19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Tikal #17358
    Na majd Bran felébred a következő részben, aztán folytatjuk a fa alól :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyébként mi lett volna, ha a sárkánnyal fogja és elhúz egyik szélre majd alacsonyan repülve megkerüli a hajókat, azok mire megfordulnak már meg is gyuladtak...
  • gsanya21
  • Palinko
    Pont olyan semmi alapja nincs mint másnak még Genry trónigényét is erősebbnek érzem, de ahogy már megbeszéltük, úgyis a jobb sereggel rendelkezőé lesz.

Még ha hozzáment volna Joffrey még talán, de hát így.....
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.06. 20:32:14
  • Montanosz
    ha azt vesszük hogy sansa északon maradt, távol a végső harcoktól akkor ő lesz a kijelölt túlélő uralkodó?
  • Palinko
    Egy Euron vs Arya fight? Na? Na? :DDD
  • Jim Morrison
  • DantesHUN
    Épp ezért utálom annyira Euron-t. Persze Joffrey, meg Ramsey is ellenszenves gonosz volt, de nem szuperemberek! Euron miért gonosz szupermen?
    Azért mert hát az bonyolultabb lett volna normális forgatókönyvet írni és normálisan kidolgozni hogy mikben ügyes mikben nem, és normális cselekményt írni.

Miindegy, a lehető leglogikátlanabb dolgokra kell számítani, és szerintem már direkt trollkodnak a írók. Mi az ami nagy hülyeség? Hm, akkor azt tesszük bele.
  • Micsu
    ha azt gondoltátok hogy majd Dany szépen bemasírozik a sárkányokkal királyvárba és flawless victory lesz akkor ti vagytok a hülyék nem a készítők :)
    persze ettől független nagyon ötlettelenül varrják el a szálakat
  • Prof William
    Ez igaz. Az Targeryrienk 3 sárkánnyal + egy pár száz fős kis sereggel érkeztek meg Westerosba és hamarosan már az egészet uralták.

A mindent eldöntő "Lángoló Mezők" vagy milyen csatában a 3 sárkány a Targ sereg minimális segítségével tönkrezúzta majd az összes Westerosi ház erejét.

Ehhez képes Danny alapból 3 sárkánnyal + 80K Dohrtakival + Makulátlanokkal + hajóhaddal érkezett egy előzetes csatározások által meggyengül, kifáradt és a tél szélén álló Westerosra. Ilyen erővel legkésőbb a 7-ik évad 4-ik részére már a Királyvárat kellene ostromolnia.

Erre egy csomó logikáltan és idióta lépés + a forgatókönyvírók által teljesen hülyévé tett Tyrion tanácsai miatt sikerült vert helyzetbe manővereznie magát...

Euron meg szerintem a Végtelen Köveket rejtegeti a zsebében, mert hogy mitől ekkora, stratégai érzékkel + teleportálós flottával felszerelt űbermájer azt nem tudom. Mint ahogy azt se hogy miféle gyorsan növő fák és klónozóközpontok lehetnek a Vas szigeteken, hogy ekkora flottákat és a rajtuk szolgáló embereket kb 3-4 részenként ki bírnak állítani.
  • DantesHUN
    Szerintem nem CGI sprórolás. Hanem ez egy olyan folyamat, hogy szándékosan gyengíteni kell a főhőst és erősíteni az ellenfelét.
    Mést nézzük mik voltak az előző évadokban?
    Jon-nak sereg kellet volna Ramsey ellen. Ott vannak a , 100 ezres seregük volt...maradtak 2 ezren. 98%-os veszteség...ó tudom a zombik meg előtte is vereséget szenvedtek, de ez nevetséges. Meg az óriás, akinek nincs fegyvere. Korábban nyilaztak most tenyérrel csapkod Naná, mert túl erős lett volna az óriás ha csak szálfát kitép valahonnan és azt pörgeti....

Utána Tyrion zseniális ötletei nyomán: a Martell sereg eltűnt. A flotta oda. A makulátlanokat kicselezték. Míg a Lannister sereg egy ütéssel tönkre zúzta a második legerősebb házat! Míg Daenerys csak a Lannister utóvédet tudta szétverni, de hiába az arany eljutott Cersei-hez.
    Plusz, ott a világ legnagyobb és teleportálni és láthatlanná válni tudó flottája Szuper Euronnal-!

Semmi ,,jóra" vagy értelmesre nem számítok, be kell látni az elmúlt évadok erre az irányba vezettek. Egyre nagyobb hülyeség lesz, egyre logikátlanabb, értelmetlen árulások, értelmetlen karakteridegen cselekedetek, Cersei majd csak egyre erősödik...pláne Euron.

Úgy nagyából erre lehet a végére számítani. Mondjuk ezt a 7, évad kezdetekor sejtettem hogy ez lesz, és nem azért mert jós vagyok, vagy olyan okos , csak lehetett látni hogy milyen irányba megy a sorozat
  • Palinko
    Igazából sárkányról gondoltuk más is, hogy majd elhullik, de az engem meglepett ahogy. Most már igazából nem spoilerezek, hogy tudod hogy meghalt meg ki öli meg, hát igazából szóhoz sem jutottak a sárkányok....

Engem zavar, hogy biztos cgi költség spórolás, de egyszer sem láttuk a sárkányokat olyan OP pozícióban mint be lett harangozva. Hogy az elődök pár sárkánnyal egész westerost elfoglalták stb. Igazából az összes sárkányos rész jó ha van egy epizód hosszúságú... Ott is legtöbbször csak elrepülnek ami meg igazából nem nagy meló CGI szempontból, tudom mert nem áll tőlem távol az ilyesmi. A közeli felvételek, már sokkal több munkát igényelnek a háborús tűzokádós látványos meg a legtöbbet, legdrágább is ezáltal.

Mikor Jamie ellen küzdött a sárkányokkal ott éreztük, hogy na igen EZ AZZZZ amire úgy vártunk, aztán jött Bronn a ballisztával és 2. lövéssel pontot tett a kis akcióra... Szóval westerosban nem is volt olyan helyzet amit a seregével simán ne oldott volna meg sárkányok nélkül... Essosban azért volt, de ott is inkább ilyen trükközésekre voltak jók a sárkányok mint üzleti alap nem azért mert mindenki szétkúrtak. Én még mindig várok a sárkányok, apropó már csak a sárkány, nagy jelenetére de lehet hogy nem fog eljönni.

Euronhoz meg... nem tudom, tényleg jó kérdés hogy ha ekkora nagy császár, hol volt eddig, de szerintem most az lesz vele kapcsolatba, hogy ezekben a rajtaütő fosztogató hadviselésben jó, mert ezt csinálta egész életében, de egy rendesen felálló sereggel ami számít rá majd nem tud mit csinálni.

• Jim Morrison
    háát. Egy része tetszett. Másik meg nem. Elég feszes tempót diktáltak már a vége felé.

Sárkányos rész teljes érdektelenség a részemről, hogy megint hogy bújt el egy flotta a sárkányok elől akik tök magasan vannak, hagyják, még amilyen jól lőttek "hideg csővel" :D A végén is, ha valamit akkor azt kinéztem volna Cerseiből, hogy csak simán megöli azt a maréknyi emberkét. Miért ne tette volna? kicsit félek a többi résztől :/
  • benőmenő
    Igen, ezt így komolyan gondolták.
    A sorozatban ketten tudtak sárkányt ölni eddig. Az emberiségre az elmúlt több ezer évben legnagyobb veszélyt jelentő szörnyeteg és egy kanos kalóz.

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.05.06. 19:10:21
  • DantesHUN
    Nem láttam még a epizódot, csak véletlenül belefutottam a neten pár spoiler-be. Ez most komoly? Tényleg komoly bazdmeg? Hahahaha! Ezen csak röhögni lehet.
    Viszont akkor még magyobb cirkusz legyen hogy logikátlan!

Aztán az egyik dolog
    kinyírták a sárkányt? Egy évaddal ezelőtt mondtam, hogy Euron majd simán kicsinálja a sárkányokat. Le lettem hurrogva nem úgy van , egy ekkora sárkányt nem lehet csak úgy majd kicsinálni blablabla...Nem-e?!

A másik Euron Nem tudom más hogy van vele, de nem unjátok rohadtul?
    ő a legjobb hadvezér, zseniális flotta parancsnok legjobb tengerész ,legjobb harcos, sárkánygyilkos, van egy óriási gigantikus varázsflottája ami teleportál dugja Cersei-t

Rohadtul túlzás. Mint egy gonosz szupermen.
  • Gerin
    Még mindig a másodszereplőket ritkítják. :P
  • M2 #17343
    Még meg is mondta: mert lovaggal még nem volt. Kipipálta.
    A nő meg szerelmes volt, azt hitte, itt a kiscsalád meg az éltekamíg...
  • Montanosz
    Lord Varys nyilván bevégzi
    most hogy áruláson töri a fejét,
    mint dany megmondta ha elárulja,mint a vörös boszorka is megmondta neki a hetedik évad elején
  • Palinko
    Jó hát azért az várható volt, hogy nem jön össze.

Brienn kifinomult úrihölgy a vademberhez képest, pedig jobban járt volna Tormundal ezerszer. Jamie nem is tudom hogy-hogy leállt vele, azért a lányok akik Sandorra ráugrottak pl sokkal helyesebbek voltak, Briennel meg Jamie már anny időt töltött előzőleg is, hogy kialakulhatott volna valami érzelem, eddig is látta Briennt vitézkedni kétlem hogy most a hullák ellen impresszívebb volt a csaj mint mikor Jamie életét mentette szóval fura volt jah, kb mintha megszánta volna azt neki is épp kapóra jött valaki hirtelen, de részéről ez ennyi volt.
  • RatBaG #17340
    hagyjuk a nyilvánvaló omfg eseményeket, számomra a rész legnagyobb csalódása:
    tormund nem kapta meg a nagy asszonyt
  • molnibalage83
    Csak gondoltam szólok. Bármilyen kicsit is spolieres kommentet azonnal törlök. Kettő ilyen már volt.
  • Kingtiger15

Hangsúlyozom, hogy szerintem, a két Lannister gyereknek nincs jogalapja vagy felhatalmazása arra, hogy kastélyokat adományozzon, az uralkodó tulajdonából, bárki is lesz az. Ezért érzem semminek az ajánlatukat.
  • Montanosz
    lehet a végén őt is megölik
  • Palinko
    De most igazából mit tehetett? Cersei adott szava vs emezek adott szava, úgy taktikázik Cersei veszít meg amúgy is átbassza valszeg, hátha Tyrion majd betartja. Sehol nem tarthatta a kezét azonnali méltányos jutalomért, ráment a dupla vagy semmire és majd meglátjuk.
  • gombabácsi
    rájöttem hogy ez az egész már csak arra megy ki hogy az írók bosszút állnak Martinon, hogy nem segített nekik befejezni :D
  • Montanosz
    amugy a vizhálózatot simán meglehetne mérgezni fertőző állat tetemekkel, minthogy a valoságban is sűrűn megtörtént nemcsak kiéheztetésre gondolhattak volna
  • Kingtiger15

Az alkut kellett volna kicsit csiszolni, mert így a nagy semmiért kímélte meg az életüket.
  • Kingtiger15
    Nem néztem a térképet, a formája alapján gondoltam.
    Csak egy tipp, hogy mire csűrik-csavarhatják a történetet:
    Korábban ment a fogadkozás, hogy nem csak megállítják, de össze is törik a kereket. Meg ők, az uralkodók és nemesek legújabb generációja nem fogja megismételni atyáik bűneit. A végére a legtöbben mégis.
    Cersei ugyan nem fogadkozott, de már megismételte Tywin sorsát: a nagy játszmában eddig eredményes, közben viszont elvesztette mindhárom gyerekét.
    Dany szemei egyre furábban villognak és már nagyon szeretne embereket égetni, hogy trónra ülhessen.
    És most lett egy Lapátra Tett Baratheonunk, második ezen a néven, ki tudja, mit hoz ki ez belőle..
  • Palinko
    Ez szerintem pont reális rész
    mert a csata után mindenki ünnepelt és részeg volt, senkinek sem tűnt volna fel, sokan nem is ismerik, ezt kihasználta és jókor jó ritmussal szambázott be.
  • Gerin
    Szürke féreg: Megmaradt a fele....Mi? Hát én egy darabot nem láttam a 3-rész végén. Nem 4000 embert. Dothraki meg az a 20 darab mit akar? Megölni még egy sárkányt ilyen hirtelen elég hülyeség volt. Látszik nem maradt pénz cgi-ra Csak 1 sárkányra
  • Palinko
    Térkép alapján jó tippnek tűnik de szerintem ez a térképeken nem szereplő valami lehet mert túl közel jártak a várhoz és onnan az említett hely nem egy köpés sztem.
  • Mirk
    Szerintem Danynek annyi a következő részben.
  • Kingtiger15
    Az nem Sárkánykő volt? mindegy, csak egy makett..
  • gombabácsi
    lényegében ebben a részben minden rossz volt.
    sőt én már itt szándékosságot is gyanítok. azaz direkt azzal a céllal gagyisítják el hogy minél nagyobb legyen a hype. pörögjenek a topikok, csámcsogjon a "net népe" :)
  • s_andras
    +1
    A szerencsétlen sárkányt az első 3 próbálkozásból szíven-, szárnyon-, majd torkonlövik, ezután Dany mérges nézésétől minden további kísérlet mellé megy. Ez a fegyver meg különben miért csak most bukkant fel a sárkányok miatt, ha amúgy mellesleg fél perc alatt rommá lehet vele lőni egy flottát? Rá volt írva a terveire hogy "SÁRKÁNYOK ELLEN!", és ezért "elfeledkeztek" róla?.. pfff...

Daenerys egyébként végleg elveszett, hibát hibára halmoz, befeszült a hatalomra, kicsit sem lehet majd sajnálni ha (amikor?) meghal. Simán mehet a levesbe.
  • gombabácsi
    haha, ez az új rész nevetséges volt. ez már halivudi gagyinak is rossz volt...
    összecsapott, átgondolatlan, teljesen rossz ritmusú, mindent aminek eddig súlya volt, lerombol...
    szánalmas...
  • Palinko
    Valami meglepi lesz igazad van
  • tigeroo
    hát nemtudom de Euron fejét elnézve a beharangozó végén Drogon szerintem páncélban lesz :D
  • Palinko
    Amúgy kinek volt még első évados flashbackje a rész alatt? :D

Gondolok itt Tyriont leüti az árbóc és hopp, megtörténik a hülyeség az alatt megint :D Bár most nem a csatát spórolták ki a leütés miatt csak Missandrei teleportációját hozták be, de akkor is fájt.
  • Palinko
    Hegyek mögül jöttek, csak akkor láthatták mikor a szorosba értek, de addigra már lőttek is. Dany a királyvára koncentrált nem várt jobbról semmit, a sárkányok meg ha látták is azok mégis csak vadállatok azoknak hajó-hajó. Szerintem ezzel különösebb gond nincs. Még az is megmagyarázható honnan volt ilyen jó időzítése a hajóknak pl a királyvár egyik tornyában volt a felderítőjük és jeleztek nekik hogy na most húzzátok fel a vitorlákat és irány be a szorosba támadni. Ez szerintem jól ki volt találva.
  • Mirk
    Amúgy abba bele lehet kötni, hogy Dany és a sárkányok miért nem vették észre a teljes ellenséges hajóhadat?
    Ha a hajóról látták őket akkor nekik is látniuk kellett volna az ellenséget. A dárdavetővel pedig már megismerkedtek egy pár évaddal ezelőtt.