92
  • Romel
    #92
    A két véglet:

    Uwe Boll <--|--> James Cameron

    :)
  • DjDano
    #91
    Cameron a rendezők királya nem vitás!
  • Justil
    #90
    szerintem az, azért vigyorog ennyire :)
  • Ruley
    #89
    Nem a saját véleményemről beszélek, hanem arról hogy a világ hogyan látja az ilyesmit. Felőlem lehetsz olyan nagy individualista hogy kiállsz és azt mondod hogy "Szerintem az Othello egy gyenge közepes színdarab". Vagy hogy "Szerintem Mozart tűrhető zenét szerzett, de azért Lola számai jobbak", és alá is támaszthatod, amivel csak jól esik, de az biztos hogy nem objektív értékeken alapuló vitát kapsz, csak egy ferde nézést, hogy miért kritizálod azt amiről "köztudott" hogy a minőség etalonja.

    Az már egy más kérdés hogy szórakozásnál és művészetnél egyáltalán létezik-e objektív minőség, akár elvileg is, és ha igen akkor azt mi határozza meg, de engem inkább a szavaknak az a jelentése érdekel amire az emberek odakint használják is őket, és érdeklődve figyelem hogy az Avatar is átlép-e azon a ponton amin túl ebbe a kategóriába kezdik sorolni. (arra is lenne pár tippem hogy ha nem akkor miért nem).
  • bippo
    #88
    Lehet, hogy csak én nem értettem, de egy még vigyorogva sem vicces.
    De tudod mit, Te is kapsz egyet, persze csak viccből :)
  • bippo
    #87
    Ha az előző generáció azt mondja egy filmre, hogy baromi jó/remekmű, az neked elég, hogy Te is annak tartsd?
    Remélem nem, hanem a saját kritikai érzéket adott esetben felül tudja bírálni a dolgot, ha szükséges.
    És persze ennek az elméletnek az ellentételezésére: És persze minden filmet az adott helyzetnek/kornak megfelelően kell kezelni, így azt is figyelembe kell venni, ha nézed, hogy egy film remekmű-e.

  • kanduhr
    #86
    Ez mind butaság...
  • Ruley
    #85
    Végeredményben úgyis csak a népszerűség számít, az marad meg az emberek emlékezetében ami kellően nagy tömegnek tetszett, és így hosszú ideig emlékeztek rá.

    Az időtálló remekművek is egy ideig kritizálhatóak voltak a hibáikért, aztán a kritikusok lassan elhaltak, de tömegek akik zabálták azok megmaradtak, és ennyi, ettől lettek időtállóak, kész is az Iliász, a Hamlet, a Moby Dick, a Casablanca, A Gyűrűk Ura, A Keresztapa, stb.

    Ma meg már érinthetetlenek, simán elhisszük hogy remekművek, azon az alapon hogy már az előző nemzedékekben is azok voltak, és az azelőttiben is.

    Ha ezek a százmilliók tényleg remek műnek tartják az Avatart, akkor csak idő kérdése hogy az emlékezete mikor válik remek műből remekművé.
  • koschwarz
    #84
    egyébként ha a film eleve nem 3d-s, valószínűleg akkor is megnézem. csak ezért, mert cameron rendezte.
  • Justil
    #83
    jóvan úgy látom van akinek tövig szájba kell rágni mindent, másképp nem érti.
  • Barakukk
    #82
    "Az Avatar 2D-ben valószínűleg az előállítási költségeit sem hozza vissza" - egyértelműen siker lett volna 2D-ben is, elvégre Nyíregyházán is hetekig telt házzal vetítették, pedig akkor még csak hírből hallott az a város a 3D-ről, viszont az onnan mintegy 45 perc kocsikázásra lévő Debrecenben már elérhető volt 3D-ben is. Továbbá itthon a 2D-s, fapados DvD illetve BD lemezekből is elfogyott 45 ezer darab és más országokban is hasonló népszerűségnek örvend a 2D-s verzió. Azon viszont lehet vitatkozni, hogy maga a 3D körüli kampány tette népszerűvé és mindenki által ismertté a filmet.
  • Mat666
    #81
    Jól beszélsz a T2 kiváló film lehet hogy a trükkök mai szemmel már nem néznek ki olyan jól de ezt le számítva a mai napig meg állja a helyét sok mai szuper produkciót simán lenyom.
  • etmanuk
    #80
    Teljesen egyetértek az előttem szólóval! Sosem felejtem el azt a libabőrt amit az a film hangulata okozott nekem :)
  • koschwarz
    #79
    szerintem is generációs problémák lehetnek.

    én meg arra emlékszem, hogy a T2 premierje magyarországon egybeesett az usa premierrel. emlékszem, hogy az első előadások egyikére ültem be, a nyári szünetben alatt volt a premier. emlékszem, hogy tátott szájjal bámultam, amikor robert patrick először cseppfolyóssá vált, hogy milyen zseniális volt, ahogy arnold kiállt az ablakba, szétlőtt mindent, majd "emberi áldozatok: zero", hogy milyen hátborzongató volt, ahogy a megfagyott t1000-es elkezdett olvadni és összeállni (higany volt a trükk lényege), és hogy milyen katarzis volt az, ahogy arnold leengedte magát a forró fémbe.

    ennyi. azóta is a top3-as filmek között van nálam. biztos vannak jobb filmek is, de akkor nekem hatalmas élmény volt, 17 évesen. ez volt 19 éve. egy 19 éves film, ami még ma is megállja a helyét.
  • Kindred Blades
    #78
    Az érvelés több helyen sebektől vérzik.
    A Titanic esetében teljesen egyetértek mondjuk.
    Az Aliens a maga idejében bizony horror volt. Cameron még arra is fizetett embereket, hogy a széksorok mögött zörögjenek a kritikus pillanatokban, mint ha ott is mászna valami. Nem mondhatod, hogy nem adtak a horror jellegre.
    A Terminator 2-t azért lehordani, mert a Terminator 4 vagy 3, amelyek más kezéből kerültek ki, szarok lettek, megint csak nem egy okos dolog. Ahhoz mi köze van Cameron-nak?
    A mélység titka pedig lehet nézhető, mert ugye kinek a pap, kinek a papné, de részemről az volt az egyetlen olyan munkája, ami tényleg elgondolkodtató volt (már legalábbis pszichológiai téren, a bezártság hatása, s hogy meddig képes egy ember elmenni, kicsit Gömb-szerű érzés volt), s ezért mind a mai napig a legjobbjának tartom. De ez teljesen személytől függő.
    Tovább nem sorolom.

    Nem akarom a Cameron-védő liga elnökének kikiáltani magam, mert tény, hogy ezerszer többet érő filmek is vannak a piacon, de hogy a legszórakoztatóbbak között letette ő is a névjegyét, az hétszentség.
  • l300d
    #77
    Szerintem itt generacios problemak alakultak ki. T2 a maga idejeben nagyon jo film volt sot. Viszont ha valaki most akarna megnezni eloszor valoszinuleg elhanyna magat:) en a regi knight riderel jartam igy. Imadtam a maga idejeben aztan veletlenul beleakadtam valamelyik adon es majd elhanytam maham annyira szar volt:) Az avatar szerintem 2d be meg az eloalitasi koltsegeit se hozta volna vissza:)
  • bippo
    #76
    Igen, a savanyú magyar néppel van a baj, nem az első "smiley"-val. Gratulálok.
    Egy sima :) elég lett volna, és akkor nem félreérthető.
  • Justil
    #75
    jóvan, látom nem vetted a lapot. nem hiába, savanyú nép a magyar :)
  • kanduhr
    #74
    Építőbb jellegű hozzászólásra már nem futotta?
  • Justil
    #73
    "De mondj egy jobb akciófilmet. "

    mondj egy jó akciófilmet!

  • Watchmen
    #72
    Én még most se értem miért kell mindenre azt írni, hogy szar. Fölöslegesen veszekedtek az a baj egymást úgyse fogjátok meggyőzni ez a fórumok veszte. Persze akad olyan mikor tudsz normálisan csevegni szarozás, és anyázáson kívül csak az nagyon ritka.
  • kanduhr
    #71
    Talán, mert ezzel teremtették meg a gondolkodó akciófilmet, úttörő technikai megoldásokkal volt teli, és a mai napig nincs nála jobb ebben a műfajban. (minden apró mozzanat, minden hangeffekt és zene a helyén van, korrekt színészek, nagyon jó történetvezetés, zseniálisan eltalált monológok és utánozhatatlan világvége hangulat)

    "vagy a legtöbben nézték meg, a legtöbb bevételt hozta x hétvégén y országban? valószínűleg a Luszita sóhajai brazil szappanoperát többen nézték meg és annál szarabb filmek is több bevételt hoztak. akkor az a legjobb romantikus film? "
    Illene végre leszokni arról a gyenge érvről, hogy amit sokan szeretnek vagy elismernek - az tuti szar.

    A Halálos fegyver pedig kilométerekre van a T2-től... remélem te sem gondoltad komolyan. "ha próbálok visszaemlékezni a T2-re akkor csak a hájpra meg a "csalódásra" emlékszem" - nagyon szar lehet az életed, ha csalódtál benne.
    De mondj egy jobb akciófilmet.
  • bleifrei
    #70
    @kanduhr: már mitől lenne a T2 a filmtörténelem legjobb akció filmje? olvastad valahol? vagy a legtöbben nézték meg, a legtöbb bevételt hozta x hétvégén y országban? valószínűleg a Luszita sóhajai brazil szappanoperát többen nézték meg és annál szarabb filmek is több bevételt hoztak. akkor az a legjobb romantikus film?
    ha próbálok visszaemlékezni a T2-re akkor csak a hájpra meg a "csalódásra" emlékszem. egy Halálos fegyver epizód 20 perce izgalmasabb és szórakoztatóbb, mint a szétfolyó fémvibrátor... pfff
  • Tower Guard
    #69
    Szerintem nem nekem akartad írni ezt a kommentet, vagy ha igen félreértettél.
    Én épp arra reagáltam, aki azt mondta az összes Cameron filmre hogy olyan érzésed van ha nézed, mintha láttad volna már valahol.
    Ez nem igaz.
  • vinc3nt
    #68
    van valami problémád?
  • kanduhr
    #67
    Istenem... Maradtál volna kussban. Annak idején az Aliens bizony horrornak is számított, amit megspékeltek egy nagy adag akcióval. Szerinted ne legyen akciódús; szerintem meg legyen. Ennyi.
    Fincher meg teljesen más stílusú filmeket csinál, összehasonlítani őket kb teljesen értelmetlen. (és ettől nem is fogsz okosabbnak tűnni)

    "A mélység titkáról nem írtam rosszat, csak azt, hogy felejthető. Néhányszor meg lehet nézni. Olvass már vissza vagy kapcsolj át write-onlyból!"
    - Nem írtál rosszat... azon kívül, hogy a végén leírtad: csak a Terminator jó, a többi rakás fos... Szóval előbb olvasd vissza saját magad, mert össze-vissza írsz).

    T2: A T2-ről pofáztad, hogy nem kellett volna. Nem a T2 hibája, és főleg nem Cameroné, az, hogy a 4. rész milyen lett. A filmtörténelem legjobb akciófilmjét ZS-zed le. (bezzeg az első rész, amely egy véresebb B-movie - persze kurva jó film - az zseniális mi?:D)

    Titanic: látom lassú a felfogó képességed. Ha csak a katasztrófa érdekel, ott a Discovery, ahogy már írtam. Cameron írt hozzá egy egyszerű romantikus szálat, ami még így is alig fért bele 3 órába. (az eredeti vágás ennél is hosszabb volt). Nem tudom mi ezzel a probléma. Az hogy ez neked nem tetszik így, attól még nem lesz nézhetetlen fos.

    "De, pontosan, hogy igen. Amíg 2 rongyból nem úszok meg egy mozit, addig igenis legyen a film nagy durranás. Ha nem az, akkor szar. Ilyen egyszerű a képlet. Te talán beülsz egy vendéglőbe és 2000 Ft-ért megkajálsz, és egy ehetetlen moslékot raknak eléd, amit nem tudsz megemészteni, azt minek titulálod? Kifizeted, vagy botrányt csinálsz? Te répa vagy, tudom jól, csak itt mered a tutit megmondani, ezért szó nélkül lenyeled a keserű pirulás. Én viszont hagyma vagyok, galambom! Ami a szívemen, a számon, szemtől-szemben is. Én még fel is borogatom az asztalt! A pénzemért nekem nyalják ki a seggemet! Ez a minimum."

    Szerinted mennyire szarok rá, hogy te mit vársz el a 2000 ft-odért? Már az első nap lehetett hallani arról, hogy ezúttal a látvány lesz a főszempont (a Titanicnál meg pont a sok "nyáladzás" volt a bajod: most döntsd már el mit akarsz). Legközelebb ne birka módjára menj moziba, hanem olvass utána.
    Egyébként nem... nem csak itt merem megmondani a tutit, nem is tudom honnan veszel ilyenek - talán még fiatal vagy a vitázáshoz és ezért nem tudsz rendes érveket felhozni.

    Egyébként ezek szerint a True Lies is egy rakás szar nem?

    A fórum trollocskás megjegyzéseid fölöslegesek; előbb nézz utána mit is jelent pontosan:D
  • Ender Wiggin #65
    "Nagy igazság, de lehet szeretni "a világ urát", lehet utálni őt, sőt, a filmjeit is lehet szeretni, illetve utálni, egy valamit biztosan állíthatunk: James Cameron tud valamit."

    Bravó, az újságírás magas iskolája...
  • pauly
    #64
    Még szerencse hogy nem így gondolkoznak a legtöbben,mert akkor nem lenne aliens,és pl nem lenne terminator 2 se.2 kiváló filmmel lennénk szegényebbek.Mindkettőt már vagy 20-szor láttam.A terminator 2 az egyetlen film pl amit kétszer is megnéztem anno moziban.Érdemes megnézni pl az imdb-t,az alien,aliens,meg a terminator 2 is 8.5 ponton áll,a terminator 1 meg csak 8.1-en.Mondjuk én mind a 4 filmet imádom!Számomra mindegyik tt van a top10-ben!Meg a legtöbb embernél akik szeretik az ilyen jellegű filmeket :P
  • B0nFire
    #63
    Végre egy értelmes hozzászóló, aki rajtam kívül észreveszi a logikai bukfenceket is, nem csak a látványra recskázik!

    "A 2. részben még odafigyeltek arra, hogy pl. Burke a támadás után, ne is kerüljön többett elő ui. nem klappolna az idővonalba, túl hamar kelne ki belőle a mumus. Na erre már nem nagoyn figyeltek pl. a 3-ban meg a 4-ben.
    Mennyi idő kellett a 3-ban míg a kutyából ( a könyvben és a vágatlanban valami marhaszerű állatból) előbújjon a kis dög? 3-5 óra? Vitz.
    Az első részben meg több nap..."


    Pontosan ezek a logikátlanságok zavartak engem is — többek között — a folytatásokban. Kane napokig volt kómában, miután az arctámadó kiütötte. A filmben nem érzékelhető, de a könyvben elmondják, hogy néhány napig volt kiütve, amíg ők a javításokat végezték a hajón, és intravénásan táplálták.

    Ezek után már a vicc határát súrolja, az AVP-ben a piramisban, hogy amint elkapják az arctámadók az embereket, öt perc sem telik el, és ki is kel belőlük az idegen. Ami aztán újabb öt perc múlva már kifejlettként támad. Az idegen ugyan gyorsan nő, de az eredeti film szerint is eltelt 12 óra(!) mire akkorára nőtt, hogy meg tudta ölni Brettet. Az AVP-ben már köptek az ilyen apróságokra.

    Arról már nem is beszélve, hogy hogy a picsába (elnézést a profán kifejezésért) klónoznak valakit, aki ráadásul beleugrott egy kohóba?! Nem hinném, hogy akad szövetdarabja, pláne petesejtje, mert csak az a legjobb. De ha valami véletlen folytán egy génbankból szedték elő, akkor hogy a p***ába tudták úgy klónozni, hogy az idegen királynő is benne nőtt, mintha csak egy emberi szerv lenne, nem pedig egy élősködő parazita!

    **sszátok meg, én el tudom hinni a hétfejű sárkányt is, és csuda jól szórakoztam pl a Sárkányszív című mesén, vagy a Shreken vén fejjel, meg elhiszem, hogy Peter Parker mászik a falon, mert ő szuperember. Énnekem attól áll égnek a hajam, amikor nem veszik észre, hogy képtelenségekkel ruháznak fel egy egyszerű halandót.

    Tipikus hollywoodi téveszmék, amiről az emberek el is hiszik, hogy a valóságban is úgy van: Két autó karambolozik, és egy 10 Megatonnás robbanással semmisülnek meg. Ilyet még a gyúlékony anyagot szállító autók sem tesznek, maximum kigyulladnak, de nem robbannak. A személygépkocsik pláne, akkor sem, ha Mr és Mrs Smith 200 km/h-val kanyarogva a városi forgalomban, fejtetőn állva, hátrafelé lövöldözve véletlenül pont beletrafál az üldöző autó tankjába, mert nem fog felrobbanni. Max elfolyik a benzinje, és megáll.

    Valakinek kilövik a kerekét, mire fel csikorogva fékez: Nos, ez az életben egyáltalán nincs így. Az életben az autótolvajok és a menekülők képesek akár felnin is menekülni, míg ki nem törik a nyakukat. A mezei ember persze, hogy nem akarja tönkre tenni a felnijeit, ha defektje van, ezért megáll kereket cserélni, de az sem vészfékezve.

    Egy ember gyakorlatilag bármilyen magasból beleugorhat a vízbe, semmi baja nem lesz: Nem nagyon ajánlott kipróbálni, hacsak nem kaszkadőr valaki. A kaszkadőrök a gyakorlottságuk ellenére, és nem is ugranak túl magasról... ezek ellenére igen gyakran sérülnek meg. Esetenként belehalnak a mutatványba.

    Lehetne sorolni a képtelenségeket napestig, de nem szándékom. Csak az, hogy rámutassak: a folytatások sokszor károsak, logikailag nem illeszkednek az eredeti történetbe, tele vannak ellentmondásokkal, és általában nem sikerül megismételni vagy netán túlszárnyalni az eredetit. Kivételt képeznek azok a filmek, amelyeket eleve több részesre terveztek, mint pl a Gyűrűk Ura, ami könyben is trilógia, vagy a Star Wars, vagy az Indiana Jones filmek.
  • B0nFire
    #62
    Csak hogy tudd: A bombák földje is egy rakás fos volt, nézhetetlen és dögunalmas. Oscart pedig azért kapott, mert:

    Ad 1) Nő rendezte, és az emancipált Amerikában most kötelező, ha már néger elnököt választottak.

    Ad 2) Hazafias húrokat penget, és aktuális témát dolgoz föl, hogy milyen nagyszerűek is vagyunk, mi, amerikaiak, akik elmegyünk a világ minden szegletébe, és az életünk kockáztatásával elhozzuk a demokráciát oda is, ahol nem kérnek belőle, akkor is, ha beledöglenek, meg mi is.

    Szóval ezért kapott még Oscart. Azért nehogy már a végén átcsapjunk a kategórián aluli filmek magasztalásába!
  • unisol1
    #61
    2 szinkron van. Anno először m1-en (vagy 2-n, még tv2, retek nem volt, szal csak ezek) Nyuszi volt a csaj, DVD-n, meg már asszem utóbb a tv-ben is a rendezőinél Newt. Tavaly megnéztem vagy 8adjára, most úgy élveztem, mint először! Vagy mert most nem tv/vhs volt, hanem 5.1, ami a csövön kifér hangerővel, vagy mert végre feliratosan néztem... Az 1. is nagyon ütött, a többiben csalódtam, jobbra emlékeztem, pedig mindet soxor láttam már (talán bölcsebb lettem, és észreveszem, hogy nem is olyan jó az...)

    T2 iszonyat nagy film, de az 1. is! 3 még nálam élvezhető, lagymatag action, a 4 igen xaros lett...
    De hogy Cameron nagyot alkotott, az tuti...
  • B0nFire
    #60
    Te sem vagy túl értelmes, Kandúr Bandi. Javaslom, keress egy statikust, mert nem jó ómen a repedt fal.

    "Az Aliens az egyik legjobb folytatás (...) egy akciódús, horroros, sci-fis film..." — itt a baj! Ne legyen akciódús! Félelmetes legyen. Az meg nem volt egy percig sem. Tehát nem is horroros egy cseppet sem.

    Igazad van: összekevertem a harmadik és a negyedik részek rendezőit? Ettől repedt meg a fal mögötted? Mindkettő szar volt, nem is tudom hirtelen melyik volt nagyobb rakás. David Finchernek ezerszer jobb filmjei vannak, és a kisujjában több van, mint James Cameronéban, ha már itt tartunk. Ha ő rendezte a harmadik részt, és kiszállt forgatás közben, azt jól tette. Gondolom azóta sem büszke arra a filmjére. De ettől még nem kell a földnek megnyílnia.

    A mélység titkáról nem írtam rosszat, csak azt, hogy felejthető. Néhányszor meg lehet nézni. Olvass már vissza vagy kapcsolj át write-onlyból!

    Titanic: igen. A hajó elsüllyedése érdekel, mint mindenkit, aki beült végigszenvedni azt a vontatott, szirupos, giccses, hollywoodi nyáltengert. Mivel állítólag katasztrófafilm vagy mi a fene. Azért ültek be az emberek, hogy lássák, hogy süllyed el, és hogy haldoklanak az emberek. Tudod, ez a sztori magva. Ha ez nem történt volna, nem lenne miről filmet csinálni. Továbbá felhívnám a figyelmedet, hogy volt ezelőtt is Titanic film, ami hitelesen dolgozta fel a tragédiát, továbbá volt egy SOS Titanic című regény is, amiben kapásból több kurázsi volt, mint Cameron filmjében. A Cameron-féle Titanic egy tipikus nyáladzó popcorn-mozi. Fos, egy akkora, hogy megérdemelte a 11 Oscart, amit kimondottan csak a fos filmek kapnak, mint pl a Ben Hur. Nókomment.

    "Terminator 2: ZS kategóriás gagyi szar? Ember, te mit néztél?" — Okos kis tanulékony trollocska vagy, értesz hozzá, hogy forgasd ki az ember szavait, de úgy látszik, az értő olvasás nem az erősséged! Olvass a sorok között. Nem a Terminátor 2 a ZS-kategóriás, hanem amivé vált. Gondolok itt a sötétarcú új akcióhős által végigmormogott Salvation című produkcióra. Talán nem láttad? Nézd meg, és nyilatkozz! Szerinted nem becsteleníti meg a Terminátor örökségét?

    "Az Avatar viszont tényleg nem lett nagy durranás. De ettől még nem pocsék szar film." — De, pontosan, hogy igen. Amíg 2 rongyból nem úszok meg egy mozit, addig igenis legyen a film nagy durranás. Ha nem az, akkor szar. Ilyen egyszerű a képlet. Te talán beülsz egy vendéglőbe és 2000 Ft-ért megkajálsz, és egy ehetetlen moslékot raknak eléd, amit nem tudsz megemészteni, azt minek titulálod? Kifizeted, vagy botrányt csinálsz? Te répa vagy, tudom jól, csak itt mered a tutit megmondani, ezért szó nélkül lenyeled a keserű pirulás. Én viszont hagyma vagyok, galambom! Ami a szívemen, a számon, szemtől-szemben is. Én még fel is borogatom az asztalt! A pénzemért nekem nyalják ki a seggemet! Ez a minimum.
  • B0nFire
    #59
    "Akkor Nyuszi, a szinkronban úgy van, de azért értetted, mit mondok, nem?"

    Természetesen vettem az adást, csak kiigazítottam egy pontatlanságot.

    Nyuszi??? Ez tényleg így van a szinkronban? Egyszer már megnézem szinkronizáltan is. A Newt (ha már mindenáron le akarják fordítani, de neveket nem szokás...) az gőtét jelent, ami azért eléggé távol áll a nyúltól!

    Az alient sokáig itthon is csak felirattal forgalmazták. A mozikban mindenképpen. Azt hiszem akkor szinkronizálták le, amikor valamelyik mára már megszűnt tévé leadta. Akkor megnéztem, és meghűlt bennem a vér. Talán mondanom sem kell, hogy a könyvet (ami a forgatókönyv alapján készül általában) kívülről fújom, és a felirattal sem voltak gondok. De a magyar szöveg az nem fordítás volt, hanem magyar népköltés! Nézze meg valaki csak azokat a jeleneteket, amelyben leszállnak a hajóval, meg keresik a Földet, meg vitatkoznak. Vagy a két gépész amiket dumál a gépteremben. A magyar szöveg köszönőviszonyban nincs vele. Az Alienst már ezért nem néztem meg elvből sosem szinkronizáltan.
  • pauly
    #58
    "tény ami tény az első a legjobb"
  • vinc3nt
    #57
    tény ami tény az első a legjobb (az idegen űrhajó látványától mindig kiráz a hideg) nekem a második kicsit se tetszett, az első egy igazi klasszikus sci-fi a második egy nem is paráztató akciófilm ... többet vártam
    3,4 szerintem közepesre sikerült, elmegy
  • MacropusRufus
    #56
    szóval kb. 24 óra kell neki a kikeléshez.
    De ha aHadleyHope-on Burke kb. 10 perc alatt kikelt volna ha a könyvet valósítják meg. A jelenet le van forgatva, de még a rendezőibe sem kerűlt bele, pont az idők miatt. Erre a 3. részben kell "pár" perc amíg kikel, a négyről már ne is beszéljünk.
  • MacropusRufus
    #55
    olvasd el a könyvet.
    Kane nem 1-2 órát volt kómában vagy miben. Viszont az tény, hogy ébredése után 1-2 órával kikelt a dög.

  • koschwarz
    #54
    az első részben sem több nap kellett. gyakorlatilag miután magához tért kane, utána a következő kajáláskor ugrott elő a meglepetés.
  • immovable
    #53
    Szvsz az eddigi nagy filmjei közül az Avatar a leggyengébb. Aliens, T2, Abyss visz mindent. :)
  • MacropusRufus
    #52
    meg van mind a 4 2 verzióban (rendezői)
    Sztem a 1 az alap. Az egy igen parás film, bár mai szemmel nézve nem annyira.
    A 2. egy akció film a maga több mint 2 óra 30 percével még ráadásúl nem is rövid. 3. szerintem tré, de ugye izléssel nem lehet vitázni.
    A 4- meg egyenesen sit.

    A 2. részben még odafigyeltek arra, hogy pl. Burke a támadás után, ne is kerüljön többett elő ui. nem klappolna az idővonalba, túl hamar kelne ki belőle a mumus. Na erre már nem nagoyn figyeltek pl. a 3-ban meg a 4-ben.
    Mennyi idő kellett a 3-ban míg a kutyából ( a könyvben és a vágatlanban valami marhaszerű állatból) előbújjon a kis dög? 3-5 óra? Vitz.
    Az első részben meg több nap...
    Szóval részmeről a 2. után nincs folytatás. Max. különálló részek amiket próbálnak kapcsolni az első kettőhöz, de nem megy.
    Lévén, hogy a 2. rész után nem nagyon lehetne folytatást csinálni, már csak azért sem mert nincs utalás se a 2. rész végén se a harmadik elején, hogy hogyan is tudott a tojás a hajóra kerűlni. Hiszen a királynéni letépte magáról a tojó vezetékét, ergo: nincs lehetősége tojásokat rakni. Továbbá az egész Hadley's Hope-ot elpusztítótta egy "nebraszka mérető" atomrobbanás, hogy Bishop-ot idézzem.... A harmadik után a klónozással meg gy.k. végtelen számban lehetne gyártani az Alien filmeket.