Power led

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt van egy jó kis oldal, aki magyar, és ledekkel foglalkozik!
http://www.soselectronic.hu/
flashpointer
Na ma megtörtént amit nem gondoltam volna, tönkrement a ledes izzó ~200óra után. Gondolom az elektronika ment tönkre, de azért komolyanmár. Hát a 3ropis árát nem hozta be. Szerencse hogy mindegyik foglalatba más típusút és márkájút vettem megnézni hogy melyik milyen. Landlite márka kiesett a versenybõl.

Emancipate yourself from mental slavement!

Nállam is volt ilyen probléma, de az azért volt, mert túlárammal hajtottam meg a ledet, és az túlmelegedett. Ha levettem a túláramot, lement a hõmérséklet, és rendesen világított. Persze ha már be sem kapcsol egy másodpercre sem, akkor kiégett.
barret
Ugyan-ilyen lámpám van,ez is tönkrement...
3 funkcióból 1 mûködik csak...
De az az 1 eddig még tökéletesen,tehát elemlámpának még jó:)
Nagyon jó fényereje van,és a fogása is jó a lámpának.
1 dolog kényelmetlen,hátulján a kapcsoló.Amúgy tökéletes kis lámpa.

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Én mindig mindent ÁRAMTALANÍTOK használat után!
Természetesen kikapcsolt állapotban!(kapcsolós hosszabbító)
Egyedül a rádió megy 0-24-ben.
Nem értem hogy egy kikapcsolt tv nagyfesztrafója mitõl megy tönkre ha a villásdugót kihúzom a konnektorból XD Elmû embere lehet az a szerelõ...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Szia!
Ha kifelytenéd hogy az a világítás pontosan mire kell, talán tudunk segíteni.. Fókuszált fényt, szórt fényt, vonal világítást...?
Bocsi, hogy belekotyogok, de az szép, hogy a természet kímélése miatt 200 forint értékben kihúzgálom a konnektorból a fogyasztókat, de ha én valami környezetszennyezõ módon tudom megkeresni a nagyfesz. tekercs árát (most a vita kedvéért fogadjuk el, hogy igazat mondott a szerelõ), mondjuk taxizással füstölöm tele a környezetet és éppen pont 5000 forint értékben, akkor tényleg védem a környezetet?
Ez pont olyan, mint akinek nincs 17 ezer forintja mondjuk Adidas cipõre, hanem csak 4 ezer valami kínaira, mondván az is szép, akkor vajon a minõséget is nézve valóban spórolt vele az illetõ?
(az a szöveg MOST nem érdekel, hogy az õ Adidas cipõje milyen hamar szétment, de bezzeg a Hualu márka milyen sokáig jó volt...)
Sziasztok! Én otthoni hangulat világítást szeretnék valamilyen, ledes mogoldással... Mivel nem nagyon ismerem a ledeket mit tudtok ajánlani, hogy eléggé erõs legyen a fénye?
bosco05
Most vagy a TV szerelõ vert át, vagy bekapcsolt állapotban húzkodod ki a cuccaidat. Mindezen felül létezik olyan hosszabbító, amit ki tudsz kapcsolni, érdemes kipróbálni. A készülékek teljes áramtalanítása pedig környezetünk és energiakészletünk megóvása érdekében történik (legalábbis kéne történnie), nem pedig az egyén spórolása végett, de mindegy.
"otthon a gépet, tv-t minden este kihúzzuk a konnektorból :)"

Mikor a tévém tönkrement, és megszerelte a szerelõ, akkor mondta, hogy õ végül is nem bánja, ha minden este kihúzatják a TV-ket a konnektorból, mert az neki munka, de évente kinyírja a nagyfesztekercset, ami csekély 5000 forint. Természetesen ennek közelében sincs az áramspórolás, amit cserébe el lehet érni. Még ha 1 W készenléti árammal számolok is, ami nem igaz, akkor is évi 9 KWh alatt marad a fogyasztás (beltéri egység készenléti fogyasztás 0,2W/h, LCD monitor hasonló).
Egyszóval húzogassa ki mindenki, aki a saját pénztárcája ellensége, én inkább kifizetem az évi 100-200 forint plusz villanyszámlát, de a TV-m, monitorom, számítógépem folyamatosan készenléti állapotban lesz.
power ledes zseblámpa

HP+

Érdemes lenne kicserélned egy nem hamis power ledre, az elektro boltokban biztosan találsz méretben bele passzolót (1000 Ft körül van darabja)

lámpa
http://www.sg.hu/galeria/1164879603/11648796031289691053.jpg

HP+

armageddon666
Nem lehet, hogy az is ilyen HPLED volt? És ahogy írásodból kivettem, nem volt rajta hûtõborda, szóval lehet, hogy ezért megsült.

@

Ha valaki lámpát akar gyártani házilag, nézzen körül ezeken a fórumokon:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9021327&na_order=

és itt:

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?f=5&t=19959&sid=b26e3ca73468590d4bd0ee0b0af6d64e

ezeken a fórumokon vannak nagyon komoly házilag összerakott lámpák is :)

És már van 1kW-os fehér LED is. :)
CaviaR
tedd fel a kérdést, hátha valaki tudja a választ. ez itt így megy :)

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Ki van benne komolyabban a témában? Luminous stb.?

flashpointer
Gyûlölm ha valaki kinyomja a monitorom, aztán meg nézem két percig hogy nem jön be a kép, meg várhatom meg miután bekapcsolom hogy még a kép megjelenjen rajta hogy az van e ki- bekapcsolva...

Emancipate yourself from mental slavement!

Atomreaktor
a nagy közintézményekrõl nem is beszélve. mikor én minden nap végigmegyek és legalább a monitorokat kikapcsolom, a nyomtatókat is teljesen kinyomom, jópáran furcsán néznek rám, hogy minek... mert letörik a kezük, hogy reggel be kell nyomni a monitor gombját... otthon a gépet, tv-t minden este kihúzzuk a konnektorból :)

"...fokuszálva, hatalmas fényerõt képes leadni!"

Fókuszálva bármilyen fényforrás hatalmas fényerõt képes leadni.

aki kételkedik, az gondolkodik

Tarajos Sül
"hatalmas fényerõt képes leadni!"

...és hatalmas hõt is :D.
Az 1W-os led talán nem, de a nagyobbak igen, biztos nem véletlenül szükségeltetik õket hûtõbordával használni.
Egy rossz elektronika simán kinyir egy ledet! Elég csak forditva bekötni a tápot néha! Ez olyan, mintha a tévé is birja 5 évig, de ha kalapáccsal beverem a képernyõjét igencsak meghal hamar!

POWER LED 1W AGY FÉNYEREJÛ LED SIMA LED
Fényerõ(140°): 30-40 lm 9 cd, 0.04 lm 2Cd 0.01 lm
Nyitó fesz.: 4 V 3,4 V
Áram: 350 mA 20 mA
ár: 1000ft 100ft 10ft

Hát ne vegyétek készpénznek :D, ez a lumen, és kandela átváltás, nem egy egyszerû dolog, nagyon sokat számít, hogy meik led mekkora szögben sugároz! De egy power led fokuszálva, hatalmas fényerõt képes leadni!

Bolhapiacon vettem egyszer 2000Ft-ért egy "Police 10W" nevû alumínium házas 3 C elemmel mûködõ 1 ledes lámpát. Vakító fehér fénnyel világított, az elem bírta, de az elektronika 1-2 hét után megadta magát. A led kb 2mm átmérõjû sárga színû buborékszerû valami volt, borítás nélkül közvetlenül az elektronikán, egy üveg/plexi volt elõtte csak.

Elõször azt csinálta, hogy bekapcsolás után kb fél másodperccel a fehér fény átváltott fele akkora fényerejû xexonkék(jégkék) színûre, majd egyszer csak elszállt az egész. Gyanakodtam vezetékszakadásra, mert elég primitíven volt megoldva, ezért átkábeleztem az egészet egy számítógépház led/switch kábellel, de úgy sem lett jó.

Sajnálom, mert ilyen brutálisan még apám 50 ledes csodalámpái sem vílágítottak, mint ez.

Gurren
nembaj, attól még ószom :3

ez hagyományos csóri led ne keverjétek a power leddel, ég és föld a kettõ ( hpled )

HP+

Csirke4
Környezetkímélõbb is lenne, ha nem kellene bekapcsolni a szénerõmûveket meg a gázturbinás erõmûveket.<#zavart1>
Tufa
nem tud 7000 lument, egy ilyen 100W-os már volt a kezemben, fényerõre durva, de 7000 lumen az egy gyári xenon duplája, amire még a ledek nem képesek.

passatgt
én egy asztali lámpába vettem egy kínai led-es égõt, van benne vagy 50 led
kb 1 éve megy hibátlanul, és kb 600 ft volt, és ezt a fehéres-kékes fényt jobban szeretem mint a sárgát:)

Gurren
http://www.youtube.com/v/NkkU0UO3sek&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

CaviaR
Ezt a kis aranyost ebay-en találtam. Az ára a #4 hsz.-ben említett kis tücsökkel egyezik meg, azaz ~12.000 Ft, épp csak ez 7000 lm fényerejû. <#nyes><#nyes><#nyes>

link

Nemtom van-e a piacon erõsebb, ha valaki tudja ne fojtsa magába! :)

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

A fonarevka.ru oldalon tesztelnek néhány lámpát, látszik jól mennyire erõs a fénye ezeknek a ledes cuccoknak a hagyományos izzókhoz képest.

HP+

Persze hogy nem éri meg, mivel a led lámpákat horror áron árulják kis hazánkban (zseblámpa,bringa lámpa,stb) jobban jársz ha egy elektronikai boltból megrendeled a ledet és a többi alkatrészt vagy pedig külföldrõl szerzed be egy webshopból akik ingyen elpostázzák a cuccot (kaidomain,dealextreme...) picit lassú de egyelõre ez éri meg legjobban.

HP+

"egy stand-by üzemmódban lévõ számítógép kb. 2W-ot fogyaszt. ez fika, gondolhatnánk"

Rendes desktop van a házunkban négy, és a gépek kikapcsolt (de nem áramtalanított, tehát felkapcsolt táp melletti) állapotban 10-18 W között fogyasztanak. Elméletben el tudom képzelni, hogy ezt valaki valami spéci hardver használata mellett leviszi 2W-ra (laptop pl. lehet hogy ennyit vesz fel), de szerintem nem ez az általános. Tehát mindenkinek rá kellene szoknia, hogy nem csak "kilép a Windows-ból", hanem utána áramtalanítja a számítógépet. Egész évben a nap 24 órájában 6->18W fogyasztás (régi TV-m -> egyik számítógép) eszközönként nagyon sok tud ám lenni összesen.

Na most ha belegondolok, hogy a munkahelyen több száz számítógép van, amit nemhogy nem áramtalanítanak, hanem általában ki sem kapcsolnak...

A lednek amit kitettem, itt vannak a parái, már akit érdekel. http://hu.farnell.com/bridgelux/bxra-n0800-00000/led-array-880lm-neutral-white/dp/1692081?crosssellid=1692081&crosssell=true&in_merch=true&
Azt pedig, hogy szórt fényt kapjunk egyszerûen lencsével is meg lehet oldani. A fényereje pedig 880lm.
A boltos akkor inkább való ki a mezõre legelni mintsem egy elektronikai üzletbe. Maga a LED nem érzékeny a fel / le kapcsolásra, az elektronikája meg semmivel sem megy elõbb tönkre mint bármi másé, sõt. Tehát ez is fasssság.

Az lehet barátom, hogy 3 év alatt térül meg neked és az is lehet, hogy 180ft-ot spórolsz Te egyedül, de legyél olyan szíves és számold már ki, hogy mennyi energiamegtakarítással jár ha mondjuk az EU 90%-a áttér a LED-es világításra. Az ilyen megtakarítások elsõsorban nem egy emberre kivetítve nagyok de sajnos sokan úgy gondolkodnak mint Te (ezzel nem megbántani akarlak, csak rávilágítani, hogy másképpen is lehet szemlélni ezeket). Nézd csak meg a különbözõ eszközök (tv, hifi, dvd, videó,stb) standby üzemmódban alig-alig fogyaszt ( egy stand-by üzemmódban lévõ számítógép kb. 2W-ot fogyaszt. ez fika, gondolhatnánk ). De nézd meg ugyan ezt az EU-ra vagy csak Magyarországra kivetítve és rögtön eldobod az agyadat. Gondolj arra, hogy majd a gyereked, unokás és esetleg annak az unokája is szeretne viszonylag olcsó elektromos áramot használni.

Egy szó mint száz, nem árt egy kicsit spórolni. Nem csak magunknak teszünk jót vele.

A nõi lábak olyanok, mint a felsõ tízezer. Nem kritizálni kell õket, hanem közéjük kell kerülni. /Rejtõ Jenõ\\

Alexease
Nem is voltam ott azota;) De nincs is LED-es lampam, vagyis tapasztalatom sincs;)

Pontosabban "desktop" LED-es lampam nincs, de bicikli, elem-, fej- es egyeb lampa van, de azok elemesek, azok valoban tobb tiz evig birjak (legalabbis a LED-ek):)

Az elektronikanal valszeg a trafo, egyeniranyito, feszszabalyzo es egyeb kutyukre gondoltak, ha a LED nem is, de azok be tudnak dogleni;)

Amugy ha eleg a kis feny is, akkor a legegyszerubb a LED-eket (vagy inkabb LED-sort) a telefon vagy a TV-kabelre rakotni:)))))
bosco05
A LED-nek ahogy írod nagyon hosszú az élettartama és rendkívül takarékos. A legnagyobb hátránya , hogy nem szórt, hanem koncentrált fénye van. A húzós ár pedig csak annak köszönhetõ, hogy lehúzzák az embert, mivel újdonság. Aki egy kicsit is konyít a nyákkészítéshez, az megoldja magának a lámpákat pár száz, illetve a nagyobb teljesítményûeket pár ezer forintból és láthatóan csökken ezzel a villanyszámlája rövid idõn belül. Kicsit visszakanyarodva korábbi hozzászólásokra: a led "elektronikáján" nem tud mi bedögleni.

@Alex: én abba a mûszaki boltba nem mennék többet :)
Arcor
Érdekes, ahol eddig láttam LED izzókat mindenhol 25-30 év szavattoságot reklámoztak a dobozon.

Btw unokatestvéreméknek ilyen izzó van az elõszobában és olyan kevés áram elég neki hogy a kapcsoló lekapcsolt állapotában is világít halványan.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

bosco05
A LED egyáltalán nem érzékeny a fel és lekapcsolásra, az pont a hagyományos izzók nagy hátránya. Nem akartam beléd kötni, csak nem jó amit írtál.
Alexease
Igen, eppen ezt irtam en is, ilyen nagy helyeken biztos hogy megeri.
Nalunk az irodaban is tobb tucat halogen spot volt, es nem eleg, hogy valszeg sokat fogyasztot, de evente 1-1 sornal tuti mindig trafot is kellett cserelni.
Tufa
van egy ügyfelem aki új épületek világítását tervezi-építi meg. Nála kifejezetten az a kérés hogy led-es legyen. Miskolcon valamelyik most épült lakóparkban pl a halogén spot lámpák helyett ledes spotok vannak fent. Namármost ez egyszer nagy kiadásnak számít a sima spot párszáz forintos árához képest, de azt azért nem nehéz beismerni hogy 1500 db ilyen izzónál nem mindegy hogy halogén vagy led :)

Alexease
Ezek az energia takarekos LED-es lampak, meg messze nem erik meg, legalabbis a normalis haztartasba, az atlag felhasznalashoz. Persze ipari, irodai es egyebb durvabban hasznalt kornyzetben, mar jo lehet.

Van itthon a gep mogott egy 40Watt-os hatter lampam, azon gondolkodtam, hogy lecserelem LED-esre. De kiszamoltam, es 3 ev utan jonne vissza a LED-lampa ara, es utana havi ~180ft-ot nyernek vele:) Meg a muszaki boltos ember is azt mondta, ketli, hogy a LED-lampa elektronikaja kibir 3 evet, foleg ennyi fel-lekapcsolgatast;)

De olyan helyekre, ahol fontos a minimalis fogyasztas es a jo fenyero (pl. barlangaszat) oda valoban tokeletes valasztas (bar az ara mar nem annyira jo:DDD).
n3whous3
mi a technológiai háttere ennek, mi a lényeg, mennyire erõs, stb?

púúúúú

De mivel az ára 120000ft+áfa, ezért szeretnék valami hasonlót kreálni, ebbõl:
Én barlangászok amikor van idõm, és most találkoztam elõször egy nagyon erõs, ledes lámpával, a scurionnal. Ennek a fényereje minden eddigi általam látott fejlámpáéval vetegszik, és az energia felhasználása is megdöbbentõ. Napokon keresztül tud nagy fényerõvel világítani.
Üdv mindenkinek!
Mostanság amikor az energia árak már szinte megfizethetetlenek, jól jönne egy kis megtakarítás. Lehet hogy nem ez lessz a megváltó technológia, de az biztos, hogy jelentõs megtakarítást érhetünk el vele. Hát osszuk meg egymással a tapasztalatainkat!
← ElőzőOldal 3 / 3