1583
A fizika és csillagászat közös témái
-
lally #1382 -a "mérnöki"fórumon épp most volt róla szó:
lásd: Fizika(alap) érettségi; 2012.
(egy darabig még azt hittem, hogy most éppen az
általánosból a gyengébbek itt, így is felvételizhetnek vele a Gimibe)
-
nana, azért ne essünk át a ló túlsó oldalára, főleg most, hogy forrai hozzászólásai már nem látszódnak.. -
forrai #1380 Relatív troll elmélet:
"A nem troll a trollok trollja..." -
forrai #1379 Bocsi, de nem értem a szándékod, a bemásolt kép jelentését. Így csak ennyi a válaszom. -
forrai #1378 Örülök a természetes, ösztönös stílusodnak.
Hiszen így sem neked, sem az adminnek nem lehet kifogása az ellen, hogy én meg ugyanúgy gyógyíthatatlan seggfejnek tekintselek.
Tényleg, soha nem jártál itt! Akkor most miért háborogsz? Menj játékos topikokba! Igaz, abból kevés van itt, mert az emberek inkább gondolkodni szeretnek, én is.
Azért járok ebbe a fórumba, csakhogy én merek, és tudok másképpen gondolkodni!
Amitől függetlenül ti még gondolkodhattok elvágólag, egy sorban, mint ősszel a költöző madarak.
Nem zavarjuk egymást...
-
TheSpecialOne #1377 Amikor megnyitom ezt a fórumot és meglátom ezt a nevet hogy forrai elmegy az összes életkedvem. Az ilyen elmebetegeket bezárnám valahova és rájuk gyújtanám a házat. Egy problémával kevesebb lenne. Aki idióta az haljon meg. -
nem látom hozzászólásaidat, szerinted mitől van?
-
forrai #1375 Abban persze igazatok van, hogy ez egy játékos fórum. Már vagy ötször elmondtátok, és én nem fogtam fel? De sötét voltam...
Most végre leesett a tantusz! Persze megtévesztett, hogy titeket sem látlak játszani. Egyébként, amit én akarok, az is játék lett volna, csak másféle.
Rátévedtem igazán tudományos fórumra is, ott nem rúgtak ki. Figyelik amit írok.
Mostantól azonban megváltozom!
Sziasztok! Mit játszunk? Nagyon tudok hülye is lenni, és végre lenne értelme.
-
uwu201 #1374 Hát tényleg ez a legjobb hely erre.
Ide szinte csak játékmániás kockák járnak.
Szép is lenne ha igazi tudományos fórumra tévednél, onnan sokkal hamarabb kirúgnának.
Ha már eleget égetted magad itt, megcélozhatnál valami kisiskolás fórumcentert, őket még tán meg is tudnád szívatni azzal hogy értesz a fizikához, meg hogy kitaláltál bármit is. -
Trollnak érik a ban. -
forrai #1372 Bocsi, qetuol
-
forrai #1371 "A tanulmány befejezésével kevesebbet tudunk a sötét anyagról, mint előtte" - értékelte munkájukat a kutatást vezető Matt Walker, a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ munkatársa."
Pedig a sötét anyag itt van, ezen a fórumon is...
quetol, és még néhányatok hozzászólása éktelenül- ékes bizonyíték rá.
Tanulmány...dehogy! Tanulmányok, költséges kísérletek, merész álmok, kávéházi viták, összeráncolt homlok, összevont szemöldök, esetleg kör, ellipszis, vagy trapéz- szakáll? A másik kinevettetése, ignorálása, egyszóval külsőségek.
Mögöttük pedig...jóformán semmi.
Illetve csodaszép mérnöki alkotások.
Bizony, titeket tudósnak gondollak! Én meg hadd legyek csak mérnök.
"Matt Walker, a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ munkatársa...."
Ugye, milyen jól hangzik tőle még a nagy sötét semmi is?
Mert ugyan hogy hangzana az magyarul:
"...Forrai György bizonyította, hogy a galaxisok eltérő rotációs sebessége, a flyby anomáliák, a Hubble törvény az általános árapály következményei, és hogy nem maga az univerzum tágul, vagy ha igen, akkor más miatt, és hogy az egész elméleti fizika és csillagászat egyre inkább blöffé fajul, amit blöffölők büfékben böffentenek ki...?"
Nem lehetne, hogy erre én is kapjak kutatási pénzt? Ugye, hogy nem!
Örüljek, ha itt nyilatkozhatok!
-
c-c-c-combo breaker
-
forrai #1369 Az a honlap nem erre való.
Már indítottam egy másikat a dolgozatok miatt, de nem raktam időben fel, mert reméltem, hogy tudom publikálni. Az a honlap megszűnt közben, talán indítok egy újat mégis. -
forrai #1368 Az elméleti csillagászat pedig úgy tűnik, egészében a részecskefizika kezébe került, ami azt kavar benne, amit akar.
Elfogadom, hogy van szerepe, de egy határon túl már más hatások is (pl. az általános árapály) jelentkeznek, amelyet az elméleti csillagászat kellene, hogy koordináljon.
Térnyerésének torz következményei látszódnak például a "sötét anyagok" nemlétező hatásai bizonygatásában, vagy a kozmológiai elméletekben... -
forrai #1367 A tömegvonzás gyorsulási képletének felírása a newtoni formában számszerűen jó, és bizonyos területen, ha a tömeg ismert, talán kedvezőbb is, mint vektoriális.
Azonban eltorzítja a klasszikus fizika elméleti alapjait.
Ami azért probléma, mert arra kellene, hogy épüljön a "modern" fizika, pontosabban egyszerűen a FIZIKA. Ami viszont jelenleg mellette, őt megkerülve fejlődött ki, s ezáltal olyan mint egy légvár.
Bármely magára adó tudományág nem békélne meg ezzel a kettősséggel, még a matematika is próbál utat találni a "múltjához".
A fizika viszont fittyet hány minderre, és ha egy régi probléma jelentkezik, azt ő "modernül" próbálja megoldani! Természetesen nem megy neki, de ezt jól tudja leplezni. Hiszen ha a közönség előadást akar, és azt megfizeti, akkor nem mindegy, hogy mit játszanak? -
forrai #1366 Én meg még többször mondtam, hogy amit a yooyoo felírt, az sem nem gyorsulás, sem nem erő, sem energia, se nyomaték. Egy új fizikai mennyiség, vagyis a nulla. Viszont valóban szerepel benne egy vektor. Ami a Newton képletben viszont nem.
Eddig partnernek tekintettelek titeket. De már nem hiszem, hogy részt vettetek fizika képzésen. Az persze lehet, hogy jártatok egyetemre, de hogy mit tanultatok? Hülyesírást?
Egyébként ez a jobb állapot, mert így legalább nem kell, hogy felejtsetek.
Amire jelenleg úgy néz ki, nagy szükség van a fizikában.
-
forrai #1365 Ha arra rakom, nem tudom ki olvassa el? Egyébként a Hubble törvény külön rajta van már, egy éve. Senki nem szólt hozzá. Teljesen inaktív. Ha viszont megküldöm valakinek, várhatok tőle választ. Volt olyan, hogy nekem is küldtek, válaszoltam.
A ragadozók előnye, hogy csoportba verődve támadnak, s így nagyon hatékonyak.
A bárányok meg egyedül próbálnak védekezni? Pedig nevetséges még egy bivaly is, ha a többi nem segíti! Elbukik.
-
1. immár harmadszorra mondo, hogy az R12 nevű változó a vektor. szólj, ha már felfogtad. -
polarka #1363 Lehet tényleg trollkodni akart, de ő is elkövette azt a hibát, h fullba nyomta a kretént. -
polarka #1362 remélem fizikából sem érettségizett le... -
commissioner #1361 Miért nem rakod fel a dolgozataidat a honlapodra?
Add meg az ellenfeleidnek a lehetőséget, hogy alaposan kivesézhessék! -
forrai #1360 szia
Nem szívesen térek vissza erre a témára, mert nem akarom yooyoo-t megbántani, inkább leveleznék vele. Emellett ugyebár én is elkövetek hibákat, és ugyanúgy rosszul esne, ha folyamatosan emlékeztetnének rá.
Te meg itt állandóan ezt akarod piszkálni? Próbáld már azt elfelejteni és írd le a saját gondolataidat! Kíváncsi vagyok rájuk. Szép, kerek gondolatokat várok tőled, a szivárvány minden színében ragyogjanak, ahogyan az enyémek is.
1. Tehát magyarázd meg, hogyha a Newton képlet baloldala gyorsulás vektor, akkor a képlet jobboldalán melyik változó vektor szintén?
Korábban valaki válaszként felírt egy "erőnek" nevezett (kg m^2/s^2 dimenziójú) képletet a gyorsulás helyett, ami ráadásul sem energia, sem nyomaték nem lehetett...na abban volt egy helyvektor szorzó. De hát, mint magyaráztam, az nem volt gyorsulás, sőt igazából semmi nem lehetett, csak nulla, mert azonos irányú "kvázi" vektorokat skalárként szorzott.
Vagyis ez az egyik feladatod.
2. A másik pedig, hogy mondj egy definiciót a fizikai tehetetlenségre (azért pontosítom, mert sejtem, hogy kinek a tehetetlenségére válaszolnál.)
3. Hogy pedig a fizika most a tömegvonzást a tehetetlenségtől külön vizsgálja, az nem hiba...az bűn! Egy ilyen fizikának meg kell, hogy mondja valaki, hogy tegyen már lépéseket a Fizika felé!
Na már most- az a valaki csakis én lehetek, és a rám jellemző szerénységgel, és mértéktartással most is pont azt teszem!
"Megbolydult a világ, ó áthozat, hogy én születtem visszatolni azt..."
Hát, valahogy így!
-
forrai #1359 Comissioner, bocsi!
Irtam két dolgozatot az árapályról, és nem tudom őket elhelyezni! Pedig rengeteg munkát öltem beléjük: bizonyítottam, hogy a Hubble törvénynek, a galaxisok eltérő rotációjának, a flyby anomáliáknak, és még egy csomó mindennek az általános árapály az oka. És nem valamiféle "nesze semmi, fogd meg jól" sötét anyag!
Hogy mindez itt senkit nem is érdekel, pedig felajánlottam, hogy elküldöm őket, az egy dolog, legfeljebb nagyon lehangoló. Mert nagyon rossz érzés, hogy látok, bizonyítok egy problémát, ami szerintem kellően érdekes, és fontos ahhoz, hogy pl. megvitassam veletek.
Azonban ha hozzákezdek, olyan pergőtűzbe kerülök, amit muszáj viszonoznom, és elkezdek vagdalkozni, ha harc legyen harc! Eközben azt hiszem, hogy mindenki engem akar cikizni, aki ide jön! Fel se fogom, ha valaki nem. Automatikusan "lövök" mindenre, ami mozog.
Bocsi. Ha érdekel, elküldöm neked. Valaki itt már kérte, de amikor megkérdeztem, hova küldjem, nem válaszolt.
-
akkor menjünk szép sorjában, mi volt az az 5 hiba? -
commissioner #1357 ???
kikapcsolhatnád a friendly-fire-t... -
forrai #1356 Ha mondom, nagy örömöt tudtok nekem okozni! De tényleg! És látom, hogy én is nektek!
Ez többet ér egy Nobel béke díjnál... -
forrai #1355 qeutol
yooyoo egyetlen problémára 5 hibával válaszolt. Értelmezhetetlen a válasza, meg a hivatkozásod.
Javasolom, hogy foglalkozz inkább a fizika morális kérdéseivel. Ahhoz nagyon értesz.
Azonban a tehetetlenségnek nincs más definiciója a mai napig, csak amit én adtam neki. Egyébként szerintem egész jó: "A tehetetlenség a test vonzása önmagára".
Ami következik a gravitáció vektoriális felírásából, amit annak Newtoni pszeudója jelenleg eltakar.
Egyébként ő nagyon is hajlott az ezotériához, a mai fizika meg őt követi? Talán, hogy az "sikeresebb" irányzat? Lehet benne valami, mert én pl. nem vagyok az. Itt nyűglődöm veled, ahelyett hogy egy csillagászati konferencián paskolnám a kávéautomata hátulját.
Na mindegy, azért megpróbálom nógatni az elméleti fizikát, hátha nehezen meglódul, hogy utolérje a mérnökök által megolajozott kísérletit. Csak azt nem tudom, honnan kezdjek neki? Hol van az eleje, vagy legalább a hátulja?
Meg el is kezdhet rugdosni, hiszen mégiscsak egy nagy állat... -
commissioner #1354 Örülhetsz, a rögeszme index a mod.-ok szerint most már "irányelvként" követendő a témakörön belül!
-
kár. na mindegy, akkor gyakorlásképpen olvasd el a #1342-t, ott van a válasz a kérdésedre. értelmezni már neked kell. -
forrai #1352 http://www.youtube.com/watch?v=7mPFOvHa0E4
Ezt hallgatom. A többi dal is nagyon jó. -
uwu311 #1351 A számok eredete titkos ezért nem segíthetek.
A titkosítás nem magas szintű, a Fibonacci sor alkalmazásával bárki megfejtheti, hogy honnan erednek. Bár nem csodálkozok rajta, hogy neked még ez sem sikerült.
-
forrai #1350 Most látom, decemberben ki lettem tiltva!
"shadow...
Ez rád is vonatkozik, nikkelbolha. Pattogj te a gumiszobádban!
Hogy honnét másztál elő, melyik képkeretből?
Hiszen még soha se fordultál hátra itt! Most pedig igazán megtehetnéd.
Olyan uwu féle lehetsz."
Ezt most gyökeresen visszavonom! uwu egészen más!
Egyébként nem tudom, te ugyanaz az uwu vagy? Azt hiszem hetes voltál mikor bemutatkoztál nekem, kissé anyázva.
Akkor azt hittem, azért vagy hetes, mert a daliás ügynökre hajazol.
Azóta viszont megváltoztak a számok- próbálkoztam a Fibonacci sorral is, hogy megfejtsem, de nem ment.
Nem akarlak megbántani azzal, hogy másik uwu- nak képzeljelek, mint vagy. Meg félek is, hiszen mindig érzem feletted a fórum jóságos, megbocsátó szeretetét, amire én nem tartok igényt (pl).
-
forrai #1349 Nem emlékszem, hogy búcsúztam volna?
Nekem szórakoztató a társalgásotok. Egyébként is, már többször irtam,: hálás vagyok a figyelmetekért. Sajnos nagyon kevés az olyan ember, akit legalább morális szempontból érdekel a fizika, ahogyan titeket. Így mindenkit megbecsülök, aki ide ír, és megköszönöm neki. uwu stílus-vitáit meg valóban nagyon hasznosnak gondolom.
Tehát ne tegyetek elhamarkodott következtetéseket!
De azért tartózkodhatnátok az olyan fensőbbséges kinyilatkoztatásoktól, hogy "adok még egy lehetőséget..."
Ugyan, kik vagytok ti?
Arra tehát természetes volt az én válaszom is.
Most, hogy ezt is már megbeszéltük, nem válaszolnátok a kérdéseimre? Mert az különösen mulattat, ahogyan mindig kibujtok alóla!
Ha ennyi képzelőerőtök lenne a tudományban is? Már rég mindenki elrepült volna a Marsra, minél messzebb tőletek.
-
uwu311 #1348 A stílust nem lehet úgy jellemezni, hogy jó vagy rossz, így javulni sem tud. Azt kellett volna írnod, hogy tetszik a stílusom, vagy hogy jobban tetszik mint korábban.
Egyébként az csak nevében tudományos topik, gyakorlatilag az megy hogy okoskodsz itt, a többiek meg szörnyülködnek. Ha azt hiszed ez a tudomány, nagyon nem vagy tisztába a körülötted lévő világgal. -
ó, ne! sírnom kell majd, hogy egy zsenit elveszítünk. 2000 évente csak egyszer születik ilyen ember, mint TE (nem.) -
Oké. Viszlát. -
forrai #1345 Minden amit írok, minősít engem. Ugyanígy, minden amit Te írsz, az téged.
Egyébként sokat javult a stílusod, ahhoz képest, amilyen kezdetben voltál. De még sokat kell változzon ahhoz, hogy partnernek is tekintselek. Meg kéne tanulj a tárgyhoz hozzászólni: ez most tudományos, és nem morálfilozófiai topik.
-
uwu311 #1344 Pont ez a baj hogy te igazából nem trollkodsz. Ismerlek már annyira, hogy tudom, te ezt mind komolyan gondolod, még csak véletlenül se trollkodásnak szánod, mégis az lesz belőle. Ezért gáz amit csinálsz. Tudom hogy te pont az ellenkezőjét gondolod, de az az igazság, hogy kibaszottnagy hülyét csináltál itt magadból, meg gondolom máshol is.
Még ha a hecc kedvéért írogatnál ilyesmit... de nem, ez a szánalmas. -
forrai #1343 Nem kell az esélyed!
Mert én adok esélyt bárkinek! Adtam is, mikor újra beléptem. El akartam mondani a véleményemet például a "tömegpontról", és a fizika gravitációval kapcsolatos többi félreértés- "drámáiról"...Amelyek másfélék, mint Dürenmatté ("Fizikusok")...
Azt hittem, hogy fiatalabbak vagytok, és érdekelni fog titeket?. Kiderült: öregebbek vagytok nálam is (67 vagyok).
Ezzel azonban nemcsak nekem okoztok kárt, mert elveszitek a kedvem még a gondolkozástól is? Meg attól a reménytől, hogyha már publikálnom lehetetlen, legalább társakra lelve más véleménynek is hangja legyen.
Mert tudom, hogy a kérdések, amelyeket felvetettem, évszázadokig nem jutottak senki eszébe, és úgy gondolom, hogy további évszázadokig nem is fognak! Az elméleti fizika a gyorsan fejlődő kísérleti után caplatva évről évre újabb ezotérikus tanokat hoz majd, míg végül elveszti a fonalat teljesen: valójában nem is tudomány lesz!
Tudnotok kell tehát, hogy nem Fizikát, hanem egy piaci fizikát védelmeztek lázas lelkesedéssel. Amiben nem kivánok aszisztálni, mint kísérleti kinyúl.