...), meg hogy az Abrams rádiója titkosítva van a valóságban, meg hogy a high-tech riasztó kütyük miatt nem lehet beindítani a verdákat (bár szerintem ezt egy autótolvaj 10 mp alatt meg tudná cáfolni). Ha összességében nézem a sorozatot, igen is jó cucc.
Kocsisorokhoz: nekem úgy rémlik, hogy nem rozsdásak voltak a verdák, hanem kiégtek ill. véresek voltak helyenként... Ja, és azért csak az egyik oldal volt bedugulva, mivel gondolom mindenki a városból próbált menekülni. Ha hétvégén megy valaki Bp-re, bármikor láthat ilyesmit
Kelta kritikája az, ami. Nekem is van véleményem meg másnak is. Akár csak segglyukam. Viszont én nem nézek olyan sorozatot, amit nevetségesnek találok (mert nem tetszik vagy hülyeségnek tartom), Kelta ezek szerint igen -
#64 Látod, primitivkém? Én a filmről írogatok, te meg beugatsz..
írj amit akarsz, magadat minősíted...ennyi.
Inkább te vissza anyádba :) -
G_ArchAngel #63 Ki kerdezett teged, ki szolt hozzad, kit okoskazol le, te papucsallatka - ha az alapveto forumozasi szokasokkal sem vagy tisztaban, akkor szimplan takarodj -
Ender Wiggin #62 EGyébként az IMDB-nek is van egy ilyen szekciója, ahol az adott filmek butaságait szedik ízekre... -
#61 1 hétig nem ivott??? aha..ja peersze...:)
Én senkivel nem kaptam össze, max ők velem :) csak leírtam mért bosszant, hogy nem tudnak a háttér dolgokra több időt és figyelmet fordítani..olyanokba bele se mentem, hogy egy ezred tengerészgyalogos, minigunokkal, lezúzná az összes zombit kb 3 nap alatt:) -
#60 Én meg azokat sajnálom, akik, szövegértésböl igen kevésbé elengedettek:)
Én, köszönöm nagyon jól szórakozom a fimen, csak bosszant a készítök igénytelensége..szerintem nem csak a zombik belezésének kéne hitelesnek meg naturálisnak lenni, hanem a háttérnek is..akkor lenne király sorozat, igy csak átlagos...belevész a többibe.
emlitettem a Boardwalk-ot, az milyen lenne, ha a háttérben mondjuk egy 1990es gyártásu BMW-t látnál benne?, vagy a még álló ikertornyokat a háttérben??? marha hiteles lenne, jót röhögnél rajta mert elszarták a készítők..na..erről beszélek.)
nem akkora kaland lett volna figyelni ezekre az apróságokra...neked bejön ettől függetlenül, én kritikusabban nézem.
és? -
Ender Wiggin #59 Az önkéntes aszkétaság (vagy mondjuk egy sivatagban eltöltött egy hét) nem vehető egy lapra a trauma következtében bekövetkező kómával. Szerintem a vita már nem arról szól (az én részemről), hogy a Walking Dead mennyire akkurátus, hanem az általános trendről, mi szerint a filmek készítőinek 99%-a nem veszi a fáradtságot, hogy a részleteknek utána nézzen. Annak ellenére sem, hogy tudományos csatornákon több sablonos alkotó szabadságot cáfolnak meg nap, mint nap.
Engem orvosként az is zavar, hogy a főhőst mindig csak vállon lövik, de mindig a kulcscsont szintje alatt, és nem hogy nem köhög vért a tüdő apexet ért sérülés miatt, de vígan lóbálva karját leveri még a főgonoszt.
Ha Stephen King képes volt a Rémautó írásakor egy Maine-i rendőrösöt meglátogatni a kérdéseivel, akkor szerény véleményem szerint minden írótól, akibe szorult némi alázat a szakmája iránt, elvárható, hogy hasonló alapossággal készüljön fel. De mint a példa mutatja, pénz keresni a szarral is lehet, ameddig van rá vevő.
Szórakozni lehet minden filmen, igény kérdése az egész. Mikor szembeötlő faszságok tömkelege szúr szemet, akkor azonban már nagyon kell erőlködni, hogy összejöjjön (talán ha feltalálják a ingerszegény agy viagráját, amivel nézhető lesz egy ilyen csupa IQ alkotás). De ezek szerint itt sokan akkor szórakoznak a legjobban, mikor hülyének nézik őket...
Csak az Avatart szokás kritizálni, más filmmel minden rendben? -
#58 egyértelmű, hogy nem a pilotban fognak mindent megmagyarázni. szerintem még a 3. évadban sem fogjuk megtudni, mi történt pontosan. -
#57 A főhősünk mondjuk lehet 1-2hetet volt kómában mire felébredt. Nem lehet tudni mikor volt az esetleges utolsó infúzióbeadás időpontja. De lehet vegetatív állapotban sokáig elhúzni,minden táplálék nélkül,hisz anyagcsere szinte 0 és épp ver a szív. Csak példa,hogy haverom kibírta hogy 1 hétig nem evett,nem ivott semmit,és nem kómában volt. Igaz meg is látszott rajta a majd 1 hónapos böjt.
Tehát így eben az esetben akár több időt is eltölthetett fekve ,öntudatlanul.
a lőtt sérülése már valószínűleg nem volt életveszélyes,gyógyulóban.
Én ezen nem akadtam fent,mivel tényleg nincs úgy megmagyarázva mikor lett mindenki hulla. a sok autóra meg hogy szépen sorban állnak. Sok filmben meg mindenhol akár egy határnál több órás várakozásnál,az emberek leállnak kiszállnak a kocsikból hisz úgysem tudnak haladni. Itt is az lehetett támadtak,fertőződtek esetleg gyalog próbáltak menekülni de hiába. Gondolom a tankokból elfogyott az üzemanyag,aztán semmire nem mennek már vele. Persze sok kérdés felvetődik,hogy miért nem lokalizálták a helyet,és vették vesztegzár alá.
Meg azt sem tudni honnan indult a zombiság,lehet az egész országban kialakult.
Lehet ezen filózni sokat,de azért itt összekapni nem kellene.
-
#56 őszintén sajnálom az olyan embereket, akik nem bírnak végignézni úgy egy filmet, hogy abban ne a hibákat keressék, hanem inkább szórakozzanak rajta.
ja, nem, úgy nem tud szórakozni, hogy csak a hibákat látja. ez egy ördögi kör. így lesz egy ígéretes fiatalemberből megkeseredett kellemetlen társaságú vénember. szó szerint és képletesen is. -
#55 Neked ugy látszott, hogy az a lepusztult, romos kórházban még előző nap sok orvos meg ápoló tevékenykedett??.... (mert ugye egy ápoló nem lehetett, mert nyilván nem az lenne a legfontosabb dolga)és aztán hopsz eltűntek..ok..ha neked ez
jó...felőlem:)
Egyáltalán nem úgy tűnt....ez is gond a filmben..
a lezuhan az autó és felrobban-ban nem a felrobbanás zavar, hanem hogy utána a főhős, vagy a főrossz kimászik belőle épen, kicsit megpörkölödve:) -
#54 Kész. Nem hiszem el, hogy már itt elakadtál.
Oké, mondjuk 150 napja kezdődött a zombulás. De attól még a zombiinvázió 149.napjáig simán ápolhatta valaki. Mi ezen olyan rohadt bonyolult? De értem. Te valamiért úgy képzeled el, hogy a zombulás első napján mindenki meghalt vagy világgá szaladt. -
#53 Nem tűnt fel, hogy alapvető tévedésben vagy??? okoska..nem a zombisággal vitatkozom. de, ez neked látom magas....:) -
#52 Mért szerinted mennyi ideje volt kórházban? mennyi idő telt el míg elájult a haver látogatásánál, és zombi lett a világ, és felébredt??,
Csak utalnék a rozsdás roncsokra..meg az utalásokra, mióta tart a dolog.
Nem, de egy kórházban fekvő, komában(ájulatban)lévő meglőtt ember ellátása, komoly dolog..szerinted hogy maradt életben?
berserk87...hol is vannak azok a válaszok??
de..ez kritika..legfeljebb , neked nem tetszik. ennyi.
-
berserk87 #51 Már Dynamic is válaszolt pár kérdésedre, de te azokat se olvastad el.
"Én rendesen szétröhögöm rajta magam, tiszta paródia, ami benne van....vicces hülyeségek halmaza...
Mint ijesztgetős, zombis film nulla...de röhögni lehet rajta rendesen."
Ez meg nem kritika. Leírhatod a véleményedet, de ne irritáld ilyen hozzászólásokkal a többieket. Én azt utálom amikor egy elég jól összerakott filmet vagy sorozatot kritizálnak. Ha vannak is benne hibák, akkor is nagyon élvezhető és hangulatos alkotás a the walking dead, ezzel pedig nem vitatkozhatsz. -
#50 "amennyiben itt sok napról van szó."
Na, ez az. Ki mondta, hogy sok napról van szó? Ja, senki? Feleslegesen belelovaljátok magatokat olyan dologba ami nincs is, utána féloldalakat pötyögtök a nem létező dologról.("Cseszd meg az ásódat nyuszika") -
Mat666 #49 "már vártalak, belepofázóember!!"
Ki beszélt hozzád toni? én biztosan nem.
"Mindegy...lehet azért nézem tovább..és jövök kekeckedni :):)"
Ez itt a lényeg azt írsz amit akarsz ezzel már lejárattad magad aztán mentegetőzhetsz meg terelhetsz ahogy akarsz ezen már nem változtatsz.
És pontosan ezért mindegy hogy mit írsz tudom hogy csak azért írod hogy "kekeckedj" ezt te írtad akkor is ha ez nem tetszik ezek a te szavaid ennyi.
-
Ender Wiggin #48 Ráadásul egy ájult (nem a 10 percre elájuló leütött kocsmatöltelékről beszélek, hanem aki már órák, napok óta nincs magánál) vagy komatózus emberke, a fejsérülést követő napokban 24 órás megfigyelés nélkül nagy százalékban halálra van ítélve az esetleges komplikációk miatt. Csak a filmekben nem.
De ez még a költői túlzás kategória fogadjuk el... -
Ender Wiggin #47 Egy zacskó infúzió nagyon hamar lemegy. Ráadásul a napi vizelettel igen sok folyadékot is veszít. Nem életszerű a kórházi jelenet, amennyiben itt sok napról van szó.
Ez is abba a problémakörbe tartozik, amit már írtam. Adott a fogatókönyv írója. Van pár vitás kérdés, amihez nem ért. Két választása van: 1 hasból ír valami baromságot, az okosabbja (vagy a témában érintett szakember) ezen kiakad. 2 elmegy, akár ott los angelesben a megfelelő intézménybe (nem menjen el, emelje fel a kurva okostelefonját és hívja őket), megmondja, hogy mi járatban van, 100 az 1-hez, hogy mindenhol boldogan elmagyarázzák, mi hol merre mennyi.
A baj, hogy a 99%-ban az egyes opció sokkal imponálóbb. És ne felejtsük el, a legtöbb kritika nem kukacoskodás (nem azon gyakori hibán akadunk ki, pl. a félautomata pisztoly szánja a hátsó pozícióban van, a színész meg továbbra is a halálra rémült rosszfiút tartja vele sakkban), csak egy pusztába kiáltott szó, hogy ne nézzenek már hülyének.