530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
-
Ronny #130 3-4 év alatt 50%-os értékvesztés kontra 300 rongy, amit vétel után kötelezően elköltesz egy régebbi vasra. Hülyének is megéri az új autó:) -
Micsu #129 új autót sokan azért vesznek mert elvileg a kötelezőn meg az üzemanyagon kívül valszeg nem kell rá költeni, ha igen azt talán garival megoldják, használtál meg ha jön 100ks javítás lehet mehet az illető személyi kölcsönért
én is inkább 1 max 2 éves használt autóban gondolkoztam/kodok, árban + állapotban ki lehet fogni jót de elég nagy lutri a használt gép -
Micsu #128 szép szép csak nem mind1 hogy hol, mon faja fizu, amcsiban átlag se -
#127 havi 3500$, feleségemmel -
karajjj #126 jogos, nem egy szál alsógatyában kell otthon ülni :D -
#125 Annak idején mi is felnőttünk 16-21 fokban akkor a mai pulyáknak minek kell 25-28? Hagy edződjön! -
#124 -
#123 legyessen helyett lehessen -
#122 Pontosan, ezt utálom a magyar társadalomban, hogy a másik csak azért akarja tudni ki mennyit keres, hogy megnyugtassa magát, hogy másnak is milyen szar, vagy hogy legyessen utálni azt, akinek jobban megy a sora.
Minek árulja el az ember a fizetését? Ha alacsony, akkor lenézés és kárörvendés jön, ha magas, akkor pedig irigykedés. Ki a fasznak kell bármelyik is? -
gulyasandras #121 A fűtésen lehet még sokat spórolni, de ma már a gyerekek miatt muszáj állandóan fűteni. -
#120 Fúj, te jól élsz? Szégyelld magad! :) -
gulyasandras #119 Én speciel 5 embert tartok el, köztük a szüleimet is. Apám másfél, anyám egy éve munkanélküli, de a legdrágább internet kell, hbo kell, 100%-os narancslé kell, horgászengedély kell, újság kell, cigi kell, pia kell, kocsival menni kell stb.
Rendben, nem fiatalok, hozzászoktak a jóléthez, de az, hogy semmiről sem hajlandóak lemondani, az elképesztő. Próbáltam már kevesebb pénzt adni nekik, de akkor meg addig jártak a nyakamra, hogy meguntam és engedtem.
Az a szerencséjük, hogy elég igénytelen vagyok, csak a gyerekekre költök. Sikerült az elmúlt évek alatt annyi könyvet (1300-1400) és filmet/sorozatot (600+) felhalmoznom, hogy a hátralévő évtizedekben bőven kitartanak, s bár érdekelnek a technikai újdonságok, nem veszem meg, mert minek. :) Logitech MX1000-emről nem szívesen mondok le, van belőle tartalék. TV: 30 centis régiség. videó/dvd: 5000 ft volt, ha jól emlékszem, de inkább gépen nézem a dolgokat. Mosógép: régi Hajdú, porszívó: a legolcsóbb amit találtam.
Hogy ON is legyek:
2 hete vettem 8 farmert, darabja 1100 volt (pár évig elég), 5 vagy 6 kockásinget 2100/db (ezek is kitartanak egy darabig). Cipőn sajnos nem tudok spórolni, csak pár helyen árulnak 49+-os cipőket. Bőrcipőt ha jól tudom csak 50-ig csinálnak, így maradnak a sportcipők.
Tusfürdőből a drága dolgok sohasem jöttek be, de szerencsére van literes kiszerelésű cucc 200-ért. Olcsó samponok ezzel szemben nem használnak.
Krumpli és tészta az, amit állandóan eszek, hetente 1-2 alkalommal hús. Zöldség és gyümölcs csak akkor, ha olcsó.
Csapvizet fogyasztok.
Nyaralásokat már gyerekként untam, csak akkor még kötelező volt.
Középiskolásként és egyetemistaként megszoktam az éhezést, mert csak a suli melletti munkákból semmire sem futotta volna. Ma is előfordul, hogy lemondok a reggeliről, tízórairól, ha gyűjtök egy könyvre például.
-
#118 Elég volt ahhoz Tolnában németnek lenni ... -
#117 "Inkább az a szégyen manapság, ha valaki jól él"
Ugyan miért szégyen? -
#116 "Hát azért, mert egyrészt egykor hoztak egy kollektív bűnösség elvén alapuló(nemzetközi egyezményeket súlyosan sértő) törvényt, minek köszönhetően úgy eladósodtunk, hogy kénytelenek voltunk hitelt felvenni"
He? Erdélyben vagy a Felvidéken volt birtokotok és elvették? -
#115 Oki. -
Coolfire #114 Sokan.:) -
#113 Mennyien éltek ennyi pénzből ? -
Coolfire #112 Én meg örülök,ha 360-ból marad a köv. fizuig... -
#111 "Évszázadokig együtt éltek a családok, csak mióta feltalálták a nyugdíjat azóta divat "eldobni" a szülőket, és külön vonulni inkább, mint alkalmazkodni."
Vagy amíg fel nem találták azokat a kibaszott paneleket, ahol nemtudok kimenni budira reggel ha áll a faszom, mert beleakad a többi családtagomba. Családi házból menekülne a faszom. -
#110 150-205 ezer között keresek kézhez ,változó attól függ mennyi éjjeles van adott hónapban ünnepnap +prémium stb.
26 ezret adok haza a többi halmozodik!
Nem élek mert függő vagyok csak a gép érdekel semmire nem költök csak a gépre! -
cocobanana #109 pályakezdőként havi 140.000Ft keresek, abból 40.000ft adok haza, a maradék 100-al meg bármit csinálok. -
#108 Nyílván az ember minél hamarabb szabaduljon meg a szüleitől, mert azok olyanok mint a pestis, aztán külön élet, feléjük se nézni, mindenki magának, aztán ha megöregszenek és megdögelenek végre, akkor vagy örököl az ember vagy nem. Szép gondolat. Aztán amikor különköltöztél jó messzire, beleástad magad a lakáshitelbe nyakig, és megjön az első két gyerek, és nincs kire rábízni őket, ha úgy hozza a szükség (kiadós túlóra, vagy csak simán elvinnéd az asszony moziba, mert 5 évente egyszer az olyan romantikus), akkor átértékeled a dolgot. A második törés akkor jön, amikor kiderül, hogy megöregedtek és segítségre van szükségük, és bár a gyerekek már elvannak egyedül, te még mindig a fél életed ingázod otthon és a szülök között, hogy pelusozni tudjad őket.
Évszázadokig együtt éltek a családok, csak mióta feltalálták a nyugdíjat azóta divat "eldobni" a szülőket, és külön vonulni inkább, mint alkalmazkodni. Mondjuk sikerült a nem alkalmazkodást annyira profi szintre hozni, hogy a házasságok fele válással végződik, mert életünk párját is egyszerűbb eldobni, mint megszokni, hogy horkol, vagy már nem úgy néz ki 45 évesen, mint ahogy 23 évesen kinézett.
Szóval ha különköltözöl akkor már rögtön a párodtól is külön, mert sok bonyodalmat meg spórolsz és még kevesebbet kell alkalmazkodni. -
#107 Én nem dohányzom, és kurva büszke vagyok rá. 800huf egy olyan kátrányos szar 1 dobozzal ha valaki átlagdohányos akkor 1doboz/nap. Számoljunk 800*30(31 néha) =~24000Ft*12 =288000Ft/év Legyél dohányos 10 éven keresztül (ami kurva nem ritka) és ott vagy egy átlag 5%os infláűció mellett hogy egy ingatlan árának majdnem a felét elfújtad a levegőbe. Nincs meg az összeg, de van helyette tüdőrákod. Csodás ez a matematika:) -
#106 Én is ezt a tanácsot szoktam adni. :) -
#105 Magyarországon az is baj ha van pénzed mert akkor mindenki utál az irigység és a magyar mentalitás miatt és szinte nem tud az ember kapcsolatot létesíteni, max a kulák réteggel vagy egy-két normális felfogásúval, de probléma az is természetesen ha nincs, mert akkor a magad eltartásával vannak problémáid, viszont vannak őszinte kapcsolataid mivel az átlag örül annak hogyha másnak is olyan szar mint neki, megnyugszik tőle. -
#104 "így az egyetlen megoldás az adósságok eltörlése lenne."
Persze ha azt akarjuk hogy az ország teljes gazdasága összeomoljon. -
Neoncsoves #103 Ebben az országban az átlagnép fizetése olyan szutyok, hogyha nem hitelre akarsz venni lakást akkor kb. 10-20 évig kell dolgoznod érte... ha meg hitelt veszel fel azt életed végéig törlesztheted... -
#102 így az egyetlen megoldás az adósságok eltörlése lenne.
aha,meg a 100.000 Ft-os minimálbér,mi? majd talán 100 év múlva! Csodát a narancsoktól se várjunk,nyugtathatjuk magunkat,hogy majd jan1.-től jobb lesz,új adókulcs,az úniós országok is szarban vannak stb...igen,szarban vannak a spanyolok,a portugálok,a briteknél is nő a munkanélküliség,csak ott a szegényebb családok élnek olyan szinten mint itt a 200k-s nettósok... -
Koppixer #101 "az egyetlen megoldás az adósságok eltörlése lenne. Ami lehetséges is lesz, amint bizonyítást nyer, hogy bűncselekményt követett el az egykori kormány, amikor rátukmálta az emberekre a devizahiteleket a hamis ígéreteivel."
Tudom, h a remény hal meg utoljára, de előbb lesz ötösöd a lottón, mint h ez bekövetkezzen... -
#100 Sok igazság van abban, amit írtál, de ebben az országban nem fog soha (egyelőre) kiderülni ilyesmi, és főleg nem fognak hozni olyan ítélet félét, amivel egy kicsit is megoldanák a Te nagy (nekik lófütty) problémádat, amikor olyan nagy szarban van az ország, mint eddig soha.
Más országokban, már rég PH tört volna ki, de ez már más téma...
Meddig bírja a magyar birka? Ez itt a kérdés... -
Svx #99 Mondtam, azért kellett a hitel, mert hirtelen bevezették ezt a 2x-es adót, és pont akkor kezdett el a vállakozás is szarul menni, nem volt annyi bevétel, ami fedezte volna a befizetendő adót és járulékot.
Reménykedve, hogy újra jól fog menni, maradt még kb 1 évig a vállalkozás, aztán szépen az APEH benyújtotta a számlát, amit nem tudtunk máshogy kiegyenlíteni, meg közben már innen-onnan kértünk apróbb összegeket kölcsön, és azokat is vissza kellett fizetni.
Amúgy meg nem tudom ki terjeszti ezt a baromságot, hogy az adófizetők zsebéből fogják majd a devizahiteleseket kisegíteni. A jelenleg hozott intézkedéscsomag semmi, csak ideiglenes megoldás, egyértelmű, hogy az állam nem vállalhatja át a devizahitelesek adósságát, így az egyetlen megoldás az adósságok eltörlése lenne. Ami lehetséges is lesz, amint bizonyítást nyer, hogy bűncselekményt követett el az egykori kormány, amikor rátukmálta az emberekre a devizahiteleket a hamis ígéreteivel. Ha bizonyítást nyer ez, illetve hogy ezt aljas szándékból, haszonszerzés érdekében követték el(bizonyítani kell, hogy a bankok ezért cserébe pénzelték az akkori törvényhozókat), akkor zöld utat kaphat a kormány, és lefoglalhatja a bankok vagyonát, mert ha bizonyítást nyer az ügy, akkor a bankok a felbújtó szerepét ellátó bűntársként fognak benne szerepelni.
Már folyik amúgy a nyomozás, kérdés mikor kerülhet az ügy nemzetközi bíróság elé, ugyanis itt egyben az ország gazdasága ellen elkövetett nemzetközi támadásról is szó van. -
Freeda Krueger #98 Sejtem mit érzel...
Ha 125k félre tudnék havonta tenni :)
Sokat nem kell hazaadnod úgy tűnik. -
#97 Bútorozott volt? -
#96 Én olyan 125k-t úgy, hogy a befektetési alapbe menő pénzt is hozzávéve 145k-t. :)
Persze ehhez sajnos szülőkkel kell együttélni, amit kezdek nagyon nem tolerálni már... -
Freeda Krueger #95 Így érthető,végülis a megfogalmazás nem volt tiszta,mit értesz rajta.
Ha aktivabban spórolok én is havi 25k öt félre tudok tenni,néha többet.
De ott az a fránya makettezés,ami viszi a pénzt. -
#94 Nálam a hétvégi szórakozás többnyire az, hogy két sör felett eldumálok másokkal. Nagyon ritkán van ereszd el a hajam buli, ha kicsit dárább randi, stb.
Lényegében csak kajára és utazásra költök, minden más kiadás nagyon esetleges és kevés. Nettó 180 + juttatásokból + bónuszból jött összes a 2,5 milla két év alatt. Számolj és köjön az ami kijön. :) -
#93 Kb fele ennyi vagy olyan 60%. -
#92 Többet keresek, mint amennyit találok. :) -
DIESEL DOG #91 Hogy mennyit keresek? Magánügyem abszolút... ilyesmit egész biztos hogy nem fogok közzé tenni.