19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• AnuluWork #17157
    Ez lehetne mondjuk hindi nyelvű szinkronnal az új Bukás. :)
  • Kingtiger15
    Jó, hát nem lehet mindenki olyan nyápic lúzer, mint Drogo, hogy belehaljon egy kis karcolásba.
    Mennyit hallottam, olvastam az elején: Ebben a sorozatban azt szeretem, hogy senki sincs biztonságban!?
    Ezt valami láthatatlan kórus nyugodtan zümmöghette volna Braavos utcáin az üldözés közben, azóta meg főcím zene lehetne.
  • DantesHUN
    Igen és kurva szánalmas volt a sok elemzés. Nem azért hogy én megmondtam, de lehetett tudni hogy de ez bizony ilyen egyszerű lesz.
  • Montanosz
    tul sokat spilázunk pedig csak meg kell nézni a imdb-n hogy kiszerepel az utolso részben oszt aki ott már nem annak addigra rég csá :-D
  • benőmenő
  • Prof William
    Emlékszem annak idején micsoda teóriázás ment, hogy "DE HÁT NEM SZÚRHATTÁK HASBA!" ki kockázták hogy a színésznő bal kézzel veszi ki az almát, nem jobbal, szóval tuti valaki aki csak az ő arcát viseli stb... + hogy biztos számított rá különben nem mászkált volna olyan nyíltan az utcán, szóval biztos vérrel teli hólyagot rakott a ruhái alá és azzal szimulálta a sérülést... tipikus megtévesztő taktika...

Aztán a HBO következő részben az arcuknkba tolta hogy "Lól nem idióták! Tényleg hasba szúrták vagy ötször, de egy kis mákleves és pihi rendbe hozta szóval más sprintelhetett is." Már ott is elkezdett kibukni a Disney effektus. :)
  • benőmenő
    Kicsit olyan, mint amikor a Mass Effect 3 végén elborzadva mindenki elkezdte a teóriákat gyártani.
  • M2 #17150
    A hibák felsorolása majdnem addig tartott, mint a film! :-(

Ez bizony Disney szint, már nagyon-nagyon távol a GoT kezdeteitől.
  • realcsabi
    "The screen is dark and the script is full of errors"
  • suba53
    Nem hiszem. Ez mágia, és nem csak egy maszk az arcon. Minden tujaldonságát átveszi az arc gazdájának. Szagát, méretét, hangját, lehetetlen addig megmondani hogy kicsoda is valójában amíg az arcot le nem veszi.
  • suba53
    Azért képezték rendesen. Botharc, harc vakon csak az érzékeire támaszkodva, és még mi minden lehetett amiket nem láttunk.
    Hogy a végén legyőzte a másik igazán képzett bérgyilkost, az azért jelent valamit.
    Ahogy Melisandre is látta hogy a fény urának tervei vannak Aryával, úgy Jaqen is tudhatott ezt azt. Lehet hogy a fény ura felhívta a sokarcú istent, hogy szüksége van Aryára, és engedje el.
  • Palinko
    Azért a fuck/minute méter kiakadt
  • suba53
    Az csak egy gesztus volt Arya részéről, mutatva hogy nincsenek hátsó szándékai a nővérével szemben.
  • realcsabi
    Hát ez zseni, könnyeztem a röhögéstől.

És mennyire átérzem. Biztos meg fogom nézni a maradék részeket, de teljesen megcsappant az érdeklődésem, nem tudom hogy lehetett így elszúrni egy ilyen történetnek a tetőpontját. TV történelem, az.
  • ROBREGGAE
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Számomra az lenne még szörnyű, ha a következő részben feltűnne Bronn, s a csattanójaként megölné Jaimet és Arya felvenné az arcát és így nyírná ki Cerseit. :D Qyburn szarkeverésében se vagyok biztos, mivel ugye a Bronnt alakító színész és Lena Headey utálják egymást, szóval sose volt közös jelenetük. Lehet tényleg meg lett bízva Cersei által Qyburn, hogy Bronn a tesókat meggyilkolja. Viszont szerintem Jaimet is akkora kurva nagy védőháló fogja, hogy sose fogják kiírni. :D Plusz lehetett talán olvasni olyat, hogy mind a hat részben benne lesz. Alapból meglepődnék, ha az öt legfontosabb szereplőt nem tolnák el a legvégéig.
  • Kingtiger15
    Bevallom, számomra ez a braavosi szál volt a legérdektelenebb, a csaj látványától meg mindig röhögőgörcsöt kapok, emiatt nem is figyeltem teljes odaadással. Így zavaros is volt számomra az egész kérdezz-felelek játék, páros percben miért jó ugyanaz a válasz, ami páratlanban rossz, egyáltalán, mivé kell fejlődni? És igen, az egész megálmodott világ tele van olyan bagázsokkal, ahol életfogytig tart a szolgálat, ezek meg olyan jófejek, hogy ingyen kiképzik az arra vetődőket némi házimunkáért, aztán elégedett mosollyal útjukra bocsátják őket. Remélem, nem fogják elsütni azt a poént, hogy mindenki gyanús, hogy nem az, aki, csak egy álarcos bérgyilkos.
    Amúgy ha Freynek lett volna kutyája, az kiszúrta volna tószt közben a turpisságot?
  • molnibalage83
  • AnuluWork #17140
    Tywin sosem lehetett volna végső gonosz, mert ő 1x, mint végső gonosz már leszerepelt. :)

• AnuluWork #17139
    Azt nem adta oda Arya Sansának?
  • Nirz
    hatalmas plothole,de tovább megyek nem is értem Arya kiképzése be sem volt fejezve, lényegében nem is tanították semmire, hasba szúrták, meggyógyult egy pillanatra, legyőzte a sokkal jobban képzel ellenfelét, aztán mégis elengedték hiába árulta el a céhet, és meg is tartotta személyét meg terminátor is lett. Meg anno volt is vmi figyelmeztetés hogy nem vehet el olyan életet ami nem az övé de ez is dobva lett. Így igen feltehetjük a kérdést akkor miért nem ez a kultusz szerű céh uralja az egész világot?
  • Kingtiger15
    Ez is egy régi nagy kérdőjel, mi értelme van drága háborúkat vívni, veszélyes politikai játszmákat kezdeni, mikor van itt egy kedves kis szolgáltató bérgyilkos céh? Hovatovább hogy hogy még nem uralják a világot ilyen képességű tagokkal?
  • DantesHUN
    Az hagyján. Meleg Pite miért is sütött farkas alakú süteményt? Véletlen? Aligha!
  • suba53
    Jon tényleg azt kiáltja hogy gooo, és nem a sárkányt akarja ezzel elzavarni
    Vagyis akár lehet benne valami.
  • DasIsFuck
    Ezt a 3.rész hívhatnánk a hype gyilkos résznek is, az ÉK után már nem tud felcsigázni a már évadok óta amúgy is lagymatag királyvári szál meg a trón sorsa.
  • molnibalage83
    Édes istenem, miket látnak bele a semmibe...
  • molnibalage83
    n+1-szer volt róla már szó. SOHA NEM TISZTÁZTA a sorozat, hogy az öröklés a GoT világában milyen modell szerint megy. Ha az angol szerint, akkor a király ágán levő túlélő valaki lett volna. De ki? Ki van életben?
    Szóval maradt a bigger army és hatalom diplomacy féle uralkodás.
  • DasIsFuck

• gsanya21
    Érdekes észrevétel...: A trónok harca rajongója rejtett bizonyítékot talált arra, hogy Havas Jon segített Aryának megölni az Éjkirályt.

Trónok harca SPOILEREK: Bran mindvégig tudta, hogyan fog [SPOILER] meghalni? - Trónok harca - 8. évad
  • Kingtiger15
    Tywin, mint főgonosz? Szerintem egyáltalán nem volt gonosz, én legalábbis nem tartom annak, csak mert szigorú a sajátjaival és kíméletlen az ellenségeivel.
  • Nirz
    Igen csak kiderül hogy azoknak volt igaza akik a kicsinyes marhaságokkal foglalkoztak CSAK A VASTRÓN SZÁMÍT, mert az éjkirály és mások annyira veszélytelenek voltak hogy szinte semmit nem értek el , azok voltak a hülyék akik összefogtak ez ellen a "fenyegetés" ellen, a sorozat úgy vezett fel hogy el jött az apokalipszis szinte teljesen reménytelen az egész, és csak hatalmas áldozatokkal tudják megállítani a másokat , erre meg kapjuk ezt, beküldik zombi snacknek a dothraikat csak... és úgy alapjában véve rengetegen meghalnak a hülye taktika miatt leszámítva a névvel megáldott szereplőket akik vaskosan felöltöztek plot armorba , és folyamatosan megmenekültek utolsó pillanatokban amelyben már rég meg kellett volna halniuk az egész büzlött a hollywoodtól még a zombi óriás jelenet is borzalmas volt mi a francért emelte közel szemébe az óriás zombi a gyereket, kiváncsiságból? xdd , egyáltalán akkor most Jon-ra és a seregre meg az összefogásra mi szükség is volt? Jobban jártak volna hogyha felbérelnek vagy 5 faceless bérgyilkost azok tutira elintézték volna az éjkirályt veszteség nélkül :D..

Mindegy napestig irhatnánk a hibákról stb, az egész már nem tud érdekelni, teljes apátiába fulladt számomra a széria, végig pörgetem az utolsó 3 részt, de ez lesz utolsó hogy valaha is hallani akarok erről a got világról, az irók borzalmasak és semmi reményem nincs hogy vmi jót tudnak alkotni.
  • Palinko
    Nem is igazán tudom hol vannak királyvárban a nemesek mert északon még láttuk őket királyvár meg a szövetségeseivel leszámolt, eszembe sem jut senki aki megkérdőjelezhette volna Cersei hatalmát, be sem lettek mutatva.
  • Prof William
    Cerseinek legkésőbb a templombéli robbantás után buknia kellett volna. Ő csak az ANYJA volt az éppen soros királynak.

Miért következik ebből az, hogy a fia + minden más jelölt furcsa és EGYSZERI halála után neki kellene uralkodnia?

Ha még a GOT 1-3 évadát írnánk akkor a helyi nemesek között akkora helyezkedés kezdődne el a trónért, hogy Cersei a rész végét sem élhette volna meg, nem hogy az évadét.

Erre Jamie arra megy haza hogy Cerseit királynővé koronázták mert... miért is? Mikor lett olyan megbízható hogy a maradék nemesség mellé ált ahelyett, hogy a saját pecsenyéjüket sütögették volna a hirtelen jött hatalmi vákumban?
    Az is tuti hogy nem szánalomból választották meg mert az már tényleg az egész GOT arconxrása lett volna.

Cersei jó kis "játékos" volt de a nagyokhoz képest labdába sem rúghatott. Volt aki már Twyn halála után is temették. Erre mégsem.

Jobb lett volna ha annak Tyrion a kedves apuka helyett, Cerseibe állítja bele a vesszejét :).

Twyn sokkal de sokkal jobb végső gonosz lehetett volna. Belőle kinéztem volt pár jó kis cselt és Danny nem Tyrion bálfaszódása miatt került volna vert helyzetbe.

Amúgy látszik, hogy a 7 évad alatt valami olyasmit akartak kihozni, hogy az emberek el vannak foglalva kicsinyes marhaságaikkal, és nem bírnak összefogni a közeledő veszély ellen... Na ezt húzták le a WC-n most a 3-ik résszel.
    Jó lett volna valami olyasmi, hogy Cersei, Euron és persze Krályvár vesztét a saját kicsinyességük okozta volna.
    Egy hasonló végső csatát így is össze lehetett volna hozni legkésőbb a 5-ik részben.
  • Count Adyn
    Én már csak abban bizok hogy Jaime nyirja ki Cersei-t, az költői lenne:)
  • Caliph
    hát sztem semmi ilyesmi nincs itt,ha lenne valahova elrakták volna az osonó tudjukkit a sarokba,amit elsőre úgysem veszel észre de visszanézve rájössz hogy tényleg :D
    meg jon háttal áll a sárinak,szal ha ő látta akkor a sári is
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.02. 18:04:01
  • Nirz
    Én csak eddigiek alapján gondolom ezt, ez a grill power már pár évadja megy, de Arya karaktere meg tettei kb minden jelentős cselekedet az övé és Cersei mint főgonosz aki túljár mindenki eszén hatalmas plot armorral az agyamra megy
  • Palinko
    Ha nem Jamie öli meg Cerseit akkor már tuti hogy meg meetoozták Maisie Williamst valamelyik díványon a rendezők vagy forgatókönyvírók vagy valaki
  • Nirz
    hahahahaha
    NEM FOG MEGTÖRTÉNNI
    A meglepi az lesz hogy Cersei túljár Euron eszén és elintézi :D .. hogy aztán Cerseit is elintézze Arya :D
  • no_way
    Ha már volt, akkor bocsánat.
    Amit nem vettem észre a sötétben :)
  • Gerin
    Látomásom van, bele vargoltam az egyik rendező agyába... Gregor szerintem kinyírja Aryat, mikor megpróbálja kinyírni a királynőt, a véreb meg bosszút áll. :P
  • KaBuTo666
    Köszönöm!!