66
szabályos xenon beépítés
-
Wicked Belzebub #26 Azért nem írtam ezt, mert annyira azért nem ismerem az Astrat, aszittem, hogy a coupe lámpateste más. De a coupe valóban kapható volt gyári xenonnal. -
Wicked Belzebub #25 "Bordázott" a szó amit keresel :)
Na ezt a fajta megoldást már megszüntették. -
#24 Azt hiszem a Coupé-hoz lehetett rendelni xenon-t. Az meg ugyan az a lámpa mint a többi kasztni változaté,formára. De igen Hella csinálja azt is. Ahogy a legtöbb gyári lámpát. Japánoknál nem tudom,hogy van,de szerintem ott is akad amelyiknek Ők a beszállítójuk. -
#23 Mi a hivatalos neve? Tuti nem csíkozott:D -
Wicked Belzebub #22 "foncsorozott volt a fényszóró búrájuk"
Ez így nem annyira értelmezhető :) -
Wicked Belzebub #21 "Projektoros lámpa"
Ez így nem jó. Attól, hogy vesz egy bármilyen utángyártott projektoros lámpát, az édeskevés, ugyanis a xenonos lámpa búrájába a xenon világítótest jele van belevésve. Hatósági előírás, hogy minden lámpatest csak azzal a fényforrással működtethető, amilyen jel van rajta.
Namost a probléma a G Astraval az, hogy ahhoz nem volt gyári xenon. Asszem a Hella gyártott G Astrahoz való xenon lámpatestet, az persze legális. Innentől márcsak pénz kérdése a magasságállítás és a fényszórómosó. -
#20 Jaja:D Elvileg a lámpa mosó is kötelező lenne, mondjuk azt mi nem raktunk rá.. A Mondeonkon az nincs:D Csak a gyári projektoros lámpa, a kábel köteg, meg a hátsó szint szabályozó cumóka..
De elvileg a mosó is alap feltétel lenne:D -
#19 Valóban,a régebbi Mercedeseknek szintén foncsorozott volt a fényszóró búrájuk. -
#18 Az eredeti kérdésre válaszolva,a téma nyitónak. Ezeket az alkatrészeket kell beszereznie,hogy ne kössenek bele.
-Projektoros lámpa
-xenon szett(lehetőleg ne 10ek-at)
-G Astrahoz új lökhárítót amin kivan fúrva a lyuk a lámpamosónak
-lámpamosó egységet és az ehhez való ablakmosó tartájt
-automata fényszóró állító motort,ehhez cserélni javallott a világítás kapcsolót is,ugyanis azon nincs a magasság állításnál tekerő
Nagyjából ennyi... -
Wicked Belzebub #17 Csak szólok, hogy NEM kitétele. Van jópár gyári xenon szabadtükrös lámpában. -
#16 Így van! Projektor is pont azért kell hogy nagy fényerőt szétszórja, ne úgy világítson mint a tükrös lámpák.
-
#15 Meg azért is tilos,mert a sok tuning huszár vadbarom belebassza a Ladába a 8000k-s xenon-t ami szintén szétvakítja szembe,illetve előtte közlekedőt. Meg a xenon kitétele még a projektoros lámpa is,mivel teljesen más a szórása egy hagyományos lámpával. -
n3whous3 #14 htx a választ -
#13 Azért mert a Xenonnak nagyon brutális fénye van.
A Xenon fényszorós autókon nem csak annyi a dolog hogy másképpen világít. Hanem hátúl az autón van egy automatikus szint szabályzó.
Ami figyeli, hogy mennyire terhelt az autó, azaz mennyire emeli meg az ormányát. Plusz, amikor az uton halad és mozog ennek a szabályózonak a feladata az, hogy a lámpát mindig a megfelelő magaságba tartsa.
Ezért nincs olyan xenonnal szerelt autó amiben nincs elektromos szint szabályozó. Ezt az utólag beépített xenonok egyike sem tudja. Max a belső lámpa magasság állítóval tudod állítani, de ezt is csak ugye max ha akarod. Így az autó mozgása közben, vagy ha nagy a súly túl magsra világít, és vakítja a szemből érkező autókat.
Ez a hivatalos indok.
A Gyári xenon azért tilos, mert ugye mindenki pontosan tudja, hogy nem fogja megvenni a szint szabályzót csak a lámpát. Ezért vakítani ugyan nem fog, de az előbb leírtak erre is érvényesek.
Ezért ez is tilos.
Plusz baleset veszélyes, hiszen mint írtam a xenon lámpáknak sokkal nagyon és erősebb vezetékek kellenek. Aki ezt nem cseréli könnyen ropogóssá teheti drága autóját..
Szóval nagyon komoly dolog ez, ezért nem engedik.
De mível az autónak egyetlen papírjában nincs benne, hogy xenonnal, vagy a nélkül helyezték forgalomba, így ha belerakod a gyári cuccot csak egy dolog miatt bukhatsz meg, hogy fog találni belső fényszóró állítási lehetőséget ami a xenonos autóban gyárilag nincs.
Szóval ennyi lehet a bibi, de melyik vizsgabiztos fogja ezt megnézni? Ott a pont egyik sem. Főleg ha normálisan minden müködik. És ha kinyitja a motorháztetőt nem egy átfúrt megbuherált szar lámpát, hanem egy gyári gyári kábel köteges lámpát talál.
Sosem mondja meg hogy az nem az. -
karajjj #12 nem tudom az okát, de tényleg tilos -
n3whous3 #11 ezen most néztem nagyot, mi a konkrét ok, amiért ez nem engedett? :-| hogy mik nem vannak -
#10 Az van most az autómban,mármint Osram Night Braker,valóban jó. Picit fehérebb a fénye mint a hagyományos ízzóknak. Nagyobb fényt is ad... -
#9 Ezért kell törött autóról.
Mi a bontóba.. A 2 lámpát a kábel köteget, meg egy két tartozékot 60 ezer ft ért vettük a Fordhoz.. Még egy 10 vagy 20 ezer amire az elektromossági csóka berakta szóval 80 körül van benne a Xenon.. -
#8 én is ezért tettem le a dologról egyébként,mármint a xenonról
majd amit később ki szeretnék próbálni az a OSRAM NIGHT BREAKER izzója ,azt hallottam egész jó. -
#7 ahogy itt mondták is egyetlen megoldás a gyári lámpa minden felszerelésével együtt.meglehet oldani persze nem gyárit is de ahogy nekem mesélte ismerős számolgatta a múltkor mennyibe lehetne egy ilyen dolog 2-300ezerbe állt meg neki. -
#6 Szerintem rossz tanács.. Nekünk hibátlanul üzemel, és meg nem mondod róla hogy nem gyári:D -
#5 Szeretnék neked rengeteg időt és pénzt spórolni: felejtsd el a témát :)
-
#4 Tehát az első mondtad:D
Szóval Legálisan sehogy nem tudod ezt megoldani:D Minden xenon illegális ami nem gyári... akart lenni:D -
#3 Hy!
Legalállisan csak akkor tudod ezt megcsinálni, ha veszel gyári cuccot! Minden más xenon dolog illegális és basztatni fognak érte.
A Gyárit sem lehet elméletileg bele rakni, de ha van a G astrából olyan ami gyárilag xenonos, és van állító meg minden benne, akkor meg kell venni, és innentől kezdve nem tudnak bele kötni. Mivel nem tudhatja, hogy a te autód az most ilyen vagy olyan!
De fontos, hogy a gyáriból mindent be kell építeni. És a kábel köteget is mert a xenonnak erősebb kábelek kellenek mint a sima lámpának.
Utólagos homasitás xenonok rendszám levételes dolgok:D szóval azt semmi képen nem ajánlom.
Nekünk egy 2002es TDCI mondeo ba van xenon úgy hogy gyárilag normál lámpás volt. Egy törött 2005 ös mondeoból vettük meg. Tökéletesen működik (igaz a kabeleket cserélni kellett) és azóta 2 műszakin van túl.. Semmi gond vele..
Szerintem csak így tud működni a dolog. -
#2 helló -
Portosz1 #1 Szeretnék szabályosan beépíteni az Astra g autómba xenon szettet.
Vagyis xenonlámpát, automatikus fényszóró magasság állítót, fényszóró mosót, hogy műszakin is elfogadják, illetve, hogy a rendőr ne büntessen meg érte.
Valakinek van tapasztalata ebben?
Olyan hozzászólást várok, aki már beépítette legálisan.
Mennyibe került, honnan szerezte be, stb...