75
-
Sir Ny #35 Egyszer volt egy nagy csillag. Abba beleesett sok-sok minden. A csillag elkezdett nőni, és nőni, mígnem akkora lett, hogy a saját fényét a saját gravitációja fogjulejti. EZT hívjuk feketelyuknak, kéremszépen. Nincs itt szó dimenziókról, időkifordulásokról, gömbpalástokról, csupán egy teljesen normális csillagról, ami egy kicsit nagyobb, mint a társai. -
#34 Amúgy ezt a feketelyuk baromságot honnan szopták az emberek? Egy feketelyukba anyag kell, nem pedig részeszkék ütközése. Feketelyukak akkor keletkeznek, ha egy test gravitációja már saját magát is összeroppantja. Asszem. -
duke #33 "Továbbra se értem az embereket miért félnek az LHC-től... a természetben az LHC maximális energiaszintjénél ezerszer nagyobb ütközések mennek végbe szerte az univerzumba... mégse lesz minden tele fekete lyukakal..."
Mert csak ido kerdese, hogy ez az egesz hobelevanc a terroristak kezere juson, akik majd csinalnak egy feketelyukat, es ekkor itt a vilag vege. Majd mindenki csak pislog a feketelyukban, meg sajnalkoznak, de akkor mar keso. -
#32 De kircsi!
-
#31 de az az elektromos teherautó is megérne egy misét. -
#30 Egyébként az a fénykép szerintem a mai Jászai Mari téren, a Pozsonyi utca elején készülhetett (Margit híd pesti hídfő). -
#29 Lapozz legalul: MAG Balaton kisautó. Hát nem aranyos? -
#28 "Kezd érvényesülni az LHC erőfölénye"
Ez az!!!
Hajrá Licheintseini Hoki Club, hajrá!
-
#27 Nevess csak, mert már elkezdődött. -
Meridian #26 "Lesz itt olyan atom- bocsánat kvarkvillanás nemsoká, hogy eltüntetik a Földet de még a naprendszert is"
Ezt a hülyeséget gondold át még egyszer... ha sikerül is egy fekete lyukat létrehozni, az mekkora méretű lesz? Mint egy proton... és mekkora tömegű? max néhány ezer proton tömegű... annak vajon mekkora gravitációs ereje van? Irdatlan kicsi. A közvetlen környezetéből nem lenne képes anyagot elszívni, legfeljebb csak azt ami pont egyenesen nekiütközik.
A gravitációs erejéről meg annyit hogy lógass fel két egy kilós acélgolyót 10 méter hosszú damilra mondjuk egy centire egymástól, aztán lesd mennyi lesz a kitérése a damilnak a függőlegestől. Szabad szemmel nem fogod látni, akkora.
Szóval akkor egy ennél több ezrmilliárdszor kisebb tömegű objektumnak semmi ereje nem lesz, és mivel van párkeltés jelensége ennek környezetében ez a keletkező feketelyuk hamarabb párolog el, mielőtt kettőt pislantanál.
Szóval ennyit a minmeghalunkról. -
#25 Valamiért rettegni kell.
Vannak pl. a hivatásos rettegők, Bolgár Gyuri et al. Még pénzt is kapnak érte. -
Balu0 #24 -
Balu0 #23 Továbbra se értem az embereket miért félnek az LHC-től... a természetben az LHC maximális energiaszintjénél ezerszer nagyobb ütközések mennek végbe szerte az univerzumba... mégse lesz minden tele fekete lyukakal...
Mit gondoltok egy szupernova robbanás után közel félysebességgel kilövellő milliárd tonnányi anyag mikor ütközik a környező gázzal, mekkra az energiaszint? mert a fél havi fizum rá hogy jóval több mint 2x7Tev ... :D -
andersh #22 szerintem több puncit látott mint te, és ő ezért nem is fél a kísérletektől, nem úgy mint te XD -
#21 Nem lehetne az egész kísérletezgető bagázst áttenni a Marsra ???
-
b4ndee #20 villanyszámla?
például 1975-ben a Fermilab villanyszámlája 15 millió dollár volt, de akkor még nem a mai szupravezetőkkel dolgoztak, sokszor annyi energiát igényelt a cucc.
a kilencvenes években már beállt, olyan évi 10 millió dollár körülre.
Az LHC.nál nem tudom, de lévén sokszor korszerűbb (a Bataviai folyamatos fejlesztések ellenére is), valószínűleg még a magasabb ütközési energia ellenére is kevesebb áramot fogyaszt.
dehát ez semmi, ahhoz képest amit Texasban kezdtek építeni (Super-conducting Supercollider) a nyolcvanas években, de '93-ban leállították az építkezést a költségek miatt. Ott a nyalábonkénti energia lett volna 20 TeV !
-
DeviloftheHell #19 villanyszámla? -
#18 Olyan lesz mint amikor a csillagkapuban felrobbantanak ZPM-eket. Vagy mint a halálcsillag szuperlézere.
Ne aggódj, biztos Edison se látott soha puncit, de milyen jó, hogy este van villany :D
Dumbass :D -
who am I 7 #17 SEMMIT.... -
#16 Hát hogy: Minmeghalunk!
-
boond #15 Meghaltunk XD Már Meghaltunk? xD -
#14 Elég valószínű..... Szerintem már megint valami para lesz, túlpörgetik a LHC-t és megint jönnek az idegen, ő meg jó szokásához híven mindent helyrerak:P Hajrá Gordon! -
#13 Mit fogtok mondani majd 2013ban?:D -
Soundmaker #12 "...Ami időparadoxonhoz vezethet és megsemmisül az univerzum... De szerencsés esetben csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni..."
by Doc Brown...
-
#11 Mondjuk szerintem is az van, hogy egy bizonyos energiakoncentráció gyakorlatilag megbontja a téridő szövetét, hogy kellően epikus legyek, és látszólag a semmiből energiát, anyagot hoz létre.
Ez az a folyamat, ami miatt szerintem nincsenek pl. fekete lyukak, és más nagyon egzotikus jelenségek a világegyetemben, mert pont ez a folyamat egyben, ami aztán stabilizálja/kiegyenesíti a téridő görbületét is.
És pont ezért nem lesz nagy badabumm, azonban a fizikusok sokkal jobban meg fognak lepődni ezen, mintha még is csak lenne! -
kvp #10 Remelhetoleg nem mennek tul a biztonsagos energiaszinten. A gond csak az, hogy nem tudjuk mennyi a biztonsagos szint es valoszinuleg nem kiserleti uton kellene kideriteni. Egyebkent kb. 2012-re eri el a gyorsito a maximalis kapacitasat, ezert akar meg ossze is johet egy kisebb (kb. Fold meretu) vilagvege az abban remenykedoknek... -
#9 2012-ig nem tök mindegy, mit csinálnak? :D -
#8 Egyszer biztos. (egy zombi vész esetén akár 2x is )
De hogy érdemi hozzászólás is legyen. Hajrá LHC! -
#7 Ja és természetesen:
MINMEGHALUNK!
-
#6 Szerencsére a természet kegyesebb hozzánk, szerintem ilyen fizikai dolgokkal nem írtjuk ki magunkat.
Sokkal inkább azzal, hogy nem tudatosan hozzuk létre a társadalmainkat, hanem úgy gondoljuk, hogy működik bennük egy jó szándékú, önszabályozó automatizmus.
Pedig nem! -
#5 Ezek a kis köcsög, gizda, duplakukkeres, puncit soha nem látott, okoskodó barmok most még versenybe is kezdtek egymással...?
Lesz itt olyan atom- bocsánat kvarkvillanás nemsoká, hogy eltüntetik a Földet de még a naprendszert is.
Mondhat nekem bármelyik tízdiplomás (nekem csak egy van) okostojás bármit, a tűzzel játszunk.
Én azt elhiszem, hogy ezek a tudósok, kutatók nagy koponyák, ha csak a negyedét tudnám annak amit ők... bizonyára szétdurranna a fejem.
De véleményem szerint jelen pillanatban az a korszak van, amikor az ember egyre bátrabban olyan dolgokba nyúlkál bele aminek az igazi természetét még csak nem is sejtik.
Olyan Ikarus szindróma....
-
who am I 7 #4 Bizony, és azon agyal, hogy tudna minél nagyobb fekete lyukat kerálni -
#3 az ott gordon freeman a képen? :D -
Rotcsa #2 Igen, valami hasonló. Több információt szeretek be eddig, mivel jóval korábban működik, mint az LHC. -
Andary #1 A Fermilab Tevatron 1 TeV teljesítmény, 3,9 mérföld - kb. 6,3km - ütköztetési pályán, hogy tudja tartani előnyét az LHC-vel szemben, amikor az ha jól tudom 2,34 Tev-et már elért - elvileg 7TeV hozzávetőlegesen a határ -, 27 km pályán? Több a gyakorlatuk vagy mi? :)