19500

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Nem értem a kérdést. Volt már egy pác sec-es jelenete, a AK vezére. -
Az a lovon az ki az? :D -
gsanya21 #17641 -
gsanya21 #17640
-
Kingtiger15 #17639 Így valóban sokkal kerekebb a történet, akkor ez is csak szarul lett adaptálva.
Persze ez szubjektív, tőlem még az is idegen, hogy elmenni messzire, harcolni, meghalni, mert meghalt egy nagyon népszerű figura, de el tudom fogadni, hogy ebben a világban a dorne-iak megtennék. De azért, mert egy arrogáns tyúknak oda az ágyasa, az totál nonszensz.
-
DantesHUN #17638 Lehetett volna mondjuk egy olyan történetet is írni, hogy a két sereg csatázik, mind két oldalon sok a veszteség, egyik oldalon sárkányok másikon hadigépek és a zsoldos sereg.
Eközben hogy hasznuk legyen, Varys és Tyrion szövetségeseket keres, nemesi házakat győzköd, a diplomácia úgyis jobban megy nekik, Cersei pedig erővel fenyegetéssel, és pénzzel akarna maga mellé szövetségeseket szerezni. A végén pedig nagy csata, győz aki több szövetségest szerzett...persze sok főbb szereplő elhullik...helyette Szuper Euron van. -
DantesHUN #17637 Csakhogy a sorozatban így teljesen felesleges lett a Martell szál. Lehet a könyvben is az lesz persze végül...márha valaha is befejezi. -
Oberyn Martell nem csak iszonyatosan népszerű volt Dorne-ban, de széles körben népszerűbb a trónon ülő testvérénél. A halálakor rendesen fölbolydult az egész ország, amikor pedig Doran Martell becsukatja a Homokkígyókat attól tartva, hogy valami meggondolatlan lépésre szánják el magukat, a fölkelés határát súrolja a hangulat. Azonban amit a Homokkígyók sem tudnak az az, hogy Doran nem az a tesze-tosza ember, aki túlóvatoskodva a dolgokat nem tesz semmit, valójában régóta tervezi a Lannisterek elleni harcot, és a bosszút Lyannáért, csak mindent nagyon szigorú titokban kezel. Doran Martell a könyvben egyébként nem is hal meg, küldetést ad a Homokkígyóknak, az egyiket a kistanácsba ülteti kémkedni, a másikat Pycell mellé, szintén kémkedni. Egy csomó dolog máshogy van a könyvben, és szerintem több értelme is van annak a verziónak. A sorozatban érthető, hogy a terjedelem miatt kihagytak dolgokat, de pl bent hagytak tök felesleges dolgokat is, csak azért, mert népszerű karakterhez kapcsolódik.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.08. 20:25:22 -
Sok a Lyanna. ;) -
No igen, a Három muskétást is elqurták azzal a zárással, pedig nem volt rossz film. :) -
Marcus Aurelius? -
A kis Mormon lányról beszéltem s8e3 mint legutóbbi onscreen gyerekgyilkosság bár az e1 zombulás se volt piskóta -
Lyanna? Nem Elia? Elia Martell? -
Jó miniszterei voltak. Akkoriban az volt a lényeg. -
"Igen, megcsináltuk!" -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!most jól le leszünk ugatva hogy mekkora kockák vagyunk,meg hogy nem mindegy e nekünk :D -
Hát igen mert a sorozatban Wyvernek vannak -
nagy kedvenc film :) és igy néz ki egy igazi sári :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.08. 19:04:44 -
Ja ez nagyon jó :D -
:DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
DantesHUN #17623 Hogy támogatja őket. De szerintem csak szavakban -
Nem azt mondták a 4.ben hogy dornei herceg majd beszállna? -
Ok, mondom a teóriám.
Szóval, következő részeben megtörténik a nagy ütközet, amit Danyék totálisan elveszítenek.
A nevesített karaktereink túlélik természetesen és Cersei önelégült pofával készül a nagy megtorlásra, de aztán a semmiből, jön Brann!
Dobja a bombát, hogy igazából Ő az Éjkirály, pontosabban, majd a jövőben ő belőle fog az Éjkirály vállni és feléleszti a holtakat és egy új ütközet kezdődik.
Ehhez mit szóltok?:D -
Nirz #17620 A 4-iket én már csak végig pörgettem azt hittem hogy megtudom normálisan nézni de a 3.rész után az egész hidegen hagy, teljes apátiába süllyedtem a sorozattal kapcsolatban , megnéztem ahogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!aztén bezártam az egészet :Dkilövik a sárkányt a csoda skorpióval meg lefejezik missandreit -
Kingtiger15 #17619 A dorne-i szál nagyon össze lett csapva. Nekem még az se világos, miért követné a hadsereg ezeket a nőket? A hatalmi hierarchiában ők senkik, ráadásul megmerényelték a Martell ház fejét. Nem keletkezett hatalmi vákum, ami a kisebb házak vetélkedését hozná?
A déliek szerettek kimaradni a bulikból, most háborúba mennének idegen földre Oberyn halála miatt? Az háborús ok, a főmufti megölése meg rendben van? -
DantesHUN #17618 Arra is kiváncsi leszek mi lesz Dorne-el? Az előző évadtól érdekelne, mégis mi fene lett, miután a homok nőket megölték? A hadsereg még érintetlen, nagy erős. Hol vannak? Zabot hegyeznek? Mi lett velük? Lesz velük valami? Vagy tök felesleges az egész szál? Ha beavatkoznának az eldöntené a háborút, de...szerintem nem fognak. -
gombabácsi #17617 azon gondolkodtam, hogy az utolsó sárkányt tuti nem lövik már le, mert az unalmas lenne. ez még a gagyi halivudi stílusba se nagyon fér bele.
sőt az is gyanítható ugyanezért, hogy nem fog kinyiffanni (hacsaknem danyval együtt) -
DantesHUN #17616 Ja. Ez is. Észak nem felejt. Ennek ellenére lazán átállt szinte minden északi ház, pár kivétel volt csak , a Boltonok oldalára. Észak nem felejt... -
bega82 #17615 Ja igen, tényleg! Úúúú, már akkor is mennyi hülyeség volt a sorozatban!
Igen, akkor én a könyvvel kevertem, mert ott adott volt valami nagy Greyjoy flotta, nem kellett megépíteni.
-
Miután legyőztük őket, és ki vannak nekünk szolgáltatva, a dacos öreg lefejezése a legtöbb, ami belefér - mármint nem nekem, hanem ez lett volna az, ami abban a helyzetben nem szül további félelmet, sőt rettegést, tehát csupa olyan negatív érzelmet, amiknek a tenyésztése soha semmi jóra nem vezet. De elégetni a fiával együtt messze sokkal több, mint amire "szükség" lett volna. Kiválóan megmutatja az is amivel kiegészítettem az előzőt, Sam ügye.
#17612 : dehogynem, az is az volt. Tywin Lannister meg a vén Frey is csak átlagos pszichopaták voltak ;)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.08. 16:56:40 -
Prof William #17613 "Jajj gonosz Dany megégeti az embereket! " Miközben évadok óta akinek egy kicsi hatalma is volt az kb ugyanúgy tett. A Boltonok is már mióta csinálták a vicces kis dolgaikat és ha nem kerülnek szembe Jon-al akkor ugyanúgy csinálhatták volna tovább.
A Frey-k is megszegték létező legnagyobb tabut a Vörös Násszal erre a nagy komoly szakállas bácsik elböfögték párszor -mint ahogy Boltonék esetében is - hogy "Észak nem felejt!" Aztán Észak valahogy mégis felejtett, mert ha nem jön Arya akkor akkor simán megúszták volna.
Vajon annak idején a hódító Aegon-nak is suttogtak a fülébe mindenféle balfaszok, hogy
"Figyu ne égesd már le Haredhallt mer' az emberek nem fognak szeretni "
vagy
"Figyi ne enged már rá mind3 sárkányodat a király seregére. Olyan sok jó ember meghalna és az ember sosem fogadnak majd el"
:)
Aegon 3 sárkánnyal és egy maréknyi emberrel érkezett meg Westerosra és a kontinens urává vált.
Danny 3 sárkánnyal, minimum 80 ezer lovassal + a Makulátlanokkal, valamint egy Dorn + Égikert szövetséggel a háta mögött érkezett.
Ha nem hallgatott volna az időközben teljes idiótává írt Tyrionra és többiekre akkor legkésőbb az előző évad közepére már Királyvár úrnője leehetett volna. -
De esküvőn vendégeket lemészárolni az nem barbárság...? -
DantesHUN #17611 Barbárság megölni az életünkre törő ellenséget akinek esélyt adunk hogy átálljon? Ne már. -
Essoson ókor van, ott ókori módszerek kellettek, de Westeroson ez már nem működik. Itt Tarlyék pocsolyává olvasztása szimplán barbárságnak minősül, mert ők nem rabszolgatartó emberkereskedők. Danykécske meg is érezte a tette súlyát, amikor odament Samhez megköszönni az erőfeszítéseit amikkel meggyógyította a szürkehámot.
Jaime-nél még lehet bízni abban, hogy lezárni megy az ügyét, és csak azért volt ilyen rideg, hogy Brienne ne menjen vele a lehetséges halálba / inkább most törjön össze a szíve, mint hogy a nagy boldog turbékolás alatt veszítse el őt.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.08. 16:47:29 -
M2 #17609 Szerintem itt a túlzott titkolózásuk is ártalmas. Mivel manapság már csak 1-2 ember látja a teljes forgatókönyvet, nincs aki szóljon nekik a blőd hülyeségek miatt. Hiányoznak a "szemek". Külsős szakértők bevonása a forgatókönyvbe emiatt szintén esélytelen.
Régebben akár a színész is tudott szólni, ha valamit karakterideggennek vélt a történetben, ma csak annyit tudnak, hogy "azt a zöld dobozt átugrod és a bot végének elmondod, hogy..." -
DantesHUN #17608 Már a rabszolgák felszabadításakor elkezdték felépíteni hogy Daenerys olyan mint az Őrült Király. De miért is? Most se értem. A 7. évadban jujuj megégeti az ellene szegülő ellenséget? Akiknek amúgy esélyt ad az átállásra ? Meg hogy már rég uralkodhatna ha nem nem hallgat a hülye tanácsadói, hülye tanácsaira.
A másik szál Jaime. ebből mi lesz? Most nagyon úgy tűnik a 7 évadon keresztül felépített karakter fejlődést vissza állítják oda az ahonnan kezdték. -
Nem is mondtam, hogy megértem.
De tényleg el szoktam töprengeni azon, hogy ki és mit fizet az íróknak, hogy ilyen szar a vége, amikor úgy tűnik, hogy laikusok (?) - lásd a lentebb betett videót - összeraknak minimális változtassál olyan történetet, ami életképes, értelmesebb, nem ostoba és nem kerülne semmivel sem többe vagy "vonalvatagságnyival". -
Prof William #17606 Hát emiatt az lagymatag 3-ik rész miatt aztán tényleg megérte hónapokat várni + 50 napig forgatni. -
realcsabi #17605 Én mondjuk az el tudom képzelni, hogy a Martinnal kötött szerződés része az, hogy nem lehet ugyanaz a vége, mint a mit Martin kigondolt, hogy ezáltal a sorozat ne befolyásolja az öreg későbbi bevételét azzal, hogy lelövi a poént. És Martin csak annyit mondott nekik, hogy figyu srácok, ez és ez nem lehet benne, a többit oldjátok meg ahogy akarjátok, D&D-nek meg ennyire futotta.
De ez csak tipp, nincs bizonyítékom. :) -
én elhiszem, hogy az ténylegesen "kiszivárgott".. szándékosan ők maguk szivárogtattak ki egy baromságokkal teli kamu-forgatókönyvet, hogy jól összezavarják és megtrollkodják a hiszékeny népet