19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Palinko
    Nem vettem komolyan, egyrészt ha tényleg tea lett volna nem starbuckos pohárban van valszeg, másrészt meg olvastam a cikket és ott írták, hogy humor, csak eleve nem értem a kávé is elférhetett volna a kupában úgy sem lát bele a kamera, csak előbb hűlne ki kicsivel, de csak bevállalhatna ennyi kellemetlenséget... Abban viszont igazad van, hogy nem értem mi ebben a vicc, valahogy nem esett le. (na jó időközben megvan, hát ez nagyon angol humor...) Még ha sárkányfű teaát mondanak érteném, csak azt meg angolul nem úgy hívják.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.07. 13:08:45
  • Montanosz
    látja a jövőt is, már több utalás is volt rá...példa amikor a tőrt aryanak adta amivel az éjkirályt meglehetet ölni, tulajdonképpen azért kelett volna utolso csatának az éjkirályt megölni mert igy ilyen szereplőknek mint bran ezután semmi értelme....így olyan mintha szauron legyőzése után még 3 órás film arrol szolt volna hogy a megyében kiirtják a farkasokat :-D
  • M2 #17436
    ...és aki komolyan vette a poént
  • Malakai
    Semelyik, valszeg egy próba lehetett abból ítélve, hogy úgy állnak fel, mint Joffrey esküvői ceremóniáján és a díszítés is annak tűnik, de nem végleges jelmezekben vannak.

De a lényeg, hogy ilyesmit bevinni set-re általában erősen tiltott, de gyakorlatban elég gyakran teszik a színészek és néha elmarad, hogy valaki kivigye, akkor is, ha végül bekerül kamera látószögébe.
  • M2 #17434
    Ez jó, ez nekem nagyon tetszik! El is kezdte magát mobilra építeni a srác, lehet már északra készül?
  • suba53
    Legalább van humorérzékük. Több szót nem is érdemel.

• AnuluWork #17432
    Ez melyik jelenet?
  • gsanya21
    Ezért! ;) :P :) Voltak már ilyen bakik, csak nem pattogtunk rajta ennyire.

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.07. 12:38:30
  • Malakai
    Talán ettől hiba, nem? :)
    Ja, hogy biztosra menjek: A gyógynövényteás szöveg az poén.
  • Palinko
    De valami itt nem tiszta, előttük voltak kupák meddig tartott volna átönteni
  • gsanya21
    „Az epizódban megjelenő latte hiba volt” – mondta HBO. Daenerys gyógynövényteát rendelt.”
  • lonvard
    :-D
  • gsanya21
  • molnibalage83
    ?????

Bran nem látja sem a jelent, sem a jövőt. Állatokban tudna csak wargolni.
  • Palinko
    Ki van a cerka Bran-el rendesen nem is csoda hogy egyre szimpatikusabbak lettek azok a elvont teóriák, hogy igazából ő az erdő gyermekei bosszúja és ő keveri fel a szart miközben az éjkirály csak meg akarta állítani, hogy ne történjen ugyanaz Bran-el mint vele :D
  • gombabácsi
    az is érdekes, hogy ahogy a sárkány, úgy bran is simán láthatna mindent a levegőből. nem csak az ellenséges hajóhadat, hanem mindent amit cerseiék csinálnak.
    persze az valószínű, hogy bran valami okból nem igazán vesz már részt a "való világ" eseményeiben, csak hát ügye valamennyire azért ezt ki kéne fejteni, hogy miért. valszeg ez is le lesz szarva az írók részéről, ahogy a night king vonal is...
  • molnibalage83
    Miért? Annak, aki el akarja olvasni a könyveket és nem akarja tudni a difit, annak igenis aktuális.
  • Ainz
    "A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
    legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni."

Szerintem ez nem azt mondja, hogy nem lehet itt könyves spoiler, sőt ez már egyáltalán nem aktuális, de javítsatok ki ha tévedek.
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.05.07. 11:14:03
  • Palinko
    Így is jó, aki meg nem tudja megnézni csak hétvégén kerüli pár napig a topicot és kész.
  • molnibalage83
    Amennyiben a közösség megszavazza, akkor a banner alatti részt megváltoztatom úgy, hogy mondjuk akkor kedd este X óráig. Így két teljes este után mehetne a spoiler tag nélkül.
  • Kmarha
    Ha már spoiler téma, azért jelezném, hogy a könyv spoilernek nem itt a helye. Főleg nem spoiler tag nélkül!
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.05.07. 10:51:20
  • DantszEE
    Nézz utána a színésznőnek. Már több életveszélyes műtéten esett át, eléggé beteges szegényke. Koránt sem biztos, hogy sokáig fog élni.
  • suba53
    Szerintem a helyzet egyértelmű. A szabály úgy szól, hogy a magyar HBO-n történt vetítés, és nem úgy hogy a szinkronizált változat vetítése.
    Vagyis ha a magyar HBO-n feliratosan megy az amerikai premier másnapján, akkor senki nem szeg szabályt, ha azután elkezdi kibeszélni.

Vagy ha a moderátoroknak más a véleménye, akkor tessenek pontosabban megfogalmazni a szabályt, és azt közzé tenni.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.07. 10:48:36
  • Palinko
    Életre keltette aztán nem is csinált vele semmit pedig utána volt még 2 könyv talán? Szóval ennyit Martinról :D Nem csodálom hogy nem hozták be a sorozatba lehet mondta hogy még baromira fogalma nincs mi lesz azzal de jó ötletnek tűnt :D

A spoiler témában szerintem is a magyart nem kéne megvárni, mert több hetet csúszik, talán 1 hét spoiler elég lenne, mert 1 hét alatt már van egy hétvége is stb aki már akarja az szorít neki időt és megnézi. Akinek meg nem olyan sürgős úgy se jár ide kibeszélni. Mivel magyar felirat is elkészül hétfő reggelre igazán nem érzem érvnek azok miatt várni heteket akik szinkronosan akarják, mert ha nem ért angolul olvasni csak tud, túl nagy a kényelem. Szerintem amúgy ez a szabály azért volt így mert régen nem csúszott ennyit a szinkronos rész.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.07. 10:48:39
  • molnibalage83
    Nem az én szabályaim, nem én írtam a bannert. Igazság szerint úgy tettek meg HG-nak, hogy volt róla anno beszélgetés, hogy ki legyen. Mire hazaértem észrevettem, hogy megtettek HG-nek. Pislogtam is nagyon. Gyorsabban lettem, HG, mint ahogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Danny sárkánytalan
  • lonvard
    Nem tudom. Nem aznap? Szerintem 1 napig oké a spoiler egy ilyen aktív kibeszélős topikban. Hogy megvárjuk, hogy a hardcore csapat megnézze. Nem akarom felrúgni a szabályaidat, csak szerintem ennél tovább nem nagyon van értelme, estig mindenki megnézi aki ide jön, mert azért jön ide, mert véleménye van az aktuális részről. Vagy nem tudom, hogy ettől a topiktól mit vár az, aki megnyitja. Ha a szinkronost pár nappal később adják le és azt kivárja, akkor ne legyenek illúziói, hogy itt közben már lezajlott a kibeszélősdi.

• Montanosz
    a gonosszrol meg csak annyit hogy miután stabilizálódott a politikai helyzet, chilében meg spanyolországban is példa fellendült a gazdaság, és viszonylagos jólét...szal lehet cersei alatt is felpuhult volna ha kicsit lecsillapszik pár év alatt
  • Isthy
    Amikor elkezdődött a 8. évad, akkor azt írták, hogy május 12-től várható a magyar szinkron.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2019.05.07. 09:46:17
  • M2 #17410
    Én simán meghagynám Cerseinek a trónt, mert kettejüknek több esze van, mint az összesnek Északon együttvéve.
    A Night Kinggel se vacakoltak volna egy egész résznyit, már az elején lelőtték volna nyílpuskával. :-)
  • s_andras
    Tudtam hogy valahonnan nagyon ismerős volt!!
    Pont ugyanígy a képernyő széle mögött bújt el és onnan támadta meg Supermant Nuclear Man 1987-ben :
    https://www.youtube.com/watch?v=vvd3Qn9FRPw&feature=youtu.be&t=168
  • AnuluWork #17408
    Bonyolult CGI. :)
  • AnuluWork #17407
    "Eurofighter"? :)
  • AnuluWork #17406
    Azért amikor a könyvben Rob anyját, Catelynt "életre keltette" Martin, akkor elkezdődött egy érdekes szál a baromságokkal, de ezt a filmben nem hozták be.
  • M2 #17405
    "Ha mondjuk rálőnek a sárkányra az összes hajóból, csinálnak egy dárdaesőt, és abból eltalálja három, az megint más."

Közelit mutattak, mikor a dárdák eltalálták a sárkányt, ráadásul amelyik a nyakába ment, az mintha a másiknak lett volna szánva. Simán lehetett egy dárdaeső, sőt mint később is, valószínűleg mind egyszerre lőttek.

A nyaklövésnél csak én hallottam úgy a hangeffektet, mint mikor szívószállal az üdítő végét szívják ki? Nagyon béna volt! Vagy easter egg, kapcsolódva a kávéspohárhoz?
  • AnuluWork #17404
    Egyébként, miért ne maradhatna Cerseié a vastrón? :) Hol van az megírva, hogy mindig a jó győz? :D
  • AnuluWork #17403
    A következő részben ő lesz az első aki sárkány által elhullik flottástul, mindenestül.

Ne felejtsétek el: több ezer éve nem láttak sárkányt, és a technika, még ha nem is ipari forradalmi méretekben, de javult, és lehet, hogy ami anno 100 lövés volt, az most már egy. Mit tudom én, radar irányítású Euron agya és a katapultok? Lassan tiszta Navarone ágyúit csinálnak a katapultokból. Ja, és nem Euron ölte meg a sárkányt. Szerintem ő lőtt először, az volt a szívlövés, aztán a szárny egy másik katapult, majd a fej egy harmadik, vagy sokadik. Ilyen gyorsan újratölteni szerintem ugyanis nem lehet.
  • Kmarha
    Én megvettem, jöhet :)
  • QuippeR
    nagy, piros betűkkel ki van írva a fejlécben, hogy meddig.
  • molnibalage83
    Mikor adják le magyarul? Nekem ez most nem egészen világos.
  • lonvard
    De most hány napig menjen a spoiler? Tegnapi nap az oké, de így nem lehet beszélgetni egyszerűen.