19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
DantesHUN #17598 Eredeti forgatókönyv? Honnan tudod ,hogy az eredeti volt? Erre semmilyen bizonyíték nem volt, nehogy azt gondold már, hogy kikerült a forgatókönyv, majd totál átírták az egészet, pár nap alatt, majd leforgatták...ne legyél már hülye!
Ami kikerült kamu forgatókönyv, amúgy nagyobb hülyeség volt mint a megvalósult 8. évad. Dany belehal a szülésbe és utána megdoálják szarral? Arya vissza megy arcnélkülinek? Sansa és Grendy egy pár? Ne viccelj -
NonameMan #17597 Az eredeti forgatókönyv is hasonló volt, de ugye az kiszivárgott és újat írtak helyette. -
Kingtiger15 #17596 Már nem emlékszem, hogy pontosan mennyi részletet közölt vele Jaime a medencében, lehet, hogy nem mondta, hogy az egész város futótűzön ücsörög, de azt meg kellett értenie, hogy a város valamiért nagyon könnyen lángba borítható.
Tyrion viszont látta is saját szemével is, Varysnak meg sejtelme se lenne róla? -
#17595 Erről miért is tudna Brienne....????
Egyébként a vicc az, hogy én ezt várom végnek. Mindenki megmurdel aki ottan van és csá. -
Kingtiger15 #17594 Figyelemreméltó, hogy a csudatanácsadók évadok óta oltogatják Danyt, hogy nem kéne felégetni Királyvárat, végtére is ők a jó fiúk, meg minden. Senkinek sem jut eszébe, hogy talán nem is tanácsos, mert futótűzzel van aláaknázva az egész, egy jó lövéssel saját magát is lerobbanthatja az égről, sárkányostul. Még Brienne is tud erről. -
M2 #17593 Következő részben Bronn:
- Nem tudtam feldolgozni a sárkányt! Van két hatalmas füstölt combunk, háromezer láb kolbászunk, de a rohadt hosszú nyaka még mindig itt van! -
#17592 Miután megkoronázták a vízparton üvöltve közölte, hogy építenek egy 1000 hajós flottát és whoa...
Aztán lett egy rakás hajó. Nem is értette senki, hogy ez a fantasztikus ötlete miért nem volt meg elődjének... -
bega82 #17591 Amúgy nem az volt, hogy Euronnak már volt egy óriási flottája? Tehát ezeket nem most építették pikk-pakk. Vagy lehet az a Victarion volt.... (Kicsit nálam még bekavarnak a könyves dolgok időnként ) -
bega82 #17590 Ehhez a képhez azonnal odavizionáltam a kis szövegbuborékot Euron fejéhez, hogy: "Hold my beer" -
Prof William #17589 Mi a fene máris kiszivárgott pár kép a következő részből? :) -
gombabácsi #17588 szegény lanisterek, a marha sok pénzükből is csak egy hadsereget tudtak fenntartani, ráadásul vasbank kölcsön is kellett folyton nekik.
euron meg gyorsan legyártott több ezer hadihajót, és talált hozzá több tízezer embernyi legénységet is :D -
NonameMan #17587 Való igaz Euron képességeit nem szabad alábecsülni, ő a második karakter a sorozatban aki semlegesített egy sárkányt, ami eddig csak az éjkirálynak sikerült. Ebből látszik, hogy Euron legalább akkora király mint az éjkirály, sőt jobb mert ő nem zombikat gyárt hanem fákat teremt. Egy zombiból nem lehet sok mindent kihozni, de fából ácsolható lopakodó képességgel megáldott teleportációs vitorlás flotta, nagy rombolóerejű óriás nyílvető, de még hőkövető nyíllövedék is.
Az igazán király az lenne, ha Qyburn feltalálná a hőlégbalmot is és Euron upgradelné vele a flottáját, gondoljunk csak bele közvetlen légiharc a sárkányokkal, olyan még nem volt a világtörténelemben. -
Prof William #17586 Vagy gyújtóbomba helyett futótűzzel töltött köcsögöket. Annak is kb mindegy hova esik, amíg várfalon belül robban fel.
Ja és ha már sárkányok és nyílvetők...
-
Kingtiger15 #17585 Más filmekben a lelkesítő beszédtől a gyáva falusiakból veterán harcosok lesznek és lesz egy titkos fegyverraktáruk is.
Euron beszédétől lettek fák is, tőle ez a minimum. -
Micsu #17584 nem ugyanabból a szögből semmi értelme enne az összevágott képnek de sebaj
-
NonameMan #17583 Jajj de buta vagyok, azt hittem a flottát még a vas szigeteki hatalmas erdőségek fáiból ácsolták gyorsház technológiával, de való igaz ekkora flottához kellett import fa is. Nyilván az első néhány teleport vitorlás horda a fát mindenfelől a Vas szigeteki hajógyárakba, miután kifogytak a hazai alapanyagból. -
#17582 Dehogy is. Hát abból épült Euron óriásflottája.
-
NonameMan #17581 Á csak kivágták a fákat mert kellett az alapanyag a rengeteg nyílvetőhöz, a hegyeket meg elhordatták az útból a kubikusokkal, hogy ne zavarják a légvédelmet a tiszta kilátásban. -
Kingtiger15 #17580 Első évadban Ned érkezésekor egy híd vezetett a kapuhoz és nem voltak tornyok. -
#17579 a boszorkány Maggy próféciája nemcsak azt jósolja meg, hogy Cersei-ből királyné lesz és mindhárom gyermeke meghal, hanem azt is, hogy testvére fog végezni vele.
Akkor Jaime vajon megteszie?
ja és ha a szémszeríjak pozicioját nézitek, látható hogy deni seregére nem tudnak vele lőni (ha csak a lövész nem tud levitálni vagy nem óriás) , kizárolag felfele tudtak vele lőni mivel ha farvége lefele áll akkor éri el egy ember
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.08. 13:06:21 -
#17578 A második mondatot tehetted volna spoilerbe.
-
gsanya21 #17577 Ez van, ha nem Dubrovnikban, hanem az írországi Titanic filmstúdió díszletében forgatnak. ;) Azt tudjuk, hogy ez a Királyvári díszlet felgyújtásra került a forgatás során. -
Kingtiger15 #17576 Értem. Jó közel a ballisztához, mert nem mindegy a tűzgyorsaság. Amennyiben jobb oldalon a kép szélén túl akad valami lépcső, vagy akármi az emelvényre. -
#17575 Éppen össze akartam vágni, erre kiderült, hogy más már megcsinálta.
Még ezzel sem stimmel.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.08. 12:49:00 -
#17574 ballistalövedéknek tippelném :D
amúgy egy ilyen dögöt sem lehet egyszerű felhúzni,gondolom két ember perceket tekeri mire kifeszül a húr :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.08. 12:46:34 -
Kingtiger15 #17573 Az az öt darab izé mi lehet? -
#17572 Na ez így képen durva, ha kb kiesne a ballisztából a lövedék, valakit fejbetalálna az is biztos :D Vicces lett volna ha hátul a bokrok mögött bújnak el és kukucska :D -
#17571 amugy lehetne olyan magasra repülni (tud a felhők fölé is) ahol a számszeríjak nem találják el és gyújtóbombákat dobálni és kész is
amugy elfelejtettem közben odaírni,a kép arról szól hogy nem is a számszeríjak melett tárolják a nyilakat hanem alatta egy emelettel, ez is hülyeség :-D
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.08. 12:41:11 -
DantesHUN #17570 Dehogy. Euron infravörösben is lát. Nem tudtad? -
#17569 az a fa palló de szépen égne egy éjszakai sárkánysuhanás során :D -
#17568 -
#17567 Hogy korábbi részben mintha még ős is köcsögösködött volna vele, nem csak a fater. Aztán nagy hirtelen vajszívű hős lett belőle. -
bega82 #17566 Jaaa, hogy Sam volt az idősebb... OK, leesett. -
bega82 #17565 ? Ebből hol derül ki, hogy nincs fogalmuk a karakterekről? -
#17564 Végig mindenhol nagyrészt örökletesen működött, tehát az utódnak nem sokat kellett tennie érte, nem kellett szeretnie, egyszerűen felkészítették, erre nevelték. A pszichopaták sem szeretik a hatalmat, azok azt sem tudják mi az hogy szeretet. Hatalom és szeretet nem is lehet egymással semmilyen viszonyban, az egy rossz szókapcsolat hogy "hatalomszeretet", helyesebb a "hatalomvágy", azt is inkább úgy kéne mondani hogy a hatalom utáni sóvárgás. -
#17563 Nem tudom, hogy szeretett-e, de V. Károly egy világbirodalom éléről lemondott és elment kolostorba... -
DantesHUN #17562 Tényleg. Nem tudod véletlenül mi is lesz a vége? Annyira tökéletesen be jött a jóslatod legutóbb is. A sok hülye nem hitte el mi? Hogy mi lesz az ostrom során nem úgy mint te aki biztosra tudta. -
DantesHUN #17561 A nem akarás azt garantálja hogy valaki soha nem is lesz jó vezető. Mondj már egy olyan sikeres uralkodót, vagy hadvezért, aki nem szeretett uralkodni, de nagyon jól ment neki. Egy ilyen se volt soha. -
#17560 Olyan okosak az írók, hogy fogalmuk sincs a karakterekről. XD
-
M2 #17559 Mindenki ezzel jön, hogy miért nem látta Daenerys a sárkányról a hajókat. Hát szerintem egy ilyen sárkányon utazva nagyjából a horizont látszódhat, az is csak a tüskék között. Lefelé semmi, mert ott ugye a bazi nagy sárkány bazi nagy teste van.
A Skorpió meg egy új, direkt sárkányokra kifejlesztett fegyver a történetben, kábé mint Hitlerék 88-asa, amit légvédelemre szántak, de hamar rájöttek, hogy földi járművek ellen is tökéletes. Szerintem nagyon adta magát, hogy hajók ellen fordították és mint új fegyver, nem is volt még a másik oldalon ellenszere.