DOTA 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

setuh
Allsz range-en kivul es csak lashitelni mesz.Persze van olyan amikor meg ennyit se tudsz mert nagyon nuker a ket ellenfel,ilyenkor probalj pullolni es a tower alatt last hitelni.
Ha meg carry vagy es fontos a sok last hit,akkor megfelelo suportal mindig fogsz tudni.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Melee-vel hogy a jó égbe lehet túlélni early game-et? Alig bírok last hitelni, mindenhol rangedek vannak és egybõl kapom a sebzést, amint creep közelébe megyek. Más melee-k úgy feltápolódnak, hogy meg se lehet karcolni õket. Hogy csinálják?

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

LOL

Van egy haverom, aki másfél hónapja dotázik.
Ma volt egy parti amiben az elején meghalt, a lane társa kérdezte tõle hogy:
- te meg minek mentél oda?
- kellett fát ennem.
- de miért nem a torony alatt?
- mert ott csak aszott fát láttam és az kevesebbet gyógyít.

Kiderült, hogy vki még a kezdetben poénból azt mondta neki, hogy mindig a szép fákat egye, mert az többet gyógyít, õ meg másfél hónapja így játszik!
setuh
Jah oke,en ertelmeztem felre akkor.

nem azt írtam máshol van, hanem hogy különbözik. itt a funkciójukra értettem.

setuh
A funkciojuk mas az oke,de az ugy nem helyes ha azt irod,hogy a top es bottom az mashol van a ket oldalon...

mirõl beszélsz? radiant top lane = hard lane, dire top lane = safe lane...

setuh
bottom*

setuh
A top es botton is ugyanott van mindket felnek...

Nem igazán. Annyi történne, hogy melee dmg dealerrel nem vernéd meg a tankot, így azzal nem is mész oda. De carryvel megvered. Ellenben akkor a tanknak, aki ehlyére beálltál el kéne menni botra, ami azt eredményezi, hogy a lenti carry veri halomra a supportjával együtt. Szóval ez egy íratlan szabály, amit erõsen ajánlott betartani, ha nem akarsz veszteni. Gondoltam itt dotában is van ilyesmi.

A másik témát meg úgy látom nem sikerült megfognod, úgyhogy hagyjuk is.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

wow, ez elég érdekesen hangzik
akkor ha loloznék, és nem tankot vinnék topra, hanem valami mást, akkor análisan megrakna a játékosközösség, mert felrúgtam egy társadalmi szerzõdést?
pedig így van. nyilvánvalóan baszogató/troll jellegû megjegyzésen csak az ostobák kapják fel a vizet.
ilyenkor a szellemi gyõztese a helyzetnek a troll, aki elérte a célját.
éppen ezért, mivel nem vagyok 14 éves nerd, nem kapok idegbajt ha kikapok és EZ-znek nekem
mert ehhez azért kell egy kis sótlanság. a sótlan emberek sokmindenen felháborodnak szûkpicsájú módra.
Ne beszéljünk inkább top és bottom lanerõl, mert ugye radiant és dire oldalon különbözik a kettõ. Hardlane és Safelane van (Safe lane az a jungle-s lane). Hardlane-n survival abilitys herok szoktak többnyire lenni (bár ez inkább akkor érvényes, ha solozni kell, de azért duo lanezéskor se mindegy), mert hardlane-n nehezebb elfutni az ellenfél elõl (na meg ott az õ dzsungelük ahonnan megkerülhetnek) és ebbõl kifolyólag kellhet survival ability (pl. Windrangernek a futása, Dark Seer gyors futása, Mirana leapje, Timbersawnak az a szar hookja, több nem jut eszembe).

Safe lane-re meg általában farmolós carryt szoktak küldeni egy ranged supporttal.

Okéj, igaz. Ismét köszönöm 😊

RAZOR27
pontosabban ezen rágd át magad. Lesz ami ismerõs benne, de mindent elmagyaráz benne.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Szerintem inkább a google-nak tedd fel ezeket a kérdéseket. 5000 beginner guide van fent különbözõ oldalakon és úgy tûnik neked megy az angol. Ez a játék nagyon összetett és úgy is fel fog még merülni egy csomó kérdés. 😊

http://steamcommunity.com/profiles/76561198088957950

Köszi mindenkinek!

Itt mennyire számít, hogy milyen herot milyen lane-re viszek? Mert ugye lol-ban megvan, hogy topra tank megy, midre caster, botra adc és supp, stb.... Itt van ilyen szabály?

Treant vagy Dazzle

http://steamcommunity.com/profiles/76561198088957950

Dazzle, Chen, Necrophos, Omni, warlock, juggernaut

ToCsEk
omni

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Köszi! Még egy kérdés: melyik a legjobb/effektívebb healer hero?

megölni*

Sniper-t könnyû megélni, csak közel kell jutni hozzá és nem szabad elfeedelni. Ha shadow bladebe megy, elnyomod a dustot és megölöd.

Riki, Broodmother ellen sentry ward / gem. És csapatmunka.

Nem gondoltak még arra, hogy ezt a Snipert nerfelni kéne? Dotában kezdõ vagyok, de annyi azért világos, hogy ez a fos nem kicsit op.

Plusz egy kérdés: az ilyen eltûnök a picsába herokat, mint Riki meg Broodmother, hogy a tökbe tudom támadni?

Így van. Szociális szelekció. Engem speciel nem idegesít fel, én csupán elszomorodom, hogy ilyen szinten van a mai fiatalság. Nem elég nekik, hogy nyernek egy meccset, még le kell húzni a másik kedvét is, mutogatva, hogy neked mekkora e-faszod van. Valóban szociális szelekció, mivel az értelmesebb, szociálisabb egyéneknek elmegy a kedvük magától a játéktól is, mivel ilyen szociálisan alulmaradt gyökerekkel nincs kedvük együtt játszani, kikapcsolódni. Jó lenne, ha kicsit magába néznének az ilyen "easiest game of my life" kölykök, mert nem az az ostoba, akit egy ilyen beszólás kiszelektál.

ToCsEk
ott a match id lebírod tölteni játékon belül és megnézheted bármelyiket 😊

video vagy leírés róla? érdekelne!
ToCsEk

Napi invoker: http://dotabuff.com/matches/538737335

senki? sehol egy értelmes aki nyomná partyba? sehol egy-két tapasztalt player? hatalmas
átlagos meccs, nincs ezzel semmi gond
nekem az utóbbi három ennél sokkal rosszabb volt
ToCsEk
veled sírok

tide egy bot bolt ns a másik nulla kutya medusa is egy useles hátizsák volt
ellen meg totál semmi különöset nem tolt, mecs közepén toltun kegy comebackot de hát sokat nem ért ha nem ilyen agyhalottakkal lettem volna sima pubstomp de hát értelmes csapattársak azok mit tudjuk nem léteznek
én wardoltam toltam mindent profeszor ns tolta rambo 5v1ket és még mi voltunk a kokányszarok<#banplz>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Ez a szar még a képet se tölti fel szóval itt az egyik meccs a sok közül:

http://dotabuff.com/matches/537374582

Miért van minden második ranked meccsen ez? Totál szopás az egész... Rankedre társakat keresek hátha úgy van esély értelmes pro meccsekre...

Invoker voltam.. :/
én egy-egy triplekill vagy hasonló után szoktam írogatni, persze poénból, hogy EZ, meg stb 😄

Inferno
Hali !

Most kezdtem nem rég dotázni,szóval kezdõ dotázokat keresek magam mellé gyakorlás kép( steam:Infernohun).A témához hozzá szólva nekem is sok mecs azért veszett el mert 1-2 halálnál kilépnek a csapat társak és tiszta idegek,de volt mikor ketten vittük végig az egész mecset öt ellen és nyertünk. 😊

PS3/X360 user: Infernohun

plu604
Nem értem miért kéne szelektálni bárkit is. Ha ettõl valaki idegbajt kap, akkor attól is ha elkezd bénázni és elkezdenek kikapni. Nekem az csak jó. Ez az EZ-zés még mindig inkább pöcsméregetés olyan emberektõl, akiknek muszáj valahol jobbnak érezni magukat a többiektõl, aztán ha máshol nem megy, hát Dotában.
CS:GO-ban is gyakori ez, engem speciel nem húz fel, de szoktam látni hogy üvöltve reagálnak rá páran, hát kinek mi. Én játszani és kikapcsolódni akarok (és tudok is), nem pro lenni. Nyerni jó, de egy vesztes viszont taktikás, élvezetes, fair meccs ugyanakkora élmény, akkor is ha a végén EZ-zés megy.

ez szociális szelekció
aki annyira gyenge idegzetû, hogy az ilyesmitõl felbaszódik, azt szelektálja ki a közösség maga közül
néha mi is csináljuk, beírjuk hogy easiest game of my life, mert tudjuk, hogy az ostobák idegbajt kapnak tõle és vicces, amikor néha felkapják rá a vizet és írkálják, hogy aha-aha könnyû volt persze, nézz már a statjaidra stb.
TurboX
ilyen felfogással már szorongásos depresszióval ülnék egy sötét sarokban mert kb. már a családomat is ki akarták irtani "sukáék" mikor lasthiteltem egy kerri elõl valamit..

fogd fel humorosban
nagyon ritkán nálam is elõfordul ez, hogy szoros a meccs, vagy megfordul
de inkább pikk és lénkonfiguráció-sakknak tûnik nekem az egész játék, 6.79 óta méginkább
elõtte gyakoribb volt a szoros meccs. már elõtte is probléma volt, hogy sok a snowball, de most már snowball-fest az egész
és tényleg promeccsen is ez megy, õk is durva 23-6okra rektelik oda-vissza egymást
nem a skillen megy el a játék, mert fél óra alatt nem fordul meg, hogy most a másik csapat tagjai váltak sokkal ügyesebbé hirtelen. hanem a pikkeken és taktikán.
Engem már semmi, alapból minden meccs úgy indul mindenkire megy a mute😄

setuh
Akkor hagyd abba a dotat,mert ennel rosszabb indulatu emberekkel en se surun talalkoztam,csak egyszeruen imunis lettem mar ezekre es engem nem zavar.Persze neha azert felbasszak az agyam a ruszkik.

mostanában solozgatni szoktam mert az ismerõseim inkább 1000+osak meccsek számát illetõen, nekem meg van összesen 420 😄

Nemtudom, hogy miért jó az, hogy a gyenge idegzetû embereket el kell zavarni a gép elõl. Én csak szimplán játszani szeretnék. Felõlem írkálhatnak mosolyogva 2 betût, csak szimplán sportszerûtlen. A gg wp mindkét fél számára pozitív, és akkor ez után bejön hogy "könnyû volt", szarok vagytok, simán lenyomtunk titeket. És ettõl a mentalitástól kapok hányingert szimplán. Én sosem voltam ilyen rosszindulatú senkivel sem, ha az lennék, akkor biztosan kevésbé érdekelne ez az egész.
RAZOR27
ez szerintem azon múlik, hogy solo vagy partyban vagy-e, viccen kívül. Nemrég volt egy tinker meccsem (ügye köztudott, hogy travelboots után indul be az élet.) volt first blood kétszer gankoltam sikeresen meg nálam is gankoltak, volt egy kurvajó cm-ünk, tényleg le a kalappal, talán a legszebb support munka volt amit idén láttam. 2 szintel elõnnyel jöttem ki midrõl, erre toppon elment minden. Gyakrolatilag a cs.társunkat farmolni jártak fel oda az ellenféltõl, tökmind1 mit csináltunk ez elemi butaság volt. Erre mindenki gg-zik... pedig annyira simán megfordíthattuk a meccset, amíg õk 1lanen pusholtak én feltoltam kettõt, meg már volt két sheepstickünk, énis átálltam seggtágító buildra, minden. De amikor 4 húzza a száját 1 -esetleg 2- ellen akkor tényleg sose lesz fordítás. Annyi lett a vége, hogy amíg engem jobbra balra kergettek a mapon, õk a fountain alatt diskuráltak arról ki baszta el, persze szegény cm-et hibáztatták...

Ellenben amikor 4-5en vagyunk együtt szinte mindig hátrányból hozzuk le a meccset, mert van két relatíve kezdõ játékosunk (ami azt jelenti hogy annyira nem kezdõk csak bénák 😄DD) és ez inkább léning alatt ütközik ki, amit rendszerint elbaszunk, de amikor már a pár kulcs hõsünt online, onnantól szép lassan fordítunk, pedig akkor már többnyire búcsút mondtunk legalább 1 szett rax-nak, szóval mindent összevetve szerintem ez fõleg azon múlik hogy hányan adják be a derekukat hogy megpróbálják.

Játszhatunk itt pszichológust, de szerintem inkább van azzal baj, aki felidegesíti magát egy "ez"-n és hányingert kap tõle, mint azzal, aki egy gyõzelem után mosolyogva beír 2 betût. Pont jó arra az ez-zés, hogy a gyenge idegzetû embereket elzavarja a gép elõl.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Amúgy mióta bejött ez az Ez-zés meg a többi, a community kb. +50%al undorítóbb lett. Egyszerûen ott tartok, hogy 1-2 solo kör után már szabályos hányingerem van az egész emberiségtõl. Az apropó pont az, hogy legtöbbször azoknak jár a szája a legjobban, akiknek durván mínuszos statja van, vagy pedig rosszul játszanak. Annyira megnézném ezeknek az embereknek a fejét, annyira biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ilyen kis gátlásos görnyedt kocka, aki ki van közösítve a legtöbb közösségbõl az életben, és itt a játékban éli ki magát.

Amúgy nem tudom mennyire OFF, de trade oldalakon dota itemekért simán adnak steam gifteket is, úgyhogy ha valakinek a játékok többet jelentenek mint a meepo szettek, akkor keressetek rá. Most vettem így meg a Portal 1-2-t, hát sokkal jobb szórakozás, mint Igorékkal anyázni egymást miden.
Na most erre mit mondjon az ember. Én akárhányszor játszom, ha nyerek vagy vesztek általában fölényes elõny van (még ha nem is látványos) a gyõztes csapatnál. Sosem érzem és a csapattársak se, hogy na, ezt a meccset most meg lehetne fordítani... Általában vagy túl erõs vagy túl gyenge ellenfelet kapunk.

RAZOR27
én fordítva látom, régen sokszor elõfordult amit írtál, de amióta az "új" matchmaking van már 3szor megdõlt a leghosszabb meccs rekordom, addig egy évig a közelébe se mentem, de mostanság sokszor kiélezett a dolog. Persze van hogy csak a cigány kombókkal lehet visszaszállni a nyeregbe (tiny+io 😄 elõbbin 1 hot utóbbin 2, ott megérdemelték édesanyáink a szidást 😄D) de összességében azóta nekem jobban bejön -hozzáteszem most egy hetet kb kihagytam beléptem egy meccsre és megint szoros volt, élvezetes, még ha kiszoptunk volna is tetszett volna.

Ezt teljesen ugyan így látom. és félek hogy valóban 90% a pickeken és a lane-eken megy el. Néztem profikat és nem egyszer az van hogy egyik meccs 23 perc alatt vége és egyik csapat köpni nyelni nem tud. Aztán jön visszavágó és ugyanez történik fordítva...