Komoly korláttal jön az Internet Explorer 9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azon - egyébként - már elgondolkodott valaki, hogy a Vissza gomb miért olyan "rohadt" nagy? <#wilting> Mi a célja az MS-nek ezzel, hogy ennyire kiemeli?

Casual Commenter

olyan win nincs amivel nincs probléma. xp-vel és win7-el is van sok probléma, de win7-el kevesebb valamivel.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

AgentKis
Na probléma az van vele. Nincs corporate verzió, warezolni meg nehéz és állandó putrálást igényel. Ha egy barátomnak ajánlanám azt mondanám vegye meg a win7-et, de ha nem akar erre költeni, akkor használjon corporate XP-t. A legtöbb ismerõsöm az egész gépét olcsóbban vette mint egy új win7...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Win7 se fagy, és probléma sincs vele.

Szóval, úgy gondolod, hogy 100 éven át 486-osra, vagy ilyen 900mhz-es eee csodákra kellene "fejleszteni"?
A szakadt ubuntu meg nem hat meg, nem tudom mennyit fizetnek érte neked a funclubból, de már x éve ezt nyomod, és szánalmas lesz, ha még 10 év múlva is a 900mhzes kis diák-eee -ddel fogsz videókat töltögetni fel youtubra.

Errõl az jut eszembe, h van akinek a TRABANT is jó...de ne hõzöngjön, ha más új 5er BMW-vel jár.(elvégre 4kerék,kormány,váz..ugyanaz nem?)

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Nem feltétlenül egy programozóra(?) kell minden esetben gondolni.
Most jelen pillanatban az átlaguserekre gondoltam(mert ugye õk vannak többen). Akinek eddig Win7-t tettem fel Xp helyett senki nem mondta, hogy tegyem inkább vissza az elõzõ Win-t.
Azokhoz a gépekhez kevesebbszer is hívnak, hogy valami gond van, vagy valamit nem tudnak megcsinálni.
Például a szomszéd nem tudta XP alatt beállítani az otthoni hálózatát, de 7 alatt már megoldotta nélkülem.

Szerintem ezek a kis dolgok is fontosak. <#awink>

www.adamexdesign.hu

Tinman
Vista 32 bit-re 1 óra alatt sem tudtam feltolni... 8-as egybõl felment.

Kezdte azzal, hogy kevés volt neki az SP1.
Ok, SP2 leszed, telepít (35 perc!!!!).

Majd közölte, hogy hiányzik 2 frissítés a Winhez, fel is ajánlotta, leszedtem...

Feltettem volna, amikor közölte a telepítõ, hogy nem kell feltenni, mert már van fent újabb verzió.

IE 9 telepítõ továbbra sem fut végig. Kuka.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ravkin
Újabb hatásvadász cikk az sgtõl.

Mióta tudjuk már hogy nem fog menni xp alatt ? Már vagy egy hónapja.

Igen az ie nem lesz tökéletes egyik napról a másikra, de szépen haladnak vele, 95% az acid teszten. <#idiota>

Windows 7

Shodan
hát az persze, nekem a moddolt xp-m sokkal jobban bejön mint win7 alap. nem fagy, nincs vele probléma.csak dx9 van, de ez se hat meg, hiába van gtx460 a gépben nekem nem kell az a hülye dx11.

A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?

Laza
Van XP és Win7 is a gépemen (mindkettõ legális, MSDNAA-s 😊), de a 7-est már min fél éve nem indítottam el ... és miért? Mert a feltelepített XP-m kb 4. éve mûködik hibátlanul, és mindenre tökéletes.
És hiányozni fog nekem az új IE? Naná hogy nem 😊 Szóval elmehetnek arra a bizonyos helyre 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Akkor ha 4GB+kell a játékoknak térj át a 64bites XP-re, igaz a magyar nyelv nem támogatott, de kit érdekel?

Nem kötözködés, csak javaslat volt.
hdo
Történetesen - meglepõen - nem az, én is egy hasonló módon hackelt XP-t használok netbookon, mert hányinger ahogy az alapból kinéz.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Narxis
kamu

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Na, jön az irigység, mert kiderült hogy a mekis órabéred nem is olyan vicces? Írjál valamit a #29-re is, ez szerinte se sok pénz.
Azért az ereidet ne vágd fel, mert 4000+ÁFÁból tisztán kb 2000Ft marad, csak ugye ha már oprendszer költségek, akkor inkább ÁFÁs árat írtam, mert úgy könnyebb az összehasonlítás.
Egyébként ha nem write only módban volnál, akkor a #43 alapján következtethettél volna, hogy a nõ dolog nálam nem fog ülni. Tudod, család=feleség+gyerek(ek). Mert nekem ilyenek is vannak ám. És pl miattuk nincs annyi idõm, hogy ökörségekre (új, a munkám során semmi pluszt nem nyújtó oprendszer telepítése) pazaroljam.
Neked kár lenne nõre is váltani.
A saját kezed évek óta bevált. Egy nõ egy csomó pénzbe is kerül, az idõdet is elveszi.
Igen, a 4G valós korlát, ami rákényszeríthet embereket a váltásra. Azonban amiket én jelenleg használok programok ha nagyon elszabadulnak fogyasztanak 2-300M memóriát is, vagyis egyelõre emiatt nem igazán aggódok:-) Amiatt inkább, hogy a jövõben megjelenõ verziók már nem fognak XPn futni, és akkor kényszerû lesz a váltás. XP-re is akkor váltottam, mikor már kb 5 éves oprendszer volt, hasonló okokból.
Nem érted a dolgot. Az idõm drága. Ha valamire akarok szánni ami "újdonság", meg "felfedezés", akkor inkább beülök az autóba hétvégén, leviszem a családot Szegedre, és eszünk egy halászlét. Ez nagyságrendileg annyiba kerül mint egy Win7 telepítés - árban is, idõben is - de egészen más élmény.

"3. Azért egy Win7 nem "pont olyan lesz, mint egy XP". Ha használtál már te is tudod."
Mondjál már különbséget, amitõl többet tudok termelni Win7 alatt mint XP alatt. Ugyanazokat a C*-ban megírt programokat futtatnám ez alatt is, meg az alatt is, max 1-1 op.rendszer függvényhívást csinálnak másképpen. Nincs semmi indok, amitõl jobb lenne.
Nem, csak már kikerültem az egyetemrõl, elköltöztem otthonról, és van egy gyerek is akit el kell tartanom... Nem tudom te hol élsz, ettõl alacsonyabb rezsi óradíjat én kb 5 éve nem láttam se programozónál, se wc szerelõnél, se asztalosnál.
Mi a fenenek a libatol ? A levelet evezredek ota a jol bevalt kotablara irjak. Eddig tokeletesen mukodott, miert kene az lecserelni valami libara. Micsoda marhasagokat talalnak ki manapsag. 😊
lolSL
nálatok már feltalálták az emailt? vagy még libatollal és tintával írod a leveleket? 😄

passatgt
szenzációs

Van-e még egyáltalán keresnivalója a Microsoftnak ebben a szegmensben, ahol az Aero-járól bebizonyosodott, hogy XP-n is fut, nemhogy DirectX10 , de eleve a DirectX nélkül is, az IE-rõl pedig ,már a 3 verzióval ezelõtti idõktõl kezdve leszoktunk... <#falbav>

Így hogy csak a trójai Windowsokra jelenik meg, gyak. saját maguktól veszik el azt a kevéske esélyt is, hogy az emberek visszaszokjanak a döglött hal szagú trójai böngészõjükre.

A következõ képsorok egy 900 Mhz-es gépen készültek <#falbav> és felhívjuk a tisztelt habzószájú Viszta/Win7 huszárok figyelmét hogy csak akkor tekintsék meg õket, ha kötélbõl vannak az idegeik és el bírják viselni az irreális gépigényû operációs rendszernek nevezett trójai kémszoftvereik megalázó vereségét mind az XP-vel, mind pedig az ubuntuval szemben.

"2. Sajnálom, hogy ennyi emberben nincs vágy az újdonság felfedezésére, modernizálásra, és ezért megszokásból használnak XP-t. (Más dolog a pénz része)"

Erre annyit, hogy a windows nem cél, hanem egy eszköz. Számitógépet nem az operációs rendszerért tartunk, hanem a felhasználói programokért/játékokért. Amíg azok tökéletesen mennek XPn...

Tetsuo
Erdekes, hogy bongeszobol nincs fizetos.. :S

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ja egyébként itthoni gép, win7 és chrome7....BÁR, igazándiból összekéne gyúrni ie9-et operát, chromeot és ff4-et..és talán kijönne egy végre jó böngészõ, hja és a szafari TOPSITE képernyõjével ofcourse 😄

"xy szoftver miatt nem frissít, mivel Win7-ben már van XP mód és leginkább a "mûködik ez, minek váltsak?" embereket nem értem meg."

Mondjal nekem egy indokot, amiert vistara vagy win7 -re kene valtani xp-rol. Mit tudnak azok, amit az xp nem ? Az hogy valami ujdonsag, az nem eleg indok a valtasra.Nekem a 6.0-as dos is megfelelne, ha a programok gond nelkul futnanak rajta.
Jelenleg csak egy okot tudok a xp lecserelesere, ha majd a programok 4 GB-nal tobb memoriat igenyelnek. Akkor kenytelen leszek valtani.
(illetve hajlando volnek valtani ha SC2 nem futna xp-n ) 😊
Sajnos nálunk is vannak még bõven progik, amik csak xp-n mennek..pedíg szívesen lecserélném már melóban ezeket az õskövületeket..csak úgye, pár millió dolcsijába fájna a cégnek..Igaz, hogy szebb, modernebb, új ficsörösebb, meg minden..de mégsem szükségszerû még ez (sajnos).Talán majd pár év múlva :S (mikor megjelenik a win8 LOL )

Ez valóban öngól XP ide vagy oda. Rengeteg helyen használnak még XP-t, fõleg hivatalokban, állami intézményekben, stb.
Gúglinak a böngészõ-oprendszerével mi van? Bedõlt?

LZ forever

passatgt
októberbe jön autocad macre😊

Nagyvállati szinten több 100 millió forint átállás az xp-rõl win7-re és több tucat informatikust is lefoglal, + átkézések a felhasználóknak és rendszergazdágnak is (nem beszélve arról, hogy van csomó nem MS alkalmazás direkt xp-re optimalizáva ami szintén nagyon de nagyon sok millió forint és nem biztos, hogy kompatibilis az win7-tel ).

A 4000 ft/óra+áfa abszolúlt reális egy közepes cég közepes projektján való munka során(nem fõnök, hanem programozó, szakértõ stb).

Amúgy nekem FF-em van tök jó csak naponta kb 6x úgy kiakasztja a gépet, hogy a reset gombbal lehet csak újraindítani(chromnál ugyan ez a helyzet) (IE-m meg nincs pedig lehet az kellene hogy 2010-ben ne csak az áramtalanítás legyen az egyetlen lehetõség kilépni egy elbénázott java script futás után)
Yahoo Messengert szétvágja IE9 béta. Ugyanis a Yahoo Messenger az ablakában való üzenetek megjelenítéséhez az IE-t vagy annak egy részét használja, ne kérdezd miért és hogyan és pontosan hogy, lényeg, hogy IE9 bétával az üzenetek nem jelennek meg, nem látod õket. Jó mi?
Hát igen ha anno nem dõlt volna be minden fejlesztõ a direktiksz mézesmadzagjának, ma xp-n is mennének a "dx10"-es effektek, opengl név alatt... sõt mennek is.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Shodan
igen,en is szenvedek vele nap mint nap. nevetseges.de nem csak a bongeszo hanem az ottani rendszerek 90szazaleka.
Mellesleg en otthon meg mindig xp-t hasznalok chromal. semmi bajom vele, miert is kene valtanom?

A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?

XP-re is kiadhatták volna a dx10-et, csak direkt nem csinálták meg alá h szopassanak és megvedd a pistát meg a w7-et
1. Szerintem 1-2 évente 1 napot rá tudnak szánni az emberek, hogy a gépet újrarakják.
2. Sajnálom, hogy ennyi emberben nincs vágy az újdonság felfedezésére, modernizálásra, és ezért megszokásból használnak XP-t. (Más dolog a pénz része)
3. Azért egy Win7 nem "pont olyan lesz, mint egy XP". Ha használtál már te is tudod.
4. @Zolis: Ubuntuval tényleg az a gond, hogy nem minden Win-es progit tudsz beizzítani rajta. (Vagy csak nekem nem sikerült?)

www.adamexdesign.hu

Penge4
4000Ft+ÁFA? Azt hogy csinálod? Te vagy az APEH igazgatója?<#idiota>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

"mûködik ez, minek váltsak?"
Most õszintén, erre az érvre te mit szoktál mondani? Nekem vagy fent egy XP, az alatt dolgozok, nem fagy, mûködik minden frankón. Rakjak fel egy Win7-et (pénzért), csesszek el minimum 1 napot a telepítéssel és beállításokkal (ez ugye munkaidõ kiesés, vagyis szintén pénz, számolj csak 4000Ft+ÁFA/órával), utána meg szarakodjak azzal, hogy mi megy alatta és mi nem. Legjobb esetben minden megy, és pont olyan lesz mint az XP, csak:
- kiadtam pénzt
- eldobtam az idõm egy részét.

Most ha már ennyi elpazarolni való pénzem volna, akkor inkább raknék a gépembe valami erõsebb deszkát+procit+memóriát, vagy nagyobb disket, vagy fizetnék belõle 1 évig dupla sebességû internetet. Mert ezek legalább pluszt jelentenének az életembe, de a Win7? Ugyan már. Amíg a szoftverek amikkel dolgozom elindulnak XP alatt, addig tuti nem fogok váltani Win7-re.
GPU gyorsítás nélkül tök utolsó lenne, így azt nem rakhatják checkboxba:-D
Nem. IE fölött járt el az idõ - váltani kell.

Most õszintén: mit fog az ember könnyebben lecserélni: egy böngészõt, amibõl van legalább 3 azonos kaliberû, ingyenes, IE-nél gyorsabban fejlõdõ, és a telepítésük max 5 perc letöltéssel együtt. Vagy egy oprendszert, amiért elvileg fizetni is kellene, a telepítése pedig - minden programmal, beállítással együtt - 1 nap.

Szóval ez színtiszta öngól.
Nekem IE béta bszott lassú volt, FF ide-oda verte, még a 3.6 is, nemhogy a 4es béta, de úgy tûnik gépfüggõ.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Mardel
Pff! Minek Virtualbox, vagy VMware? <#idiota>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Glutamin
Multicég nagy T van a nevében. Szinte kizárólag XP-s gépekkel tele. Rengeteg web alapú alkalmazás, ami még annó ie6-hoz készült és más böngészõkön problémás. Na kb az ilyen cégek miatt nagy a tehetetlensége az XP-nek és ezért lassú az átállás. Itt nem az otthon fehasználók diktálnak.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

A legszebb amit láttam 24"-os iMac-en XP. "Hát ezt így hogyan??"-kérdeztem. "A CAD program ezen fut". "Akkor minek az iMac?" Erre nem jött válasz.
Penge4
Az nem korlát, inkább megváltás. Remélhetõleg így 2020 elõtt kipusztulhat az XP és nem járunk vele úgy, mint most, 2010-ben, hogy vannak emberek, akik Windows 98SE-t futtatnak KernelEx-szel. Hát bakker! Az ilyeneket államilag támogatott Linux képzésre ítélném a felzárkóztatás jegyében.

1: Megértem, ha valakinek (magánszemély) nincs pénze és mindenképpen ragaszkodik a jogtiszta Windows-hoz.
2: Megértem, ha kisebb vállalkozásoknak nincs pénze mennyiségi licenszre, elvégre még támogatott az XP.

Viszont nem értem meg, mikor egy vérPistike 4 magos géppel futtat XP-t, azt sem értem meg, mikor valaki szintén bõven jó géppel xy szoftver miatt nem frissít, mivel Win7-ben már van XP mód és leginkább a "mûködik ez, minek váltsak?" embereket nem értem meg.

Ha ezek kiesnének 10% körül lenne az XP.

hdo: Nem hazudtak, a támogatás nem azt jelenti, hogy új cuccokat fejlesztenek rá, hanem azt, hogy 2014-ig megjelenõ sebezhetõségeket foltozzák. És azt is csak SP3-ra és IE8-ra.

Az IE9-ben pedig kikapcsolható a hardveres gyorsítás checkbox-szal, szóval nem ez az oka.

Az MS-nek igazából nem olyan fontos projektjük a böngészõ, mint az Opera vagy a Mozilla esetében. De még a Google is jobban tolja a Chrome-ot. Ez a nagy ugrás sem annak köszönhetõ, hogy ez megváltozott volna, hanem annak, hogy minden oldalról baszogatják õket az elavult IE miatt, ami visszafogja a web fejlõdését.

Ha futna meg XP-n, akkor 2014-ben is be lenne betonozva az az õskövület. <#idiota>
Aki XP-t használ az úgyis vagy IE6-ot használ még mindig, vagy valami alternatív böngészõt. Egyik sem tartozik az IE9 célcsoportjába.

Ráadásul aki frissített IE7-re és IE8-ra az nagyobb eséllyel upgradeli a Windowst is a késõbbiekben, csak még vár valamire:
- Hardverbõvítésre szánt pénzre.
- Jogtiszta Win7-re szánt pénzre.
- Vagy nem az a típus, akinek 30 perc egy Windows újratelepítés, hanem be kell laknia az új rendszert és még nem ment tönkre a régi OS.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Az IE9 megjelenése valóban egy új korszak kezdete lesz, de nem azért mert csúcs böngészõ lesz. Megjelenésével elrajtol a HTML5/CSS3/SVG által fémjelzett korszak, mivel a nagy létszámú Microsoft függõk miatt egy nagy tartalom szolgáltató sem alkalmazta eddig a fejlett technológiákat. Nagy kérdés, hogy mikor kerül az IE6 sorsára az IE7 és IE8, mert addig külön kell fejleszteni erre a két böngészõre. A Firefox/Chrome/Opera/Safari tábor esetén a régebbi verzió már eltûnt, mert jellemzõen 3-4 hónap alatt áttér a felhasználók 90%-a az új verzióra. Internet Explorer esetén ez 2-3 év. Magyarországon bõ egy évvel az IE8 megjelenése után 17% a részesedés, viszont az IE6+IE7 összesen 13% (rankings.hu). Tehát 56%-on áll az IE8, még legalább 1-1,5 év kell, míg az IE6+IE7 lemegy 10% alá (jelenleg 44%-on áll).
hdo
Érdekes ... nekem olyan szinten kezesbárány a Win7, hogy a kifejezetten XP-re készült dx9-es grafikus hacket is elfogadta némi félperces rábeszéléssel a Sims 3-nál. (Mellesleg ez a hack arra jó, hogy olyan videókarin is elfusson, amit nem támogat.)

De lehet akármilyen jó, meg akármilyen friss a Win7, azért ne hazudozzanak össze-vissza, ha egyszer azt ígérik, hogy 2014-ig támogatják az XP-t, akkor ne zárják már ki a fejlesztésekbõl!

Jobb programoknál meg egyetlen checkbox kérdése a GPU gyorsítás.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

"XP felett eljárt az idõ, váltani kell."

Ubuntura...😊
bosco05
Engem érdekel az xp, mivel win7-en és Vistán is jócskán akadtak gondok azokkal a programokkal és játékokkal amiket nap mint nap indítok... Lehet haladni kéne a korral de a kompatibilitás mint olyan hol marad? Szerintem jelenleg a legjobb böngészõ a Chrome a piacon.
Ez igaz. De ezt illene megmondani jó néhány más vállalatnak is...