Ki mennyiből él?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
<#eljen>

Ha van agyon sok hagymád, akkor abból pl tudsz csinálni húst is szinte😄 Balatonon voltunk barátokkal, és hagymából lett a bolognai, mindenféle hús nélkül, de a hagymát nem lehetett érezni rajta😄
Petka
Fáj az igazság? 😉

byzhouse
+1 csak hûtõ 😄

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

bakkerman
újabb hülye fasz aki beugat egy új topikba?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

és még lehagytam a Közös költséget, amit állandóan emelnek

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

maradjunk annyiban, hogy kevésbõl és kb 65 000 Ft a rezsi, fûtés, meg a gáz, telefon, DIGI együttvéve és akkor még kajáljáááá...fizetés az nem publikus, még tanuló vok ráadásul...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Mit értesz nagy lábon?A "felesleges" kiadásokat?Vagy ?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Jacek
Nem mindegy mennyibol, meg szerinted mennyi penzed lenne ha albi+rezsi+kaja?😄 vicc

Petka
Újabb felvágós topik?

Molnibalage
2 év alatt 2,5 felet spóroltam össze úgy, hogy vettem új gépet 200k-ért és ruhatár frissítés is volt meg egyéb kiadások. Nem élek nagy lábon. Ennyi. Meg szüleimelle lakom, de már nem sokáig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Régen az emberek kaptak lakást, ha igényeltek. Persze egy szar rendszer volt, de ez a része nem volt oltári nagy baromság, hogy az állam az elsõ lakást kiutalja.

És szerinted nem az ilyen jellegû lépésekbe dõlt el a KSGT féle minta? De...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azért 30k-s albérlet csak oltári nagy mákkal jöhet össze. A fõvárosban 30 m2-es pakányluykért simán elkérnek 50k +rezsit... Az agglomerációban a nyugis környék miatt ennyit, a fõvársoban a nyugodt hely az még +20-30k / hó...

n3whous3
Az eszedbe se jut te csicska, hogy nem szívesen teregeti ki úgy az ember az anyagi helyzetét, hogy esetleg az ismerõsei körébõl kijutva pletykaként, miszerint jóskapistának telik mindenre, majd jönnek a norvégok és feldúrják a lakásodat. Volt már ilyenre nem egy példa ahol laktam ezelõtt, csak persze ilyenrõl senki nem hall, csak akkor, amikor kicsit közelebb van ismerõsileg az érintetthez és valahogy kitisztul a kép, hogy nem véletlenül lett megcélozva egy-egy lakás.

púúúúú

DummyBoy
Nem új kocsira gondoltam ... Valamint 30k-s albérlet?

Nálunk 40-50k/hó-tól kezdõdnek az albérletek (berendezés nélkül ...).

Valamint ha évente 1 millát tudsz megspórolni (De szép is lenne ...) akkor is 10 év albi ... 120* 40k majdnem a fele a lakásnak ...

Abban igazat adok, hogy ezt nagyon keményen meg kell gondolni, meg a válság betett a népeknek rendesen (Meg minden amit a válságra fogtak ...)

De tudni kell mérlegelni ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Mennyi tudós megmondó ember van úgy általában mindenhol, hogy nem kellett volna hitelt felvenni. Mindenki szépen maradjon otthon a szüleivel. Várja meg amíg kihalnak mellõle. Eszébe ne jusson addig családot és önálló életet kezdeni. Majd 40 évesen belecsapunk a lecsóba.

Régen az emberek kaptak lakást, ha igényeltek. Persze egy szar rendszer volt, de ez a része nem volt oltári nagy baromság, hogy az állam az elsõ lakást kiutalja.

Aztán jött egy-két generáció akik már csak úgy jutottak lakáshoz, ha örököltek, vagy hitel! Nagyrészt ez utóbbiból van most a sok eladósodott család!

Illetve vannak az okostojások. Akik még tanulnak a szüleik nyakán élnek. El se tudják képzelni, hogy nekik is szükségük lesz egyszer saját hajlékra, de osztják az észt.
Persze néhányuk van olyan szerencsés helyzetben, hogy megkapják majd, mert a szülõk hála istennek megtehetik. Na õk azok akik világ életükben okostojások maradnak és hangosan osszák majd az észt azoknak akik saját erõbõl kénytelenek boldogulni.

Konkrétan témába vágóan pedig nem szeretnék nyilatkozni. Kevesebbõl mint azt kényelmesen, normálisan lehetne, de azért köszönöm el vagyok.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

smith09
Egy évben 5 - 10 napot töltök max. Bp.-n de nekem mindig az jön le ha itt élnek tuti nem jutna eszembe kocsit venni.
matyi0323
Szerintem egy "nagyvárosban" élõ embernek, ahol jól mûködik a tömegközlekedés, nem létfontosságú az autó.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

bakkerman
nagy családos ember már talál megbízható,keveset futott,ugyanakkor olcsó kombi autót 2,5-3,0 millióért...

Tinman
"De persze 10 millát összespórolni a lakásra az problémamentes ..."

Még mindig jobb, 30k-s albérletben lenni, vagy szülõi házban (ha lehet!), mint azon parázni, hogy ha nem adod fel a csekket repülsz a "házadból", ráadásul sokan a szüleik házára fedezetnek jelzálogot vesznek fel. Erre nincs szó... de mégis: felelõtlenség!

A 10 milla spórolása közben nem kell rettegned... egyszerûen vagy megy, vagy nem, de nem lesznek olyan súlyos következményei, mint egy "csõdnek".

KOCSIT? Kocsit emlegetsz?

Ki az a barom, aki új kocsit vesz hitelre? Kihozod a szalonból, aznap buktál rakta 500 ezret.
Használt, jó minõségû, keveset futott, szervizkönyves autó a nyerõ... azzal sem kell szégyenkezni és még éhen sem döglesz a sok hiteltõl.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

bakkerman
koleszban mi? 😄

bakkerman
hát igen,még régebben volt róla szó,hogy esetleg kiköltöznek albérletbe Gyõrbe,és onnan át akkor ausztriába dolgozni,de így hogy van ez a hitel,így sajnos ide vannak láncolva! amúgy számszerûen elmondom,5 millió forinttal tartozik neki a cég,amit jelenleg ügyvédekkel,meg egyéb úton próbál "behajtani"...azért 5 milla nem kis cash,pláne ott ahol van 2 autó,egy bazinagy ház(jön a fûtési szezon is),no meg a részletek...szar világ van itt na,én csak annak örülök,hogy fateréknak semmin sincs hitel,se autón,se lakáson,csak a hûtõn xD

veszelka
Volt olyan idõszakom, amikor a heti menü majonézeskenyér volt.

<#eljen>

every damn day

matyi0323
Havi 100 ezer Ft-ból ketten, ebbõl havi 90 (!) a rezsi, fizetnivalók..blabla.
Szerintem nem is kell mást mondanom..<#integet2>

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

DummyBoy
Igen, hitelt felvenni problémateremtés ... De persze 10 millát összespórolni a lakásra az problémamentes ...

Gondolkodjatok egy picit: Ha nem az alföldön éltek egy zsákfaluban, és a szüleitek nem tudnak benneteket támogatni, akkor kicsi az esélye annak, hogy saját szebbõl kipengettek egy lakást ... Vagy egy kocsit ...

Ésszel kell felvenni a hitelt: Mi párommal összeültünk (Úgy ahogy mondjátok ...) megnéztük melyik hónapban a legrosszabb a fizetésünk, azt elfeleztük és úgy vettünk fel hitelt, hogy ez a max a törlesztõre és a rezsire ... Megnéztük mennyivel drágább a lakástörtlesztés mint a havi albérlet, és arra jutottunk, hogy érdemes belevágni ...

14 éves korom óta nem élek otthon, elég messze élek a szüleimtõl, a zsebpénzem, majd utána a fizetésem nagy része mindig albérletre ment el ... Öcsém viszont a környékünkön dolgozik, õ mindig is otthon élt, adott ugyan haza pénzt, de az nem ugyanaz ... Hasonló fizetésbõl õ szépen tartalékolt, én meg egyszerûen nem tudtam ...

Szóval az összeg nem minden a körülmények a fontosak ...

300k egy négyfõs családnak elég lehet ha van saját lakás és autó ... ha ezeken van hitel akkor az igen-igen szûkös ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Montanosz
egyedül 28ezerbõl, amibõl 14 a rezsi, azaz durván napi 500forintból.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

smith09
Egyedül élek, csekkek az elsõ azt feladom, aztán nagy baj nem lehet.
A többi pénzt pedig beosztom. Ez elég arra h a kaját megvegyem magamnak havonta 1 - 2 alkalommal elmegyünk étterem, illetve hogy évente egyszer elmenjünk nyaralni. Kb. Ennyibõl :-)
Molnibalage
hogy egy munkát ha megcsinál,akkor kb annyi pénzt kap,mint egy átlag hétközi dolgozó ember 1 év alatt keres meg

Ikertesóm építész. Szó nincs ekkora fizetésekrõl és õ is "bajba" került - még azért nem súlyos a helyzet - mert a 4-es metróba dolgoztak be. Csak éppen 1 éve (!) nem fizettek semmit a cégnek. A megrendelõ fizetett a fõvállalkozó meg nem. A számlákat küldte ami után az áfá-t persze meg ki kellett fizetni a cégnek. Ez magyarország baszod. Igen, kisebetûvel. Egy olyan ország, ahol meg lehet tenni, hogy 1 évnyi munkáért nem fizet egy cég...

Molnibalage
Egyszóval kösz mindenkinek, aki ebben a népnyomorításban részt vett, sikeresen lenulláztatok a családommal együtt, csak arra gondoljatok majd, hogy amikor magatehetetlen nyugdíjasok lesztek, akkor bizony a mi fizetésünkbõl fognak titeket eltartani, és a mi korosztályunk hoz majd feletettek törvényeket, szóval sok jóra ne számítsatok 😊

Ez most mi is akar lenni? Skizofrénia határát súroló poszt. Azok akik elkúrták azok nem szorulnak a te nyugdíjadra...

Ez van, most 1 vagyunk a bankok által csövességre ítélt többszázezer család közûl... Csak aztán abban ne reménykedjenek, hogy majd éhendöglünk az utcán, mert a végén még ölbetett kézzel fognak meglepõdni, ahogy hirtelen 1 millió csövessé vált ember rohamozza meg a központi épületüket, és veszi vissza az elrabolt milliárdokat.

Technikailag úgy szeretném ezt látni, hogy elektronikus pénzt te hogyan sajtolsz ki a pénzintézetekbõl erõszakkal.

Elhiszem, hogy szar az életed, de ettõl még azért ilyeneket írni...

bakkerman
Hitelt felvenni nem megoldás, hanem problémateremtés!

ez milyen igaz,sajnos faterom testvére ebbe a hibába esett bele...
épitész mérnök/tervezõ,2008 májusán házasodott meg,rögtön azután vettek is egy házat hitelre,számot nem mondok,kiszámolták,minden,akkor nagyon jól ment neki,amíg be nem jött a tényleges válság,és már nem tudott tervezni,nem jöttek megrendelések...azért aki abban a szakmában van,az tudja,hogy egy munkát ha megcsinál,akkor kb annyi pénzt kap,mint egy átlag hétközi dolgozó ember 1 év alatt keres meg! Motor,két autó,ebbõl ugyan egyiken se volt hitel,de mégis csak a benzint fizetni kell stb...már egy jó ideje úgymond visszafogottan élnek,persze nincsenek óriási bajban,mert nem maradnak el a törlesztõvel,csak a régi életszínvonalról lejjebb kellett vennie...dolgozni nem dolgozik most,ugyanis tartozik neki egy cég,akinek dolgozott pár hónapja,nem is kevés pénzzel. tanúlságos történet,és szerintem elrettentõ is!

Molnibalage
Vagy albérlet. Csak azért gyereket nevelni abban nem az igazi...

Molnibalage
Reálértéken számolva mi 5-en kb. nettó 230-250-beõl éltünk mikor én és két tesóm egyszerre jártunk egyetemre vagy fõiskolára...

Prohardver fórumon van egy ilyen topic évek óta, de persze ott átlagos a 600ezer-1milliós fizetés(kamu). Mit is várna az ember, mindenki szereti magát fényezni, fõleg ha sok éves juzerrõl van szó. Maradjunk annyiban, hogy egy 4 fõs családnak elég a havi nettó 300.000 forint. Persze nem mindegy, hogy naponta hány kiló Pick téliszalámit etet az ember a gyerekkel, amikor van Tescós szalámi is negyedéért(nem kell szó szerint érteni)...
Havi 75K -bõl kijövök és még eredeti játékra is telik.
SötétBarom
Muter is így vett laptopot, szintén árgépen néztem, annyiba került részletre, mint mindenhol máshol, ahol kp-re vette volna.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Tinman
Anno mikor vettem megnéztem argep-en.
Az ár az elsõ 5-el simán versenyképes volt. 12 hónap alatt persze ment le az ára, de csak 15k-t, szóval annyira nem volt rossz bolt, meg meg sem érzem, hogy vonják, akkor viszont megéreztem volna durván az árát egybe.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

shad0w
a 0% thm-es cuccoknál a kamattal növelt összeg az eredeti árként feltûntetett, általában az akció lejárta után igen rövid idõn belül már a kamatmentes eredeti áron vihetõk. ez olyan mint amikor az ember inkább azt a cuccot választja ami eredetileg 2000ft, de most akciósan féláron megkapja, és nem azt ami eredetileg 1000ft. ennek ellenére persze van amikor pont jól jön ez a dolog, pl mint anno ugye vb elõtt a nagy tv vásárlások 😄

don't give a fuck

Tinman
Elõre leszögezem, hogy NEM BÁNTANI akarlak, egyszerûen kérdezni szeretnék.

Kérdéseim:

1. Lakáshitelre kellett a bank pénze?
2. Sehogy nem tudtátok volna megoldni, hogy NE kelljen hitelt felvenni?
3. Valamelyik családtag nem tud külföldön munkát vállalni?

Véleményem:

Hitelt felvenni nem megoldás, hanem problémateremtés!

Nem, nem érted.

Leültünk párommal és kiszámoltuk, hogy jelenlegi fizetés, belekalkulálva évente minimális emelés mellett SEM bevállalható egy lakáshitel. Svájci frank alapú hitelmánia IDEJÉN SEM VOLT AZ!

Nem voltam matekból sohasem zseni, de annyi azért megy, hogy osztani, szorozni, összeadni és %-ot számolni tudjak. Ennek köszönhetõen kijött az, hogy jó eséllyel halott leszek, mire a törlesztés alatt álló lakás a tulajdonomba kerülne.

Innentõl fogva nincs kérdés. Másképp kell megoldani... vagy külföldi munka, vagy beletörõdés, hogy szülõi házban vénültök meg a pároddal.

Magyarország 2010.

Ja és VAN hitelem! 0%-os THM-re egy LCD TV. Egyben is megtudtam volna venni, de 12 hónap és 0%, simán bevállalható, sõt még hitelbiztosításom is van rá, ha ne adja ég kollektíve mindenki lebénulna és segélybõl kellene kijönni. Így is lehet. Ésszel.

Még annyit, hogy lincselést emlegettél... jogos... én is megyek lincselni, ha az ÉN pénzembõl akarják kifizetni a devizahitelesek problémáit!

bakkerman
külön élnek a szülõktõl,saját pénz megy cigire,bulira,egyéb dolgokra,mutermoéktól kapok kaját/vagy kajára pénzt,utalványt,végülis 1edül élek,meg nem is 😄

A vállakozások számára kötelezõvé tett alkalmazottak számától függetlenül legalább 2 alkalmazott utáni adó és járulékfizetésrõl, mondván "minden vállakozás letagad legalább 1 feketemunkást".

Nálunk csupán azért volt ez a vállakozás, mert a fõvállakozó cég nem volt hajlandó üzletkõtõi munkára alkalmazottként foglalkozni az érintett családtagomat, csak ugye sokszor a havi bevétel csak 50000 forint volt, abból meg nehéz volt befizetni 60000 adót és járulékot...

Most nem mennék bele abba, hogy még akkor is be kelett ezt az összeget fizetni, ha a havi bevétel az 0 forint volt, mert ilyen is volt.

És igazából az még egy dolog, hogy azóta adósságból adósságba megyünk, de azt nem vagyok hajlandó megbocsájtani a felelõsöknek, hogy azóta ha együtt van a család, csak a vitatkozás a pénz miatt, 1-2 óránál tovább sosincs jó hangulat, mindenki megbetegedett a stressz miatt, én konkrétan csontsovány vagyok, ha épp tudok zabálok, de az sem segít, csak egyre fogyok, a fogaim teljesen szétmentek(pedig a családból a legjobbakat örököltem, még ez a szerencsém, mert csúnyán néznek ki nagyon, de rágni tökéletesen tudok még velük, és fájni is max 1 napig szoktak csak), rendszeresen emésztõrendszeri panaszaim vannak, akárkinek mondom mindenki azt mondja ez bizony a stressz.

Idegileg nagyon erõs ember vagyok, ezért van még meg az ép eszem, de sajnos az utóbbi években olyan sokat kaptam idegileg, hogy érzelmeim már abszolút nincsenek, max félni szoktam néha, meg dühös lenni, de semmi olyan, ami jó érzés lenne. Régen ha valamit nem tudtam feldolgozni sírtam, és megkönnyebbültem, már azt sem tudok, csak nyelek és nyelek.

Egyszóval teljesen tönkretett minket ez az utóbbi 4-6 év, néha már úgy érzem a szüleim kezdenek bekattanni, az ép eszük nekik is megvan még, de a látószögük kezd rettenetesen beszûkülni, csak azzal foglalkoznak már, ami szerintük szükséges ahhoz, hogy túléljük ezt, és nem veszik már észre azokat a dolgokat, amikre régen nagyon figyeltek, és emiatt egy nagyon boldog család voltunk.

Párkapcsolatom nincs, mert úgy érzem ezek közé a körülmények közé most nem fér bele, pedig mindenki szerint az segítene, és én is úgy érzem, hogy akkor talán újra emberként tudnám magam érezni, de sajnos nekem nem felel meg akárki, sõt... Épp ezért úgy vagyok, hogy ha meg is találom akit keresek, most csak elrontanék mindent.

Egyszóval kösz mindenkinek, aki ebben a népnyomorításban részt vett, sikeresen lenulláztatok a családommal együtt, csak arra gondoljatok majd, hogy amikor magatehetetlen nyugdíjasok lesztek, akkor bizony a mi fizetésünkbõl fognak titeket eltartani, és a mi korosztályunk hoz majd feletettek törvényeket, szóval sok jóra ne számítsatok 😊

Talán még annyi, hogy magasról jött a családom, nagyon magasról, csak nem volt hajlandó behódolni(elvek ugye...) egykor, és most ide jutottunk.

Mr_no_NaMe
A:SDas lehet, hogy ott a pont xD
"Hát azért, mert egyrészt egykor hoztak egy kollektív bûnösség elvén alapuló(nemzetközi egyezményeket súlyosan sértõ) törvényt"

Mirõl is van szó pontosan?

Figy... Aki nem szívesen teregeti ki, az bizonyára a nemrégi rendszer szemétségeinek köszönhetõen gazdag, tisztelet a kívételnek. Aki tisztességesen keresi a pénzét, azoknak a 90%-a most nagyon nagy szarban van, szóval nem szégyen ezt elismerni. Inkább az a szégyen manapság, ha valaki jól él, mondom, tisztelet a kívételnek, akik annyira nagyot alkottak, hogy nem tudták õket elnyomni.

Ez van, a birkák csak azt tudják mondani, hogy "külföldi érdekek miatt úgy sem változik semmi", de akinek van esze megmondta, hogy tarthatatlan ez az állapot, és ha az állam nem lép, vagy a gazdasági támadók nem lépnek vissza, akkor a magyarok akkorát basznak majd oda, hogy beleremeg az egész bolygó.

Hozzáteszem, ezt úgy mondom, hogy abszolút közép beállítottságú vagyok politikailag, nem ítélek el senkit a származása miatt, vannak kisebbségbe tartozó haverjaim(akik ráadásul ugyanúgy vélekednek, mint én!), illetve nagy befolyású külföldi(kívételesen tisztességes) ismerõseim, de ez objektív szemszögbõl is vérlázító, ami itt folyt évekig, és amibe most bele fog dögleni a nemzet, ha nem változik sürgõsen a helyzet.

vegicsek
kollegista élet powa : )

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Annyiból, hogy majdnem éhen döglünk épp, mert a havi bevételünk felét a bankok rabolják el. Egy nagyképû geci most biztos azt kérdezné: Minek vettetek fel hitelt? Hát azért, mert egyrészt egykor hoztak egy kollektív bûnösség elvén alapuló(nemzetközi egyezményeket súlyosan sértõ) törvényt, minek köszönhetõen úgy eladósodtunk, hogy kénytelenek voltunk hitelt felvenni, majd pedig devizahitel mellett döntöttünk, mivel az akkori kormány azt ígérte, hogy pár év múlva EURO, és akkor kisujjból ki lehet majd rázni a devizahiteleket.

Persze mi még akkor nem tudtuk, hogy a népünk annyira birka, hogy ha bevezetnének egy minden állampolgárra kötelezõ érvényû halált elõíró törvényt, akkor sem lázadna fel, nem hogy 1000 megszegett kormányígéret miatt. Tehát úgy gondoltuk a kormánynak tartania kell a szavát, már csak azért is, mert különben meglincselnék õket, hát nem így történt.

Ez van, most 1 vagyunk a bankok által csövességre ítélt többszázezer család közûl... Csak aztán abban ne reménykedjenek, hogy majd éhendöglünk az utcán, mert a végén még ölbetett kézzel fognak meglepõdni, ahogy hirtelen 1 millió csövessé vált ember rohamozza meg a központi épületüket, és veszi vissza az elrabolt milliárdokat.

Vaxi
ez #23-ra volt válasz.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Vaxi
te engeded seggbõl szájba?

Rage47
300k már jó lenne egy 4 fös családnak sztem
erieskrisz
havi 200-300 kiló munkátol függ szarra sem elég 4 fös családnak csak a rezsi vagy 80 ezer

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W