19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• MrAndree
    A theonos rész azért kell mert nem lehet egy főszereplőt 3 évadra jegelni, aztán hirtelen visszahozni. Könyvben működik, itt nem. Jaime is kapott extra jeleneteket tavaly a könyvhöz képest. De még így is alig szerepelt.
  • cylonflatus
    Tudom, hogy az igazi könyvet nem pótolja, de ha gondolod el tudom neked küldeni a könyveket pdf-ben. (Mondjuk ettől még megveheted a könyveket, nekem is megvannak a 4.-ig)
  • toysoldier
    +1

A Theonos részt én se értem mit keres itt :D de ilyet csináltak már a 2. évadban is, amikor Robb elvette azt a csajt (akinek még a nevét se tudom, de kurva fontos volt lecserélni rá Jeyne-t)
  • stargatelost
    "Tényleg gondolkoztam a könyvek megvásárlásán, de elmondásaitok alapján az még összetettebb...hááát...azt hiszem inkább skippelem."

Hatalmas hiba lenne! Én írtam neked a múlt héten is, hogy le kell állni a sorozat nézésével, méghozzá minél előbb, nehogy valami nagyobb dolgot ellőjön, és be kell hozni a könyveket, mert hidd el, hihetetlen élmény. És lehet, hogy hülyén hangzik, de attól, hogy összetettebb, csak még érthetőbb lesz. Rendesen ki van fejtve minden, a szereplők saját gondolatai rendkívüli módon megnövelik az élvezeti faktort, Martin is "fogja az olvasó kezét" folyamatos visszautalásokkal. Hidd el, nem lehet benne elveszni a sorozattal ellentétben. Ha a pénzt sajnálod rá, pdf-ben le lehet szedni netről, ha van valami tableted vagy akármi, simán ki lehet pörgetni. Vagy esetleg elolvasod az elsőt, és rájössz, hogy ez geci jó, és megveszed a többit. Mert hidd el, geci jó, egy elképesztő élmény, olyan hullámvasút, ami közben szétmarkolod a könyvet, vagy esetleg a sarokba dobod :D De ehhez az kell, hogy abbahagyd a sorozatot, hogy a legjobb történéseket a papíron olvashasd teljes egészében, nem lecsupaszítva, mint a sorozatban. (A sorozat így is ellőtte Theont, így aki nem tart az ötödik könyvnél, jól rácseszett :D)
  • toysoldier
    most néztem meg a 3. részt, nekem tetszett
    viszont a székes jelenet meg a Podos rész nagyon nem kellett volna bele
    Missandei pedig nagyon jól néz ki, ahhoz képest milyen fiatal :D
  • Belkar
    Jó hogy nem harcolnak a trónért mivel nem is akarják. Robb már király megvan a saját trónja most csak azt védi.

Egyébként meg elég sok csatát vívnak Robb többször legyőzi a Lannistereket nem véletlen hogy Tywin komolyan veszi a fenyegetést elvégre nem tudja megverni a csatamezőn.
  • Shiwo
    hát igen, inkább trónok játéka, és nem harca.. nem olyan, hogy csak úgy lerush-olják egymást, inkább mint a sakk... minden lépést alaposan meg kell fontolniuk és ki kell találni, hogy mi lesz rá az ellenfél reakciója.. szép lassan halad, bontakozik ki a dolog és hullanak a sakkfigurák, míg el nem jő valamely játékos számára a matt...
  • Neoncsoves
    olyan sok akciót ne várjatok mostanában, viszont figyeljetek oda minden apró részletre, mert majdnem minden párbeszédnek hatalmas jelentősége van!!!
  • Rockynhooo
    Konkrétan arra gondoltam, hogy a trónért történő harcban nem halad. Maga a szál jó mert amúgy vannak történések. Mondjuk kevesebben vannak jóval, szóval érhető, hogy tanácstalan. Főleg, hogy most az egyik embere is bekavart a malom dologgal.
  • Neoncsoves
    nem halad sehova a Stark szál?

- Meghalt Robb Stark édesanyjának, azaz Catelyn Tullynak az apja (őt gyújtják meg a csónakban tüzes nyíllal). Aki ott van Cat mellett, az Edmure (asszem), Robbnak is tiszteletét kell tennie ilyenkor, főleg Észak királyaként.
    - Catelyn fogoly a saját fia táborában a Királyölő kiszabadításáért
    - Robb elvett egy másik nőt feleségül

még nagy kibontakozóban vannak a cselekmények, ne aggódjatok.

Egyébként nem akarok spoilerezni, de Arya szála is nagyon érdekes lesz (főleg majd a 4-5. évad fele!), illetve Brané is, akit amúgy utálok a sorozatban.
  • Rockynhooo
    Az, hogy a trónért nem harcolnak konkrétan nálam belefér. Stannisnek nincsenek emberei, illetve kb megbolondult. Khalesi még gyenge és elég messze is van, a toborzással foglalkozik. Meg persze idő kell mire a sárkányok felnőnek. Viszont egyet is értek veled, mert az hogy Starkék kb egy helyben állnak az nem tetszik. Az a szál nekem olyan mint ha sehova sem haladna, illetve fogalmam nincs mit is akarnak most pontosan lépni.

Nekem spec. a vadak meg Jon Snow féle szál jön be a legjobban. Csak ott is a mások kb gyök kettővel haladnak :D De nekem egyelőre semmi ellenvetésem a sorozattal szemben, egy-két dologtól eltekintve.Az tetszik, hogy van pár favorit karakterem, akik valóban karakterek, van miért szeretni/utálni őket. Nálam: Az említett Havas Jon, Jamie, Bronn, Tyrion, Arya. Annyit sajnálok, hogy kevés idő jut rájuk, így részenként csak pár percet látok belőlük. De nálam még mindig top3as sorozat.
  • EnxTheOne
    Ha megkapja a 8000 katonát akkor vagy megparancsolja nekik hogy öljék meg a helyi rabszolga tartokat, vagy ha már messze vannak akkor a sárkány egyszerüen vissza repül hozzá :D
  • EnxTheOne
    Hogy hivják azt a 3 szinésznöt akik a kurvák voltak?
    Fölge az első tetszett :D
  • Lantee
    Már a harmadik rész, és én egyre lejjebb adom az igényeimet ezzel a sorozattal kapcsolatban. Olyan...hogy is fogalmazzak...semmilyen! Az első évadban még aránylag jól el tudtam különíteni, hogy ki szimpatikus, ki nem, és ennek megfelelően tudtam aggódni a jövőjüket illetően.

De most hol is tartunk?
    1. Elvileg valami hatalmas háború közepén vagyunk, de mindig csak 2 embert látunk, aki elejt két mondatot róla. Igazából már azt sem tudom, hogy ki háborúzik kivel, és miért?!
    2. Van háromszáz vonal, és egy rész alatt mindegyik szál kap 2 percet. X sétált, majd leült egy kőre. Y azt mondta Z-nek, hogy anyád. stb...stb. Egyszerűen túl sok a szereplő, túl sok a helyszín, túl sok a történetszál, hogy már értelmesen egybe át lehessen látni. Pár hozzászólással lejjebb QuippeR említette Fekete Halat. Nos, én most délelőtt néztem meg ezt a részt, de már nem emlékszem rá, hogy kicsoda is Fekete Hal, és mi köze van az egész sztorihoz. Tudom, én vagyok a hülye, de akkor is...ez így eléggé kezd szétesni.
    3. Tudtommal Game of Thrones a sorozat neve, aztán már 3 évada ugyanaz a kis köcsög ül a legnagyobb trónon. 3 évada mindenki csak dumál róla, hogy Enyém! Enyém! Enyém lesz!, de igazából a katasztrófális partraszállás kivételével senki nem csinált semmit. Tudom, a könyvben biztos másképpen, részletesebben le van írva, de a sorozatban ez jön át.

Tényleg gondolkoztam a könyvek megvásárlásán, de elmondásaitok alapján az még összetettebb...hááát...azt hiszem inkább skippelem.
  • Tikal #3898
    Elpaszolt egy sárkányt azokért a szerencsétlenekért? ejjj, nem értettem... egyébként a rész nem volt valami rossz, de az első kettő sokkal jobb volt.
  • Micsu
    ezt miért?
  • kissssss
    fárasztó
  • RatBaG #3895
  • QuippeR
    nem tudom mi a szabály ezzel kapcsolatban, mert nincs leírva a fejlécben. (szerintem miután egy rész megjelent a fájlmegosztókon, csak annak érdemes bemenni a sorozat topikjába, aki már látta, de utólag elnézést kérek, ha van olyan, aki nem így tesz.)
  • Evoluti0N
    Szerintem, aki még nem nézte meg az aktuális részt, az ne jöjjön be a topic-ba. Mégis mire számít? Logikus, hogy a legutóbbi epizódot tárgyaljuk ki.
  • G_ArchAngel #3892
    Én láttam és nem érdekel, ha valaki spoilerezik, de gondolom sokan nem örülnek annak, hogy leírtad az egész részt, mindenféle figyelmeztetés nélkül.
  • G_ArchAngel #3891
    Végigolvastam a hozzászólásokat és valahol megértem Ragnart. Bár én olvastam a könyveket, így sokat nem várok a sorozattól, de a 3. részben nagyon elmaradt a feszültség és borzongás, ami a 3. évad elő két részében megvolt.
    Most először az is előfordult, hogy míg The Vikings full képernyőn néztem, addig a GoT ment a felső 1/4-be.

Azt is meg merem kockáztatni, hogy a szótlan vikingek nézésében több tartalom van, mint némely kiemelt GoT színész játékában. Sam borzasztó csalódás. Tudom, hogy a kövér színészeknek nehezebb az arcukat használni, de ennek az embernek ugyanaz az arca, ha fél, boldog, fájdalmai vannak vagy tanácstalan.

Az 5 percig tartó szarakodás az temetéssel pedig érthetetlen ilyen rövid játékidő mellett.
  • Narxis
  • QuippeR
    "De hogy üsse kő, ez valóban jó rész volt, mégha a színész (Pod) hülye is volt, mert olyan bambán állt ott, hogy a néző egyszer azthitte hogy nem is húzta meg a nőket, 1 másodpercel később meg már megint azt lehetett hinni, hogy tényleg megtette. Aztán ez lejátszódott vagy 2x oda-vissza:D"

érthetetlen, hogy miről beszélsz. pont ettől jó a színész, hiszen Tyrionék nem tudják eldönteni, hogy akkor most mi volt. tehát ha a néző se tudja eldönteni egyből, akkor játssza jól a színész a szerepét. ez volt a forgatókönyvben, vagy te azt hiszed, hogy ezeket csak úgy leimprovizálják, és a színész hebehurgya nézése miatt kérdez vissza Tyrion? legközelebb majd a Hodort játszó színészt fogod szidni, amiért nem tud mást mondani, csak hogy "hodor, hodor"?

mi történt ebben a részben egyébként? a zseniális első jelenetben megismerjük Edmure Tully-t és a Fekete Halat. Havas Jonék a Falra mennek, hogy elfoglalják a Fekete Várat. Sam "barátnője" fiút szül. Tyrion lesz a pénzfelelős, Kisujj a Sasfészekbe készül. Daenerys 8000 rabszolgát vesz egy sárkányért. Aryát nem ejtik fogságba, de a Hegyet igen. Teon elszökik egy ismeretlen segítővel. a vörös papnő elutazik Stannis táborából. Jaime-nek levágják a kezét.

más sorozatok egy-egy epizódját is össze lehet foglalni ennyi mondatban, csak ott mindez általában 2-3 karakterrel történik, nem egy tucattal. (ja, és a nem fontos részeket nem írtam le, mint Pod kurvázását, csak azt ami a jövő szempontjából érdekes. ennyit arról, hogy filler rész volt.)

nincs egyébként semmi baj azzal, ha nem tetszik a sorozat. van olyan ismerősöm, aki már az első évad során is szenvedett, hogy nem történik semmi. annyi az egész, hogy itt ezek a fő történések, tehát ha nem érdekelnek, akkor nem neked való a sorozat (és ne higyj a többieknek: a könyv sem).
  • Belkar
    Nem tudom miért nem ezt a verziót használták ez legalább bele is illik a hangulatba...

• MaRee
    Ragnar ha nem tetszik akkor ne nézd, hiába ecseteled 11 hsz-en keresztül hogy nem jó, ha másnak tetszik. Persze sok dologban egyet értek veled.

A könyvek közül a harmadik volt számomra a legizgalmasabb, legtöbb WTF jelenetet tartalmazó, ha az összes ilyet berakják most ebbe a két évadba, akkor lesz krvaanyázás rendesen.

Bár nem tudom kinek mennyire fog átjönni, az első évadban ugye Ned halála sok embert szíven ütött, mert ott volt idő és ok megkedvelni a karaktert. Ezzel szemben például az ami legutóbb Jaime-vel történt már annyira nem csigázott fel (mondjuk ez lehet azért is, mert már tudtam, hogy ez lesz a sorsa), mint amikor olvastam.

A könyvekben mint írták minden fejezet egy külön szereplő szemszögéből meséli tovább a történetet, rengeteget megtudunk egyes emberek belső gondolatairól, céljairól és ki is jön igazán, hogy nincs jó és rossz oldal a szemben álló felek közt. Ezzel szemben a sorozatban Jaime a nagy többségnek egy nagyképű " királyölő", szinte semmit nem tudunk meg róla ezen kívül, hogy gazdag, meg dugja a tesóját. Jobban sajnáltam Meleg Pitét, mint őt, pedig a dagit nem bántották.

A Theonos szálat most én sem értem teljesen, pedig én olvastam nem egyszer.

Pod pedig hatalmas pali!
  • stargatelost
    En egyetertek veled. Nagyon szarul adaptal a sorozat. Amugy meg jo, hogy semmit nem tudunk meg a karakterekrol, hiszen a konyvben mindenkinek sajat fejezetei vannak, igy tele van sajat gondolatokkal. Ebbol a sorozatban semmi nem jon at. Amugy a ket karakter, akit emlitettel hogy nem fog szerepelni: tevedsz, fontos szerepuk lesz meg :-)
  • Ragnar360
    Épp most olvasom, hogy valaki attól esett hanyatt, hogy Pod (aki szintén nem fog szereplni többet az évadban:DDDDDDDDDDDDDD) szóval hogy Podnak nem kellett fizetni a kurvázásért:) És így már nagyon izgalmas a rész meg minden történet szál:)

De hogy üsse kő, ez valóban jó rész volt, mégha a színész (Pod) hülye is volt, mert olyan bambán állt ott, hogy a néző egyszer azthitte hogy nem is húzta meg a nőket, 1 másodpercel később meg már megint azt lehetett hinni, hogy tényleg megtette. Aztán ez lejátszódott vagy 2x oda-vissza:D

Tyriont még bírom, na meg a testőre Bronn, ő a LEGJOBB az egészben. Az a fickó bármit csinál zseniális:)
    + Khalesi jelenetei miatt is érdemes még néznem:)

Lehet nem lenne semmi gáz ha össszes karakter duó trió ecetra hasonló szinten lenne. (szórakoztató, valamilyen formában...!!)
  • Ragnar360
    Abban persze mindenképp igazad van, hogy nem olyan gyorsan mintha egy-két szereplő lenne csak:) (mondjuk biztos van megannyi példa arra is hogy hasonló számú karakterrel megáldott sorozatban meg sikerült ez:d)
    Igazából önmaga ellenségének tünik az egész. Lehet ami a könyvben jó itt nem, bár még mindig a készítőkben kételkedek ezzel kapcsoaltban.
    Egyébként nagyon nagyon rossz példa de LOTR-ban félóra alatt több fejlődés van, mint itt félév alatt:D hamár a karaktereknél tartunk. De semmiképp NEM hasonlítom, nem ez a mércém természetesen.:)

50 perc alatt valóban történnek a dolgok...de szinte csak filler az egész, avagy töltelék, gondoljunk csak bele. Meg nemtudom, annyira (főleg az 1. évad óta) egy karaktert se tudtam megszeretni (talán nem is lehetséges így) annyira, hogy minden altató maszlag érdekelni tudjon.

Megannyi dolgot lehet itt szembeállítani egymással: gyorsabb események ? több izgalom? Nem feltétlen szükséges, sőt. (elég sok mindent nézek, néztem, ahol nem számított ez) de akkor ott jónak kell lennie minden egyébnek. (párbeszédek, történet, melodráma miegyebek)
    Valahogy kiesik a balanszból és üresnek érzi az ember. Nehéz elmagyarázni:/

Akkor hamár szembeállítások: - karakterek -
    Mindenkinek megvan akikt kedvel, nekem is...de HA (és már utálom is felhozni ezt, de mégis rákényszerülök)az/azok a karakteresek se csinálnak semmit akkor lassan szar lesz az egész:)

Lord Baelish, Havas Jon, Joffrey meg még egy csomóan mind kivannak esve a kosárból...
    Már nem is tudom mihez hasonlítani, egyszerűen csak folyik az egész a képzelet világán nyomtalanul:)

A királyölő lanniester is remek karakter, de nem lett volna az előző meg a mostani részben több jelenete ő is teljesen elveszett volna, de még ígyis csak egy kósza kis semmiség a szélben:D
    Mindenki csak sodródik az árral.

Na mindegy.
  • Ragnar360
    igen, tudtam h nem stark persze, csak most lehet nem is akartam h eszembe jusson a neve :))

szerintem semmit nemtudunk meg a karakterekről:DDD és épp ez az.
    lófas* jellemfejlödések vannak...akiknél voltak az ok, tudjuk milyenek és kész, a karakterek nagyrészét teljesen betudjuk határolni. ilyen háttértörténetes maszlagba (ami szintén alig van) se lehet nagyon mit beleélni, mert egyszerüen szarul mesélik el, vagy csak érthetetlenül.
    királyőlő vs Brien is ha gondolunk
    Lady Stark meg a másik fickó az ablaknál ?
    wattafakk did i just hear :D (jó talán az a mondat, hogy várta az apját minden reggel és nézett kifelé...de már itt megint szembeállít olyasmiket ami érthetetlen, meg hogy az apja, mintha tudnam hogy kivolt az apja vagy olyan nagy dolog lenne)

ezek az aktuálitások amik igy kapásból beugrottak, de még lehetne sorolni valszeg:)

egyébként szívesen érveket, példákat, mert nem lehetetlen meggyőzni és akkor lehet enyhébben tudnék rátekinteni a dolgokra:)
  • Zomil
    "A 2. fattyúnak titulált starkot" :DDDDDDD

Theon-ra gondolsz gondolom aki még véletlenül se Stark, de ez jopárszor elhangzott a 2. évadban.
    Amugy könyvben is ilyen zavaros, söt a sorozatban még jobb is, mert a könyvben csak az 5.-nél kerül elö ez a történet szál, ki is tépnéd a hajad, ha az 5. évadba dobnák be ezt :D

Amugy meg nem értem ezt a "nem történik semmi" kifogást, elég sok minden történik az 50perc alatt, többet tudunk meg a karakterekröl(ami igazábol a sorozat LÉNYEGE, itt nem az akcion van a hangsuly, hanem a karakterek kidolgozásán), meg azért elég szépen folyamatosan történnek az események. Nyilván nem olyan gyorsan, mintha csak 1szereplö körül forogna minden.
  • Ragnar360
    Egyik oldalon valaki azt írta, hogy ő se olvasta a könyvet, de egyre jobban szereti a sorozatot, szerinte mindegyik történetszál izgalmas és alig várja hogy folytatódjon.
    Majd egy másik valaki hozzátette nekünk fanyalgóknak, hogy nem kell mindenben a hibát keresni:)

Erre "muszáj" voltam ezt írni:D:)
    Nem keresem a hibát, minden részt bizalommal várok és csak a megnézése után mérlegelek
    frankók lehetnének a történetszálak, talán nagyon is, ha történne is valami "jó", érdemleges, érdekes, ha haladna stb.
    Arya-ék mit csinálnak semmit, havas jonékat mutatják fél percre, semmi...STB STB STB STB STB egyedül a tag ért valamit a sátorban akinek már a nevét se tudom...+Khalesi.
    A 2. fattyúnak titulált starkot aki ergo nem is stark kiszabadítja valaki, menjen erre majd ott fogják várni. Jó elmegy, nincsen senki, erre a fogvatartói utánamentek, üldözik, majdnem megölik, erre ott terem aki kiszabadította.
    öszintén remélem érzitek a helyzetet... pislogtam, mondom jólvan ez értelmes

Vannak apróságok és részek amik tetszenek de az kevés, egyre jobban kevés.
  • Ragnar360
    A végén az lesz, hogy majd elolvasom a könyveket, hogy csak azért is idegbajt kapjak, hogy mennyire elkurták. :)

De különben is egy sorozatnak úgy kell jól megvalósulnia, hogy a könyv megléte nélkül is szórakoztató legyen ugynaúgy mint aki olvasta azt (az más kérdés, hogy melyik a jobb a kettő közül) számtalan példa szolgál rá,(mégha nem is ilyen komplex) hogy egy könyv alapján készült a sorozat.

Na és eszembejutott a "kulcs": a forgatókönyv siralmas, lehet az írókkal együtt. A színészek jók,a karakterek is alapjában véve, a történet adott. Az hogy mit dolgoz fel a könyvből azt vagy elcseszték vagy nem (nyilván a fő-fő elemek és a végkifejlet azonos mindkettőben) de hogy ilyen harmatgyenge legyen a kivitelezés az kicsit elszomorító.

Azt sajnálom, hogy nemtudok jobban érvelni, mert tényleg nem olvastam a könyveket, akkor jóval több ténnyel lehet dobálózni.
  • Ragnar360
    és most egy olyant gondolat merült fel bennem, hogy lemerem fogadni, hogy a könyv tele van intrikákkal ármányokkal és minden jóval, ahogy feltehetőleg az első kötet is volt, de ide már nem képesek behozni azokat, nem szánnak rá semmit
    tekintsük meg a 2. évadot, és a 3.-t eddig, nem is úgyvannak elindulva...
    nemtudom, de csak hozzák és hozzák befelé a sok mellékszereplőt, a lényegtelen karaktereket és történéseket, miközben semmit se csinálnak
    csak a BŐVÍTÉS folyik és elveszik az egész

emlékszem első évadban mennyi minden érdekelt, "húúú ez kicsoda ez hogy van na ez nagyon jó, húúú a fal, na majd ezt biztos magyarázzák, jönnek majd azok, de várom már" stb stb stb
    ehelyett most meg nem kapunk semmit csak hülye karakterneveket :D
  • Ragnar360
    látom pont a harcokat, akciók szót sikerült kiemelned a felsorolásból:)
    egyébként nem, nincs bajom a stílussal, de ez még drámának is rémgyenge:DD
    jók a karakterek, csak senki nem csinál semmit (nagyon leegyszerűsítve) néha a színészek helyett is elgondolkodom, hogy vajon mi értelme szereplniük vagy tudják egyáltalán, hogy mit csinálnak:)

nagyot nevetnék pl azon is, ha a 2. évadban is már csak 1 rész erejéig feltünő csaj (aki most ebben a részben szült) nem szerepelne többet:)
  • Darthmushroom
    arra nem gondoltál maga a stílus nem való neked?? jó nem a legjobb 3 rész volt amit eddig adtak, de így is simám kiemelkedik a sorozatok mezőnyéből(főleg h a többi top sorozat évad szünet van,okos döntés is volt ilyenkorra rakni ezt), és főleg a szereplő casting miatt, mert mindenki nagyon eladja a karakterét még akkor is ha nem pont olyan mint könyvbe... "harcokat, akciókat"---> eddig se erre épült a sorozat, eddig egy nagy csatát mutattak a 2 évad alatt, és ezután se erre fog szerintem. ez ezért nem gyűrűk úra.
  • Zomil
    Tudom, hogy lerágott csont...de, érdemes elolvasni a könyveket. Ugyebár ott minden fejezet 1-1 szereplöt központosit és ez nagyon sokat hozzátesz a karakterek megismeréséhez, sokkal jobban kezdesz kötödni hozzájuk, mint a sorozattal. Pl. én Bran karaktere egyáltalán nem érdekelt, aztán a 2. könyv végére nagyon érdekesnek tartottam és megszerettem a karaktert.
  • Ragnar360
    igazabol lehet az dühit tudat alatt, hogy nem azt kapom amit szeretnék, bár konkrétan nem is akarnék semmit, és mégis :)

amik jók benne az már bőven nem kiemlekdő, pláne annyira nem, hogy a túlsúlyban lévő többi (nevezzük) akármiket nem képes kompenzálni.
    kezdem azt hinni, hogy csak azoknak szól akik olvasták a könyveket, hogy csak azok élvezhetik igazán. (de ez akkor se mentsége, mégha ezt is mondjátok:D)

nagyon OVER_HYPED lett már a sorozat

az a vicc, hogy első évadot még szinkronosan néztem, és úgyis eszméletlenül jó volt...akkor hová lett a színvonal? lehet újrakéne kezdenem a 2.-tól szinkronnal hátha akkor megszeretem -.-

ha az első évad is ilyen lett volna mint a 2. vagy eddig a 3. akkor az IMDB 9.4 -re KÖPNÉK, mert bökőt ide vagy oda, de akkor max olyan 7 körülit ha érne, nagyon max

és most se ér sokkal többet. 9 fölötti..., hát ahhoz úgy kéne teljesítenie mint egy kisangyal, csak sok láma valamikor felszavazta:D (ja még első évad idején :D)
  • Ragnar360
    igazabol nagyon hitem vesztem már ebbe, és egyre valószínűbb hogy nem is fogom olvasni a könyveket:)
  • Neoncsoves
    ha nem olvastad a könyveket, akkor nem tudod mekkora shitstorm fog itt végigmenni a 3. évadban