16
-
johnsmitheger #16 És mi van a szürke lyukkal, ami se be se ki nem enged semmit vagy mindent be és ki es enged? -
vasedeny2 #15 a tudósok már a világűrbe is lyukakat meg gömböket keresnek??? -
Merces #14 ...ezzel a logikával a nap egy fehér lyuk, de miért nem látják a csillagászok? -
hangulati #13 pontosan. az okos nonek feher a lyuka. de csak bentrol kifele. -
T0nk #12 Úgy érzem van egy esélyes kutatás a következő fizikai IG-Nobel díjra... -
#11 -
#10 Van benne valami;)
"...egyszerű konyhai mosogató is megfelel a célra..." = Nő ?!?! -
balee66 #9 A fekete lyuk az a sötét agyú hülye nő nemi szerve? (: -
#8 A múlt héten eltörött a fekete lyukam dugója, és sehol nem találok megfelelőt hozzá. A barkácsbolt eladója azt mondta, hogy cseréljem ki az egész galaxist. Én ehelyett vettem egy szokványos dugót, és addig farigcsáltam, amíg épp ráillik a fekete lyukamra. Remélem nem fog szivárogni, mert ha az eseményhorizonton idő előtt sok anyagot átereszt, az nagyon megdobja a vízórám. -
philcsy #7 Valamelyik "britt tudós" majd megállapítja hogy:
A feketelyukak egy 3cm-nél nagyobb kenyérdarabtól eldugulnak! :) -
#6 Pontosan!
A fekete lyukak modellezésére volt már itt egy másik hír, amelyet most nem tudok előkotorni, de valahol itt van. Aszem a buborékfúzióra is utalt. (ultrhangos megoldás). -
Cocogány #5 Hurrá sikerült olajat önteni egy fazékba. Nincs már messze a főzés -
#4 Nincs már messze annak az ideje, amikor majd "légtérhajlítással" fogunk közlekedni! ;) -
toto66 #3 Csak modell!
"Nem csak a számunkra szinte megfoghatatlan részecskegyorsítókkal kutathatjuk a fizika szélsőségeit, egy egyszerű konyhai mosogató is megfelel a célra, amennyiben a fehér lyukakat, a fekete lyukak elméleti ellentétét szeretnénk tanulmányozni."
A modell pedig attól az, hogy egy vagy több tulajdonsága hasonló a modellezettéhez. Ez azt jelenti, csak azt a tulajdonságot tudjuk vizsgálni rajta. Na mármost, ha más tulajdonságát nem ismerjük a modellezett dolognak (így azt sem, hogy miben tér el a modelltől), akkor nincs értelme, mert nem tudunk meg semmi újat, csak amit eddig ismertünk.
Helyesebb lett volna azt írni: Így lehet szemléltetni, egy elmélet szerint létező fehér lyukat. -
#2 Arra azért vigyázzatok, hogy olajat ne öntsetek se a konyhai mosogatóba, se a tűzre. :-) -