Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
A LotR lovasrohamának realisztikussága 0 alatti.

Viszont egy zombiseregnél gyorsabb erő ameddig a lovak el ne fáradnak az nem hátrány.

A kérdés az, mi lesz majd az elcsaklizott sárkánnyal...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.23. 22:51:51

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Szerintem meg instant nincs értelme egy ekkora létszámú sereget beszorítani a falak mögé. Főleg a Dothrakikat. Úgy ki sem tudnák használni a harci előnyösségeiket. Lovakkal nagyot lehet tarolni, ezt már a Gyűrűk Urában is láttuk. Ha bent csapdába esnek az özönlő zombiktól ott fulladnak meg. Természetesen a várban is lesznek védők, és ha minden kötél szakad vissza tudnak vonulni a falakon belülre. De ha egyből a falak mögé helyezik a védelmüket és nem tudják azt tartani pontosan azért mert egyszerűen nem férnek el annyian a falon, amennyien vannak, elvesztek. A várakat jellemzően kisebb létszámmal szokták védeni. És akkor képzeld el hogy a Night King végig hasít a fal mentén vagy akár be is robbantja. Özönlenek be a zombik és nincs menekvés.
Szóval ezen vagyok kiakadva. Aki ezeket felpakolta az asztalra, az nem tudta mit csinál. Még a szárnyakat is úgy rakja le, hogy befelé néznek. Eleve akkor van értelme nyílt mezei csatának, ha a sereg van akkora, hogy nem lehet átkarolni pusztán létszámfölénnyel. Itt meg a a makettet is úgy tervezték, hogy eleve körbe vannak véve, és be vannak szorulva a zombik és a fal közé. Gyűrűk urában, amikor egy ilyen helyzet állt elő a végén, akkor körkörös védelemre rendezkedtek be. Nincs értelme a szárnyaknak ilyen túlerő ellen. A szárnyaknak az szokott lenni az értelme, hogy az ellenséges sereg szárnyait áttörik, ezzel megbontják a harcrendjüket, majd oldalba-hátba kapják az ellenséget. Itt hogy fognak áttörni? Nincs terük manőverezni, még oldaltámadásnak sincs értelme, a zombik tesznek arra, hogy honnan támadnak rájuk.

Mit lehetne csinálni e helyett? Bemenni a falak mögé, és aki felmászik a falra, azt egy vágófegyverrel levágni. Ha a karját levágják, már jó, mer nem tud visszamászni. Ha ezt elég sokszor megcsinálják sokan, elfogy a zombersereg. A sárkány meg a főzombik jelentik az extra kihívást, de az ő legyőzésük független attól, hogy hogyan védekeznek. Nyílt csatában éppen annyira problémás, mint a falak mögött. De a falak mögött legalább a közzombikat verhetik.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.23. 22:25:32
Hatalmas csavar lenne, végülis csak Robb Stark és Jaime is ezt játszották be. Harmadszorra is nagyot szólna... 😄 Nade szerintem Winterfell elesik, a túlélők tovább menekülnek a következő legerősebb erődbe. Az pedig Sasfészek. A Véres kapu tökéletes csapda lenne a zombisereg beszorítására, és a várat még soha nem vette be senki. Sokan el fognak hullni a következő részben tippre: Davos, Tormund, Brienne, Szürkeféreg, a Night's watch-os arc, Theon Brandont védve. Az ő karaktereik pont az eheti részben érték el a történetük csúcspontját. Bár talán Davos még lehet megmarad. Ezek már önmagukban erősek lesznek, csak abban reménykedem hogy jól legyenek időzítve, és ne csak arról szóljon a rész hogy épp ki hal meg. Aztán a következő ütközetben már végleg leszámolnak az Éjkirállyal. Danny csak pillanatnyilag van összezavarodva. Végülis az egész eddigi motivációja darabokra hullott. Persze hogy meggondolatlan dolgokat csinál, és a gyengeség vagy őrület jeleit mutatja, de szerintem neki is lesz majd egy kiteljesedése, amikor visszavesz az arcából. Lehet talán pont egy születendő gyerek miatt. Deres után visszavonul szülni.😄 Az is lehet hogy a 3ik és 4ik rész között egy masszivabb idő intervallum el fog telni. Aztán Sasfészekben leverik a Night Kinget, amire kíváncsi vagyok hogy mi az ő története. Eddig nekem ő a kő egyszerű láncszem a gépezetben. Nem hinném hogy a megannyi komplex karakter mellett Martin egy ilyen sekélyes főgonoszt alkotna. Tuti van valami a kiléte mögött. Én még mindig fenntartom az esélyét hogy ő Bran. Vagy a lénye egy része Bran. Mégpedig ha figyelembe vesszük a Vargolás és Hodorra gyakorolt hatásának fontosságát. Valahogy ott akkor amikor Bran belépett az agyába a fószernek akit átalakítottak ott történt valami crack. És szerintem az öreg fószer is Bran. Így látnám értelmét a Holló 3 szemének. Brandon Startk, A Night King és az Öregúr. Ők mind egy személy. Na mindegy lehet ennek fele se lesz igaz, és idő sincs rá nagyon ezt felvezetni, de remélem nem lesz olyan egyszerű mint aminek az eddig felvázolt helyzet látszik.És így legalább lenne valami értelme annak a sok ködös bullshitnek ami Bran körül volt. Aztán a végén Euron még szerintem tartogat meglepiket. Gyanítom átveszi az irányítást királyvárban, és az ő kiiktatása lesz a végső küzdelem. Mindenki meghal, Jon és Dany közös gyereke pedig túléli, ő lesz a "Song of Ice and Fire", Tyrion pedig majd jól kioktatja hogy legyen igazságos uralkodó. Bittersweet ending.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.04.23. 21:18:05
Nohab
Btw. az csak az én agyamban fordult meg, hogy a kripta nem feltétlen a legjobb hely egy ilyen csata esetén óvóhelynek? Milyen idős hullákat lehet még életre kelteni? 😛
Caliph
az mekkora csavar lenne,hogy
csak egy kis sereg támadja derest,a főmufti elhúzott a fősereggel királyvárnak,igy még értelme is lenne hogy tormundék átosontak. bár amennyi whitewalker felsorakozott deresnél nem valószínű...bár azt sem tudjuk hány gyerek lett átalakítva a sokszáz év alatt

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Írtam, hogy nagyjából. 😉 Rég volt már, de a Blackfyrek, ez a lényeg. 😊
Tévedsz. Keserűacél alapítja meg az Arany kompániát. Ő is a nagy fattyak egyike, nem Daemon fia. Féltestvére.
Ha figyelmesen megnézed a záró képsorokat, akkor feltűnik a sok Más jégdárda között az Éjkirály jég "alabárdja" is. 😉 Őt magát ugyan nem mutatják a Más lovasok között, de eddig csak neki volt ilyen fegyvere.
Lehet épen Királyvárat bontja el a jégsüsüvel. 😊
Blackfyrek alapították az Aranykompániát.

Nagyjából: Anno IV. Aegon törvényesítette Daemon Blackfyret, aki Targaryen fattyú volt. Megalapította a Blackfyre-házat, majd a Targaryen öröklésben gubanc adódott, és magának követelte a trónt, ez az első Blackfyre-lázadás. De Folyami Brynden megölte Daemont és a fiai többségét. Egyetlen fia maradt életben, aki Essosra menekült, és ott megalapította az Aranykompániát.
Kongy
Pont ez az, hogy az Éjkirály szerintem hátramaradt. A záró képsorokban sehol sem látni. Nem tudjuk hol van pontosan.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Master91
a könyvben így van, a sorozatba szerintem nem lett részletezve hogy kik is ők
molnibalage83
Nem tudom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Caliph
cerseinek gyereke? a jóslatot már el is felejtettük ? 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

A Golden Company-t nem Targik alapították? Mintha már lett volna róla szó.
molnibalage83
Ha Danny és Jon is megmurdelne...

Dany valószínű már terhes, és Jon az apa. Hosszú volt a hajóút északra. Úgy hogy lesz még Targaryan. <#vigyor0>

Shiwo
hát, Cercei gyereke igazából ugyanúgy fattyúnak számítana, mint mondjuk Gendry..

jogászok csapata jól elvitatkozna a dolgon egy darabig.. a gyakorlatban meg marad az erősebb kutya b@szik elv 😄

btw én elképzelhetőnek tartok egy olyan jelenetet, hogy Jon-t körbe veszi ezernyi zombi, Dany látja sárkányhátról, és puding próbája az evés elven jön a dracarys... és midőn Jon elfelejt elporladni, Dany belátja, hogy "b+ tényleg rokon"..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
"Jaimebe szerelmes Brienne, Jaime leszarja. Briennbe szerelmes Thormund, de Brienne leszarja. Jó lesz ez. 😊"

és hány ilyen eset van a valóságban is... 😄

Shiwo
"Nem lenne észszerűbb megvárni, amíg Deres alá érnek? És persze telerakni, lángoló, sákrányüveg stb csapdákkal a vár könyékét? És persze tuti feltorlódnának a falak alatt szóval nagy tömegben lehetne őket lángoló csapdába csalni, vagy éppen a sárkányok is sokkal jobban bírnák őket égetni"
mutatták is, hogy telerakták csapdával..

de hosszabb távon nem, és igazából még Jon is elmagyarázta tömören, hogy miért..

Hardhome -nál már megmutatkozott, hogy a kisebb falak nem igazán állják útját a zombiknak.. ezen kívül vannak zombi mamutok, zombi óriások, amik lényegében felfoghatóak ostromgépnek.. az élőholt sárkányról nem beszélve..

meg iszonyatos túlerőben vannak, és minden elhullott védővel csak tovább erősödnek.. ezért is nem az a terv, mint egy hagyományos ostrom során, hogy "megölünk amennyit lehet", hanem a kígyó fejét próbálják lecsapni, magyarán az éjkirályt elkapni..

hogy az most miért olyan hülye, hogy nem marad hátra ? halálfélelme valószínűleg nincs.. cserébe kellően lenézi, alábecsüli az emberiséget.. a zombi-feltámasztásnak is lehet egy adott hatótávja, így a sűrűjében kell legyen az effektív animate dead-hez.. nem az első sorokban küzd, azt már láttuk, de nem is az a típus, aki megvárja a totális győzelmet és csak akkor merészkedik előre..

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.04.23. 15:00:10

molnibalage83
Igen, annál a jelenetnél nekem az jött le, hogy Danny még mindig nem képes reálisan gondolkodni...

Palinko
Én asszem Targeryen nem maradt már, aztán a valóságban is minden országnál máshogy választották az oldalágit, szóval egy fantasyban megmondani melyik rendszer van nehéz, meg egyébként úgyis most is az fog a trónon ülni aki megnyeri a csatát Jon is hiába jogosult Cersei nem fogja mondani hogy ja persze tessék én akkor le is lépnék.

Amit én nem fogtam fel hogy Danynek miért kell annyira észak? Már csak az egoja miatt kb, nem mintha olyan sok minden lenne ott. Oké nem kis terület stb, de miért nem jó neki hogy Jon maradhat északon autonómiával (lehet akkor még nem találták fel 😄 ) adót sem köteles fizetni, vagy csak keveset ami attól a területtől kitelik, más területeken meg szoros szövetség pl küld csatába katonákat meg ilyenek cserébe Dany nem nagyon szól bele hogy vezeti északot. Persze ebből úgy sem lesz semmi, mert tuti nem élik túl mindketten, de hogy az elejétől miért nem volt ez neki jó opció nem értem.
AnuluWork
Elvarrná a szálakat. 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

molnibalage83
Ők egy másik család trónbitorló ága technikailag, a "bigger army diplomacy" eredménye.

Pluskast
Cersei és a jövendő gyermeke, vagy esetleg a Baratheon fattyú?
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2019.04.23. 13:43:31

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

molnibalage83
Mivel ez csak eszmefuttatás, nem spoiler.
Ha Danny és Jon is megmurdelne, akkor tényleg, ki lenne a trónörökös? Nincs több Targi. Semmilyen oldalág. Vagy igen?

Darthmushroom
de ha Jon elesik harc közben akkor felesleges megölnie Brant meg Samet mert úgy is ő az örökös 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

AnuluWork
És ha Dany van akkora sutyerák, hogy kinyiratja Brant a saárkányokkal, mert neki a Vastrón a legfontosabb? Samet pedig véletlenül leköhögi egy sárkány és máris nincsenek szemtanúk, miközben Jon elesik harc közben. 😊

AnuluWork

Jaimebe szerelmes Brienne, Jaime leszarja. Briennbe szerelmes Thormund, de Brienne leszarja. Jó lesz ez. 😊

Pluskast
Nemigazán. Martin Papa pont azért nem írta meg a folytatást, mert ő nem akarta még lezárni a témát. Ő igazából még szerette volna folytatni.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2019.04.23. 12:51:58

ne legyen igazam, kár lenne ezért a meséért, ha nem lehetne könyvben is kerek egész.

off: emlékszem, hogy életemben először és utoljára dobtam félre könyvet, mert úgy tökön rúgott a jelenet, hogy nagyon dühös lettem, az pedig a véres nász volt 😊 ...két hétig ki sem nyitottam újra 😄

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

tigeroo
így van! én még brant is hallgattam volna tyrionnal a tűz mellett...
tigeroo
hülyeség. pont nemrég került fel a redditre a 3 oldalas kivonat, amit egy jóbarátjának faxolt el még 1993-ban. ott írta, hogy nem akarja összecsapni. ja és ott már említett 5 karaktert, akik köré a grandiózus történetet akarja fonni. érdemes módon ma ők még mindig élnek ebben az évadban!

"Five central characters will make it through all three volumes, however, growing from children to adults and changing the world and themselves in the process. In a sense, my trilogy is almost a generational saga, telling the life stories of these five characters, three men and two women. The five key players are Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, and three of the children of Winterfell, Arya, Bran, and the bastard Jon Snow."
indexen volt egy nagyon jó cikk erről, mégpedig, hogy elérti írói csúcsát valahol a harmadik könyv környékén és szépen kiégett és lehet, azért sem tudja befejezni, mert a maximalizmusa nem engedi, hogy férc mű legyen, ebből jó eséllyel majd az lesz, hogy tényleg meghal és pár tanonca megírja a maradék könyveket "GRRM nyomán".

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Hát ez amolyan ízlések és pofonok, jó-jó legyen egy két csata, de vannak akik számára (pl én is), azok a vonzóbb részek, ahol minőségi párbeszédek zajlanak. az csak hab a tortán, hogy itt hiteles, vagy annak tűnő díszletek között zajlik az egész.

molnibalage83
Martin Papa 70 éves. Ha valami csoda folytán 5 év alatt letudná a maradék két könyvet, akkor is 75 lenne Ilyen korban az ember pár pihenni szeret. A szellei erőfeszítés sem kellemes, ha nincs hozzá kedved és erőd...

Az ő fizikai állapota mondjuk úgy, hogy nem a hosszú élet záloga... Tehát új projektben kezdeni eleve meredeknek tűnik. Éljen soká, legyen úgy, csak a odds-ok nem efelé mutatnak.

Caliph
azért van egy király,egy sárkánnyal,meg azok a dárdák amik oneshotolnak egy sárkányt lehet falat is tudnak omlasztani,azt azért ne felejsd el hogy a mágia játszik itt is még ha nem is a jó öreg varázsló castol fireball módszerrel

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

molnibalage83

Caliph
az a gond hogy nem is nagyon akarja már sztem folytatni,már előzménykönyvön töri az agyát meg egy teljesen más témájú scifin,ha akarná sem fejezné be,pénze meg már van annyi hogy akárpótolja a kiadót aki várja a hátralévő könyveket...
Én persze örülnék ha befejezné annyi szálon fut ott még a sztori amit a sorozatban meg sem említettek...

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Amúgy én eddig azt hittem ostrom lesz de ahogy a bemutatóból látom nyílt csatát vállalnak a zobbancsok ellen.

Ahogy eddig láttam az ellenség 90%-ban csak gyalogosokból áll. És még azok se szervezettek, hanem "csak" zombik. Egy ilyen tömeg hiába nagy de ostromolni nem igazán tudna.

Nem lenne észszerűbb megvárni, amíg Deres alá érnek? És persze telerakni, lángoló, sákrányüveg stb csapdákkal a vár könyékét? És persze tuti feltorlódnának a falak alatt szóval nagy tömegben lehetne őket lángoló csapdába csalni, vagy éppen a sárkányok is sokkal jobban bírnák őket égetni.

Nyílt csatát vállalni elég kockázatosnak tűnik. Elég csak ha a holtak megint bevetik azt a hóviharos trükköt mint a vadak táborában.
Pluskast
Senkit meg nem jelölve, - mert páran válaszoltatok - ízlések és pofonok. Nekem az első két rész nem sok mindenről szólt. Értem én jönnek a holtak és persze most gyakorlatilag mindenki egy helyre került aki eddig, szerepelt és túlélte az előző 7 évadot, és értem, hogy kell a katarzis, mert valószínűleg a harmadik részben jó pár karakter meghal. Mégis nekem ez a 2 rész "lelkizés" soknak tűnik ahhoz képest, hogy csak 6 rész van (illetve sajna már csak 4). Mindegy, remélem a hátralévő időben felgyorsulnak az események 😊

Az látszódik, hogy rengeteg a statiszta, és millió dollárokat költöttek a jelmezekre, kellékekre, díszletekre, stb.! Ránézésre kb. az első 3-4 évadban költhettek összesen el ennyi pénzt, mint a 8. évad ilyen jellegű költségvetése.

Pár nap, és ez a videó a HBO GO -n fent lesz majd magyar felirattal, az S08E01 esetében is így volt.
tigeroo
nyugi, dupla részek jönnek.
molnibalage83
Az élet nem hit kérdése. Melyik részét nehéz megérteni annak, hogy csak a csatajelenetet tovább forgatták, mint más AAA sorozatok teljes 20 részes (és nem 20 perces sitcom hanem 40-45 perces) évadjait összesen? Szerinted ez mi pénzbe kerül? Ez az egy rész sanszosan többe kerül, mint az sorozat teljes első évada.

Én is így gondolom. Amikor már csak 6! rész van hátra az évadból arra hogy az előző évadok összes szálát lezárják, nagyon nagy pazarlás részt így lfillerkedni.

Vagy 6 helyett lehetett volna 10 részes. Nem hinném, hogy nem lett volna rá elég pénz. Vagy csinálták volna meg az első részt 80-90 percesre (nem hinném hogy többe került volna , mert az is csak duma lett volna) és utána már másodikban indlhatott volna a hirig.
molnibalage83
Előbb fogja feldobni a végén a talpát ahogy áll, de tudtommal erre az esetre készített doksikat, hogy kb. mit képzel el és hogyan szeretné befejezni.

Caliph
a könyveknek már kb annyi,martin papa nem hinném hogy most már be fogja fejezni ezt a szériát...