84
  • hdo
    Aki nem a sztorit nézi bele a fantáziavilágba, hanem a fantáziavilágot nézi az adott sztorival, az biztos hogy jónak találta.
  • xyl
    A Pocahontasos dologhoz:
    Az összes történetet le lehet írni valahogy úgy, hogy:

Bevezetés - Itt valami történik, amiből megtudjuk, hogy mi az alapszitu.
    Tárgyalás - Itt helyzet van, meg kaland, meg valami, amivel kitöltik a kezdet és a vég közötti részt.
    Befejezés - Itt szerencsés esetben kérdéseinkre választ kapunk, a hős megmenti azt, akit meg kell menteni (a szeretett lényt, a világot, stb.)

Ha a vége rossz: tragédia
    Ha nevetni lehet közben: komédia
    Az egyebet meg nyugodtan be lehet szuszakolni a dráma kategóriába.

Még nem sikerült annyira lerövidíteni az összefoglalást, mint az ultrarövid mese, de dolgozok rajta....

Ultrarövid mese:
    Egyszer volt, hol nem volt.
    Itt a vége, fuss el véle.
  • sanyicks
    gaagyi, és unalmas (a film is, meg hype is).

Amúgy új világot dolgozott ki, új növényekkel? Hát kb annyival mint vagy 100 filmben már megtették, amúgy sima dzsungel lebegő szigetekben.
  • Ferrer
    Szarvatar..
  • kriszwells
    Én láttam a Hibridet, az eleje egész jónak indul, aztán nem annyira jó a vége, szerintem az is lehetett volna jobb, persze van benne egy-két jelenet ami nagyon megihlet, azzal folytatva jobb lett volna (szerintem:) )

Másik, meg mondom ismét, hogy még 2 rész hátra, ki tudja kibővülve milyen lesz a trilógia, lehet úgy egy teljesen új, ütős sztori lesz.
  • who am I 7
    nem kötelező fórumozni...
  • bippo
    Ha Téged ez tesz boldoggá ...
    Csak szólok, hogy ezzel nem a cikkírókat bosszantod, hanem csak a fórumozó olvasótársaidat.
  • kalapos01
    Azért, hogy minél többen megnézzék. Az egyszerű sztori sokszor a siker titka.
  • NEXUS6
    Hát igen, ha legalább az első pillanatban nem lett volna olyan nyilvánvaló, hogy mi lesz a vége! Ok nem kell Ponyvaregényt csinálni a sztoriból ("Bameg, fejbelőttem Marvint!":) de ez nagyon nem frankó, hogy Cameron ennyivel szúrja ki a szemünket.
    És ilyen szempontból ezerszer a Bombák földjén az oszkárt illetően, mégha az a maga kategóriájában szintén legalább annyira egy közhely halmaz volt.
  • zolis
    Én csak azt nem értem, hogy alapvetően jó alapötletet, és a hozzá kapcsolódó látványelemeket miért kellett tönkre cseszni egy ilyen egyszerű sztorival. Ez miatt nem bírtam végig nézni.
  • morden
    Szerintem Cameron nem a story megírásával volt el 12 évig, hanem, hogy a világot kitalálja, el tudom képzelni, hogy minden egyes villodzó fűszálat elképzelt és leírta, lerajzota a grefikusoknak, hogy így kellene.

Valaki írta lentebb a blur=200,10]Hibrid[/blur] H című filmet, kiritkákat olvastam csak róla, az idei év legrosszabb filmje cím büszke tulajdonosa ( eddig).
  • okosan gyerekek
    A címből fogadok Észak-Korea! -.-"
  • XymeAVF
    Csak Venezuelában él a filmes társadalom!! Ave Chávez!!!
  • enkido
    Való igaz, csak már unalmas volt. Persze most lehet nekem is dumálni,hogy nem kötelező elolvasni a hozzászólásokat, de néha még reménykedek, hogy egy témával kapcsolatban normális beszélgetés is kialakulhat az sg-n.
  • kriszwells
    Végül is "nem emlékszem, hogy John Smith egy indián testben ment volna DNS összekapcsolással" ebben igazad van, illetve ezzel azt lehet mondani, hogy naj jó az alapszitu elég hasonló, de azért hány meg hány film van ami egy az egyben ugyanaz, nah meg a mai nagy divat ugye a remake-ok, jó nem azt mondom az azért már az alapelve, de ilyen alapon hogy lehet hogy arra meg van kereslet, egy már létező filmet ismét leforgatni abban mi a durranás vagy az ismeretlen, pláne mikor pár év elteltével forgatnak újra, ráadásul amikor még sokkal rosszabb is lesz mint az eredeti:)
    Szerintem ha nem lett volna mondva hogy a sztorin is 12 vagy hány évig dolgozott, akkor nem lehetne belekötni abba, hogy ennek ellenére amilyen klisés a sztori mi a filmben az egetrengető. Hogy 12 év alatt ennyit sikerült kitalálni.

De akkor is ott van még hogy elvileg lesz még 2 rész, és lehet ha kibővül a triológia akkor az együtt már tényleg egy egész jó sztori lesz. Persze aki most elsőt lehúzza az már azért se fog adni neki esélyt, aki meg nem ő meg úgy gondolkozik, hogy lehet ebből még jó is.
  • WoodrowWilson
    Haters gonna hate.
  • NEXUS6
    Nekem meg a sok fikázásról csak az jut eszembe, hogy a fikázókat fikázni is fikázás!
  • Atkamon
    És akkor mi a szar van, ha hasonló a sztori? Pocahontasban amúgy nem emlékszem, hogy John Smith egy indián testben ment volna DNS összekapcsolással, meg nem alkottak meg egy bolygót egy csomó, amúgy nem létező növénnyel, állattal, természeti jelenséggel.

Függetlenül attól, hogy milyen a film, már tényleg nagyon unalmas, hogy minden cikkhez be kell böfögni valami #1-hez hasonlót, vagy ezt a képet. Azzal, hogy rákattintasz a cikkre, leadsz egy szavazatot, hogy érdekel a téma, és szeretnél még több ilyen cikket. Azzal meg, hogy még kommentelsz is, még jobban megerősíted a szavazatod.
  • Rotyoka
    Amíg postolnak az Avatarról addig a kép is mindig benn lesz.
  • Julius Caesar
    vótmá
  • bippo
    Jaaaj. Na, ezt már végképp nem értem, miért kell minden Avatar hírhez ezt a képet berakni? Lecsengett dolog. Az első néhány alkalommal még vicces is volt, most már inkább unalmas. Ez már trollkodáshoz is kevés már, annyiszor ellőtték már.
  • enkido
    és ki tartott fegyvert a fejedhez, hogy ezt bazmeg neked el kell olvasni? A szom már ki van a sok idióta fikázok valamit, csak mert másnak tetszik nekem meg nem.
  • Rotyoka
    Még jóhogy a 2010 es Pokanhontasznak nem hódolnak be... Ahol ez a szar sikerfilm ott halott a filmes társadalom.

• Wolfman017
    Csak már kicsit unalmas még 1 évvel a film megjelenése után is hetente az Avatart látni, méghozzá úgy leírva mintha kötelező lenne "behódolni" neki :) De ahogy valaki előttem is írta, addig jönnek az Avatar cikkek Viktortól amíg a director's cut 3d spec. ed. kritikájának kritikáját meg nem írták...
  • NEXUS6
    "Az Avatar leggyengébben talán Dél-Amerikába teljesített, ahol a BoxOfficeMojo adatai szerint akadt olyan ország is, ahol a 2009-es év filmjei közül mindössze a hatodik helyen végzett (5 millió dollár). Venezueláról van szó, ahol, mint a földrészen szinte mindenhol, a Jégkorszak harmadik része volt kirobbanó siker (11 millió dollár), de a Fox animációs filmje Uruguay-ban és Peruban is az Avatar nyakában lihegett."
    Gondolom mert Dél-Amerikában, pl. az Amazonas-medencében nem sok egzotikum van abban, hogy a főhősök valami dzsungelban rohangálnak.
    Ők nap mint nap ugyan azt csinálják, nem egy kikapcsolódás nekik még filmen is ezt nézni.
  • Arcor
    Senki nem kényszerít az elolvasásukra.
  • Laslow
    (Azért az Eredet kevésbé jelentős porszem a történelem könyvében, mint az Avatar.)
  • Balumann
    Én is inkább divatfikázásnak érzem az egészet. A film első sorban a látvánnyal akart nagyot ütni, első sorban ráadásul a 3D -vel, és ez sikerült is. Ez mellett a sztory nem volt kiemelkedő, de rossz SEM. Egy élvezhető film, ami tudott újat is mutatni - látványban. Aki moziba megy, az szerintem ráadásul első sorban a látvány és hangzás miatt teszi, és nem a történetért. Azt otthon síkképcsövesen is meg tudja nézni.

A fanboyozás, fikázás meg tényleg szánalmas. Véleményt mindenkinek van joga alkotni és leírni, de másra ráerőltetni azt nincs, még Wolfman017 -nak sem. Az ilyeneket tényleg bannal vagy warnal kellene jutalmazni.
  • IMYke2.0.0.0
    Rohadtul unalmas már az Avatar-téma...
    Inkább az "Eredet"-et nyomatnák ennyire.
  • Mcsiv
    Egy estés film, látványra jó, a történet szódával elmegy. De az hogy arról fröcsögjek, hogy minden szar, annak nem látom értelmét. Arról meg hogy erről még privátban is kifejtsem a véleményemet, köszön nem. A film nekem tetszett, és az eladási számokat tekintve, sok más embernek is. Ilyenkor kéne azt tenned, hogy nem "elugatod" azt sokadjára, hogy még az "x.y.z. filmnek is jobb a sztorija", "ugrik a fanboy", "ki nem szarja le" és hasonló nyalánkságok, hanem szépen leírod "nekem nem tetszett a film" és kész. A fröcsögésed inkább az emberi minőségedet jelzi, mintsem azt hogy mennyire nem tetszett a film és nem értesz egyet a cikkel.
  • kriszwells
    Nem tudom, ebből lejött-e hogy én melyikhez tartozom :) Bár gondolni lehet, hogy ha benéztem, hogy nekem is zavarja kicsit az ellenoldal reakciója a csőröm, bár az igazság nem is konkrétan ezzel a filmmel kapcsoltban, hanem mint mondtam hogy miért divat ma ennyire ez a lehúzás.
  • kriszwells
    Az a fura, hogy még mindig erről megy a vita (bár ez legyen az emberek legnagyobb problémája) :)

Szerintem, aki a film megtekintése előtt is már fan-ként állt hozzá, mert egyeseknek pár infó is elég egy filmről hogy rajongjanak érte, nah nekik beszélhet az ember, annak úgyis fog tetszeni, de ez az ő döntése.
    Aki miután látta legyen fan vagy csak egyszerű ember és tetszett neki, ha nem isteniti, csak egyszernézhető, egy estésnek jó filmke tekint azt szerintem megint hidegen hadja, hogy más mit mond róla, az számít, hogy pár órát szórakozott, mint általában szokott a filmeken.

Vannak akik látták, nem tetszett nekik, de szerintem ők se foglalkoznak ezzel. és vannak azok akik látták és nem tetszett nekik de nem tudják elfogadni azok véleményét akiknek tetszett, és még mindíg ezen a dolgon lovagolnak.
    Nah jó vannak akiknek tetszett és ők se tudják elfogadni hogy valakinek nem, de ezek megint a fanok:)... bla bla

Szerintem divat ez ma nagyon, hogy mindent lehúzni.
  • bippo
    Jaj, ne kezdjük ezt minden hírnél.
    Valakinek a látvány a fontosabb, valakinek a sztori, valaki meg csak szórakozni akar. De ettől még nem szar. (lehet szeretni, lehet utálni a filmet, szerintem nagyon egyben van, kerek egész.) Nem te vagy a célközönség, ennyi.

Én pl.megnéztem ezt is, tetszett is (másodikra mondjuk már nem kötött le annyira, de muszáj volt kipróbálni az IMAX-et is), megnéztem a Moon-t is, az is tetszett, megnéztem az Expendables-t, az is tetszett, készülök megnézni a Splice-t is, az is tetszeni fog szerintem, legalábbis jónak ígérkezik.
    Neked nem jött be, másoknak igen, tedd túl magad rajta.
  • Inquisitor
    Ha már megírták a kritika kritikáját a BluRay 3D spec. director's cut verzióról? :D
    Vagy majd az Avatar 3 ilyen kiadása után?
  • matrozrabbi
    Furcsa, hogy amikor kijött, mindenki fostos gatyában járt napokig, aztán egy idő után senkinek nem tetszett...
  • Wolfman017
    Írj privátot ha képes leszel objektívan tekinteni a filmre és megvitathatjuk ha gondolod :) Én nem azért nézek meg egy filmet, mert hű de odabaszósan látványos - persze az is fontos - hanem főként a sztori miatt, és ha már 15 percnél tudom, hogy mi lesz a 3 órás film vége, és a folyamatos történés csak még jobban megerősíti ezt bennem, akkor mi értelme megnézni a filmet? Nem mondom, volt benne 1-2 látványos rész, ahol eltátottam a számat, de leszarom mert ha azért nézek meg egy filmet, hogy milyen látványos - meg egyesek úgy hiszik mintha első 3D-s film lenne - akkor kiguglizok látványos képeket és azokat lapozgatom 3 órán át.
  • immovable
    Ajajaj megbántották a pici lelked. Én megvigasztallak. Nagyon jó film a pocahontasod. :D
  • Mcsiv
    blablablablablablablabla, és nem, nem vagyok avatar hívő, de a fröcsögésed szánalmas.
  • Bren X
    Mikor jön ki a teljes változat DVD/BR-en (kazin soha :-()? X-D
  • Wolfman017
    Éreztem, hogy rögtön ugrik majd egy agyatlan Fanboy :D Be kell látnod, hogy még egy 51-es bolygónak is több sztorija van mint az Avatarnak ami csak egy sablonos klisékkel teli látványfilm semmi több. Sehol nincs egy Hibrid-hez képest, ahol ember legyen a talpán aki kitalálja a film végét - igaz eléggé beteg film - mert nem az a 10x lehúzott rókabőr sztori mint a filmek többsége.