43
  • narumon
    Ez szerintem egy teljesen hülye kérdés. Ha ugyanaz az app megvan mindkettőre normálisan írva, akkor egy nagyjából ugyanolyan hardveres androidon és iphone-on is ugyanúgy fog futni.
  • Thaison
    Ízlések és pofonok! Én az androidot jobban szeretem, azaz egyre jobban. Ugyan most Iphone-om van, de van mellette egy androidos is. Tervezem hogy hamarosan teljesen áttérek majd androidra! Android számomra jobb így ezt javaslom:)

A távolságmérő megmutatja hogy mennyire van tőled a Burger King!
  • edisonson
    Lehet hogy tág volt a kérdés :D Akkor egyszerűsítek, pl szerinted melyik a jobb applikáció megnyitásához? Ha muszáj lenne választani, melyiket választanád.

Burger King távolságmérő.. az mit jelent?
  • Thaison
    Azért azt te is érzed hogy ez egy elég tág kérdés, mármint az írásod első fele:)

Szerintem jelenleg a legjobb telefon, ami úgy összességében a legjobb, androidos fronton az a SGSII míg a másik oldalon értelemszerűen az Iphone! (ahogy a topik címe is sugallja:))

Applikációkat sok helyről tudsz letölteni, alapjáraton az android market-ből, aztán még van számos lehetőség is de ez már csak haladóbbaknak van.

Más dolog, kérdéstől függetlenül: Egyik nap láttam a Burger King androidos alkalmazását, régebben voltak vele zűrök, de most egy nagyon jó kis alkalmazás lett, teljesen jól használható. A távolság mérő tetszik benne! Használta már innen valaki?
  • edisonson
    Sziasztok,

Szerintetek Mobil applikációk megnyitásához melyik a jobb telefon? Sok helyen látom, hogy lehet ilyen meg olyan hasznos applikációt ingyenesen letölteni, és a legtöbb helyen melléírják, hogy letölthető Androidra vagy iPhone-ra. Szerintetek?
  • cateran
    En aztan nem szoktam ajnarozni az applefanokat vagy a ceget,de itt teljesen jogos a commented...hacsak nem tevedek kapitalisat,az Android 1 op. rendszer,az iPhone meg 1 telefon..."windowsbol tobbet adtak el,mint apple computerbol"...es?A 2nek csak minimalis koze van egymashoz...
  • narumon
    Egyetértek. Ráadásul én nem akarok a telefonomhoz romot főzni meg szoftvert vadászni innen onnan meg még mittomén mit szórakozni. És én még értek hozzá de a világon sokkal többen vannak akik nem, ez akar nehezen leesni a cégeknek. (most hogy apple letarolt mindent most leesett és ebbe az irányba indult el mindenki; marketplace, Winmo7,)
  • asysoft
    Alighanem arra gondolt, hogy még mindig nem kompatibilis a Bluetooth fájlátvitel más gyártók készülékeivel (most lehetőleg ne rójuk le a szokásos "de ott az e-mail"/"csúnyawarez" köröket, nem mindig alternatíva/e-mailes korlátozások itt is lehetnének...), kézbesítési jelentés nem támogatása még mindig meglepő...
    WM a PocketPC-ből nőtte ki magát, amely -ahogy a neve is mutatja- inkább egy zsebszámítógép akart lenni, mintsem egy okos mobil. Kár, hogy a kezelőfelülete ehhez mérten is csapnivaló, s most nem az ujjal történő kezelhetőség hiányára gondolok, ebből a szempontból az ősöreg PalmOS is jobban tetszett, más kérdés, hogy az más jellegű technikai kihívásokkal küzdött. Egyébként érzésem szerint a WM legnagyobb hibája a túlzott rugalmasság, azaz a gyártók dönthetnek sok komponens meglétéről, interfacek alkalmazásáról, driverek használatáról... WP7el már ezt "korrigálták", más kérdés, hogy talán kicsit túlságosan is átestek a ló túloldalára:)
  • sanyicks
    álom... pc-re már úgy beette magát az m$ a semmivel sem kompatibilis szarjaival, hogy onnan kevés az esély kirobbantani... mobilnál azért sikerült, mert ott nem tudott behálózni mindent, mert nem volt soha eléggé elterjedt.
  • Bagoly81
    milyen hiányosságra gondolsz? én per pill még szabadabbnak érzem a telomat mint winmo idején, és csak igyenes dolgokat tettem, plusz olyan dolgokra használhatom a telomat amire eddig nem.
    pl:
    vér, vizelet tudástár magyarul, ingyenes.
    midi vezérlő dj programot lehet vele vezérelni - fizetős.
    elfogatod a telot egyből van tudományos számológép winmo feltöltös..(nem használom de van)
    alapba van stopper
    időjáárás dolog alapba van rajta
    magyar turisztikai étterem adatbázis
    ingyenes navi t-mobilosoknak per pill
    szuper szép játékok amik ki is használják a telot , nincs olyan hogy ehhez ilyen verzio kell olyan wga qwga keressedki a telod felbontását stb..

mindent pár kattintással könyen egyszüen összerakott menű

áhh holvan itt winmo? androiddról előbb elhiszem ezeket de winmo még egy normális weblap sincs ahol ezeket leszedheted. magyar aztán meg végkép nincs
  • levente68
    Ez igaz, sajnos.
    Volt idő, amikor az MS még el is kezdte basztatni a ROM-ot főzögetőket, betámadták, megfenyegették z xda-dev-et is...

Az is igaz, hogy a nagyobb tudásért instabilitással fizettünk WinMo-nál, de legalább megkaptuk a nagyobb tudást, nem úgy, ahogy Apple-től.
    Tehát, az valóban szép Apple-től, hogy ad frissítést, csak mennyivel csökken attól a hiányosságok sora?
  • Bagoly81
    azért az elég gáz ottvan pl az omnia2 teljessen uj teló semenyire nem támogatja a gyártó csesznek az egészre nem engedélyezik az ujabb wp dolgokat 6.5.3 pl, állandoan mások által átalakitott romokat kelett feltegyek, hogy ne 2 nap alatt merüljön le és hogy stabilabb legyen.
    ez a gáz pl. a gyárto alig foglalkoznak a telefonjaik támogatásával. ottvan pl a desire pár hete arról olvastam, hogy még nem is biztos hogy megkapják az android 2.3 as frisitést a htc től! mert a legujabb hd;z htct akarják előnybe részesiteni az mi?

ezzel szemben az apple meg kiadja a frisitést.

és ez nem csak ennél az egy telonál létezik mindegyiknél, aztán veszel egy t-mobilos telot pl, a t-mobil meg duplán cseszik rá frisitést adni mert a saját kezelőfelülete kell nekik

amilyen hibák vannak azok megmaradnak. nekem ez a bajom, hogy egy kisebb vagyont kifizetsz és instabilabb mint egy 10e forintos telefon
  • ppista
    Előbb-utóbb számítógépekre is lesz oprendszer kánaán (persze eddig is volt, csak elterjedtségük a nullával egyenlő), csak a cégek nem igazán mertek eddig erre a vadászterületre intenzívebben rámozdulni. A mobil példa jól mutatja, hogy simán lehet az ms programjait kiváltani úgy, hogy az a kutyának ne hiányozzon.
  • levente68
    Két hetet ne vegyél komoly tesztidőszaknak, én egy hónap komoly nyúzás után mertem véleményt formálni Androidról...
    Több évig használt három PDA-m után tértem át, bebizonyítom, hogy jobb az Android a szifonnál, de az WinMo nem fosadék akkor sem, ha a buta iPhone3gs-Gxcvrtd nem fagy le hívás közben... Mert a Trabantban sem száll el egyetlen szervomotor sem.....
  • levente68
    Majd talán akkor, ha valaki képes lesz olyan oprendszert írni, amelyik azt helyettesítheti, de ahhoz sok dolog kell ám...
    Olcsó, sok hardware-t támogat, elterjedt, könnyen kezelhető, stb... és mindezt egyszerre!!!
    Ezt egyedül a Windows nyújtja összességében ma és akkora előnye van, hogy belefért eddig is az, hogy eltunyuljanak, lol.
    Nem egyszerű dolog egy oprendszer...
    Kár olyannak pampognia erről, aki ezt nem tudja.

Mobilplatformon más a helyzet, mutatja ezt az Android: múltja szinte nincs, mégis előretört ám csúnyán!!!!
    A sikernek több titka is van, illetve egy sincs, ellestek dolgokat másoktól és amit azok nem tudtak, akartak elérni, elérhetővé tenni, megoldották, ennyi.
    Nem kell leírni azért senkit, se Nokiát, se Apple-t, se MS-t, van tartalék mindenhol.
    Nokia kicsit leült, fel kell álljon, Apple-nak rá kell döbbennie, hogy még jobban kell fejleszteni, hogy ne hiányosságokkal küzdő cuccot áruljon, bár a hype eddig segített, WinMo-ról nem vágom, mi lesz, de a régi se volt annyira szar, mint Apple sugallta, valóban instabil, de nagyon komoly munkaeszközként is használható, ez egyelőre kiváltsága is.
    Csak éppen nem mindenki tudja ezt, fikázzák a WinMo-t, egyik kezükben egy navigálásra alkalmatlan iPhone-nal, másik kezükben egy navival, közben az írástudatlan nem látja, hogy WinCe van a hátoldalára írva!!!!!
  • Bagoly81
    elég valószinű hogy nemfogja hozni a várt reményeket a wp7 az hogy kihoz az összes nagy cég wp7 es mobilt az sok minden ok lehet. ki tudja milyen kedvezményeket kapnak, régen is forgalmaztak wp készülékeket, amugy nekem eddig motorola mp200,220 acer a701 mda3 omnia1,2 sonyericson x1 asus p525 ös mobilom volt igy kb ez jut eszembe ha látod az elsők kötött használtam winphonet, most egy iphone 3gs em van kb 2- hete. és a fenébesem sirom vissza, az összes wp egy fosadék az összes ehez képest.
    akku idő elé gyengusz de "szokható"

hogy mért modnom ezt?
    - pontos érintő kijelző
    - STABIL op rendszer
    - ha beszélek telefonon és közbe hivnak nem fagy le ha hivnak FEL tudom venni
    - kézzel használható böngésző
    - azonal bezárható bármilyen alkalmazás
    - ugyanugy kiszdi a névjegyeket az outlookból
    -- szinte végtelen programok a hasznostól a hülyeségig --

majd ha az wp7 képes lesz ezekre aztmondom kiprobálóm, de előtte egy androidot is hogy legyen összehasonlitási alapom.

de az android nagy lépés előnybe van, mert ott van flash ottis van több uj, erősek a pricik, oda is irnak sok alkalmazást.

• GregSB
    Ébredj fel, bilibe lóg a kezed.

(A WP7 meg valószínűleg elbotlott, biztos azért fog az összes top gyártó - HTC, Samsung - kidobni a premierre ilyen készüléket... lol)
  • ppista
    Remélem sikerül megélnem azt az időt, amikor az ms csillaga kihunyófélben lesz.
  • Magnificat
    én is azért ruháztam be egy androidos készülékbe, mert teljesen elfogadható minőségben hozzáférhető volt alig drágábban, mint egy normál telefon... 30k-ért vettem az LG GT540-esemet, amire azóta 2.1 került. gyors, agilis, és okos... millió jó program van rá, rendkívül könnyű rá programozni, így ami nincs rá, azt megkísérelhetem megírni magam... a 600 MHz-es processzor pedig ekkora árért szerintem teljesen jó, az operációs rendszert minden komponensével, valamint 3d játékokat is hibátlanul futtatja, egyedül a playstation 1 emulatort láttam eddig, amihez kellett volna az 1 GHz-es proci... Igaz, hogy "csak" rezisztív (bár ezek nekem jobban bejöttek pontosságilag), igaz hogy csak tft és nem amoled (pláne nappal látszik a különbség), de ezért kerül 30k-ba 60-70-80k+ helyett
  • narumon
    Azért az MS köszöni jól van annak ellenére, hogy már 2000-ben azt mondták, hogy a linux pár év alatt ki fogja nyírni. Ez még 10 év után sem sikerült. Sőt.
  • Frankos
    Ja és persze a zárt forráskód leple mögött pedig ugyanúgy tud sunnyogni , a felhasználók tiltogatásával, jelszavaival, mint a Microsoft a trójai Windowsaival (Vista/7)

"Megjöttem a felhasználók adataiért Dr. Jones"
  • Frankos
    Ez bár nem is szorosan a témába vág , azért szegről-végről érinti: A kíndóz azért népszerű, mert már régóta az alapoktól beépült a köztudatba, a sztenderdjeivel és a kompatibilitásával, valamint egy valóban jó XP-vel megfűszerezve az egészet, még sokáig színfolt lesz a nyílt forrású OS-ek között , legalábbis a Deszktop vonalon. Ami a mobil vonalat illeti , itt kizárólag a nyílt forrású és tényleg fejlesztőcentrikus platformoké a jövő amire kényelmesen lehet, jó , és gyors programokat írni.
    Az Android eléggé törtet az élvonal fele , szépen jön föl mellé a többi nyílt platform is, a BADA, a Meego. A zárt platformok előbb-utóbb ki fognak halni, mert senkit nem érdekel, még a felesztőket sem, hogy valakinek a valamiét tologassák, ehelyett inkább a saját várukat fényesítgetik egy nyílt platformon.
    A mobil szegmensben ez előbb fog bekövetkezni, a Windows Phone 7 még ki sem jött de már a gyárkapuban elbotlott, az iPhone legalább 3-mas 4-es kutyaszorítóban van, ha nem nyit valamerre gyorsan ki fog halni, és feledés könyörtelen homályába merülni.. Voltak is vele gondok, (antenna, appstore stb..) vannak is vele gondok, ha meg csak a gond van vele és még ráadásul drága is, akkor mehet a kukába...

• lenox01
    A hackintosh-t nem szamolhatod ide az nem hivatalos. Kulonben be kellene szamitani az Android soraba az iphone 3-at is :)
  • sanyicks
    makkos akármilyen legalább sse2-es procis x86 gépen mehet :) mégsem kell a kutyának sem, ami nem meglepő (az viszont igen hogy a kíndóz miért népszerű).
  • lenox01
    Az elozo hozzaszolasom neked is szol.
  • lenox01
    Mac OS hanyfajta gepen mehet? Windows hanyfajta gepen mehet? Ja akkor igy a Mac OS vs. Windows vitanak sincs ertelme.
    Iphone van 4-es, es van 3g s. Ennyi kozul valaszhatsz. Androidon valaszthatsz tobbol. Mint laptopbol. Applebol van par darab, windowsosbol meg egy legio.

De amire ki akarok lyukadni:
    Ne probald mar megint megmagyarazni baszki!!!
    :)
  • lordofchaos
    "Fogtak egy linux-ot, egy java-t, amit mindenki ismert, de senki nem hasznalt igazan"
  • GregSB
    Fail. Nem jött egy ifan se megmagyarázni, mert nincs mit. A kezdetektől fogva tudni lehetett, hogy az Android hosszú távon el fog húzni, mivel mostmár 30-40e Ft-os Huaweiken is ott van, az iOS meg csak az egyik legdrágább okostelefonon (iPhone), és egy közepesen drága zenelejátszón (iPod Touch).
    Ettől függetlenül ugyanúgy sikeresek az Apple termékei, a saját árkategóriájukban. A PC piacon is nevetséges a részesedésük a Windows mellett, mégis évről évre egyre nagyobb profitot termelnek az asztali gépeik és laptopjaik is.

Nem minden a piaci részesedés(operációs rendszernél), figyelembe kell venni milyen készülékeken van jelen. Többek közt ezért is hülyeség ez a felmérés.
  • fergusonpapa
    Én örülök az Andoridnak,symbian leáldozot.sztem.windows mobile nem tetszik Ios meg még mindig kifinomult1xerü és jó.deha igy megy Andorid fog kijöni gyözteskén.jobban megéri majd rá fejelszteni mert több emebrt ér el stb stb.

de ezis olyan mint a Pc vs Mac vitta nemlehet összehasonlitani...ha azt nézük Iphonenak mig nem votl kihivója is más teló több volt.mégis megvolt magának.
  • asysoft
    T20-t a 2 soros kijelzőjével ("laponként" 1 ikon) hogy tudod összehasonlítani az Android alapú SonyEricssonokkal?:) Amúgy már fél éve kint van az X10/X10mini, X8 is nem rég jött ki. Előbbihez volt már pár perc erejéig szerencsém, meg kell mondanom, kellemeset csalódtam, 1.6-os android ide vagy oda, sokkal simábban futott a rendszer, mint az agyonajnározott Desire-vel (amely 2.2-vel, telepített/háttérben futó alkalmazások nélkül is képes szaggatni) - írom ezt úgy, hogy amúgy csípem a HTC-t.

DjDano: valószínűleg amerikai a felmérés, ott pedig Nokia koránt sincs olyan fényes helyzetben, mint Európában. Amúgy is, kíváncsi lennék, hogy hány S60-at futtató készülék tulajdonosa vette smartphone képességei miatt adott készüléket, és nem csak azért, mert "Nokia"...

Amúgy Androidot nem "nulláról" fejlesztette a Google, hanem a hasonló nevű céggel együtt vette...:)
  • kvp
    "a felmérés szerint nem mérhető a Symbianos Nokiákat vásárolni akarók köre, ami a Nokia N8-at kísérő érdeklődést figyelve egyszerűen képtelenség."

Egyszeruen csak nem mertek, mert felmerest keszitok a symbian-os keszulekeket nem tekintettek smartphone-nak, ha az ha nem. Egyebkent az uj nyilt forraskodu symbian egy uj rendszer lesz, minimalis kompatibilitassal, tehat meg nem merheto. A regit pedig mar nem fejlesztik. (szerencsere, mert sokkal rosszabb alatta szoftvert irni mint windows alatt)

"Már a sony is egyre-másra adja ki az androidos okostelóit (amik megjegyzem egész szépen vannak saját arcra szabva, szinte rá sem ismerni az andoridra egy-egy ilyen készüléken)."

Meg nem nagyon kapni oket, de en is lattam mar par kepet roluk. Szerencsere az ikonok ugyanott vannak es ugyanugy neznek ki mint az ericsson T20 ota az osszes telefonomon, ami azert megnyugtato, ugyanis igy sok embernek nem kell uj rendszert tanulnia. (tenyleg azonos, megneztem egymas mellett 4 generacionyi ericsson es sony-ericsson telefont es szinesek lettek, meg nagyobb felbontasuak, de a kepek nem valtoztak)
  • DjDano
    Milyen fejlesztést állított le a Nokia? Tévedsz, már idén elkészül a Symbian 4 ami a jövő tavasszal debütáló Nokiában fog bemutatkozni... Egyébként se erre vonatkozott a kérdésem, mindössze arra, hogy a felmérés szerint nem mérhető a Symbianos Nokiákat vásárolni akarók köre, ami a Nokia N8-at kísérő érdeklődést figyelve egyszerűen képtelenség. A Nokia C7 és C6-01 szintén Symbian 3-al érkezik ebben a hónapban
  • narumon
    "Igen, de mindjart itt lesznek az iFanok es megmagyarazzak hogy mindez nem igaz :)"

Hát igazából nem kell magyarázni amikor a cím is értelmetlen Android vs Iphone. Pont annyira értelmes mint Windows vs Szuzuki...
  • Blasta
    " A sony ericsson pedig a nokia miatt elvesztette a symbian-os platformjat (uiq), igy most szoftver nelkul maradt. A motorola pedig mar atallt a droid-ra."

Már a sony is egyre-másra adja ki az androidos okostelóit (amik megjegyzem egész szépen vannak saját arcra szabva, szinte rá sem ismerni az andoridra egy-egy ilyen készüléken).
  • kvp
    "1. totál mobilos nulláról az apple hogy lett top gyakorlatilag egy pillanat alatt, hol voltak a nagy mobilgyártók?"
    Fogtak egy desktop rendszert es mivel eppen akkoriban lettek eleg erosek a mobil hardverek, ezert lebutitottak es kiadtak arra. Egyebkent az apple mar az 1980-as evekben is arult pda-kat, sajat oprendszerrel. (a newton nem volt ennyire buta mint a mostani valtozatuk)

"totál mobilos nulláról hogy lett a google hasonló rövid idő alatt a másik meghatározó?"
    Fogtak egy linux-ot, egy java-t, amit mindenki ismert, de senki nem hasznalt igazan, mert nem volt benne profit. Aztan az egesz ingyenes szoftvert kicsit feljavitottak, szepen atkotottek es ingyen elkezdtek arulni azoknak az azsiai cegeknek, akik nem kaptak a nagy cegektol szoftvert a hardverjeikhez. Ez volt az ami a windows-t anno sikeresse tette, hiszen a macos-el ellentetben ment minden azsiai barkacs pc-n es meg olcso is volt. Ugyanezt tette a google is. Mig az ios egy korlatozott hardveren futo korlatozott mobil rendszer, addig az android egy szinte barmilyen hardveren elfuto teljes erteku desktop rendszer, ami meg raadasul ingyen is van. Vajon melyibol fog tobb fogyni?

"És hol a Symbian, vagy ezentúl senki nem vesz Nokiát?"
    A nokia leallitotta fejlesztest. Helyette ket alternativ megoldassal probalkoznak, egy symbian utoddal es egy intel-es linux-al. A sony ericsson pedig a nokia miatt elvesztette a symbian-os platformjat (uiq), igy most szoftver nelkul maradt. A motorola pedig mar atallt a droid-ra. A buta telefonok meg egy ideig letezni fognak, de ha mar olcsobb lesz buta androidos telefont kesziteni, akkor csak azt fognak. (mivel nincs szoftverkoltseg, ez nagyon kozel van)

"Amúgy meg az Android oprendszereknek van ám minimum HW követelménye, aminek említett kínai telefonok szinte sose felelnek meg, amik hiányában kapásból nem mennek a hozzá tartozó szolgáltatások hackelés nélkül."

A minimumot egy amiga is hozza. Viszont van ajanlott kovetelmeny, mint windows alatt a 3D-s jatekokhoz. De ha valakit nem zavar, hogy lassu a gepe es keves a memoria/hattertar, akkor egy osoreg keszuleken is elmegy az andorid, csak olyan lesz mint egy osoreg pc-n modern windows-t hasznalni. Epp ez a jo, hogy mivel teljes erteku linux alapu rendszer, ezert barmilyen keszulek jo amin elmegy a linux. (a linux meg a regi 386-osoktol az egy csomag ragogumi meretu mikrovezerlo alapu gepekig mindenen fut, csak valtozo teljesitmennyel)
  • DjDano
    És hol a Symbian, vagy ezentúl senki nem vesz Nokiát? Egy baromság ez a felmérés...
  • Balumann
    Én meg továbbra is úgy vagyok, hogy sem i termékért, sem androidos készülékért nem adnék ki pénzt, egyelőre ^^ Mindegyiknek van előnye, fel kell mérni az igényeket és az szerint dönteni. És igen, az a legjobb, hogy van választék, és egymás versenytársai, így mindegyik kénytelen minél erőteljesebben a felhasználók igényeit nézni.
  • yesname #6
    Az iOS is elfutna ha engednék :) Egyébként meg volt szerencsém mindkettőt használni kicsit és az Andorid jobb. Akár tetszik, akár nem.
  • bunny
    Nem az a durva, hogy az android behozta az iOS-t, hanem
    1. totál mobilos nulláról az apple hogy lett top gyakorlatilag egy pillanat alatt, hol voltak a nagy mobilgyártók?
    2. totál mobilos nulláról hogy lett a google hasonló rövid idő alatt a másik meghatározó?
    3. hogy a google és az apple együtt elviszi a 3/4-ét a piacnak.
    Azért ez igen nagy cikiség a nokia, sony, stb. böszme cégeknek ...

ps.: Az android vs iOS meg nem fog megszűnni, mindig voltak és lesznek is hitviták, lásd C64 vs plus4, Linux vs Windows vs macOS, stb. Ez így jó :)
  • Inquisitor
    "az Android meg akármilyen kínai szaron,"
    Lol. Igen persze. Nem vitatható, hogy vannak über gagyi kínai és thai(!) android telefonok, ezek szerinted az itthon eladott telók hány százalékát teszik ki?
    Még jó, hogy az iPhone nem taiwani gyártók KÍNAI gyáraiban készül, igaz?
    Persze azokon is szépen megy az Ecler (2.1) meg a Froyo (2.2) Androidok. ;)

Amúgy meg az Android oprendszereknek van ám minimum HW követelménye, aminek említett kínai telefonok szinte sose felelnek meg, amik hiányában kapásból nem mennek a hozzá tartozó szolgáltatások hackelés nélkül.