211
Ajánld Te is kedvenceid azoknak, akiknek \"kiesett\" az elmúlt 5 év!
-
#131 Fallout 3,Risen,Fm,Mount and blade,Dragon Age,Sokker,The guild,Tropico 3,Majesty 2 -
#130 Nekem egyébként az elmúlt 3 év esett ki, mert az akkori játékokat már nem vitte a gépem. Ha minden jól megy jövőhéten meglesz az új vas.
Első játékom a GTA IV lesz, az elmaradhatatlan FM, és a feleségemnek a Sims 3. Utána szép lassan bepótolom az általam favorizált játékokkal:
Anno 1404 és Venice
The godfather II. (csak a film miatt, mert állítólag nem olyan jó)
Assasin's creed 1-2
Mafia II.
Hearts of Iron III.
The Saboteur
Dirt2
Napolen Total War és egyéb TW-k
Scare Face
-
#129 A topic lényege, hogy az a játékos nemzedék, akik most kezdenek ismerkedni a komolyabb játékokkal - és nem a Super Mariora gondolok -, Ők is tudják, hogy mik voltak azok az elmúlt években, amik igazi klasszikussá nőtték ki magukat. és azért év, mert ebben az időszakban már az korábbi klasszikus játékok további részei is kijöttek, és ugye a grafika ma napság nagy úr a játékok világában. Hasonlítsátok össze a Mafia 1-et a 2-vel. Én még a 2-vel nem játszottam, így nem tudom milyen a hangulata. Az 1 viszont életem legjobb játéka volt, de 2010-ben a grafika már hagy kívánni valót maga után.
Na ezért 5 év! -
#128 ja, félreértelmeztem a topikot. azt hittem te vagy az "újszülött" -
bgabor #127 Akkor nyilván hallucináltam amikor a farkas bevitte a nyolc harapásból álló kombót. Elvégre a játék végigvivése alatt ilyen csak többszázszor fordult elő, elvégre a farkasfalka elég gyakorli látvány a Gothic3-ban, nevezzék őket akár farkasnak, hófarkasnak, sakálnak, wargnak vagy bárminek. -
#126 megvan már, hogy az ajánlottak közül melyiket próbálod ki leghamarabb? -
foxxi #125 Gondolom pont azért 5 év mert régebbről már van topic..
Amugyan kimaradt: Dungeon Siege 1-2 -
#124 de miért csak az elmúlt 5 évben?! korábban is voltak klasszikus játékok, csekk! -
#123 igen ez már tényleg nagyon off!!!
Ha nem tudtok viselkedni akkor keressetek egy üres szobát, zárjátok be az ajtót és tőlem agyon is verhetitek egymást. Miért nem lehet higgadtan elfogadni más ember véleményét? miért kell vérpistike módjára viselkedni?
Az ember indít egy topikot, erre jöttök Ti és szétcseszitek. Hány évesek vagytok? 12?
Viselkedjetek felnőtt ember módjára! -
#122 Borderlands
GTA: San Andreas
Mass Effect 1
KoToR 2
Crysis
TDU
Ezek a játékok kötöttek le huzamosabb ideig.
+ráadás (veterán játék :D) - Transport Tycoon Deluxe -
#121 Ez már tényleg nagyon Off, de a gondodra kaptál alternatív megoldást (Alric leverése manuálisan, nem lehetetlen én is csináltam már), és volt aki elkérte volna a mentésedet, hogy csekkolja, mi a gond, de erre nem került sor. :D Mindegy, ha neked (meg még annak a másik 3 embernek előjött) az egy dolog, sokan vagyunk, akik sokszor végigvittük és nem futottunk bele ilyen "bugba". Ha reagálni kívánsz akkor légyszíves menjünk át a Risen topicba..... -
#120 De. Az új MI-t lehet. (Ezek szerint nem túl alaposan olvastad el a manualt...)
Az AB-t nem lehet, de az csak a fejlődési rendszert írja át. Egyébként dirakt megnéztem. Se új se a régi MI mellett nem kap el a farkas úgy, hogy kijöhetetlenül legyakjon. Mielőtt megkérded, a vaddisznó sem. -
bgabor #119 Szerintem az alternatív harcrendszer miatt van az eltérés, ami a Community patch featureje, de én azt nem kapcsoltam be, úgy vittem végig a játékot, mert a leírás alapján nem tetszett, játék közben meg ugye nem lehet ki-be kapcsolgatni. Gondolom az alternatív rendszerben már nincs benne a farkasos kombó bug, az alapban pedig még igen. -
bgabor #118 A Risen topic #3630, #3631 és #3634-es hozzászólásában írtam annó a problémáról, és a topickkereső segítségével kiderült, hogy sok ember futott már bele korábban a jelenségbe. Én nem a levegőbe beszélek. -
#117 Én meg írtam, hogy "amíg látogattam". Ez elég régen volt, de akkor jött ki a játék. -
#116 Most akkor csináljak erről is videót és linkeljem...? -
bgabor #115 Igen, ez nagyon érdekes, amikor beírtam annó a Risen topic keresőjébe, négy különböző ember hozzászólására találtam rá, akik ugyanebbe a hibába futottak bele.
Úgy látom hogy meglehetősen rosszul tűröd ha a valóság ellentmond a világról alkotott elképzeléseidnek, pedig ez mostanában egyre gyakrabban fordul elő. -
#114 Ja és Big Rigs over the road racing XD -
bgabor #113 Az áltlad említett farkasos dolgo azt mutatja, hogy kibaszottul kurvára fogalmad sincs arról, hogy mit pofázol. Régesrég a múlté ez a hiba.
Egy hónapja fejeztem be a Gothic3-at, a legutolsó community patchel, ott csinálta ezt a farkas, meg minden farkasszerű lény, déli sakál, északi hófarkas. Ennyit erről.
Mellesleg gratulálok ehhez a stílushoz, a stílus ugyebár maga az ember, és ez alapján te elég gyenge minőségű ember lehetsz. Ennyit talán arról, ki a barom. -
#112 Van itt lentebb felsorolva mindenféle (2005-nél régebbi is), olyan mindegy már.... -
Reg5 #111 A Rally Trophy 8 éves. Azért kicsit utána lehetne nézni a bizonytalan címeknek. -
#110 Red Ocean? Az pedig nagyon szar, talán az 5 év vagy minden idők legrosszabb kategóriájába való. -
#109 Tdu, Maffia2, CS:Source -
#108 Assassin's Creed 2
Crysis
Crysis Warhead
Dead Rising 2
Battlefield 2
Battelfield BC2
Call Of Duty 2
Half life 2 meg mindkét ep! -
#107 Test Drive Unlimited, GRID, UT3, CS:Source -
SaGa Jr #106 Mount&Blade (Prophesy of Pendor mod)
NWN2
HALO 2
Drakensang
Dragon Age
Fallout 3
Nehrim (Oblivion mod)
Witcher
Assassin's Creed 2
Spellforce 2
Red Alert 3
Star Wolves 3
UFO: Extraterrestrials
X3 Terran Conflict -
#105 Gothic 3
Risen
Mafia 2
GTR 2; EVO; Race;
Richard Burns rally
Rally Trophy
Boiling Point
The Saboteur
Mass Effect 1-2
UFO: Extraterrestrials (kicsit moddolni kell)
Fallout 3
-
#104 -fav :( kárérte -
#103 Kérek minden kedves hozzászólót, hogy a témával kapcsolatban írjanak, és ne egymás szubjektív véleményét szapulják. Ugye ti ketten tudjátok, hogy mit jelent az szubjektivitás? -
SaGa Jr #102 Molnibalage:
Igazándiból mikor 2006-ban megjelent a TES IV akkor még nem voltak olyan gépek elterjedtve a játékosoknál, amik könnyedén lekezelték volna az egybenyitott tereket. 2008-ra ez már lehetővé vált és nem a Nehrim az egyetlen mod amiben ez a nyitottság megvan. A TES motorja tehát igen szépen lekezeli, legfeljebb az adott konfiguráción nagyon szaggatni fog a játék. Ezen okból lett a városok lezárása berakva az Oblivionba. Így nem volt a korai időkben ebből telejsítmény probléma.
A TES játékoknál egyébként ez egy tendencia, hogy a grafikájuk teljes kiélvezéséhez bizony néha éveket kellett várni mire lett kellő teljesítményű gép/videokártya a piacon. Emlékszem erre még a TES 3 idejéből ami a saját korában bizony elég szépen köröket vert a grafika terén bármire és a története is hangulatos volt.
A Nehrim esetében meg tényleg nincs kézzel rajzolt táj, csupán más algoritmust alkalmaztak a táj megalkotásakor és az Oblivionnal ellentétben itt igen nagy területek maradnak telejsen bejárhatatlanok (a magas hegyvidékek például ilyenek, de még akadnak elzárt területek ezen kívül is), amik tovább könnyítették a gép számára a megjelenítést mert ott gyakorlatilag egy sima barna talajtextúrán kívül nincs más. Amit ügyesen csináltak, hogy egyes tereptárgyakat és elemeket (például a fű) sűrűbbre vették, a fákat változatosabb méretben jelenítik meg (ugyanakkor ennek hátránya hogy sokkal több az egyforma fa), és megduplázták a szabadban kóricáló élőlények (és nem szörnyek) számát is, emiatt élőbbnek tűnik az egész összkép. De végülis éveik voltak rá és alapvetően egy már meglévő program grafikai elemeinek és lehetőségeinek 99%-át használták fel ehhez.
Mondjuk a Gothic sorozat engem sem tudott megragadni és számomra sincs benne a top 10-ben (mondjuk a TOP 50-ben sem), de ugyanígy a TES IV sincsa TOP 10-ben nálam, ami valahogy tovább lekötött.
Hogy azért ontopic is legyek:
Nálam az utóbbi 5 év játékai közül amik igazán megragadtak azok a Mount&Blade (Prophesy of Pendor mod miatt), NWN2 és küldetéslemezei (bár a Zehir már kicsit nyögvenyelősre sikeredett), HALO 2, Drakensang, Dragon Age, Fallout 3, Nehrim (Oblivion mod), Witcher, Assassin's Creed 2, Spellforce 2, Red Alert 3 és küldetéslemeze, Star Wolves 3, UFO: Extraterrestrials. -
#101 Red Ocean
A mesterlövész (bár az lehet 2004-es..)
Code of Honor összes része
S.A.S. Secure Tomorrow
Alcatraz
Shadow of Stalingrad
Battlestrike -
foxxi #100 remélem ezt a flame háborút eltüntetik innen.. ha már szófosásotok van, a téma topicjába kellene firkálnotok... -
#99 egyébként az Obli vs G3 kapcsán, a legnagyobb hibája a G3nak megjelenéskor a sok bug volt, de azt orvosolták, mint ahogy az Obli legnagyobb bugját, ami az egész játékot élvezhetetlenné tette, miszerint veled fejlődtek a lények, mindkét nagy hiba javítva lett modok által. Szóval ebben a tekintetben egy-egy. :) -
#98 Vagy csak te nem jöttél rá, hogy merre tovább. Persze lehet simán peches is, de én egyetlenegy embertől sem halottam ilyet, amíg jártam a Risen topikba. -
#97 Kíváncsi lennék arra a script hibára, amit te tényként közölsz, hogy márpedig az egy bug... Mert szerintem te vagy az egyetlen itt, akinek előjött. Persze, ha nagyon megkavarod a dolgokat akkor elő lehet hozni minden játékból bugokat. De ezt a Risen topicban kéne kitárgyalni.... -
#96 Az idézőjel lemaradt az "elfogulatlanról".
Egyáltalán játszottál a Nehrimmel vagy csak úgy fikázod, mint a Risent. Gondolm azzal sem játszottál túl sokat. Vagy inkább semmit... -
#95 Csak éppen nem szintigazított lényekkel és generált erdőkkel. Oda se neki.
Ritka elfogulatlan baron vagy. -
#94 A Risen alapjátékot egyetlen bug vagy CTD nélkül toltam végig. N+1-szer leírtam, hogy a G3-at az 1.06 körüli patchsel sinám végigtoltam egy olyan szar gépen, hogy sokszor "ilett" volna összeomlania a kevés erőforrás miatt.
A Nehrimet nem tudom annyira felhúzni, mint a G3-at a mostani gépen. Ennyit arról, mi van szarul megírv és mi nem. Nem a G3 szorult arra, hogy "room" megoldással elgyen város, mert a TES motorja képetelen kezelni azt. Sebaj...
A CEP "csak" a játékémlény fokozására van, mert az eredeti nagyon könnyű és buta MI volt. Az AB + új MI + easy szint eszméletlenül jó egyensúlyt ad.
A TES harcrendszere elég prmiitjv. Ugyanis kell bele ügyesség, de elég vicces szinten. A G3 jóval "akcióorientáltabb" harcrendszerrel, de jóval gyengébb mágiarendszerrel bír. Ez utóbbi hátrányt senki nem
tagadja.
Az áltlad említett farkasos dolgo azt mutatja, hogy kibaszottul kurvára fogalmad sincs arról, hogy mit pofázol. Régesrég a múlté ez a hiba. -
#93 Kövezz meg, de azt sem tudom, hogy mi az a Fallout... -
bgabor #92 Nem csúsztatok. Néhány hónapja játszottam a Risent, elakadtam a főküldetésszálban, mert egy script nem működött megfelelően, nem jött elő, aminek elő kellett jönnie, és nem lehetett onnan sehová sem továbbmenni, teljes zsákutca volt. Ez tény. Tehát ez egy olyan játék volt, ahol a fejlesztőknek egy évvel a megjelenés után sem sikerült kijavítaniuk olyan bugot, ami miatt nem lehetett továbbvinni a játékot. Ez is tény. Ezután azt hiszem felesleges több szót vesztegetni a Risen minőségére.