Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Dothraki roham?
Ostrom gépek is hasznosak voltak.
Unsullied, jó volt szép volt, eddig tartott, Dany serege zéró, mehetnek királyvár ellen, köszi.
Unsullied vezér jól ott hagyta az embereit amúgy.
Dany mi a tosznak szállt le a sárkányával a zombik között?
Arya először betojik, aztán eszébe jut valami
Most az melyik zombisárkány volt a végén, az éjkirályé, vagy Joné? És Jonnak mi volt a terve? ráordít azt heló?
Hát a kripta se volt egy mágikus hely úgy látszik
Éjkirály Targerian? és főleg vigyorog? wattafakk?
Éjkirály... most akkor ki a tök volt, mit akart?
Arya szépen odarepült, de azért valami magyarázat jó lenne
Bran meg hova vargolt végig?
Amúgy az várható volt, hogy odabasznak a zombik, de hogy ennyire. Szóval még 3 részig nézhetjük Cerseit élvezkedni. Nem tudom mit gondoljak. Emészteni kell 😄
Szerinted egy katapultot hogy kell belőni?? Gondolod, hogy tolómérővel folyamatosan állítgatják az irányzékot? Semmi értelme nem volt a katapultoknak mert olyan gyorsan rohantak, hogy esélyük sem volt eltalálni őket. Nézd meg az előző részben azt is mutatják egy pillanatra mikor úgymond belövik a katapultok távolságát. Nem lehet azokat csak úgy odébb húzni, tudod mekkora súlyuk van? Vagy kerestek volna egy mesterlövészt? 😊
A töltésükről meg ne is beszéljünk. Tudod mennyi ideig tart egy ilyen dögöt megtölteni? Ez nem egy gépkarabély. Kb. mire lerohanták őket akkor tudtak volna talán másodszor is lőni. Mondjuk értelme nem lett volna.
Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.04.29. 23:58:37
Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
Ezt még elfelejtettem.
5. A sárkányok meg a vezérek szerintem meg pont, hogy jó helyen voltak, mert ha valaki ismeri a történelmet akkor tudja, hogy a legtöbb csatában a hadvezérek mindig egy magaslatra vonultak, hogy átlássák a csatát és ha kell azonnal tudjanak reagálni a történésekre.
Senki sem olyan ostoba, hogy inkább repked a sárkányával csak, hogy kifulladjon aztán leszállva megöljék. Teljesen logikus volt ez is. Az, hogy nem adtak parancsokat szimplán azért lehetett mert ekkora rohamnál egyszerűen lefagytak. Senki nem tudna ilyen helyzetben azonnal valamit kitalálni. Egy dolgot tehettek azt Denerys meg is csinálta elkezdte sárkánytűzzel ritkítani az ellent.
Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
A katapultokkal is miért álltak le? miért voltak olyan elől egyáltalán? Vagy ettől volt igazi? <#fejvakaras>#fejvakaras>
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
1. A sereg nagy része hajón majd gyalog masírozott erőltetett menetbe Deresbe, ami biztos nem 1-2 nap volt, miközben a holtak serege megállás nélkül közeledett. Vagyis eleve idejük sem volt nagyon semmire, nem, hogy még árkokat vájjanak a full fagyott talajba.
2. Az előző részben pont Sansa mondta, hogy mivel etessék a katonákat meg a sárkányokat mikor nincs semmi ellátmányuk. Szóval, stratégoszoknak, ha nincs utánpótlás mégis mivel gyújtottak volna több tüzet? Sárkányüveggel? Vagy oda kellet volna talicskázniuk pár tonna fát, meg kátrányt?
3. Deres meg nem egy erődítménynek készült hanem egy egyszerű várnak amivel védtek általában vagy 4-500 embert. A történelemben a mi végváraink sem volta mind nagyok, voltak ugyanilyen kicsik is. Át kellett volna építeniük, mert hirtelen jön pár millió élőhalott?
4. A sereg alapban több részből állt. Nem ismerték egymást nem tudták, hogy harcol a másik, naná, hogy káosz lett. Próbáljatok összerakni így egy sereget évekig tart amíg lehet majd normálisan vezetni őket. Nem véletlenül indultak el a lovasok, mert fogalmuk sem volt, hogy mi az a stratégia, mindig csak erőből támadtak és győztek.
És még lehetne is sorolni.
Szóval szerintem meg pont, hogy igencsak hasonlított az igazi csatákra mint nem.
Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.04.29. 23:38:13
Nagyon tetszett, hogy Arya győzte le az éjkirályt, remek volt a belépője, tetszett, ahogy meglebbent az éjkirály "tisztjének" (vezérkar tagjának, nem tudom a titulusát) a haja, akkor már tudtam, hogy valami le fog csapni, bár én a farkast vártam.
Tetszettek a gyorsan mozgó zombik, a tűzbefekvés, a feltámadások, és Theon öngyilkossága is jó volt. Egyedül az a fránya éjszakai jelenetek tömkelege volt számomra is zavaró, jó pár jelentet többször is vissza kellett néznem.
Mondjuk, ohgy Dany közben mi az anyját csinált ott a sárkányaival, azt nem értettem. Végigmozizta az egészet.
Sajnos tele volt a rész "mozizó" szereplőkkel, akik a színen várnak a belépőjükre, mert a forgatókönyvben még nem kaptak lapot. Nekem sokszor volt ovis előadás feelingem emiatt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 22:54:23
Sajnos az az érzésem, hogy ez sem lesz megmagyarázva, ez is a "mert ez volt a forgatókönyvben és kész" esete.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ez 100%-ban az, hogy Dicaprio felfért -e a Titanic végén az ajtóra vagy sem. A forgatókönyv szerint meghal és kész.
Az író nyilván adott útmutatást, de nem részletkérdésekben. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy az író eltervezte, hogy mi a sztori legvége. Az is lehet rég tojuk a projectre, mert ő maga is feladta, vagy majd csak a sorozatláz után pár évvel kezdi befejezni a könyveit. A film nem attól közönségbarátabb, hogy minél ostobább. A Trónok harcát többek közt azért szerettük meg, mert nem kezelt hülyegyerekként.
am az h "nagy taktika lépések" nem voltak ez szerintem nagy baj, egy esélyük volt a NK megölése és ezt tudták, a többieknek csak kitartani kellett ameddig bírnak. ekkora sereg ellen bármit bevethettek volna, úgyis veresség lett volna, még ha esetleg jól állnak is NK félperc alatt visszahozza a halottakat és mintha mi se történt volna. az elején a seregszemlén még az is látható volt h ennyi ember nem fért volna el Deresbe.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2019.04.29. 22:17:13
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
A seregvezetés az kiakasztott viszont. Eleve nem volt vezére a seregnek. Pl. a lovasságnak ki adott parancsot, hogy támadjanak? Egyáltalán a csapatrészek felállását azt ki találta ki? Ki irányított itt bármit? A szárnyak parancsnokainak két parancsa volt, az egyik a támadás, a másik a visszavonulás. Erre lehet azt mondani, hogy mindez nem fontos, mert egy rakat olyan ember nézi, akit mindez nem háborít fel, de szerintem meg kiszolgálhatták volna az értelmesebb réteget is egy értelmesebb felállással, amit az Éjkirály a túlerővel és a mágiával úgy is szétver, de legalább nem az marad meg bennünk, hogy Dzsoniék már megint ostobák voltak. A Gyűrűk urát szoktuk felhozni, hogy az butább, egyszerűbb széria, de abban én nem (nagyon) találtam hibát, mikor csatáról volt szó. A Helm szurdok csatája például tökéletes a maga módján.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 22:14:12
1. a szerzőként nem igyekeznél felügyelni minden apró mozzanatot, hogy hozzád, és a történethez illő befejezést kapjon az utolsó felvonás? nem konzultálnál, nem VÁRNÁD EL hogy minden apróbb mozaikba beavassanak előtte?
2. a stáb tagjaként, mivel egy millió dolláros üzlet a tét: nem kérdeznéd meg az eredeti alkotót iránymutatás végett?
ne nevettesd már ki magad. én sem értek ahhoz, hogy hogy működik a filmipar, de ez egy üzlet.
Nirz #16804
Amúgy érdemes 0:22-nél megállítani. Ezek szerint John (Aegon) sárkánya is túlélte a csatát.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2019.04.29. 21:32:41
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.04.29. 21:31:19
Yahoon már megy a fasság -> Bran is Evil XD
"I think there's more going on then what meets the eye. Why else was Bran warged for so long? Could it be going back in time to prevent all this bloodshed? Could he have been making a deal with The Night King? When The Night King walked up to Bran, he looked like he accepted his fate. I just feel like The Night King is Bran, The Night King was going to kill Bran to destroy himself. I mean the way The Night King just looked at Bran, it felt like he had to do it when he didn't want to. Arya ruined the plans for Bran."
A másik amit nem értettem, hogy miért küldték a lovasságot bele a semmibe? Biztos van rá magyarázat a történelemből de én nem így játszottam a Total War-ban 😄
Arya honnan repült a nyakába az Éjkirálynak? Bran kapta fel? 😊
Az Éjkirály most akkor mit is akart? Legalább mondott volna valamit, de semmit nem tudtunk meg, persze lehet csak én nem figyeltem már, de nekem nem világos most mit is akart Bran-től.
Bran mégis hol a faszba járt? Oké, elrepült a varjakkal, és? Senkinek nem segitett semmit, mondott egy kurva bölcset aztán megmentik a seggét. GJ.
Csalódás volt ez a rész.... nem az ilyen részekért volt kedvenc a sorozat.
Sajnos most már, hogy ennyire szivárog minden, csak az álhírekkel, fake szivárgásokkal lehet elfedni a lényeget.
UI: semmi személyeskedés, de Ainz csodálatos teóriái meg a tuti forrásait innentől szerintem figyelmen kívül lehet hagyni. Már aki eddig nem tette.
na most hogy kicsit pihentem rá. Gondolom azt mondom el amit az előttem lévők is... ^^
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.04.29. 19:40:50
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Mert ha tökéletesen vezetik ezt a sereget, ha mindent ésszerűen csinálnak, akkor is eljuthattak volna a végkifejletig, amiben a zomberek tönkreverik őket, mert úgy se lett volna esélyük. De akkor az lett volna bennem, hogy mindent megtettek, és hogy ez egy elkerülhetetlen vereség, mert fel kellett vállalni a csatát, és mivel minden lépésük indokolható volt, egy szavam nincs. De hát itt aztán minden volt. Eleve hogy falon kívül vették fel a harcot, hogy a lovasságukat bezavarták, hogy full vezetés nélkül maradt a sereg, mert a két vezér az sárkányra ült és lelécelt. Ebből a szempontból csak a vége tetszett, mikor már minden szétesett, és egyénileg küzdöttek az életükért.
Összességében nagy hatással volt rám az epizód, de az nem a csatajelenet miatt volt, hanem inkább annak ellenére. Vannak olyan részei, pl. mikor Jorah meg Daenerys küzdenek, meg Arya jelenetei, amiket zabáltam. Meg nem vagyok egy szereplőölő-mániákus, de 3 epizóddal a vége előtt lehetett volna sokkal nagyobb dráma, amiben legyilkolják a fél gárdát.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 17:23:41
A csatát úgy indították, hogy a könnyűlovasságot szemből, ék alakban nekivezették az ellenségnek. Közben a sárkányokat arra használták, hogy egy szép helyre repítse őket, ahonnan jó a kilátás. Onnan végig is mozizták az egészet, majd a királylány bedurcult.
Tették ezt azok, akik közt ott van a teljes világ top 10 legtöbbet megélt, legtöbbet harcolt és legeredményesebb stratégája, agya.
Nem is értem, hogy miért nem tetszett!
De ez egy Fantasy tehát mind1 😛
Eleve nincs nehézlovasság a történetben, a (dotraki az könnyű vadlovas) nem használnak számszeríjat pedig ismerik, nincs belső vár pedig a várak legfontosabb része, nincs vizes árok, nem ismerik a szurkot, olajat, és a köveket a védelemnél. A bástyák logikátlan helyen vannak, nincs elő kapu, a kapu előtti erődített terület nincs! Nincs felvonórács, az egész várat sík földre építették tehát borzalom. Ezét esett el gyorsan. Nézd meg a csókakői várat na a vár ott kezdődik,,,