Kezd érvényesülni az LHC erőfölénye

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kara kán
Valamiért rettegni kell.
Vannak pl. a hivatásos rettegõk, Bolgár Gyuri et al. Még pénzt is kapnak érte.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Továbbra se értem az embereket miért félnek az LHC-tõl... a természetben az LHC maximális energiaszintjénél ezerszer nagyobb ütközések mennek végbe szerte az univerzumba... mégse lesz minden tele fekete lyukakal...

Mit gondoltok egy szupernova robbanás után közel félysebességgel kilövellõ milliárd tonnányi anyag mikor ütközik a környezõ gázzal, mekkra az energiaszint? mert a fél havi fizum rá hogy jóval több mint 2x7Tev ... 😄

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

szerintem több puncit látott mint te, és õ ezért nem is fél a kísérletektõl, nem úgy mint te XD
birdo
Nem lehetne az egész kísérletezgetõ bagázst áttenni a Marsra ???

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

villanyszámla?
például 1975-ben a Fermilab villanyszámlája 15 millió dollár volt, de akkor még nem a mai szupravezetõkkel dolgoztak, sokszor annyi energiát igényelt a cucc.

a kilencvenes években már beállt, olyan évi 10 millió dollár körülre.
Az LHC.nál nem tudom, de lévén sokszor korszerûbb (a Bataviai folyamatos fejlesztések ellenére is), valószínûleg még a magasabb ütközési energia ellenére is kevesebb áramot fogyaszt.

dehát ez semmi, ahhoz képest amit Texasban kezdtek építeni (Super-conducting Supercollider) a nyolcvanas években, de '93-ban leállították az építkezést a költségek miatt. Ott a nyalábonkénti energia lett volna 20 TeV !
villanyszámla?

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Julius Caesar
Olyan lesz mint amikor a csillagkapuban felrobbantanak ZPM-eket. Vagy mint a halálcsillag szuperlézere.

Ne aggódj, biztos Edison se látott soha puncit, de milyen jó, hogy este van villany 😄

Dumbass 😄

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

SEMMIT.... <#rolleyes><#eplus2>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

NEXUS6
Hát hogy: Minmeghalunk!
<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Meghaltunk XD Már Meghaltunk? xD
The Norberto
Elég valószínû..... Szerintem már megint valami para lesz, túlpörgetik a LHC-t és megint jönnek az idegen, õ meg jó szokásához híven mindent helyrerak😛 Hajrá Gordon!
Andr0
Mit fogtok mondani majd 2013ban?😄

Armin & Ayu fan

"...Ami idõparadoxonhoz vezethet és megsemmisül az univerzum... De szerencsés esetben csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni..."

by Doc Brown...

<#mf1><#idiota><#falbav><#nemtudom><#nezze><#hehe><#banplz>
NEXUS6
Mondjuk szerintem is az van, hogy egy bizonyos energiakoncentráció gyakorlatilag megbontja a téridõ szövetét, hogy kellõen epikus legyek, és látszólag a semmibõl energiát, anyagot hoz létre.

Ez az a folyamat, ami miatt szerintem nincsenek pl. fekete lyukak, és más nagyon egzotikus jelenségek a világegyetemben, mert pont ez a folyamat egyben, ami aztán stabilizálja/kiegyenesíti a téridõ görbületét is.

És pont ezért nem lesz nagy badabumm, azonban a fizikusok sokkal jobban meg fognak lepõdni ezen, mintha még is csak lenne!<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Remelhetoleg nem mennek tul a biztonsagos energiaszinten. A gond csak az, hogy nem tudjuk mennyi a biztonsagos szint es valoszinuleg nem kiserleti uton kellene kideriteni. Egyebkent kb. 2012-re eri el a gyorsito a maximalis kapacitasat, ezert akar meg ossze is johet egy kisebb (kb. Fold meretu) vilagvege az abban remenykedoknek...
Running
2012-ig nem tök mindegy, mit csinálnak? 😄

Teppik Amon
Egyszer biztos. (egy zombi vész esetén akár 2x is <#zavart2> )

De hogy érdemi hozzászólás is legyen. Hajrá LHC!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

NEXUS6
Ja és természetesen:
MINMEGHALUNK!
<#hehe>

NEXUS6
Szerencsére a természet kegyesebb hozzánk, szerintem ilyen fizikai dolgokkal nem írtjuk ki magunkat.

Sokkal inkább azzal, hogy nem tudatosan hozzuk létre a társadalmainkat, hanem úgy gondoljuk, hogy mûködik bennük egy jó szándékú, önszabályozó automatizmus.
Pedig nem!

nyaSGem
Ezek a kis köcsög, gizda, duplakukkeres, puncit soha nem látott, okoskodó barmok most még versenybe is kezdtek egymással...?
Lesz itt olyan atom- bocsánat kvarkvillanás nemsoká, hogy eltüntetik a Földet de még a naprendszert is.
Mondhat nekem bármelyik tízdiplomás (nekem csak egy van) okostojás bármit, a tûzzel játszunk.
Én azt elhiszem, hogy ezek a tudósok, kutatók nagy koponyák, ha csak a negyedét tudnám annak amit õk... bizonyára szétdurranna a fejem.
De véleményem szerint jelen pillanatban az a korszak van, amikor az ember egyre bátrabban olyan dolgokba nyúlkál bele aminek az igazi természetét még csak nem is sejtik.
Olyan Ikarus szindróma....

Bizony, és azon agyal, hogy tudna minél nagyobb fekete lyukat kerálni <#eplus2><#csodalk><#bdead>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Ch_Slater
az ott gordon freeman a képen? 😄

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Igen, valami hasonló. Több információt szeretek be eddig, mivel jóval korábban mûködik, mint az LHC.

A Fermilab Tevatron 1 TeV teljesítmény, 3,9 mérföld - kb. 6,3km - ütköztetési pályán, hogy tudja tartani elõnyét az LHC-vel szemben, amikor az ha jól tudom 2,34 Tev-et már elért - elvileg 7TeV hozzávetõlegesen a határ -, 27 km pályán? Több a gyakorlatuk vagy mi? 😊

← ElőzőOldal 2 / 2