Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
sztem csak ki kéne emelni hogy könyves és hanyadik spoiler.
és,hogy írjak valamit a részrõl is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jó rész volt.Kíváncsi vagyok mi lesz ezzel a háborúval.Remélem a Starkok jól el bánnak a Lannisterekkel és "feldugják a kardukat Tywin Lannister segge lyukába"😄
és nehogy leírja valaki,hogy mi fog történni mert annak én is feldugok valamit a segge lyukába....még csak utalást se!

PSN ID:misi2mezei

tényleg jó volna ha nem spoilereznétek tele az egész topicot a könyvel...
az oké,hogy spoilerban van de most honnan kellene tudnom,hogy az aktuális részrõl szól e a spoiler vagy netán egy fontos eseményrõl vagy fordulatról ami a könyv szerint csak késõbb lesz?

Ráadásul nem lehet tudni hogy a spoiler most ennek a résznek szól, az elsõ könyvnek, vagy netán a negyediknek.

De kb egy hete volt róla szó hogy ne spoilerezzük szét a topikot a könyvekre tett utalásokkal, csak az aktuális részt tárgyaljuk ki.

Kicsit összemosódik, de késõbb - vagy az elsõ könyv végén vagy a második elején - van róla egy félmondat, hogy elég sok gonddal járt a semlegesítése. Amúgy nekem tetszik, hogy mindenki esendõ és figyelembe vették, hogy túlerõ ellen a legjobb sem gyõzhet

http://gaborszantai.co.uk/

Ez eddig a legjobb rész. Nem véletlenül. Maga Georg R.R. Martin írta meg a hozzá a forgatókönyvet ezuttal.<#eljen>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Shiwo
kérdésedre már kaptál választ, tehát a regénybõl sem derül ki pontosan, hogy meghalt-e, de valószínûsíthetõ...amúgy valószínûleg azért nem vette fel az acélkardot, mert õ a rapier mestere, ahhoz van szokva, egy lényegesen nehezebb lovagi karddal, melynek más az egyensúlya, sokkal ügyetlenebb lett volna, mint akár a fa gyakorló karddal...mondjuk lehet, hogy Miyamoto Musashi ihlette meg a szerzõt, egy híres szamuráj, ki több párbajban gyõzött fakarddal úgy, hogy az ellenfélnél acélkard volt (sõt, állítólag egyszer lapáttal gyõzött le valakit)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sose tudjuk meg. Valószínüleg meghalt. Nekem úgy jött le a könyvben nem is volt nagyon lehetõsége arra, hogy kardot ragadjon ezért küzd a fakardal, de így is kinyír vagy kettõt közülük.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Van viszont egy kérdésem azokhoz akik már mindent elolvastak:

Mi van akkor a "tánc tanárral"? Meghalt szegény? Hülye volt, hogy nem kapta fel az igazi kardot, mikor lecsapta a legelsõ katonát...

Nyahaa, benne volt az a rész amit vártam. 😊

Ez a Spoilerezés elég nagy g*ciség mert hiába hogy odaírja valaki hogy Spoiler a kíváncsisága az embereknek túl nagy és azért is elolvassák (hiszen tudjuk hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb 😊 Nem olvastam el zorovpeter spoilerét tehát ezt nem neki írom de tegnap youtubon olyan spoilerbe futottam bele amirõl csak remélni tudom hogy nem igaz.

Igazából, pont ezért írtam oda elé. De ha ez ennyire zavarja azt aki nem tudja mi lesz, akkor töröljük.

Azért aki elolvas egy spoilert, az valószínûleg tudja mit csinál.

Shiwo
ennyi erõvel tényleg kellene nyitni egy spoiler-mentes GoT topikot azoknak, akik már olvasták a könyvet

Szerintem toroltesd, ez spoilerben is nagyon eros.
Engem nem erdekel, mert olvastam, de sokan kivancsisaguk aldozatava valhatnak es ennel az infonal mar csak 2 durvabb lesz.

lol
"Figyelem! Ne olvasd el amit írtam, nem véletlenül van spoilerbe."

De hiszen ott van elõtte...

NE OLVASSÁTOK EL!!!!!!

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Figyelem! Ne olvasd el amit írtam, nem véletlenül van spoilerbe.

Szerintem írjunk levelet a HBO-nak, hogy ne végezzék ki Stark-bácsit és térjenek el a könyvtõl. Olyan szimpatikus a fazon. Drogonak se kéne meghalnia. Lazán lezúzta a saját emberét, mondjuk szerintem nem lehet ilyen könnyen kitépni valaki nyelvét... Biztos a gyakorlat teszi.

Amúgy az eleje (8. rész) nagyon gyorsan elszállt, de aztán nagyon belassult és unalmas lett a vége. Ja, és az imp is nagy király 😄

Palinko
Nymeria végleg elveszett? 😞
Frosty01
szerintem már nem nagyon számítana, mivel tudják a várban már mindannyian

practitioner of the forbidden arts of death

Palinko
Brannek nem fog eszébe jutni hogy a zuhanása elõtt mit hallott-látott? mert a varjú azt mondta nem akkor van arra szükség, de még mindég nem emlékezik semmire 😞
Kandurex
így 7. részig eljutva azt kell, hogy mondjam egyre jobban tetszik <#eljen>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Na megnéztem a 8. részt hát jó kis rész lett talán ez volt az elsõ az évadban amit 10 percesnek éreztem 😊

Annál jobb 😊

nem, a 3. konyvet mar 2 evadra szeretnek bontani...

Az elsõ kötet az a mostani elsõ 10 rész, ha jól tévedek. Minden évad egy kötet lesz, én úgy tom.

köszi! közben utánanéztem. ez a Tûz és Jég dala valami 4 részes kötet, az egyik a Trónok harca. kiváncsi vagyok a többibõl is fognak-e sorozatot csinálni, vagy a Trónok Harca címû kötetet vesézik ki ameddig csak tudják...

Mindenesetre ez a Trónok harca kötet eléggé terjedelmes, kb 500 oldal

George R. R. Martin - Trónok Harca c. regényeit fogja feldolgozni, ez az elsõ most a Tûz és Jég dala.

most találtam rá erre a sorozatra! Kurvajó! eddig még csak a 3. részig jutottam, de várom a következõ részeket. melyik könyv alapján készült a sorozat?

Narxis
OMG jó rész lesz. Hajnali 2-kor már lehet tölteni.<#finom>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ok thx.
hétfõn felhívom mind a 3-at hátha szerencsém lesz😊

Neharagudj, hogy csak most válaszolok, csak tegnap levegõtvenni sem volt idõm (netre sem jöttem fel).
A belvárosit nem nagyon lehet eltéveszteni (Gyõr, Baross G. u. 11-13. - (96)550-448). Javaslom csörög rájuk és ha van nekik tetesd félre a nevedre, akkor nem utazol hiába. Illetve mág felhívhatod azt az Alexandrát, amelyik az Árkádban van (Gyõr, Budai u. 1. - (96)519-557) az elég nagy hétvégén is nyitva vannak. Esetleg a Plázában lévõt (Gyõr, Vasvári P. u. 1/a - (96)410-588).
Nehezen tudom elképzelni, hogy már egyikben se legyen.

Oké összekevertem de nem ez a lényeg 😄

Shiwo
milyen ikrek ? nekem csak a Lannisterek rémlenek ikreknek (a fõbb szereplõk közül)

Hát A magyar könyvben így van írva:

Aerys Targaryen király, Második ezen a Néven, Jaime Lannister végzett vele Királyvár feldúlásakor
húga és felesége, (Rhaella királyné), a Targaryen házból, belehalt a szülésbe Sárkánykõn
gyermekeik:
(Rhaegar herceg), a Vastrón örököse, Robert Baratheon végzett vele a Három Folyónál
felesége, (Elia hercegnõ), a Martell házból, meggyilkolták Királyvár feldúlásakor
gyermekeik:
(Rhaenys hercegnõ), kislány, meggyilkolták Királyvár feldúlásakor
(Aegon herceg), csecsemõ, meggyilkolták Királyvár feldúlásakor
Viserys herceg, Viserynek nevezteti magát, aki Harmadik ezen a Néven és a Hét Királyság Urának, Kolduskirálynak gúnyolják
Daenerys hercegnõ, Viharban Született Daenerysnek nevezik, tizenhárom éves leány

és ez rohadtul összezavart mert nekem könyvbõl filmbõl mindehonnan az jött le hogy Aerys az ikrek apja.

Shiwo
és ügye Rhaegar volt, aki elrabolta Lyanna Stark-ot (Eddard "Ned" Stark testvérét, Robert Baratheon szerelmét) és megerõszakolta... ekkor ment elõször Ned bratyója panpogni a királynak, II. Aerys-nek, aki elfogatta és oda hívatta az apjukat Rickard Stark-ot, majd kivégeztette õket...ekkor indított lázadást Robert Baratheon Ned-del és Jon Arryn-nal

nyah, ennyit az elõzmény-lecke mára 😊

Shiwo
wikin a köv szerepel:

Aerys II Targaryen az õrült király, õt öli meg Lannister
elvette a lánytestvérét és 3 gyerekük született:
Rhaegar, Viserys és Daenerys

Shiwo
nekem meg tök úgy jött le a regénybõl, hogy a tesójukat Robert nyírta ki, az apjukat meg a királyölõ...de ha most az egy ugyanazon személy, akkor valamit félreértelmeztem...

nekem az angol konyvben testveruk Rhaegar

Én ezt szoktam nézegetni

ezen is Aerys az ikrek apja csak akkor azt nem értem hogy a könyv függelékében miért Rhaegar :S

2011-ben a google (es egyeb kereso) es a gondosan megvalasztott kulcsszavak csodakra kepesek...

Igaz erre nem is gondoltam most már csak azt nem értem hogy akkor miért nevezi az õrült királyt Dany az apjának?

Zsír, majd mutass be neki.

De mintha kicsit off lenne már mindez.
Akkor nem is olyan sokára már cserélhetjük le a fenti képet egy újra, nem?

Andr0
nem vagyok õrült csak túl sok House-t nézek xD

Amúgy meg a húgom egy hisztis ribanc... sose venném feleségül.

(megj.: a ribancot szó szerint értem.)

Ja és a találós kérdésre a válasz... Egy srác aki a saját anyjával feküdt össze, aki mellesleg a nõvére, és még a saját lányommal is kefélek.

Na ilyen a Targaryen család😊 jófejek, nem?😄

Armin & Ayu fan

Narxis
😄D

89
te sem vagy százas haver 😄
azér nem csinálod fel anyád meg a tesód, mert "mellékhatások" lehetnek?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

RatBaG
meme alert <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

Narxis
pfej vazze ez...<#vomit>

Andr0
+1

én is ezt írtam csak találós kérdésbe ágyazva 😉

Armin & Ayu fan