19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
EnxTheOne #3952 Most miért nem ugrált össze vissza? :D -
Evoluti0N #3951 Fel vagyok íratkozva a csatornájára, de valahogy ez a videó kimaradt nekem. Imádom a csajt. Ha lenne 50 tevém, mindet odaadnám érte. -
Hoz_Hun #3950 -
#3949 votma?
-
#3948 Én is pont így vagyok, nem értem az ilyen "követhetetlen" kritikákat. A sok szál-, szereplő miatt eddig is előfordult, hogy pl. karaktereket nem látunk sokáig, stb, de ez már a 3. évad, hát eddig is ilyen volt ez, akkor most mi van? Mert minőségromlásról nem beszélhetünk, az biztos, sőt. -
Zenszkij #3947 -
#3946 Szegény Theon-nak akkor most van pótolni valója. :D -
G_ArchAngel #3945 Sixx interjúiból az rémlik, hogy sokan párhuzamosan olvassák a forgatókönyvvel. Egyikük mintha említette volna, hogy azért, mert nem akarja tudni, hogy mi történik a karakterével a jövőben. -
#3944 mintha pár színész (tán Arya-t és Havas-t játszó színész) nyilatkozta volna az első évad során, hogy a forgatás előtt még nem ismerték a könyveket, de közben / utána elolvasták
gondolom mindegyiket érdekli, hogy hosszú távon mi lesz a karaktere sorsa -
Ragnar360 #3943 Többiektől meg elnézést, végülis jogos.:) -
Ragnar360 #3942 Végülis igaz. Csak konkrétan ilyen komplex sorinál mint ez, akaratlanul is felmerült bennem:) -
Evoluti0N #3941 Kezdesz fárasztó lenni. Az elején még voltak jó érveid, de lassan már átcsapsz teljes trollkodásba és köpködésbe. -
#3940 és ha így van? színészek nem? azért fizetik őket hogy megjátszák magukat :D amíg nem látszik addig nekem mindegy hogy a forgatás után meg jót nevet... -
#3939 lassan már zsong az agyam ettől a temérdek baromságtól, amit az utóbbi napokban a topicba betermeltél...
lehet jobban járnál, ha inkább más sorozatot néznél. sőt, mi is. -
#3938 valami ilysmire gondoltam én is, azok a sárkányok szerintem kötődnek hozzá, nem hiszem hogy csak ugy oda lehet adni másnak:D -
#3937 De miért kéne? Forgatókönyvet kell olvasni a színészeknek. Egyéni szorgalomból persze elolvashatják de szerintem semmi baj nincs ezzel. -
Ragnar360 #3936 főleg az újonnan becsatlakozóknál lehett elég erősen kételkedni erről:)
Ciaran Hinds például vagy akármelyik mellék mellék mellékszereplő, aki nagy tájtölt tölt be mégis alig szerepel és viszonylag új, vagy korábban se szerepelt sokat.
vagy az Éjjeli örség kapitánya pl:)
-
Ragnar360 #3935 mintha néha csak olyan megjatszott vigyorgás lenne...fame és semmimás és az a sok millio rajongo meg nem lát át és elhiszi nekik ami van:)
"reklámozni kell de reklámozni kell:DDDD" -
EnxTheOne #3934 Hát gondolom a szinészek cask elolvasták a könyveket :D -
#3933 Ezt tényleg nem lehetett tudni? Na ne csináljátok már mert lefordulok a székről. :O Ok nem volt 100% de nekem a fattyú gyerek volt az első tippem.
A sok bizonytalanság már majdnem engem is elkapott, gondoltam biztos én maradtam le valahol és történt valami ami miatt nem egyértelmű és nem nem olvastam a könyvet.
De ezek a "követhetetlen a sorozat" hozzászólások is kezdenek meglepni. Most vagy én vagyok kurva okos(nem..) vagy 2 különböző sorozatot nézünk. Egyedül a nevekkel állok még hadilábon egy kicsit de szerencsére ha az adott szereplőnek már van 2 jelenete akkor megjegyzem. -
Ragnar360 #3932 amugy szerintem a szinészek nagyrészének fogalma sincs semmiröl és csak megjatszak magukat...tudják hogy ez egy sikeres valami és röhögnek a marukukba és jópofát vágnak hozzá a a nyilvanosság előtt feltünnek.
jó kicsit durván hangzik így tudom és igaz is, de akkor is van benne valami szerintem. :))) -
Neoncsoves #3931 Ez az évad, illetve már az előző is, könyv nélkül majdnem, hogy követhetetlen... de így, hogy elolvastam a könyveket, nagyon jó a sorozat, könnyebb átlátni mindent -
Evoluti0N #3930 Olyan rég volt már a 2. évad, hogy az ilyen apró megjegyzésekre nem nagyon emlékszem már, újra pedig nem néztem a 3. kezdődése előtt :) -
#3929 A II. évadban Roose Bolton említette, hogy a fattyát, Ramsay-t küldi Winterfell ellen, amit ugye Theon tart. Theon jeleneteiben is említik, hogy jönnek a Boltonok. Én innen raktam össze. -
EnxTheOne #3928 Az a bérgyilkos egyébként szerepelt a 3. könyvben?
Aki megmentette Aryát -
Evoluti0N #3927 Hát, igen. A könyvet olvasva logikus a dolog, de ha anélkül nem lehet tudni, hogy kik a fenék azok. Kicsit megkavart, hogy ennyire előre rohantak Theon sztorijával :) -
#3926 Nekem az nem világos, hogy most a sorozatban kik is fogták el Theon-t, hova volt bezárva?
Ramsay Snow (Bolton fattyú) emberei, és feltehetően Dreadfort-ban, a Boltonok várában. -
MaRee #3925 Sajnálom is, hogy kevés szerepe van a sorozatban, nagy tag :D -
BlackWolf #3924
:D -
#3923 ez a tipikus "csinálj jobbat" duma... :D -
MaRee #3922 Nekem is csak pár órája esett le, hogy ki kicsoda. :D -
Evoluti0N #3921 Olvastam mind az 5 könyvet, de nekem is így is kusza :D Vagyis világos, hogy ott mi volt, hol volt, de a sorozatban eléggé érthetetlen. Gondolom, hogy majd kiderül, elmagyarázzák. -
MaRee #3920 Erre könyves spoiler nélkül nem lehet válaszolni. Igazából ami most Theonnal történik, az az ötödik könyvben van, ezért ilyen kusza. Valszeg a következő részekben kiderül, és majd mindenki nézhet nagyokat. -
#3919 Erre én is kíváncsi lennék. -
Zenszkij #3918 ha ennyire nem tetszik lehet menni forgatókönyvírónak, meg rendezőnek, tessék, a lehetőség mindenki előtt adott, lehet bizonyítani -
Ragnar360 #3917 Köszi a válaszokat a tegnapiakra :) Bírom az ilyen tartamas beszélgetéseket:)
ProGabe: egész jókat mondassz:) -
Evoluti0N #3916 Nekem az nem világos, hogy most a sorozatban kik is fogták el Theon-t, hova volt bezárva? Ugye úgy lett vége a 2. évadban az ő részének, hogy leütötték az emberei, mielőtt elhagyták Derest. Akkor most ki a fenéknél volt? Ugye itt teljesen kihagyták a Bűzösös (de jól hangzik) részt, szal így egy kicsit zavaros a dolog. -
#3915 Azt érzem a sorozatnál, hogy görcsösen el akarnak érni bizonyos pontokig (aki olvasta tudja miről beszélek, de ilyen pl. a mostani részben lévő csonkítás), de ami ezek között történik, azt egész egyszerűen elszarják a készítők!
Pl. nézzük az Unsulliedokat! Bemutatták, hogy mennyire embertelenek, ami a fájdalomérzetet illeti (btw. azért, mert isznak valami löttyöt). Megtudjuk, hogy csecsemőt gyilkolnak, hű-ha! Na de hol az a sztori, ami egyértelműsíti, hogy ők Martin világának a spártai katonái?!?!?!
Ha jól rémlik Mormont meséli el, hogy 3000 unsullied megállított 50 v. 60 ezer dothrakit. Ezt miért nem bírták beleírni?
Aztán ott van pl. a mostani tanácsjelenet, ahol a könyvben a Tyrion - Cersei páros között megy az adok-kapok és tulajdonképpen mindkettő veszít, amikor beszáll Tywin és kiosztja őket, hogy az Imp az új kincstárnok, Cersei meg szépen újra férjhez megy. Na ez karakterépítés! Ehelyett kaptunk kurvákat, meg az ezredrangú Podot. WTF?!
Rengeteg olyan esemény történik, amikről azt hinné az ember, hogy mind-mind 100% ziccer lesz a sorozatban, ezek meg kihagyják, vagy megmásítják (lsd. Vargo Hoat, de szerintem Thoros is ideillik és hol van Belwas????) őket. -
#3914 Nem esznek meg, én is úgy látom, hogy a harmadik kötetig nagyon jó a sorozat, a negyedik-ötödik már annyira nem tetszett. Persze még így is csak magához képest, szóval így is bőven jó a színvonal, ám az első három könyv számomra az etalon. :)
Viszont a sorozat sok téren eltér a könyvtől, így én reménykedem, hogy sikerül elkerülni a minőségi romlást. Szvsz a sorozat tartja azért a szintet... -
TomDantes #3913 És ez az idő előrehaladtával csak rosszabb lesz. Még szerteágazóbb, még terebélyesebb, még több szereplő, még több szál. A könyvben még ilyenebb.
Persze, a vérfanatikus rajongók engem ezért megfognak ölni, de attól még így van, mind könyvben, mind a sorozatban esik a színvonal. Persze , most még jó a sorozat, szó se róla de... ez bizony esik.