Star Wars - The Force Unleashed II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The game is already installed. World you like to launch the uninstaller?
Ez mitõl lehet? Légyszi segítsetek elõre is köszi.
Persze nyilván egy tartalmas, jól összerakott, de hosszú játék más kategória (half life 2). De ebbõl a TFU2-bõl lehet, hogy jobb, hogy csak 5 órásat csináltak, mert 10 óra ilyen monoton és unalmas harc szenvedés lett volna.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
ez érdekes. nekem sincs már annyi idõm játszani, mint régen, és alapvetõen azzal sincs bajom, ha egy játék 8-10 óra (ha csak 5, az már necces, lásd MoH), de én továbbra is szeretek hosszú és tartalmas játékokkal játszani.
igaz, több hónapig játszom egyetlen játékkal (most pl. az oblivion egy totál konverzióját játszom, nherim a címe, és zseniális, igaz darkosabb hangulatú, német stílusú, jó sztorival rendelkezõ rpg, ami az oblivion motorjára épül, de egyébként semmi köze nincs hozzá).
játszatlanul vannak a polcomon mass effect 2, fallout 3-mal se sokat játszottam még, stalker cop...
a játékra fordított idõ ugyanannyi, csak mondjuk tényleg nincs meg az a "gyors" érzés, hogy na ezt is befejeztem.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
p.s.: lehet ilyen játékot jól is megcsinálni, lásd God of War III. Az a játék sirály, pedig az is igencsak kontroller szaggató 😉
"Ellenpélda: PoP is teli van ilyennel, ott viszont beleillik, nem érzed úgy, hogy elvették az irányítást/ megszakad a játékmenet"-> Már ne is haragudj de ha elveszik a kezembõl az irányítást akkor én azt érzem, hogy elvették a kezembõl az irányítást tök mindegy mennyire ragad magával a játék.
A szelektív látást azért írtam mert úgy csináltál mintha minden külsõ nézetes játékot Hack 'n' Slash-nek tituláltam volna, közben pedig ezt írtam ->"hack 'n' slash/akció/ügyességi" Szóval nem értem, hogy mit nem értel.
"Köze nem volt hozzá, hogy a nehézségét szidtam volna."->Tudom, hogy nem a nehézséget szidtad ez csak saját megjegyzés volt. Nekem fél órányi hadonászás után jól esett az a kis ugrálós rész. És ilyen alapon kb. a fél játék idõhúzás volt a Vader-el való küzdelemig.
Viszont egy picit hadd védjem meg (nálam az, hogy SW sokat húz). Rövidnek rövid, könnyûnek könnyû, de van egy célcsoport (most hogy kik azt ne firtassuk), akiknek ez kell. Lefed egy piacot. Nyilván vannak olyan játékok amiket te szeretsz, azokat kell tolni.
Másrészrõl vannak casual gamerek is. Én is az utóbbi 1-1,5 év alatt ebbe a kategóriába csúsztam. Egyszerûen nincs se kedvem, se idõm, se igényem MMO-zni, vagy több hetes RPG-ket tolni vagy akár csak CoDozni, mert a 12 évesek lealáznak, és az nekem nem fun. Ellenben egy ilyen játék nekem pont jó volt. Most így lezavartam egy hétvégén, egy-két havi játékadagom ki is van pipálva.
Persze 13k vaskos érte, és elég nagy lehúzás.
Szóval igazad van persze, de az éremnek két oldala van. Amúgy ezzel a három csillaggal egyetértek. Tízes skálán nálam 6-7, de csak mert SW.
ui: HL2 amúgy a kedvenc FPS-em, a hangulata miatt. Az se egy hû de sandbox játék, de szerintem a jó lineáris játékoknak is van helyük.
"Szerinted valakit érdekel?"
igen, sok embert, köztük azokat, akik utálják ha scriptelt eventek zavarják meg a játékot (nehogy beleköss abba, h a játékok többsége, ha nem 1-2 kivétellel scriptelt eventeket használnak, mert nagyon jól tudom.), fõképp ilyen sûrûséggel.
Példa kedvéért, hogy könnyebb legyen: van pár ellenség, akiket meghagyták, mert valami okosságot tartogatsz a számukra, igenám, de az a segédeszköz, amivel rossz napot szeretnél nekik okozni, az kicsit arrébb van, szóval rohand arrafelé, igenám, de eléred a trigger pontot, és beadja azt, ami "nem érdekelt senkit se" - jobb esetben pedig még azok az ellenségek is eltûnnek, akik ott voltak.
Vagy: Karaktered berohan 1 helyiségbe, és végignézi ahogy elrabolják a királlyányt (vagy akármit, lényegtelen). Amint vége ennek a bejátszásnak, utána meg ezzel, vagy hasonló mondattal nyit: "tejóég! a rohadékok elrabolták! vissza kell szerezni/ meg kell menteni!"
Ellenpélda: PoP is teli van ilyennel, ott viszont beleillik, nem érzed úgy, hogy elvették az irányítást/ megszakad a játékmenet
"Szelektív látás? A TPS kicsit furán vette volna ki magát."
Köze nem volt hozzá, amit leírtam.
Mennyi az idõ? -- igen, szerintem is esni fog...
"Hát ha neked ahhoz a 10 perces egyik korongról a másikra ugrom részhez ügyesség kellet akkor talán nem kellene ilyen játékokkal próbálkoznod."
Nem csalódtam, ismét sikerült saját szájízed szerint értelmezni. Köze nem volt hozzá, hogy a nehézségét szidtam volna. Sõt, elõbb még fikáztál is h hát ez nem PoP nehézségû:
"Vagy, ugrálgatós részeknél, POP módjára, huszad olyan egyszerû mint mondjuk 1 PoP esetében , de legalább ennyivel idegesítõbb ugrálgatós részhez mutatja végig az utat." - ezt írtam. Engedd meg, hogy fordítsak neked:
"uszad olyan egyszerû" -- utalva arra, hogy semmi nehézség nincs, 10 éveseknek csinálták --> A platformról B-re, ami elõtted van, még keresni sem kell.
"de legalább ennyivel idegesítõbb" -- hiába egyszerûbb, annyival idegesítõbb. Nem azért tették bele, hogy bármiféle kihívást jelentsen, hanem, hogy ezzel is húzzák az idõt. Monoton ugrálás, (kis túlzással) makróba rögzíthetnéd a lenyomott gombokat, és végigtudnál rajta menni (jajj, nehogy beleköss, h "megnézném hogyan mentél volna még azokon is túl makróval", mert nyilvánvaló hogy túloztam.
konklúzió: monoton volt az ugrálás, idõhúzás.
"Igazából az hogy ezek a dolgok benne vannak a játékok 90% az egy közhely vagyis abszolút senkit sem érdekel."
Érdekes, kisebb-nagyobb játékértékelõ oldalak mégis ki szoktak térni. Nem konkrétan erre játékra gondolok, hanem általában. Ha annyira egyértelmûek ezek a hibák, ha annyiban benne van, akkor itt-ott-amott (nem noname oldalak) miért térnek ki rá esetenként?
Mert nem mind1 az elõadás/megvalósítás módja. Ezeket meg lehet oldani úgy is, hogy nem veszed észre, többé-kevésbé beleolvad a játékmenetbe. Példa? HL2. Úgy reklámozták h jajj, mecsoda AI van benne - épületalattátbújósvideó.avi - Mégis, hülyére van/volt/lesz scriptelve, mégis lesz*rták kb.
Sok játékban alakalmazzák a QTE-ket (quick time event), melyben a megszokott "nyomd meg a felvillanó gombot, x idõd van rá" megoldást alkalmazzák. Scriptelt? igen! Élvezhetõ? IGEN! Kihívás? attól függ. Van ahol nem randomizálják (pl tfu2) a megnyomandó gombot, akkor csak reflex+memória kérdése.
Mindezektõl függetlenül a QTE-k jók voltak itt szerintem, látványosak.
Kíváncsi leszek ezekbõl mit hozol ki... komolyan.
"Másfelõl, csak azért, mert 1 játék külsõ kamerás, nem lesz hack n slash (hogy k a negatívumoknak 90%ban benne legyenek)" Nem is azt írtam hanem, hogy "hack 'n' slash/akció/ügyességi"->Szelektív látás? A TPS kicsit furán vette volna ki magát.
"Pont ez a lényeg. A játéknak miért kell az utolsó körökben erre építenie?"-> Hát ha neked ahhoz a 10 perces egyik korongról a másikra ugrom részhez ügyesség kellet akkor talán nem kellene ilyen játékokkal próbálkoznod.
--- tudom, pont ez a baj. Nem a játékélményre mentek rá ezek a dolgok, hanem azért, hogy még ezzel is kitolják a játékidõt.
Itt van pl a Darksiders, az igazi H'n'S játék, mégis a puzzle részek jók voltak benne, igaz kicsit már sok a vége fele...
Másfelõl, csak azért, mert 1 játék külsõ kamerás, nem lesz hack n slash (hogy k a negatívumoknak 90%ban benne legyenek)
"Az lehet de a TFU nem az ügyességi részekre épít "
Pont ez a lényeg. A játéknak miért kell az utolsó körökben erre építenie?
Látom sikerült kiemelni neked is azokat, amikbe bele lehetett kötni. "Gratulálok!"
IGN: Zaraki
grafikára nagyon jó.
10-bõl 8 pont.
😄
Ide tökéletesen illik, a guta megütött, amikor a program szájamba rágja h (irányítást elveszi, kamera közepes sebességgel odaúszik 1 üres területre, majd ellepi x+1 ellenség)--> ODA KELL MENNI/Jajjhát, jött erõsítés =O
Vagy, ugrálgatós részeknél, POP módjára, huszad olyan egyszerû mint mondjuk 1 PoP esetében , de legalább ennyivel idegesítõbb ugrálgatós részhez mutatja végig az utat. Másik szintén monitorbeütös featire a 'Meredek lejtõn csúszok' dolog... közben még ugrani sem lehet. TFU 1-2 animációnak elmenne, 30-40 percben meg lehetett volna csinálni a két részt.
Szintén, elsõ részben is - és sajnos nagyon sok ilyen jellegû játékban is- látott dolog: Adva van 1 boss, soksoksoksok hpval, mert az jó. Mégis, amikor leütöd, mi történik? mondhatni semmi baja, bealáz kicsit, és
a) ismét teli hpval kezditek elölrõl
b) annyira elpics*zott, hogy alig bírsz felkelni, ellenség eltûnik (mind1 miért) te pedig folytatod utad, h NAMAJDEGYSZER...!
Ajh, afrikában éheznek, nekem meg ennyi bajom van -.-'

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Hol vannak azok a kihívást jelentõ játékok, amikkel heteket, vagy hónapokat játszottunk megunás nélkül? Vagy 10x kivitted és még mindig állati jó volt??
A fejlesztõ cégek szerintem már totál nem foglalkoznak a fórumos véleményekkel, mert megvannak a jó eladások, tehát logikus hogy a kritikát megfogalmazók a kisebbség...
A Jedi Academy-ben lévõ fénykardozásnál még az is jobb érzést keltett volna ha arcon csapkodom magam. Szerintem borzasztóan idegesítõ és unalmas játék volt még 7 évvel ezelõtt is.
TFU2: Hát különösebben rossz dolog nincs a játékban, inkább csak kevésnek nevezném. Olyan mintha félkészen adták volna ki. Jobban ki kellet volna bontani a sztorit, több változatosabb pályát kialakítani, alakítani a harcrendszeren és inkább egy kicsit a fénykardos támadásokra koncentrálni. Nagyon sok lehetõség volt ebben a játékban amit a fejlesztõk kihagytak. Én csalódtam benne.
Miután végigtoltam úgy gondoltam itt az idõ végigjátszani újra az elsõt ezúttal patch-ekkel és magyarosítással felszerelkezve. Elképesztõ, hogy mennyivel érdekesebb, hangulatosabb, változatosabb mint a második. Nekem nagyon bejön az egész ahogy van. Egyetlen negatívum talán csak a rögzített kameraállás a boss harcoknál de ezen kívül minden remek.
Nem olyan rossz vétel, de ennnyi pénzért borzasztó rossz vétel. A fejlesztõk is elgondolkozhatnának rajta, játékok mit nyújtanak ebben az árkategóriában. A jedi academy szerintem élvezetesebb lézerkardos program, mint ez a SW program. Azért ha "akciós" lesz az ára, beruházok rá, de nem leszek lesújtva, ha nem jutunk el addig az "akcióig"..
az ilyen tartalmú játékokat adhatnák fél áron
Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato
A vevõ végigviszi a játékot 4-5 óra alatt. Utána mi lesz? Tudom, játszhat vele újra elölrõl? <#gonosz3>#gonosz3> Ezért kiadni 10+.000 ft-ot vagy 50+ eurót... Nagyon komolytalan!
Az elsõ részt kb. a feléig voltam képes elvinni, annyira bugyuta, hack and slash az egész. 10 éves kor környékén kiváló.
Julius Caesar: biztos a tényleg idegesítõ nyögdécselés miatt vont le egyet, mert étnyleg nagyon durva, hogy összeroppantasz egy lépegetõt, majd ha véletlenül megsebesülsz, erre a karakter olyat nyög, mintha mintha tökön rúgnák :-)
\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Gaming is believing.
PSN ID: Lord_Mortanius
lézerkardozást mindig is untam
a JK marha jó és hangulatos pályáit sajnos nem tudják már hozni ezekben a csilivili részekben...
A zenére és a hangokra nem értem miért adtatok 4 csillagot, szerintem a zene pont jó, a karakterek hangait is sztem jól eltalálták. Szerintem jellegzetes lett Kota meg Galen hangja és alakítása.
Az tény, hogy nem egy hosszú, és újrajátszható játék. De leírtam itt az Sg topikjában is, szerintem egy rajongónak a két játék egy pakban simán megérne 4-5 ezret, és ennyi játékért fair ár is lenne.
Hát én tervezem hogy összeszedem mindet. Bár majd youtube videó segítségével <#hehe>#hehe>
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
OFF
Mondj arról véleményt ami még meg sem jelent, mert azt úgy kell... <#levele>#levele>
Nem értem, hogy lehet leszolni egy olyan céget aki még rossz játékot nem adott ki. (BioWare)
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Sajnos elkallódot a Jedi Outcast-om valahová, pedig az a Star Wars fénykardozós játékok mestermûve, játszanám most orrvérzésig.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni