27
  • Lotifuti61
    Kedves "komolytalan" muszály ezt a blődli pártpropagandát idehozni. Ezzel a hülyeséggel etet a rádió, tv (főleg a hírtv. Megnyugtatlak ezeket a külön adókat is a végén mi fizetjük meg. Igaza van a cikk végén lévő mondatnak, és ezt az eszetlen kormánykapkodást különböző adók, elvonások formájában nagyon meg fogjuk tapasztalni. Persze nem hivatalosan, hisz lassan minden intézménynél már vannak pártkatonák különböző minőségben.
  • immovable
    Gondolkodni mi?
  • halgatyó
    Szóval: szerintem NE a Tescóval meg az Auchannal kezdjék, mert ezekre nem ok nélkül szokott rá a nép!

Ott ugyanis egy helyen hatalmas választék és reéatíve olcsó árak, és egyszerre mindent meg lehet venni, jó a közlekedés és nincs fizetőparkolás (számomra ez a legfontosabb)

A magyar vállalkozók előtt is nyitva áll a lehetőség: tessék ilyen hipermarketeket alapítani! Nem irigykedni kell, hanem csinálni.
  • halgatyó
    Ja, meg a "közterületfelügyelet" nevű, szalonképesen nem minősíthető bandákat is szarrá kellene adóztatni!

Ha már olyan szépen kifejtette Vezérünk, hogy ő nem híve a rendőrség melletti, párhuzamosan működő szervezeteknek....
    érdekes, hogy a közterületfelügyeletet meg a polgárőrséget még nem kezdték el felosztani
    pedig az előbbit szívesen látnám totál megsemmisítve, könnygázzal lefújva, viperával meg-fazonigazítva
  • halgatyó
    Az az indoklás, hogy fizessenek azok is, akik eddig (értsd: a válság kezdete óta) csak nyertek, nos ez önmagában helyes.

A konkrét megcélzottakkal azonban vannak kisebb félrecélzások, vagy hogy is fogalmazzak. (Én nagyon örülök a Fidesz győzelmének, még jobban örülnék a Jobbinak, dehát nem megy minden egyszerre)

Szóval: A MEADÓZTATANDÓK KÖZÜL "KIFELEJTETTÉK" A FIZETŐPARKOLÁSI MAFFIÁT!
    Azokat a disznórohadékokat, akik eddig csak nyertek, a nagy büdös semmiért!!!!!!!
    Azok a rongyok, a dolgozó középosztály sírásói, akik NEM A VÁLSÁG ÓTA, HANEM szinte a "rendszerváltás" nevű szennyáradat óta csak nyertek és nyertek, és még a törvényhozás is alájuk dolgozott, a bíróságok a bizonyítási kényszer megfordításával ("nem is parkoltam ott"), ami ordítóan alkotmányellenes és az elmúlt 300 év fejlődését tapossa a semmibe,
    És még a tetejébe -- sajnos -- az új kormány első lépése volt, hogy a hóna alá nyúlt ezeknek az irtózatos gyalázat bandáknak, mert az hogy ezután az önkormányzatok rabolnak, az semmi javulást nem hoz.

Közben a szargyalázatmocsok zónák meg csak terjednek és terjednek...
    (össze lehet hasonlítani az óránkénti kétszeres benzinárat, ami horribilisen magas egy szabad ég alatti, fűtetlen, galamszaros terület, például egy háromszor akkora bútorozott lakás havi bérleti díjával, ahol fűtés, világítás, parketta, csempe, nyílászárók, stb...!!!!!!!!)

Szóval tessék csak durván megadóztatni a fizetőparkolási cégeket
    (a gyalázatos önkorményzati rendszert is eltörölném, az egészet ahol van)
  • immovable
    Beszedni az extra adókat rövid s hosszú távon is be lehet mindenféle versenyhátrány nélkül. Példa. Bank fogja és a kártyadíjat évi 150 forintról 160-ra emeli. Észre sem veszed. Hány bankkártya van az országban? Pénz felvételnél x ezred százalékponttal emeli a kezelési költséget. Észre sem veszed. Hányan vesznek fel hányszor egy évben pénzt? Mobil. Emelik fillérekkel a kapcsolási díjat. Észre sem veszed. Hány kapcsolás van egy évben? Bevásárlóközpontok emelik minden terméküket 1 azaz 1 forinttal. Észreveszed? Hol a versenyhátrány?

Gondolkodni mi?
  • Komolytalan
    Lehet hogy én naív vagyok, de te meg nem tudsz gondolkodni. Hogyan kényszerítenek arra, hogy megfizessem az adójukat? Piaci kamatozású hitelem nincs, mert hülye azért nem vagyok. Ha a tesco drágább lesz benzinnel együtt mint a sarki kisbolt, akkor nem járok a tescoba (most is pengeélen táncol, ha csak az árat nézzük). Telefon - ott még van némi verseny a 3 mobilszolgáltató között, van számhordozhatóság, így nem hiszem hogy díjat merne bármelyik is emelni. Vezetékes meg nem érint. MOL: árat emelnek, ezzel kiterjesztik pár km-el azt a határsávot, ahonnan megéri külföldre járni tankolni.

Szóval nem, nem aggódom azon, hogy bárki is át merné hárítani rám a plusz terheket, mert ha valamelyik ezt meglépné, akkor nagyon gyorsan vevő nélkül maradna. A piacvesztéstől meg minden multi jobban fél, mint az ördögtől.
  • dyra
    Stílusod minősít drága 1 bites "barátom".
  • immovable
    Stílusod minősít drága 1 bites "barátom".
  • dyra
    ne nyomjad már itt vakkert, a te adódból kurvára nem lakik jól egy ember sem. Mellesleg a te iskoláidat ki fizette? Ha beteg voltál kinek az egészségügyi rendszerét vetted igénybe? Na és nem mellesleg melyik ország infrastruktúráját használod?
    Nyomod itt a süket adózó dumát mikor neked is jut bőséggel a közösből. Csak épp az orrodig sem látsz. A rendszer egyben működik ha az általad jónak gondolt módosításokat megcsinálják hirtelen lesz 2 millió ember akinek úgy annyi az egzisztenciájának. Na ezt nincs az a kormány vagy ország ami túlélné. Ésszel kell módosítani a rendszeren. Annyi biztos, hogy kell de csak ésszel és nagyon megfontoltan!
  • immovable
    Kirúgni a közszféra 1/3-át. Láttam belülről, hogy működik a rendszer. 1/3 csak kávézni jár be. Tizedére csökkenteni a segélyezettek körét, szigorú ellenőrzési rendszerrel, felülvizsgálni a rokkant-nyugdíjasokat, tuti fele dolgozni is tudna. (Az más kérdés, hogy épp van e hol.) De attól még ne én etessem őket. Megszüntetni az olyan visszásságokat, mint, hogy a laktanyát, security cég védi (asszem erre van is ígéret), and so on. Megszüntetni az értelmetlen támogatási rendszereket amik abba ringatják a plebszt, hogy van ingyen ebéd. 2. diploma már nem ingyenes, segély közmunkáért cserébe - ha az illető nem rokkant, endless.
  • immovable
    Gondolod nem veled fizettetik majd meg a multik az adót? Ó. Kicsit naiv vagy.
  • m3200gt
    "A Telenor így kénytelen felülvizsgálni Magyarországon tervezett jövőbeli beruházásait" - közölte a távközlési cég -, például azt, hogy 2012 végéig megvalósítsák az országos mobil szélessávú lefedettséget. "

Ja, kínaiakkal akarják lecseréltetni kínai cuccokra a mostani berendezéseiket.
    Mindezt azért, hogy egyáltalán versenyben maradjanak....
    Gyurcsány elvtárs szavait idézve: "El lehet menni, kérem Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék!"
  • Cyrrus
    A cégek részéről ez egy általános, és üzleti szempontból "normális" reakció. (Mi mást reagálhattak volna ezek a cégek? A legtöbb, konkrétumok nélkül, igyis kivár, vár a nyilatkozatokkal). Az érintett üzletágba, szerintem a telefon, internet, de tv szolgáltatás is simán beletartozik, elvégre a legtöbb ilyen cég azzal is foglalkozik, és most már nem áll annyira távól egymástol a 3 szolgáltatás (internet->IPTV; tv->kabelnet; internet->voip).
    Én ugy vettem észre, az elmult évek inkabb a munkahely megszüntetésekről szóltak, mintsem teremtéstőről. Beruházás? Saját tapasztalatbol mondhatom, hogy azért volt, de amig pl: Telekom régóta meglevő, készen kapott infrastruktúrára aggatja sorban a sok új usert vidékibb területeken, a net akadozik, szakadozik, esik a sebesség, stb és általános eljárás ilyenkor, hogy gyorsan lecsökkentjük a sebességet (mondván a hálózat nem bírja el) -érdekes 2-3évig elbírta?- addig én nem ordibálnék beruházás szavakkal ennyire..
  • Komolytalan
    Egyébként ha már francia liberális lapok úgy írnak Orbánról, mint egy diktátorról, a német miniszterelnöknél meg dörömbölnek a multik, és Magyarország azonnali fegyveres megszállást követelik, mert oda az extraprofitjuk, akkor nagy baj nincs itt a radikalizmussal :-D
  • Komolytalan
    Milyen félig elkaszálásról beszélsz? Lehetőség lesz visszalépni az állami "nyugdíjpénztárba". Ami k.rva jó, mert pl amikor én elkezdtem dolgozni, nekem nem volt lehetőségem választani, kénytelen voltam belépni magánnyugdíjpénztárba, holott abszolúte nem hittem benne. Ugyebár ilyenkor nincs liberalizmus, náci módszerrel be lettem sorozva a magánnyugdíjpénztárba, az szdsz és utódpartjai is hallgatnak mint szar a fűben. Én vissza fogok lépni ahogy lehet azonnal, és lesz.rom hogy a mnypk ettől csődbe mennek.
    Az állami 1/5 annyit költ a pénzem kezelésére, mint a magánpénztárak, másrészről nem képzelhető el az, hogy a vezér kioffshoreolja a fele lóvét mondjuk 10 év múlva (lásd máv biztosító), hogy mire elérek a nyugdíjas korig addigra 1 havi nyugdíjam ne érjen annyit mint 1 kg kenyér.
  • sanyicks
    Szóval a lényeg, hogy magyarországon nem lehet gyors, és radikális változásokat véghezvinni, mert túl sok hülyének van választójoga, akiknek a gondolkodás luxus.
    Tessék most is félig el akarják kaszálni az egyébként borzasztó szarul működő mnyp rendszert, és máris féligazságokkal kárognak rajta... És hol van ez a cigányoktól segély megvonástól, nyugdíjcsökkentésektől...
  • sanyicks
    aha csak az a fura az ilyen nemjózók mint te, ha én felvetem a választójog korlátozását szellemi szintre/ vagy jövőre (dolgozik-e vagy nem) tekintettel, akkor én náczy ántidemókrátukus kishitlersztálin vagyok :D pedig ugye mind2-nél azok a rétegek esnének ki a választásokból akik pont leszarják hogy 1 év múlva becsődöl az ország, nekik most kell hogy jó legyen (sötétnyuggerek, cigányok), és akiknek a legnagyobb választóerejük van sajnos.
    Akkor még is hogy kéne? Mert tudod ha a zemeszpé megígéri hogy kolbászból lesz a kerítés 13,14,15 havi nyugdíj, több segíly úgy is őket választják, és minden radikális változást visszavonnak.
  • Komolytalan
    Amíg a dolgozók éhbérért dolgoznak, az nyereség túlnyomó részét meg kioffshorekodják a multik külföldre, addig nem lesz mit újraosztani. Csak a magyar telekom évente több 10 milliárdos összeget csal el a dájcse telekom felé hitelkeret fenntartás címén. Fel se veszi azt a hitelt sose, a pénz nem is létezik, csak azért fizet, mert az anyacég papíron biztosítja neki a lehetőséget x csilliárd Ft felvételére. A lényeg hogy ez így költség, így adómentesen kilopható az országból.
    Hasonló manővereket alkalmaz minden multi cég, Offshore Péter azért hőbörög most, mert az ő cége találta ki nekik ezeket a "kreatív könyvelési megoldásokat".
  • FoodLFG
    Az állami újraelosztást kéne átgondolni, máris lenne pénz. Túl sok embert tart el az állam, ez az ország fő problémája már régóta. Persze akkor sok ember koppanna, nem lenne túl népszerű a kormány. Nem is merik meglépni, multikat könnyebb baszogatni helyette, ami nem feltétlenül baj, de rossz irányból közelítik meg már megint a problémát.
  • Komolytalan
    Egyébként meg véleményem szerint eljött a Kánaán: attól szedik be az adót, akinek pénze van, és ezt a pénzt külföldön költi el - vagyis a multiktól. Na ez az, ami senkinek se jutott eddig eszébe.
    Csökkentik a beruházások mértékét? Ki nem sz.rja le, kedves telenor, hogy valami idétlen, használhatatlan 4-5-6-7-8G-t nem csináltok meg? Ne is csináljátok, a net az dróton közlekedik. Majd beruházunk mi az adótokból, értelmes célokra.

Egyébként meg multik, hát bekaphatják. Ott volt a vörösiszap katasztrófa, csomó mindenre szükség lett volna, szükség lenne most is. A magánemberek hordják össze ami kell, totalcaron olvashatjuk hogy hogy főznek pl a v8cars fórumozói napi 500 adag kaját, és melyik multi állt komolyabban ki - akár reklám célból - hogy tessék, mi vagyunk a telenor, gondolom elvesztek a telefonjaitok, itt van 1000 készülék ingyen, osszátok szét a károsultaknak. Vagy mi vagyunk a tesco, itt van 200 mosógép, mert azok is tönkrementek. Lóf.szt nekik meg 99%-os vagyonadót.
  • Komolytalan
    Mély strukturális váltásokat hogyan csinálsz meg évi -500 milliárdból, és 0%-os növekedésből, amit rájuk hagyott az előző kormányzat? Ha mondasz rá egy végrehajtható tippet és befagy a Duna, ígérem idén téged koronázunk meg, ahogy Mátyással tettük anno.
  • lamer the true
    Helyes! Pofátlan áraik vannak. Nálunk van ahol bérelt vonalért brutto 250 ezret is elkérnek, szóval nem kell őket félteni.
  • nyalógép
    Ha okosan vetik ki az adót, például a meglévő állomások száma szerint, tehát az újonnan felállítottak nem esnének bele, akkor nem okoz lassabb fejlődést.
  • Crane
    Nem kell aggódni: Van ott bőven pénz, nem kis haszonkulccsal dolgoznak. Az meg természetes, hogy ilyenkor előadják a hattyú halálát.
    Fizettem én már elég plusz pénzt a nyomorult mobil szolgáltatónak, most nyugodtan a zsebükbe nyúlhatnak.
  • Laza
    Mondjuk ezek is úgy csinálnak, mintha egyik napról a másikra élnének ... mintha nem lenne miből kicsengetni a lóvét.
    Munkahelyteremtésről beszélnek, mikor az elmúlt fél évben kivágtak legalább 400 embert.
  • FoodLFG
    orbán és családja összekapkodott most mindenféle okosságot, hogy javítsa Mo egyenlegét, de mély strukturális változtatásokat már gyávák végrehajtani.
    Mindeközben pedig az ország hős megmentője képében tetszeleg. Vicces. :)

"A távközlési adó hátrányosan érintheti a beruházásokat, konkrétan a mobil szélessávú beruházásokat, a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést is. A Telenor így kénytelen felülvizsgálni Magyarországon tervezett jövőbeli beruházásait"
    hehe a telenornál tudják, hogy mit kell az ilyen helyzetben mondani. :D