1583
A fizika és csillagászat közös témái
-
ManoNegra #1543 -
commissioner #1542 #1473
ALSEP
A "The Moon rings like a bell when struck by a large object" című fejezetet tessék elolvasni! -
polarka #1541 Bocsánat, sehol nem vettem észre "Az üres fecsegésekre fenntartott fórum szekció." feliratot.
Egyszerű a helyzet. Én úgy látom, h ha vmi érdekel és ezért rendszeresen látogatod vmelyik témát, akkor vagy kérdezel vmit, amit nem tudsz és reménykedsz abban, h vki tud segíteni vagy megosztod másokkal a szted hasznos (új) infókat a témában. A harmadik opció pedig az üres fecsegés, de arra meg nem kell a tudományos tematikus fórum, azt bárhol lehet. Pl. kocsmában, tévében, chaten és egyéb erre való "közösségi" alkalmazásban.
Nah már most én üres fecsegésnek tartom az olyan megjegyzéseket, amikor vki ennyit produkál: "sztem a kohézió nagyobb szerepet játszik, mint az adhézió, mert azt könnyebben tudom elképzelni" és társai; forrai témába nem vágó flémelései...
De az meg már kifejezetten az igénytelenség netovábbja, amikor vkik mindent tudóként úgy "kritizálják" ám blokk a "tudósokat és a tudomány eredményeit", h még fogalmuk sincsen az általuk kritizált témáról és nem is hajlandók azt megismerni, még miután linket, támpontot és helyesbítést is kapnak rá. Nem is kérdeznek, érdeklődnek, h esetleg rájöhessenek, mint nem értenek, mit értettek félre. Egyszerűen annyit jelentenek ki, h itt is és ott is tévednek, de az "itt" és az "ott"-ról semmi konkrétat nem mondanak vagy pedig olyanra utalnak, amiről szó sem volt azon témában.
Albertusról kiderült, h még a deriválni sem tud és nem éti, ami egyértelmű jele annak, h azt se tudja miről beszél, hiszen minden törvényszerűség differenciálegyenletekből áll (ezt tudja, az aki egy kicsit is foglalkozik a fizikával). Nem véletlen, h Newton is gyak megteremtette a matek ezen ágát és ez jól mutatja, h középsuli végéig gyak szerencsétlenkedés folyik és még azt a szintet sem ütik meg az emberek, ami már 300 éves fejlemény. A konkrét tudást úgy néz ki az érettségiben is egyre jobban felváltja az ismeretterjesztő szintű tudás.
Gézoo számos helyen beégett már, h nem tudja, nem érti pl. fekete test sugárzás, spec rel és annak alkalmazása... de azért csak ontotta magából az újabb és újabb rizsát és nem vette a fáradságot, h reagáljon bármelyikre. Kivétel, amikor reagált és kiderült, h magyar mondatot úgy nem tud értelmezni, h vastagon szedve ide idézzük neki, a sajátjával együtt, h jól lássa hol téved
Forrai is már lejáratta magát néhányszor. Tutira jól vágja az általa árapálynak nevezett dolgot, amit halandzsával tud előadni, a végtelennel megoldott Fermat-sejtésről nem is beszélve. Miközben olyan elméleteket kritizál, amikről nem tud gyak semmit. Pl. Naprendszer keletkezésének elmélete, úgy h az Einstein egyenletrendszert az eddigi beszélgetések alapján láthatóan még egy egyszerű porgömbre se tudná kiszámolni... Ezek kb. alapesetek, ujjgyakorlatok a témában. De azért lehülyéz gyak mindenkit, aki már letett vmit az asztalra.
De mindegy, őket már mindenki ismeri itt... A lényeg most te lennél:
Amikor segítenek és kijavítanak még neked áll följebb, h a másik mekkora tahó, h szted lehülyéz, ezért nem beszélsz vele többet. Erre meg elkezdesz cseverészni és megsértődsz, ha felhívom rá a figyelmed, h ism. terj. szintet megütő filózgatással egyáltalán nem foglalkozol se a fizikával, se a csillagászattal. Bocsánat, h próbáltam az idődön spórolni. Ha jót akarsz magadnak, akkor mivel eddig még a suliban úgysem tanítottak meg rá, akkor sztem próbálj meg itt jó kérdést/kérést feltenni.
Egyébként, ha új a nicked és nem akarod, h kb az első néhány hsz-ban lebukj, akkor a stílusodon és szóhasználatodon is változtatni kéne. Egyébként meg nyugodtan jöhetsz 1sajat326732476 nickkel.
Mindezen érv eddig is itt volt, Faustus is dobott épp elég érvet neked a másik topikban. Tehát egyáltalán nincsen igazad, amikor azt állítod, h érvek nélkül hülyéznek le téged. Egyszerűen ha úgy viselkedsz, mint egy hülye, akkor ne várd, h megdicsérjenek. -
brozy #1540 Én nem hiszem, hogy itt kellene ezeket a kérdéseket megvitatni. Ez itt biztosan offtopic. A moderátor topikban már elnézést is kértem a beírásomért. De hogy ne maradj válasz nélkül: Azt gondolom, hogy egy tudományos topiknak nem lehet ontopic része a személyeskedés, a letudatlanozás, a lehülyézés, lehazugozás, stb. Részemről ennyi és nem több. -
#1539 Tehat szerinted a teged lenezoket es lekicsinyloket el kellene tavolitani innen? (vagy altalanosan mindenhonnan) Tehat csak azok maradjanak, akik szikopansok es bologatojancsik? Hat az a konstruktiv vita halala... -
brozy #1538 Pontosan, ha egyetértenénk, nem lenne mit megvitatni. Itt viszont állandóan vagy hazug, vagy hülye, vagy tanulatlan váddal illetik a vitapartnert. Néha nem közvetlenül, hanem burkoltan, de lényegében érvek helyett van a hülyézés. Ezzel pedig kedvét szegik a beszélgetőnek. Miért kell ilyen fórumtársakat itt megtűrni. Kiválasztom valamelyiket, aki lehülyéz, visszaolvasok és látom ám, hogy csupa-csupa ilyen beírása van. De hát akkor talán nem ártana kitessékelni innen.
Például itt van mindjárt ez a #1537 polarka beírás. Már-már művészi. Egyetlen mondatban képes a fenti három dolgot csinálni. Álcázva. Mert felületesen szemlélve akár jó tanácsnak is vélhetnénk. De sajnos nem az. Sunyi módon a fórumtárs kiutálására, a topik leültetésére játszik. Ha én lennék itt a moderátor, az ilyeneket végleges törléssel jutalmaznám, hosszú, áldozatos tevékenységükért. -
polarka #1537 Sebaj, addig is lesz időd elolvasni és értelmezni valamelyik "TK"-t, h legalább tudd, miről beszélnek a fizikusok és a csillagászok.
Vagy te már mondjuk a Landau végére értél? -
lally #1536 Totálisan igazat adok neked !
-itt aztán, sohasem értettem; miért is kell mások "extrém"-gondolatait lehüjézni.(?)
(Vitatkozáskor ugye, mindig 2_nézet_dominál:
-1; Az enyém. - és ami a másik;
az már, a; Hibás! -? )
-
brozy #1535 Ti aztán szépen leültettétek ezt az amúgy érdekes témájú topikot. -
uwu400 #1534 Fermat nem mondta hogy az egész számok halmazába a végtelen is beletartozik.
Így a megoldásod, nem lehet jó. -
forrai #1533 Szóval, hogy megértsétek, miért vagyok óvatos a "tudománnyal", most egy kicsit más történetről mesélnék.
Matematikáról, ami számomra mindenek felett szentség.
1900 körül egy német gyáros szerelmi bánatában, főbe akarta lőni a Nagy Fermat sejtést, izé önmagát. A megadott időpont előtt azonban beleolvasott a Nagy Fermat sejtésbe, és inkább egy végrendeletet hagyott annak, aki a többszáz éves rejtvényt megfejti.
A végrendelet 1907-2007 között tekintélyes summát jelentett volna a győztesnek.
Természetesen mind a 6 Mrd ember jelentkezett, de hogy- hogy nem, 1980 -ig senki nem tudta még kitalálni se.
Nagy blamage ez az emberiségnek, főképpen a matematikának. Hát nekilódultak, kitaláltak egy problémát, amit egyikük végül megoldott- az volt tehát a híres Fermat sejtés megoldása. Éppen idejében jött, hogy megnyílt az emberiség tyúkesze? Felnőtt végre?
Valójában azonban az történt hogy nem a Fermat sejtést, hanem egészen mást oldottak meg! Addig játszadoztak a problémával, amíg megfelelően át nem szabták!
Mert azt bizonyították be, hogy nincs egész értékű megoldás.
Ezzel szemben Fermat azt állította, hogy van, de "nem írható le, mert (irracionális) egész szám, végtelen, nem ismétlődő".
Nem fér el a margón!
Na már most, ez a kis csúsztatás nagyon bejött, a blamage veszély megszűnt.
Sajnos azonban, nem teljesen, mert én viszont bebizonyítottam, hogy Fermatnak volt igaza!
És a vélt félmegodással egy sor fontos matematikai probléma is feledésbe merült.
Miután hasonló jókat tapasztalok a fizikában, csillagászatban, művészettörténelemben, azért próbálom felhívni a figyelmet az önálló gondolkodás szükségességére.
-
forrai #1532 Köszönöm, de ez nem esett jól. Legalább a trollkodásban jó lenne sikert elérnem! -
#1531 Ez inkább saintgerman szintje. Ő az "idegen hüllők" irányítják a földet hívő. :D -
forrai #1530 Látod, nekem is. De azért ebből még én is tanulhatnék... -
#1529 Olvastam a cikket, egyből eszembe is jutottál. :D -
forrai #1528 Mai troll hír:
Egy exobolygó előadásról.
"De nem, az idős úr szerint a Szíriuszt kellene célba venni, hiszen az nemcsak közelebb van, de „a mendemondák szerint az ottani bolygókon még emberek is élnek".
Olyan szintű trollkodás ez, hogy talán még az internet legfurább helyén, a 4chanen is elismerően összesúgnának a vezértrollok. Az egyetem előadójában hirtelen mindenki rejtett kamerákat és Jáksó (rosszabb esetben Grespik) Lászlót kezdte keresni, aztán egy pillanatig még vártunk, hátha a kérdezőnek csak rossz a humora, elnézést kér, és felteszi az igazi kérdését. "
Hát igen, én is egy ilyen öregúr vagyok, troll a köbön... -
#1527 -
uwu400 #1526 Én egyszer se állítottam hogy tudok rendesen írni. -
forrai #1525 "..képletket..."
Ez már is a megszokott! -
forrai #1524 Na de akkor legalább figyelj rájuk, és hordjad le, hogy sírva menjek ebédelni...
A problémám, hogy manuálisan nem vagyok jó ilyesmiben. De egyszer már sikerült. -
uwu400 #1523 Hozzácsaphatnál még pár értelmezhetetlen grafikont, meg hibás képletket, csak hogy minden a megszokott mederbe haladjon tovább. -
uwu400 #1522 Az nem én vagyok hanem te. Én jégkrém párti vagyok. -
forrai #1521 Teljes a béke.
De folytassuk úgy, ahogy megszoktuk, mert nincs rosszabb, mintha feszélyezve érezzük magunkat. Ennek jegyében küldelek titeket ismételten a francba.
-
forrai #1520 Oké, én betartom a kérésed. -
#1519 Vigyázz a sör vízhajtó hatású, könnyen dehidratálódhatsz ha alkoholt iszol a melegben.
Napközben se sört, se fröccsöt a kánikulában
Tessék, ne hogy azt tud mondani csak fikázlak. :) -
forrai #1518 Ja, hogy a pia! Egészségedre! -
brozy #1517 itt lakok SG-n, szokjál hozzá. Nem is értem miért zavar, rengetegen elvannak mellettem.
Én ebben a játékotokban nem veszek részt. Felőlem gúnyolódhattok egymással, vagy akivel akartok, de velem nem. Megkértelek és elvárom, hogy ennek megfelelően viselkedj velem. Ez volt az utolsó kérésem. Ha nem, akkor nem olvasom a beírásaidat, nem állok szóba többé veled. Ez végleges. -
forrai #1516 Te, mi az, ami a szádban mozog?
Kicsit nyugtalanító! -
uwu400 #1515 -
forrai #1514 Én meg becsületes irigy vagyok, na nekem ez a szerepem.
Így van: haverod vagyok, meg mindenkinek, aki tudományos fórumra belép. Tényleg, alig vagyunk néhányan, és egymást zrikáljuk. Ami nagyon jó, mert közben én is sok mindent tanulok tőletek. Egyébként azért vagyunk itt.
És szívesen innék sört a haverokkal, de egyedül is, mert nagyon izzadok.
-
lally #1513 Megdöbbentem most az "infláción" !
Egykoron még, amikor a "SzU-(mérnök-)katonáktól" szereztünk be a külföldi szakcikkeket, persze oroszra lefordítva mindezt.
-a kéziratos "Stencilért" annó csak 1üveg; 4,30Ft-os sört kértek cserébe.
Amennyiben még az originál nyelvi "Cink-es fénymásolatból" is igényeltünk, akkor persze már; az 5,20Ft-os Kinizsi is dukált érte pluszban cserébe.
-
uwu400 #1512 Vannak pl gázbolygók is, de ha egyetlen percet szánnál rá hogy utánanézz miről beszélsz, szerintem ezt még te se látnád szükségesnek indokolni. -
uwu400 #1511 Most mi van, ő is gúnyolódik a tudósokon akik vele ellentétbe le is tettek valamit az asztalra. És csak azért teszi ezt mert hazudni kell ha játszani akarja az eszét itt a fórumon. Szerintem irigy rájuk, mert őket okosnak tartják.
Én meg egy igazságos és becsületes troll vagyok, ezt szeretem csinálni. itt lakok SG-n, szokjál hozzá. Nem is értem miért zavar, rengetegen elvannak mellettem. Forrai még haver is, és őt nem zavarja, egymás nélkül unatkoznánk, nem értem miért szólsz bele. -
forrai #1510 Én már nemcsak akkor gúnyolódok, ha szükség van rá, hanem szinte mindig? Megszoktam, vagy mi a fene? Korábban nem volt így... -
forrai #1509 Én se tudom.
De ma erre épül a Naprendszer. Ez a bevett magyarázata a keletkezésének.
Hát erről van szó. Így azután felhatalmazottnak érezhetem magam, hogy egy jobb hülyeséget gondoljak ki.
És lám, sikerült. Vagyok olyan tehetségtelen, mint bármelyik tudós, vagy akár az uwu is, ami pedig nem kis dolog. (Szerintem tiltakozni fog!) -
brozy #1508 Indokolj! -
uwu400 #1507 Kár hogy a kötéseknek semmi közük az elmélethez, de jól hangzik, legalább használtál idegen szavakat. -
brozy #1506 Mindjárt elsírom magam hogy egy ilyen tehetség nem tud érvényesülni ebbe a gonosz kapitalizmusba.
Mondtam már, hogy undorodom a gúnyolódástól is? Nem vagyok vevő rá sem egy fórumban, sem a magánéletemben. Megkérlek fejezd ezt be! Megkérlek beszélgess értelmesen! -
forrai #1505 Jaj uwu akárhány, ez nagyon rádjött, izé nagyon rájöttél! Beismerek mindent, de legközelebb már uwu 4000-ként gyere ide! Az már majdnem generalissimus! -
brozy #1504 Mi a véleményed a porbacsomósodásról?
Nem szimpatizálok ezzel az elmélettel. Egyszerűen nem tudom fejben leképezni, elképzelni. Ettől persze még lehet igaz, de én úgy gondolom, hogy az ütközésektől felforrósodott részecskék között nem adhéziós, hanem kohéziós kapcsolat jönne létre. Ebben az esetben viszont már borul az összes magyarázata porba***-nak.