Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

__Jacek__
Fostenger? kb ez jellemzi legjobban ezt a látványvilágot.. köszi hogy én ülök fordítva a lovon eddig minden kritikában olvastam hogy a faszért volt ilyen, de neked gratulálok mert egyedül a földön te be tudtad állítani(mért kellene állítani? 😄DDDD )
De elengedem a témát mert látom fekete öves vagy....
molnibalage83
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem, még az is sikerült elbaszni, hogy sikít és nem hangtalanul tolta.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

már el lett magyarázva nem egyszer és mutatva is a sorozatban hogy az NK mit akar... mi a fenéért akarnak az emberek mindig többet belelátni ebbe a karakterbe mint aminek eredetileg készült... sose fogom megérteni.

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

Itt is volt döbbenet: mikor lenézve látta, hogy a másik kézbe esik a tőr. Szerintem ez a rész úgy volt jó, ahogy megcsinálták. Még Arya hirtelen berepülését is segíthette a boszorkány az én olvasatomban.
Shiwo

azért Thanosnak megvoltak a maga vágyai, érzelmei, egy "élőlény" volt, az Éjkirály meg inkább egy érzelmek nélküli pszichopata benyomását keltette..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

molnibalage83
És ez miben mérce? Mi lett volna kreatív? Egy okosabb csapda?

Én mindvégig gyanítottam, hogy A fogja legyakni, csak azt hittem, hogy kiderül, hogy akár holtnak is képes álcázni magát.

Vagy az mennyire lett volna muris, hogy egy fel nem támasztott hulla alá elbújik és aztán lábon szúrja a kék boss-t?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Most akkor döntsd már el, hogy sötét vagy pixeles volt?

__Jacek__
Érdekes módon nekem sem kell állítani semminél. Nem PC néztem hanem asztali lejátszó+75-ös TV 😄 De érdekes módon a filmek/sorozatok nem úgy néznek ki rajta mintha alámondásos VHS-ről nézném az Excaliburt 81-ből....
Kongy
Ebben van valami, a Bosszúállókban meg tudták oldani az epic kivégzését a főgonosznak.Jó, tudom, hülye hasonlat.
Ott tényleg látszott az arcán a döbbenet, aztán elporladt, itt meg csak nyekk volt - nincs.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

molnibalage83
Ja, akkor rosszul értelmeztem azt, hogy a magyar szinkronos rész most 6 hetes késésben lesz és addig spoiler. Akkor viszont semmi.

Annyiban talán ,,jó" volt ez így.-mégha buta is megvalósítás-, hogy legalább vége az zombis mizériának. És végre emberek harcolnak emberek ellen.

Viszont, olyan érzésem van, ez megint egy olyan olcsó húzás : a hősök egyre előnytelenebb helyzetbe kerülnek, míg a gonosz megint jobb helyzetbe került. Mert hát akárhogy is, most is csak Cersei-nek jó.Ezért kellet volna Királyvárat kapásból lerohanni a hetedik évad első részében és annyi.
Viccen kívül. Ennél még a Sötétség serege című félkomoly opuszban is jobb, meg főleg értelmesebb csatajelenetek voltak. Minél többet gondolok rá, annál jobban dühít.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Pluskast
Már leadták az aktuális részt. Vagy változtak a szabályok?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

molnibalage83
Skacok. Spoiler tag..

AnuluWork
Képzeld el úgy az egészet a lovasság kapcsán, mint amikor a War Horseban rohamoznak a britek, levágják a német gyalogságot aztán nem számítanak arra, hogy a németek a nyílt mezőn lévő gyalogságukat az erdőből tucatnyi géppuskával védik.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Ez innen már szappanopera.

Engem az zavart hogy
A Night King halála minden volt csak katartikus nem. Ayra hasba bökte majd úgy halt meg mint egy N+1 -ik White Walker. Megjegült egy másodperc alatt majd kampó. Azért a főnöktől legalább egy epikusabb megjegülést várna az ember. Lehetett volna pár másodperc is mutatni a NK döbbent arcát + aztán egy kicsit mutatni a széthullását úgy 30 másodpercben, hogy had érezzük legalább hogy "na most végre megkaptad" erre meg csak így lezavarták. Ha valaki hosszabban pislogot, akár le is maradhatott az egészről. Szóval végső leszámoláshoz képest nagyon trógerül volt megcsinálva.
cylonflatus
Westeros világa Westworldben kel életre. Külön tetszik, ahogy a két főcímzenét összehozták. Nem szimplán csak annyi, hogy a GoT főcímzenéje egy az egyben el van játszva, és csak jól meg van effektezve, hanem rendesen átírták a témát. Szép munka.

Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.04.30. 14:02:43

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Mephike
OKs, ezt még nem láttam, de nagyon tetszett 😊

cylonflatus
Szerintem nem Aryára gondolt, hanem a kis Lyanna Mormontra... olvasd el még egyszer mit írt, kit ölt meg.
Mondjuk úgy sem értem mi a baja vele, a szemébe tolta az obszidiánt. Az lett volna hihetetlen, ha erőből lekardozza, vagy mit tudom én. Semmi baj nincs azzal a jelenettel.

Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.04.30. 13:59:03

Kongy
Jah, majdnem stimmel, azt leszámítva, hogy Arya nem 11 éves, és nem kislány, hanem egy mestergyilkos. De jah.

Amennyi baromságot itt összehordotok öröm olvasni 😄 😄
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.04.30. 13:51:57

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Palinko
Olyan nagy lehetőségek meg távlatok már nincsenek, kb le van osztva ki kivel lesz, de érdekel, hogy hátbaszúrás vajon történik-e még, mert elvileg nem látom kinek lenne érdeke most, gyakorlatban meg lehet valaki gondol egyet.
blackfire001
Köztudtad? Az csak legenda volt.. Még azt se hitték el hogy létezhetnek sárkányok. Szerintem az is meglepő az embereknek hogy léteznek ilyen lények, az hogy Jon lovagol az egyiken az már nem olyan nagy meglepetés. Örülünk neki, de na, gondolják hogy biztos Danny intézte el. 😄
Dothraki sereg nagyot ment, de hát ja..... Ezért nem érte meg bejárni a világot. Talán pár azért maradt..

Most lehet majd szövetkezni meg sereget toborozni újra... - a következő részek szerintem erről szólnak.
Caliph
sztem ez nem olyan hogy csak a németeknek lehet németjuhászuk,ha szerzel egy tojit,kikelteted és etetet akkor sztem téged fog szeretni.. csak gondolom a targaryen ház monopolizálta a sárkánytartást,egymás között szaporítva,ezért is korcsosultak el. bár voltak vadon élő sárik is,nyilván volt pár próbálkozó de azért az nem egy életbiztosítás,hogy vadon élő saritól tojást lopj
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.04.30. 13:32:58

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Nem az van a köztudatban, hogy csak Targaryenek lovagolhatnak sárkányon?
cylonflatus
Miért kellene furcsállniuk? Daenerys és Jon együtt vannak már egy ideje, amit nem is titkolnak, abszolút nyíltan kezelik, mindenki tudja, hogy ők egy pár. Jon nem egy teljesen idegen, random sárkányra mászott föl és lovagolta meg, ő Dany sárkányán lovagol. Az asszony fölengedte a fiúját a sárkányra. 😊 Én legalábbis biztos erre gondolnék, és eszembe sem jutna, hogy esetleg azért, mert ő is Targaryen.

Palinko
Szerintem most el voltak foglalva mással, de a következő nyugodtabb epizódban tényleg megkérdezhetné valaki hogy mi van 😄
Nekem már csak az a kérdésem, hogy miért nem furcsállja egyik szereplő sem, hogy Jon tud sárkányon lovagolni?
Egy egész jó magyarázat a 7-ik és a 8-ik évadban elharapódzó "teleportálás" problémájára.

Shiwo

lovasrohamra lehet nem ez volt a legjobb taktika, de abban a sötétben azt se tudták, hol az ellenség eleje - vége - széle, úgy meg nehéz oldalba kapni őket..

plusz ha meg már harcba bocsátkoztak a gyalogsággal, úgy elég necces belerohamozni a sötétben ..

igazából bárhonnan próbálkoznak, bedarálják őket..

"tisztességes pajzsfal"-nak meg ott voltak a Makulátlanok.. láttuk, hogy mennyire "hatásos" az elsöprő tömeg ellen..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Igen, jogos, de a divine intervention-re volt már azért példa azelőtt is. Amit nem bánok, ha jól van megírva.

Palinko
Na ez így leírva tényleg vicces és tényleg így van, de másrészről meg az is igaz, hogy van még 3 rész és kellenek a szereplők... Mondjuk igaz hogy 2 szereplőrős is szólhat a sorozat és Cersei már tuti életbe maradt, a vas szigeteken is életben maradnak, szóval már nem is kellett volna olyan sok ismert szereplőt kihozni Deresről, Jamiet, meg Tyriont párban kell kihozni hogy ne legyen egyértelmű ki öli meg Cerseit, Danyt is nagyjából ki kell mert összetartja a szövetséget bár szerintem Jon mögé is beálltak volna, szóval egyikük akár el is eshetett volna. Sandor kell a Hegy miatt, nagyjából a többiekre nem lett volna nagy szükség, persze ez alakulhat még máshogy és majd ők is kapnak fontos mozzanatot.
molnibalage83
Nem mindenki.

Illetve
Walder Frey több fontos szereplővel végzett mint az Éj Király és mások együttvéve xddd ez volt az előrevetitett világvége 8 évadja rémisztgettek vele , ha jobban belegondolunk Cerceinek van igaza illetve akik leszarták ezt a "veszélyt" 1 epizódot érdemelt az egész és nem értek el semmit a mások , jah Jorah meghalt , vörös papnő öngyilkos lett, a 11 éves kisjány megölte a zombi óriást. meg 99% a névtelen szereplőknek befelefzett, viszont a dagadék visitozó Sam karcolás nélkül túlélte... A kedvencem mikor sokszor mutatták szereplőket körülvéve zombikkal aztán másik jelenetben már alig 1-2 , különösen feltünő volt ez Jon esetében mikor próbálta Éjkirályt lerohanni és az feltámasztott vagy 100 zombit teljesen körülvéve Jon-t SEBAJ KÖVI jelenet Jon már nincs is körülvéve zombik eltüntek teljsen fasza
vége lett már jon respawnál 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Igen, ennek lett vége.

Aztán persze lehet, hogy húznak valami merészet, és még nagyon meglepődünk. Ellenben vészesen fogy a játékidő.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.04.30. 12:05:37

nagy dramaturgia hogy 8 évadon keresztül az éjkirálytól kellett tartni most meg a nyakába ugranak és meghal 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Palinko
Pedig pont ettől lett népszerű a sorozat, hogy nem akart megfelelni senkinek mégis mindenki imádta.
Szóval. Én nem vagyok benne a lore-ban. Viszont nálam az a benyomás véglegesedett ezzel a 3. epizóddal kapcsolatban, hogy a fókuszcsoportok kiszolgálása legyőzte a történetmesélést. Ami pár éve eredeti volt, merész, tökös, az kommersszé vált. Viszont akkora a széria körül a hype, hogy az már csak a tehetetlenségi erejénél fogva is ki fog tartani az évad végéig, különben úgy járna, mint a Kipke utáni Supernatural. Van, de minek?

Ja, és így kiírni a legérdekesebb karaktert a sorozatból. Kriminális.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.04.30. 11:45:21

Palinko
Mi volt azzal a gond? Én emlékszem még mikor a 2. évadnál már kis részeket kezdtek nem a könyv szerint csinálni és felhördült mindenki. Utólag szerintem sem hiba mert nem lett volna idő annyi szereplőre már, de azért most is sokan vannak azon a véleményen hogy érezhető a sorozaton hogy nincs már mögötte könyv és a forgatókönyv olyan amilyen
molnibalage83
Upsz, tényleg. Az Palinko volt.

Remélem az a poén benne lesz a következő részben, ahogy az a pár dothraki eszelősen elfut Cersei mellett, a legdélibb csücsökig meg se állva. :-)
Pluskast
1. És? Danerys sárkányai nagyon jól elvoltak John nélkül is a sorozat előző részeiben.
2. Ebben van ráció.
3. Én nem írtam semmi olyat, hogy a "2. évadban láttuk".

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Egyébként én először azt hittem, hogy valamiféle elővédnek használják a lovasokat, ami akár még ésszerű is lehetett volna. Ilyen logikai alapon csak azzal számították el magukat, hogy az élőholtak durva rohammal támadnak, ezért nem tudtak kibontakozni. A dothraki harmodor vélhetően az újabb és újabb rohamra és folyamatos kibontakozásra épül. Itt az utóbbi mozzanat vallott kudarcot.
Palinko
Hagyján, hogy a lemezvértezetet átszúrják késsel, tegyük fel Arya valami nagy erőt kapott erre a mozdulatra és a kés sem volt végtelenül vastag, bár a tű jobban megfelelt volna a feladatnak de az nem valíriai acél. Na de ha jobban megnézed Theont mikor megöli az éjkirály eltöri a lándzsát és nem a fém felével szúrja át, hanem simán a fát átnyomja szerencsétlenen 😄 Na ahhoz mekkora erő kéne, mert oké hogy erős és eltöri a lándzsát, de valami hangsebesség feletti lendülettel kéne belevágja hogy átmenjen a lemezvérten és ráadásul mindkét oldalon 😄
Persze ebben teljesen igazad van, nem is értem, tényleg mehetett volna a roham oldalról, ez nem csökkentette volna a hollywoodi hatást. Bár a lovasrohamból a Gladiátorban se láttunk sokat, legfeljebb tudta a néző, hogy az a pár megjelenített lovas tényleg hátulról érkezik. De a hagyományos lándzsával menetelő legionáriusok, a vékony vonalak, az 1 vs 1 küzdelemmé, birkózássá fajuló közelharc, a modern kori tüzérséggel vetekedő intenzitása a tüzes nyilvbesszőknek, katapultoknak, azért erősen kritizálható, főleg hogy egy történelmi hátterű filmről volt szó. Itt legalább mélységben álltak fel a katonák, valamiféle vonalban küzdöttek. Nem mondom, hogy jó volt ez a csata, csak azt, hogy általában a többi alkotás se sokkal jobb, ez meg ráadásul fantasy.
Én hoztam fel a Gladiátort, mert ott úgy volt használva a lovasság, ahogy kell. Gyors mozgással a szárnyakon oldalról, hátulról kerülve.
Soha az életben nem rohantak neki lovakkal zárt ellenséges falnak, bármennyire is szereti ezt Hollywood mutogatni a látvány miatt.
molnibalage83
1. Ő lovagolta az egyik sárkányt. Ha ez neked semmi...

2. Ő hozta fel eleve Danny-t seregével ás sárkányaival. Ha ez neked semmi....

Már a "2. évadban láttuk" kommentednél fogtam padlót.

molnibalage83
Hozzá se kellett nyúlni a gépemhez. Csak a többségnek lövése nincs róla, hogy egyes videólejátszók többféle módon tudnak renderelni és ezek között állítva tök más a képminőség a kontrasztot és egyebeket nézve. Én belőttem arra, ami nekem a legjobb. Hónapok óta nem kellett rajta állítani. Ennyi.

Nem nagyon értek egyet azokkal, akik a hadvezéri teendők szempontjából kifogásolják a csatát. Az ókori, középkori harcászat taktikai elemei mind alapvetően a morál megtörésén alapulnak. Az élőholtaknál ugye ez nem működik, így szerintem alapvetően rendben volt a koncepció, hogy egyszerűen csak zárt alakzatban megpróbálták feltartóztatni őket.

Hogy miért nem a várfal vagy legalább egy sánc, szekérvár stb. mögött, egy tisztességes pajzsfalban harcoltak, nos ez tényleg jogos kritika. Meg a nomád lovasroham valóban mehetett volna hátulról, oldalról stb.

Illetve engem mindig zavar, hogy a filmiparban egyszerűen nem tudják megérteni, hogy egy tisztességes lemezvértezet nem lehet egyszerűen átvágni, átszúrni stb. A tyúklépésben masírozó, bőrvértes "hoplitaszerűségek" meg kifejezetten nevetségesek.

Összességében nem volt ez rossz, jellemzően a filmipar többi próbálkozása se jobb. Valaki felhozta a Galdiátor nyitó jelenét, amely a készülődésnél, a mustránál tényleg király, de maga a küzdelem, a csata szerintem ehhez képest is bénább.
Utoljára szerkesztette: LAnders, 2019.04.30. 10:44:00