19500

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
bega82 #17683 Missandei Juuuuuuj! -
Kingtiger15 #17682 Oberyn és Ellaria (így?) szeretők, ágyasok voltak, ha jól rémlik, nem volt köztük törvényesen szentesített kapcsolat. Hogy a dorne-iak mennyire akarják a bosszút és a háborút? Végül is nem láttuk, csak az ő bemondása alapján kellene elhinnünk. Nekem inkább tűnt az ő személyes bosszú hadjáratának az egész. -
DantesHUN #17681 Ugyan. Euron felugrana a levegőbe és leütné a sárkányokat. -
Azért eléggé ciki hogy már csak 1 sárkány van a 3-ból.
Itt hogy ha 3 sárkánnyal állna azért másképp nézne ki a szitu.. :D -
Hahaha ez jó volt tetszett :D Viszont adott egy olyan gondolatot is hogy mondták az élelem probléma, azzal meg lehetett volna magyarázni a hülyeséget, de kellett volna pár váron belüli védekezünk ostrom, meg szuper Euronnak nem szabadott volna ilyen hatékonyan védeni az öblöt, most kb annyi kaját hoznak be ezer hajójával amennyit csak nem szégyellnek. Szóval saját maguknak is elbasszák a megmagyarázás lehetőségét, meg hát Cerseit most nem szabad gyengének mutatni mi az hogy ő is szorult helyzetben meg élelem híján lehet. -
Gerin #17678 Cercei az őseitől merít, így is alakulhat majd XD
-
66 -
ja értem köszi -
M2 #17675 Tíz túlvilági szűzzel, saját háremmel. Mire a holtak seregéhez értek, már egyiknek se volt vér a fejében. -
no_way #17674 A dothraki lovasrohamnak teljesen más okai voltak. Eredetileg azért álltak fel az első sorokban, mert a terv az volt, hogy amikor odaér a holtak serege, a gyors lovaik hátán elkezdenek a vár körül körbe-körbe lovagolni. Az őket kergető holtakat pedig a sereg többi tagja folyamatosan aprítja. A hiba ott csúszott be, hogy a dothraki vallásban (hasonlóan a vikingekhez) csatában elesni dicsőség. Van azonban egy kitétel, miszerint csatában, lángoló kardal, elsőként elesni kiváltságos helyet biztosít a túlvilágon. -
M2 #17673 Tehát a Night King a feltámasztós trükkel adót csalt! Jogosulaltlanul igényelt vissza az államtól, így egyből az első helyre került az Állami Adóhivatal listáján. Arya esetleg a cinkosa volt, hogy egy ilyen átlátszó trükkel tűnjön el a teljes könyveléssel együtt a hatóság szeme elől?
Mire tanítják ebben a sorozatban a nézőket!? Kik a producerei ennek!? :-) -
Ne már :) Azok nem a gyalogság miatt vannak a várfalon. -
dothrakik zsákmányért és fanatikusan a királynőjükért harcoltak (istennőért),csak alapellátást kaptak -
Melyik tyúknak, milyen ágyasa? Bocs, de nem akar leesni kire gondolsz. -
én azon vihorásztam amikor teljes felszerelésben pajzsal kis csoszogó masírozó léptekkel gondolják az írók hogy a valóságban így menetelnek végig egy kontinenst ezerszámra katonák :-D -
Prof William #17668 Biza. A sok hülye meg ott kuksol várban hónapszám az ágyúzás/ballistázás/sárkányozás alatt és nem jut eszükbe, hogy majd ha véget ér az ostrom, akkor biza azt ki is kell majd javítani. :)
Tudom, hogy ez csak poén de egy ilyen idióta magyarázat sajna bőven beleillene az új GOT-ba.
" Továbbá a halott katonáknak nem kell zsoldot fizetni. Ellenben a halott katona felszerelése és minden tulajdona visszaszáll az államra."
Így már a 3-ik rész lovasrohama is teljesen érthetővé vállt. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.09. 13:32:11 -
no_way #17667 Igen, igen. Továbbá a halott katonáknak nem kell zsoldot fizetni. Ellenben a halott katona felszerelése és minden tulajdona visszaszáll az államra. -
M2 #17666 Köszi! Így már minden világos! Tehát itt a várvédők konkrétan a várat, mint tárgyat védik. A sérüléstől. Ez utólag is sokmindent megmagyaráz. :-) -
no_way #17665 Ó, hát engem az ilyen "apróságok" nem igazán zavarnak :)
A könyvből egyértelműen kiderült számomra, hogy GoT világában nagyon kevés a kőmíves, ezért a kőmíves munka szinte megfizethetetlen. Nyilvánvaló, hogy Cersei azért akar a Királyváron kívül megütközni Dany-ékkel, mivel az esetleges ostrom során a váron keletkezett sérülések tatarozása államcsődöt okozna. A Great Sept of Baelor felrobbanását sikerült a Westeros Biztosítótársaságnak üzemi balesetként "eladni". Ellenben a háború okozta ingatlansérülésekre nem fizet a biztosító :) -
M2 #17664 Igen, de a sorozattal nem ez a bajunk, hanem a konzisztencia teljes hiánya. Már nem csak a részek közt nincs meg a rendszer, hanem egy-egy epizódon belül se.
Nagyjából mintha a Mel Gibson filmben balról bemasírozott volna egy harckocsi, amit aztán jobbról kilőnek egy eldugott lézerágyúval az ewokok.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.05.09. 12:35:20 -
no_way #17663 "Semmi őrült nem volt abban, az adott kor fejlettségi szintjén."
Ezért írtam, hogy mai szemmel :)
Valamint ezért tettem az őrültet idézőjelbe ;) -
M2 #17662 Semmi őrült nem volt abban, az adott kor fejlettségi szintjén. A sorozat írói meg a jelek szerint ezt a filmet SE látták. Úgy írtak csatákról forgatókönyvet, hogy teljesen tájékozatlanok a témában! -
Daermon #17661 No igen... :D
-
bega82 #17660 Miért is kell idiótázni?
Hadd akadjanak már ki azon, amin akarnak...
-
így igaz, ez is kb a krími háború-amerikai polgárháború időszakában változott csak meg, a sorozatlövő/gyorstüzelő fegyverek megjelenésével (1870-ben azért is kaptunbk ki a poroszoktól) illetve a napoleoni háboruban a franciák amíg hármat lőttek az angolok addig 5-t, így aztán az angolokat nem is gen verték meg az egy spanyol csatán kivül -
no_way #17658 Az emberiség történelmében mai szemmel nézve szintén voltak "őrült" harcmodorok.
Sortűz szemtől szemben. -
véletlenül ez tényleg igy volt, csak a középkori europában volt a hubéri rendszer sajátossága miatt kialakult vár/erőd rendszer amivel aztán még a mongolok se boldogultak, gondolj bele a görög-perzsa háborukba, pár csata oszt csokolom persza birodalom, vagy manzikerti csata, vagy ankarai csata...annak idején igy jutottak dűlőre...valamint cersei már csak ebből az egy városbol állo birodalmában sem lehetett huzni-halasztani a csatát...plusz még olyan infok amit nem tudunk,,,mondjuk tényleg egyforma a két hadsereg létszáma,stb -
dzsagon #17656 Idióták ez egy kitalált világ! Itt Így harcolnak. Ha azon nem akadtatok ki hogy jégszerű gonoszok, feltámadt halottak, sárkányok stb vannak, miért ezen kell szarakodni. -
Prof William #17655 Duci Sam megette őket. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.09. 09:11:33 -
Gerin #17654 Még mindig nem értem az a sok makulátlan hol volt a 3-dik rész végén, mert én csak Duci Samet láttam fetrengve csontikat szurkálni...
Bár értelmet keresni ebben az évadban!.... -
Kingtiger15 #17653 De már csak három ezren vannak, mert mindig csalnak a kockán, Euron meg szépen aprítja őket. -
Szerintem még nem is csata vagy nem tudom mert ez már lőtávon belül van ezek meg tök nyugiba álldogálnak a falon -
M2 #17651 Mit keresnek a Skorpiók a fal tetején!? Azoknak a várfalon kívül, a gyalogság előtt van a helye! Meg a gyalogság mögötti árkot sem látom, hát nem értenek ezek a modern haditechnikához!? Lovasroham? Az már megvolt? -
gombabácsi #17650 lehet, hogy mégis megegyeztek, hogy a civil lakosságot kímélik.
persze biztos ez is cerseiék csapdája valójában. -
Prof William #17649 Úgy tűnik "manapság" a sima várostrom már túl egyszerű. Mennyivel menőbb inkább kijönni és ott megütközni az ellenféllel. :) -
bega82 #17648 Varys szeintem pórul fog járni, úgy látom nagyon ügyködik Jon érdekében (?).
Nem jósolok neki túl szép jövőt az elkövetkező két epizódra.
-
De hát cserébe az ellen se beszari, kijött a várból, pedig ostromgépek nélkül nem tudom mire mennének :D Na jó ne legyünk szigorúak talán látunk még dolgokat, de egyelőre tényleg fura. -
zseniális felállásnak tűnik ez is :D -
Ok köszi az arcmemóriám nem létező. -
gsanya21 #17644 Harry Strickland.
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.08. 22:14:14