108
  • gforce9
    #108
    Idézet Stephen Hawking "Az idő rövid története" című könyvéből:

    "1981-ben éledt újra érdeklődésem a világegyetem keletkezése és sorsa iránt, amikor egy jezsuiták szervezte konferencián vettem részt a Vatikánban. A katolikus egyház súlyos hibát követett el Galilei esetében, amikor törvénybe próbált iktatni egy tudományos kérdést, és kijelentette, hogy a Nap kering a Föld körül. Évszázadok múltán most úgy döntött, meghív néhány szakértőt és kikéri véleményüket a kozmológia kérdéseiben. A konferencia végén a résztvevőket audiencián fogadta a pápa. Mint mondotta, rendjén való, ha a világegyetem fejlődésének az ősrobbanást követő szakaszait tanulmányozzuk, de ne feszegessük magának a Nagy Bummnak a kérdését, mert ez volt a Teremtés pillanata, következésképpen Isten műve. Örültem, hogy a pápa nem tudta, miről
    tartottam előadást éppen ezen a konferencián - arról a lehetőségről, hogy a téridő véges ugyan, de határtalan, akkor pedig nincs kezdete, tehát a Teremtés pillanata se létezhetett. Nem szívesen osztoztam volna Galilei sorsában, akivel különben is elég sok közösséget érzek, egyebek közt azért, mert pontosan 300 évvel a halála után születtem!"

    Ennyit az egyházról, a pápáról, a bibliáról. Folyamatosan ahogy az idő múlik, úgy alakítják a nézeteiket, ahogy a világ megkívánja. A !világ! és nem a biblia.

    Alapvető dolgokban mondanak mást és mást, ahogy halad az idő. Igazodik az egyház a jelenlegi világi élethez, a jelenlegi tudományos álláspontokhoz, de azért próbál folyamatosan kerékkötő lenni, mert neki ugye marha kényelmetlen, ha egy korábbi elfogadott dolgot egy újra lecserél.

    De lecseréli. Miért? Azért, hogy tovább hülyíthesse az embereket. Mózes meg szerintem - picike pont vagyok, szóval a véleményem úgysem számít - odavitt néhány olyan embert a tengerpartra, akik még sosem láttak apályt, aztán "janizott" nekik, mint az egyiptomi papok a napfogyatkozással. Etette a hülyéket. Ha egyátalán megtörtént az eset.
  • Kara kán
    #107
    Most akkor légy szíves döntsd el, hogy tudsz-e mindent vagy sem.
  • droidka
    #106
    Ezt nyilván nem úgy értettem, hogy már mindent tudok, ezt párszor már mondtam korábban... De annyit biztosan tudok, hogy az, amivel etetnek minket, azzal valami nagyon sántít.
  • droidka
    #105
    Sajnálod, hogy már nem kapsz ingyen ebédet? Te olaszliszkai színesfémbróker.
  • NEXUS6
    #104
    Na ez marhára nem kúl, mer akkor most min fogunk itten vitatkozni!
  • Kara kán
    #103
    "Nekem az épp elég, hogy MÁR TUDOM AZ IGAZAT! "

    Mondtam már, hogy te egy boldog ember vagy. Megvilágosodtál, vagy valami ilyesmi.
  • Kara kán
    #102
    Pironkodva, megint 1et kell értsek veled.
  • Kara kán
    #101
    "Gondold csak ezt!!!"

    EZT gondolom.
  • NEXUS6
    #100
    Nekem erről a vitáról az a véleményem, hogy mindenkinek igaza van és erre is van egy tudományos szinten is elfogadható álláspont!

    A nemzeteknek szüksége van egy identitását igazoló eredetmítoszra. Ennek előtérbe kerülése úgy nagyjából a nemzetállamok megerősödése kb. az ipari forradalom korára, a sajtó, az írásbeli kultúra elterjedésére időszakára tehető. A modern nemzetállam az a gazdasági alapegység, amire lehet építeni és ami a mai napig a legmagasabb társadalmi szerveződési szint. Lehet itt globalizációval, meg egyesült Európával példálózni, de az államok és a marha erős identitással rendelkező nemzetállamok továbbra is az alap építő elemek.
    Magyarország e tekintetben, mint a régió jó pár országa ilyen szempontból deficittel küzd. Gyakorlatilag hiába volt meg a magyar állami kontinuitás 1000 évre visszamenőleg, azonban az utóbbi 500 évben nem beszélhetünk önálló Magyar nemzetállamról. Mindig valamilyen másik hatalom bábállama voltunk, és így hátráltatva volt a nemzeti identitás megerősítése.

    A nemzeti identitás fontos eleme tehát az eredet mítosz, ami a zsidóknál a Bibliára épül. A zsidók viszonylagos előtérbe kerülése az Euro-Atlanti térség gazdasági megerősödésére tehető, és ők nagyon sikeresen meg tudták csinálni a nemzeti identitásuk megalkotását, és most már erős nemzetállam(okkal) is rendelkeznek.
    Annyira sikeres az ő nemzeti eredetmítoszok, hogy senki nem gondolkodik el olyan dolgokon, amelyek nyilvánvalóan baromságok (tudományos szempontból) mert a Bibliát a tudományos szinten is alapműnek "szentírásnak" tekintik. Olyan dolgokon vitatkoznak, amelyeknek nincs történelmi alapja, legendák.
    Miközben a zsidó nép valójában valamikor Krisztus előtt 1000-500 körül alakult ki, olyan az eredetmítoszukban szereplő legendákról vitatkoznak, amelyek tényleg csak legendák. Volt valaki, valamikor, csak nem az, nem úgy hívták és nem ott. A legenda "legyártásánál" viszont nem az abszolút tudományos hitelesség a lényeg, hanem azok az értékek érzelmek és érzések, amit magába tud integrálni és amivel aztán a nemzet tagjai önmagukat és egymást azonosítani tudják.

    A zsidók esetében több szempontból is érdekes a helyzet, mert pl. miközben itt van az Eknathon kérdés a monoteizmussal a zsidóknak és a zsidó tudósoknak ciki lenne ezt így elismerni, ezért ez az elmélet, ahogy olvasom a '60-as évek óta nem tartozik a mainstream tudomány által támogatott elméletek közé. A zsidók számára sokkal jobb kialakulásukat homályban tartani, mint ilyen módon degradálni, és ezt a tudósokon a zsidó tudósokon keresztül biztosítani tudják.

    Csak azt mondom, hogy nagyon helyes, hogy ma Magyarországon megindult végre az, hogy nekiállunk szép meséket eredetlegendákat gyártani, ez nagyon fontos. A tudományos szinten ezeknek az elfogadása, igazolása viszont más kérdés. Sajnálatos, hogy a megkésettségünkből fakadóan az eredetmítoszunknak meg kell felelnie a tudományos kritériumoknak, ami más előttünk járó nemzeteknél ugye nem volt kritérium, mert hogy a nemzeti identitásuk megerősödésekor még tudomány se nagyon volt.

    Másrészt az identitás meghatározásánál majd ott jön elő a dolog, ott válik érdekessé, amikor a magyar identitás integráltságban felveszi a versenyt a zsidó identitással. És ekkor érdekes módon azt látjuk majd, hogy a zsidók elkezdenek felszívódni, mert egyénileg a magyar identitást választják erőteljesebb volta, a belőle sugárzó nagyobb erő miatt.
    Ugyan is Magyarországon valójában marha kevés a zsidó! Akik magukat zsidónak vallják azok identitást vesztett marginalizált emberek, akik ebben találták meg egyéni szinten az identitásukat.
    Csakhogy, és most jön a lényeg, ezek az emberek magyarul gondolkoznak, magyar az anyanyelvük, és a magyar kultúrán nőttek fel, kb olyanok mint a mamutlány a Jégkorszak 2-ben, aki valami mongúznak vagy minek képzeli magát, valójában magyarok. Csak a könnyebb utat választják, amikor az identitásról kéne egyénileg dönteni, mert sajnos jelenleg a magyar identitás még nem üti meg azt a mércét, amivel nemzetközi porondon fel kel vennie a versenyt.
  • WoodrowWilson
    #99
    Mondtam én, hogy nagy hülyeség volt bezáratni az opnit.
  • droidka
    #98
    Gondold csak azt nyugodtan, hogy vagyok olyan marha, hogy minden alap nélkül ki merjek ilyen szintű dolgokat jelenteni!!! Gondold csak ezt!!!

    Nem is azért mondom a magamét, hogy borravalót adj te vagy bárki más, nem kell!!! Nekem az épp elég, hogy MÁR TUDOM AZ IGAZAT!

  • droidka
    #97
    K.K. "Túlfűtött vagy, semmilyen sem különb, mint a dáko-román kontinuitáselméletet rögeszmésen nyomató ellenségek."

    -ÉS PONT EZ A LÉNYEG, HOGY MINDEN BAROMNAK VAN ANNYI ESZE, HOGY J.O.G.O.K.A.T K.Ö.V.E.T.E.L.J.E.N MAGÁNAK, HOGY MEGVÉDJE MAGÁT, EGYEDÜL ANNAK NINCS ANNYI ESZE, AKINEK TÉNYLEG LENNE RÁ ALAPJA... NEKÜNK. MERT TELJESEN KIIRTOTTÁK A MAGYARBÓL A NEMZETI ÖNTUDATOT, AZAZ AZ ÖNVÉDELEMHEZ VALÓ JOGOT!!!

    "És ő már akkor tudta, hogy a rovásjelek ott voltak a piramisokon!!! Csak akkor én még ezt nem tudtam!! "

    "Látod, én még most sem tudom, és nem is hiszem el."

    -Akkor ne hidd, NEM ÉRDEKEL, jogod van hozzá, ha lusta vagy utánajárni magadtól a dolgoknak, akkor te tudod. Folytasd tovább az Atillagyalázó propagandádat, hátha elhiszi még valaki.

    "Közöld le valamelyik szaklapban,

    -Minek? N.E.M É.R.D.E.K.E.L, HOGY TE EZT MÁR NEM HISZED!!! Te dolgod. Azt hiszel, amit akarsz és azt NEM hiszel, amit nem akarsz! Mindenkinek valamilyen szinten kötelessége lenne, hogy a SAJÁT történelmének utánajárjon. És lehet csak az egyik oldal okosságaira támaszkodni, de ott van a google, tíz perc, hogy belelapozz akármelyik jobbos oldalra. Aki ERRE nem veszi a fáradtságot, az engem egyszerűen nem érdekel. Minek kínlódjak az olyanokkal?? MOST SZÁNDÉKOSAN NEM FOGOK SEMMILYEN FORRÁST MEGADNI!!! Általában más témákban ez jogos kérés.


    "Magyarán zsarolni akarsz"

    -NEM, NEM EGYÁLTALÁN NEM AKARLAK ZSAROLNI!!!!! MIÉRT AKARNÉK ÉN BÁRKIT IS ZSAROLNI, HOGY EGYETÉRTSEN VELEM??? MIÉRT AKARNÉK ÉN BÁRKIT IS ZSAROLNI??? N.E.M ÉRDEKEL, HA VALAKI MÉG MINDIG A FINNUGOR, stb., BAROMSÁGOKKAL AKARJA ÉGETNI MAGÁT, Ő DOLGA, JOGA VAN HOZZÁ!!! MERT MONDOM, FELŐLEM MINDENKI AZT HISZ VÉGSŐ SORON, AMIT AKAR!!!
  • Kara kán
    #96
    Nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy egy tudományosnak vélt vitában előjössz az érzelmi szállal. Magyarán zsarolni akarsz, mint az a cigány muzsikus, aki a borravalóért szívfájdító, túlfűtött szentimentalista húrogat kezd el pengetni, amire aztán mások azt mondják, hogy hát ez echte magyarnóta.

    Sajnálom, nem adok borravalót!
  • droidka
    #95
    K.K. "Petőfi társadalmi kérdésekben nem mérvadó."

    Más hazában híven őrzik
    Mindazt, ami nemzeti ;
    Ősi kincsét a magyar nép
    Megveti, és elveti,
    A magyar magyarnak lenni
    Elfeled vagy szégyenel -
    És az ily elkorcsult nemzet
    Életet nem érdemel...

    -És ez itt a lényeg!!!
  • droidka
    #94
    Nyilván rosszabb esetben a monoteizmust fel lehet arra is használni, hogy egy totalitárius, elnyomó, kommunista diktatúrát hozzanak létre. "Me' leninelftárs megmonta'!" -jelszóval.

    De egyesek szerint akkor először volt ugye az ősközösségben a fáról lejött, ungabunga, hülye előember és kitalált magának sok istent, majd később, idővel kitalálta az egyistenhitet. De a másik nézet meg azt gondolja, hogy pont fordítva lehetett, először volt egy ideálisabb állapot, egy rögtön (ki)fejlett, a teljes (egy)napisteni tudattal átitatva, és akkor később ez eltorzulhatott, és az állatáldozat meg emberáldozat az csak később jelenthetett meg, szerintük.
  • Kara kán
    #93
    semmilyen -> semmivel

    Petőfi társadalmi kérdésekben nem mérvadó.
    Úgy általában természetesen a szabadság eszméje ma is érvényes, de politikai téren a nagy költő nem mindenben követendő példa. Elismerést érdemel, természetesen, áldozatkészsége, de a realitás sajnos az, hogy pusztán ez nem elég.
  • Kara kán
    #92
    Túlfűtött vagy, semmilyen sem különb, mint a dáko-román kontinuitáselméletet rögeszmésen nyomató ellenségek.

    "És ő már akkor tudta, hogy a rovásjelek ott voltak a piramisokon!!! Csak akkor én még ezt nem tudtam!! "

    Látod, én még most sem tudom, és nem is hiszem el.

    Közöld le valamelyik szaklapban, vagy ha nem hozzák le, mert összeesküvők, akkor írd be valamelyik fórumba, vagy tedd fel alternatív honlapra. Nem kímélj minket, akik nem dőlünk be első bemondásra mindennek!

  • droidka
    #91
    Petőfi Sándor: A magyar nemzet


    Oh ne mondjátok nekem, hogy
    Hajnallik hazánk felett !
    Látom én: az ő számára sző a sors szemfödelet.
    S kérni istent nem merem, hogy
    Nemzetem gyógyítsa fel,
    Mert e nemzet, elhigyétek,
    Életet nem érdemel.

    Figyelemmel átforgattam
    A történet lapjait,
    S fontolóra vette lelkem,
    Amit e hon végbevitt.
    S mit találtam ott fölírva
    Századok bötűivel ?
    Azt találtam, hogy e nemzet
    Életet nem érdemel.

    Jóra termett nép honában
    Egy a szív, az akarat,
    A közérdek mellett minden
    Külön érdek elmarad.
    Itten oltárt minden ember
    Ön bálványaért emel -
    És az ilyen önző nemzet
    Életet nem érdemel.

    Voltak egyesek közöttünk !
    Tiszta, hű, nagy szellemek,
    Akik mindent, amit tettek,
    A hazáért tettenek.
    Hány volt köztök, kiket a hon,
    Maga a hon veszte el !
    És az ily hálátlan nemzet
    Életet nem érdemel

    Más hazában híven őrzik
    Mindazt, ami nemzeti ;
    Ősi kincsét a magyar nép
    Megveti, és elveti,
    A magyar magyarnak lenni
    Elfeled vagy szégyenel -
    És az ily elkorcsult nemzet
    Életet nem érdemel...

    Oh de mért elősorolnom
    E szegény hon vétkeit ?
    Lesz- e sors, oh lesz- e isten,
    Aki minket megsegít ?
    A nagy isten szent kegyéből
    Jő- e megváltási jel ?
    Lesz- e még e nemzet olyan,
    Hogy halált nem érdemel ?

    Pest, 1845. január
  • droidka
    #90
    Én értem, hogy itt arra célzol, hogy ne akarjon olyasmiket képzelegni az ember a múltról, ami meg se történt. És hogy azt nem egészséges dolog kiszínezni! Ezzel egyetértek! De itt minket egyszerűen olyan erősen és LÁTVÁNYOSAN bele akarnak folyton taszítani az ELLENKEZŐ végletbe, hogy ITT KILÓG A LÓLÁB!!! HOGY AZÉRT AKARNAK FOLYTON LENYOMNI MINKET, MERT VALAMIT TÉNYLEG TUDNAK A MÚLTUNKRÓL, AMIT SZÁNDÉKOSAN NEM MONDANAK EL NEKÜNK!!! Amikor Szabó Albert tizenöt éve elmondta, hogy magyarok Atlantiszról származnak, akkor először természetesen és is kiröhögtem és azt gondoltam, hogy ez az ember nem normális!!! És ő már akkor tudta, hogy a rovásjelek ott voltak a piramisokon!!! Csak akkor én még ezt nem tudtam!! De most már láttam a fényképeket meg rovásíráskutatóktól is olvastam erről, hogy ez igaz!!! Aki nem hiszi, járjon utána. Ennek igen is tényleg van valami alapja!!! Csak ezt sajnos nagyon nehéz, szinte lehetetlen felfogni, mert állandóan az ellenkezőjére kondí cion áltak minket, hogy mi csak jöttment senki vagyunk.

  • drfaust
    #89
    És ezt neked a hangok mondták?
  • Kara kán
    #88
    Te is egy boldog ember vagy.
  • Kara kán
    #87
    droidka!

    Komolyan aggódom érted.
    Na, jó, vigasztaljon az, hogy Nexus6 véleményét elfogadom, és teljesen egyetértek vele - és nagyon örülök, hogy itt van, mert mindig emlékeztet épp akkor és épp arra a részletre, amelyet amúgy én is tudok, de épp nincs a fókuszomban -, hogy a hunok bejövetelekor a római hadsereg is szedett-vedetté vált, rengeteg idegenlégiós szolgált már akkor. De a nagy birodalmak hadseregei mind szedett-vedettek voltak, ezt is el kell ismernem, vagy fokozatosan azzá váltak. A vége felé már pl. az egyiptomiaknál is (akik a homogenitást elég sokáig, kb. 2000 évig bírták!) megjelentek a núbiaiak, meg a líbiaiak, meg isten tudja még kik.

    Visszatérve a témánkhoz: nevetek magamban, amikor bírálom a zsidókat, és felujjong az egyik tábor, és amikor meg bírálom a hunokat, vagy akár a magyarokat is, akkor beüt a krach, a zavarodottság, a kiábrándultság, stb. stb.
    Hát ilyen vagyok, kritikusan szemlélem a történelmet, de van amikor engem is elfog a pátosz, és dicshimnuszokat zengek egyes korokról, vagy személyiségekről. Ezeket egymás mellé kell tenni.

    Egyébként, baromira nem értem ezt a nagy felindultságot, ugyanis önbizalom szükségessége ide vagy oda, ha nem szembesítjük magunkat a múltbéli hibákkal, akkor újból és újból megismétlődnek a kudarcok. Görgetjük fel a súlyos szikladarabot a dombra, újból és újból, egy emberéleten át, de több emberöltőn át is, mint Sziszifusz. Elismerem, hogy nagyon csábító amit egyes szomszédos népek művelnek. A románok régóta, a zsidók is, és újabban a szlovákok is. Történelmet kreálnak maguknak. De megfigyeltem pl., hogy a Wikipédia cigányokról szóló cikkében csalafinta kezek olyasmiket írkáltak be, hogy a cigányok esetleg Indiában harcos törzs voltak. Biztos túl jól harcoltak ott, ezért kellett eljönniük. Ezek mind csapdák, amelyekbe belesétálnak a mítoszkreálók, a kevés önbizalommal rendelkező népségek. Elsőre előnyösnek tűnik ez a turpisság, de hosszú távon garantált a kudarc. Gondolj bele, bemagyarázod magadnak, hogy te fel tudsz emelni 250 kilót, olyannyira, hogy te is elhiszed, és fel is akarod emelni. Na ekkor jön a sérv, és az ínszakadás. Csak ki kell várni. Nem könnyű, mert elég sokat kell rá várni, de nem egy emberöltőben kell gondolkodni.
  • droidka
    #86
    Ezektől a művelt rómaiaktól tanultunk minden szépet és jót, azoktól, akik egy csomó állatfajt gyakorlatilag kiirtottak a Földközi-tenger környékéről... A gladiátorjátékokra, látványosságnak kellettek... A művelt, széplelkű Cézár vajon hány gallt mészárolt le? Egymilliót vagy mennyit? Már állítólag Rómában is felháborodtak a kegyetlenkedései ellen, annyit ölt meg... Ezektől a művelt rómaiaktól tanultunk minden jót bizony, akik gyakorlatilag teljesen letarolták, kiszárították, terméketlen sivataggá tették Észak-Afrikát... A JÓ, a műveltség az CSAK külföldről jöhetett be hozzánk mindig, mi meg mindig elszartunk mindent, mert barbárok vagyunk!!! EZ A LÉNYEG!!!

    Na most ha leírnám ide, hogy mi mennyi mindet építettünk és hogy mennyi mindet találtunk fel MAGUNKTÓL, akkor ti már nem csak szimplán kinyírni akarnátok engem, hanem még valószínűleg atombombát is akarnátok dobni rám, azt hiszem... Hogy a rovásírásunk az valószínűleg az egyik legrégebbi írás a Földön, de az utóbbi pártízezer éven biztosan. Ja, de tudom, azt a Közel-Keletről loptuk, mert mások megtanítottak rá!!! Ja, meg hogy ott van a rovásírás a gizai PIRAMISOKON is!!! (Meg az összes többin). Ne aggódjatok ezen, mert az biztos, hogy az N.E.M MAGYAR, AZ NEM LEHET, OLYAN NINCS!!! LEHET NÉGER, ARAB, HOTTENTOTTA, ESZKIMÓ, ALBÁN, AMERIKAI, MÉG UFÓ ÍRÁS IS LEHET, DE MAGYARUL AZ NEM LEHET, OLYAN N.I.N.CS.!!!! Mindent ami jó, azt külföldről loptuk!!!
  • drfaust
    #85
    A zsidók mögött a bilderberg csoport áll. Az USA, mint legnagyobb támogatója Izraelnek, egyre jobban háttérbe fog szorulni, Kína és Oroszországgal szemben, ezáltal nem fogja tudni támogatni a zsidókat, mivel meg lesz a saját baja. Kína szövetségre lép az Arab világgal, mert kell nekik az olaj és szépen kitakarítják a zsidókat Izraelből. Mellesleg szerintem kitör a 3. világháború is.
  • droidka
    #84

    Ha valaki teljesen erre a vonalra van beállítva, hogy ha a magyaroknak van közük valamihez, ABBAN BIZTOS, HOGY MINDIG VAN VALAMI HIBA!!! Valamit tuti, hogy rosszul csináltak!!! Ha valaki nem is akar gondolkodni, azon nem tudok segíteni!

    MI AZ, hogy valaki csak akkor lehet művelt, ha Rómában nevelkedik!!! Ha nem Rómában nevelkedik, akkor csak barbár lehet?! Akkor már nem tud írni se meg semmit!!

    Syr Ny:

    "Attila egy hülye fa volt." "Egy normális, és okos uralkodó ezt előre látta volna, és megpróbálta volna"

    -De miért ment oda?? MÉ' MENT ODA? Te tudod? Ja, mer' azt mondták neked, hogy büdösnácifasiszta rabló volt AZÉ' MENT ODA!!! EZT MONDJÁK! OKOS VAGY-E? AHA? Esetleg megelőző csapásról hallottál már? Vagy mittudomén' valami? Ja, az nem lehetett, me' nácifasiszta rabló volt!!! Te ott voltál, te JOBBAN tudod NÁLA, hogy mit kellet volna csinálni!!! Neked elhiszem!!!

    Mondd meg nekem, hogy szerinted miért ment oda???

    Ja, de értem, ne haragudj, HA VOLT KÖZE A MAGYAROKHOZ AKKOR, B.I.Z.T.O.S 100% HOGY TELJESEN HÜLYE BÜDÖSNÁCIFASISZTA RABLÓ VOLT, ÉRTEM!!! Jó, tudom, biztos unalmas lehetek, megpróbálom befejezni, elvonulok és megpróbálom becsületesen megtanulni tőletek, HOGYHA VOLT KÖZE A MAGYAROKHOZ AKKOR, B.I.Z.T.O.S, 100% HOGY TELJESEN HÜLYE VOLT! VAGY HOGY VALAMIT BIZTOS, HOGY ROSSZUL CSINÁLT MEG NEM ÚGY KELLETT VOLNA!!! A JÓT AZ MINDIG MÁSOKTÓL TANULTUK!!! Ezt be fogom magolni, mantrázni!!! A MAGYAROK VALAMIT M.I.N.D.I.G SZARUL CSINÁLNAK, EZ A LÉNYEG, MEGJEGYEZTEM!!!!
  • droidka
    #83
    Én hidd el, hogy nem akarok megbántani senki normális embert a véleményemmel, nem azért mondom, hidd el! Aki megsértődik ezen, az sértődjön, nem érdekel.

    DE KURVÁRA ELEGEM VAN, K.U.R.V.Á.R.A ELEGEM VAN MÁR ABBÓL A RENDKÍVÜL ALJAS ÉS ÁTLÁTSZÓ, DEMAGÓG PROPAGANDÁBÓL, IDEOLÓGIÁBÓL, HOGY ÁLLANDÓAN EZT KELL HALLGATNOM, HOGY MÁR HÁROMEZER ÉVVEL EZELŐTT IS A ZSIDÓ NOBEL-DÍJASOK SZARTÁK A SPANYOLVIASZT, HOGY NEKIK KÖSZÖNHETÜNK MINDEN JÓT, AMI VAN A VILÁGON, ÉS HOGY EZZEL SZEMBEN MINDEN AMI KICSIT IS MAGYAR, AZ CSAK SZEDETT-VETETT, JÖTTMENT, VADÁSZÓ-GYŰJTÖGETŐ, MŰVELETLEN, BARBÁR RABLÓHORDA LEHETETT (AKIK UGYE A MAJOMTÓL SZÁRMAZNAK VÉGSŐ SORON), AKIK SEMMI ÉRTÉKESET, JÓT NEM CSINÁLTAK!!! ÉN EZT RENDKÍVÜL ALJASNAK ÉS FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM!!! FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM!!!! KURVÁRA, KURVÁRA ELEGEM VAN EBBŐL!!!

    KÍMÉLJÜK MÁR A JOBB SORSRA ÉRDEMES MAGYAR EMBEREKET!!! KÍMÉLJÜK MÁR AZ EMBEREK SZELLEMI FEJLŐDÉSÉT!!! KÍMÉLJÜK MÁR A MAGYAROKAT EZEKTŐL A RENDKÍVÜL ALJAS ÉS VESZÉLYES IDEOLÓGIÁKTÓL!!!
    KÍMÉLJETEK MÁR!!!

    És most lehet fasisztázni, rasszistázni, nácizni nyugodtan, ha valakinek csak ennyire futja, nem érdekel. Persze nyilván vannak olyan zsidók, akiknek tisztelem az életművét, de a lényegen ez nem változtat, AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!!! KILÓG A LÓLÁB!!! LÁTJUK, HOGY MERRŐL FÚJ A SZÉL!!!
  • NEXUS6
    #82
    Nájsz, tuttok ám!

    Csak 1-2 dolog. Attila ifjúkorát a római császári udvarban töltötte, gondolom ott azért ragadt rá némi kultúra erre a bugris lókufárra.

    A hun seregek különböző nációkból összeverődőtt "szedett-vedett" társaság volt szerintetek. De azért valszeg csak annyira, amennyire pl a Római seregek is, Catalanaumnál is közös római-germán sereg állt szemben a hunokkal.

    Azért azt, hogy végül is nem egy őrült geci volt talán jelzi, hogy azért Rómába végül még sem vonult be és dúlta xarrá a várost.

    Ja és ezt a tiszavirág életű birodalmat mellesleg kvázi örökölte, a hunok egyesítését nem ő hanem előde hajtotta végre, ő csak gyarapította. Sajna halála után nem sokkal fiai viszálykodása nyomán szét is hullott, akárcsak a Ny-Római birodalom.
  • Sir Ny
    #81
    Attila egy hülye fa volt. Így nem lehet semmit elérni, ahogy ő, Nagy Sándor, vagy Dzsingisz kán próbálta. Az ilyen egynapos birodalmak szerintem nagyon szánalmasak. Megy a sereg, elfoglal mindent, meghal az uralkodó, és minden megy tovább, mint azelőtt. Egy normális, és okos uralkodó ezt előre látta volna, és megpróbálta volna a meghódított területeken a hatalmat megszilárdítani, nem az, hogy csak bemegyünk a sereggel meg kimegyünk.
  • syn7h37ic
    #80
    Pontosan.
  • droidka
    #79
    K.K.
    "Atilla hun királynál sok minden sántított. Hadserege szedett-vedett volt. Bezzeg ő nem finnyáskodott, hogy márpedig fajtiszta hunok szolgáljanak seregében, beállhatott hozzá gyakorlatilag bárki, aki akart: alán, gót, de még germán, sőt, római is."

    - Na most Nagy Sándornál is RÉSZBEN kb. ugyanez volt a helyzet (függetlenül attól, hogy van igazság abban, hogy otthonról is kapott valószínűleg utánpótlást), mert a legyőzött ellenséges hadsereg átállított katonáiból pótolta ki a hadserege nagy részét... És ez a magukat felsőbbrendűnek képzelő görög -makedón katonákban ellenérzéseket váltott ki, árulásként élték meg Sándortól, hogy a perzsákat, stb., népeket is bevette a hadseregébe, akiket azok alacsonyabbrendű barbároknak tartottak... (Szuzai menyegző, stb.)

    "Igazából a hunok egy stabil Róma számára nem lettek volna probléma, a rómaiak kiskanállal ették volna meg őket, de a Római Birodalom épp aktuális válságát élte, tehát Atilla jókor volt, jó helyen."


    -Azt verést, amit a parthusoktól kaptak, azt nem csoda, hogy nem is írják ki a dicsőségtáblájukra a rómaiak, mert úgy lenyilazták őket!!!..

    A történelemben nincsenek HA-k.

    Neked nem szimpatikus. Természetesen jogod van hozzá! De arra gondolj, hogy mondjuk Nagy Sándort miért próbálják meg egy RENDKÍVÜL kegyelmes, igazságos uralkodóként beállítani (többnyire) és ezzel szemben Atillát pedig a megtestesült gonoszként, utolsó rablógyilkos, bűnöző barbárként megjeleníteni???!!!

    Ha Atilla egy kegyetlen uralkodó lett volna, akkor a különböző nemzetiségű törzseket, hogyan tudta volna maga mellé állítani??? Hát pontosan Nagy Sándornak volt ugyanez a bevett diplomáciája (többnyire)!!! Hogy kegyelmes volt a legyőzött ellenféllel szemben, meghagyta a szatrapákat a tisztségeikben, és ezért kötöttek vele szövetséget!

    Te elhiszed azt, hogy Atilla egy tipikus mongoloid kinézetű, vágott szemű, műveletlen, barbár jöttment volt? Meg hogy türkül beszélt az övéihez???!!! KIK mondják ezeket róla? KIK terjesztik ezt róla??? A mi ellenségeink!!! Az ellenségnek az aljas és ÁTLÁTSZÓ propagandája ez, ami megpróbálja lealacsonyítani, LEJÁRATNI Atillát!!!

    NEM LÓG KI A LÓLÁB???

    HOGY MINKET VALAKIK ÁLLANDÓAN UTOLSÓ JÖTTMENT, BARBÁR, RABLÓKKÉNT, SENKIKKÉNT PRÓBÁLNAK MEG BEÁLLÍTANI!!! Akiket mindenki tönkrevert meg legyőzött vagy ha mi győztünk, akkor az nem is volt olyan nagy győzelem, stb.

    De kik és miért terjesztik ezeket??? Valamiért nagyon megpróbálnak mindig, mindenütt befeketíteni, lealacsonyítani minket valakik...

    (És most itt nem rád célzok nyilván, nem akarlak megbántani, ne szívd mellere amit mondtam.)

    Ők pedig magukat az ISTEN KIVÁLASZTOTTAINAK próbálják meg beállítani...

    Na most, hogyha valaki nem érzékeli ezeket az ellentmondásokat, hogy mennyire kilóg a lóláb, erre nem tudok mit mondani, csak azt HOGY ÉN MÁR N.E.M H.I.SZ.E.M. E.L. AZ Ő ALJAS MAGYARGYŰLÖLŐ, UNDORÍTÓ, PROPAGANDÁJUKAT!!! N.E.M H.I.SZ.E.M E.L. ÉS KÉSZ!!!
  • Kara kán
    #78
    Boldogok a lelki szegények!

    Nagy Sándor és Atilla hun király: két hadvezér, két eset.

    Nagy Sándor mögött nagyon komoly logisztika és jól kiépített utánpótlás, ideológia stb. - minden, mi szem-szájnak ingere - állt. Ha bármilyen hiányban szenvedett, csak hazaüzent, és máris jött a hadi- vagy emberanyag. Olajozottan működött minden! Egyszerűen elképesztő! Napóleon vagy Hitler Nagy Sándor mellett kismiskák voltak, vereséget is szenvedtek. Mert háborúban nem működik sem a hókusz-pókusz, sem a nagyképűség. Ott a kemény matematika működik, kérem szépen. (Azért is matematika :-)

    Atilla hun királynál sok minden sántított. Hadserege szedett-vedett volt. Bezzeg ő nem finnyáskodott, hogy márpedig fajtiszta hunok szolgáljanak seregében, beállhatott hozzá gyakorlatilag bárki, aki akart: alán, gót, de még germán, sőt, római is. Igazából a hunok egy stabil Róma számára nem lettek volna probléma, a rómaiak kiskanállal ették volna meg őket, de a Római Birodalom épp aktuális válságát élte, tehát Atilla jókor volt, jó helyen.
    Az, hogy Rómát nem szállta meg, nem jelent sokat. A vandálok megszállták, majd a gótok is, de mit értek vele? Sztyeppei, lovas nomád nép nem sokat tudott kezdeni a fallal körülvett városokkal, így rablások után tovább is álltak. Igazából, a kivétel ez alól, amely erősíti a szabályt, az oszmán török nép, amely félig-meddig megtelepedett a görögök bizánci városaiban, de nem nagyon fejlesztette tovább azokat.

    100 szónak is egy a vége: nincs valami remek véleményem Atilláról. Lehet mindenféle mítoszt kitalálni, de alapvetően nekem nem szimpatikus. Egyébként, ugyanez a véleményem Dzsingisz-kánról is, aki lényegében ugyanúgy, ugyanolyan birodalmat épített ki, mint Atilla. Azon természetesen lehet mélázni, hogy miként alakult volna hazánk és Európa történelme, ha a hunok vagy tatárok (mongolok) birodalma fennmarad. Véleményem szerint kb. ugyanaz lenne a helyzet ma itt, mint Kínában. Kínát köztudottan a mongolok meghódították, és a császárt 300 évig ők adták. Tekintélyuralmú, despotikus államformát hoztak létre, amely annyira nem volt rossz, mindenki tudta, hogy hol a helye, nincs zűrzavar stb. A másik oldalon meg ott voltak, vannak a hátrányok.


  • Doktor Kotász
    #77
    A Korénon nagyon jól tetten érhető a vallási könyvek változása.
    A ma forgalomban lévő Koránok sok sok helyen nagyon eltérnek a többszáz éves kiadásoktól. Egy Szaudi alapítvány ingyen osztogatja pár évtizede a Koránt, és ez a változat terjedt el. Egy tudatos hamisítvány. A széldődéges muszlin mozgalmaknak megfelelő hamisítvány az, ami mára lett a Koránból.
  • Doktor Kotász
    #76
    Ez a Vörös tenger kontra Nádas tenger elég régi elmélet, és nem új.
    Az alapja pedig az, hogy az ókori zsidók csak a mássalhangzókat írták le, ezért a Vörös és a Nádas írásmódja azonos.

    A nagy zsidó vándorlásról meg annyit, hogy Mózes a Fáraó testvére volt (fogadott fia az előző Fáraónak), és egy szektát, vallást alapítva hagyta el párszáz hívével Egyiptomot, és a zsidó nép eredete ettől a pollanattól kezdve datálható. Előtte nem létezett a zsidó nép, és Ádámot meg Évát, Noét, meg minden egyébb elpzményt ekkor találta ki Mózes. Előtte nem voltak zsidók. Az üldüztetés pedig annak a következménye, hogy a Fáraó, nem nézte jó szemmel, hogy a mostohatestvére egy szektát alapítva hívekkel elvonul, mert abból problémák lehetnek, ha később megerősödve visszatér. Nyílván Mózes akkor is veszélyben lett volna, ha marad, mert egy esetleges trónvitát megelőzendő gyakoriak voltak a történelemben a riválisok közötti véres leszámolások. Éppen ezért az egyiptomi nomádok egy részét szektába szervezve elhagyta Egyiptomot.

    A természeti csapások amúgy is akkortákt súlytották az országot. Ez remek alkalom a szektaalapításra.

    A természeti csapásokra néhány megjegyzés.
    Ha elszaporodik a vorosalga a Nílusban, akkor vörös lesz a víz. "Vérré" válik.
    Ez ioka a következő csapásnak, a halak pusztulásának. Ha a halak kipusztulnak, akkor elszaporodnak a békák, mert több ebihal tud kifejlődni, lévén, hogy nem eszik meg őket. A sok haltetem pedig a rovarok elszaporodásának kedvez. A rovarok elszaporodása pedig a sok döglött haltetemmel együtt, az állatok megbetegedéséhez vezet. Továbbá a gabonakészletek is megfertőződnek.

    Az elsőszülöttek elhalálozását pedig az a szokás okozhatta, hogy az elsőszülött fiú gyermeknek több élelmet adnak, ami a fertőzött, penészes gabona miatt magas halálozáshoz vezet a sokat fogyasztó gyermekek kozött.
    A nomádokat ez kevésbé érintette, mert nem a gabona, hanem a hús a legfőbb élelmük. Egy aszályos időszakot követő ökológiai katasztrófa láncolat és egy testvérviszály, politikai belharc vezettet a zsidó nép megalakulásához, ami egy úk egyistenhitű vallás megjelenésével párosult.
    Ne feledjük, hogy egy vándorló, hazát kereső új népnek gazdaságosabb egy istennek áldozni, mint többnek. Templomok építése meg szóba sem jöhet.
  • NEXUS6
    #75
    Én azért csak hangsűlyoznám, hogy marha nehéz a Bibliát és más vallásos iratokat valódi forrásoknak tekinteni, mert egyrészt olyan dolgokról szólnak, amik sokkal régebben történtek, mint amikor az írás született, helyesebben elnyerte az adott vallás által jóváhagyott formáját, másrészt ebben a végső formában már benne volt az a szándék, hogy a vallás/nép legendájaként használják fel.

    A zsidó vallás, vagy a zsidó nép eredetlegendája így hiába szól pl. Ábrahámról, vagy vannak benne olyan történetek, amelyek pl. babilóni agyagtáblákon is szerepelnek, ez nem bizonyítja, hogy a zsidó nép, az a zsidó nép, amelyet mi ismerünk valóban olyan régi lenne. Ha a zsidóság valódi identitásának kialakulását akarjuk behatárolni, akkor sokkal inkább azt kell elfogadnunk, amikor az adott iratok megszülettek.

    Az özönvíz legendája, vagy a bibliai történetekhez hasonló, vagy azonos legendák az akkori világban gyakorlatilag általánosan elterjedtek voltak.
    Az hogy adott vallás/nép milyen kreatívan használja fel a meglevő legendákat, talán legjobban az Iszlám vallásban érhető tetten a legjobban. Ugyan azok a sztorik, ugyan azok a szereplők, mint a Bibliában és még is kicsit változtatnak rajta.

    A könyvnyomtatás megjelenése előtt törvényszerű volt az iratok lassú átalakulása mutációja is, csak azért is mert a másoláskor mindig keletkeznek hibák.

    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy pl a Tóra melyet ugye Mózesnek tulajdonítanak az is valahol ie. 500-700 körül keletkezhetett. Nem tartom kizártnak, hogy a zsidó identitás is valójában csak ekkortól, de legalább is nem sokkal korábban alakult ki (mínusz 1-200 év).

    Lásd

  • NEXUS6
    #74
    Bizonyos zsidók simán elfogadják Jézust, lásd Hitgyüli.
  • droidka
    #73
    K. K.
    "Ezzel szemben a rabszíjra fűzött kb. 100.000 emberről nem beszél. A "jó" tatárokról meg kell kérdezni a székelyeket, náluk még élnek a legendák velük kapcsolatban ("kutyafejű tatárok"). Lényegében, a tatárjárások (mert több volt belőlük, és rengeteg beszámoló fennmaradt róluk, a régészeti leletekről - felperzselt házak, a csontokon is látható sérülések - nem is beszélve) fogalmat adnak nekünk arról, hogy milyen lehetett a hunok - akiket Tóth szintén az egekbe emel - bejövetele, vagy hazajövetele, ha úgy tetszik."


    -Na meg arról nem is beszélve, hogy sokan a székelyeket a hunok rokonainak tartják...
    Ja, de tudom, finnugor őshaza, Meg 896 előtt egy darab magyar nem volt a Kárpát-medencében meg a majomtól származunk meg stb., stb., stb! Tudom, tudom!
  • droidka
    #72
    Legalábbis mondanak ilyeneket a történÉSZek, hogy katonai vagy egyéb okok miatt nem vette be Rómát... Meg hogy megijedt a pápától, akiket az apostolok védelmeztek... Stb.
  • droidka
    #71
    K.K mondta:

    "felperzselt házak, a csontokon is látható sérülések - nem is beszélve) fogalmat adnak nekünk arról, hogy milyen lehetett a hunok - akiket Tóth szintén az egekbe emel - bejövetele, vagy hazajövetele, ha úgy tetszik."

    -Hát igen, Atilla annyira kegyetlen barbár volt, hogy megkegyelmezett Rómának...
    De biztos csak azért, mert nem tudta volna bevenni meg ilyenek miatt...
    Nagy Sándor felgyújtotta Persepolist.
  • droidka
    #70
    Na jó, nyilván nem akartam senkit megbántani, ha így történt volna akkor elnézést!
  • droidka
    #69
    Abból amit ti mondtatok, abból igen is azért ki lehet érezni egy ilyen gondolatfolyamot!!!... Legalábbis konkrétan ebben a témában...

    Már aki erre utal, hogy a zsidók nélkül az egyistenhit meg se jelent volna... Ezt igen is erőteljesen ki lehetett érezni az alanti hsz.-ek egynémelyikéből!!! Nekem legalábbis így jött le!