109
  • Penge4
    "Nincs corporate verzió, warezolni meg nehéz és állandó putrálást igényel."

He? Vista óta nálam: "Install -> Activate -> MS köszöni szépen -> hotfixek le, WGA/WAT le, az is köszöni szépen, nem vagyok szoftverlopás áldozata, -> Olvasok cikket, hogy majd az nth Service Pack kilövi a crack-es XP-ket, röhögök, lejön az SP, a Windows továbbra is köszöni szépen, majd végül kijön a következő verziójú Windows, megvárom az RTM-et, majd kezdődik elölről a kör.

Ráadásul még néha bugreportot is küldök és azt is köszönik szépen.
  • Penge4
    Az ÁFÁ-t eleve nem kapod meg, ha csak

1: Nem politikus vagy. :D
    2: Nem sikkasztod el adócsalással, ha éppen vállalkozó vagy.
    3: Nem APEH dolgozó vagy, akik szintén meg tudják oldani okosban legálisan. :D

Azt bizony kishazánkban sajnos 3x-ososan fizeted vissza.

Amúgy ezeket nem órabérnek mondanám, az általában jóval kevesebb, mivel szerelőként nem napi fix 8 órában végzed a munkádat, hanem amikor hívnak kimész.

Aztán informatikusként, lehet, hogy egy Windows újratelepítésed van, ami egy P3-as gépen hosszabb, mint egy sokmagos SSD-vel felszerelt gépen.

Meg az is lehet, hogy csak az msconfig-ból kell csak kilőnöd pár felesleges szemetet, esetleg spyware-t irtanod, ami lehet, hogy 5 perc alatt megvan. De mégis kimentél autóval a helyszínre, meg vissza is kell menned. Be is baszna, ha ezt órabérben fizetnék, akár annak hívják nem hivatalosan, akár nem.

Amúgy Win7-nél már nem kell telepítés alatt 5 percenként klikkelned, szóval elindítod, feltelepül magának, majd a végén elvégzed a végső simításokat, mint területi beállítások és társai, újraindul, megvárod, amíg lejön a gigányi hotfix + WHQL driverek, azok települnek, újraindul, aztán jön a hosszabb dolog.

Kiguglizod a használt szoftvereid legfrissebb verzióját, feltelepíted, beállítod, vagy backupolod a régi profilodból az iniket, esetleg XP váltás miatt átírod a Documents and Settings-es elérési útvonalat a Vista fölötti megfelelőjére.
  • Penge4
    "Mit tudnak azok, amit az xp nem ?"

Sok mindent, amibe nem is mennék bele, mivel itt az lett volna az eredeti kérdés, hogy mit tudnak, amire neked szükséged van.

Tehát neked bőven megfelel, csak azt nem veszed figyelembe, hogy ezáltal visszafogod a fejlődést.

Pluszmunkát adsz a programozóknak, akik kénytelenek fejleszteni XP-re is. Nagyobb a kód, nagyobb a hibalehetőség.

Közvetetten a webfejlesztőknek is, mivel attól, hogy te frissen tartod a böngésződet, esetleg alternatív böngészőt használsz, még a sok Gizike IE6-tal fog nyomulni, ami meglátszik a statisztikákban.

A rendszergazdákat is szopatják vele.

És végezetül kiválóan funkcionál botnet hálózatokként, mivel nyilván rendszergazdai jogkörrel tevékenykedik az XP userek 90%-a, akikből lehet hogy minimum a fele mégsem olyan okos, mint gondolja.

A Conflicker is sokáig vezette a magyar toplistát.

"Nekem a 6.0-as dos is megfelelne, ha a programok gond nelkul futnanak rajta."

A hozzád hasonlóknak kéne megfontolniuk a Linuxot.

lammaer: "Számitógépet nem az operációs rendszerért tartunk, hanem a felhasználói programokért/játékokért. Amíg azok tökéletesen mennek XPn..."

Ez mind szép, de neked is ajánlom a Linuxot, mert ott pontosan ez az alapfilozófia, a Microsoft-nál pedig már nagyon régen nem.

De különben ebből látszik igazán a Windows függőség az emberekben. Inkább használnak egy majd' 10 éves, őskövület Windows-t, ahol alig tudják nyögni a hardverköltségeket is, de még a Windows-t is jogtisztán veszik meg, de meg sem fordul a fejükben a Linux.

Frankos: "ahol az Aero-járól bebizonyosodott, hogy XP-n is fut, nemhogy DirectX10 , de eleve a DirectX nélkül is"

Ezt most viccnek szántad, vagy csak ennyire igénytelen vagy? Ne vedd sértésnek, de ha neked az alpha blending és Pixel Shader-es elmosódós leképzés ugyanaz (akár látványra is), akkor a te szemeddel van a baj.

Az XP-re létező Aero skinek egyrészt mind-mind igénytelenek, másrészt a CPU-t terhelik a GPU helyett.

Linuxon sem véletlenül nem rég lett úgynevezett "true transparency"-ként emlegetett Pixel Shader-es megoldás, mert ott is igénytelen volt az átlátszóság. Olyat már a Win98-on futó NOD32 frissítésértesítő ablaka is tudott. Sima egyszerű opacity volt, nem több.
  • Reg5
    Mióta kijött a Win7 azóta elérhető a kalóz változat különféle torrent oldalakon. Ehhez szerintem nem kell szakértőnek lenni. Javításokat meg nem kötelező telepíteni, vagy ha nagy ragaszkodunk hozzá, megválogatjuk őket.
  • AgentKis
    Olyan nincs mint az XP-nél, hogy 1 kulccsal felteheted sokezer gépre is (campus, corporate) és nem aktivál, de az eredetiségvizsgálaton meg átmegy.

Warezolni nehéz egy olyannak, aki nem informatikus, mivel ez egy örök verseny a microsoft és a crack-erek között. Kihasználják a biztonsági rést az MS befoltozza. 2 hónapig nincs frissítés majd újjab rést találnak crack, frissítés, majd megint szopás. Erre mondom, hogy nehéz.

Tehát az XP volt az utolsó vindows kiadás amit korlátlanul lehetett használni ingyen a megfelelő verzió feltelepítése után.
  • Komolytalan
    Jó, és aki nem programozó, az általában mit használ? Mondjuk böngészőt meg levelezőt, esetleg Word meg Excel - oszt jónapot. Grafikusok néha fotóboltot, meg valami vektoros cuccot - de ezeknél sincs a Win7-nek semmi előnye se.
    Ahol előnye lehet az a 3D, mert ott végtelen sok memória se elég, és esetleg kihasználhatja az újabb directX-eket a preview rendereléséhez.

Otthoni hálózat tapasztalataim szerint annyi, hogy vesz valaki egy routert, és az azon lévő webszerver segítségével állít be mindent. Akkor meg már tökmind1 hogy Win7, vagy XP.
  • AgentKis
    Ez a qrvasok alternatív böngésző meg arra való, hogy kiváltsa az ie-t. Kinem sz@rja le hogy hanyas az IE. Ezért (is) van sok gépen 6os, mert vállalati szegmensben is egyre több az alternatív, otthon meg pláne. Minek upgrédelné a 6ost a rendszergazda, amíg gizike max a frímélt nézi vele, meg a velvetet. Amíg nincs szükség újításra, addig minek?
  • Reg5
    Én úgy tudom, hogy van. Warezolni nehéz? Ezt hogy érted?

sanyicks: Szeretem az ilyen "nagy igazságokat". Egyszerű felhasználó vajmi keveset fog észrevenni a hibáiból.
  • AgentKis
    1. A legtöbb felhasználó ma már nem informatikus, ergó soha nem rakott fel semmilyen vindózt sem, viszont vagy fizetett érte, vagy megkért valakit rá.
    2. Mi az újdonság a win7-ben amire olyan nagyon kíváncsinak kellene lennie, aki e-mail-re, web-re, youtube-ra használja, esetleg néha játszik egy 10 éves játékkal. Aki az aeró miatt vált az hülye, nézze meg az avatart, az sokkal jobb efekt, sokkal olcsóbban.
    3. Nem pont olyan, minden még 5x megkérdez és még 2 helyen kell beállítani. Semmiképpen nem egyszerűbb sem testreszabni, sem kezelni.
    4. Az ubuntu sem való annak aki 10éve XP-t használ ez az első és eddig az utolsó op. rendszer a keze alatt. Annak aki most kezdi, már valami ingyenest ajánlanék persze azzal meg az lesz a gond, hogy a szomszéd nem tudja megmutatni neki, hogyan cseréljen jelszót vagy hátteret. Aki nem akar állandóan b@szakodni a gépével csak HASZNÁLNI szeretné annak jelenleg a meglévő XP-je a tuti választás, a májkroszoft okádata ellenére is.
  • Unikey
    Ilyen gondom nekem is volt Win7-en. Nem tette fel. Csak én nem szánakoztam, hanem körülnéztem és láss csodát: http://support.microsoft.com/kb/2409098/hu Itt a szádba rágják milyen frissítést tölts le. Lám, letöltöttem, feltettem, utána gond nélkül települt az IE9. Kuka a felhasználónak inkább...
  • miszterjoe
    Azon - egyébként - már elgondolkodott valaki, hogy a Vissza gomb miért olyan "rohadt" nagy? Mi a célja az MS-nek ezzel, hogy ennyire kiemeli?
  • sanyicks
    olyan win nincs amivel nincs probléma. xp-vel és win7-el is van sok probléma, de win7-el kevesebb valamivel.
  • AgentKis
    Na probléma az van vele. Nincs corporate verzió, warezolni meg nehéz és állandó putrálást igényel. Ha egy barátomnak ajánlanám azt mondanám vegye meg a win7-et, de ha nem akar erre költeni, akkor használjon corporate XP-t. A legtöbb ismerősöm az egész gépét olcsóbban vette mint egy új win7...
  • Reg5
    Win7 se fagy, és probléma sincs vele.
  • who am I 7
    Szóval, úgy gondolod, hogy 100 éven át 486-osra, vagy ilyen 900mhz-es eee csodákra kellene "fejleszteni"?
    A szakadt ubuntu meg nem hat meg, nem tudom mennyit fizetnek érte neked a funclubból, de már x éve ezt nyomod, és szánalmas lesz, ha még 10 év múlva is a 900mhzes kis diák-eee -ddel fogsz videókat töltögetni fel youtubra.

Erről az jut eszembe, h van akinek a TRABANT is jó...de ne hőzöngjön, ha más új 5er BMW-vel jár.(elvégre 4kerék,kormány,váz..ugyanaz nem?)
  • ADAMEX9
    Nem feltétlenül egy programozóra(?) kell minden esetben gondolni.
    Most jelen pillanatban az átlaguserekre gondoltam(mert ugye ők vannak többen). Akinek eddig Win7-t tettem fel Xp helyett senki nem mondta, hogy tegyem inkább vissza az előző Win-t.
    Azokhoz a gépekhez kevesebbszer is hívnak, hogy valami gond van, vagy valamit nem tudnak megcsinálni.
    Például a szomszéd nem tudta XP alatt beállítani az otthoni hálózatát, de 7 alatt már megoldotta nélkülem.

Szerintem ezek a kis dolgok is fontosak.
  • Tinman #53
    Vista 32 bit-re 1 óra alatt sem tudtam feltolni... 8-as egyből felment.

Kezdte azzal, hogy kevés volt neki az SP1.
    Ok, SP2 leszed, telepít (35 perc!!!!).

Majd közölte, hogy hiányzik 2 frissítés a Winhez, fel is ajánlotta, leszedtem...

Feltettem volna, amikor közölte a telepítő, hogy nem kell feltenni, mert már van fent újabb verzió.

IE 9 telepítő továbbra sem fut végig. Kuka.
  • Ravkin
    Újabb hatásvadász cikk az sgtől.

Mióta tudjuk már hogy nem fog menni xp alatt ? Már vagy egy hónapja.

Igen az ie nem lesz tökéletes egyik napról a másikra, de szépen haladnak vele, 95% az acid teszten.
  • Shodan
    hát az persze, nekem a moddolt xp-m sokkal jobban bejön mint win7 alap. nem fagy, nincs vele probléma.csak dx9 van, de ez se hat meg, hiába van gtx460 a gépben nekem nem kell az a hülye dx11.
  • Laza
    Van XP és Win7 is a gépemen (mindkettő legális, MSDNAA-s :)), de a 7-est már min fél éve nem indítottam el ... és miért? Mert a feltelepített XP-m kb 4. éve működik hibátlanul, és mindenre tökéletes.
    És hiányozni fog nekem az új IE? Naná hogy nem :) Szóval elmehetnek arra a bizonyos helyre :)
  • Szefmester
    Akkor ha 4GB+kell a játékoknak térj át a 64bites XP-re, igaz a magyar nyelv nem támogatott, de kit érdekel?

Nem kötözködés, csak javaslat volt.
  • hdo
    Történetesen - meglepően - nem az, én is egy hasonló módon hackelt XP-t használok netbookon, mert hányinger ahogy az alapból kinéz.
  • Narxis
    kamu
  • Komolytalan
    Na, jön az irigység, mert kiderült hogy a mekis órabéred nem is olyan vicces? Írjál valamit a #29-re is, ez szerinte se sok pénz.
    Azért az ereidet ne vágd fel, mert 4000+ÁFÁból tisztán kb 2000Ft marad, csak ugye ha már oprendszer költségek, akkor inkább ÁFÁs árat írtam, mert úgy könnyebb az összehasonlítás.
    Egyébként ha nem write only módban volnál, akkor a #43 alapján következtethettél volna, hogy a nő dolog nálam nem fog ülni. Tudod, család=feleség+gyerek(ek). Mert nekem ilyenek is vannak ám. És pl miattuk nincs annyi időm, hogy ökörségekre (új, a munkám során semmi pluszt nem nyújtó oprendszer telepítése) pazaroljam.
  • Grandpenge
    Neked kár lenne nőre is váltani.
    A saját kezed évek óta bevált. Egy nő egy csomó pénzbe is kerül, az idődet is elveszi.
  • Komolytalan
    Igen, a 4G valós korlát, ami rákényszeríthet embereket a váltásra. Azonban amiket én jelenleg használok programok ha nagyon elszabadulnak fogyasztanak 2-300M memóriát is, vagyis egyelőre emiatt nem igazán aggódok:-) Amiatt inkább, hogy a jövőben megjelenő verziók már nem fognak XPn futni, és akkor kényszerű lesz a váltás. XP-re is akkor váltottam, mikor már kb 5 éves oprendszer volt, hasonló okokból.
  • Komolytalan
    Nem érted a dolgot. Az időm drága. Ha valamire akarok szánni ami "újdonság", meg "felfedezés", akkor inkább beülök az autóba hétvégén, leviszem a családot Szegedre, és eszünk egy halászlét. Ez nagyságrendileg annyiba kerül mint egy Win7 telepítés - árban is, időben is - de egészen más élmény.

"3. Azért egy Win7 nem "pont olyan lesz, mint egy XP". Ha használtál már te is tudod."
    Mondjál már különbséget, amitől többet tudok termelni Win7 alatt mint XP alatt. Ugyanazokat a C*-ban megírt programokat futtatnám ez alatt is, meg az alatt is, max 1-1 op.rendszer függvényhívást csinálnak másképpen. Nincs semmi indok, amitől jobb lenne.
  • Komolytalan
    Nem, csak már kikerültem az egyetemről, elköltöztem otthonról, és van egy gyerek is akit el kell tartanom... Nem tudom te hol élsz, ettől alacsonyabb rezsi óradíjat én kb 5 éve nem láttam se programozónál, se wc szerelőnél, se asztalosnál.
  • duke
    Mi a fenenek a libatol ? A levelet evezredek ota a jol bevalt kotablara irjak. Eddig tokeletesen mukodott, miert kene az lecserelni valami libara. Micsoda marhasagokat talalnak ki manapsag. :)
  • lolSL
    nálatok már feltalálták az emailt? vagy még libatollal és tintával írod a leveleket? :D
  • passatgt
    szenzációs
  • Frankos
    Van-e még egyáltalán keresnivalója a Microsoftnak ebben a szegmensben, ahol az Aero-járól bebizonyosodott, hogy XP-n is fut, nemhogy DirectX10 , de eleve a DirectX nélkül is, az IE-ről pedig ,már a 3 verzióval ezelőtti időktől kezdve leszoktunk...

Így hogy csak a trójai Windowsokra jelenik meg, gyak. saját maguktól veszik el azt a kevéske esélyt is, hogy az emberek visszaszokjanak a döglött hal szagú trójai böngészőjükre.

A következő képsorok egy 900 Mhz-es gépen készültek és felhívjuk a tisztelt habzószájú Viszta/Win7 huszárok figyelmét hogy csak akkor tekintsék meg őket, ha kötélből vannak az idegeik és el bírják viselni az irreális gépigényű operációs rendszernek nevezett trójai kémszoftvereik megalázó vereségét mind az XP-vel, mind pedig az ubuntuval szemben.

• lammaer
    "2. Sajnálom, hogy ennyi emberben nincs vágy az újdonság felfedezésére, modernizálásra, és ezért megszokásból használnak XP-t. (Más dolog a pénz része)"

Erre annyit, hogy a windows nem cél, hanem egy eszköz. Számitógépet nem az operációs rendszerért tartunk, hanem a felhasználói programokért/játékokért. Amíg azok tökéletesen mennek XPn...
  • Tetsuo
    Erdekes, hogy bongeszobol nincs fizetos.. :S
  • who am I 7
    Ja egyébként itthoni gép, win7 és chrome7....BÁR, igazándiból összekéne gyúrni ie9-et operát, chromeot és ff4-et..és talán kijönne egy végre jó böngésző, hja és a szafari TOPSITE képernyőjével ofcourse :D
  • duke
    "xy szoftver miatt nem frissít, mivel Win7-ben már van XP mód és leginkább a "működik ez, minek váltsak?" embereket nem értem meg."

Mondjal nekem egy indokot, amiert vistara vagy win7 -re kene valtani xp-rol. Mit tudnak azok, amit az xp nem ? Az hogy valami ujdonsag, az nem eleg indok a valtasra.Nekem a 6.0-as dos is megfelelne, ha a programok gond nelkul futnanak rajta.
    Jelenleg csak egy okot tudok a xp lecserelesere, ha majd a programok 4 GB-nal tobb memoriat igenyelnek. Akkor kenytelen leszek valtani.
    (illetve hajlando volnek valtani ha SC2 nem futna xp-n ) :)
  • who am I 7
    Sajnos nálunk is vannak még bőven progik, amik csak xp-n mennek..pedíg szívesen lecserélném már melóban ezeket az őskövületeket..csak úgye, pár millió dolcsijába fájna a cégnek..Igaz, hogy szebb, modernebb, új ficsörösebb, meg minden..de mégsem szükségszerű még ez (sajnos).Talán majd pár év múlva :S (mikor megjelenik a win8 LOL )
  • tntmax
    Ez valóban öngól XP ide vagy oda. Rengeteg helyen használnak még XP-t, főleg hivatalokban, állami intézményekben, stb.
  • Ferrer
    Gúglinak a böngésző-oprendszerével mi van? Bedőlt?
  • passatgt
    októberbe jön autocad macre:)