109
  • Dévid Bóvli
    #109
    Ennél már csak jobb lehet...


  • Komolytalan
    #108
    Ja, 0.2%-ot már elért, dicséretes. Ha nagyon jól megy neki meglesz 1 év alatt az 5-10% is.
  • Komolytalan
    #107
    Ha a lapozófájlt külön partícióra teszed - és csak a lapozófájl van azon a partíción - akkor az egy teljesen fragmentálatlan fájl lesz, vagyis a clusterei egymás után fognak elhelyezkedni a disken. Ha meg nem teszed külön partícióra, akkor egy fragmentált lemezről kell összeguberálnia 72 különböző helyről azt a pár gigát, amire szüksége van. Nem igazán értem mivel lenne gyorsabb az az IO művelet, ahol a 4095. byte az 50000-es, a 4096. byte meg nem az 50001-es, hanem a 13846-os clusteren van tárolva.
    Nem hülyék írták a linuxot sem - ott a swap az eleve partíció, és nem fájl.
  • Penge4
    #106
    http://index.hu/tech/2010/10/01/mar_merheto_az_ie9/

    Ennyit arról, hogy ha nincs XP támogatás akkor temetni kell...
  • Penge4
    #105
    Lapozófájlnál akkor veszel észre javulást, ha külön vinyóra teszed. Külön partíciónál ugyanaz a vinyó pörög, ráadásul még az I/O műveletek is lassabbak lesznek.

    A lapozófájlnak az a legjobb ha veszel egy gépet SSD-vel 4+ giga rammal és kikapcsolod az egészet.
  • slickboy
    #104
    Igen, tudom, hogy így is működik, de ha valamiért telepítés előtt formázni szeretném partíciót, akkor a külön partíciós módszer jobb. Akkor sem jó ha régi rendszerpartíción olyan könyvtárban volt fontos adatod amit nem mozgat majd a Windows.old-ba. Akkor az elveszett. Illetve megspórolod az adatok másolgatását a Windows.old mappából az új mappáidba külön partíció esetén.
    Sőt, lapozófájlt is külön partícióra helyeztem, hogy ne töredezzen használat közben. Bár ettől nem vettem észre jelentős gyorsulást. Rend a lelke mindennek. :)
  • Penge4
    #103
    "Meg bármilyen Windowst eleve úgy telepítünk, hogy 2 partíció a lemezen, 1 a rendszernek és a programoknak, 1 az adatoknak, dokumentumoknak, leveleknek."

    Igen, ezt a szokást is hamarosan érdemes lesz feladni, jóval könnyebb lesz tőle az ember élete.

    Vista fölött már a reinstall úgy zajlik, hogy tiszta telepítést csinál a rendszerpartícióra, a korábbi Windows utáni maradványokat (Program Files, Program Data, Users) pedig bepakolja a C gyökérbe egy Windows.old nevű mappába. Tehát onnan ki tudsz halászni minden szükséges fájlt, miután megölted a rendszert.
  • Penge4
    #102
    "Lassan azon fogja magát észrevenni, hogy nélkülem a villanyt sem fogja tudni felkapcsolni a házban, ha ilyen ütemben megy tovább a fejlődés. És még simán elélhet 30 évet is. És 30 évet leélni teljes kiszolgáltatottságban (most még egy öreg CRT-tv-m van, de a következőt már be sem fogja tudni kapcsolni, ha ez megadja magát...)..szóval ennyi évet mástól való függésben leélni eléggé gyötrelmes lesz."

    Nálam ugyanez volt a helyzet. Én úgy javítottam rajta (tudom, nem szép dolog), hogy megmondtam neki, hogy nem segítek többet, elrontani nem tudja, nyomogassa, tapasztalja ki ő maga.

    Akkor még panaszkodott, hogy milyen vagyok, hogy a saját anyámnak nem segítek, azóta viszont már tud SMS-t írni, MMS-t írni, A TV-t kezelni (nem, nem csak csatornákat váltani), a DVD lejátszót kezelni, ilyesmi.

    Szóval amíg nem volt ráutalva, hogy valamennyire megtanulja, addig kényelmesebb volt neki szólni, hogy állítsam be ezt, vagy azt, vagy keressem ki a telefonmemóriából xy ismerősét, de mikor nem segítettem, akkor kénytelen volt magának felfedezni.

    Tapasztalat útján könnyebben tanul az ember.
  • KicsiNika
    #101
    Ha IE, akkor:

  • kisedi
    #100
    slickboy ! Ez is jó tanács sztem. Írni kellene egy könyvet Win7 tippek és trükkök címmel. 30%-ot kérek, Én lektorálom! :)
  • kisedi
    #99
    Madve és B0nFire! Először is köszönöm hogy foglalkoztok a témával, sok értelmes ötlettel és információval lettem gazdagabb. Madve: Az eredeti Xp ben van frissítés funkció. Teljesen idegen alaplapokkal is elindul az XP-d mintha mise történt volna. Rendszeroptimalizáló rezidensen fut, így lassulásra nincs gondom, vagy olyan gyors a gépem h nem, veszem észre:Core I3-2,[email protected] 2*2GB DDR3 1666Mhz-2*1TB SAMSUNG HDD
  • slickboy
    #98
    Meg bármilyen Windowst eleve úgy telepítünk, hogy 2 partíció a lemezen, 1 a rendszernek és a programoknak, 1 az adatoknak, dokumentumoknak, leveleknek. Tehát SEMMIT de SEMMIT nem a rendszerpartíción tárolunk. Se a leveleket, se a képeket, ismétlem SEMMIT. Első lépés telepítés után, hogy a Dokumentumok, Képek, Zene, stb mappákat áthelyezzük, (még az Asztal mappát is!) levelezőprogit beállítjuk, hogy másik partíción tárolja leveleket, stb...Ezek után jöhet bármi, szemrebbenés nélkül legyalulható és visszarakható az oprendszer, a személyes összegyűlt adatok, dokumentumok nem sérülnek.
  • Zozo76
    #97
    Hala istennek mar evek (evtizedek?) ota nem hasznalom az IE-t. Sot, hala istennek mar 1 eve Windowst sem. Tokeletesen elvagyok a MacOS X-el, es a Safari-val (termeszetesen igazi MACen, nem PCn)... :)
  • Frankos
    #96
    Ez alighanem az év pósztere !
  • Madve
    #95
    Amúgy meg gatyát is minek váltsak.. Ez már kinyúlt a méretemre, tehát kényelmes, felvette a testem melegét, a vonalkódot is már beleraktam megteszi még egy pár évig....
    Ne érts félre, ez nem személyeskedés...
  • B0nFire
    #94
    PowerDVD, Nero... Amikor felraktam a Win7-et, én is szomorúan konstatáltam, hogy a Nero-t bizony nem akarja szeretni. Vagy elindult, vagy nem. Szórakoztam vele néhány hónapig, aztán megtaláltam a CDBurnerXP-t, ami a nevével ellentétben kitűnően üzemel Win7-esen, és egy átlagfelhasználó minden igényét kielégíti.

    Nekem nem kell Nero Wav editor, mert van Adobe Auditionom. Ugyanezért nem kell a konvertere sem. Nem kell Nero Cover Designer, mert limitált a tudománya, és van Photoshopom, amivel két perc alatt mérföldekkel jobb borítót készítek, mint a NCD-nal. Template-et Ps-ben is lehet menteni, úgy, hogy csak át kelljen írni a számok címeit. De mivel audió CD-t már nem is tudom, hány éve nem írtam, ez is okafogyottá vált.

    Ráadásul a Nero nem is volt jogtiszta. Fogok vele szórakozni, amikor fene nagy, és az ingyenes mindent meg tud csinálni, amit ő? Amit mégsem, azt megírom PowerISO-val, oszt csók.

    A nővérem abba a táborba tartozik, aki a jól megszokott dolgok híve, és ő is csak akkor fog XP-ről W7-re váltani, amikor végleg muszáj lesz, de el tudom képzelni, hogy support hiányában akár zombi géppel is képes lesz ezt a határidőt kitolni akár 2015-ig is, amikorra talán már Windows 9 is lesz.

    Neki is (milyen meglepő) gondjai támadtak a Neroval (XP-n!) és tanácsot kért tőlem. Én a CDBurnerXP-t ajánlottam, aminek meg is örült. Aztán valamelyik nap látom, hogy csak a Neroval xarakodik. Kérdem tőle, hogy miért nem a CDBurnerXP-t használja? Aszondja: annyira idegen volt neki a kezelőfelület (a nerotól teljesen különbözik, de egyébként 5 kemény perc alatt át lehet látni...), hogy inkább szenved a vacak, lomha és méretes krekkelt Nerójával.

    Hát legyen. Nem erőszak a disznótor, szokták mondani. A W7-re sem tudom rábeszélni (macerás az újratelepítés, elvesznek a levelezőprogram beállításai, mi lesz a könyvjelzőkkel stb. csupa-csupa kifogás...), az alternatív program használatára sem. Az ő dolga. Majd ha a zombigépével kitiltják innen-onnan, akkor majd felocsúdik, csak közben a világ meg elrohant mellette.

    Én szeretek minden újat kipróbálni, de vannak, akik nem szeretik. Végül az ilyenek is kénytelenek lesznek megtanulni, csak akkor már muszájból lesz, és nagyon keserves lesz nekik. Mint azok az öregek, akik kapásból elutasítják a mobiltelefon használatát, mondván: ez túl bonyolult nekik, és ők már öregek, hogy megtanulják. Gyenge kifogás.

    Tapasztalataim szerint, akinek öregen gyenge a felfogása, annak fiatalkorában sem volt nagy erőssége a gondolkodás, vagy akár a tanulás. Ezek az öregek majdhogynem analfabéták, volt szerencsém jó néhányat megismerni sűrű kórházi kalandjaim során. Életükben egy könyvet nem olvastak el önszántukból (minek rontsa a szemét), szókincsük nincs; a mondanivalómat pedig le kell egyszerűsítenem, mert egy összetett mondatot nem képesek felfogni. Az elmét folyamatosan edzeni kell egész életünkben, és akkor öregen sem okoz nehézséget az új dolgok tanulása. Ezek az öregek azzal áltatják magukat, hogy minek azt nekik megtanulni (anyám a DVD lejátszót nem képes kezelni 58 évesen...), amikor az ő életükben már nemigen lesz arra szükségük.

    Igenám, csakhogy egy 58 éves ember egyáltalán nem számít öregnek, pláne, ha egészséges, mint az én anyám. Lassan azon fogja magát észrevenni, hogy nélkülem a villanyt sem fogja tudni felkapcsolni a házban, ha ilyen ütemben megy tovább a fejlődés. És még simán elélhet 30 évet is. És 30 évet leélni teljes kiszolgáltatottságban (most még egy öreg CRT-tv-m van, de a következőt már be sem fogja tudni kapcsolni, ha ez megadja magát...)..szóval ennyi évet mástól való függésben leélni eléggé gyötrelmes lesz.

    Akkor már inkább felfedezem az újdonságokat magamtól, és nem az értékes időmből szánok rá X órát 4000+ÁFA órabérrel, hanem a szabadnapomon vagy szabadságomon kísérletezem. Elmegy rá egy fél nap? Egy egész? Vagy kettő is? Na, bumm! Az XP megismerésére és megszokására nem ment el ugyanannyi? Sokan W95/98-ról váltottak XP-re, és a kettő között sokkal nagyobb különbség volt, mint az XP és a W7 között. Mégis jönnek a kifogások sorban, hogy miért nem lehet!

    Az én apám olyan ember volt, aki képes volt egy hétig magyarázni, hogy miért nem lehet egy öt perces munkát megcsinálni. Nagyon utáltam ezt a tulajdonságát, hogy mindent meg tudott ideologizálni. Itt is ugyanezeket az ideológiákat olvasom. Mintha csak ő írta volna tele a topicot. Mintha csak az ő szavait látnám leírva. Ez a "megmagyarázás", ahogy a seregben mondták. A kifogások keresése. Sok ember, ha csak feleannyi időt szánna a W7 megismerésére, mint arra, hogy a fórumon magyarázza, miért nem megy, akkor már nyeregben lenne.

    Két napig hajtogatni a fórumon, hogy "nemkell-mer'-minek-meg-bonyolult-meg-xaris-megizé..." az nem kerül ugye pénzbe (nem elpocsékolt idő), csak ha ismerkedem az új OS-sel? Ugyan már! Ne fárasszuk egymást!
  • Madve
    #93
    Nemrég telepítettem anyám ezer éves laptopjára win 7-et. Mindig is xp volt rajta, anyám akarta mindenáron a cserét, mert annyi jót hallott róla. Én eleinte húztam a számat, mivel egy 1,5-ös egymagos dell inspiron 2 giga rammal, szimpla intel videókártyával. Hallottam, hogy win 7 jól elvan gyengébb gépeken is, de egyáltalán nem bíztam benne, gondoltam vmi olyan lesz, mint mikor annak idején kipróbáltam egy hasonló kaliberű gépet vista egyik korai bétájával, és az egér áthúzása a képernyő egyik feléből a másikba másodpercekig tartott. A fent említett laptophoz csak xp drivereket lehet találni a dell oldalán, tehát ez sem adott okot a bizakodásra. Biztos, ami biztos, azért a biost, meg a dvdrom firmwarét frissítettem a legújabbra (kb. 5-6 évvel ezelőtti verziók), csak hogy megnyugtassam a lelkemet, hogy én megtettem mindent, amit lehet a cél érdekében. :)
    Ezután felhajítottam egy win 7 ultimate-et, persze figyelve arra, hogy a hálókábel és anyám ezeréves logitech webkamerája bedugva legyen (linuxos tapasztalat).
    Eredmény:
    - Win 7 gyorsabban feltelepedett mint xp valaha is.
    - letöltötte magának az összes drivert, és még telepítés után optimalizálta is magát a géphez.(csak hangkártya drivert nem talált, amire gyógyírt hosszabb guglizással sem találtam, aztán egész egyszerűen felraktam az xp-s drivert amivel kifogástalanul működik, és még rá is frissített)
    - Gyorsabban, és akadásmentesebben fut rajta, mint xp valaha. Működés közben kevésbé használja a processzort, és ramból is kevesebb van használatban..

    Én elég sok gépet telepítettem már újra ahhoz, hogy nyugodtan kijelenthessem, a hozzászólásodban felsorolt problémák nem lennének azok, ha valaha is túlestél volna egy wintelepítésen önként, úgy, hogy megpróbáld visszaállítani az összes programot, és beállítást, mintha mi se' történt volna.
    - Az 5. alaplapot koptató winedre azt mondom, hogy azt már minimum 5 alkalommal kellett volna újra telepíteni, mint ahogy azt minden komolyabb hardverváltoztatásnál érdemes. (kivétel ha mind az 5 alkalommal sikerült teljesen ugyanolyan lapot szerezned)
    - A másik gépen telepített win nem fog jól szuperálni a gépeden, hacsak nem teljesen azonos a géped a másikkal. Ez az összes oprendszerre igaz verziótól függetlenül (kivételek a PE kiadások), nem véletlenül van a telepítési procedúra, szóval hülye ötlet volt a merevlemezes malőröd.
    - Az xp-d meg biztos lassabb, mint eredetileg, (tapasztalatom szerint a 3 hónapnál régebbi xp-ken már lehetett tapasztalni alig észrevehető lassulást) csak már olyan rég volt frissen telepített rendszered, hogy nem veszed észre, hogy amit normális sebességnek tartasz a gépeden, az lehetne gyorsabb is. Persze jól karbantartva tarthatsz egy szintet, esetleg ghostolásssal is, de akkor sem ugyanolyan, mint a friss.
    - A 4 éves tv kártyád driver szempontjából egyáltalán nem számít öregnek.
    - nem tudom melyik levelező programot használod, de 99 százalékuk támogatja a beállítások importját/exportját, és a leveleid sem vesznek el, ha mégis félnél arról is tudsz egy plusz másolatot csinálni, de igazából manapság már felesleges a maileket a gépen tárolni, amikor a webmail szolgáltatók is símán hozzádvágnak olyan 5-8 giga tárhelyet, és ők gondoskodnak a biztonsági másolatokról is, ha bármi történne, szóval nem vesznek el, ha teszem azt a merevlemezed megadja magát.
    - Majdnem minden program beállításai ugyanígy elmenthetők/visszaállíthatók, ha nem, akkor találsz másik programot ami segít az ilyen mentések elkészítésében (pl. msn esetében) vagy találsz leírást, hogy melyik fájl tartalmazza az adott program mappájában a beállításokat. A témákra és a kedvencekre ugyanez igaz.
    - power dvd, nero kérdéses, hogy melyik verziószám, elképzelhető, hogy mennek win 7 alatt is, ha nem akkor könnyű beszerezni őket, ha pedig legális akarsz maradni, akkor vannak teljes értékű ingyenes alternatívák rájuk, sokszor akár jobbat is találhatsz.
    - A win beállításait (nem sokmindent kell csinálni egy átlag gépen) meg már te is megcsinálhatod kézileg, legalább megismered a rendszert közben annyira, hogy rájöjj nincs minden máshol, nagyon is hasonló, csak egy kicsit van pár dolog másképp (nem nehezebb kiismerni, mint amikor veszel eggyel újabb telefont ugyanattól a gyártótól), esetleg ha visszaállítod a startmenüt és a mappanézeteket klasszikusra, akkor talán már számodra is barátságosabb is lesz.
    - A win témád tényleg elveszik , de vannak annál sokkal jobbak.
    - Ha a scannered mégsem működne, amit kétlek, utolsó megoldásként még mindig telepíthetsz egy alap xp-t a scannerdriverrel/programokkal virtualboxxal win 7 alá és egy ablakban futtatod, ha scannelni szottyan kedved.
    - Ha meg mindenáron Winnel akarod elintézni a migrációt xp-ről 7-re akkor esetleg telepíts közte egy vistát is, mivel vista képes a migrációra xp-ről, mint ahogy a 7 is vistáról.
    - Esetleg rakj fel egy ubuntut az is gyorsabban fut azonos gépen mint az xp,+ vírusírtó sem kell, tehát az sem lassít, + ubuntu képes átvenni az asztaltámádat is winről.
    - Esetleg ha még mindig hezitálsz és ki akarod próbálni ezeket a rendszereket, de még mindig félsz még mindig telepítheted win7-et is, ubuntut/kubuntut/edubuntut is ugyanazon a gépen egy másik partícíóra vagy merevlemezre (a gépeden belül persze), vagy akár azonos partícióra is az xp-vel, így meg aztán nem veszthetsz semmit.
    - A helyhasználatról annyit, hogy a mostani merevlemez áraknál nem kéne hogy gondot okozzon 10 giga hely. Amúgy nekem xp is 5-6 gigát foglalt az összes programmal együtt friss telepítés után, és ebben még nem voltak benne a játékok, sem photoshop sem semmi komolyabb, vagy nagyobb vmi, csak azok amik kellenek egy gépen átlagos hétköznapi használat mellett.

    Ha esetleg mégis elgondolkodtál egy új rendszeren nyugodtan kérdezz akár privátban is, szívesen segítek, hogy hogy tudod megoldani az új rendszer telepítését/kipróbálását minimális vagy alig észrevehető veszteségekkel. Hidd el végeredményben jobban jársz, ha megszabadulsz attól az 5 éves xp-től a gépeden.
  • Yv@n
    #92
    "A WIN 7 nem tud frissíteni XP-ről. Minden beállítás, téma, kedvenc elveszlik.
    A levelező prg-om fiókjait egyesével állítgathatom be újra, nem beszélve az 5 év alatt összegyűlt , gondosan válogatott és archivált levelekre."

    Ez így ebben a formában nem kerek azért. Van egy eléggé használható import tool win7 alatt, amivel a régi beállításaid át tudod emelni az új rendszer alatti userprofilod alá. Ez persze nem segít, ha szoftver kompatibilitási parába ütközöl, de azért jelentősen leegyszerűsíti az átállást.

    Nem mostanában néztem, de úgy emlékszem külön meg is lepődtem, mert a korábbi windows verziókban ez egy eléggé elkefélt megoldás volt, azt feltételezte, hogy megvan a régi géped is és az új géped is, és egyszerre fut mindkettő, és majd egyszerre futtatva a kettőt vagy hálózaton, vagy külső tárolón át mozgathatod át az adatot. Ehhez képest az új migra wizzard egy felüdülés.

    Nyilván egy régebbi gépre nem feltétlen érdemes win7-et telepíteni, egy új gép vásárlása esetén, azonban szerintem nem igazán lehet kérdéses a dolog.

    "A betöltés fél perc helyett majnem 50mp. A leállítás 20 helyett 45! mp."
    Ezt őszintén már az ubuntunál sem értettem, mikor a 30 sec alatti boot időre gerjedtek. Épp leszarom, hogy ha 5percig bootol is a gép, ha aztán mikor már elindult többé nem kell várni semmire. Haponta egyszer bootol be, nem indítgatom újra 10percenként.

    "Semmi sem ott van ahol az XP-ben, mindent keresni kell, ez rengeteg időveszteség."
    Ez egy érdekes dolog, megszokás kérdése. Én azt vettem észre, hogy vista óta a start menüben nem igazán mentem egy szintnél mélyebbre, mert egész egyszerűen nem kell. Ott egy szövegmező, ami vagy futtatás, vagy autocomplete keresés funkciót lát el, csak beírom az első két betűjét annak amit keresek, és már dobja is a találatot, kb tized annyi idő alatt, mintha a menük közt kattintgatnék. Ez persze a felhasználási szokás kérdése is, mert én mondjuk jellemzően gépelek meló közben, nem annyira kattintgatok, így jobban kézreáll a windows gomb és utána pár egyéb billentyű meg az enter lenyomása, mint átnyúlni az egérhez, lekavarogni vele a start menüig és azon belül elnavigálni a kívánt alkalmazásig.
  • B0nFire
    #91
    Szevasz hottold (vajon kiki, Matula Lukaski, SCene, OrdasFarkas etc...)!!! Te nagyon hülye! Már komolyan hiányoltalak. Nélküled kevésbé volt érdekes az SG! Azt hittem, a kényszergyógykezelésed olyan eredményes volt, hogy más ember lettél, de ezek szerint mégsem.

    Komolyan örülök, hogy itt vagy. Mindig kíváncsian olvasom a Win7 topikokat, várva a bölcs kommentjeidre.
  • B0nFire
    #90
    "Amúgy nekem FF-em van tök jó csak naponta kb 6x úgy kiakasztja a gépet, hogy a reset gombbal lehet csak újraindítani(chromnál ugyan ez a helyzet)"

    Akkor nem gondolod, hogy valamit te csinálsz rosszul? Ez nem FF és nem is Chrome bug. Ha egy gép ilyet csinál, annak más baja van. Leírtam már jó párszor olyan topicokba, ahol egyfolytában arról sírnak, hogy a FF lépten-nyomon összeomlik, holott én 3 éve zsinórban használom, és egyetlenegyszer omlott össze, az idén nyáron, amikor a vihar miatt elment az áram, de ez érthető.

    Ezek után újraindítottam, és a FF hiánytalanul helyreállította az összes lapot, sőt, az elveszettnek hitt, félig megírt üzenetem is ott volt a fórumdobozban, várva, hogy megnyomjam a küldés gombot.

    Én is túl tudom terhelni a saját gépemet, vannak nekem is combos programjaim, de próbálom elkerülni az ilyesmit, ha egy mód van rá. Nem értem azokat, akiknél ez mindennapi jelenség. Ha nálam ezt csinálná a FF, már réges-régen nem használnám.
  • MZaXiMuS
    #89
    Hi!
    A 64 bites XP az összes hw-emet hibátlanul kezeli, még valami ezeréves wincsung webkamerát is alapból feltett :)
    Ati vga, nvidia chipset :) , linksys usbwifi, hp 4l lézer, usb blútút, nincs ismeretlen eszköz ... És nincs program ami nem indulna (még a dos-osak is, igaz az dosboxxal ... :)
  • kisedi
    #88
    Nos. Eddig elmondhattam, hogy az XP örök, a Nettopokon csak ez indul el, emiatt
    minimum 2014-marad. Nálam is, mivel nincs olyan szoftver a 3dmark Vantage-on kívűl ami nem indul. Van driver az ócska scaneremehez, nem kell kidobni a 4 éves TV kártyát, nem foglal 2Gg helyett 10Gb-ot az oprendszer. Ez az XP 5 éves, 1X SEM kellett újratelepíteni, nem lassú. Az 5. alaplapot koptatja, egyszersem volt gond, mindig sima frissitéssel onnan folyttatam a munkát ahol abbahagytam.
    A WIN 7 nem tud frissíteni XP-ről. Minden beállítás, téma, kedvenc elveszlik.
    A levelező prg-om fiókjait egyesével állítgathatom be újra, nem beszélve az 5 év alatt összegyűlt , gondosan válogatott és archivált levelekre. Egy sor prg-ot ki kell cseréljek, powerDVD,Nero és a jóisten tudja, nem beszélve h dobhatom ki a lapscannerem, a webkamerám, a TV kártyám, csak azért mert nincs hozzá még Vista driver sem. Kipróbáltam egy HDD-vel a Win7-et Énis persze. Hát. A beigért gyorsulás elmaradt. A betöltés fél perc helyett majnem 50mp. A leállítás 20 helyett 45! mp. Semmi sem ott van ahol az XP-ben, mindent keresni kell, ez rengeteg időveszteség. Az Xp virtuális módot kenhetem a hajamra ha pl TV-zni, scannelni akarok. Ha nincs olyan fontos szoftver ami nem fut Xp alatt, ha nem gyorsul a gép működése (kivéve a keresést) ,ha lessz update és biztonsági frissítés még 4 évig s Mhelyemen Xp fut kb 3000 számítógépen akkor MIÉRT váltanék?
  • Penge4
    #87
    "Hat lehet hogy az lesz, csak felek annak milyen lehet driver elatottsaga."

    Szarabb, mint a Vistáé volt, mivel a x64-es XP egy csökevény. Mire foglalkoztak volna vele már megjelent a Vista, ami új utat taposott ki.
  • duke
    #86
    "Akkor ha 4GB+kell a játékoknak térj át a 64bites XP-re, igaz a magyar nyelv nem támogatott, de kit érdekel? "

    Hat lehet hogy az lesz, csak felek annak milyen lehet driver elatottsaga.
  • Komolytalan
    #85
    Végül is neked is adhatok 40ezret, mert eltörpül a szoftverek ára mellett, amit használok nem? De ha nem haragszol, akkor mégis inkább értelmesebben költöm el azt a pénzt, minthogy tök fölösleges Win7-et vegyek rajta.
  • purblind
    #84
    Hát igen ilyen összegek mellet eltörpül a win7 ára is.
  • Komolytalan
    #83
    Ha már elmúlt 10-15 évben nem portolták linuxra ezeket, nem hiszem hogy pont most lelkesednének be :-D
  • Komolytalan
    #82
    Flashről a gyártója (Adobe) úgy tudja csak Mac/Windows alatt fut (megnéztem). Nem flash playerről beszélek, hanem a fejlesztő eszközről. Fotóbolt 280ezer, azért elég trágya használt autót adnak. De ha kell mellé illustrator, flash, dreamweaver, fireworks, meg acrobat is (nem, nem a reader, a writer), akkor meg 770eFt. Az upgrade meg - a nagy csomagnál - 280eFt, és pl Macromedia Studio 8-ról is lehet rá updatelni, ami kb 4-5 évenkénti 280eFt-t jelent.
    Wine meg nem natív futtatás, szóval nem lesz azonos a sebesség, memória igény.

    Ja, hogy én 1%-ban vagyok, mert ezeket használom? És nem tudom elsorolni a másik 99%-ot? Hát járd körbe a cégeket, és kérdezd meg mindet - biztos el fogják magyarázni, hogy ők pont melyik program miatt nem váltanak linuxra. Tuti nem azért, mert a saját maguk ellenségei lennének.
    Linux desktop program egyetlen egy sincs, ami jobb lenne, mint a Windowsos megfelelője. Egyszerűen azért, mert ami jó linuxos desktop program, azt lefordítják Windowsra is, de ez visszafelé nem igaz. Ez a nagy büdös helyzet, és ezért van az, hogy Linuxot használni desktopként egy már meglévő XP helyett nevetséges. Új gépen esetleg, szerverként simán linux a nyerő. De meglévő XP-t linuxra váltani, az vicc.
  • Penge4
    #81
    Flash fut, Windows alatt is szar, Linux alatt se szarabb.

    Photoshop mi a pöcsömért? Megvetted egy jobb használt autó áráért? Ha nem, akkor a Win7-et is warezolhatod ennyi erővel.

    Ha megvetted, akkor profi grafikus vagy és a hasonló munkakörben dolgozó emberek a statisztikában kemény 1%-ot ha nyomnak, nem többet.

    Ha meg képátméretezésre és iwiw gyanús fotók pattanástalanítására használod, akkor no comment. Arra nemhogy a GIMP, de még egy Paint.net is megteszi.

    Visual Studio pedig megoldható Link Link2
  • sanyicks
    #80
    ha megírják linuxra, bármelyiken fut ;)
  • Komolytalan
    #79
    "Az ÁFÁ-t eleve nem kapod meg, ha csak"
    Mindenképpen megkapod, ha számlát írsz. Teljesen más kérdés hogy az ÁFA különbözetet be kell fizetned. Megint csak azt tudom javasolni, hogy lépj ki write only módból: #46-ban írtam, hogy mi marad belőle kb.

    "Amúgy ezeket nem órabérnek mondanám, az általában jóval kevesebb, mivel szerelőként nem napi fix 8 órában végzed a munkádat, hanem amikor hívnak kimész."
    Megint csak javaslom az olvasás gyakorlását: rezsi óradíjnak neveztem, nem órabérnek. Egyik számlázott összeg, másik meg bérjellegű dolog - ég és föld.

    "Aztán informatikusként, lehet, hogy egy Windows újratelepítésed van, ami egy P3-as gépen hosszabb, mint egy sokmagos SSD-vel felszerelt gépen."
    Ezt nem értem mire írtad.

    "Meg az is lehet, hogy csak az msconfig-ból kell csak kilőnöd pár felesleges szemetet, esetleg spyware-t irtanod, ami lehet, hogy 5 perc alatt megvan. De mégis kimentél autóval a helyszínre, meg vissza is kell menned. Be is baszna, ha ezt órabérben fizetnék, akár annak hívják nem hivatalosan, akár nem."
    Ezt úgy hívják, hogy kiszállási díj, ami általában adott városban fix, és - láss csodát - kb annyi, mintha dolgoznál. Vagyis kicsit több, mert ugye autónak is van költsége. A munkát meg ezen felül megkezdett óra, esetleg fél óra után szokás fizetni. De azt megint csak nem értem, hogy most kivel-mivel vitatkozom, hol olvastál ilyesmit a hozzászólásomban.

    "Amúgy Win7-nél..."
    Jó, és ki nem sz.rja le, hogy hogy kell telepíteni, ha egyszer eleve nincs is értelme telepítenem? Amúgy meg "kigooglezni a használt szoftvereket" is érdekes lehet, ha pl meg van véve. Mert torrentről persze, letöltöd a legfrissebb verziót, utána leirtod a keygen/crack által települt trójait (ha éppen az irtás nem b.ssza szájba úgy a Win7-et, hogy többet el se indul). De ha én megvettem valamit 3 éve, akkor az vagy elindul Win7 alatt, vagy nem. És nem, nem akarok újabbat letölteni, mert azóta már 3 major verzióváltás volt, és nem jó az újhoz a serialom. Megvehetném megint 25USD-ért, mondjuk 7x. Mi a f.sznak, ha nem muszáj? Azért hogy a 6. után kiderüljön, hogy az meg összefossa magát Win7 alatt, ráadásul mivel mondjuk device driverként települ részben, ezért b.szhatom az XP módot is szájba, úgy ahogy van? Utána meg keresgéljek alternatív megoldást, mondjuk 3 napig? Tudod kinek kell ez. Ilyen szopást pont elég 10 évente 1x eljátszani, amikor már muszáj.
  • Komolytalan
    #78
    ""Nekem a 6.0-as dos is megfelelne, ha a programok gond nelkul futnanak rajta."
    A hozzád hasonlóknak kéne megfontolniuk a Linuxot."
    Mutass már linuxot, ami fut a Flash, Photoshop, Visual Studio ugyanazzal a sebességgel és össz memória igénnyel mint XP alatt.
  • [HUN]FaTaL
    #77
    "De lehet akármilyen jó, meg akármilyen friss a Win7, azért ne hazudozzanak össze-vissza, ha egyszer azt ígérik, hogy 2014-ig támogatják az XP-t, akkor ne zárják már ki a fejlesztésekből!"

    Az a supportra és a biztonsági frissítésekre vonatkozik, semmi másra.
  • Rotyoka
    #76
    Ismét jön a szar. Én még jóhogy nem megy xp-n mivel nem céljük hogy Xp-s emberek legyenek. Ráadásul Win7 az eddigi legjobb windóz
  • Penge4
    #75
    A Wzor-féle orosz activatorral Vista óta. És felmegy az MSSE is, azt használom.
  • slickboy
    #74
    Csak oktatási okok miatt érdekel, pontosan milyen módszerrel aktiválod a Windows7-et, hogy átmegy eredetiségvizsgálaton? Microsoft Sec. Essentialst is telepíthetsz? Windows aktiválási módszerekből írom a szakdolgozatom...
  • Penge4
    #73
    "Javításokat meg nem kötelező telepíteni, vagy ha nagy ragaszkodunk hozzá, megválogatjuk őket."

    Az már eleve rossz, ha a WGA-t le kell tiltani, hogy aktivált maradjon a Windows.
    Inkább szerezz hozzá eredeti dedikált hologramos borítót, mint én:

  • Penge4
    #72
    "Tehát az XP volt az utolsó vindows kiadás amit korlátlanul lehetett használni ingyen a megfelelő verzió feltelepítése után."

    Vagy csak első alkalommal kéne a megfelelő megoldást kiválasztani, nem az RTM után marékszámra ömlő, tiszavirág életű one-click activatorokkal szórakozni aztán havonta csökkentett módban letúrni a WGA-t.

    A crack akkor jó, ha végigmész a hitelesítésen és csak annyi hazugság van benne, hogy nem vásároltad a lemezt és látod Bill Gates hologramos pofáját a lemez sarkában és a végén az Online hitelesítő megállapítja, hogy aktív, a WGA/WAT szintén megállapítja, hogy aktív és megkapod a Genuine plecsnit.
  • Penge4
    #71
    "Ezért (is) van sok gépen 6os, mert vállalati szegmensben is egyre több az alternatív, otthon meg pláne."

    De nem érted meg, hogy az IE6 felhasználók száma nem azt szimbolizálja, hogy hánynak pihen a gépén a 6-os, amit soha el nem indít, hanem azt, hogy hányan böngésznek a 6-ossal aktívan, úgy, hogy az a böngésző tölti le a statgep és a webaudit scriptjeit a saját User Agentjével?

    Tehát ha így nézzük, akkor a statisztikánál jóval több inaktív 6-os van az emberek gépein.
  • Penge4
    #70
    Megállapították, hogy ezt a gombot használják a userek a legtöbbször.
    Ugyanezért került a címsor a fülsáv mellé, mert az átlagos user 1-3 tabot tart nyitva egyszerre.