1583
A fizika és csillagászat közös témái
-
forrai #1302 Ha rögeszméseket akarsz szívatni, miért nem teszed ezt azokkal, akik a sötét anyag teoriát hirdetik, ahelyett hogy gondolkodnának?
Nagy feladatod lehetne, én meg súgnék szívesen. Miből gondolod, hogy rosszabb vagyok e téren másnál? Pusztán, mert nem vagyok ismert tudós?
De hiszen pont az tette lehetővé, hogy megkötések nélkül gondolkozhassak! Hálás lehetek azoknak, akik 40 éve nem fogadták el a kisdoktorimat. De nem söpörhet le senki az asztalról, nem vagyok fogékony arra, amit szeretnének elérni.
Mert tudom, amit tudok! -
forrai #1301 Mérgelődök, bosszankodok miattatok, meg minden, de mégis jó látni itt titeket!
Immovable gondterhelt ábrázatját, ahogy még azt is eltakarja, amije nincs, quetol megfontolt válaszait...stb.
Sokat gondolkoztam rajta, hogy minek is örülök, hiszen látnivalólag nincs semmi örülnivaló ezen!
De azután rájöttem, hogy nincs igazam, mert azon igen is lehetne örülnöm, hogy végre legalább...LÁTOK! (Mert amikor a szemüvegem beesett véletlenül a mosogatóba, majdnem egészen átlátszó lett!) Hát ez az!
Szóval akit érdekel, azoknak elküldhetem a dolgozatokat. 31+13 oldal, képletekkel, diagramokkal, hivatkozásokkal.
Képzeljétek: hogy szét tudnátok cincálni, bebizonyíthatnátok, hogy nincs is adúm, meg hogy blöffölök, én meg szégyenemben megszaggatnám a klaviatúrámat...és hogy zokognék jajongva!
Nagy kihívás lenne ez nektek akkor is, ha semmit sem értetek a tudományból, vagyis hogy csak a specrelt.
Mégis, azt állítom, hogy a mai fizika minden olyan problémájára, amit az misztifikál, amit sötét anyagokkal akar betömni, amivel hinti az ezotériát: gimnazista szinten, a klasszikus fizika általános árapály fejezetével meg lehet válaszolni!
Amiről igazán érdekes, hasznos és haladó beszélgetések folytatódhatnának?
Ilyenkor, amikor látszólag elagyalágyulok, szokott nekem esni néhány troll, nyilván mert úgy gondolja, hogy összefosom tőlük magam.
Tévednek, mert én nagyon erős vagyok! Én a saját gyengeségemből süllyedtem erre a nívótlanságra, ami itt van! -
#1300 de, zényleg jobban ismeri, én is, uwu is, mindenki itt rajtad kívül. talán még forrai is. -
Albertus #1299 "De még így is jobban ismerem, mint te"
Álmodban. -
polarka #1298 És ebben látsz bármi kivetni valót?
Mondtam én valaha, h a specrel és áltrel a szakterületem? Nem általános ismereteket tisztázó tananyagokat linkeltem neked, saját halandzsa magyarázatok helyett?
De még így is jobban ismerem, mint te a specrel azon részeit, amit minden fizikus is ismer. Te meg továbbra is értetlenkedsz, ahelyett, h tanulnál és tudnád, h mibe lehet (és van miért) belekötni és abbahagynád végre az általad kreált szalmabábok rugdosását. -
uwu311 #1297 Valami szuper hatalmam lehet ha pont miattam nem tud veled kiegyezni veled a tudomány. Ennek ellenére úgy tűnik mintha mégis reménykednél valamiben. Hol vannak az aduid? Mintha azt mondtad volna hogy elhajtottak mikor előadtad az elméleted...
Mondjuk sejtettem hogy vannak rejtett áltudományellenes képességeim, jó látni hogy ez egy passzív képesség, és nem is kell tennem semmit, mégis működik. Mert egyébként nem fárasztanám magam a világ megmentésével. Nem szándékozok a hülyeség ellen keresztes háborút folytatni, az a tanárok dolga, csak szívatom a rögeszméseket, mert vicces. -
Albertus #1296 "1ébként figyeld meg, aki tényleg ért hozzá, az nem az sg posztol"
Ezt te, mint állandóan jelen lévő tapasztalatból írod.
Oké. Vitatni sem lehet, hogy "Te, bentlakóként" a hozzáértésedet így minősítetted. -
#1295 -
forrai #1294 Ami a specrelt illeti, az is a klasszikus fizika évszázados meg nem értéséből, Newton megkezdett munkájának piaci fizikára történő kiforgatásából, és folytatásának elmaradásából következik. Amiből végül egy ezotérikus modern fizika nőtte ki magát, mint jeleztem, tele lyukakkal, mint az ementáli sajt.
Aki arra büszke, hogy érti, szerintem ki kellene, hogy vizsgáltassa, vagy legalább is szégyelnie magát.
A specrel és a tehetetlenség ugyanúgy, ahogyan az általános árapály a klasszikus fizika kutatásának indokolatlan félbe maradását, valójában a meg se kezdését bizonyitják.
Ezért mondtam: ÚJRA KELL KEZDENI!
Én megmondtam...
Na már most, ha ezt a hozzászólást off nak mondjátok.. lehet benne valami.
De ha az általános árapályról írok nektek, azonnal böffizni kezdtek, mint egy jóllakott bennszülött.
Hát akkor gurítgassátok a golyóitokat a gumi lepedőn, az igazán olyan "specreles".
-
forrai #1293 Csak egy olyan mérnök", mint te, hogyan tudsz megérteni egy olyan fizikát, és alkalmazni, amelynek minden számára érthetetlen dologra a válasza "sötét", fekete", féreg", lyuk", vákuum? Különüsen a lyuk sokaknak tetszik. megmondom, nekem is, de én most épp egy világoson dolgoznék szívesebben!
Sajnos a fizika egy anti- evoluciós kiválasztódáson esett át, századokon keresztül. Nem olvastad a dolgozataimat, és nem is fogod. Részben, mert nem adhatom ki, részben mert tőled egyedül nem várom azt, sőt nem is támogatom.
Pedig őszintén, még most is úgy gondolom, hogy a legjobb vitapartnerem vagy! Most is csak azért jöttem ide, mert néhány hozzászólás előtt megemlékeztél rólam!
Tényleg, ritkán járok itt, hát csak nézem, a nagy uwu irt rólam! Ő mégis emlékezik rám, akkor is, amikor a polárka, meg a többi rég elfelejtett már?
Ez igazán szíven ütött. Pontosabban nagy kő esett a szívemre! Hát mégis csak fog rém valaki emlékezni...Izé...nem a rém, hanem rám?
Komolyra fordítva a szót...most a bika győzött, nem a torredádor! Az összes adú nálam van. Viselkedj hát kedvesebben, érdeklődően, és ne bosszants fel, mert annak a "tudomány" sem örül. Kellemetlen neki, mert miattad nem tud kiegyezni velem. Mert csak olyankor vagyok vele ennyire jóságosan igazságos, de sokkal szigorúbb, amikor te így beavatkozol. -
polarka #1292 Lassult, mivel a Földi 1e9Hz-es órád ennyi idő alatt több impulzust bocsátott ki. -
polarka #1291 "Ne trollkodj! Azt már régen tudjuk, hogy az a képzelgésed, hogy te mindent tudsz és ezért jogodban áll a trollkodás."
Nem tudok mindent, viszont ahogyan olvasom a baromságaidat látom, h még annyit sem tudsz a speccrelről, mint egy elsőéves fizikus hallgató. Ezért adtam is neked linket, ahol pótolhatod a hiányosságaid. De te inkább csak fröcsögsz tovább.
Elmondom: Nagyon sok mindent nem tudsz, ez tény. Semmi alapod sincs a mások sértegetésére.
De van. Le is írtam mi az alap. Lusta tahó vagy. És ez nem sértés, ténymegállapítást, nézz csak rá a kommentjeidre. 1 év után ugyanott tartasz a nemértésben.
Egyébként pedig figyeld meg! Aki ért hozzá az sohasem sértegeti a többi posztolót.
1ébként figyeld meg, aki tényleg ért hozzá, az nem az sg posztol. ROFL wannabe nethuszár. -
uwu314 #1290 Én csak egy mérnök vagyok, a fizika nekem csak eszköz.
De még engem se tudtál átverni a halandzsáddal. mégis hogy gondoltad hogy átverhetsz fizikusokat, akiknek ez a szakterülete?
Azt megértem hogy próbálkozol, fizikus szeretnél lenni, de lásd be hogy lövésed sincs róla, csak azért képzelsz furákat, mert nem érted a fizikát. És nem a gonosz fizikusokkal van ám a baj, minden kicsi fórumba jut pár rögeszmés troll. Tudod menyi ilyen fórum van a világon? Van róla elképzelésed, hogy hány idióta osztott magának az ábrándjaiban Nobel-díjat amíg megírtam ezt?
Nincs olyan hogy nem fogadnak el valamit csak azért mert valakinek nem tetszik. Ha annyira új dolog lenne, az lenne a minimum hogy megosztja a szakemberek véleményét. Már ezek alapján is kizárt hogy csak te egyedül a világon rájöttél valamire. A rögeszméd ismeretében, meg tök egyértelmű mivel állunk szemben. -
forrai #1289 A fizikát könnyebb megtanulni, mint felejteni. A legnagyobb problémája tehát: a saját tehetetlensége!
A tehetetlenséget sajnos Newton óta nem fogalmazta meg senki, neki meg talán nem volt rá ideje? Így hát itt élünk mint egy rakás tehetetlenség, definició nélkül.
Ugyanígy a fényelmélet, és annak mindenféle vadhajtása.
A fizika tehát nem ad magyarázatot a tehetetlenségre, sőt, már nem is keresi azt. Inkább csak méricskél, ami tiszta anakronizmus.
Pedig nagyon egyszerű: "A tehetetlenség: az egyed vonzása önmagára". Fizikai és szellemi értelemben is.
Az a hatalmas, jó és téves ismerethalmaz, amit a fizika, mint intézmény elért, egyúttal számára leküzdhetetlen tehetetlen tömeget képez, és meghatározza egyre ezotérikusabb fejlődési irányát. Táplálva a kívülállók ezotériáját is, hogy majd harcos küzdelmet folytathasson ellenük, és együtt azzal mindenki más ellen is. Ily módon jól kiegészítve egymást.
E harc élcsapatát képezik itt is sokan, fájdalmas sebeket kapva, és osztogatva... a fizika biztos hálás lesz nekik.
A "tudományos ezotéria" (azt hiszem ezt a terminust is én találtam ki) világába tartozik a sötét anyag is, amellyel a klasszikus fizika keretében jól megmagyarázható jelenségeket próbálnak helyettesíteni. Mint akik úgy gondolják, hogy hátulról ugyan kényelmetlenebb hasat vakarni, de egyúttal sokkal nagyosabb, és dicsőbb is!
Newton óta a fizika egyre jobban torzuló fejlődése következett be.
Vissza kellene tehát lépni odáig, és új alapokon elkezdeni. Akkor az úgynevezett modern fizika is megtalálhatná a helyét a klasszikus folytatásaként, és le lehetne vagdosni a vadhajtásait.
Akkor néhányan az égből a földre pottyannátok, de ha puhára estek, vagy egymás fejére, nem lesz semmi bajotok.
-
#1288 na persze... ehhez már nem kell kommentár sem. gondolom az a kísérlet pont annyira valóságos, mint a tanári diplomád. rajtad kívül még senki sem látta. -
Albertus #1287 "Tök mindegy hogy miszerint létezik"
Majdnem. De belátom, hogy nem akarod megérteni a különbséget, ezért nem ragozom tovább. Ha majd eljutsz odáig, hogy mégis szeretnéd megérteni, akkor lapozz ide vissza és olvasd el amit leírtam. -
Albertus #1286 Igen, tudok.
De neked, aki az energia fogálmát sem képes megérteni, elfogadni nem fogom belinkelni. -
#1285 Tök mindegy hogy miszerint létezik az a lényeg hogy létezik és van rá bizonyíték.
Ha a világ úgy működne hogy csak az létezne amiről tudomásunk van akkor elég érdekes lenne, már az ősrobbanás is.
A muonos órád sztem nem állja meg a helyét semilyen logikában. Eleve mi az hogy müon? hol van? Sehol mert ilyen anyag nincs.Az atommag szintjén nem is létezik a fizika törvénye , nincs idő, nincs koordinátarendszer , nincs semmi amiben egy órát elhelyezhetnél ami hitelesen felvillangat.
Az energia fogalma egy dolog, de te is úgy magyaráztad a létezését nem lézését hogy fogtál egy fényhullámot és elkezdtél szórakozni vele hogy követted a terjedési sebességét és akkor nem volt energia ha megálltál akkor meg volt kb. De azt nem akartad megérteni hogy az a fényhullám forrás nélkül sohasem létezik ill ha létezik az is csak a forrás függvénye nem pedig a megfigyelő tudatos elme határozata. Eleve tök 8 hogy hogy van definiálva az energia mert maga a dinamika ,a mozgás az energia vagyis az anyag az energia mivel magába zárja a mozgást az atomi szinten és itt nem csak a keringésekről perdületekről van szó hanem a fényről. Ha te eltüntetsz energiát akkor anyagot tüntetsz el és kiszabadul az energia fény formában (atombomba)de nem szűnik meg mert átmegy a környezetébe,ha meg létre hozol a semmiből akkor anyagot hozol létre mivel az a forrás , mutass egy fényhullámot aminek nincs forrása.
-
forrai #1284 Örülök nektek.
Tudósitom, hogy az eltelt idő alatt két publikációt irtam az általános árapályról. Az egyik a flyby anomáliáról, a másik pedig a galaxisok rotációs sebesség változásáról szól, amelyekre nincs, és nem lehet más magyarázat, mint az általános árapály.
Nos örülhettek, a baromság mint legtöbbször, most is győzött. Egyiket se fogadták el.
Ehelyett a sötét anyagot nyomják az emberek tudatába, akik jobbat érdemelnének.
A "sötét anyag" a fizika, mint intézmény egyik legsötétebb, sőt aljasnak is mondható, legócskább fantáziájú hazugsága, ami akkor sem bocsátható meg neki, ha maguk a "fizikusok" (akik közé nem szeretnék tartozni)- hisznek benne...
uwu: téged is fizikusnak gondollak, erősítsd csak a sötét tömegüket! -
#1283 a hasonlat rossz, sőt, magad ellen hoztad fel. ugyanis nem elfogadásról van szó, hanem tapasztalásról. mert bizonyítani lehet, hogy gömbölyű. kísérletekkel. te pedig az energiamegmaradást és az idődilatációt nem tudod kísérletileg megcáfolni, ellenben számos kísérlet bizonyítja valós voltukat.
tehát újra felteszem a kérdést, immár eldöntendő formában, mivel a kiegészítendő kérdéseimre nem tudtál válaszolni:
elő tudsz hozni egy olyan _dokumentált_ kísérletet, ami cáfolja a fent említett dolgokat?
igennel vagy nemmel felelj.
-
Albertus #1282 Milliók nem fogadták el azt sem, hogy a Föld nem lapos, hanem gömb alakú.
Te az áltrel szerinti időlassulást nem fogadod el, vagy az energia fogalmát. Ennyi. A te dolgod. -
#1281 válaszoltál, de nem a feltett kérdésre, ergo, a kérdésre nem válaszoltál.
vagy csak nem vettem észre a linket, ami az energiamegmaradást cáfoló kísérletre mutat? akkor kérlek linkeld be újra. ha nem teszed, csak üresen fecsegsz, mellébeszélsz, azt nem tudom válaszként értékelni. -
Albertus #1280 "akkor belátod hogy van időlassulás"
Másik példával. A "klasszikus" müon történet
h= 1e4 m magasan szülessen egy müon ami olyan rendszerben nyugszik, amely rendszer v=0,9999c sebességgel közeledik a felszín felé.
Tegyük fel, hogy a müon mellett ugyanabban a rendszerben nyugvó egy olyan óra ami minden 1 ns-ban villant egyet a müon keletkezésétől a leérkezésig.
Mit látnánk ebből a felszínen?
Az első t=h/c ideig tartana az első villanásnak a felszínig az útja
t=1e4/3e8=(1/3)*1e5 ns ( 1 ns = 1e-9 sec).
Majd folyamatosan érkezne f=(1e9)*gyök(1,9999/0,0001)=141e9 Hz frekvenciával a villanások sora.
A felszínen ezzel azt látnánk, hogy 141-szer gyorsabb a villanások sebessége mint a felszínen álló ugyan olyan 1e9 Hz frekvenciájú óra villanásainak üteme.
Vagyis amire az első villanást követően a 2000. villanás leérkezik, vele megérkezne a müon is.
Akkor most lassult a müon rendszerében az idő, vagy 141-szeresére gyorsult?
-
Albertus #1279 "nem válaszoltál, de "
Válaszoltam. Arról én nem tehetek, hogy nem jegyezted meg, vagy nem értetted meg a jelentését:
Energia= munkavégző képesség
Gravitációs vöröseltolódás
-
#1278 nem válaszoltál, de válaszképpen még mindig belinkelhetsz egy kísérletet, ami cáfolja vagy az ikerparadoxont, vagy az energia megmaradását. -
Albertus #1277 Ne trollkodj! Azt már régen tudjuk, hogy az a képzelgésed, hogy te mindent tudsz és ezért jogodban áll a trollkodás.
Elmondom: Nagyon sok mindent nem tudsz, ez tény. Semmi alapod sincs a mások sértegetésére.
Egyébként pedig figyeld meg! Aki ért hozzá az sohasem sértegeti a többi posztolót. -
Albertus #1276 "Az energia létezése csak a forrás létezésének a függvénye ezért állandóan vagy van energia ,vagy nincs független hogy hogyan transzformáljuk a frekvenciáját,az csak a felhasználási területek miatt számít."
A létezés, ez jó szó!
Mitől válik valami létezővé? Attól, hogy tudomásunkra jut a létezésének a lehetősége.
A Hold túlsó oldala valószínűleg létező volt mindazok számára, akik bár sohasem látták, sohasem kaphattak róla semmilyen megerősítést,
de, a többi égitest vizsgálatából kapott általánosításokat a Holdra alkalmazva jó valószínűséggel feltételezhették azt, hogy nem egy tojáshéj szerű képződmény domború felét látjuk.
Persze, ha már megfigyeltek volna több félgömbhéj alakú égitestet, akkor az lett volna a megalapozott feltételezés, hogy vagy gömb, vagy tojáshéj alakú.
Ez energia forrásának felvetése is éppen ilyen felvetés.
Amint megmozdítod a kezedet, gyorsulást végeznek az atomjaid. A gyorsulással olyan alacsony frekvenciájú elektromágneses sugárzás formájában hagyja el energia a kezedet, amely energiát a jelenlegi technikánkkal nem tudunk kimutatni csak ciklotronok segítségével.
Vagyis, igen. Egy kézmozdulatnál elszökő energia a környezeted számára munkavégzésre alkalmatlan formátumúvá válik.
Az lehet, hogy majd egyszer, mondjuk ezer év múlva, ezzel a sugárzással szemben fog haladni egy olyan részecske amelyre a rel.Doppler miatt energiaként fog hatni, de a forrása addigra már nem fog létezni.
Hacsak nem fogsz ott ülni a térben ezer éven át, de csak azért, hogy mindenki láthassa a forrást.
-
Albertus #1275 "mivel ez nem a kérdésemre válasz, ezért újra megkérdezem, hol van egy olyan kísérlet, amit elvégezve megfigyelhető az energia meg nem maradása?"
Nos, válaszoltam, csak megérteni nem értetted a választ.
Sehol sem megmaradó mennyiség a munkavégző képesség, amit röviden energiának nevezünk.
Még egyazon forrásból kilépő energia áramlást sem egyformán érzékeli az egymás mellett álló két megfigyelő, mert nem azonos az idejük sebessége.
Ezért a lassabb idejű nagyobb energiának látja, a gyorsabb idejű kisebb energiának.
Ha pedig semmilyen munkát nem tud végezni az energia, még érzékeléshez szükséges minimumot sem, akkor nem tudhatod, hogy merre mozgasd az antennát ahhoz, hogy "áthangold".. és ezzel érzékelhetővé tedd.
Az érzékelhetetlen energia, nem energia.
Mert az energia definíciója: Munkavégző képesség. Ezt jegyezd meg!
-
Albertus #1274 "akkor belátod hogy van időlassulás és ikerparadoxon mert a kísérlet végén is majdnem az a szám jött ki amit az elején az órás laborban kiszámolt a faszi a táblán. Mi volt ebben a kamu?"
Röviden a lényeg:
A specrel helyett 1916-óta az áltrel érvényes Einstein szerint. Higgyünk neki, ő találta ki mindkettőt!
Nincs olyan hely a világon ahol az időegység hossza állandó lehetne.
Sehol, semmilyen számításban nem használható még elviekben sem állandó időegység hossz.
A téridő nem Minkowski-féle szerkezetű. Ezért minden olyan számítás amit a specrel szerint végzünk, csak egy fantáziavilágra érvényes és a valóságra nem.
Egyébként az órás laborban éppen azt ecsetelte a fizikus, hogy a -gh/cc függvény szerint alakul a sajátidő és nem a specreles idő szerint.
Gravitációs és általános értelemben energia sűrűség okozta idő-téridő van.
Azaz az áltrel szerinti ikerparadoxon létező, mérhető jelenség.
A specrel szerinti szimmetrikus, nem mérhető a sajátidőre gyakorolt hatása.
Azaz a klasszikus specreles ikerparadoxon nem létezik a fizikai valóságban.
-
polarka #1273 Az energiamegmaradáshoz is súgok egy kicsit, h hol kéne kapirgálj (pedig a múltkori barlangból való előbújásodkor is szóltam):
Relativisztikus mechanikát nem lehet tetszőlegesen keverni a klasszikussal.
Most elmehetsz a barlangodba olvasni, aztán gyere elő, ha már tudod értelmezni a spoilerben levő infót és megkaptad az állandóra vonatkozó kifejezést.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!E=mc²
P=Fv, azaz
dE/dt=d(mv)/dt * v
Ezzel kicsit játszadozva megkaphatod, h melyik mennyiség állandó minden inerciarendszerben. -
polarka #1272 A müonokhoz és az ált relhez egy kis segítség:
enwiki: Gravitational time dilation
hyperphysics: Gravitational Time Shifts
hyperphysics: Muon Experiment -
polarka #1271 Ha elolvastad volna az elmúlt lassan 1 évben az általam akkor is belinkelt alapvető bevezetéseit a specrelnek(még részletességi/nehézségi sorrendbe is tettem és nincsen 200oldal), akkor nem szajkóznád tovább a rögeszméid és talán rátérhettél volna magasabb szintű irományokra is (Landau, Goldstein).
Megpróbálom összefoglalni, miért is vagy egy tenyérbemászó vigyori áltudománykodó troll:
1. hozzáállás
Lehülyézed a szakértőket. (kb milyen alapon? ők mindennap alkalmazzák az elméletet a gyorsítókban)
Magad hozzáértőnek állítod be. (Pedig már n+1. alkalommal kellett kijavítsunk. Eleve, ha értenél hozzá, akkor már régen nem itt koptatnád a billentyűzetet.)
Kinyilatkoztatsz. (semmit nem támasztasz alá levezetéssel, az érveid pontosan annyit érnek, mint amit itt érzékeltettem is)
Nem érdeklődsz. (semmit nem kérdezel, nem is tudom minek jársz fórumra, ha már mindent "tudsz")
Mellébeszélsz. (1ik marhaságodba belekérdez vagy kijavít vki máris lépsz a következőre. Ezért sincsen értelme érdemben reagálni minden egyes felvetésedre. Ott van a specrel tananyag, le van írva. Olvasd el értsd meg, számolgass vele és aztán kérdezz! Ha meg vmire sehogyan nem kapsz választ, akkor vizsgáld meg, számolj utána és akár még egy rendes szakértő elé is állhatsz. Így minden normális ember elküld a picsába és nem foglalkozik veled.)
2. lustaság
Nem olvasol (és értelmezel). (Ott van minden. Le van írva. A képedbe van tolva a felvetéseidre a válaszok)
Nem számolsz. (Tiszta szájkarate stílus. Bizonytalansággal együtt számolnál és alátámasztanád az érveid talán még érnének is vmit. Vagy belátnád, hogy tévedsz, mint a müon a Föld gravitációja okozta idő dilatációval is [nagyságrendileg is 10^(-14)s eltérésért volna felelős a gravitáció egy egyszerű közelítéssel és ha még az is lenne a felelős, az nem magyarázná a gyorsítóban tapasztaltakat].)
3. bénaság
Ha számolsz is, akkor is hibázol. (Múltkor linkeltél vmi elbaxott, általad számításnak és levezetésnek nevezett dolgot, amire uwu még vette is a fáradságot, h belenézzen és látta is, h számolni sem megy)
4. erőszakosság
Mint a szemellenzős vágtató ló. (és időről időre ugyanazokat a köröket futod le) -
polarka #1270 keep on trollin
A mágnesekről megfeledkeztél. -
#1269 mivel ez nem a kérdésemre válasz, ezért újra megkérdezem, hol van egy olyan kísérlet, amit elvégezve megfigyelhető az energia meg nem maradása?
továbba hol és mikor végezte el gézoo azt a kísérletet, amit cáfolja az ikerparadoxont?
ha nem erre kérdésre válaszolsz, felesleges válaszolnod, csak mellébeszélés lenne az egész, mint eddig. -
#1268 Az energia létezése csak a forrás létezésének a függvénye ezért állandóan vagy van energia ,vagy nincs független hogy hogyan transzformáljuk a frekvenciáját,az csak a felhasználási területek miatt számít. -
#1267 akkor belátod hogy van időlassulás és ikerparadoxon mert a kísérlet végén is majdnem az a szám jött ki amit az elején az órás laborban kiszámolt a faszi a táblán. Mi volt ebben a kamu?
"elegendő egy energia sugárzás frekvenciáját az érzékelhetetlenségi szint alá csökkenteni és ezzel eltűnik azaz számunkra megszűnik az energia."
És akkor mi van? ezzel nem az energia áramlást szűntetted meg hanem érzéketlen vevőként létezel arra a hullmhosszra.
Indítsunk az áramlással szemben v=0,999 999c sebességű "antennát".
Ezzel is csak azt mondod hogy betoltad az antennát a vételi sávba.
"Másik módszerrel a semmiből előállítottuk az energiát? Igen."
Igen a semmiből állítottál elő energiát és az antenna is magától gyorsult 0,999 re hogy aztán a semmiből valami legyen.
-
Albertus #1266 Az energia definíciója: Munka végző képesség.
Mit jelent ez?
Azt jelenti, hogy ha valami hatni képes, akkor képes lehet a munkavégzésre.
Ha nem képes ugyanaz a valami hatni, akkor nem képes a munka végzésre.
Nézzünk egy fényes példát!
Ha kimegyünk fekete ruhában a napra, akkor a fekete ruha elnyeli a látható fényt és hővé alakítja.
Azaz egy magasabb frekvenciájú formából egy alacsonyabb frekvenciájú formává alakítható a fény.
Ez az átalakítás különféle folyamatokkal szintén elvégezhető.
Az átalakítás során kapott alacsonyabb frekvencia értékét tetszőlegesen alacsony frekvenciára átalakíthatjuk.
Ezzel kezdetben infra (azaz hő), majd mikrohullám, majd tovább csökkentve a frekvenciát rádióhullám és akár közel nulla frekvenciájúvá alakíthatjuk.
Ahhoz, hogy hatni lehessen az így átalakított energiával, azaz energiaként értelmezhető legyen, csak addig csökkenthető a frekvenciája amíg az anyagban hatást tud kiváltani.
Amint az érzékelhetőségi küszöb alá csökken a frekvencia, az ezen frekvencia felett még munka végzésre alkalmasságát-képességét elveszíti.
Vagyis elegendő egy energia sugárzás frekvenciáját az érzékelhetetlenségi szint alá csökkenteni és ezzel eltűnik azaz számunkra megszűnik az energia.
Nézzük meg a fordítottját!
Tegyük fel tudjuk, hogy milyen irányban sugároztak ki és alakítottak
munkavégzésre alkalmatlanná tett energiát.
Indítsunk az áramlással szemben v=0,999 999c sebességű "antennát".
Ekkor az antenna számára a frekvencia 1/sin(arccos(0,999999)) -szresére növekszik: azaz 707-szeresére változik a frekvencia és ezzel újra érzékelhetővé valamint munka végzésre alkalmassá-képessé válik.
Vagyis a munka végzésre képtelenből, munka végzésre képeset azaz energiát készítettünk.
Megmaradt? Nem!
Eltűnt a semmibe? Igen!
Másik módszerrel a semmiből előállítottuk az energiát? Igen.
Ennyi. -
#1265 "Azt tanuljuk, hogy az energia megmarad."
nem tanuljuk, hanem megfigyeljük. kérlek mutass be egy kísérletet, ami ennek az ellenkezőjét figyeli meg (ne gondolatkísérletet, hanem valódit, mérési eredményekkel). továbbá annak a kísérletnek a jegyzőkönyvét is, amit gézoo végzett el....
ja, hogy ilyen nincs? -
Albertus #1264 Kamu? Milyen értelemben?
Amikor az a feladat, hogy a müonok 2 us élettartalma mellett hogyan élhetik át ennek a sokszorosát, a specrel idődilatációját gyakoroltatjuk.
Közben meg mindenki tudja, hogy az áltrel szerinti időlassulás "működik" és nem a specreles ami egyébként is szimmetrikus.
Ennek ellenére gyakorlásra jó.
Persze, hogy kamu! De valahogy csak meg kell értetni a relatív idő fogalmát ..
Fogadni merek, hogy ha arról van szó, hogy mi a teljesítmény, kapásból rávágod, hogy időegységre eső munkavégzés.
És még arra is fogadnék, hogy eközben fel sem merül benned, hogy az időegység hosszát állandó nagyságúnak érted.
Pedig a világnak nincs két olyan pontja, ahol az időegység hossza azonos hossz lenne..
Azt tanuljuk, hogy az energia megmarad.. Na ja.. azonos időegység hosszok esetében.
De csak egy fél lépéssel odébb lépsz, máris más az időegység hossza.
Mi is az energia mértékegysége? Joule?
Hol van benne az idő? W=E=F*s F=m*a na és az a=s/t^2
Azaz nem csak az időegység hossza hanem annak négyzete van benne az energia fogalmában.
-
#1263 Ezt is kamuból csinálták?
http://www.youtube.com/watch?v=cDvmN_Pw96A&feature=related
Szerintem a doppleres dolognál van valami csavar amit nem vesznek számításba,egyáltalán van arról is ilyen kísérleti film? szívesen venném.
És nem igaz hogy nincs semmi valós okozata a dopler féle idődilatációnak mert akkor nem gyártanának külön órajelet a műholdas gps ek nek.
Tehát valami van ami olyan eltéréseket okoz a műholdakban hogy azt csak egy második ,nem földi idő tudja kiegyenlíteni.