66
szabályos xenon beépítés
-
#66 a jobb férfiaknak -
#65 Az szép.. Huhh de jó lenne meglátni egy ilyet... Összecsomagolnám asszem a palit.. -
#64 Kinek van 3 lába? XD -
#63 a körfűrész vágná le annak a szemétládának mind a két/esetenként mind a 3 lábát, aki ilyet tesz egy ilyen szép autóval. :( -
#62 Reggel mikor mentem le,bal hátsó ajtón egy lábnyom volt. Frankón beletalpalt. Szerencsére nem horpadt be,viszont összekarcolódott rendesen... -
#61 Micsoda?? Az gyönyörű basszák meg... -
#60 Mindegy,éjszaka már úgyis megrugdosták az autóm:S -
#59 Kiru!
Mondjuk a képet kicserélném úgy, hogy a rendszámom ne látszódjon, de te tudod...
(elvileg ha a képet felül írod ott ahonnan linkelted, akkor megjelenik, de nem fogja mutatni!!) -
#58 No,ilyen az Osram Night Breaker:
-
#57 sajnos Ostram Nightbreaker nem volt, de Tungsram Megalight Plus volt. úgyhogy azt vettem. Már csak kikell cserélnem, de alig férek hozzá ahhoz a szarhoz -
#56 holnap meg is veszem :)) -
#55 jóvan -
Wicked Belzebub #54 Ezt mondom én is. Beindítom az autót, megnyugszik minden, aztán kapcsolok lámpát és így is csak keveset bír. Az meg, hogy 1000, vagy 5000 a fordulat ha nincs bekapcsolva semmi nagy fogyasztó akkor kukk mindegy. -
#53 Épp az a gond, hogy indításkor túlfeszt kap, és azt nem bírja ... meg ha 5000-re pörgeted épp a motort, azt se -
#52 Frenki: olvas, szöveget megért ... és nem write only nyomni a marhaságokat !
Én amúgy az olyan halogénes kötsögöktől vagyok kiakadva, akik mivel nem Xenon nem állíttatják be, hanem jó az érzésre is ... meg sacc/fal.
-
Wicked Belzebub #51 ...plusz másnapra soronkívüli vizsgára berendelés. -
Wicked Belzebub #50 Ez az alapjárati dolog max régi autóknál működhet, a mai korszerű autókban elég nagy teljesítményű a generátor ahhoz, hogy beindítást követően az aksin már ott a max feszültség. Vagy akár még több is annál.
Én is mindig alapjáraton kapcsoltam be, de a Silverstar 1 hónapot bírt, a NB meg talán hármat. -
#49 szó sincs róla.
majd 1x a helyi autófelügyelet elmeséli pár 10 eFt csekk kíséretében... -
#48 Mi van Frenki, elgurult a gyógyszer ?
matthias92:
Amit korábban leírtam NightBreakerről azt olvasd el!
Jobb boltokban az eladó is fel szokta rá hívni a figyelmet ... mert nem akar kellemetlen pillanatokat magának, hogy a kunde hozza vissza a 2 napja vett izzót, hogy kiéget ...
-
Wicked Belzebub #47 Persze, halogén izzó az is. :)
Ne fogdosd össze az izzót, mert azt nem szereti.
Régebbi autónál az is baj lehet, hogy a foncsor matt, vagy nem érkezik meg az akkufesz az izzóra. Ezt ki kell mérni és esetleg kirelézni a rendszert. -
#46 Így, van..
Én azokról a kocsikról helyből levenném a rendszámot.
Mi pont ezért vettünk meg minden a Fordhoz. Gyári projektoros lámpákat, hátra a szintszabályozókat.. egyedül a lámpa mosó nincs rajta ami kellene..
De így full gyárinak tűnik, úgyis működik.. Ráadásul nem is került olyan huhh de sokba... -
#45 Sziasztok!
Mióta megnyitották a topicot, aktívan olvasom. Meg is néztem, hogy mennyibe kerül az Osram Nightbreaker (elvileg H4-es izzó kell a B Corsába). Ugyanúgy kell beépíteni, mint a sima izzót, igaz? :) -
#44 az igazi xenon gyári lemosóval hozzátett gyári cucc.
a többi az köcsög pótlás, amivel a másik embernek kínos pillanatokat -magadnak meg kínos 10.000,-eket -okozhatsz, és remélem az összes ilyen silány xart a kocsijába pakoló majmot xarrá büntetik, SŐT a forgalmit is bevonják egyszer!!!!
akinek van gyereke, tudja miről beszélek!!!!! -
#43 uo. buzi vagy, mint ő.
ennyi. -
#42 Kezdjük ott, hogy a jól, műszerrel beállított xenon semmivel sem vakít jobban (ugyanúgy a kocsi elé, ugyanoda csapja le a fényt).
A gáz az, hogy sokan nem állíttatják be, hanem élvezik, hogy refi távolságra világít el gond nélkül.
Ugyanez persze a halogéneseknél is fenn áll ... momentán amerre én járni szoktam, szinte kizárólag halogénből jött szembe szarul magasra állított példány.
Nekem is volt utólagos xenon szett, nem a 10 eFt-os kategória ... de nem szerettem (beállíttatva ... soha senki nem villogott rám, hogy zavarná).
Valahogy esti vezetésben zavaró volt az a kékes fény.
Kiszedettem, és azóta Osram Nightbreakerrel megyek. Annál meg meg kell jegyezni, hogy csak motor indítását követően, alapjáraton szabad bekapcsolni, mivel egy erősen túlhúzott izzó, és kiéghet különben
-
#41 Néha, ha ilyen elvakítós jön mögöttem, akkor lebaszom a tükröket, kirakom a vészvillogot és lehúzódok/lelassítok kicsit. Erre a faszkalap elszáguld mellettem. Na utána padlógáz, országúti refik maximumra és addig üldözöm, mag ő is bele nem őrül, vagy meg nem unom (skorpión durva a nagyrefi). Érezze már ő is milyen az. -
#40 Süljön meg az összes házi tákolmányos, szarul beállított xenonos...
Nem a topiknyitónak szól, csak ez a téma mindig nyitogatja a bicskát a zsebemben. -
#39 Az a véleményem, hogy utólagos beépítéssel nem érdemes szórakozni. Bukta lehet egy közúti ellenőrzésen, meg szedheted ki műszaki előtt. Nem beszélve arról, hogy a házilag beépített utángyártott Xenon készletek kisütik a szembejövő szemét, ha nem jól van beállítva, amire jó az esély.
Érdemesebb egy emelt fényerejű izzót beletenni a kocsiba, nagyon sokat javít a dolgon (pl. a lentebb említett Osram Nightbreaker) igaz egy gyári Xenonnak közelébe sem ér de hát annak ára is van. -
#38 ne felejtsd ki a burát, nem elég a hagyományosba a xenon szett, meg a mosó-állító cucc, a lámpatestnek is minősítettnek kell lennie, ha jól rémlik egy "X" jelzés kell legyen a lámpatest típusjelölésében -
#37 Úgy ahogy a kézi magasság állító,csak automatikusan állítja a fényszóró magasságát. Ha megvan pakolva az autó és nincs benne szintszabályzó,akkor leül a hátulja,a fényszóró magasságállító automatice lefelé állítja a pilácsot,így nem vakítod el a szembe illetve előtted menőt. -
#36 Elméletileg a gyári autókban úgy van hogy a hátsó futóművében van egy szint szabályozó érzékelő.. Ami jeleket ad a xenon lámpa motorjának.
Amikor az autó feneke megül, vagy ugye az uton megy és mozog, akkor ez az érzékelő folyamatosan adja a jeleket a lámpának ami mindig utána állít. Ezért van az, amikor jön szembe veled egy gyári xenonnal szeretlt autó, olyan mintha vibrálna, mert folyamatosan állítja fel le, plusz a projektor tükrök is ide oda terelik a fényt.
Ezért olyan marha idegesítő, amikor szembe jön veled tök sötétbe.
Az, hogy hova kell beszerelni, azt most passzolom, mert a Fordbe nem mi tettük be. Szóval passz.. -
#35 Árat nem tudok mondani, de a mosó az a lökhárítóba a lámpa elött szokott lenni.. Vagy a lámpa alatt a bajusz lécbe.. Ez típustól függ.
De újba semmi értelme gondolkodni, bontóba kell venni mindent..
-
Portosz1 #34 mennyibe került a fényszóró mosó?
és hová kell építeni? Örülnék egy képnek beszerelve :-) -
Portosz1 #33 ez az autómata fényszóró állító motor hogy működik?
Be kell szerelni egy érzékélőt, ami a dőlésszöget érzékeli? -
#32 témát át kéne nevezni, csak simán szabályos xenon beépítésre vagy hasonló :) -
#31 " (ami két napja nem működik már, most iszonyú magasra világít, de én már jól látok végre, mindenki más is lássa, hogy jövök. :D)"
Remélem ha már valakit elvakítasz és emiatt nem jól lát akkor téged fog lekaszálni nem csak lemegy az útról. -
#30 Hát most erre nem tudok válaszolni, a jogszabályokkal nem vagyok tisztába..
De az úgy van ha leveszi akkor csak új műszakival kaphatod vissza.. És ráadásul nem akárhol.
De az hogyha egyszer levizsgázott az már jó, de ne a mozaik utcába vidd:D -
#29 -
#28 autopalyan 2-3 honapja jott mogottem ejjel egy skoda octavia.
vagy sima volt, vagy rs, nem tudom.
de mar tavolbol olyan fenye volt, hogy a tukrokbol siman belevakultam.
kicsit anyaztam is, telleg alig lattam valamit.
mikor elment mellettem es lattam, hogy mi modon vilagitott a fenyszoroja...
az nem is fenyszoro volt sztem, hanem 2 beepitett reflektor, teljes szelessegben panorama volt szinte az autoja elott, autopalya 2 szelessegeben tokeletesen belathato volt, olyan fenyt tolt magabol a fenyszoro.
persze az is lehet, hogy nem xenon volt neki, nem tudom itt angliaban lehet-e hasznalni, fingom sincs az erre vonatkozo helyi szabalyokrol, de ha a xenon is ilyesmi lehet, hat megertem, ha valaki nem engedi a hasznalatat. -
spy803 #27 Leveszik a rendszámot akkor kapom vissza ha újra elmegyek műszakira? De hát már átment ott a beépített xenonnal egyszer, és nem feketén tolták át. Van gyári magasságállítóm (ami két napja nem működik már, most iszonyú magasra világít, de én már jól látok végre, mindenki más is lássa, hogy jövök. :D), a fényszórómosót már megvettem a bontóból, de még be nem raktam.