19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• DantesHUN
    Lehetett volna mondjuk egy olyan történetet is írni, hogy a két sereg csatázik, mind két oldalon sok a veszteség, egyik oldalon sárkányok másikon hadigépek és a zsoldos sereg.
    Eközben hogy hasznuk legyen, Varys és Tyrion szövetségeseket keres, nemesi házakat győzköd, a diplomácia úgyis jobban megy nekik, Cersei pedig erővel fenyegetéssel, és pénzzel akarna maga mellé szövetségeseket szerezni. A végén pedig nagy csata, győz aki több szövetségest szerzett...persze sok főbb szereplő elhullik...helyette Szuper Euron van.
  • DantesHUN
    Csakhogy a sorozatban így teljesen felesleges lett a Martell szál. Lehet a könyvben is az lesz persze végül...márha valaha is befejezi.
  • cylonflatus
    Oberyn Martell nem csak iszonyatosan népszerű volt Dorne-ban, de széles körben népszerűbb a trónon ülő testvérénél. A halálakor rendesen fölbolydult az egész ország, amikor pedig Doran Martell becsukatja a Homokkígyókat attól tartva, hogy valami meggondolatlan lépésre szánják el magukat, a fölkelés határát súrolja a hangulat. Azonban amit a Homokkígyók sem tudnak az az, hogy Doran nem az a tesze-tosza ember, aki túlóvatoskodva a dolgokat nem tesz semmit, valójában régóta tervezi a Lannisterek elleni harcot, és a bosszút Lyannáért, csak mindent nagyon szigorú titokban kezel. Doran Martell a könyvben egyébként nem is hal meg, küldetést ad a Homokkígyóknak, az egyiket a kistanácsba ülteti kémkedni, a másikat Pycell mellé, szintén kémkedni. Egy csomó dolog máshogy van a könyvben, és szerintem több értelme is van annak a verziónak. A sorozatban érthető, hogy a terjedelem miatt kihagytak dolgokat, de pl bent hagytak tök felesleges dolgokat is, csak azért, mert népszerű karakterhez kapcsolódik.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.08. 20:25:22
  • AnuluWork #17635
    Sok a Lyanna. ;)
  • AnuluWork #17634
    No igen, a Három muskétást is elqurták azzal a zárással, pedig nem volt rossz film. :)
  • AnuluWork #17633
    Marcus Aurelius?
  • Palinko
    A kis Mormon lányról beszéltem s8e3 mint legutóbbi onscreen gyerekgyilkosság bár az e1 zombulás se volt piskóta
  • AnuluWork #17631
    Lyanna? Nem Elia? Elia Martell?
  • AnuluWork #17630
    Jó miniszterei voltak. Akkoriban az volt a lényeg.
  • AnuluWork #17629
    "Igen, megcsináltuk!"
  • Caliph
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    most jól le leszünk ugatva hogy mekkora kockák vagyunk,meg hogy nem mindegy e nekünk :D
  • Palinko
    Hát igen mert a sorozatban Wyvernek vannak
  • Caliph
    nagy kedvenc film :) és igy néz ki egy igazi sári :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.08. 19:04:44
  • Palinko
    Ja ez nagyon jó :D
  • Count Adyn
    :DD
  • DantesHUN
    Hogy támogatja őket. De szerintem csak szavakban
  • Palinko
    Nem azt mondták a 4.ben hogy dornei herceg majd beszállna?
  • DasIsFuck
    Ok, mondom a teóriám.

Szóval, következő részeben megtörténik a nagy ütközet, amit Danyék totálisan elveszítenek.
    A nevesített karaktereink túlélik természetesen és Cersei önelégült pofával készül a nagy megtorlásra, de aztán a semmiből, jön Brann!
    Dobja a bombát, hogy igazából Ő az Éjkirály, pontosabban, majd a jövőben ő belőle fog az Éjkirály vállni és feléleszti a holtakat és egy új ütközet kezdődik.

Ehhez mit szóltok?:D
  • Nirz
    A 4-iket én már csak végig pörgettem azt hittem hogy megtudom normálisan nézni de a 3.rész után az egész hidegen hagy, teljes apátiába süllyedtem a sorozattal kapcsolatban , megnéztem ahogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    kilövik a sárkányt a csoda skorpióval meg lefejezik missandreit
    aztén bezártam az egészet :D
  • Kingtiger15
    A dorne-i szál nagyon össze lett csapva. Nekem még az se világos, miért követné a hadsereg ezeket a nőket? A hatalmi hierarchiában ők senkik, ráadásul megmerényelték a Martell ház fejét. Nem keletkezett hatalmi vákum, ami a kisebb házak vetélkedését hozná?
    A déliek szerettek kimaradni a bulikból, most háborúba mennének idegen földre Oberyn halála miatt? Az háborús ok, a főmufti megölése meg rendben van?
  • DantesHUN
    Arra is kiváncsi leszek mi lesz Dorne-el? Az előző évadtól érdekelne, mégis mi fene lett, miután a homok nőket megölték? A hadsereg még érintetlen, nagy erős. Hol vannak? Zabot hegyeznek? Mi lett velük? Lesz velük valami? Vagy tök felesleges az egész szál? Ha beavatkoznának az eldöntené a háborút, de...szerintem nem fognak.
  • gombabácsi
    azon gondolkodtam, hogy az utolsó sárkányt tuti nem lövik már le, mert az unalmas lenne. ez még a gagyi halivudi stílusba se nagyon fér bele.
    sőt az is gyanítható ugyanezért, hogy nem fog kinyiffanni (hacsaknem danyval együtt)
  • DantesHUN
    Ja. Ez is. Észak nem felejt. Ennek ellenére lazán átállt szinte minden északi ház, pár kivétel volt csak , a Boltonok oldalára. Észak nem felejt...
  • bega82
    Ja igen, tényleg! Úúúú, már akkor is mennyi hülyeség volt a sorozatban! Igen, akkor én a könyvvel kevertem, mert ott adott volt valami nagy Greyjoy flotta, nem kellett megépíteni.
  • s_andras
    Miután legyőztük őket, és ki vannak nekünk szolgáltatva, a dacos öreg lefejezése a legtöbb, ami belefér - mármint nem nekem, hanem ez lett volna az, ami abban a helyzetben nem szül további félelmet, sőt rettegést, tehát csupa olyan negatív érzelmet, amiknek a tenyésztése soha semmi jóra nem vezet. De elégetni a fiával együtt messze sokkal több, mint amire "szükség" lett volna. Kiválóan megmutatja az is amivel kiegészítettem az előzőt, Sam ügye.

#17612 : dehogynem, az is az volt. Tywin Lannister meg a vén Frey is csak átlagos pszichopaták voltak ;)
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.08. 16:56:40
  • Prof William
    "Jajj gonosz Dany megégeti az embereket! " Miközben évadok óta akinek egy kicsi hatalma is volt az kb ugyanúgy tett. A Boltonok is már mióta csinálták a vicces kis dolgaikat és ha nem kerülnek szembe Jon-al akkor ugyanúgy csinálhatták volna tovább.

A Frey-k is megszegték létező legnagyobb tabut a Vörös Násszal erre a nagy komoly szakállas bácsik elböfögték párszor -mint ahogy Boltonék esetében is - hogy "Észak nem felejt!" Aztán Észak valahogy mégis felejtett, mert ha nem jön Arya akkor akkor simán megúszták volna.

Vajon annak idején a hódító Aegon-nak is suttogtak a fülébe mindenféle balfaszok, hogy

"Figyu ne égesd már le Haredhallt mer' az emberek nem fognak szeretni "

vagy

"Figyi ne enged már rá mind3 sárkányodat a király seregére. Olyan sok jó ember meghalna és az ember sosem fogadnak majd el"

:)

Aegon 3 sárkánnyal és egy maréknyi emberrel érkezett meg Westerosra és a kontinens urává vált.

Danny 3 sárkánnyal, minimum 80 ezer lovassal + a Makulátlanokkal, valamint egy Dorn + Égikert szövetséggel a háta mögött érkezett.

Ha nem hallgatott volna az időközben teljes idiótává írt Tyrionra és többiekre akkor legkésőbb az előző évad közepére már Királyvár úrnője leehetett volna.
  • molnibalage83
    De esküvőn vendégeket lemészárolni az nem barbárság...?
  • DantesHUN
    Barbárság megölni az életünkre törő ellenséget akinek esélyt adunk hogy átálljon? Ne már.
  • s_andras
    Essoson ókor van, ott ókori módszerek kellettek, de Westeroson ez már nem működik. Itt Tarlyék pocsolyává olvasztása szimplán barbárságnak minősül, mert ők nem rabszolgatartó emberkereskedők. Danykécske meg is érezte a tette súlyát, amikor odament Samhez megköszönni az erőfeszítéseit amikkel meggyógyította a szürkehámot.

Jaime-nél még lehet bízni abban, hogy lezárni megy az ügyét, és csak azért volt ilyen rideg, hogy Brienne ne menjen vele a lehetséges halálba / inkább most törjön össze a szíve, mint hogy a nagy boldog turbékolás alatt veszítse el őt.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.08. 16:47:29
  • M2 #17609
    Szerintem itt a túlzott titkolózásuk is ártalmas. Mivel manapság már csak 1-2 ember látja a teljes forgatókönyvet, nincs aki szóljon nekik a blőd hülyeségek miatt. Hiányoznak a "szemek". Külsős szakértők bevonása a forgatókönyvbe emiatt szintén esélytelen.

Régebben akár a színész is tudott szólni, ha valamit karakterideggennek vélt a történetben, ma csak annyit tudnak, hogy "azt a zöld dobozt átugrod és a bot végének elmondod, hogy..."
  • DantesHUN
    Már a rabszolgák felszabadításakor elkezdték felépíteni hogy Daenerys olyan mint az Őrült Király. De miért is? Most se értem. A 7. évadban jujuj megégeti az ellene szegülő ellenséget? Akiknek amúgy esélyt ad az átállásra ? Meg hogy már rég uralkodhatna ha nem nem hallgat a hülye tanácsadói, hülye tanácsaira.

A másik szál Jaime. ebből mi lesz? Most nagyon úgy tűnik a 7 évadon keresztül felépített karakter fejlődést vissza állítják oda az ahonnan kezdték.
  • molnibalage83
    Nem is mondtam, hogy megértem.
    De tényleg el szoktam töprengeni azon, hogy ki és mit fizet az íróknak, hogy ilyen szar a vége, amikor úgy tűnik, hogy laikusok (?) - lásd a lentebb betett videót - összeraknak minimális változtassál olyan történetet, ami életképes, értelmesebb, nem ostoba és nem kerülne semmivel sem többe vagy "vonalvatagságnyival".
  • Prof William
    Hát emiatt az lagymatag 3-ik rész miatt aztán tényleg megérte hónapokat várni + 50 napig forgatni.
  • realcsabi
    Én mondjuk az el tudom képzelni, hogy a Martinnal kötött szerződés része az, hogy nem lehet ugyanaz a vége, mint a mit Martin kigondolt, hogy ezáltal a sorozat ne befolyásolja az öreg későbbi bevételét azzal, hogy lelövi a poént. És Martin csak annyit mondott nekik, hogy figyu srácok, ez és ez nem lehet benne, a többit oldjátok meg ahogy akarjátok, D&D-nek meg ennyire futotta.
    De ez csak tipp, nincs bizonyítékom. :)
  • Shiwo
    én elhiszem, hogy az ténylegesen "kiszivárgott".. szándékosan ők maguk szivárogtattak ki egy baromságokkal teli kamu-forgatókönyvet, hogy jól összezavarják és megtrollkodják a hiszékeny népet
  • NonameMan
    Jó lehet, hogy igaz volt lehet hogy nem. Sose tudjuk meg, rengeteg teória kering a neten, DE
    Én is azt mondtam eleinte minden állítólagos kiszivárgott anyagra, hogy nem igaz, viszont a 7. évadba nagyon durván beletalátak annak idején. Innentől én úgy vagyok vele, hogy bármi megtörténhet és annak az ellentéte is.
  • DantesHUN
    Ne röhögtess. Semmi nem támasztja alá ,hogy az eredeti forgatókönyv volt. Nyílt titok...honnan tudod? ott voltál? Nem hinném. Akkor meg?
    A másik látnok is, annyira tudta hogy mi lesz a 3. részben. Jé., nem jött be még se a jóslat. Hagyjuk már a látnoki hülyeségeket.

És mégegyszer: az ami 7. évadután kiszivárgott, az mindennél nagyobb marhaság lett volna Minek ilyen hülyeségeket kombinálni?

Az nem baj, hogy Martin elmondta mi lenne könyvsorozat vége? A főbb pontok fixek. Legfeljebb az oda vezető út kérdéses. A forgatókönyvírók nem a saját fejük után mennek.
  • molnibalage83
    Dehogy azért hagyott ki. Azért hagyott ki, mert meg kellett várni a telet hó miatt és a 3. rész miatt eleve sokkal hosszabb volt a forgatás. Csak annak a résznek a forgatása volt valami 77 nap. Lentebb írtam. Egy 22 részes House MD. évad gyorsabban forgatódik le. Ez megy egyetlen 80 perces rész volt.

Honnan jönnek ezek a téveszmék...?
  • NonameMan
    Emlékszem rá annak idején nagy botrány volt belőle, hogy a 7. évad forgatókönyve kiszivárgott.
    Eleinte próbálták cáfolni a sorozat készítői a nyilvánosságra került anyag hitelességét, de végül mégis 90%-ban megegyezett azzal a 7. évad tartalma.
    A még nagyobb botrány viszont akkor jött, amikor a 8. évad forgatókönyve is kikerült a netre, rögtön a 7. évadzáró után.
    A készítők ismét cáfolták a dolgot, de nyílt titok, hogy az lett volna az eredeti forgatókönyv.
    Ezért is hagyott ki a sorozat egy évet, mert inkább írtak helyette egy másikat, ezt a jelenlegit.
  • DantesHUN
    Egyébként az hogy van Bronn szerint a sárkány a nyerő. Ügye?Ezt mondja. Ő a sárkányra fogadna. Bronn egy tapasztalt harcos, nagyon ért hozzá.
    De ezek szerint még se. Nem őt igazolják a történtek. Érdekes ellentmondás