530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
-
#170 Kivéve amikor nem... -
n3whous3 #169 kurvára nem a bölcsészekről van csak szó, de legjobb példának persze a bölcsészkaron található 1-2 értelmetlen szakot lehet felhozni
amúgy meg grat, ez az igazi magyar mentalitás, ott lopjunk ahol tudunk -
HUmanHunter #168 ha ezt kicsit átfogalmazzuk úgy hogy ha nyitva hagyod a garázsajtót akkor ne csodálkozz hogy ellopják az autódat ra akkor valahogy jobb hasonlat lenne. :D sztem flame off mert már nagyon eltértünk a mennyiből élsztől a szidjuk a bölcsészeket vagy ne témára. -
n3whous3 #167
-
#166 Áhá, szóval nem az autótolvaj a bűnös, hanem aki nyitva hagyta a garázskaput. -
n3whous3 #165 Ettől függetlenül mégis pazarlás az, ami most megy. -
n3whous3 #164 Mert most a törvények olyanok, amilyenek. -
HUmanHunter #163 amúgy meg annyi hogy kihasználom az állam adta lehetőségeket. az másik dolog hogy az állam arra nem gondolt mikor bevezette ezt a rendszert hogy majd mindenki lelép külföldre, de erről nem tehetek. -
#162 Azért, mert az egyetemek a hallgatók száma után kapják a támogatást.
"ha nincs rá szükség akkor nem kell belőle indítani ez lenne logikus"
Igen, pontosan ezt akarták megcsinálni már évekkel ezelőtt. Akkor az volt az érvelés ellene, hogy nem engedik a diákoknak, hogy azt tanuljanak, amit szeretnének.
Meg érdekes módon az előbb te is ellene voltál. Akkor most nyíltan vállalod, hogy szarsz a logikus megközelítésre? -
HUmanHunter #161 nem kell magas szinten ismerni a magyar nyelvtant csak magyar szakon, én meg nem magyar szakos vagyok. -
#160 Ok, menj, csak előtte a kasszánál tessék fizetni.
(A helyesírásod pedig bölcsész létedre borzalmas. Vagy nem elvárás minden BTK-s szakon a magyar nyelvtan magas fokú ismerete?) -
HUmanHunter #159 akkor miért van meghirdetve jelentkezésnél? ha nincs rá szükség akkor nem kell belőle indítani ez lenne logikus, de mégis indítanak? -
#158 Aha, majd külföldnek termeljük a diplomásokat. Gratulálok, zseniális ötlet.
Elhiszem, hogy téged személyesen érint és kurvára fáj, de akkor sincs szükség kismilliónyi töri, irodalomtanárra, szociológusra, szabad bölcsészre. -
#157 Ezt mondd a bölcsészpalántáknak... Felvi-n meg lehet nézni, hogy melyik karon vannak legtöbben. -
#156 indexen olvastam arról, hogy hogyan is szeretnének újítani. -
#155 bírom ezt a narancsos szöveget hogy támogassuk a felsőöktatást, én szakmunkásba járok kőművesnek , kapok havi 45 ezret alap támogatást amiből lehet majd 80 is, és ha nem szeretnék rendes szakmunkás lenni akkor elég lenne csak hokizni órán -
HUmanHunter #154 még nincs ien törvény, és ha felvettek akármilyen bölcsész szakra, ha kell a végzettségem hanem, akkor nyilván nem leszek olyan hülye hogy majd mekdonác eladónak beállok, inkább elmegyek külföldre hogy el tudjak helyezkedni? -
n3whous3 #153 Épp ezért van az is, hogy orvosokat elvileg nem engednek ki egy ideig az országból dolgozni, ha államin volt. Ha már ki lett fizetve a taníttatás, a mi hasznunkat szolgálják és ne a friccekét pl. Vagy ez a törvény nem lett elfogadva? -
n3whous3 #152 na vajon honnan, szerinted mire van a munkaügy és a különböző statisztikai felmérés a végzettek körében? Nem 100%-os eredmény, de tudni lehet, hogy mely szakokról nem találnak munkát. Illetve másik irányból is lehet látni, hogy mi egy hiányszakma.
He, a magyar állam az anyádék és én anyámék adóján nehogy már azt támogassa, hogy te megcsinálod az xy szakot és külföldre mész. Abból senkinek nincs haszna, hogy kitaníttat téged az állam és elmész a picsába. Már bocs. -
HUmanHunter #151 és honnan tudod hogy melyik bölcsész szakra van igény és melyikre nincs? lehet hogy magyarországon sok van x szakból de külföldön ugyanabból hiány akkor nehogymá azért kelljen szivatni. [igen, bölcsész vagyok] -
#150 De ez teljesen jó. Ahhoz, hogy valaki a mekiben támassza a pultot, nem kell egyetem, akkor meg minek fizesse az állam? -
Ronny #149 Én már fizettem tandíjat, nem is keveset, meló mellett. Ehhez képest a legtöbben még mindig ingyen melegednek a felsőoktatási intézményekben. -
n3whous3 #148 Az egyedüli narancsos ötlet, ami értelmes eddig az pont az, amit a felsőoktatásban akarnak, miszerint azokat a szakokat kéne jobban államilag támogatni, amire van igénye az országnak, ne neveljünk ki kismillió lófaszpörgetőt, ha nincs rá igény. Akinek van kedve xy bölcsész szakot megtanulni és nincs rá igény az fizesse maga.
erre gondolt szerintem -
#147 Már csak azért is, mert évről évre egyre több az egyetemista. -
#146 Ellehetetlenítik az emberek számára a továbbtanulást? Ezt kifejthetnéd bővebben is. -
weine #145 nem, csak konyhaszekrény meg egy beépített szekrény volt benne, semmi egyéb -
n3whous3 #144 most te miről beszélsz? -
#143 Most milyen szar, és milyen szar lesz később?! Ellehetlenítik az emberek számára a továbbtanulást. Bassza meg, hogy nem születtem pár évvel hamarabb... (új felsőoktatási szirszarok)
Csak én érzem úgy, hogy ez a lépés sem fogja az embereket arra sarkalni, hogy szakmát szerezzenek (amiből olyan kevés van állítólag az országban), és inkább elkorcsosul a nyócosztályával a következő generáció (Tanulj már kisfiamból lesz "Netanujjá, büdöskölke")
Hogy a topic által feltett alapkérdésre válaszoljak: az határozza meg, hogy hogy áll a szőlészet. -
Zoliz #142 Csak a pénz számít, a méret és a facebook, no meg Győzike :D -
#141 gulyasandras !
Értem amit írsz és megértelek !
Spórolni igen is lehet, fűtésen vizen ( locsipocsi helyett zuhanyzás ), kocsi helyett bringa vagy gyalog, nem kell elkényelmesedni igenis neki lehet állni mozogni. Nem kell a leggyorsabb internet, magunkra azért figyeljünk oda , de nem kell mindent megvenni öncélú divatolásból.
-
#140 Nem miből, hanem mennyiből. Egész más... -
COOLancs #139 Hogy miből élek??? Dacból... -
#138 Relatíve. Lényegében olcsón szórakozok, nem járok nyaralni. Elvagyok könyvekkel, netezéssel és kreatív fejlesztőmunkával és sporttal, ha nem vagyok sérült. Ennyi. -
#137 Az a durva, hogy az ember a semmiről annyit tud pofázni, hogy az hihetetlen. :D -
#136 így az egyetlen megoldás az adósságok eltörlése lenne.
Remek. Ennyi erővel ingyen pézosztás is lehetne, mert ez lényegében azt jelentené... És akinek nincs hitele? Ja, hogy akkor meg IJ.
Az ilyen gondolatok nevetségesek szerintem.
-
#135 am télleg szar világ van itt, akinek van egy kis esze az elhúz innen.
-
Micsu #134 ennyiből lehet szervert is bérelni -
#133 4100CHF egy hónapban.Itt kint egyedül vagyok,de havonta 1000CHF megy haza a családnak -
#132 teljesen igazad van, -
#131 Napi 500k.