66
  • zorrobomber
    #66
    uhh, egyedül paranormal activity-t, moziban?? király lehetett, én egyedül moziban még sose voltam, mindig volt még 1-2 elvetemült, akármilyen idióta filmre/időpontra váltottam jegyet :)
  • Rotyoka
    #65
    Na ma megyek megnézni a Due Dates-t szóval majd beszámolok róla
  • Atisz #64
    Áh ettől én is kész szoktam lenni: a régi jó kommunista "jelentgetős" beidegződés... komolyan mondom, ha látnék is ilyen egyént, akkor sem jelenteném (még jutalomért sem) :)
  • Atisz #63
    A november az év egyik legdurvább mozis hónapja lesz... van olyan hónap ami nem a legdurvább? :)

    Szerintem hanyagolni kéne az ilyen címeket (ha lehet), mert mindenkinek más és más hónap a "durva" a neki tetsző filmektől függően.
  • willcox
    #62
    A jobb lejátszók csípőből tudják azt, hogy (ha akarod, akkor beállíthatod) egyből a filmet kezdik lejátszani, a többi sallangot kihagyják.
  • immovable
    #61
    Ezekből a filmekből HP érdekel a többit leszarom. De jó lesz a film majd otthon. Kép jobb, hang jobb, olcsóbb, kényelmesebb.
  • Chocho
    #60
    Ez szerintem is szánalmas, de sajnos a jogvédők erőszakos fellépése már az élvezeti faktorból is elvesz egy keveset. Várom, hogy mikor kell majd a film alatt végig egy karikát néznem a bal alsó sarokban, mint ahogy azt is, hogy a vászon alján vajh mettől megy majd folyamatosan a szöveg, hogy "Ne lopj! Ne lopj! Ne lopj! ..." :)
  • m minnifield
    #59
    "akinek nem kultúrált a mozi, az úgyis színházba jár, gondolom."

    a hét oltása!
  • winnie
    #58
    ja, nem említettem, hogy mennyire abszurd az, ami a dvd-ken is van: kiírták a film előtt, hogy másolni, felvenni, letölteni, tudomisénmi, bűncselekmény és, ha valakit látok felvenni, akkor menjek ki a filmről és szóljak a személyzetnek. vagyis, aki fizet a jegyért, megveszi a dvd-t, az kapja a "ne lopj" dumát:) és, aki szót akar fogadni, az nem fogja látni a film x percét, mert fel kell állnia, hogy jelentse a renittenst.
  • MrPrise
    #57
    A látványosabb (és hosszabb)filmeket én is moziban szeretem megnézni, ha sikerül.
    A zajokkal, szagokkal nekem sem szokott gondom lenni.
    A reklámokkal, a "szöszös" képpel annál inkább.
  • winnie
    #56
    ennyi az egész. jó helyre kell járni a jó időben:) nem feltétlenül reggel hétkor, de aki fázik a péntek esti elsőhetes mozizásoktól, az próbálkozzon a premier harmadik hetében.

    bármennyire is fel van fújva a dolog, a fújfújmozi, nem az az általános jelenség, ami a kifogásokat kapja. fura, hogy aki folyton mobilozók és székrugdosók közé ül, az a mozi intézményét szidja, pedig...

    pl. ma megnéztem a tolvajok városát. mondjuk én eleve nem középre hátra, hanem a szélére előre szoktam kérni a jegyet (lám, munkál bennem a félsz:), de semmi gond nem volt. moziélmény. 100%-osan. amikor pedig volt rúgdosás, akkor is a filmre figyeltem. a környezetet ki kell zárni. az sem zavart, hogy a paranormal activity 2-t egyedül néztem a teremben és az első tekercs után elfelejtettek váltani, így 5 percig malmoztam a vaksötétben:) remek fíling volt.

    akinek nem kultúrált a mozi, az úgyis színházba jár, gondolom.
  • Justil
    #55
    amúgy nemtom. én nem tagadom, hogy titeket (akik írjátok) mindenféle zavaró hatások érnek a moziban, de én itt szegeden a cinema cityben esküszöm nem találkoztam még olyannal, ami különösebben zavart volna. egyszer 1 buzi kisgyerek rugdalta a székemet hátulról, de szóltam is az apjának, hogy fogja vissza a gyereket, meg is tette.
    soha nem éreztem még büdöset, túl hideget, se túl meleget. csámcsogást se nagyon hallok, amellett hogy ha jó a film, én is kétpofára tömöm a kukoricát...de ezt max a közvetlenül mellettem ülő hallja, és ha a filmre figyel, őt se zavarja.
    oké, nagy ritkán, néha-néha tényleg előfordul, hogy beül 2-3 szőke plázasuna és filmnézés helyett ott dumcsizzák meg az izgalmasabbnál izgalmasabb storykat, de ilyen jó ha 2x volt az utóbbi 2 évben. nem tudom, ti hova jártok moziba...de nekem mindenesetre jobbak a tapasztalataim, talán ezért is szeretek moziba járni :) még...
  • Justil
    #54
    tökéletesen igazad van, de én soha nem is mondtam, hogy minden filmet moziban kéne nézni...ahogy már említettem, havonta 1-2x járok el moziba, vagy van hogy kéthavonta 1x. csak a legvárosabb filmeket nézem ott, és azért havi 1-2 moziba még nem halok bele anyagilag :)
  • Justil
    #53
    #10 utolsó sor...
  • birdo #52
    Pont ez jutott az eszembe nekem is...de.
    Ha azt veszem alapul, hogy az SG cikkek rendre megjelennek a GOOGLE hírolvasójában akkor figyelemfelkeltőnek kell lennie a címnek....asszem ))
  • Ender Wiggin #51
    Igen, a lényeg továbbra is az, hogy nekem nem teszt hozzá semmit. Tetszik, nem tetszik. Én tudomásul vettem a véleményed. Te az enyémet? Leírom még egyszer. A moziélmény (sokszor elcseszett fókuszú vetítő, recsegősen üvöltő hang, bűz, idegesítő nézősereg, nyáron túl meleg, levegőtlen, télen persze túlpörgetett klíma az arcba) erősen megkopott és az én listámon csupa "-" szerepel. Az otthoni mozizás csak is "+". Kényelem, privát szféra ésatöbbi ésatöbbi. Az Avatarért utaztam 1500 km-ert, más filmért ezt nem tettem volna meg.
    20-25 éve, mikor 2 jó esetben 3 mozi volt a városban, és nem volt ugye internet, nem volt se dvd se videotéka, volt varázsa a mozinak. Pedig szarabb volt a kép is és a hang is, de nem volt más formája a filmnézésnek. 2010-ben szerencsére millió és egy forrásból jó minőségben megszerezhető minden film, az is, ami sosem jut el a multiplexbe (ezt ugye nem vetted figyelembe Te sem).
  • sanyicks
    #50
    Ami érdekel az VÓTMÁ! Ami meg nem az meg nem érdekel :D
  • Darth Dave
    #49
    Ez a dugós kép, ez melyik film?
  • willcox
    #48
    Akár közhely, akár nem, engem nem zavar kevésbé a pofázás, zörgés, stb., ha te ezt közhelynek titulálod.
    "Multiplex élmény" - ez valami új fogalom? Tudod, én már akkor rég moziba jártam, amikor te még meg sem születtél, multiplex meg itthon még nem is létezett. Ha moziba megyek, akkor a filmet megnézni megyek, nem pedig bosszankodni. És mivel ugyanazt a filmet megnézhetem otthon is kiváló minőségben, zavaró tényezők nélkül, ezért nem kérdés, hogy miért nem megyek moziba. Ráadásul otthon annyiszor és akkor nézem meg, amikor csak akarom, nem kell igazodnom ahhoz, hogy éppen mikor és hol vetítik, és persze nem kell mindannyiszor kifizetnem a jegy árát.
    Az idióta szemléletet kettőnk közül nem én képviselem.
  • Dynamic
    #47
    Az irónia meg egy kelet-európai ország... Pontosan tudom, hogy mire gondoltál, de köze nincs az otthoni tévézésnek a multiplex élményhez. Ez egy idióta szemlélet, amit manapság oly divatos hangoztatni. (A zacskócsörgetős, a film alatti folyton belepofázós közhely durrogtatásról már nem is beszélek)
  • jaspercry
    #46
    Ebben igazad van ,csak ne felejtsd el ,hogy mondjuk aki otthon néz filmeket,mondjuk havi 20-at,mint én jó ez túlzás de 15 biztos a barátnömmel,akkor mennyit költenénk filmekre? 50.000ft-ot nem adok ki moziért...
  • jaspercry
    #45
    Az enyém 137"(kb 4.5m) mert projectorom van ,de a Mathete ott is nagyon szar volt!
    Szerintem moziban is az lessz !
  • willcox
    #44
    Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak képtelen vagy értelmezni azt, amit írtam válaszként egy hozzászólásra? Ugyanis én nem azt írtam, amit te leírtál.
  • Dynamic
    #43
    Vagyis egy mobiltelefonnal kiválthatunk egy multiplex élményt. LOL...Bravó! Az év kommentje
  • Justil
    #42
    A lényeg továbbra is az, hogy attól, hogy neked nem tesz hozzá semmit, más még élvezheti jobban a mozit, mint a házimozit.
  • koschwarz
    #41
    szerintem kijön a 13...
  • senoy
    #40
    A cikkiro esetleg arrol is irhatna egy cikket, hogy egy evben hany "legdurvabb mozis honap" lehet.
  • koschwarz
    #39
  • Ender Wiggin #38
    Rotyóka, én nem írom, hogy buta vagy. Beszéljenek helyettem a szavaid, stílusod. Viszont, a hsz-em lényege nem az volt, hogy az Avatar jó vagy rossz. Ugyebár. Tehát sikerült reagálnod valami a lényegre. De legalább megállapítottad, hogy buta vagyok. Ez is valami.
    A lényeg továbbra is az, hogy a mozi a kép méretén, és az fülszaggató üvöltésen kívül semmit nem tud hozzátenni az élményhez. Viszont az otthoni mozizáshoz képest csaupa kellemetlenséggel jár. Lehet, hogy azért, mert a moziban egyedül én vagyok a buta, és zavar a sok hozzád hasonló okos jelenléte :-D
  • Rotyoka
    #37
    Hát te buta vagy, de abban igazad van hogy az Avatart csak moziba lehet végig szenvedni mert a film maga egy hányadék csak éppen a hányás van 3D sen megoldva ami meg szép.
  • koschwarz
    #36
    ja, devil és antichrist. ezek érdekelnek, meg a harry potter mozi is, természetesen.
  • koschwarz
    #35
    van egy 2 és egy 4 éves gyerkőcöm. több éve, illetve még jó néhány évig az a helyzet, hogy egy mozizás megszervezése bizony komoly előkészületet és szervezést igényel. mellesleg a feleségem is és én is imádunk moziba járni, a szag, a zaj, meg a tajparasztok ellenére is. de nincs lehetőségem, hogy minden filmet, amit meg akarunk nézni, moziban nézzük meg. úgyhogy én vagy töltök, vagy megvárom az HBO-n. tényleg filmőrült vagyok, nem tudok semmit kihagyni ami egy kicsit is érdekel. de a mai napig a legjobban azt szeretem, ha moziban nézhetek meg valamit.

    sok előnye van az otthoni mozizásnak is, de semmi nem fogható egy nagy vászon élményéhez.
  • bottika
    #34
    Aszonta az anakin szkájvóker anyukája, hogy a változást nem lehet megállítani, és akkor az úgy is van. (Igaz, azt is mondta, hogy a gyerekének nem vót apja, de hátha az is úgy vót. :DD) Na szóval, először volt a híradó a moziban, aztán hazavittük a tévébe, aztán volt a fekete-fehér film és őtet is hazavittük a tévébe. Aztán lett a színes mozifilm és aztán még őtetet is hazavittük a tévébe és most meg van a százpontegyes hangzás, 5D-s élmény és próbálok extrapolálni, hogy mi fog következni :DD
    Amúgy eltekintve a fejlődés exponenciális ütemétől is, elkívánkozik még bárki közülünk a moziba, hogy megnézze a CNN-t, a NGC tudományos híreit vagy a fokozhatatlan, überelhetetlen MTV1 híradót?
  • Gerygrey
    #33
    Már ez is csak a 3D miatt van. Pont a héten néztem meg az Avatart blu-ray formátumban 50'' full HD LED tévén, viszonylag komoly hangrendszerrel (feljött az _alsó_ szomszéd, hogy nembírja tovább :))) és már nem látom, hogy a 3D-n kívül mit is tud a mozi amit a házimozi nem... (abban nem igazán hiszek, hogy valódi 3D moziélmény belátható időn belül lesz hazavihető formában, bár biztos ennek is eljön az ideje 5-10 éven belül)
  • Seth74
    #32
    Mernék fogadást ajánlani ,hogy a következő évben ugyanezen jelzőkkel fog a cikk szerzője operálni, nagyon szegényes fantáziára és szenzációhajhászó mentalitásra utal, merném ajánlani a Blikket.
    Nem tud vki egy Szekeres Viktor cím generátort?
    -legdurvább
    -kíméletlen
    -kegyetlen , és ezekhez eltérően a hónapok.Még könnyebb lenne a munkája.
  • Justil
    #31
    Ez jól hangzik, de nem, sajnos nem értetted meg. Mind1, nézzed a filmeket otthon továbbra is, és örülj ennek, mint majom a farkának :)
  • Justil
    #30
    Naja, ez jó duma. A mai fiatalok úgysem érthetik. Aztán majd jön Pista bá' a maga 88 évével, és elmagyarázza neked, hogy a mozi úgy kamu ahogy van, a színház az igazi...
  • Ender Wiggin #29
    Egyetlen film volt, ami a moziban sokkal többet adott magából, mint otthon: az Avatar. Minden más jobb otthon. willcox leírta nagyjából miért. Számomra a mozi a multiplex megjelenése előtt volt varázslatos hely. Persze, tudom én, hogy itt okoskodó 99%-a akkor még nem is élt. Ez van.
  • Chocho
    #28
    Egyébként meg igazad van. Nekem is felhalmozódott pár film, de nem baj, legalább később nyugodtan megnézhetem őket jobb minőségben is. Amikor meg jut idő filmezésre, egyre többször fullad nosztalgiába a dolog (legutóbb az Szellemirtók volt soron).
  • willcox
    #27
    Mi volt benne a demagóg/nettó butaság? Tényleg érdekel, mert olyat eddig tőled olvastam, vitya.