108
  • rágógumi
    #108
    lehet azért hagyta ki a videókártyát mert van integrált.:D
    én 45k-ból hoztam össze gépet valakinek HDD nélkül.. de beleraktam egy 80gb-os cuccot ami használtan nem lehet olyan drága.. szóval 50k-ból összerakható egy gép.
  • Balumann
    #107
    Kihagytad a videókártyát, meg ha új gép akkor gépház is kell. Tehát azért teljesen új esetén még egy + 10-15 kb.
  • hdo
    #106
    MSI-GF615M-P33 alaplap - 12225 Ft
    AMD Sempron 140 2,70 GHz - 8038 Ft
    Apacer 1024 MB DDR3!!! 1333 MHz x2 - 9824 Ft
    Samsung 160 GB HD161GJ - 8892 Ft
    LG GH22NS50 OEM - 4362 Ft
    Codegen 7013 G5 350W - 10050 Ft

    Ez akárhogy is nézzük összesen 53391 Ft. Forrás: ipon.hu

    Ennél szarabb gépet keresve se tudnál összerakni új alkatrészekből, mégis kiválóan fut rajta a Windows Ultimate, meg alatta a 3 multibox kínai MMO kliens minimum 30 FPS-sel, játszós Pistikének.
  • Balumann
    #105
    Azon okokból te észlény, amit leírtunk már tíz milliószor,
    - 1 éve van kinnt kb., és nem mindenki tud oprendszert telepíteni, illetve akarja megszokni az újat, amikor xp-hez is alig ért, az minek telepítse aki havonta 1-2x kapcsolja be
    - Nincsen olyan számítógépe, amin stabilan tudna működni
    - Vállalatoknál, különböző helyeken, ahol sok számítógép van, nem éri meg a már beállított (és nagy valószínűséggel amúgyis csak 1-2 dologra használt, amire az xp is megfelel) XP -t leváltani (pláne ha szintén nincs meg a megfelelő számítógép, ami stabilan elvisz).
    - Kurva drága, és vannak akik nem szeretnek, vagy eleve nem is tehetnek fel Windows 7 -et, mert olyan környezetben mozognak, ahol ezt figyelhetik.

    Mindezek ellenére a Windows 7 felhasználása NÖVEKSZIK, a Windows XP pedig csökken, a másik amit gondosan figyelmen kívül hagysz, hogy aki ilyen gépen kipróbálja egyszer a Windows 7 -et, az már véglegesen is azt használja, nem teszi vissza az XP -t.

    "sablonos csúsztatás hegyeken és nézőpontokon túlról" Nézd, ha én dícsérek valamit, akkor az biztos hogy úgy van, a Vista -t teljes erőből fikáztam még én is. Mostmár 1 éve használom a rendszert, és tudom mi az ami sablonos csúsztatás, és tény. Ezek tények, és kb. 1% -át ha leírtam a rendszer előnyeinek, és amit kb. jópárszázezren meg is tudnak erősíteni, akik nem ennyire elfogultan támadják, mert ha a netbookon nem megy jobban, akkor mindenen csak szarabb lehet... omg.
  • dj ozsi
    #104
  • dj ozsi
    #103
    [Nos ha ennyire jó lenne ahogy itt alább beállítjátok (sablonos csúsztatás hegyeken és nézőpontokon túlról) akkor már csak egy valami nem fér a fejembe:

    ilyen "átütő erejű"-en "szuper" ez az OS (?) és csupán egymásfél óra a telepítési ideje, akkor mégis hogy lehet, hogy az utóbbi egy évben mindössze az emberek 12-17%-a telepítette fel világszinten a számítógépére ?
  • TreDoR
    #102
    "de sajnos a #86-dik hozzászólásom óta, nem kaptuk meg a választ, hogy mindezt miért?"

    Ritkábban fagynak a programok, viszont cserébe alapból megeszik 1 giga ramot. Az UAC-ot, amikor feltelepítettem 2 nap után kilőttem, mert mozdulni sem tudtam tőle. Kb. 6 hónapja van fent a 7, de nem romlott a teljesítménye, XP-t félévente újra kellett húznom, mert belassult, még többet fagytak a programok, stb.

    "ramaty eladási statisztikáiból is és az egy éves rövid pályafutása során felhozott, gyatra 10-15%-os szereplésén is meglátszik."

    Jól mondod, 1 éves. XP hány éve is van kint?...
  • Balumann
    #101
    És senki nem mondja, hogy kötelező olyan gépet venni, amin elmegy a Windows 7 is, ha az tökéletesen megfelel az igényeinek. De nagyon sokan használják sokmindenre a gépet, akiknek fontos a stabilabb működés hosszabb távon, a gyorsaság (ami miatt XP esetén is vennének új gépet) - pl. különböző szerkesztések, fejlesztések, játékok, hd filmnézés, stb., a Windows 7 az ilyenekre fejlesztett hardvereken nyújt sokkal többet az XP-nél, és aki kipróbálja, vagy ha nagyon makacs akkor használja egy ideig, az többnyire elégedett az új rendszerrel.
    Én nagyon elégedett vagyok vele, semmi problémám nincs vele, szinte semmi hátrányát nem érzem, csak előnyök ezreit.
  • Balumann
    #100
    Én meg értetlenkedve nézek, hogy hogy lehet valaki ennyire elfogult még, hogy ennyi baromságot összehord. Egy dologban egyet értek, nincs mindenkinek szüksége olyan gépre, amin a Windows 7 optimálisan elmegy (dupla mag, 2 giga ram), és tablet PC -ken, netbookokon, régebbi laptopokon is túl lassú a Windows 7. A 900HA -mon én is Windows XP -t és Ubuntut használok, ennek ellenére asztali gépen, amire hangsúlyozom hogy Vista után én is kételkedve tettem fel, egyszerűen mérföldekkel jobban teljesít, még a frissen telepített XP -nél is. Bármi amit használtam ezen a gépen, szemmel látható volt a teljesítménynövekedés, videószerkesztés, játékok, zeneszerkesztés (cubase) és más terén.

    Továbbá nem értem, mi az hogy 1000% -os kompatibilitás linuxal? Ext4 -es fájlrendszert tudtommal sem XP -n, sem Windows 7-en nem lehet érzékelni, ext3 -ast mindkettőn sikerült elérnem, a megosztások (fájl és nyomtató) meg tökéletesen működnek. Nekem ezen az asztali gépemen fenntvan egy Debian, egy Ubuntu Studio 10.10, egy Windows server 2008R2 és a Windows 7 is (OSX -el is próbálkoztam, de abban túl sok dolgot nem sikerült működésre bírnom még). 3 évig használtam ezen XP -t, és mostmár kicsit több mint 1 éve Windows 7 -et (azóta csak egy videókártyát cseréltem + 500 giga vinyó)...

    Hogy a Windows XP atomstabil lenne, hát ezen azért jót nevettem. Maximum telepítés után 2-4 hónapig. Windows 7 meg már 1 éve van fennt nálam, és 1 fps -el nem csökkent a játékok sebessége, mint friss telepítésekor (ja és jónéhány játékban 5-10 fps-el több is van, mint XP-n, bár valamelyikben nincs - főleg azoknál van, amik nincsenek 2 magra optimalizálva!).

    Mindamellett, hogy megfelelő gépen biztonságosabb, stabilabb hosszabb távon, fejledtebb a hardverkezelése, sokkal több hardvert alapból felismer vagy netről automatikusan feltelepít, több ezer apróság van ami sokkal kényelmesebbé teszi a használatát (aero felület, tálca testreszabhatóság - pl. ablakok csoportosítása), több mappanézet, egyszerűen beállítható dokumentumok,képek,videók,zenék a "könyvtárak" -ban - akár több mappa kiválasztásával), akkor ha kiiratom a kiterjesztett fájlokat, átnevezéskor nem jelöl ki, több átnevezése egyszerre (kb. azok amik miatt Total Commandert volt érdemes használni eddig), fejledtebb hangkártya kezelés (az alkalmazások közül egyszerre tudja valami használni a mikrofont, míg másik pl. felvevő program a sztereo keverőt tudja használni!), akkor az asztali widgetek, amik mindig az asztalon maradnak, szintén gyorsak és nem igényelnek sok erőforrást és nem is fagynak le, a hálózat kezelést már leírtam (fejledtebb hitelesítés kezelés, adhoc illetve ap automatikus felismerése, stb.), fejledtebb tűzfal, akkor az UAC ami nem engedi, hogy rendszergazda jogosultsággal fusson le bármi, ami elindul, és még órákig sorolhatnám.
    Legyél szíves venni végre a fáradtságot és félretenni az elfogultságodat a Windows 7 -el szemben, és nézz utána szépen részletesen, hogy ezeken kívül is akár miben nyújt még plusszt minden téren a Windows 7 rendszer. Mert így csak téged fognak hülyének nézni. Még hogy tízezer hátrány, egy sincsen szinte ma már XP -vel szemben, ha megvan az optimális gép, és ésszel fejlesztés, bővítés esetén az jóval 100-150e alatt van...
  • dj ozsi
    #99
    Szívből örülök, hogy ilyen makacsul agitáltok a Windows 7 mellett, hiszen ha másképpen nem veszik, viszik, akkor
    kénytelen-kelletlen fórumokon kell hát agitálni, de sajnos a #86-dik hozzászólásom óta, nem kaptuk meg a választ, hogy mindezt miért?
    Ott van a 8 éve minden téren bevállt , atomstabil XP, ami a legősibb gépektől a legmodernebb 16 magos gépekig mindent támogat (4 magot csak a feladatkezelő is képes kijelezni az XP-ben)
    1000%-os kompatibilitással, a Linuxoktól kezdve , az addigi össze Windowsig, beépítve, 1millió Total Kommander plugin, amikkel a Windows 7-tel kompatibilisebb, mint amaz saját magával és főleg a régebbi Windowsokkal.
    A Windows 7 minimálgépigényénél erősebb gépre pedig 100 felhasználóból csupán egynek van igazán szüksége, mint ahogy ez a Windows 7 igen ramaty eladási statisztikáiból is és az egy éves rövid pályafutása során
    felhozott, gyatra 10-15%-os szereplésén is meglátszik.

    Tehát még mindig nem láttunk egyetlen olyan nyomós átütő okot, amiért érdemes volna a tízezer másik hátrányával szemben az XP-vel, ahelyett feltelepíteni, BÁRMELYIK számítógépre is.
    Ahogy láttuk, a netbookokon, éppen hogy elmegy, a nagy dírrel-dúrral beharangozott tabletekre sem ajánlják (pedig elvileg van benne multitaccsszkrín támogatás meg minden> oda ne oldalazzak, XP-ben is van sőt van külön XP Tablet PC edition is)
    Asztali gépekről is folyamatosan sikálják vagy sikáltatják le (többek között velem) hogy rakjam fel helyette az XP-t.
  • Balumann
    #98
    A Windows 7 minimális követelménye az az a netbook ami neked is van, az ajánlott pedig a két magos és 2 giga ram. Ez körülbelül teljesen új komplett gép esetében valóban inkább 60-80 ezer Ft - de ezen már tökéletesen élvezheti a Windows 7 összes előnyét, szopás nélkül. De a demagóg csúsztatást inkább te csinálod azzal, hogy teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy a gépek fejleszthetőek, egy két magos proci már 11e Ft -ért kapható (!!!), 1 gb ram kb. 6000 Ft újonnan (!), ha alaplap is kell akkor mondjuk az is egy 12 amibe ezek belemennek, ilyen géphez táp is kb. 5e Ft. És ebbe még hozzá lehet számolni, hogy a régi hardvereket meg el lehet adni.

    Windows 7 licensz az valóban nincs benne, létezik warez is... majd megveszik a vállalatok, akiknek szükségük van rá, meg azoknak akiknek van pénzük, illetve akik a géphez kapják (azokban nyilván benne van kedvezményesen az ára).
  • dj ozsi
    #97
    Ez az ami egy újabb demagóg csúsztatás:

    50ezerér amilyen gépeket kapsz, ugyanúgy a Viszta/hetes minimál gépigényeinek felelnek meg, amivel ugyanúgy szopni fog a paciens, mint ahogy azt 90 hozzászóláson keresztül ecseteltem. Ha olyan gépet akarsz venni a Windows 7-hez (!) ami alatt már kényelmesen csúsztatja a kövér nagy valagát,
    csak a puszta OS, akkor az viszont már 150-200 ezer forintba kerül alsóhangon, és akkor még mindig nincs benne a Windows 7 licensz ami, külön annyiba kerül mint nekem az alább látható komplett gépem.
  • hdo
    #96
    Teljesen félreérted. Az alapszituáció az, hogy itt sokan azt hiszik, hogy 200 ezer forintos gép kell win7 alá. Erre válaszoltuk mi, hogy ez nem igaz, mert az összes újonnan vásárolt konfiguráción tökéletesen fut, és nem a felhasználói programok kárára.
  • Balumann
    #95
    Ez nagyon szépen hangzik, de az oprendszernek millió feladata van, biztonság, hardver és szoftverkompatibilitás (64 bit esetén 32 bites alkalmazások futtatása is, ami nem tudom próbáltad-e milyen Windows XP-n... ami miatt abból gyak senki nem is használ 64 bitest), minél több hibalehetőség kivédése (kezdve szoftverütközések, driverek, szolgáltatások), hálózat kezelése (pl. ELTE -n kb. 10 dolgot be kell állítani most, hogy a radiuszos hitelesítést el tudja végezni a wifi, és föl lehessen csatlakozni, Windows 7 -en meg csak tök simán be kell lépni... csak hogy egy egyszerű példát mondjak), memóriakezelés (pl. ha kevés a videókari memóriája, sokkal profibban kezeli és megosztja a rendes memóriával). Akkor ott van az előtöltés (prefetch) szolgáltatás fejledtebb változata, amitől gyorsabban indulnak el az alkalmazások. Mindemellett alapból egy nagyon szép és könnyen megtanulható, jól és hatékonyan használható aero felületet kapunk, pont annyira testreszabhatóan ami kell általában egy usernek, és nagyon tetszik pl. a hasonló elemek egymás mellé rendezése (a csak ikonokat meg az egybe csoportosítást azt kivettem mondjuk, csak akkor csoportosítja, ha elfogy a hely).
    Mondhatsz akármit, a Windows 7 egy kegyetlenül jól sikerült oprendszer, és 2 giga rammal (és pláne 2 magos procival) messze jobban jár bárki, mint egy XP -vel, legfőképpen hosszabb távon, mert stabil marad. Messze nincs annyi probléma, mint XP-vel. Nagyon régi hardverekkel nem kompatibilis, ez tény, cserébe az újakat viszont az nélkül felismeri többnyire, hogy bármit is telepíteni kelljen, sőt sokszor le tudja tölteni a netről is magának (pl. a K750i telefonomat egy jódarabig nem ismerte fel, aztán 3 hónapja kipróbáltam, rádugtam, és letöltötte egyből, azóta tökéletesen megy).
    A Windows 7 a plussz szolgáltatásokkal, több erőforrás igénnyel éri el azt, hogy egy gyorsabb gépen gyorsabb, stabilabb és jobb legyen. Tökéletesen beleillik egyébként az általad tanult, kissé eléggé óvodás megfogalmazású definícióra, mert ezeken valóban biztosítja az optimális teljesítményt.

    Ennél gyengébb gépeken viszont valóban az XP a gyorsabb - legalábbis friss telepítéskor, aztán ha már fölraksz rá jónéhány dolgot, használattól függően, lehet újratelepíteni, mert sorolja a problémáit.

    Abban egyet értek, hogy kiadhatott volna olyan verziót is, ami régebbi hardverekre van optimalizálva, de az gyakorlatilag egy XP lett volna.
  • dj ozsi
    #94
    "Szarabb gép nem volt kéznél?"

    Nem tudom, ez így néz ki. 60 ezer forint volt újonnan egy év garanciával.
    Ennyi pont kijön egy hónap minimálbérből, ha egész hónapban nem zabáltam, laktam, éltem, amire az országban 10ből 9 millió gój be nincs jelentve. Persze azt is megértem hogy az itt jelenlévők nem gójok, és van annyi pénz a bőrük alatt, hogy bármikor kiránthatnak 200-300 ezret "Viszta Redi" baromi trendi gépekre.
  • dj ozsi
    #93


  • Komolytalan
    #92
    A pofád érvelésre használd, vagy gyere ki a hóra kis köcsög.
  • Komolytalan
    #91
    Itt:
    "Ezt úgy írtad, mintha ilyen géphez szinte alig lehetne hozzájutni. Már nem is lehet nagyon ennél gyengébb gépet kapni... "
    Miért evidens az, hogy pont akkor veszek új gépet, amikor az M$ úgy érzi hogy ki kell adnia egy új oprendszert? Most őszintén, mi az op.rendszer feladata: Mi valami ilyesmit tanultunk anno: "A felhasználói programok számára biztosítja a rendelkezésre álló erőforrások optimális kihasználását." Ebben hol van az, hogy egy jobb oprendszerhez jobb gép _kell_? Nincs jobb gép. Ha az oprendszer jobb, akkor legyen ezen is jobb, ha nem, akkor meg az nem jobb. Az hogy 32 bit helyett 64 biten címez nem indok +1G memória és +1 mag fogyasztásra.
  • mousee
    #90
    Csodállak, hogy ilyen kitartóan írod ezeket a postokat, amin mindenki csak röhögni tud :)

    Aki ma új gépet vesz, annak nem sok 30-40 ropi egy full új gépért. Viszont azon a konfigon már az xp valószínűleg szarabbul fog teljesíteni, mert nincs driver a HW-hoz, nincs 64 bites kihasználtság (van 64 bites XP, de driverileg háááát, hagy maga után kivetni valót).

    Ahogy írták, sok user már kezd önálló lenni, előbb vagy utóbb elkezd videót, hangot, képet szerkesztgetni, ahol (főleg a videónál) erősen érezhető a 64 bit hiánya.

    A win7-el sokkal kevesebb gond van, nincs driver mizéria, a legtöbb HW-t szépen felismeri magától, nem kell a usernek szopni vele.

    Régi gépen, amin ezer éve megy az XP, és nincs vele gond, evidens, hogy nem kell lecserélni. Ha új gépet veszel, akkor viszont jöhet a win7. Sokkal kevesebb gond van vele, és a mai legolcsóbb konfigonon is jobban teljesít, mint az XP (tapasztalat).
    Linux pedig mehet a speciális esetekben (lásd #29 #35), vagy amikor magadnak lövöd be a rendszert (nekem sokkal kényelmesebb az ubi, mint a win7, pedig mindkettőt használom), szervernek meg azt kell használni, amit a rendszergazda tudása/pénztárcája megenged.
    Nyilván 900mhz-n nem fog jól menni a win7, de 286-oson meg el sem indul az xp. Most akkor szarazikszpé?

    Mindig azt kell használni, amire az adott esetben szükség van.
  • jaspercry
    #89
    -Nézd,teljes jogod xp-t használnod!
    Szerintem ,nem csóroság kérdése 2-3 évente,számítogépet frissíteni,ujjat venni!
    laptopnál 5évente.
    Nem vagyok gazdag sőt,mostmár csoró kategoriát súrolom,de mindig akatt egy kis pénz fejlesztésre,persze én nem várom meg ,hogy teljesen elavuljon....
    Most teljesen fillérekért lehet kapni ,viszonylag modern gépeket.
    Miért agitálsz? WIN7 nem kötelező,linux sem....
    ez nekem olyan mint azon vitatkozni ki miért nem szereti a kakaos palacsintát,mert a krémes jobb,de a palacsinta kisebb gyomorba is elfér...
    neked nem jön be "winfos7" ez van .
    "a vélemény olyan ,mint a segg,mindenkinek van"
  • dj ozsi
    #88
    " USB penről 17 perc alatt instalálom HDD-re "

    Hány terrahertzen?

    Ó, egyébként van itt 2 perces Viszta install is, 100% Windows 7 kompatibilis !

  • dj ozsi
    #87
    A Windows 7 a Microsoft egyik legnagyobb bukása a Millenium óta, még nagyobb az arcul csapás, amikor emelt fővel, harci diadalmenetbe, harsogják szerteszét, demagóg módszerekkel, hogy mennyire trendi, miközben ezzel párhuzamosan BETILTJÁK az XP-vel árusított gépeket, holott a statisztikák szerint, még a legjobb esetben is minimum 2x annyian használják a Windows XP-t mint a 7est, de inkább 4x-5x annyian.

    http://itcafe.hu/hir/microsoft_windows_xp_vista_win7.html

    A Visztával már be is ismerték a bukást, de kijönnek egy olyan OS-sel , ami a kezdőcímképernyőjén kívül tkp. NEM különbözik a Vistától, majd mintha misem történt volna nyomják tovább a demagóg rizsát éjjel-nappal.

    Nem tudom kedves gyerekek, ez csak engem emlékeztet az öszödi beszédre, a "hazudtunk-reggel-délbe-este-minden hullámhosszon" posztkommunista bolsevista cionista fasisztákra, vagy másokat is?
  • dj ozsi
    #86
    Majd legyetek már oly' szívesek feltétlenül nem elfelejteni szólni, ha találtok még valami elmítésreméltó előnyt is az XP-hez képest, amiért érdemes volna hozzá venni egy új gépet 150-200ezerért ! Hátha sikerül meggyőzni a csóró nagytöbbséget akik máig valamilyen érthetetlen okból, az elmaradtott Windows XP-t használják...
  • hdo
    #85
    Tehetek hozzá?

    - USB penről 17 perc alatt instalálom HDD-re
    - Itel GMA 950-en megy nekem az "AJRÓ", 87 ezer forint volt a "netbúkkom", ha az nem olcsó akkor nem tudom mi
    - aki a User Account Control kikapcsolásához, nem a vezérlőpult, User Accounts pontjára megy, az vagy kretén, vagy még soha nem látott vezérlőpultot
    - Compaq Deskpro gépem van régebbről 266 MHz-es PII procival, és 64 mega rammal, 27 másodperc alatt bootol rajta az XP Pro SP2, Win7-et még nem láttam bootolni több mint 25 másodperc alatt
  • Balumann
    #84
    Nah, hát akkor menjünk végig.
    Az NTFS kompatibilitása ellenére volt egy kicsi változtatás a fájlrendszerben, ami én gyanítom, hogy éppenséggel valamilyen biztonsági, vagy teljesítménybeli célt szolgált. Én a Partition Magic 8-ról tudtam, hogy azt el kell felejteni win 7 -en, mert az felajánlja, hogy kijavítsa-e ezt a "hibát", aztán utána már nem lehet bebootolni. Eazeus Partition Master viszont többször is sikeresen módosította a rendszerpartíciót is (cd-ről bootolva). A Win7-es partícióm lementését megoldottam a linux gparted-el (azzal is méreteztem amúgy win7 -es partíciót), aztán gzip, és tádám kész a negyed akkora lemezképfájl,ami ráfér duplarétegűre.

    A Windows 7 -nél világosan le van írva, hogy mi az ajánlott gépigény, én nem is értem, hogy jutott eszedbe fölrakni egy 900 Mhz-es notebookra, egyébként meg mi az a 64 megás intel integrált videókártya, ami DX10 -es?? A Windows 7 -ben meg tudod nézni szépen, hogy milyen szolgáltatások foglalják le ennyire a memóriát illetve procit + utánakeresve megértheted, hogy miért igényel ennyit a Windows 7 rendszer.

    Windows XP -vel én személy szerint milliószor többet szívtam, mint Windows 7 -en, mostmár lassan 1 éve van a gépemre feltelepítve, én studio programoktól (zene és videó szerkesztés) kezdve programozó szoftverekig, virtuálisgép alkalmazások, hálózati programok, játékok, hd filmezés, mindenre használom/használtam amire lehet egy gépet szinte, és teljesen meg vagyok elégedve a Windows 7 -el. Nem tökéletes, az sose lesz semmi.

    Mint fentebb említettem, a netbookomon én is leteszteltem a Windows 7 -et, le is mentettem a partícióját, ha veszek bele majd 1 giga ramot, akkor megint megpróbálkozok vele, de azon maradtam az XP és Ubuntu párosnál. Azon az XP szépen el van, mondjuk annyit nem is használom, mint ezt az asztali gépemet, ettől függetlenül a Windows 7 egy gyorsabb gépen akkor is messze jobb, az XP-nél.
  • TreDoR
    #83
    Szarabb gép nem volt kéznél?
  • Rotyoka
    #82
    Ez mind mind azt bizonyítja, hogy szerencsétlen vagy
  • passatgt
    #81
    béna vagy
  • duke
    #80
    Kivancsi leszek, hogy meddig marad meg az xp. Jo vicc lenne, ha M$-t vegul a sajat oprendszerevel szivatnak meg az emberek. Meg ha a ceg nem is tamogatna, a linuxhoz hasonloan lelkes programozok vinnek tovabb a tamogatast, meg irnak az uj drivereket hozza, es szarnanak a windows 8,10,20,30-as valtoztaira.
  • dj ozsi
    #79
    Több mint egy éve próbálom megfejtni a rejtélyt, próbálok rájönni a Windos 7 előnyeire az XP-vel szemben, de minél jobban ásom bele magam a témába annál több hátrányt találok az XP-vel szemben:

    - kezdjük először is ott van, hogy az állítólag visszafele kompatibilis NTFS-e széthullik a régi jó bevállt Norton Symantec Ghost 11.5-ös alatt, ami 8 éve stabilan és megbízhatóan rakott már nekem vissza 8 különböző Linux disztribúciót, XP és Windows 2000 hegyeket, valamint néhány Win98-at is az idők folyamán, de most a drágalátós Windows 7ecske tesztecskéje kedvéért be kellett szereznem egy teljesen más particiómentő programot, ugyanis a saját rendszervisszaámításaiban nem bízok. Nem is tömörít semmit a lemezkép fájlon és hát persze hogy nem egy darab fájlba pakol mindent, hanem 25ezer alkönytávrba szerteszét szarik mindenféle idióta hülyeséget, hogy még véletlenül se lehessen kihámozni, hogy azokból melyik a rendszervisszaámító lemezképfájl,

    - aztán nézzük csak a méretét, tudom, ma már nem sok 10 giga, de a legtöbb SSD-vel szerelt notebookban , amiben az SSD meghajtók fizikai megbízhatósága és gyorsasága ezerszer fontosabb, mint az hogy egy tetves WinFOS 7esen élvezkedjek, az is hétszentség, és jelenleg a 16+4 giga SSD tárhelyemen 3 igazi Opperációs Rencer figyel: egy XP, egy ubuntu 10.10 és egy Mac OSX (igen jól látjátok) de a drágalátós WinFOS 7ecske tesztecséje kedvéért mind a három másikat legyilkoltam egy időre a gépemről (persze előbb gondosan elghostoltam mindent) hogy legyen hova tespednie mind az egész estét betöltő 10 gigájának.

    - fel is ment rá csont nélkül, röpke másfél óra alatt a 900 Mhzes , 1 giga DDR2 ramos , SSD meghajtós gépre (kicsire nem adunk, fő a végcél !)

    - elször ekkor jött a mellbecsapás : az állítólag DirectX10 kompatibilis, Pixel és Vertex shader ready 64 megás Intel videókártyámon sehogy sem akart elindulni a roppant izgató Aeró felület, pedig korábban az XP alatt 60 fps mellett mocorogtak a szerteszét blúrozott áttetsző üvegablakok, csak akkor lassult be, mikor az alábbi képsorokon mellé még teljes képernyőben fel is vettem pofátlanul a komplett deszktopot a 900 Mhzes Cerkán. Tehát technikailag megoldható lett volna az Aeró a WinFOS 7-re de a drágalátós Mikroszoft programozók eldöntötték, hogy óccsó netbúkkon NEM LÖSZ AJRÓ, fizessé öccsém 200-at oszt majd lesz minden !

    - mivel az aerón kívül még csak hírből sem ismerek más fícsört a 7esből elkezdtem hát kutatni utána, hátha találok valamit, de lépten nyomon az UAC kötöszködött , hogy ő márpedig jobban tudja nálam , hogy én mire szeretném és hogyan használni a gépemet, fél óra újabb fórumkotorászás után meg is lett hogy kapcsolhatom le az UAC-ot, aztán rájöttem, hogy egy 6-odikos gyerek szintű makróprogrammal az UAC nevű betonvédelem, meg is kerülhető

    - próbáltam rájönni, miként kezeli jobban a minimum 1 giga ramját amit megkapott, mint az XP a minimum 64 MEGA ramját, de sehogy se jöttem rá, mivel minden 8-10szer lassabban történt, mint a szétgyilkolt ősöreg XP-men bármibe is kezdtem, próbáltam rájönni, hogyan kezeli gyorsabban a 900 Mhzes procit, mint az XP a 233-as MMX Celeront, de csak nem jöttem rá.

    - egy-két villámkékhalál, és a teljes 1024x600 felbontású képernyőt betöltő Start menü lekapcsolásának a lehetőségének a hiánya után kezdtem kételkedni a Windows 7 stabilitásában és korszerűségében, (hú de finom voltam)

    - végül feltette az i-re a pontot, mikor a rendszervisszaállítás után teljesen elhalálozott (nem lemezkép alapján) , nyugodjék békében !

    R.I.P Windows 7 2009.09.23-2010.10.5

    más gépeken volt még "szerencsém" tesztelni a nagybecsű XP módot, amelynél szarabb virtualizációs szoftvert keresve sem találni széles-e interneten, VirtualBox , VMware, XEN, mellett nem is értem , hogy mit akar még a mezőnyben?

    Végső elkeseredésében a Májkrémszaft még egy megkésett és megtört IE9-cel kecsegteti a 12-17% Windows 7 felhasználót a világban ! Gratulálok a mentőötletükhöz !

    Ezúton kérek mindenkit hogy aki talál még használható fícsört a Windows 7-ben mentsük meg a végső kipusztulástól ezt a kihalófélben lévő állatfajt, mert veszélyben az Operációs Rendszerek diverzitása !
  • sanyicks
    #78
    Hát a kötekedő kis geci az nem én vagyok. :)
    Nem én írok folyamatos faszágokat a nyílt dolgokról és dícsérem az egyértelműen szar dolgokat (pl flash).
    Egy kattintódroid vagy, nincs ezzel probléma nem lehet mindenki gondolkodó ember, csak ne terjeszd a marhaságokat ha nem értesz hozzá, vagy mert érdeked fűződik hozzá. Menjél el afrikába hittéríteni, úgy is mindegy gondolom most sem kapsz pénzt a térítésért ;)
  • Balumann
    #77
    Hát, ez tényleg nem hihető, bár nem tudom, hogy ez hogy jön ahhoz, amit én írtam.
    Mindenesetre sejtem mire gondolsz, gépet bővíteni nyilván nem azért kell, mert új oprendszert készített a Microsoft, ami csak jobb gépeken működik használhatóan, XP vagy linux vagy Win98 is akár, jobban megy ha jobb a gép. Az informatikai világ fejlődik, a hardverek is olcsóbbak lesznek, igény esetén már nem lehetetlen beszerezni 2 giga ramot, 2 magos procit meg pláne. Sok embernek megéri, és meg is teszi, akinek meg megfelel a korábbi az meg marad annál.
    Amit állítottam az az, hogyha ilyen gépe van valakinek, akkor a Win7 a legjobb választás, és nincs olyan magas áron. Laptopoknál is már szinte csak ilyet lehet kapni, ami 2 magos, és 2 giga ram, "Win7 ready", haveromnak tettem fel múltkor a 100e Ft -os laptopjára, és perfektül megy.
  • Komolytalan
    #76
    Nyilván ha a M$ szarik egy új oprendszert, akkor én kiveszem a kiflit a gyerek szájából, és megyek gépet venni. Hihető...
  • Komolytalan
    #75
    Te egy kötekedő kis geci vagy, de most ezen túllépek. A hozzád hasonló patkányok hajlamosak minden embert csírának nézni, akik a szent és érinthetetlen számítógépen majd azt fogják csinálni, amit te megengedsz nekik. Hát ez nem így van. Én is meglepődtem már mennyire önjáróak az emberek - fodrásznál beszélget a 60 éves mami a barátnőjével, másnap meg már farmeramat tolja. Ami pl linux alatt nem menne, mivel a linuxos guruk az swf formátum nyíltsága ellenére képtelenek épkézláb flash playert írni. Biztos annak a forráskódja nem esett le a Novel vagy Oracle "kamionjáról", ahogy az egyébként használható szerver szoftvereikkel ez történt. De ezt csak azért, hogy ne legyen minden PS.
    A gimp meg egy rakás fos, úgy ahogy van. És ha szomszédasszony PS-t mutat, akkor bizony nem fogok egy rakás fossal unoka szeplőt retusálni PS helyett.

    Az meg hogy ki a láma szerintem a stílusodból kiderül.
  • Balumann
    #74
    Ezt úgy írtad, mintha ilyen géphez szinte alig lehetne hozzájutni. Már nem is lehet nagyon ennél gyengébb gépet kapni... egyébként a 2 mag sem létszükség, csak a 2 giga ram - bár akkor aero nélkül.
    Nemmellesleg azért legtöbben, azok közül is akik jobban ismerik a linuxot is, még mindig fordítva vannak, hogy linuxot csak nagyon végszükségben használnának ^^

    Mindenkinek fel kell tudnia mérni, hogy milyen alkalmazásokra van szüksége, megfelel-e neki a linux környezete, teljesítményei, esetleges hiányosságai, alkalmazások alternatívái (vagy ahogy fut Wine -al emulált környezetben), illetve van-e kedve ahhoz, hogy ha valami problémája van, órákon keresztül googlizgasson xD
  • dj ozsi
    #73
    "Ha 50-ből raksz össze egy kacat szar 2 magos asztali gépet..."

    Az a helyzet, hogy a jelenlévők és a világ többségének, (nem most találom ki, hanem a statok konkrétan ezt mutatják) régesrégen, van egy stabil, bevált, régi gépe és egy a WinFos 7nél sokkal korszerűbb, jobb, biztonságosabb, gyorsabb, kisebb, stabilabb, kompatibilisebb ízlésesebb, gusztusosabb, pikánsabb, zamatosabb és nem utolsó sorban felhasználóbarátabb operációs rendszere, amely a cikk témája is egyben , érdekes módon, és amelyet a nagyrabecsült SG szerkesztősége még 3 évig húzni engedélyez, amelyet nagyon szépen megköszönünk nekik !
  • dj ozsi
    #72
    Most esett csak le !

    "Még három (??? ) évig >>> húzhatja <<< a Windows XP "

    Ha ez nem demagógia, itt a címsorban csupa kövér betűvel, akkor semmi sem az...
  • dj ozsi
    #71
    "Win7 Home Premium gond nélkül megy egy netbookon, annyi hogy kicsit lomha a jószág"

    "...2 magos asztali gépet 2 giga rammal, azon már gyönyörűen megy."

    Köszönöm tisztelt bíróság. Nincsen több kérdésem.

  • dj ozsi
    #70
    Jó matyizást hozzá !
  • hdo
    #69
    Win7 Home Premium gond nélkül megy egy netbookon, annyi hogy kicsit lomha a jószág. Ha 50-ből raksz össze egy kacat szar 2 magos asztali gépet 2 giga rammal, azon már gyönyörűen megy.